Langt foran skjema

I fylket i sør har vi sluttet å tape
Det er ikke Brann som må bukke og skrape
Vi får alltid med oss gevinst i poeng
der kampene før ofte endte med deng

Men Viking, de trodde de hadde fått mål
Og speakeren startet sitt målscorer-gnål
De jublet for målet som var blitt servert
Så viste det seg at det var annullert

Minuttene gikk, det var jevnt ganske lenge
Ja tenk om vi reddet det ene poenget!
Om Piotr holdt nullen for resten av kvelden
så ville vi ligge helt greit på tabellen

Det gikk mot en U, det var levelig det
Vi ventet på fløyten, men hva fikk vi se?
Jo Haugen fant målet i siste minutt
Vi jublet som gale, og kampen var slutt

-
Det så ut til å kunne bli en skikkelig bedriten uke for Brann. Først en flau cup-exit mot Førde forrige onsdag, så et 0-3-tap på Lerkendal lørdag, og så var turen kommet til Stavanger der vi tradisjonelt sliter og der Viking var klar favoritt.

At siddisene skulle stå med ett eller to poeng på tre hjemmekamper – samtidig som de står med ni poeng på tre bortekamper, hørtes egentlig ikke så veldig sannsynlig ut. Det ble for absurd og det lå liksom i “typisk oss”-kortene at det kom til å snu for dem på hjemmebane mot nettopp oss. Mindre ble ikke skepsisen da vi så at Jonas Grønner skulle spille i stedet for Vadim Demidov. Kunne dette gå bra da?

Svaret var heldigvis positivt. Grønner gjorde en solid figur i Demidovs fravær. Ingen tullete tabber denne gang. Det var lenge jevnt, men hverken Brann eller Viking skapte noe vell av sjanser. I 93 minutter fikk vi egentlig en bekreftelse på det vi vel har hatt en følelse av en stund: Brann er stort sett solide bakover, men sliter i mange kamper med å skape noe særlig foran motstanderens mål.

Klubben som ikke har tatt gull eller sølv siden 1991, fikk et mål etter sidebytte først godkjent – men midt i jubelrusen blant de mørkeblå, så vi dommeren ombestemme seg og dømme frispark til Brann. Så til vår store lettelse stod det fremdeles 0-0. Hjemmelaget hadde et lite press i denne perioden, men mot slutten var det jo faktisk Brann som var mest offensive.

Det gikk mot vår tredje scoringsløse kamp på rappen i cup og serie. Ett poeng i Stavanger var absolutt til å leve med. Vi håpet vel innerst inne alle at dommeren skulle blåse av, så vi kunne få med oss noe tellende fra oppgjøret. Så brente Jakob Orlov en bra mulighet tre minutter på overtid, men uavgjort var nå greit nok det.

Men så skjedde det – tre og et halvt minutt på overtid: Etter et fint forspill klinket Fredrik Haugen inn 1-0 og hele Brann-laget viste at de var godt trent da de etter nesten 94 minutters spill løp over hele banen for å feire med oss ekstatiske Brann-supportere bak motsatt mål. Innbytter Haugen fikk dermed revansj for noen litt dårlige kamper i det siste – og sjansen han brente i Trondheim, men vi er spente på om han allerede lørdag har restituert seg etter den lange spurten bort til supporterne. Heldigvis for andpustenheten ble det bare spilt et par sekunder etter avspark. Vi hadde vunnet!

Nok en gang tjener vi poeng det siste kvarteret – slik vi gjorde både mot Godset og AaFK. Vi fikk dermed enda en bekreftelse på at det er mye vilje i dette laget. For selv om vi kunne være fornøyde med uavgjort, så gikk vi for alle poengene på overtid – og ble belønnet på det som nærmest var siste spark på ballen.

Etter elleve poeng på seks kamper – hvorav fire kamper på bortebane, kan vi ikke annet enn å si oss fornøyde. Denne starten har vært over all forventning. Jeg for min del hadde budsjettert med at vi burde stå med fire poeng nå for å klare 35 poeng denne sesongen, som ganske sikkert vil være nok til ny kontrakt. Vi har allerede flere poeng enn jeg hadde satt som mål å ha etter ti kamper!

Med unntak av 2013-sesongen – hvor vi hadde spilt fire hjemmekamper på dette tidspunkt, er dette vår beste seriestart siden 2007.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at vi har hatt litt marginer med oss i årets serie. Ingen kunne sagt at det var blodig urettferdig om vi hadde tapt både mot Godset og Odd. Mot AaFK og Glimt vinner vi fortjent, men i førstnevnte kamp var vi litt heldige med utligningsmålet. Poengdeling i Stavanger hadde heller ikke vært voldsomt mye å si på, og målet kom som kjent i aller siste liten. Med andre ord; vi hadde ikke engang trengt marginer imot på 2014-nivå for å stå med en klart lavere poengsum enn vi gjør nå. Men det er vel dette man kaller flyt. Og det skal også sies at vi heller ikke har tjent noen veldig urettferdige poeng, selv om ting har gått litt vår vei.

PS! Viking har 0-3 i målforskjell og ett poeng på sine tre første hjemmekamper. Ganske spesielt når man samtidig har ni poeng av ni mulige og 5-1 i målforskjell på bortebane.

PS nr. 2: Også sist gang Brann scoret et poengavgjørende mål på overtid (2-2 mot Bærum i fjor høst) var det Haugen som scoret.

-

Branns ubeseirede rekke i Rogaland:

Rogaland har etter hvert blitt et slags lykkefylke for oss. Nå har vi ikke tapt i tellende kamp der siden 3. november 2013 da det ble 1-3 for Sandnes Ulf. Etter det har vi fem seire og tre uavgjorte – hvorav en av de uavgjorte ble til seier på straffer. Åtte strake kamper i Rogaland uten tap altså.

11.04.2014 Ulf serie uavgjort 1-1
06.07.2014 Viking serie seier 2-0
09.11.2014 FKH serie seier 3-2
03.05.2015 Bryne serie seier 1-0
06.05.2015 Vard cup uavgjort 1-1 seier på str.
04.06.2015 Bryne cup seier 4-1
08.08.2015 Ulf serie uavgjort 1-1
20.04.2016 Viking serie seier 1-0

Og etter at vi endelig fikk brutt vestlandskomplekset i Ålesund (2-0-seier) 10. mai for knapt to år siden, har vi nå vunnet to ganger i Stavanger, én gang i Haugesund, to ganger i Bryne, en gang i Åsane og enda en gang i Ålesund.

Dette var for øvrig vår andre strake serieseier i Stavanger.

Kampen:

1. omgang: -

00:30 Jakob Orlov sender ballen høyt inn mot mål, Steffen Lie Skålevik avblåses for hands i duellen mot keeper Iven Austbø. Offside var det strengt tatt også.

07:45: Samuel Adegbenro med skumle hensikter inne i feltet, men vi får klarert når han legger flatt inn foran mål.

08:30: Ruben Kristiansen legger inn fra venstre, Austbø er ute og bokser både ballen og Kristoffer Barmens hode.

09:55: Barmen skyter fra 20 meter, men rett i fanget til Austbø.

12:30: Claes Kronberg skyter over fra 30 meter.

13:40: Et lengre Brann-angrep avsluttes med at Barmen header rett på keeper fra ni meter. Innlegget var fra Amin Nouri.

16:00: Vega skyter rett på keeper fra 23 meter.

17:30: Samuel skyter utenfor fra seksten meter.

18:55: Viking kommer til innlegg fra vår høyreside og Mathias Bringaker header rett på Piotr fra åtte meter.

25:10: Suleiman Abdullahi skyter over fra ti meters skrått hold, men er i kjempeoffside – noe også linjemannen får med seg.

29:20: Abdullahi mottar et fremspill og fosser fremover og nærmest alene med Piotr. Han presses av Nouri til å måtte avslutte fra skrå vinkel og skuddet hans fra ti meter reddes av Piotr når han ikke klarer å avslutte lenger til høyre.

32:55: Ruben Kristiansen legger inn fra venstre, men hjemmelaget klarerer.

33:50: Grønner header fra tolv meter på en corner, men får ikke skikkelig kraft på den. Keeper tar den, og den hadde uansett gått utenfor.

35:20: Brann kontrer, Vega gir til Kristiansen på venstresiden. Sistnevnte fosser fremover, men han blir presset og kommer ikke til avslutning før vinkelen begynner å bli spiss. Skuddet fra like utenfor femmeterhjørnet går i kast(!)

40:15: Vega vipper fint til Nouri, men Viking-forsvaret rydder opp.

41:15: Skålevik med et innlegg som ikke treffer noen inne i feltet, men går til kast.

41:50: Skålevik vinner en duell mot Anthony Soares og skyter over fra 22 meter.

43:00: Det slås langt mot Kronberg som er inne i feltet, men heldigvis med et dårlig mottak som går inn til Piotr.

45:00: Brann skal til å avslutte et angrep, men dommeren blåser av når vi kommer til skuddmulighet fra 23 meter.

45:00: Pause.

2. omgang: -

45:50: Skålevik får til en slags avslutning fra over 20 meters skrått hold, men den bare spretter inn til Austbø.

48:15: Vega roter ballen vekk til Kristoffer Haugen som stormer inn i feltet og avslutter fra ti meters skrått hold når Grønner forsøker å stoppe ham, men Piotr kommer ut og avverger til corner. Farlig sjanse der.

49:10: Björn Daníel Sverrisson
slår langt frem mot Adegbenro som tar ned på bakerste, men Grønner blokkerer hans avslutning fra femmeterhjørnet.

51:15; gult kort, Brann: Deyver Vega for holding.

53:20: Vikings Bringaker scorer tilsynelatende på en corner de aldri skulle fått. Hjemmelagets spillere og supportere jubler, scoringsmusikken kommer igang og dommeren peker for mål. Men plutselig ombestemmer dommeren seg og gir Brann frispark for Soares’ armbruk mot Barmen inne i feltet.

55:25; gult kort, Brann: Bismar Acosta for å legge Adegbenro i bakken.

56:10: Björn Daníel Sverrisson header høyt opp fra ti meter, men det blir enkelt for Piotr.

59:05; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Deyver Vega.

60:25: Samuel skyter høyt over fra 25 meter.

66:00; -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Daniel Braaten.

71:15; -> bytte Viking: Zymer Bytyqi inn for Claes Kronberg

72:50: Acosta med en strålende takling inne i feltet når Bringaker tilsynelatende er alene igjennom.

73:45; -> bytte, Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik.

75:00: André Danielsen mislykkes med en klarering og plutselig får Kasper Skaanes skyte fra femten meter. Dessverre triller den et stykke utenfor mål.

77:30: Haugen får ballen fra Kristiansen og skyter fra åtte meters skrått hold, men keeper redder. Han var uansett avvinket for offside.

79:00; -> bytte Viking: Patrick Pedersen inn for Mathias Bringaker

80:10: Haugen skyter fra 25 meters skrått hold, ballen flakker og Austbø klarer såvidt å bokse ballen til corner.

86:45; gult kort, Brann: Jonas Grønner for brytetak mot Abdullahi.

89:00: Piotr holder et småskummelt innlegg fra Bytyqi.

89:30; -> bytte Viking: Michael Haukås inn for Joackim Jørgensen.

90:00 + 3:15: Haugen legger ut fra dødlinjen til Jakob Orlov som skyter fra ti meter, men keeper slår den vekk.

90:00 + 3:31 – 0-1, FREDRIK HAUGEN: Nouri kriger og gir til Skaanes som i sin tur gir videre Huseklepp. Sandsligutten hælsparker til Nouri som sender ballen videre ut til Haugen. Sistnevnte klinker til fra noe skrått hold rett utenfor femmeteren og ballen går inn til venstre i målet! 11 trekk på de 40 sekundene fra Piotr startet angrepet.

90:00 + 4:25: Kampen er over!

-

Publikum:

11000 solgte er ikke så verst med tanke på at Oilers spilte NM-finale samtidig noen kilometer unna. Men det reelle oppmøtet var nok langt unna det. Viking hadde delt ut klappere, noe som bare førte til at de omtrent 60 syngende i Hordene og de omtrent 20 syngende i ultrasgjengen, ble overdøvet. Viking-fansen stilte for øvrig med røde bluss. Mot oss…

I følge arrangøren var vi ca 280 Brann-supportere på bortefeltet. Greit nok på en onsdag. Trøkket fra oss var sånn passe.

(Fortsetter under bildene)

^ Ikke engang på denne veggen kunne Lars Arne Nilsen tatt en trygg middagslur. Foto: Alexander Osdal

^ _Vel 300 Brann-supportere i Stavanger. Her ved innmarsj. Også Viking-fansen med røde bluss mot oss da… Fotos: Alexander Osdal_

^ Feiring – igjen! Fotos: Alexander Osdal

-

Brann mot Viking innbyrdes på øverste nivå:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 53 24-13-16 90-72 85p
Stavanger 54 9-11-34 55-109 38p
Totalt 107 33-24-50 145-181 123p

Kuriosa:

  • Brann hadde før onsdag sluppet inn mål i de ti siste bortekampene i eliteserien. Sist vi holdt nullen var da vi slo nettopp Viking 2-0 6. juli 2014.

Brann etter seks runder siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 4-1-1 13-9 +4 13 3 hj.k. 1.pl.
2008 2-2-2 9-11 -2 8 3 hj.k. 8.pl.
2009 1-3-2 8-10 -2 6 2 hj.k. 5.pl.
2010 1-1-4 8-16 -8 4 3 hj.k. 13.pl.
2011 3-1-2 12-9 +3 10 3 hj.k. 4.pl.
2012 1-0-5 8-12 -4 3 3 hj.k. 6.pl.
2013 4-0-2 8-7 +1 12 4 hj.k. 8.pl.
2014 1-1-4 7-14 -7 4 3 hj.k. 14.pl.
2015 3-2-1 10-7 +3 11 1.divisjon Oppr.
2016 3-2-1 6-6 +0 11 2 hj.k. ?

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Viking – Brann 0- 1 (0-0)

0-1: Fredrik Haugen (90 + 4. min)

6. runde Tippeligaen. Viking Stadion. 11.089 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball. Gult kort: Deyver Vega, Bismar Acosta og Jonas Grønner, Brann.

Viking (4-4-2): Iven Austbø – Anthony J. Soares, Karol Mets, Andre Danielsen, Kristoffer Haugen – Joackim Jørgensen (Michael Haukås fra 90.), Samuel Adeniyi Adegbenro, Bjørn Daniel Sverrisson, Claes Phillip Kronberg (Zymer Bytyqi fra 72.) – Suleiman Abdullahi, Mathias Bringaker (Patrick Pedersen fra 80.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Daniel Braaten (Fredrik Haugen fra 66.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Kasper Skaanes fra 59.), Jakob Orlov, Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 74.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-3 (VG), 4-2 til Viking (BT)
Avslutninger: 7-7 (NTB), 9-9 (Opta)
Avslutninger på mål: 6-4 til Brann (NTB), 6-3 til Brann (Opta)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 5-4 til Brann (mine tall)
Ballinnehav: 53 % til Brann (Opta)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Totalt 540 271 467 450 90 0 459 0
Kamp 6 4 6 5 1 0 6 0
Startet 6 3 6 5 1 0 5 0
Mål 0 0 0 0 0 0 1 0
Gule 1 0 1 1 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Totalt 402 263 97 27 540 14 540 540
Kamp 6 4 3 4 6 2 6 6
Startet 5 3 1 0 6 0 6 6
Mål 1 0 1 1 0 0 0 0
Gule 0 0 1 1 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Veva Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Totalt 540 288 0 0 32 148 0 232
Kamp 6 4 0 0 1 4 0 4
Startet 6 3 0 0 0 1 0 3
Mål 0 2 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 0 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Veva Vega

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
Vikings hjemmeside om kampen

Vist 2018 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Patetiske bergensere, glisne tribuner i kampen mot Sogndal, lokaloppgjør til og med ! Og supportere som kaller seg Norges beste , flire meg ihjel 😂 Passer best i OBOS ligaen.

Svar til Håvard Værnes:

Ja og hadde vi fylt tribunene hadde vi vært patetiske fordi “det var gullfeber” etter å ha slått Viking på overtid…

Vi skal ikke lenger tilbake enn høsten 2014 for å finne at Brann som rykket ned (13681 i snitt siste 7 hjemmekamper) hadde flere tilskuere på kampene enn RBK (13304 i snitt siste 7 hjemmekamper) som tok sølv. RBK hadde i sølvsesongen 2014 hele seks hjemmekamper med lavere tilskuertall enn det Brann hadde i går…

Men lørdagens tilskuertall avkrefter i hvert fall den tåpelige myten om at Bergen tar av og tror på gull etter et par seire i april. Folk innser at vi har vært litt heldige, folk ser at vi ikke spiller underholdende, og folk ser at vi ikke er noen reell medaljekandidat fordi om vi har fått en god poengmessig start.

Flott å ha Brann tilbake i Tippeligaen, men er skuffet over publikum. Tror ikke det var 13000 på stadion i går, og syns stemningen tidligere var mye bedre!!!

Svar til Håvard Værnes:

Ja det var ikke bra oppmøte. Stemningen var så som så. Folk har ikke helt troen på at dette vil bli medaljestrid. Vi har som sagt vært litt heldige, og vi spiller ikke underholdende fotball. Det er jo først og fremst det defensive vi er gode på. Det tar uansett tid å bygge opp et stort publikum. Husk at f.eks. RBK har hatt over 30 år med suksess å bygge sitt publikum på. RBK klarte ikke å slå vår daværende tilskuersnittrekord fra 1963, før året da RBK vant sitt 12. seriegull på rad!!! Tenk alle generasjonene i Trøndelag som har vokst opp med at RBK er suksess og titler. Og tenk på alle generasjonene som har vokst opp med at Brann som regel skuffer, sjelden vinner noe, osv. I det siste tilfellet er veien kort til å få andre interesser enn fotball. Eller at Man.U og Liverpool blir mer interessant enn Brann. Det er lettere å rekruttere nye generasjoner av fans når man faktisk har et vinnerlag.

Sant nok, men håper virkelig Brann får til et godt lag! Det er langt mer spennende og morsomt å konkurrere med Brann istedenfor Molde og Odd ! Så lykke til.

Jotakk. Tilskuertallene på våre bortekamper så langt tyder også på at vi har vært savnet… :-p

Annonse

Nye bilder