Surt tap

Før kampen var navnet som gjorde oss redd
en herre med navnene Friday og Fred
For en gangs skyld klarte han ikke å score
For Brann er solide der bak dette året

Men Lillestrøm kom seg til slutt gjennom muren
Da Piotr var gavmild og sendte returen
direkte til Knudtzon som scoret så lett
En tabbe, vil mange nok si, rett og slett

Vi hadde fortjent minst et enslig poeng
Men det ble det ikke på Nilsen sin gjeng
Vi får ikke sjansene helt til å klaffe
Og kanskje vi skulle vært tildelt en straffe

-

Det ble et surt tap på Åråsen, for ut fra spill og sjanser hadde vi fortjent minst ett poeng i stasjonsbyen. LSK skapte lite, og dominerte vel kun helt i begynnelsen av første omgang og en litt lenger periode i andre. Selv kom vi til en del sjanser – og et par av dem også store, men effektiviteten er ikke som den var i enkelte kamper tidligere i sesongen. Ting tyder også på at vi ble snytt for straffe drøye fire minutter på overtid.

Scoringen til hjemmelaget var av den tullete sorten der det er en blanding av svakt forsvarsarbeid og en uheldig retur fra Piotr Leciejewski som gjør at Erling Knudtzon enkelt og noe ufortjent kan score for småfuglene.

Det ble også kampens eneste mål, Kanarifansen dunket litt ekstra på trommen, de passerende togene fløytet – og hjemmelaget kunne bokføre tre litt heldige poeng.

Men vi skal ikke klage for mye over urettferdighet og uflaks i poengfangsten denne sesongen. Selv om ingen poeng vi har tatt har vært direkte ran, så har vi likevel vært litt heldige i en del kamper i år. Både mot Godset og Odd kunne det fort blitt tap. I førstnevnte kamp i hvert fall hvis drammenserne hadde spilt med elleve mann hele kampen. Mot AaFK vant vi gjerne fortjent – men uavgjort hadde heller ikke vært blodig urettferdig. Utligningsmålet der var litt flaks. Også i Stavanger hadde uavgjort vært lite å si på, og vi fikk da også seiersmålet på kampens siste spark. Mot Start vant vi også fortjent, men vi var heldige på slutten som ikke fikk scoring imot. Så ting har gått litt vår vei. Vi har hatt flyt. Dette var kanskje (med mulig unntak av TIL-kampen) første gang vi fikk en poenguttelling som var dårligere enn vi strengt tatt skulle hatt i en rettferdig verden.

Som folk kanskje har fått med seg, så er ikke verden rettferdig – og det er målene som til syvende og sist teller. Offensivt er vi rett og slett ikke skarpe nok. Med ni mål til nå, er det første gang siden 1988 vi ikke står med tosifret antall scoringer etter ti seriekamper. 1988…. det er så lenge siden at selv LSK har vunnet serien etter det! (1989).

Når da forsvarsmuren sprekker, blir det selvsagt vanskelig å ta poeng – og i hvert fall å vinne, selv om vi riktignok klarte å ta poeng/vinne til tross for baklengsmål både mot Godset og AaFK tidlig i vår. Det begynner imidlertid å bli noen uker siden.

Til nå i år har jeg følelsen av at vi enten har skapt lite, eller så har vi skapt ok med sjanser – men vært for dårlige i de avgjørende situasjonene foran mål. Mot LSK var det helst det siste. Og summen av det blir gjerne sørgelig få nettkjenninger i dem alle. Utfordringen blir selvsagt å få til både å skape et anseelig antall sjanser og bli flinkere til å utnytte dem – samtidig. Og da selvsagt uten at det går særlig på bekostning av forsvaret, som sesongen under ett har funket bra. Da kan det bli gøy…

For ingen skal påstå (uten å bryte et av de ti bud) at det er målrikt i Branns kamper i år. Halvparten av årets ti seriekamper med rødtrøyene involvert, har endt med 1-0 til et av lagene. Tre av gangene i favør Brann. I tillegg ble det 0-0 mot Odd og for den del i cupkampen mot 2.divisjonslaget Førde – etter 120 minutter. Åtte av de ti seriekampene våre (og alle de syv siste) har endt med null mål til enten oss eller motstanderen. Fire ganger har Brann gått målløse av banen (i tillegg til den i cupen), og fem ganger har vi holdt nullen selv (igjen i tillegg til den ene cupkampen vi fikk spille i år).

Men til tross for vår manglende målfarlighet – og mye på grunn av vår evne til å slippe inn få mål, så er årets poengfangst likevel vår nest beste siden gullsesongen for ni år siden. Etter den sesongen er det bare i 2013 – hvor vi på vårparten vant alt hjemme og tapte alt borte, at vi tok flere poeng enn i år. Da hadde vi atten poeng etter ti kamper, men tross alt to flere hjemmekamper spilt. Når det gjelder baklengsmål har vi hatt vår beste start siden 2006 da vi kun hadde syv feil vei på denne tiden.

-

Situasjonen:

Etter torsdagens kamper vil Brann enten være nummer seks eller syv. Avstanden til medalje er tre poeng, og til sølvplass er den fire. Haugesund har forvillet seg foran oss på tabellen. Hva har de der å gjøre? Avstanden til kvalik vil være minst ni poeng etter denne runden, og avstanden til direkte nedrykk vil være minst ti. Verdt å merke seg er at bare fire andre lag har spilt like få hjemmekamper som oss.

I de siste rundene har poengfangsten kamp for kamp forholdt seg til mitt skjema til å redde plassen (35 poeng), og vi er dermed fremdeles syv poeng foran. Tar vi ett poeng mer på de siste tyve kampene enn på de første ti, klarer vi de 35 poengene som skal være nok til å berge seg. Jeg blir overrasket om vi ikke klarer det.
-

Kampen:

- 1. omgang: -

02:20: Bonke Innocent skyter fra nærmere 30 meter etter en klarering, ballen går via Sivert Heltne Nilsen og Piotr Leciejewski må bokse den vekk

02:50: Det heades langt utenfor fra tolv meter.

08:30: LSK hadde hatt et visst press i starten.

10:40: Piotr bokser vekk et innlegg.

13:10: Kristoffer Barmen med et avslutningsforsøk fra 22 meter, men det klareres.

13:40: Amin Nouri kommer til innlegg fra dødlinjen, men det heades vekk.

Brann hadde kommer mer med nå.

14:20: Ruben Kristiansen slår en corner mot bakerste hvor Bismar Acosta header utenfor fra to meter.

16:25 Steffen Lie Skålevik er igjennom men avblåses for offside.

25:30: Ruben Kristiansen slår et frispark fra ti meter utenfor sekstenmeterhjørnet og høyt mot bakerste hvor Acosta header inn foran mål, men Nilsen får ikke kontroll og ballen går utover igjen.

26:45: Barmen har ballen på siden i feltet og sentrer ut til Fredrik Haugen som skyter like utenfor fra 18 meter.

28:00; gult kort, Brann: Vadim Demidov for felling av Fred Friday.

28:45: Martin slår et frispark høyt inn i feltet hvor Knudtzon header fra tolv meter og i stolpen. Så vinkes det for offside før Friday får gjort noe med returen.

33:30: Brann presser men kommer ikke til avslutning.

35:55: Martin skyter fra skrått hold på sekstenmeteren og like utenfor lengste stolpe.

37:00: Haugen snur rundt og skyter over fra skrått hold en meter utenfor feltet.

40:20: Mads Hvilsom mottar ballen på siden i feltet og kommer til avslutning fra siden av femmeteren. Origi redder. Skålevik tar returen fra hjørnet av femmeteren, men Origi slår til corner.

41:30: Acosta header over fra fem meter når Kristiansen slår en corner mot bakerste stolpe.

42:18 – 1-0, ERLING KNUDTZON: Bassel Jradi vinner ballen fra Nouri ute på høyresiden vår og Acosta klarer ikke å hindre at han etter hvert skyter fra skrått hold på sekstenmeteren. Piotr gir retur og Kristiansen lar Knudtzon stå helt alene på fem meter og sette ballen i tomt mål. Ikke helt kompetent hverken forsvarsspill eller keeperspill.

45:00 + 0:10: Friday skyter langt utenfor fra fem meter utenfor sekstenmeterhjørnet.

45:00 + 1:10: Det legges inn i feltet og Demidov tverrvender på syv meter og skyter rett på keeper.

45:00 + 1:20: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte, LSK: Michael Jakobsen inn for Frode Kippe.

45:25 Friday med et forsøk på innlegg fra vår venstrekant, men rett inn til Piotr.

46:45: Vi kommer til et par innlegg, men ingen av dem finner noen rødkledde.

48:40: Haugen og Skålevik samarbeider fint på høyrekanten og førstnevnte legger inn til Barmen som header like utenfor fra ti meter.

50:50: Haugen slår et frispark fra ute ved sidelinjen, gjennom feltet og utenfor lengste stolpe.

51:45: Jradi spiller Friday igjennom. Nouri har sluppet ham fri og kommer alene med Piotr, men fra skrått hold og ti meter skyter han utenfor lengste stolpe.

51:55; gult kort, Brann: Bismar Acosta for en takling på Innocent under LSKs angrep.

53:10: Jradi med skumle hensikter inne i feltet og går i bakken i duell med Acosta. Ingenting, mener dommer. Sumo-opptakene skulle siden avsløre kråkestupet hans.

54:30: Det hadde vørt en del LSK i det siste.

57:20: Acosta slår høyt og langt helt fra egen halvdel og inn til Origi.

59:55 Barmen gir til Haugen som skyter over fra 20 meter.

62:20; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Mads Hvilsom.

66:20: Martin skyter over fra 25 meter.

69:25; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Steffen Lie Skålevik.

72:10: Nilsen slår høyt inn i feltet, men i klypene til Origi.

73:20: Brann med enda et angrep der vi ikke kommer til avslutning.

75:20; -> bytte LSK: Mohamed Ofkir inn for Malaury Matin.

76:20: Kristiansen slår inn fra venstre og Karadas header fra tolv meter. Han får imidlertid ikke skikkelig treff, så ballen spretter rolig flere meter utenfor.

78:25: Haugen skyter fra 25 meters skrått hold, og ballen går i kast på motsatt side av målet!

79:15; gult kort, Brann: Fredrik Haugen for å sparke vekk ballen.

80:20: Marius Lundemo med frispark fra 30 meter som spretter inn til Piotr.

82:25: Karadas vinner i luften, Haugen flikker videre, men Marius Amundsen får klarert før Nilsen får avsluttet. Klareringen havner ute hos Nouri som skyter fra ti meters skrått hold – og keeper er helt nede ved stolpen og slår til corner!

84:00: Kanarifansen er helt i harnisk etter at Braaten har kommet borti Innocent, slik at han går over ende og jamrer seg på bakken.

86:05; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Fredrik Haugen.

86:50: Larsen tar frispark fra 25 meter, og det går rett i muren.

87:15: Karadas står feilvendt inne i feltet og sender ballen ut til Larsen på høyrekanten. Sistnevnte legger inn og på femmeteren stuper Karadas frem og header over.

88:15: Jradi kommer heldigvis aldri til avslutning på fjorten meter, og Acosta får klarert.

88:35: Huseklepp legger inn fra venstre, men Karadas får ikke hodet på den.

90:00 + 0:25; -> bytte LSK: Jørgen Kolstad inn for Erling Knudtzon

90:00 + 4:20: Karadas header inn i feltet, Braaten stusser videre, Skogseid legger Nilsen i bakken seks meter fra mål, og Huseklepp forsøker et brassespark fra ti meters skrått hold. Det går utenfor nærmeste.

90:00 + 5:00: Kampen er over.

-

Publikum:

Kanarifansen var det samme monotone greiene som de alltid har vært. Komikk da de var i harnisk og så ut som de skulle “ta” Daniel Braaten da han skumpet borti Innocent som tydeligvis nesten holdt på å dø av berøringen. Det var virkelig ikke mye å hisse seg opp over! Men han har jo en fortid i Vålerengen… Sanger/rop som “jæææææla bønder” og “hater Bergen by” kunne i hvert fall høres etter den situasjonen. De har vel tatt det (i hvert fall den siste) fra erkerivalene i Klanen.

Vi var 463 Brann-supportere på Åråsen. Trodde egentlig vi var flere, og det er jo faktisk langt færre enn vi var borte mot både Bærum og Follo på tilsvarende ukurante ukedager. (Ja og mot Strømmen i fjor, for den saks skyld – men det var jo tross alt en søndag). Antagelig var 90 % av de fremmøtte lokalt boende Brann-fans, for på en onsdag begrenser det seg selvsagt hvor mange vi reiser helt fra Bergen. Til tross for dette klarte vi innimellom å lage ganske bra trøkk.

-

^ 463 håpefulle Brann-supportere på Åråsen. Fotos: Alexander Osdal

^ .463 skuffede Brann-supportere og 11 skuffede Brann-spillere på Åråsen. Foto: Alexander Osdal

Brann etter ti kamper siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 6-2-2 20-18 +2 20 p 5 hjemmek. 1.pl.
2008 4-3-3 16-17 -1 15 p 5 hjemmek. 8.pl.
2009 3-4-3 17-17 +0 13 p 4 hjemmek. 5.pl.
2010 2-3-5 13-18 -5 9 p 6 hjemmek. 13.pl.
2011 5-1-4 16-15 +1 16 p 5 hjemmek. 4.pl.
2012 3-1-6 17-17 +0 10 p 5 hjemmek. 6.pl.
2013 6-0-4 13-12 +1 18 p 6 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-6 11-19 -8 8 p 4 hjemmek. 14.pl.
2015 (3-5-2) (13-13) (+0) (14 p) 1.divisjon Opprykk
2016 5-2-3 9-8 +1 17 p 4 hjemmek. ?
  • Åtte baklengs er det laveste antall baklengs vi har hatt på de ti første rundene siden vi hadde syv baklengs i 2006.
  • Ni mål er det laveste antall mål etter ti kamper vi har hatt siden syv mål i 1988.

-

Kuriosa:

  • Dette var første gang siden mai 2013 at vi spilte to bortekamper på rad i eliteserien uten å score mål.

-

Brann mot LSK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 38 16-7-15 60-50 55p
Lillestrøm 39 8-9-22 52-78 33p
Totalt 77 24-16-37 112-128 88p

Brann har nå tre strake tap på Lillestrøm. Forrige poeng der kom i 2012 da vi vant 4-3.

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Lillestrøm – Brann 1-0 (1-0)

1-0: Erling Knudtzon (43.)

10. serierunde Tippeligaen. Åråsen Stadion. 5317 tilskuere. Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF. Gult kort: Vadim Demidov, Bismar Acosta og Fredrik Haugen, Brann.

Lillestrøm (4-4-1-1): Arnold Origi – Håkon Skogseid, Marius Amundsen, Frode Kippe (Michael Jakobsen fra 46.), Simen Kind Mikalsen – Basel Jradi, Marius Lindemo, Bonke Innocent, Erling Knudtzon (Jørgen Kolstad fra 90.) – Malaury Martin (Mohamed Ofkir fra 76.) – Imoh Fred Friday.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kristoffer Larsen fra 86.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten, Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas fra 70.), Mads Hvilsom (Erik Huseklepp fra 63.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-5 til Brann (VG), 7-4 (BT)
Avslutninger: 16-10 til Brann (Opta), 16-10 til Brann (NTB)
Avslutninger på mål: 4-3 til Brann (Opta), 4-2 til Brann (NTB)
Ballbesittelse: 52 % til Brann (Opta)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 9-4 til Brann (egne tall)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Totalt 900 541 795 784 116 0 768 0
Kamp 10 7 10 9 2 0 10 0
Startet 10 6 10 9 1 0 8 0
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 3 0 1 2 1 0 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Totalt 493 575 97 111 900 65 900 900
Kamp 9 8 3 8 10 5 10 10
Startet 6 7 1 0 10 0 10 10
Mål 1 0 1 1 0 0 0 0
Gule 0 1 1 1 1 0 0 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Totalt 900 412 0 0 77 334 232 0
Kamp 10 6 0 0 2 7 4 0
Startet 10 5 0 0 1 3 3 0
Mål 0 2 0 0 0 1 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

LInker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vist 892 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder