Måtte til slutt gi tapt

På Molde sin bane, på Røkke sin Løkke
vi måtte på slutten gi etter for trøkket
Vi holdt lenge stand, det så ut til å gå
Men måtte til slutt melde pass for de blå

For bakover måtte vi jobbe på spreng
Vi så en stund ut til å redde poeng
Vi holdt dem på avstand til Vadim tok foten
og laget et straffe de satte i noten

Det var ganske surt, for det var jo så sent
Men ærlig talt var det jo faktisk fortjent
Og håpet var ute for Nilsen og co
da Gulbrandsen driblet inn mål nummer to

-
(Fortsetter under bildet)

^ Molde fikk begge målene i kampen. Fredrik Gulbrandsen fikk 2-0-målet, og her gjør han hele jobben selv og tar med seg både det og de tre poengene. Brann-spillerne kan bare stå paralyserte med hoftefest og konstatere at det gikk til h… i Molde i år igjen. Foto: Alexander Osdal

-

Etter en rekke målfattige kamper på rappen, ble det på lørdag en skikkelig ellevill målorgie på utrolige to(!) mål da Brann tok turen til romsdalsmetroploen Molde. Dessverre forsynte Molde seg grovt av målbufféen og stakk like godt av med begge. Folk er så utrolig frekke!

Vi kan vel ikke si annet enn at det i grunn gikk som ventet. Hjemmelaget hadde mye ball, de hadde presset og de trøkket oss bakover, men vi holdt lenge stand i forsvaret og MFK fikk problemer med å komme seg til de riktig store sjansene. Ofte måtte Ole Gunnar Solskjærs menn nøye seg med langskudd, for vi hindret dem stort sett i å komme for tett innpå Alex Horwaths bur.

Før pause hadde vi selv noen få sjanser – bl.a. ved Remi Johansen og Kristoffer Barmen, men i den halvdelen av kampen kom vi ikke nærmere scoring enn Daniel Braatens avslutning fra relativt spiss vinkel – som ble slått til corner.

I andre omgang økte presset mot oss, mens vi selv fikk noen sjeldne muligheter ved Vadim Demidov i dødballsituasjoner. Det så ut til at vi skulle klare å ri i land et litt heldig poeng, men til slutt måtte vi dessverre gi tapt da Demidov var ute og slang med foten og la Eirik Hestad i bakken inne i feltet. Stand-in-keeper Alex Horwath var etter Fredrik Aursnes’ straffe, men den gikk likevel inn – og det ble dermed en sur 1-0-ledelse til de blåkledde drøye syv minutter før slutt. Og bedre ble det ikke av scoringsmusikken vi har hørt der oppe aaaaaltfor mange ganger…

Etter det måtte vi bli mer offensive enn vi er vante med – eller mestrer spesielt godt, og dermed åpnet det seg mer rom bak. Fredrik Gulbrandsen utnyttet dette og lurte av både Jonas Grønner, Kristoffer Barmen og Horwath på sitt lange raid til 2-0.

Selv om det i grunn var fortjent at romsdalingene vant, og selv om vi tapte mot en medaljekandidat på et sted der få levnet oss poeng, så var det likevel bittert når vi det raknet så sent. Vi var jo på vei mot enda en nærmest perfekt defensiv forestilling, og et litt overraskende poeng.

Men når vi først slipper inn mål, blir det vanskelig å ta poeng — i hvert fall å vinne – så tafatte som vi er fremover på banen. Brann har sluppet inn mål i seks av årets seriekamper. Alle disse har vært på bortebane. Kun de to første av disse seks kampene med baklengsmål, har gitt oss poeng.

Ti mål på de tolv første kampene er fremdeles vår dårligste score på 28 år. I fem av kampene har vi ikke klart å score mål i det hele tatt, og disse målløse dystene har gitt oss kun ett poeng totalt. De fire siste gangene vi ikke har scoret, har vi tapt. Og nå er vi inne i en tralt der vi taper bortekampene uten å score. Dette var tredje gang på rad.

