Bortetrenden ble brutt

Med fordommer jeg skriver dette grådig frekke dikt
Om pappagutter, seilbåter, om bærums-soss og slikt
Om gensere rundt halsen og om fjonge døpenavn
Om golfere og folk med mye penger i sin favn

Brann hadde noen tilløp, men fikk lite til før hvilen
Nadderud var glissent, folk var reist til Frognerkilen
Eller var de hjemme og drakk champis ved bassenget?
Uansett så ventet vi på sjanser ganske lenge

Vi scorer sjelden borte, men mot Stabæk var det sånn
at Azar lurte stopperne med “Se! En Pokémon!!!”
Så headet han og scoret sånn som Azar gjerne gjør
Så gikk det fem minutt, og det stod uavgjort som før

Og uavgjort det var – og også uavgjort det ble
Så da fikk vi poeng, men skulle sanket alle tre
For Skaanes’en var nær, men brente alle sjansers mor
Og Vegas chip, den landet der hvor jordmor Matja bor

-

Vi lever i en crazy og uforutsigbar tid: Den ene helgen slipper Brann plutselig inn mål på hjemmebane – og den neste scorer vi like plutselig på bortebane. For Brann var inne i en forferdelig trend: Fire strake tap og fire strake bortekamper uten scoring. Hadde det samme skjedd også mot Stabæk, ville det vært første gang siden 1964 at vi ikke klarte å få mål i en eneste av fem strake bortekamper. Det ville også vært første gang i historien vi klarte kunststykket å både tape og gå målløse av banen i fem bortekamper etter hverandre i serien. Heldigvis klarte vi å unngå den slags pinligheter, og det ble som kjent både scoring og poeng på Nadderud.

Første omgang var sjansefattig, og Stabæk-fansen som prioriterte golf, tennis eller en svømmetur i hagebassenget, angret sikkert ikke på det. Kampens første virkelig store sjanse kom mot slutten av omgangen da Kasper Skaanes plutselig var alene med keeper. Han ble sikkert like forfjamset som alle oss andre som ikke trodde sjanser kunne være mulig i denne kampen, og avslutningen gikk dessverre i foten på Stabæks sistemann. Der burde det stått 1-0 til oss.

Andre omgang ble noe mer underholdende, og atter en gang skulle vi få en kjempemulighet. Denne gang var det Deyver Vega som fikk all verdens tid til å bomme – og gjorde nettopp det. Chip’en over keeper ble også en chip over målet. Her burde han forsøkt på noe litt enklere.

Kanskje ble vi snytt for straffe også da Kamal Issah fikk bruke fotballmessig tabubelagte kroppsdeler til å stoppe ballen inne i deres eget straffefelt.

En drøy halvtime før slutt gjorde Lars Arne Nilsen et dobbeltbytte som skulle vise seg å bli suksessfullt. Erik Huseklepp og Azar Karadas kom inn og ni minutter senere konstruerte de et flott mål sammen. Men gleden varte ikke lenge, og etter bare fem minutter var det igjen balanse i regnskapet. Det er en type regnskapsbalanse vi fint kunne klart oss uten. Når vi scoret først, vel og merke.

Det målet gjorde at Azar glapp på et par utrolige statistikker: Brann hadde nemlig før søndag vunnet alle de siste sytten seriekampene der han hadde scoret, og vi hadde vunnet alle elleve seriekamper der han hadde blitt målscorer som innbytter. Men denne gang holdt det ikke, så i seriekamper der Azar har scoret mål, står vi nå med 23 seire, en uavgjort og ett tap.

På overtid fikk også Fredrik Haugen en stor mulighet, men vinkelen ble til slutt så spiss at det ble umulig å balansere på den – så han deiste over ende før han fikk gjort noe mer nyttig med ballen. Dermed endte det 1-1 mot Stabæk i Bærum.

Og for sikkerhets skyld; i sekundet etter dommer blåste av kampen, skjøt Kristoffer Barmen (eller “Barmann” som speaker beleilig uttalte navnet) fra midtbanen og ballen duppet rett i mål. Mulig keeper hadde tatt den om kampen fremdeles pågikk, men det så faktisk ut som han forsøkte å ta den selv om dommer hadde blåst. Og han klarte det altså ikke… En scoring fra den avstanden på kampens siste spark, hadde vært tidenes seiersmål!

Dette var en kamp der vi skapte flest sjanser og burde vunnet. F.eks. hadde vi fem avslutninger innenfor sekstenmeteren, og som nevnt hadde vi tre muligheter alene med keeper. Stabæk scoret på sin eneste avslutning fra inne i feltet.

For øvrig fikk Dani Hatakka sin seriedebut for Brann. Grei nok, men han gjorde ikke noe som gjør at han bør beholde plassen på laget når Ruben Kristiansen er tilbake.

Publikum: Glissent og dødt på Nadderud, men borteseksjonen var smekkfull. 596 Brann-supportere var vi der, men stemningen ble så som så på bortetribunen som ikke akkurat gir god akustikk-hjelp.

Situasjonen: Femteplass nå etter å ha blitt forbigått av Haugesund denne runden. Avstanden til medalje har økt til fem poeng, ettersom Strømsgodset vant sin kamp. Molde, som jeg forventet ville være langt foran oss, er fremdeles i meget svak form og to poeng bak oss etter uavgjort hjemme mot talentløse Start. Medalje blir nok tøft, men også fjerdeplassen er interessant så lenge et av medaljelagene også vinner cupen. Da vil nemlig nummer fire i serien få e-cup. Med både Godset og RBK i kvartfinalene, er det ikke utenkelig at det kan skje.

Avstanden til kvalik er fjorten poeng, og jeg tror ikke det er noe vi trenger å bekymre oss for. Poenget i Bærum gjør at vi fremdeles ligger åtte poeng foran mitt skjema til 35 poeng, som nå bør være en rimelig trygg poengsum med tanke på å unngå nedrykk. Det vil være tidenes skrell om dette nå går galt!

(Fortsetter under bildene)

^ Tennisbane må det være utenfor stadion. Ellers er det ikke skikkelig Bærum. Foto: Alexander Osdal

^ 596 spente Brann-supportere ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Innmarsj. Foto: Alexander Osdal

^ Kampen er over. Kristoffer “Barmann” (som speaker sa), er sur for at skuddet hans etter dommeren blåste av – gikk inn… Foto: Alexander Osdal
-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

04:50: Deyver Vega med et skuddforsøk fra over 25 meter, men det blokkeres.

07:45: Vega utfordrer rett innenfor sekstenmeterhjørnet, men hans innleggsforsøk mot bakerste går ut over linjen på andre siden av mål.

14:15: Amin Nouri gjør et godt forarbeid på venstresiden, men innlegget er ikke like bra og går inn i klypene til keeper.

19:30: Ernest Asante skyter fra 50(!) meter, men sånt lurer jo ikke Piotr Leciejewski.

20:50: Jakob Orlov med et slapt skuddforsøk (eller var det forsøk på fremspill?) fra 25 meter etter en retur. Men det klareres.

21:15: Kristoffer Barmen slår inn, men Vega får ikke skikkelig treff fra syv meter, og det blir et mislykket skudd utenfor nærmeste stolpe.

Etter dette gikk det over tyve minutter før dert skjedde noe spennende.

42:25: Bismar Acosta slår langt frem mot Vega som forsøker å utfordre og skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Det blokkeres umiddelbart og returen går i hånden til Vega som dermed blir avblåst for hands.

44:05: Kampens til nå største mulighet når Daniel Braaten sender frem til Kasper Skaanes som løper i bakrom og kommer alene med keeper. Fra litt skrått hold skyter han fra ti meter, men rett i foten til Stabæks sistemann.

45:00: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Stabæk: Daniel Granli inn for Jeppe Moe

47:35: Nouri header vekk et småfarlig innlegg fra Njie, som er nære på å nå frem til Asante like utenfor femmeteren.

49:25; gult kort, Stabæk: Kamal Issah for en felling av Vega.

51:55: Birger Meling med et småfarlig frispark fra siden, som Ohi Omoijuanfo er nære på å treffe med hodet inne i feltet, men det går ut på motsatt side.

52:55: Seriedebutant Dani Hatakka fyrer løs fra 30 meter, men langt utenfor.

55:25: Det ropes på hands på Issah inne i Stabæk-feltet, men dommeren har ikke sett noe som kvalifiserer til straffe. Reprisene på Sumo-opptaket kan tyde på at ballen treffer armen hans.

57:00; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

57:10: -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Daniel Braaten.

58:05: Moussa Njie skyter fra ti meter utenfor sekstenmeterhjørnet, Piotr må slå over mål til corner.

59:40: Huseklepp, Karadas og Skaanes gjør forarbeidet, og så sender Vega inn foran mål fra like utenfor sekstenmeterhjørnet, men rett i klypene på keeper.

60:45: Vega får muligheten alene med keeper når Daniel Granli dummer seg ut i Stabæks forsvar, men fra ti meters skrått hold forsøker han å chippe over keeper – men chippet like godt over målet også. Her kunne han gjort det enklere…

62:25; -> bytte Stabæk: Agon Mehmeti inn for Ohi Omoijuanfo

64:45: Piotr ute og avverger når det spilles i bakrom mot Njie.

66:05 – 0-1, AZAR KARADAS: Barmen gir til Huseklepp på venstrekanten. Han utfordrer Granli og slår inn. På syv meter rager Karadas opp i kjent stil og header inn i lengste hjørne!

Innbytterne med scoring og assist her altså. Angrepet tok 25 sekunder, ballen ble vunnet vel tyve meter inn på Stabæks halvdel etter et Stabæk-kast, og det var åtte trekk i angrepet.

71:25 – 1-1, KAMAL ISSAH: Og ledelsen skulle bare vare i fem minutter og tyve sekunder… Stabæk kombinerer i utkanten av sekstenmeteren og Acosta klarer ikke å hindre at Issah fra fjorten meters skrått hold setter ballen i nærmeste kryss. Dette var faktisk Stabæks første avslutning fra inne i straffefeltet.

72:35; bytte Stabæk: Luc Kassi inn for Giorgi Gorozia

76:10 -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Deyver Vega

77:00: Issah skyter fra mer enn 25 meters skrått hold, og det går like utenfor lengste stolpe.

81:00: Nicolai Næss med frispark fra 30 meter, som han sender over.

83:10: Et fremspill er nære på å nå Mehmeti, men går inn til Piotr.

84:20; gult kort, Stabæk: Luc Kassi for å stanse Karadas med ulovlige midler når han var på full fart fremover.

85:15: Haugen med et frispark som slås høyt inn i feltet. Det heades over fra syv meter, men vi ble avvinket for offside.

86:05: Haugen finner Karadas som kommer alene, men avvinkes for offside – noe som i så fall må ha vært hårfint.

90:00 + 0:10: Issah med et godt innlegg som er nære på å nå frem til en blå, men vi får klarert.

90:00 + 0:30: Haugen spilles alene igjennom av Nouri, men kommer for skrått på når han skal runde keeper – og faller og mister ballen ut over dødlinjen.

90:00 + 4:00: Kampen er over. Barmen skyter fra midtbanen i sekundet etter fløytestøtet. Og ballen går faktisk i mål! Keeper hadde sikkert tatt det om kampen ikke var blåst av, men det så faktisk ut som at han forsøkte å ta det likevel. Det skulle tatt seg ut om dommer blåste av etter at ballen var skutt…

-

Kuriosa:

 • Sist Brann vant to seriekamper på rad var i 6. og 7.runde da vi slo Viking 1-0 borte og Sogndal 2-0 hjemme. Vi klarte det ikke denne gangen heller.
  Brann hadde før søndag fire strake bortetap i serien. Sist vi tok poeng borte var da vi slo Viking 1-0 20. april.
 • Brann har scoret i to seriekamper på rad, og sist vi klarte det var i 6. og 7. runde da vi slo Viking 1-0 borte før vi slo Sogndal 2-0 hjemme.
 • Brann hadde før søndag fire strake bortekamper i serien uten å score, men klarte det endelig. Sist vi scoret borte var i 6. serierunde mot Viking. Hadde vi gått også denne runden uten å score, hadde det vært første gang siden 1964 at Brann ikke klarte å score i fem bortekamper på rad på øverste nivå. Den gang rykket vi ned og gikk vi målløse av banen i de åtte siste bortekampene (av ni), og i tillegg scoret vi heller ikke i den første bortekampen da vi var tilbake på øverste nivå i 1968.
 • Brann har aldri tidligere både tapt og gått målløse av banen i fem strake bortekamper på øverste nivå. Det unngikk vi heldigvis mot Stabæk.
 • Brann har sluppet inn mål i tre seriekamper på rad. Sist vi slapp inn mål i tre eliteseriekamper på rad var i de elleve siste seriekampene 2014.
 • Brann har sluppet inn mål i fem strake bortekamper. Sist vi holdt nullen borte var da vi vant 1-0 over Viking 20. april. I 2014 slapp vi inn mål i de syv siste bortekampene.
 • Dette var vår første uavgjort-kamp i serien siden andre runde.
 • 27 poeng er det meste vi har hatt etter 16 runder siden vi hadde 32 i 2007.
 • 16 mål er det minste vi har hatt etter 16 runder siden vi hadde 15 i 1991.
 • 13 baklengs er det minste vi har hatt etter 16 runder siden vi hadde 10 i 1970.

-

Brann mot Stabæk innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 19 10-5-4 47-24 35p
Bærum/Oslo 19 5-4-10 21-39 19p
Totalt 38 15-9-14 68-63 54p
 • Brann står uten tap (1-3-0) i de fire siste bortekampene mot Stabæk i serien. Forrige tap mot dem i Bærum kom i 2010 da Stabæk vant 2-1.
 • Brann har scoret i de tretten siste seriekampene mot Stabæk. Sist vi ikke scoret mot dem i serien var på Nadderud i 2008 da vi tapte 0-3.

-
KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Stabæk – Brann 1-1 (0-0)

0-1: Azar Karadas (69.)
1-1: Kamal Issah (72.)

16. serierunde i Tippeligaen. Nadderud Stadion. 3.894 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås (Kolstad Fotball). Gult kort: Kamal Issah og Luc Kassi, Stabæk.

Stabæk (4-2-3-1): Mande Sayouba – Birger Meling, Morten Morisbak Skjønsberg (k), Nicolai Næss, Jeppe Moe (Daniel Granli fra 46.) – Nicholas Holland Grossman, Kamal Issah – Ernest Asante, Giorgi Gorozia (Luc Kassi fra 73.), Moussa Njie – Ohi Omoijuanfo (Agon Mehmeti fra 63).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Dani Hatakka, Bismar Acosta, Vadim Demidov (k), Amin Nouri – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes – Deyver Vega (Fredrik Haugen fra 76.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 57.), Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 57.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til Brann (BT)
Ballbesittelse: 41 % til Brann (VG)
Avslutninger: 8-5 til Brann (NTB), 6-2 til Brann (VG)
Avslutninger på mål: 3-3 (NTB og VG)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 5-1 til Brann (mine egne tall) 3-0 før pause og 2-1 etter.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Totalt 1080 1078 1199 1234 476 90 1007 90
Kamp 12 13 15 14 6 1 14 1
Startet 12 12 15 14 5 1 11 1
Mål 1 1 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 2 2 1 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Totalt 691 618 187 174 1350 65 1350 1440
Kamp 15 10 7 12 15 5 15 16
Startet 8 7 2 0 15 0 15 16
Mål 2 0 1 2 0 0 0 1
Gule 0 1 2 1 2 0 1 2
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
-
Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Totalt 1440 845 0 0 457 503 466 0
Kamp 16 12 0 0 7 11 7 0
Startet 16 11 0 0 5 4 6 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 1 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vist 1660 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

For omtrent nøyaktig et år siden satt jeg med en sånn mellomfornøyd følelse etter at Brann spilte 1-1 borte mot Bærum. At jeg skulle sitte med nøyaktig samme følelsen etter samme resultat mot Stabæk, viser hvor fort ting snur i fotball, og hvor langt LAN har tatt klubben på disse 12 månedene.
Det ser i år ut til at det kanskje vil være nok med 30 poeng for å sikre plassen. Allikevel viser det tydelig hvordan LAN tenker når han på brann.no uttaler at “kampen mot Aalesund kan være et viktig steg mot ny kontrakt”..!
Hvor har det foresten blitt av skjemaet ditt, Alexander? Har du gjort som skøytetrenere gjorde i gamlelager når løperne lå langt foran verdensrekord, og “kastet skjema”?

Svar til Terje Drabløs:

Vi ligger åtte poeng foran skjemaet mitt til 35 poeng som antagelig vil være mer enn nok til ny kontrakt. Men fra neste kampblogg blir det kanskje et “slik tar vi medalje”-skjema. Eventuelt “slik tar vi fjerdeplass og kommer til Europa”. For når Godset og RBK er sammen med en god del rart i kvartfinalene, er det god mulighet for at årets cupvinner blir dobbeltkvalifisert til E-cup. Og da får fjerdeplassen en plass i Europa.

Annonse

Nye bilder