Den dårligste til nå

I vårlige forhold blant snødekte fjell
så ble det en traurig og skuffende kveld.
Mot Moussa og Wangberg og resten av TIL
vi tapte, og gjorde det helt uten stil

Og baklengs i trynet for Lars Arnes gutter;
det tok ikke lang tid, men kun få minutter
Det er ikke mye til sjanser vi får
og dette var kanskje det verste i år

Vi skapte knapt noe som helst denne kampen
Men endelig våknet vi til helt på tampen
Da var det for seint, tiden nådeløst fór
og dermed så tapte vi atter i nord

-

Brann slo til med årverste i serien (i hvert fall motstanden tatt i betraktning) mot formsvake TIL i fint vårvær på Nordkalotten.

Det ble en trøstesløs forestilling mellom to dårlige lag vi ble vitne til på Alfheims kunstgress. Allerede etter seks minutter fikk vi mål i trynet da Amin Nouri lot Aron Sigurdarson få legge inn fra vår høyreside, mens Ruben Kristiansen på bakerste stolpe nærmest forærte Sofien Moussa (som mange forveksler med Mossa fra Rorbua) enda en tippeligascoring på hjemmebane. Scoringen var for øvrig ikke helt ulik Godsets første scoring mot oss i serieåpningen.

Dermed var det klart for scoringmusikken vi har hørt så altfor mange ganger på Alfheim; “(dunk-dunk-dunk-dunk….) Tromsøøøøøø, Tromsøøøø… laget som står påååååååå”. Scoringen gjorde at vi heller ikke denne gangen klarte å holde nullen i tre eliteseriekamper på rad – noe vi da heller ikke har klart siden høsten 2007. For øvrig må vi helt tilbake til 1974 for å finne sist gang Brann både vant og holdt nullen i tre toppseriekamper på rad – der to av dem var på bortebane. Vi hadde sjansen til å klare det igjen på søndag, men det håpet tok altså fort slutt.

Vi kom tidlig under både i Drammen (4. min.) og Ålesund (6. min.) også, og de to kampene endte med totalt fire poeng. Men denne gang var det ikke mye som ga forhåpninger om at vi skulle komme tilbake. I hvert fall ikke å snu til seier.

Brann hadde mye ball i første omgang, men skapte så og si ingenting mot et Tromsø-lag som benyttet seg av “Brann 2016-metoden” og stengte igjen bak. Så langt i sesongen er det kun unntaksvis vi har hatt noe særlig å by på offensivt. Vi scorer få mål, og ser vi bort i fra perioder av Glimt-kampen er det ikke akkurat sjansebonanzaer vi blir servert heller.

Etter pause tok polargutan mer over og hadde et bra press på oss omtrent midtveis i omgangen, til soundtracket fra en russebil med et overdimensjonert musikkanlegg. Til tross for at vi etter hvert skiftet ut hele angrepet, kom vi oss ikke virkelig på offensiven før i sluttminuttene. Først da fikk vi våre første skikkelige sjanser og Azar Karadas var nok en gang sentral i det kortvarige kjøret vi skapte da.

Med unntak av rotet ved den tidlige scoringen, hadde vi relativt god kontroll bakover. Målet deres var faktisk eneste gang tromsøværingene kom til avslutning i vår sekstenmeter! Laget fra Nordområdan trengte da heller ikke flere mål så lenge vi var så hjelpeløse fremover. Og med den offensive tannløsheten blir det selvsagt vanskelig å ta poeng når vi først slipper inn mål. Angrepsspillet vi få gjort noe med. Og selv om vi har mange offensivt anlagte spillere, så mangler vi den store målscoreren med stor M. Mads Hvilsom – som både har stor M og har vært en habil målscorer for andre lag tidligere, ser så langt ikke ut til å være det i Brann. Tilbake sitter han kun med en stor M, og det passer best til hamburgersjapper.

I perioden 2003-2010 tapte vi faktisk bare to ganger (4-2-2) på Alfheim som tidligere hadde vært en marerittbane for oss. Nå er polarmarerittet tilbake, for nå står vi nemlig med fire strake tap på tippeligaens nordligste bane – og flaue 0-9 i målforskjell på disse kampene.

12-13 grader på kamp i Tromsø en 1.mai, er nok ikke hverdagskost. Det er ikke mange årene siden vi opplevde snøvær når Brann spilte der i slutten av samme måned. Vi hadde kanskje håpet nordfrafolket ville ramle om av heteslag, men de hadde allerede akklimatisert seg med 17 grader på fredagen… Og apropos mai; alle de fire bortetapene vi nå har fått på rad mot “Gutan”, har pussig nok kommet i mai. Alle våre fire seire der på 2000-tallet har kommet i september eller oktober. Så neste år får vi be NFF om bortekamp mot TIL ut på høsten en gang.

-

Situasjonen:

Vi har fjorten poeng, og det er dobbelt så mange som jeg før sesongen hadde i mitt budsjett til 35 poeng som antagelig vil gi ny kontrakt. Det er ti poeng ned til Stabæk og Start på direkte nedrykk, og det er åtte poeng til VIF på kvalik. Slik sett ser det bra ut, men det er ennå 22 kamper igjen. Tar vi 21 poeng på disse – dvs. Norling-nivå (som var 29 poeng på 30 kamper), skal plassen være reddet.

Selv om nedrykk ikke virker kjempesannsynlig etter den gode starten, kan vi ikke helt avskrive nedrykksfaren ennå. Sarpsborg 08 er et godt eksempel på det. I 2013 lå de – i likhet med årets Brann-lag – på femteplass etter åtte runder. De hadde bare ett poeng mindre enn det Brann har nå, men de havnet likevel på kvalik det året, da de bare tok 18 poeng på de siste 22 kampene. Samme klubb klarte noe enda dårligere to år tidligere. Da lå de på sjetteplass med tretten poeng etter åtte runder, men tok bare åtte poeng på de 22 siste og endte 13 poeng bak trygg plass. Begge gangene var S08 – igjen i likhet med oss – nyopprykket.

Nå tror ikke jeg Brann faller ned på et slikt nivå, og jeg har fremdeles troen på en plass rundt midten. Men ingenting kan selvsagt utelukkes.

Ser vi oppover på tabellen, så er det de fire lagene som “alle” tippet øverst som ligger nettopp der – og som er de eneste som er over oss. Lillestrøm og Viking (og kanskje Haugesund) kan bli våre(?) største konkurrenter om en eventuell femteplass, som slett ikke skal være umulig. Og det er bare tre poeng til sølvplass, selv om vi (sammen med Haugesund) er de eneste som har spilt så mye som fem bortekamper.

(Fortsetter under bildene)

^ De hadde ikke engang bygget ferdig målet under oppvarmingen. Mulig Piotr fremdeles slet med øresus etter byggearbeidenes støy, da scoringen kom etter seks minutter. Foto: Alexander Osdal

^ Innmarsj. Mulig jeg ble for vant til det i fjor – for jeg la ikke merke til det; men da jeg så kampen om igjen på Sumo, sa kommentatoren at de spilte OBOS-hymnen ved innmarsj… Foto: Alexander Osdal

^ Oppunder 100 Brann-supportere på bortefeltet som siden sist hadde blitt flyttet til en skikkelig tribune. Her ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Slukøret gjeng. Foto: Alexander Osdal

^ Den gamle bortetribunen var på stillaset til venstre for tribunen på motsatt kortside. Foto: Alexander Osdal

-

Kampen:

- 1. omgang: -

00:13 Allerede etter tretten sekunder kommer Brann til sin første avslutning. Brann går rett i angrep fra avspark og Fredrik Haugen skyter fra rett utenfor sekstenmeteren. Gudmund Kongshavn redder.

06:00 – 1-0, SOFIEN MOUSSA: TIL overtar ballen ti meter inn på Branns halvdel når Haugen tryner idet vi får en overgangsmulighet. Amin Nouri hindrer ikke Sigurdarson i å slå inn fra vår høyreside mot bakerste stolpe hvor Ruben Kristiansen ikke klarer å hindre at ballen når frem til Moussa. Sistnevnte setter frem en fot og får ballen inn ved nærmeste stolpe bak en muligens noe passiv Piotr Leciejewski.

09:40: Amin Nouri slår inn foran mål, men når hverken Mads Hvilsom eller Jakob Orlov.

14:35 Nouri legger inn fra venstre, men hjemmelaget klarerer.

15:05: Kristiansen skyter fra 23 meters skrått hold, men rett i klypene på Kongshavn.

18:40: Erik Huseklepp legger inn fra venstre mot bakerste hvor Orlov er veldig nære på å nå frem .

25:00: Haugen med et frispark fra 25 meter. Det går rett i et hode i muren. Brann vinner ballen tilbake og Bismar Acosta slår mot Daniel Braaten på bakerste, men som er offside.

26:50: Haugen slår høyt og langt inn i feltet mot Hvilsom som ikke når innlegget med hodet.

30:15: Kristiansen slår en corner fra høyre mot bakerste hvor Acosta rager opp og header like utenfor nærmeste stolpe fra seks meter.

32:35; gult kort, TIL: Aron Sigurdarson for ufin behandling av Nouri ute ved sidelinjen.

35:10: Hvilsom skyter fra innsiden av sekstenmeterhjørnet, men utenfor lengste stolpe.

38:35; gult kort, TIL: Kent-Are Antonsen for en takling på Nouri.

41:50: Sigurdarson skyter knallhardt fra 17 meter, men rett i en Brann-spiller.

44:00: Moussa ligger på bakken. Acosta har dultet borti ham.

45:00 + 0:35: Sigurdarson skyter et frispark fra ti meter utenfor sekstenmeterhjørnet mot nærmeste hjørne, og Piotr er nede ved stolpen og slår til corner.

45:00 + 1:25: Pause

- 2. omgang: -

45:00;-> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Erik Huseklepp.

45:00; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

47:55; gult kort, Brann: Mads Hvilsom for en takling på Kent-Are Antonsen 35 sekunder tidligere.

48:25: Christian Landu Landu skyter over fra like utenfor sekstenmeteren.

49:25: Magnus Andersen skyter fra 21 meter og Piotr bokser til corner.

51:55: Haugen med et skuddforsøk fra 18 meter, men det blokkeres umiddelbart.

63:05: Kristoffer Larsen slår et frispark inn i feltet hvor Hvilsom header over fra tolv meter.

63:35; -> bytte, TIL: Mikael Ingebrigtsen inn for Aron Sigurdarson.

66:40: Demidov får akkurat klarert i siste liten når Andersen legger inn.

67:50: Magnar Ødegaard med frispark fra 25 meter. Piotr slår til corner.

68:30: Vadim Demidov klarerer til corner fra femmeteren når Antonsen legger inn fra vår høyreside.

69:40: TIL presser, men plasserer et innlegg bak mål. Piotr dytter til sin tidligere lagkompis Simen Wangberg som i sekundene før dyttet polakken over ende.

70:35; -> bytte TIL: Thomas Lehne Olsen inn for Runar Espejord.

70:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Mads Hvilsom.

72:00: Demidov med et mislykket forsøk på brasse.

72:20 Karadas med et mislykket volleyforsøk fra 23 meter. Langt utenfor.

75:25: TIL med en småfarlighet, men litt flipperspill gjør at ballen til slutt triller inn til Piotr.

76:05: Moussa med skuddforsøk fra skrått hold et par meter utenfor sekstenmeteren, men det blokkeres.

77:30; -> gult kort, Brann: Bismar Acosta for en tøff takling på Moussa.

78:25: Moussa hopper opp ved sekstenmeteren på et frispark som slås høyt inn i feltet, men ballen går rolig inn til Piotr.

86:35; -> bytte TIL: Jostein Gundersen inn for Sofien Moussa.

88:25: Kristiansen slår høyt inn i feltet hvor Karadas rager høyest og header fra ni meter. Kongshavn er helt nede ved stolpen og redder.

89:15: Larsen slår et skru-frispark av Haugen-kvalitet inn i feltet, og på elleve meter header Braaten over.

90:00 + 0:40: Kristiansen slår inn fra venstre, men det går via Antonsen og helt over til motsatt hvor Larsen legger inn igjen mot bakeste. Karadas stuper frem og ligger vannrett i luften på femmeteren når han header utenfor.

90:00 + 1:15: Haugen slår frem mot Skålevik i bakrommet, og han får en fot på ballen vel femten meter fra mål – og setter ballen i stolpen! Men han er avvinket for offside.

90:00 + 3:45: Kampen er slutt.

Publikum:

4000 tilskuere, og ingen skal påstå det koker på Alfheim. De har to små supportergjenger; en på hver langside.

Vi var i underkant av 100 Brann-supportere. Vi ga vel ikke akkurat kjempemye lyd fra oss, men vi sang nå innimellom. Det var en veldig stor andel av det som antagelig var lokalt boende Brann-fans, og ikke mer enn et par titalls som hadde reist helt fra Bergen.
-

Brann etter åtte runder siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 5-2-1 17-11 +6 17 p 4 hjemmek. 1.pl.
2008 4-2-2 12-12 +0 14 p 4 hjemmek. 8.pl.
2009 2-3-3 12-14 -2 9 p 3 hjemmek. 5.pl.
2010 2-2-4 13-17 -4 8 p 5 hjemmek. 13.pl.
2011 4-1-3 14-11 +3 13 p 4 hjemmek. 4.pl.
2012 2-1-5 12-15 -3 7 p 4 hjemmek. 6.pl.
2013 5-0-3 11-10 +1 15 p 5 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-4 9-15 -6 8 p 3 hjemmek. 14.pl.
2015 3-4-1 10-7 +3 13 p 1.divisjon Opprykk
2016 4-2-2 8-7 +1 14 p 3 hjemmek. ?
  • I eliten har ikke Brann hatt så mange poeng etter åtte runder siden 2013 da vi hadde femten. Den gang hadde vi imidlertid spilt fem hjemmekamper. I år bare tre.
  • I eliten har vi ikke hatt så få tap etter åtte runder siden 2008. Den gang hadde vi spilt fire hjemmekamper. Vi endte til slutt på åttendeplass det året.
  • Brann har ikke hatt så få baklengs etter åtte runder i eliten siden 2006 da vi hadde seks baklengs. Vi tok sølv det året.
  • Brann har ikke hatt så få scoringer etter åtte runder siden 2003 da vi hadde syv scoringer. Vi ble nummer seks det året.
  • Brann har flere poeng i år enn på samme tid i fjor da vi spilte i 1.divisjon.

-

Brann mot TIL innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 26 13-7-6 48-32 46p
Tromsø 27 6-7-14 19-45 25p
Totalt 53 19-14-20 67-77 71p
  • Brann har sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot TIL. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi vant 3-0 på Alfheim i 2010.
  • Brann har fire strake serietap på Alfheim. Forrige poeng der kom i 2010 da vi vant 3-0.
  • Brann har fire strake seriekamper på Alfheim uten scoring. Forrige scoring der kom da vi vant 3-0 i 2010. Total målforskjell siden den seieren: 0-9…

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Tromsø – Brann 1-0 (1-0)

1-0: Sofiane Moussa (6.)

8. serierunde Tippeligaen. Alfheim Stadion. 4030 tilskuere. Dommer: Tommy SKjerven, Kaupanger IL. Gult kort: Aron Sigurdason og Kent-Are Antonsen, Tromsø, Mads Hvilsom og Bismar Acosta, Brann.

Tromsø (4-4-2): Gudmund Taksdal Kongshavn – Hans Eriksen Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Christian Landu Landu, Jonas Johansen, Aron Sigurdarson (Mikael Ingebrigtsen fra 64.) – Runar Espejord (Thomas Lehne Olsen fra 71.) – Sofiane Moussa (Jostein Gundersen fra 87.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Daniel Braaten, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen – Erik Huseklepp (Kristoffer Larsen fra 46.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 46.), Mads Hvilsom (Azar Karadas fra 71.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til TIL (VG), 3-3 (BT)
Avslutninger: 11-7 til Brann (NTB), 10-7 til Brann (Opta)
Avslutninger på mål: 4-2 til TIL (NTB), 4-2 til TIL (Opta)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 6-1 til Brann (mine tall)
Ballinnehav: 49 % til Brann (Opta)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Totalt 720 361 647 604 116 0 594 0
Kamp 8 5 8 7 2 0 8 0
Startet 8 4 8 7 1 0 6 0
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 2 0 1 1 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Totalt 447 423 97 58 720 59 720 720
Kamp 7 6 3 6 8 3 8 8
Startet 6 5 1 0 8 0 8 8
Mål 1 0 1 1 0 0 0 0
Gule 0 1 1 1 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
-
Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Totalt 720 412 0 0 77 193 232 0
Kamp 8 6 0 0 2 5 4 0
Startet 8 5 0 0 1 1 3 0
Mål 0 2 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vist 1489 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Kan kanskje legge til at jeg med “årsverste i serien” da tar motstanden i betraktning. Vi var vel i grunn mer underlegne mot RBK, men den relative prestasjonen mot TIL var vel strengt tatt verre.

hehe…

Jeg omtalte TILs mål som “den første scoringen”. Antagelig har jeg blitt så vant med at vi slipper inn mange mål der oppe, men det skulle selvsagt stå “den tidlige scoringen”.

Annonse

Nye bilder