I ti av tolv kamper – og alle de ni siste kampene – Brann har vært involvert i, har enten vi eller motstanderen holdt nullen bak. Med andre ord; det laget som har scoret, har vunnet.

- Det ble nesten ny klubbrekord

Bakover var vi mindre enn åtte minutter (pluss tillegg riktignok) fra å sette ny klubbrekord. Brann hadde nemlig aldri tidligere begrenset seg til kun åtte baklengs på de tolv første seriekampene på øverste nivå. Men som kjent fikk vi to i trynet på slutten, og står nå med totalt ti feil vei. Det er likevel vår beste defensive innsats på de tolv første kampene siden 1991, da vi også stod med ti baklengs på denne tiden.
Ett baklengs mindre mot MFK, og vi hadde hatt vår beste sesongstart bakover siden 1970 da vi hadde ni mål imot etter tolv runder.

Situasjonen:

Tyve poeng etter tolv runder. Ingen kan klage på det. Det som gjør det spesielt bra, er at vi bare har spilt fem av kampene på hjemmebane, at vi allerede har møtt alle de fire største favorittene (RBK, MFK, Odd og Godset) – og at vi har møtt tre av disse på bortebane.

Vi kan i verste fall (hvis Viking slår LSK på Åråsen søndag) ligge på syvende plass etter denne runden. Det vil være minst tolv poeng ned til direkte nedrykk, og det vil være minst ni poeng ned til kvalik når alle kampene i denne runden er spilt. Over oss vil det være max fire poeng opp til medalje.

Dette var sjette kamp på rad der vi fikk like mange poeng som planlagt i mitt “slik tar vi 35 poeng og redder plassen”-budsjett. Vi er dermed stadig syv poeng foran den planen, ettersom vi tok overraskende mange poeng i den første halvdelen av kampene til nå.

Veien videre:

Etter tredje runde har vi ikke tatt et eneste poeng når vi har sluppet inn mål. Og som man ser; selv om vi stort sett er solide bakover, så blir det som regel baklengsmål i bortekampene. Det offensive må altså forbedres hvis vi skal ha håp om stadige poeng (og helst seire) også på bortebane. Det trenger ikke nødvendigvis bety at vi må bli mer offensive gjennom å ligge høyere eller ta mer risk bakover. Selv om jeg håper vi tør det den dagen også Lars Arne Nilsen føler seg trygg på at vi ikke rykker ned. Ikke først og fremst for underholdningens del (den håper jeg folk har tålmodighet med en stund til – og på bortebane er ikke den viktig), men også for å kunne plukke poeng i (og helst vinne) kamper der vi slipper inn mål.

Deler av den offensive forbedringen kan skje gjennom at man i sommer har fokus på de offensive relasjonene – f.eks. i kontringsspillet, og ikke minst terpe på presisjon i pasningsspill og avslutninger. For der er vi ikke gode nok, og dette er slikt man kan forbedre uten at det trenger å gå ut over det defensive. Vi har mange spillere vi kan bruke offensivt, men for tiden ingen goalgetter som scorer jevnt og trutt og er effektiv på de sjansene de får. Jeg skulle gjerne hatt inn en slik en i sommer, men så var det dette med økonomien da. Målmaskiner er sjelden gratis. Så da må vi gjerne forbedre dem vi har?

(Fortsetter under bildene)

^ Rabbagaster med fantestreker. Foto: Alexander Osdal

^ Vi var i overkant av 100 Brann-supportere. Her ved innnarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ …og vi reiste skuffet hjem. Foto: Alexander Osdal

^ Oppgjørene i Romsdal mellom Molde og Brann har dessverre gitt så mange gleder for moldenserne at de har fått sitt eget monument. Foto: Alexander Osdal

^ …og sin egen stasjon. Foto: Alexander Osdal

-

Kampen:

1. omgang: -

00:25: Remi Johansen forsøker skuddfoten fra over 25 meters skrå vinkel. Det går et par meter utenfor lengste stolpe.

06:10: Petter Strand legger inn fra vår venstreside og Alex Horwath bokser vekk, Sivert Heltne Nilsen bommer på ballen når han skal klarere videre og Eidur Gudjohnsen får en mulighet fra tolv meter, men liggende klarer Vadim Demidov å hindre ham i å avslutte. Ballen går ut til Fredrik Aursnes som forsøker å skyte fra atten meter, men Nilsen blokkerer umiddelbart.

12:40: Det slås langt ut mot Per-Egil Flo som header inn foran mål, men Jonas Grønner header vekk.

13:40: Vi får klarert en litt småfarlig corner.

14:40: Horwath er ute i feltet og avskjærer når det slås i bakrommet mot Thomas Olivier Amang.

16:15: Kasper Skaanes kommer til innlegg fra venstre, men det går bak linjen.

17:30: Daniel Braaten lurer av Flo med en finte på høyrekanten og legger ut til Kristoffer Barmen som fra sekstenmeteren skyter over.

19:10: Aursnes skyter fra over 25 meter, men et par meter utenfor.

19:55: Barmen finner Armin Nouri ute på høyrekanten. Sistnevnte legger inn fra dødlinjen, men hjemmelaget klarerer. Imidlertid går ballen rett til Braaten som finter seg inn i feltet og skyter fra tolv meters relativt spiss vinkel. Skuddet går mot nærmeste hjørne, men keeper slår det til corner. Dette var faktisk kampens første avslutning innenfor noen av sekstenmeterne!

20:55: MFK kontrer ved Gudjohnsen, men vi får klarert. Like etterpå blir det slått langt mot Flo som på motsatt legger inn på direkten. Vi får klarert til corner.

21:35: MFK slår en corner mot første hvor Sander Svendsen skyter over fra tolv meters skrått hold.

25:40: Barmen klarerer et innlegg fra Gudjohnsen.

30:00: MFK har hatt en lengre sekvens med mye spill utenfor Branns sekstenmeter, men moldenserne stanger og stanger og klarer aldri å komme til avslutning.

31:05: Aursnes legger inn mot Gudjohnsen som forsøker seg på brassespark fra ti meter, men det går et stykke utenfor.

33:25: Harmeet Singh skyter fra 23 meter, men det går via Nilsen og inn til Horwath.

35:20: Petter Strand med frispark fra nesten ute ved sidelinjen. Det skrur innover og dupper like over mål.

36:45: Strand kommer på et raid når han mottar ballen midt på vår halvdel og skyter til skutt fra like innenfor sekstenmeteren og Horwath slår over til corner.

38:35: Grønner klarerer når Flo header inn i feltet.

41:30: Nilsen slår langt frem i bakrom hvor Orlov kommer, men svensken klarer aldri å komme til avslutning eller gitt til Kasper Skaanes før hjemmelaget får ordnet opp. Han får dessuten frispark imot seg.

43:10: Skaanes kjemper seg til dødlinjen og får liggende gitt til Barmen som skyter fra ti meters skrått hold. Keeper redder.

45:00 + 1:00: Pause

2. omgang: -

46:35: Johansen og Nouri samarbeider på høyresiden og sistnevnte legger lavt inn til mot nærmeste femmeterhjørne hvor han finner Barmen. Bergenseren skyter like utenfor nærmeste stolpe fra syv meter. En blåkledd er borti ballen, slik at det blir corner.

47:10: Demidov viser at han har et godt mottak når han demper en høy corner på tolv meters hold og skyter, men rett på keeper.

48:10: Amang avslutter fra syv meter på en corner, men rett på Horwath.

53:20: Gudjohnsen får dempet på brystet og kommet til et avslutningsforsøk på tolv meters hold, men det blokkeres umiddelbart av Demidov.

55:35; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for holding av Petter Strand.

56:25: Strand med et farlig frispark som utrolig nok ingen blå treffer inne i feltet. Der var vi heldige!

59:10: Demidov får en høy fot på et småfarlig innlegg fra vår høyreside.

59:55: Aursnes forsøker et volleyskudd fra 25 meter. Det går veldig høyt, men dupper ned mot mål. Horwaths høyt hevede armer har kontroll.

61:20: Svendsen kommer til skudd fra 22 meter, men Horwath har kontroll.

63:30; -> bytte Brann: Mads Hvilsom inn for Remi Johansen.

63:45: Aursnes skyter fra 30 meter, men via Barmen og til corner.

64:20: Ruben Gabrielsen er ikke langt unna å nå frem på en corner. Det blir i stedet en ny corner.

65:15; -> bytte MFK: Fredrik Gulbrandsen inn for Thomas Amang.

65:30; -> bytte MFK: Eirik Hestad inn for Eidur Gudjohnsen.

68:15: Joona Toivio slår inn mot bakerste, men Grønner får avverget til corner.

68:45: Aursnes skyter fra 21 meter og Horwath må strekke seg og slå til corner.

72:10; gult kort, Brann: Ruben Kristiansen for tidsbruk ved innkast.

73:20: Kristiansen slår et godt frispark inn i feltet hvor Demidov stuper frem ti meter fra mål, men keeper redder.

75:30: Aursnes igjen, denne gang fra nærmere 30 meter. Horwath må gi retur, men snapper den igjen før Gulbrandsen når den.

76:40; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Kasper Skaanes.

79:00: Flo forsøker en avslutning fra tolv meters relativt spiss vinkel, men det blokkeres umiddelbart.

79:40: Strand skyter fra tyve meter, men Horwath redder.

80:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

81:40: Hestad trekker skrått utover i feltet, men Demidov legger ham i bakken når han forsøker å klarere. Straffe.

82:34 – 1-0, FREDRIK AURSNES, STR.: Aursnes setter den nede mot venstre. Horwath er etter den, men klarer ikke å stoppe skuddet.

84:20; -> bytte MFK: Mattias Moström inn for Sander Svendsen.

84:45: Braaten slår høyt mot bakerste hvor Karadas er, men keeper bokser vekk.

85:40: Kristiansen mister ballen nede ved dødlinjen når Hestad får en fot på ballen og gir til Mattias Moström som legger ut 45 grader. Der kommer Strand og skyter fra 13 meter. Horwath redder med en beinparade.

87:52 – 2-0, FREDRIK GULBRANDSEN: Gulbrandsen mottar ballen på egen halvdel på vår venstreside. Først lurer han av Grønner, så stormer han oppover vår venstreside og inn i feltet, så kjemper han seg forbi Barmen på siden av femmeteren før han også lurer seg forbi Horwath. Heller ikke Braaten klarer å gripe inn før han setter ballen i mål fra fem meter. Oneman-show.

90:00 + 2:50: Moström er veldig nære på å nå Gulbrandsen som ville vært alene igjennom.

90:00 + 3:45: Karadas skyter fra skrått hold utenfor feltet, men høyt over.

90:00 + 4:05: Det er slutt.

-

Publikum:

Vi var i følge MFK 133 Brann-supportere på Røkkeløkken, og vi var ca 40-50 som hadde tatt turen helt fra Vestlandets hovedstad. Stemningen var like middelmådig som fremmøtet.

MFK-publikum er ikke noe å rope hurra for når det gjelder stemning. Tornekrattet har jaggu krympet de siste årene, men sangene er fremdeles like kjedelige. Det offisielle antallet solgte billetter var ca 9000, men MFK har gunstige sesongkortordninger (kjøper du et sesongkort til f.eks. 2000 kroner, kan du velge at Røkke gir tilsvarende beløp til et lag eller en forening du vil skal få pengene), og er antagelig en av klubbene med størst sprik mellom antall solgte billetter og reelt fremmøte. I følge MFK selv var det reelle oppmøtet på denne kampen i overkant av 6200.

-

Brann mot MFK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 32 13-7-12 50-49 46p
Molde 33 8-5-20 49-71 29p
Totalt 65 21-12-32 99-120 75p
  • Brann har fire strake serietap mot MFK. Forrige poeng mot dem kom da vi slo dem 1-0 på Stadion i 2013.
  • I Molde har Brann fire strake serietap mot MFK. Forrige poeng mot dem i Molde kom i 2011 da vi spilte 2-2.
  • Brann har åtte strake seriekamper i Molde uten seier. Fasit: 0-1-7. Forrige seier der kom i 2006 da vi vant 2-0.

Kuriosa

  • Nå har vi tapt tre bortekamper på rad i serien. Sist vi tapte tre bortekamper på rad var i de to siste i 2013 (2-3 for S08 og 1-3 for Ulf) og den første i 2014 (0-3 for S08). I en og samme sesong var sist gang i 2013 da vi startet sesongen med seks strake bortetap.
  • Sist vi scoret i to seriekamper på rad var i 6. og 7. serieunde. Vi klarte det ikke denne gangen heller.
  • Sist vi holdt nullen i to seriekamper på rad var i 6. og 7. serierunde. Vi klarte det ikke denne gangen heller.
  • Nå har vi gått tre bortekamper på rad i serien uten å score. Sist vi scoret i en bortekamp var i 6. serierunde mot Viking. Sist vi gikk målløse i tre bortekamper på rad i serien var i siste runde 2012 (0-2 for Sogndal) og de to første bortekampene i 2013 (0-4 for RBK og 0-2 for LSK). Sist vi gikk målløse i tre bortekamper på rad i en og samme sesong i serien var i 2011 da vi i tur og orden tapte 0-1 for Godset, 0-4 for TIL og 0-3 for Viking.

Brann etter tolv kamper siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 7-2-3 23-22 +1 23 p 6 hjemmek. 1.pl.
2008 5-4-3 20-18 +2 19 p 6 hjemmek. 8.pl.
2009 4-4-4 20-19 +1 16 p 5 hjemmek. 5.pl.
2010 2-4-6 15-21 -6 10 p 7 hjemmek. 13.pl.
2011 5-2-5 17-19 -2 17 p 6 hjemmek. 4.pl.
2012 4-1-7 19-19 +0 13 p 6 hjemmek. 6.pl.
2013 7-0-5 16-15 +1 21 p 7 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-8 15-26 -11 8 p 5 hjemmek. 14.pl.
2015 (5-5-2) (18-16) (+2) (20 p) (1.divisjon) Opprykk
2016 6-2-4 10-10 +0 20 p 5 hjemmek. ?
  • 10 mål er det minste vi har hatt etter tolv runder siden 1988 da vi hadde 8.
  • 10 baklengs er det minste vi har hatt etter tolv runder siden 1991 da vi også hadde 10.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Molde – Brann

1-0: Fredrik Aursnes (82. str)
2-0: Fredrik Gulbrandsen (88.)

12. serierunde Tippeligaen Aker Stadion. 9026 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball. Gult kort: Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen, Brann.

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov, Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Remi Johansen (Mads Hvilsom fra 64.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 81.), Kasper Skaanes (Erik Huseklepp fra 77).

Molde (4-4-2): Andreas Christopher Line – Joona Toivio (k), Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Per-Egil Flo – Sander Svendsen (Mattias Mostrøm fra 85.), Harmeth Singh, Petter Strand, Fredrik Aursnes – Thomas Amang (Fredrik Gulbrandsen fra 66.), Eidur Gudjohnsen (Eirik Hestad fra 66.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 10-5 til MFK (VG), 5-3 (BT)
Avslutninger: 18-8 til MFK (Opta), 18-8 til MFK (NTB)
Avslutninger på mål: 10-4 til MFK (Opta), 10-3 til MFK (NTB)
Ballbesittelse: 34 % til Brann (Opta)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 8-5 til MFK (mine egne tall)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Totalt 900 718 975 964 296 0 858 90
Kamp 10 9 12 11 4 0 11 1
Startet 10 8 12 11 3 0 9 1
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 1 2 1 0 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Totalt 575 618 163 121 1080 65 990 1080
Kamp 11 10 5 9 12 5 11 12
Startet 7 7 2 0 12 0 11 12
Mål 1 0 1 1 0 0 0 1
Gule 0 1 1 1 2 0 0 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Totalt 1080 566 0 0 153 356 232 0
Kamp 12 8 0 0 3 8 4 0
Startet 12 7 0 0 2 3 3 0
Mål 0 2 0 0 0 1 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

-

Vist 4218 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder