Annerledesdagen

De blå fra Oslo scoret i det tyvende minutt
Så håpet om rekord, det tok jo ganske tidlig slutt
Vi måtte holdt en time til, men klarte ikke det
En ukjent klubb fra Trondheim fikk rekorden sin i fred

Vi hadde mye ball, men foran mål var vi sånn passe
Så løste Barmen floken med en halvveis form for brasse
I andre var vi bedre – Vega var den aller beste
Og via en fra østkanten, han satte inn vår neste

Da Skålevik kom inn og så fikk scoret nummer tre;
vi trodde vi så syner, kordan kunne dette skje?
At vi som scorer toppen to, og sjelden mer enn ett
fikk tre i samme kampen, var en bombe – rett og slett!

Og lite visste vi om at det skulle komme mer
Da Huseklepp fikk mål, vi ropte «ka é det som skjer?»
Det var jo helt utrolig, han gjør sjelden noe slikt
Og fire mål til Brann, det krever ekstra lange dikt

Nei dette her var moro, Stadda é et herlig sted
når Brann kan score mål, og ’Engen é på veien ned
For verdensklasse-coachingen til Rekdal va’kkje sann
Den hjalp dem ganske lite, men han gjør så godt han kan

-

Dette var dagen da Brann ikke var til å kjenne igjen: Da vi endelig scoret flere enn de ett eller to målene vi pleier (hvis vi scorer i det hele tatt), slo vi likegodt til med fire! Og for første gang siden tredje serierunde scoret begge lagene i en Brann-kamp. Det var også første gang siden tredje runde at vi i det hele tatt tok poeng (og for sikkerhets skyld tre!) i en kamp der vi slapp inn mål. Det er slikt man finner i hyllene for “fiction”.

Vi slapp altså inn mål for første gang på Stadion i år. Rosenborgs 47 år gamle toppdivisjonsrekord i antall minutter fra seriestart uten baklengs på hjemmebane, ble dermed stående. Den sesongen klarte nemlig trønderne å stenge igjen bak de første 616 serieminuttene på Lerkendal. Brann stoppet lørdag på 560 minutter før det kom mål imot på hjemmebane i år, og vi måtte altså spilt 57 ytterligere baklengsløse minutter før vi kunne satt ny rekord.

Da vi ikke klarte å sette ny rekord, var det kun trepoengeren å tenke på. Med tanke på at vi sliter med å score særlig mer enn ett mål i årets kamper, og at vi til tross for mye ballinnehav lenge ikke klarte å komme til de store sjansene, så det dystert ut med tanke på seier da østkantfolket ledet 1-0. Nå kom vi vel også til å bli poengmessig straffet for vårt svake angrepsspill. Typisk det, mot et bunnlag som VIF. De hjelpeløses hjelper – igjen. ’Bannade dritt altså!

Men så scoret vi plutselig – på det som vel var vår første skikkelige sjanse. Kristoffer Barmen slo til med en sjelden scoring i åpent spill – på en sidelengs halvbrasse til og med – og etter glimrende forarbeid av Deyver Vega. 1-1 til pause.

I andre halvdel var det mye bedre takter av Brann. Et effektivt hjemmelag anført av Vega i form, scoret like mange mål i den omgangen som vi hadde gjort på de tre siste hjemmekampene til sammen. Vega selv fikk sin første scoring – hvis det da ikke offisielt blir regnet som selvmål da. Senere kom Steffen Lie Skålevik inn og gjorde sitt tredje mål på fire hjemmekamper, og som om ikke det var nok; Erik Huseklepp fikk sitt første mål siden serieåpningen i Drammen! Vi gned oss i øyene…

4-1 over VIF. Dette var målkalaset vi knapt nok hadde våget å drømme om, slik vi hadde fremstått denne sesongen til nå. Seieren gjør at vi ligger på en smått sensasjonell fjerdeplass – bare tre poeng bak medalje – ved halvspilt serie. Vi er til og med to poeng foran Molde som før sesongen var utpekt til en av RBKs gullutfordrere! De færreste hadde vel sett det for seg for fire måneder siden…

Jeg tror fremdeles medalje blir for tøft, – vi er spillemessig for ustabile og for dårlige på bortebane til det. Jeg er redd Godset og kanskje Molde (til tross for elendig form nå) vil ligge foran ved serieslutt – i tillegg til RBK og Odd. Men en plass tett oppunder medalje bør kunne gå. Det skal da kunne gå an å holde Viking og Haugesund bak seg? Og fortsetter vi som mot VIF, er heller ikke edelt metall helt usannsynlig. Vi skal imidlertid ikke glemme at vi møtte et rimelig svakt lag, som står med like få poeng ved halvspilt serie som det vi selv hadde i vår siste nedrykkssesong. Brann i toppen – VIF i nedrykksstrid. Mot alle odds. Jeg kan leve fint med den slags overraskelser.

For øvrig fin sarkasme da det ble sunget “Se på Kjetil, han gjør så godt han kan. Kjetil Rekdal é en hedersmann” på Rule Britannia-melodien mot slutten. Det var vel det såkalte “Felt Z” som startet det, og så hev Bataljonen seg på. Skadefryd med impulsiv humor, er alltid moro.

Situasjonen: En meget overraskende fjerdeplass altså. Det vil etter denne runden være minst tretten poeng ned til kvalik. Det er selvsagt mulig at enkeltlag fra bunnstriden kan ta oss igjen. Men det er altså fem lag som er minst elleve poeng bak oss. Tre av disse (samt flere andre lag som ligger langt bak) må ta oss igjen for at vi skal havne på kvalik. Brann må gå på en fullstendig kollaps om vi skal havne der nå. Det er ikke engang sikkert at laget som ender på kvalik vil ta like mange poeng som det vi allerede har. Men jeg tror ikke vi skal ta sikte på å tape alle kampene som er igjen, bare for å se om det holder.

Publikum: Ikke så verst stemning, men det blir litt pinlig når det aller første som startes etter Brann-scoringer er anti-VIF-sanger. Når vi har scoret må jo fokus være på vår egen klubb; å hylle laget og målscoreren, og å synge sanger som feirer oss selv. Greit nok med en og annen “hat-sang” – og vittig når oppmerksomheten mot dem f.eks. gjøres som en ironisk “hyllest” av treneren deres. Men VIF har blitt så ubetydelige at det ikke burde være nødvendig å synge de vanlige hetsesangene om dem ørten ganger under kamp, og spesielt ikke som første sang etter scoring. VIF og Klanen fortjener ikke å få så mye oppmerksomhet.

10000 tilskuere er for dårlig når vi ligger der vi ligger, selv i fellesferien. Men igjen; det er et resultat av at vi har spilt som vi har spilt, og at folk vel ikke har helt tro på at dette kan ende opp med medalje til slutt.

Klanen stilte kanskje 150. Det er mildt sagt svakt på en lørdagskamp. Men det har gått bratt nedover med Klanen de siste årene. I fjor – til tross for 1.divisjon og lengre reiseavstander – hadde Brann faktisk såvidt flere fans i snitt på bortebane, enn det VIF hadde i eliten. Det sier litt…

^ Røyk og (kaste-)rullings ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Feiring ved utmarsj. Fotos: Alexander Osdal

-

Brann etter 15 runder siste 10 år:

År S U T Målf. Målf. Po. Hjemmek. Sluttpl.
2006 9 4 2 24-14 +10 31 7 hj.k. 2.pl.
2007 10 2 3 32-25 +7 32 8 hj.k. 1.pl.
2008 5 5 5 22-22 +0 20 7 hj.k. 8.pl.
2009 6 5 4 25-22 +3 23 7 hj.k. 5.pl.
2010 4 4 7 20-24 -4 16 8 hj.k. 13.pl.
2011 8 2 5 26-23 +3 26 8 hj.k. 4.pl.
2012 6 1 8 28-24 +4 19 8 hj.k. 6.pl.
2013 8 1 6 24-19 +5 25 8 hj.k. 8.pl.
2014 3 2 10 17-28 -11 11 7 hj.k. 14.pl.
(2015) (6) (6) (3) (21-22) (- 1) (24) 1.div. (Opprykk)
2016 8 2 5 15-12 +3 26 7 hj.k. ?
 • Årets poengfangst er altså den beste etter 15 runder siden 2011, men den gang hadde vi spilt en hjemmekamp mer. Selv ikke i fjorårets 1.divisjon stod vi med like mange poeng.

-

Kuriosa:

 • I eliteserien var dette første gang siden Godset-kampen (4-1-seier) på Marienlyst 13. september 2014, at Brann scoret mer enn tre mål. På Stadion hadde vi ikke scoret så mange mål i en eliteseriekamp siden 4-1 over TIL i siste serierunde 2013. I 1.divisjon i fjor scoret vi imidlertid fem mål (5-1) da vi møtte FFK på Stadion 14. september.
 • Branns baklengsmål var ikke bare årets første på Stadion, men vårt første baklengsmål i eliteserien på Stadion siden november 2014.
 • Brann har seks strake hjemmeseire i serien. Sist vi vant seks hjemmekamper på rad i eliteserien, var i 2013 da vi vant de åtte første.
 • Brann har scoret i seks strake hjemmekamper i serien. Sist vi scoret i seks eliteseriekamper på rad på Stadion, var i siste serierunde 2013 og de fem første året etter. I en og samme sesong har vi ikke scoret i seks strake eliteseriekamper på Stadion siden vi scoret i de tolv første i 2013.
 • Brann hadde før lørdag ikke sluppet mål i noen av de seks første hjemmekampene i årets serie. Vår gamle rekord fra 2013 var på fem strake hjemme uten baklengs. I eliteserien (inkludert avslutningen av 2014) klarte vi dermed å holde nullen på Stadion i 595 minutter + tillegg. Og vi holdt nullen i de 560 første hjemmeminuttene av årets sesong. Vår forrige hjemmebaklengs kom mot Hødd i siste runde i fjor. Vår forrige hjemmebaklengs i eliteserien kom mot Sogndal i nest siste runde i forfjor.
 • I våre åtte siste seriekamper (hjemme som borte) før lørdag, hadde bortelaget i Branns kamper ikke klart å score, mens hjemmelaget hadde scoret ett eller to.
 • I våre elleve siste seriekamper før lørdag, hadde det ene laget scoret – det andre laget ikke.
 • VIF er ligaens dårligste bortelag og har bare to poeng på åtte bortekamper så langt.

-

Brann mot VIF innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 42 20-9-13 73-51 _69p
Oslo 41 13-10-18 64-76 _49p
Totalt 83 33-19-31 137-127 118p
 • Før lørdag hadde Branns tre siste seriekamper mot VIF har endt uten seier (0-1-2). Forrige seier mot dem kom i 2013 da vi slo dem 3-1 på Stadion.
 • Brann har scoret i de ni siste seriekampene mot VIF. Sist vi ikke scoret mot dem var i 2010 da vi tapte 0-1 på Ullevål.
 • På Stadion har Brann scoret i de tretten siste seriekampene mot VIF. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion i serien var i 2002 da vi tapte 0-4.
 • Vi har sluppet inn mål i de åtte siste seriekampene mot VIF. Sist vi holdt nullen mot dem var i 2011 da vi vant 2-0 på Ullevål. På Stadion har vi sluppet inn mål mot dem de syv siste gangene. Sist vi holdt nullen mot dem hjemme var i 2008 da vi vant 1-0.

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

06:00: Ghayas Zahid herjer litt ute på vår høyreside og kommer seg forbi både Amin Nouri og Kristoffer Barmen på sin vei inn i feltet. Så legger han ballen 45 grader ut til Daniel Fredheim Holm som skyter fra ti meter, men via Bismar Acosta og til corner.

07:10: Ruben Kristiansen sender frem til Kasper Skaanes som legger inn fra dødlinjen, men det går gjennom hele feltet og ut i kast på motsatt side.

10:55: Deyver Vega med corner fra venstre. Acosta stuper frem på ti meter, men treffer ikke. VIF får klarert.

11:30: Bortelaget småfarlig frempå, men Vadim Demidov får klarert.

16:50; gult kort, VIF: Jonatan Tollås Nation for røff behandlig av Daniel Braaten.

17:45: Nouri sender ballen lavt inn i feltet fra tredve meter, men helt inn til keeper.

19:47 – 0-1, MOHAMMED ABDELLAOUE: Sander Berge finner en ensom Robert Lundstrøm på vår venstreside, og Kristiansen klarer ikke å nå frem til ham før han legger inn fra siden. Der kommer «Moa» seg fri fra Demidov og Acosta og setter ballen i mål fra fire meter.

Håpet om ny rekord i antall minutter uten hjemmebaklengs fra seriestart ble dermed ødelagt. Det manglet ca 57 minutter.

22:00: Kampen er igang igjen etter et par minutters stopp på grunn av en skade på Piotr Leciejewski.

26:15: VIF kommer på en overgang, men vi får ordnet opp før de hvite og blå får kommet seg for langt inni feltet.

28:25: Nouri legger inn fra dødlinjen, men VIF klarerer inne foran mål.

Etter dette fulgte en periode der Brann hadde mye ball inne på VIFs halvdel, men der vi ikke kom til noen nevneverdige sjanser.

37:25: Vega forsøker å skyte fra 25 meters skrått hold, men det blokkeres umiddelbart.

39:19 – 1-1, KRISTOFFER BARMEN: Et lengre Brann-angrep avsluttes med at Vega utfordrer på høyrekanten, kommer til innlegg fra dødlinjen og slår inn foran mål. Orlov header fra to meter, men keeper redder. Returen setter Barmen inn med et sidelengs halvbrassespark fra fire meter. Angrepet startet ti meter inne på VIFs halvdel, hadde ni trekk og tok 37 sekunder.

41:30: Elías Már Ómarsson avblåses for hands inne i Branns felt.

43:15: Orlov gir frem til Barmen som skyter fra femten meters skrått hold, men keeper redder.

45:00 + 2:00: Pause.

2. omgang: -

47:10: Berget går på ræv og Vega snapper ballen ti meter inne på VIFs halvdel og fosser fremover. Til slutt gir han en stikker i bakrommet til Barmen som avslutter fra ti meter – rett på keeper som kommer ut.

50:05: Vega gir ut til Nouri som kommer på løp på høyrekanten, og som på siden av feltet forsøker å lure seg rundt forsvareren og komme seg til dødlinjen i stedet for å slå inn direkte til Orlov som har fri bane til mål rett utenfor femmeteren.

51:39 – 2-1, DEYVER VEGA (eller kanskje selvmål): Vega går på tvers utenfor sekstenmeteren og kommer til slutt til skudd fra 23 meter. Simon Andreas Larsen setter foten ut og treffer ballen, slik at den forandrer retning og lurer keeper som er på vei ned i sitt venstre hjørne. Dermed triller den inn i den tomme halvdelen av kassen. Flaksemål, men likevel fortjent ledelse. Angrepet startet med utspark fra Piotr, hadde fire trekk og tok 17 sekunder.

53:00: Barmen med et småfarlig innlegg fra høyre, men som går rett gjennom feltet.

56:15: Kristiansen kommer til innlegg fra venstre, men rett i klypene på keeper.

Det var bare Brann nå og Kristiansen kom stadig til innlegg fra venstre, men av ymse kvalitet.

59:45; -> bytte VIF: Christian Grindheim inn for Elías Már Ómarsson

62:40; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

63:30: Rasmus Lindkvist får ballen på vår høyreside og slår et farlig innlegg inn mot Moa, men heldiggvis er Lindkvist avvinket for offside.

66:20: Kristiansen gjør igjen forarbeidet ute på venstresiden og gir til Barmen som klinker til fra tyve meters skrått hold, men rett i Tollås Nation som får problemer med å stå oppreist. Vi får ballen tilbake, Skålevik skyter fra atten meter og Tollås Nation får ballen i magen igjen… Returen tar Skålevik selv og forsøker et skudd fra femten meters skrått hold. Rett inn til keeper.

68:40; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

73:10: Moa slår farlig inn og Daniel Fredheim Holm er veldig nære å nå innlegget på femmeteren.

75:50; -> bytte VIF: Simen Juklerød inn for Sander Berge

76:35: Huseklepp forsøker et raid på venstrekanten, men får ikke avsluttet skikkelig.

77:40; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Daniel Braaten.

80:30: Nouri med en frekk finte før han legger inn fra dødlinjen. Bortelaget klarerer.

81:00 – 3-1, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Vi vinner ballen på midten og Huseklepp får ballen ute på venstrekanten. Fra nesten nede ved dødlinjen gir han ut til Kristiansen som med Juklerød i ryggen kommer til avslutning fire meter utenfor femmeterhjørnet. Rett innenfor den styrer Skålevik ballen inn.

Angrepet tok tretten sekunder, startet tre meter inn på VIFs halvdel og hadde tre trekk.

83:15; -> bytte VIF: Niklas Castro inn for Rasmus Lindkvist.

83:40: Det slås langt frem mot nyinnbyttede Castro, men rett utenfor sekstenmeteren blir han taklet av Kristiansen. VIF får corner.

84:30 – 4-1, ERIK HUSEKLEPP Brann vinner ballen ved sekstenmeteren, Skålevik sender frem til Huseklepp som ikke er i offside fordi han fremdeles er på egen halvdel. Sandsligutten kommer helt alene med keeper over halve banen og avslutter fra vel 14 meters skrått hold når keeper kommer ut. Ballen går via keepers hanske og spretter inn i lengste hjørne.

Angrepet startet ved vår egen sekstenmeter, hadde to trekk og tok ni sekunder å gjennomføre.

Resten av kampen skjedde i grunn ikke så mye spennende.

90:00 + 2:55: Kampen er over.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Vålerenga 4-1 (1-1)

0-1: Moa Abdellaoue (20.)
1-1: Kristoffer Barmen (40.)
2-1: Deyver Vega (52.)
3-1: Steffen Lie Skålevik (82.)
4-1: Erik Huseklepp (85.)

15. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 10.482 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Jonatan Tollås Nation, Vålerenga.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 69.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 63.), Daniel Braaten (Remi Johansen fra 78.).

Vålerenga: Marcus Sandberg – Robert Lundström, Simen Andreas Larsen, Jonatan Tollås Nation, Rasmus Lindkvist (Niklas Lindkvist fra 82.) – Daniel Fredheim Holm, Herman Stengel, Sander Berge (Simen Juklerød fra 61.), Ghayas Zahid – Elías Már Ómarsson (Christian Grindheim fra 60.), Moa Abdellaoue.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 9-3 til Brann (både VG og NTB)
Avslutninger på mål: 9-1 til Brann (både VG og NTB)
Ballbesittelse: Brann 52 % (VG)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-2 til Brann (mine egne tall) 1.omg: 2-2, 2.omg: 4-0.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Totalt 990 988 1142 1144 476 0 993 90
Kamp 11 12 14 13 6 0 13 1
Startet 11 11 14 13 5 0 11 1
Mål 1 1 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 2 2 1 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Totalt 658 618 187 141 1350 65 1260 1350
Kamp 14 10 7 11 15 5 14 15
Startet 8 7 2 0 15 0 14 15
Mål 2 0 1 1 0 0 0 1
Gule 0 1 2 1 2 0 1 2
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Totalt 1350 788 0 0 367 503 390 0
Kamp 15 11 0 0 6 11 6 0
Startet 15 10 0 0 4 4 5 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 1 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
VIFs hjemmeside om kampen

Vist 5344 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder