Trøstesløs start

Starten på året ble svak
Vi stinker jo foran og bak
Med forsvarsspill rett i fra dass
Vi lager jo straffer an mass!

Nå er vi nok litt ut`å kjøre
Og Norling får mye å gjøre
Og Piotr er sint så det gjaller:
“No MÅ vi snart vise litt baller!”

Men bakom – der finner vi trøsten:
Vi kommer oss sikkert til høsten
når Norling får sving på vårt spill
Det får han nok helt sikkert til!

-

Piotr Leciejewski hadde et fleipete mål om null baklengs denne sesongen. Den “målsettingen” røk allerede etter knappe 20 minutter.

Prosjekt “Norling-får-orden-på-Brann” fikk dessverre en elendig start. Selv om man ikke har noen garantier i fotball, er jeg fremdeles rimelig sikker på at Norling vil få gode resultater og underholdende spill med Brann. Men som jeg sa i tabelltipsbloggen: Det vil gjerne ta tid. Dessverre kanskje enda lenger tid enn vi hadde håpet. Det er et tankskip som skal snus. Vi var ligaens 12. beste lag i høstsesongen, og da skal det jo godt gjøres å forvandles til et topplag bare på noen måneder med ny trener som skal innføre en ny spillestil. Det er dessverre en lang vei å gå til vi behersker Norling-fotballen ennå.

Men joda, jeg hadde virkelig håpet at noe fremgang ville komme til syne allerede nå. Det gjorde det dessverre ikke. Skal gullsnakket til svensken virke det minste troverdig, trengs også forsterkninger.

Sarpsborg var klart best – innimellom ble vi rundspilt, og spesielt Aaron Samuel var et mareritt for rødtrøyene. Dette var rett og slett skremmende svakt av Brann, selv om S08 riktignok har hatt gode resultater i vinter – og kanskje ikke er så dårlige som mange tror.

Skal jeg trekke frem noe positivt, så må det være at Rikard Norling tok grep tidlig. Allerede i pausen gjorde han sine to første bytter. Her var det ikke snakk om å prøve å begrense tapet. To andre bittesmå lyspunkt var Kasper Skaanes, samt Ibrahima Dramés innhopp. Vi bedret oss mot slutten, men da var jo kampen allerede avgjort – og S08 hadde god kontroll på poengene.

Det er for øvrig påfallende hvor mange straffer vi får imot oss. I løpet av de siste fire kampene (altså tre treningskamper og denne) har vi fått fire straffemål imot. I tillegg fikk vi et rødt kort for felling av sistemann i generalprøven mot Start, og kunne fort fått det igjen mot Sarpsborg. Alt dette skjer jo fordi vi stadig setter oss selv i vanskelige defensive situasjoner og/eller mister hodet. Her har dessverre Norling mye å ta tak i.

Vi kan ikke annet enn å trøste oss med at Molde som kjent – i Solskjærs debutsesong som endte med gull – tapte 0-3 i Sarpsborg i åpningen, og stod med to poeng etter tre kamper. De tapte også 0-5 for Haugesund senere i sesongen. Men for all del: Det betyr ikke at jeg mener gull er overhengende sannsynlig… Og MFKs resultater fra 2011 skal heller ikke være noen sovepute – eller være noe hint om at alt egentlig er såre vel og at resultatene vil komme av seg selv. For her er det kun hardt arbeid fremover som vil hjelpe.

Vi har fått en trener som ikke virker opptatt av å skylde på alt fra dommeravgjørelser til “mange unge spillere” og “manglende penger til spillerkjøp”. Jeg håper holdningen om å ikke skylde på alle andre, også kan smitte over på spillergruppen. Søndag ble det nemlig litt munnhuggeri blant enkelte spillere da motgangen kom.

(Fortsetter under bildene)

^ God stemning og optimisme før kampen. Fotos: Alexander Osdal

^ Ikke like sprudlende da spillerne kom bort for å takke for støtten etterpå. Foto: Alexander Osdal

Kampen:

- 1. omgang: -

01:50: Sarpsborg får kveldens første sjanse. Claes Kronberg kommer seg forbi StéphaneBadji og skyter fra 18 meters skrått hold. Piotr Leciejewski slår noe unødvendig til corner.

03:30: Kasper Skaanes får en nydelig pasnig fra Orlov ute på venstrekanten og legger inn, men treffer ikke Erik Huseklepp inne i feltet.

08:30: Kristoffer Larsen med friskt spill ute på høyrekanten, men innlegget står ikke i stil.

Det var jevnt i begynnelsen.

16:20: Larsen med et småfarlig innlegg fra høyre.

17:00: Fredrik Haugen med et vel optimistisk skudd fra 35 meter og over.

17:35: Huseklepp nære på å nå Jakob Orlov med et fremspill, men Berthod får klarert til corner.

Brann hadde et overtak nå, men så var det slutt:

19:55 – 1-0, BOJAN ZAJIC: Aaron Samuel slår på tvers til Bojan Zajic som får avsluttet fra 16-meteren uten at Mojsov klarer å hindre ham. Ballen går inn til venstre og 1-0. Faktisk bittelitt mot spillets gang akkurat på den tiden.

23:05: Larsen slår flott frem mot Orlov som får lagt inn fra høyre, men Huseklepp klarer ikke å overliste keeper inne i feltet, men ballen spretter inn foran mål før Kronberg redder “på streken” – som det heter selv om det er en meter eller to unna.

24:15: Hjemmelaget kontrer, Martin Wiig får ballen på høyrekanten og legger inn til Zajic som fra ti meters skrått hold får kommet til avslutning mellom beina på Daniel Mojsov. Piotr får slått til corner.

28:40: Brann får frispark på 27-28 meter, men Larsen skyter rett i muren.

31:35: Steffen Ernemann med et veldig langt fremspill mot Martin Wiig som løper i bakrom, er alene – men hårfint avvinkes for offside. Heldig, for der var Mojsov på etterskudd. Men Wiig skjøt nå for sikkerhets skyld utenfor også da…

33:50 Et innlegg fra Gudmundur Thórarinsson på sarpingenes venstreside forandrer retning, Franck Dja Djédjé får en fot på ballen på syv meter, og Piotr får såvidt avklart med en hånd foran Aaron Samuel sitt hode. Her var det passivt stopperspill!

35:00: Piotr får snappet ballen fra Samuel som har ryggen til mål.

35:30 – 2-0, AARON SAMUEL: Hjemmelaget kontrer når Badji mister på midten. Samuel blir sendt alene gjennom i bakrommet og blir felt av Piotr i det han skal passere polakken. Straffe til S08, men heldigvis vurderer kamplederen situasjonen dithen at Hanstveit var sistemann. Det kan diskuteres, så vi var heldige som ikke fikk rødt kort. Samuel tar straffen selv, sender Piotr til høyre – og ballen til venstre, og dermed står det 2-0.

42:10: Brann med et lengre angrep nå, der Skaanes legger til rette for at Larsen får to skuddforsøk som blir blokkert, før også et Haugen-skudd fra 12-13 meter lider samme skjebne.

45:00: Badji skyter høyt over fra 30 meter.

45:00 + 1:30: S08 vinner ballen 25 meter fra mål, Gudmundur Thórarinsson gir videre til Zajic som lurer vekk Mojsov og fyrer like over fra 16 meter.

Ved pause ble Amin Askar og Kristoffer Barmen byttet inn. Ut gikk Stéphane Badji og Kristoffer Larsen. Kasper Skaanes ble byttet til motsatt kant.

- 2. omgang: -

Brann åpnet friskere.

48:00: Nyinnbyttede Askar dribler seg fri og får slått farlig inn fra venstre. Kerr får klarert før ballen når noen røde inne i feltet.

52:20 – 3-0, AARON SAMUEL: Samuel kommer seg løs fra Vadim Demidov som deretter finner det smart å felle Samuel helt nede ved dødlinjen. Dermed er det straffe – igjen! Også denne gang setter Samuel ballen til venstre, men Piotr slenger seg riktig vei. Ballen treffer metallverket bakerst i målet og spretter ut igjen, slik at vi lettlurte bak motsatt mål – 120 meter unna – faktisk et sekund trodde ballen ikke gikk inn – og jublet et øyeblikk for det… (Oisann… Sarps spillere og fans jubler visst også… Hmmm… Den var visst inne…)

58:00: Kristoffer Barmen får ballen av Askar og skyter skrått fra 16-meteren og over mål.

60:00 Blåhvitt frispark fra 35 meter forandrer retning i Amin Askar, også Piotr klarer å forandre retning og slå ballen i stolpen. Til slutt får Birkir Sævarsson blokkert returforsøket fra Djédjé.

62:30: Haugen skyter over fra i overkant av 20 meter.

68:55: Huseklepp gjør noen vendinger utenfor 16-meteren og får til slutt skutt fra 18 meter. Keeperen med det fonetisk noe uheldige navnet Duwayne Kerr, slenger seg helt nede ved stolperoten og får slått til corner.

69:20: Ibrahima Dramé kommer inn for Daniel Mojsov. Dette er tippeligadebuten til førstnevnte – og et offensivt bytte vi ikke hadde vært garantert å se i en tilsvarende situasjon i fjor.

69:40: Dramé header – etter 20 sekunder på banen – fra seks meter helt nede ved stolperoten, men sarpingenes keeper gjør en god redning. Det gode innlegget kom fra Haugen.

70:20: Branns offensivitet i jakt på scoring gjør at Sarp får kontre og komme to mot en. Dvs. Samuel og Thórarinsson mot Sævarsson etter at Samuel parkerte Skaanes. Samuel sentret til Thórarinsson, men islendingen var dum nok til å sentre tilbake til førstnevnte som stod i hårfin offside i stedet for å avslutte selv. Og dermed ble Samuels nettkjenning annullert.

74:30: Orlov header fra tolv meter, men rett på Kerr.

81:15 Sævarsson avslutter fra siden av femmeteren, men keeper redder og Martin Thømt Jensen får klarert til corner.

84:10: Dramé får kjempet seg til skuddmulighet og skyter godt fra 22 meter, men Kerr har ikke for store problemer med å avverge.

86:30: Haugen skyter et stykke utenfor fra 22 meter.

88:30: Barmen fyrer løs fra 22 meter, men det harde skuddet går rett på Kerr.

90:00 + 1:15: Sævarsson med et farlig innlegg fra høyre, Barmen header bakover, men S08 får klarert til corner.

Og så var det endelig slutt…

Publikum:

Fossefallet var selvsagt i humør. Det var ikke vi da målene begynte å rulle inn. Bortetribunen på Sarpsborg Stadion er en tragedie når det gjelder å lage stemning. Vi stod spredt over store avstander, og det er jo heller ikke noe tak der til å hjelpe på akustikken. Dermed ble det overhodet ingen samstemthet i syngingen blant oss 458 på bortefeltet.

Men hadde jeg holdt med et blått lag som spilte mot et rødt, ville jeg synes røde bluss var en noe malplassert tifo…

Situasjonen:

Som så ofte før etter én serierunde: Tabellen ser ikke ut i måneskinn! Sarp og Stabæk på topp, Brann på bunn…

Kuriosa:

  • Dette var Branns tredje strake serietap borte. Sist vi tok poeng borte var da vi spilte 0-0 mot AaFK 28. september. Seier borte har vi ikke fått siden vi slo Odd 24. august. Etter det har vi nå fem strake bortekamper (0-1-4) uten seier. Brann har kun én seier siste 18 bortekamper i serien.
  • Sist Brann vant i første bortekamp en sesong, var i 2011 da vi vant 4-1 borte over LSK i andre serierunde. Sist vi vant i en serieåpning (1.runde) borte, var i 2007 da vi vant 1-0 over Stabæk. Det var også sist vi holdt nullen i første bortekamp en sesong.
  • Sist vi holdt nullen bakover i en serieåpning var i 2010 da vi spilte 0-0 hjemme mot Haugesund. Det var også sist gang vi gikk fra en serieåpning uten å score.
  • Inklusive treningskampene var dette vårt femte strake tap. Ingen av dem mot forventede topplag.

Branns statistikk mot Sarpsborg 08 på øverste nivå:

Sted Ka Se Ua Ta Mål Bakl. Brann-p. S08-p.
Bergen 2 2 0 0 4 (2,00 pr k) 1 (0,50 pr k) 6 (2,00 pr k) 0 (0,00 pr k)
Sarpsborg 3 1 0 2 7 (2,33 pr k) 9 (3,00 pr k) 3 (1,00 pr k) 6 (2,00 pr k)
Totalt 5 3 0 2 11 (2,20 pr k) 10 (2,00 pr k) 9 (1,80 pr k) 6 (1,20 pr k)

Dette var første gang vi ikke klarte å score i en seriekamp mot S08.

Kampfakta: (kilde: brann.no)

Sarpsborg 08 – Brann 3-0 (2-0)
Tippeligaen, 1. runde, Sarpsborg stadion.
4722 tilskuere (458 på bortefeltet)
Dommer : Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball.
Gult kort : Piotr Leciejewski, Stephané Badji, Vadim Demidov, Brann. Tom Erik Breive, Sarpsborg 08.
Mål : 1-0: Bojan Zajic (20.), 2-0: Aaron Samuel (straffespark 37.), 3-0: Samuel (straffespark 54.)
Sarpsborg 08 (4-2-3-1): Duwayne Kerr – Claes Kronberg, Ole Heieren Hansen, Martin Thømt Jensen, Jeremy Berthod – Steffen Ernemann, Gudmundur Thorarinsson – Franck Dja Djedjé (Thórarinn Valdimarsson fra 74.), Bojan Zajic (Tom Erik Breive fra 68.), Martin Wiig (Olav Øby fra 86.) – Aaron Samuel.
Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Már Sævarsson, Vadim Demidov, Daniel Mojsov (Ibrahima Dramé fra 70.), Erlend Hanstveit – Kristoffer Larsen (Amin Askar fra 46.), Stephané Badji (Kristoffer Barmen fra 46.), Fredrik Haugen, Kasper Skaanes – Jakob Orlov, Erik Huseklepp.

SPILLERSTATISIKK 2014

Tallene inidkerer minutter spilt.
Fete tall = Kamp fra start
Gule tall = Gult kort
Røde tall = rødt kort
Tall i parantes = Scoringer

Motst. Res 1 2 3 5 6 7 8 10
Nisse Sævar Hanst Mojso Demid Fakir Hauge Orlov
S08 (b) 0-3 - 90 90 69 90 - 90 90
Totalt - 90 90 69 90 - 90 90
Kamper 0 1 1 1 1 0 1 1
Startet 0 1 1 1 1 0 1 1
Mål 0 0 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 0 1 0 0 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Res 12 15 17 18 19 20 21 22
Øvret Dramé Badji Jonss Larse Loren Vindh Askar
S08 (b) 0-3 - 21 45 - 45 - - 45
Totalt - 21 45 - 45 - - 45
Kamper 0 1 1 0 1 0 0 1
Startet 0 0 1 0 1 0 0 0
Mål 0 0 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 1 0 0 0 0 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Res 23 24 26 27 29 30
Huse Lecie Skaa Demir Barm Grønn
S08 (b) 0-3 90 90 90 - 45 -
Totalt 90 90 90 - 45 -
Kamper 1 1 1 0 1 0
Startet 1 1 1 0 0 0
Mål 0 0 0 0 0 0
Gule 0 1 0 0 0 0
Røde 0 0 0 0 0 0

-

FORMASJONSSTATISTIKK 2014:

Kee = Keeper
HøB = Høyreback
Mst = Midtstopper
VeB = Venstreback
HøK = Høyrekant
Sen = Sentral midtbane
VeK = Venstrekant
Ang = Angrep

Kamp Kee HøB Mst Mst VeB HøK Sen Sen Sen VeK Ang Ang
S08 (b) Lec Sæv Dem Moj Han Lar Bad Hau Ska Orl Hus

-

SESONGSTATISTIKK:

Tall fra VG og Opta. Branns score nevnt først.

Kamp Resultat Sjanser Avslutn. Avsl på mål Ballinn.
S08 (b) 0-3 3-6 15-11 6-6 57%

LINKER:

BA om kampen
BAs livedekning
100 % Fotball om kampen
100 % Fotball sin livedekning
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vist 4838 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder