Bestod eksamen som favoritt

Med fem poeng mot Godset, Odd og selvsagt AaFK,
så fikk vi oss en start som nesten ingen kunne spå
Folk skrøt av Brann på Facebook, og de skrøt av Brann på Twitter.
Men ville vi prestere når vi selv var favoritter?

Orlov ga oss ledelsen – vi kunne scoret flere
Men trass i mange sjanser, fikk vi ikke scoret mere
Vi kunne scoret to og tre før dommer gikk for pause
Mens Glimt, de skapte lite – og da er vi faktisk rause!

Vi var jo klart de beste, såpass ærlig må vi være
Og Piotr holdt seg våken da de gule først var nære
Poengene ble utdelt; Brann fikk tre, mens Glimt fikk null
Og no tror hele Norge vi i Bergen venter gull!

-
Det er alltid morsomt med folk fra andre klubber som skal dra frem den tåpelige myten om Brann-supporternes overdrevne selvtillit, for så i neste setning vise at det tydeligvis ikke er noe i veien med deres egen selvtillit heller – for til slutt å få bekreftet at det var vi som hadde best grunn til å ha det.

Glimt-spiller Henrik Furebotn til Glimt-TV før kampen mot Brann:

“Vi er veldig fornøyde med de tre første kampene våre og det er sterkt å stå med syv poeng. Vi blir bedre for hver dag som går og alle drar i samme retning. Det er perfekt at Brann vant sist, for da tror bergenserne at de skal ta seriegull. Da blir det fullt hus på stadion og så kommer vi og tar tre poeng. Det blir ikke bedre enn det og vi gleder oss til fortsettelsen”.

Sitat slutt.

Vel, ingen i Bergen trodde vi skulle ta seriegull etter seieren mot AaFK. Ingen tror det etter seieren mot Glimt heller. Men det kan se ut til at noen i Bodø derimot, fikk litt høye tanker om eget lag etter to hjemmeseire mot gigantene Sogndal og Stabæk – og en uavgjort mot verdensstjernegalleriet til LSK på Åråsen. For hva fikk nordlendingene til mot oss?

Men Branns gode poengfangst i starten – som er vår beste siden gullsesongen 2007, gjør selvsagt at vi har forhåpninger om å kunne slippe nedrykkstrid i år. (Unnskyld, får vi lov til det?) Vi var mange som lurte på hvordan det ville gå når Brann for første gang i år var en slags favoritt. Hvordan ville vi legge opp spillet når vi ikke lenger var underdog og ikke ett poeng ville være brillefint, tipp-topp og schwing-scwong? Hvordan ville det psykologisk slå ut at publikum nå forventet mer av laget enn å stenge igjen bak og redde en uavgjort?

Vel, Brann var det klart dominerende laget, Glimt brukte over en time før de klarte å skape en virkelig sjanse – og ikke minst; vi vant kampen. Og da må testen sies å være bestått. Brann har nå møtt fire lag: Vi har spilt en hjemme og en borte mot medaljekandidater, og vi har spilt en hjemme og en borte mot lag som forventes på nedre halvdel. Kort sagt; vi har egentlig hatt forskjellig inngang til hver kamp.

Og hver gang har vi fått med oss et godkjent resultat. At vi står uten tap etter de fire første rundene, har ikke skjedd oss siden 2006. Vi kommer nok til å tape en del kamper i år også, det er ingen grunn til å snakke om medaljemuligheter ennå, og nedryksstrid kan fremdeles ikke utelukkes. Men jeg må si at de fire første kampene gir oss et (forhåpentlig) berettiget håp om at vi skal slippe unna det verste nedrykksdramaet til høsten. (Hvis vi får lov av jantelov-folket ellers i landet). For det har jevnt over vært solid til nå. Spesielt bakover. Mot Glimt fikk vi også se flere bra angrep – og spesielt før pause dominerte vi klart. Det var årsbeste. Etter seks mislykkede forsøk, vant vi for første gang med femsifret tilskuertall siden siste ordinære hjemmekamp i 2014. Vi vant til og med uten å bruke Azar!

Kampen kort oppsummert; vi tok ledelsen tidlig ved Jakob Orlov da Glimt-forsvaret rotet. Brann var klart best resten av omgangen. Glimt fikk ikke til noe som helst. I andre omgang var det jevnere. Brann skapte også noe da, men den siste halvtimen hadde gultrøyene et par solide muligheter til å få en ikke spesielt fortjent utligning. Piotr Leciejewski stod i veien begge gangene. Tiden rant ut og avansert matematikk ga oss svaret: Brann hadde scoret flere mål enn Glimt og kunne belønnes med tre velfortjente poeng.

En spiller som er sterkt delaktig i oppturen vi har fått etter at alvoret startet for en knapp måned siden, er Daniel Braaten. Den mannen kan vise seg å bli mye viktigere enn mange av oss hadde trodd da han ble hentet. Deyver Vega hadde jeg mer forventninger til, og han har innfridd i det lille han har spilt til nå. Jakob Orlov virker å være i fremgang – og Piotr Leciejewski redder poeng nok en gang i situasjoner som oppstod da vi skulle ha avgjort kampen forlengst.

Den kommende uken skal vi ut i to kamper med totalt vidt forskjellig utgangspunkt. Mot Førde i cupen vil vi være storfavoritt, og det vil være skandale om vi taper vår første førsterundekamp i NM siden 1939. Da møter vi et lag som vil kjempe over evne foran et feststemt hjemmepublikum. Det taklet vi ikke alltid like bra i fjor, og vi har hatt en del svake kamper mot lag fra lavere divisjoner i de senere års tidlige cuprunder. Førde er på ingen måte noe vi kan ta lett på.

På Lerkendal kommende lørdag, vil vi være tilbake i underdog-rollen igjen. Men med mindre vi dummer oss ut i Sogn og Fjordane i midtuken, bør vi være stinne av selvtillit i Trondheim – samtidig uten noen fare for å undervurdere motstanderen. Ja tøft blir det nok mot RBK uansett, men dette Brann-laget kan med full klaff og litt flaks raske med seg alle tre poengene. For selv om sannsynligheten taler for at vi ikke vinner der oppe, så er ingen norske lag klin umulig å hamle opp med i enkeltkamper for årets Brann-lag. Hvis det er lov å si sånt for en bergenser.

^ _Røykesalongen ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ For en sjelden gangs skyld seiersfest og leikarring på et relativt folksomt Stadion. Fotos: Alexander Osdal

Brann mot Glimt innbyrdes på øverste nivå:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 20 10-2-8 38-29 32p
Bodø 19 5-3-11 26-43 18p
Totalt 39 15-5-19 64-72 50p
  • Brann har scoret i de ti siste seriekampene mot Glimt. Sist vi ikke scoret mot dem i serien, var i 2003 da vi hverken klarte det hjemme eller borte.
  • Brann hadde før søndag sluppet inn mål i de tolv siste hjemmekampene mot Glimt. Sist vi holdt nullen på Stadion mot dem, var da vi vant 2-0 i 1996.

Brann etter første fire kamper siste ti år:

2006 2-2-0 6-3 +3 8p
2007 3-0-1 8-5 +3 9p
2008 1-1-2 7-10 -3 4p
2009 0-2-2 5-9 -4 2p
2010 1-1-2 5-9 -4 4p
2011 2-1-1 9-6 +3 7p
2012 1-0-3 6-8 -2 3p
2013 2-0-2 4-7 -3 6p
2014 1-1-2 4-6 -2 4p
2015 i 1.div. 1-2-1 5-6 -1 5p
2016 2-2-0 5-3 +2 8p

-

Kampen:

1. omgang: -

03:55: Deyver Vega med frispark som slås inn i feltet, men keeper tar det før Vadim Demidov når frem.

08:03 – 1-0, JAKOB ORLOV: Martin Bjørnbak og Ruslan Babenko roter det til for Glimt, Orlov får ballen og avslutter fra ti meters skrått hold. Ballen går mellom beina til keeper og inn i lengste hjørne. 1-0!
I dette angrepet vant vi ballen på midten og brukte tre trekk frem til Orlov.

12:15: Amin Nouri kommer til innlegg fra høyre, men det går rett i klypene på Hannes Thór Halldórsson.

13:05: Piotr Leciejewski sleiver skikkelig på et tilbakespill, men heldigvis til en medspiller.

21:45: Vega finter og leker seg inne i feltet og skyter til slutt fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Keeper må slå over til corner.

22:30: Orlov stusser videre en corner fra Vega mot nærmeste, og på bakerste er Bismar Acosta ikke langt unna å nå stussen.

23:05: Daniel Braaten mottar et kast, og i duell med Henrik Furebotn kommer han seg til innlegg fra høyre dødlinje. Glimt får med nød og neppe klarert.

26:15: Thomas Jacobsen med et veldig høyt innlegg som Piotr plukker ned som et eple. Det ville gjerne vært politisk ukorrekt å si jordbær.

28:25: Vega slår et frispark fra høyre og inn i feltet. Orlov vinner der inne og header fra åtte meter mot venstre hjørne. Vi bak målet “ser” ballen i mål, men Halldórsson slår til corner.

29:10: En corner slås mot Demidov på bakerste, men hans heading inn foran mål tas ned av bortelagets islandske keeper.

38:55: Braaten nære på å nå Huseklepp med et fremspill.

39:30: Huseklepp får en stikker fra Fredrik Haugen, men er offside.

40:20: Vega utfordrer og bruker overlap’en Nouri på høyresiden. Nouri er i praksis alene med keeper, men kommer relativt skrått på. Derfor velger han å sentre mot Orlov i stedet for å avslutte selv. Men ballen blir stoppet av en gul som klarerer til corner.

42:00: Vega kriger med seg ballen og Haugen sender en stikker til Huseklepp som kommer seg til avslutning like utenfor femmeterhjørnet. Rett på keeper.

45:00: Pause.

2. omgang: -

47:50: Trond Olsen avvinkes for offside.

49:00: Glimt hadde nå kommet litt mer med etter pause.

50:25. Huseklepp forsøker på et eller annet fra siden av sekstenmeteren. Ikke godt å vite hva, men det var i hvert fall høyt og langt.

51:15 Haugen gjør forarbeidet og leverer til Huseklepp på høyresiden av feltet. Sandslis store sønn utfordrer, finter og skyter fra hjørnet av femmeteren. Det går via en gulkledd og til corner.

51:55: Haugen er ute i returrommet etter en corner og forsøker å avslutte fra fjorten meter, men det blir umiddelbart blokkert.

53:15: Mathias Normann skyter langt utenfor langs bakken fra minst 25 meter.

58:15: Piotr feilberegner et frispark fra vår høyreside og må plutselig strekke seg bakover for å bokse til corner.

58:40: Furebotn skyter ganske nøyaktig sytten meter utenfor lengste stolpe fra omtrent 23 meters skrått hold.

64:25: Ruben Kristiansen legger inn fra venstre og Orlov kommer byksende tre meter fra mål, men keeper får hindret ham i å oppnå mer enn corner.

66:25: Bjørnbak med et frispark fra 25 meters skrått hold, som Piotr må fiste til corner.

67:15; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Erik Huseklepp.

68:25: Kristiansen misser når han skal bryste ned et Glimt-fremspill innenfor sekstenmeterhjørnet, og plutselig er Milan Jevtovic alene igjennom. Men heldigvis redder Piotr avslutningen fra ti meters skrått hold, før Acosta får måkt den vekk til corner. Strålende av polakken på Glimts første sjanse i hele kampen.

70:35: Acosta slår et frispark langt fremover, Orlov header det videre og i feltet kommer Skålevik til avslutning fra 15 meters skrått hold. Rett på keeper.

70:50: Braaten kommer i full fart og skyter fra skrått hold rett innenfor feltet, og skuddet går såvidt utenfor lengste stolpe.

74:25: Vega går i bakken akkurat på sekstenmeteren, men dommeren hadde ikke sett noe ulovlig.

74:35: Bortelaget kontrer direkte og det ender med at Jevtovic legger på tvers over til Olsen får ballen på motsatt, vel ti meter fra mål. Han trekker innover mot midten og lurer vekk Acosta før han skyter fra åtte meter – heldigvis rett på Piotr! Enorm sjanse for bortelaget der…

75:00; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Fredrik Haugen.

77:50; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Deyver Vega

80:45: Larsen fosser oppover på høyrekanten, utfordrer og kommer til innlegg. Keeper får det til å forandre retning og ballen går ikke langt unna Johansen. Glimt får ordnet opp.

83:30; -> bytte Glimt: William Hanssen inn for Fitim Azemi

83:45; -> bytte Glimt: Patrick Berg inn for Mathias Normann

88:15: Orlov skyter rett i Braaten fra atten meter, og returen sender Johansen langt utenfor fra tyve.

90:00 + 0:55: Feilkast av Glimt. Vi vinner ballen.

90:00 + 3:20: Kampen er over!

-

Publikum:

11886 var skuffende etter den gode starten vi har hatt. Denne gang var det heller ikke påskeferie eller regnvær. Men kanskje kampstart 1530 er for tidlig? Selv om vi ledet nesten hele kampen, syns jeg ikke stemningen og trøkket ble all verden.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Bodø/Glimt 1-0 (1-0)

4. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 11.886 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF.

1-0: Jakob Orlov (9.)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Daniel Braaten, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen (Remi Johansen fra 76.) – Deyver Vega (Kristoffer Larsen fra 78.), Jakob Orlov, Erik Huseklepp (Steffen Lie Skålevik fra 68.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Hannes Halldorsson – Thomas Jacobsen, Martin Bjørnbak, Brede Moe (Ulrik Saltnes fra 46.), Emil Jonassen – Henrik Furubotn, Mathias Normann (Patrick Berg fra 84.), Ruslan Babenko – Milan Jevtovic, Fitim Azemi (William Arne Hanssen fra 84.), Trond Olsen.
Benken: Thomas Simon, Anders Karlsen, Patrick Berg, William Arne Hanssen, Ulrik Saltnes, Martin Wiig, Daniel Edvardsen.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-3 (VG), 5-2 (BT)
Avslutninger: 9-4 (NTB), 11-4 (Opta)
Avslutninger på mål: 6-3 (NTB), 5-3 (Opta)
Ballinnehav: 51 % til Glimt (Opta)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 7-2 (mine tall)
-

Spillerstatistikk:

Tallene indikerer spilleminutter i hver kamp.
Tykke tall = startet kamp
Tall i parantes = antall mål i kampen
Gult = Gult kort i kampen
Rødt = Rødt kort i kampen

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Totalt 360 170 312 360 0 0 344 0
Kamp 4 2 4 4 0 0 4 0
Startet 4 2 4 4 0 0 4 0
Mål 0 0 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 1 1 0 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Totalt 321 237 97 16 360 14 360 360
Kamp 4 3 3 3 4 2 4 4
Startet 4 3 1 0 4 0 4 4
Mål 1 0 1 1 0 0 0 0
Gule 0 0 1 0 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Veva Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Totalt 360 119 0 0 0 75 0 95
Kamp 4 2 0 0 0 3 0 2
Startet 4 1 0 0 0 0 0 1
Mål 0 2 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Veva Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
VGs livedekning
Brann.no om kampen

Vist 6213 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Dette var en av de beste Stadionopplevelsene på flere år! Godt å se spillere som blør for drakten, og kjemper med nebb og klør for poengene.
Laget leverer så langt bedre enn noen kunne forvente, men jeg er helt enig i at denne sesongen uansett handler om å unngå nedrykk.

Så lurer jeg på hvorfor Stadionmatten er i så dårlig forfatning? De fleste kommunale plener og parker er jo i øyeblikket mye grønnere enn det underlaget vi nå får servert på Stadion.
Har de ikke både undervarme og plastduk der oppe? Både Ullevål og Viking Stadion ser tilsynelatende mye friskere ut enn det brune lappeteppet våre helter blir tilbydt.

I tillegg er storskjermen i vest i ferd med å knele. I går flikket bildet og var for det meste svart i andre omgang. Hva som blir sagt på høyttalere er nesten umulig å høre fra øvre Frydenbø, og under, eller utenfor, samme tribune står det et aggregat og durer under hver kamp.

Laget holder for øyeblikket eliteseriestandard, men det gjør dessverre ikke resten av klubben. I hvert fall ikke de sommer ansvarlige for arrangement.

Annonse

Nye bilder