Vi er en seriøs medaljekandidat

Når Vadim får mål, da é noe på gang
Det skjer ikkje ofte, men plutselig PANG!
så satt ’an i nettet – vi jublet og skrek
at Odd nedi Skien é lett som en lek

Men Occean, han scoret og ødela gleden
Eg tenkte at no blir det tap her i steden
Man kunne jo deppe og stille fortvile
Og ingen har lyst å se Fagermo smile

Haugen var sliten og ba om å bytte
Men Vadims beskjed var; “du kommer til nytte!”
Og Vadim fikk rett, Haugen scoret jo to
Så da ble de sure; Dag-Eilev og Co

Han skyldte på Vadim, Acosta og dommer
Han sutret, for Odd har vært svake i sommer
De kjempet om gull før en formsvikt ga krøll
Og no kommer Brann og har ferten av sølv

-

Brann er i form, og Brann scorer mål.

Bortekampen mot Odd var meget godt gjennomført av Brann, og kanskje det beste vi har sett av rødtrøyene – motstanderen tatt i betraktning – på flere år. 4-1 over Godset på Marienlyst for to år siden, er den første tilsvarende prestasjonen jeg kommer på når jeg blar bakover i hukommelsens arkiv. Ja ikke det at det skal så mye til å gjøre det bedre enn de siste årene, men nå kan vi i hvert fall slå fast at vi er på rett vei og brygger på noe meget solid. Det er deilig å være Brann-supporter for tiden.

Laget som inntil for ikke mange uker siden ga oss en scoringsfrekvens så lav som vi ikke hadde hatt på 28 år, har plutselig gått gjennom en fire kampers periode med utrolige fjorten mål! Så mange mål har vi ikke scoret over fire seriekamper siden gullhøsten 2007, og faktisk har vi nå plutselig den nest beste målforskjellen av alle. Og ikke glem at vi selv ikke i fjorårets 1.divisjon klarte å vinne med mer enn ett mål på bortebane.

De andre medaljefavorittene feiler. Både Odd og Viking har tatt ett poeng totalt de siste tre kampene de har spilt, Godset har tatt til sammen ett poeng siste to, og Haugesund har to strake tap, og Molde har (før mandagens kamp) vært svake lenge og kun tatt ett poeng siste fem kamper. Sarpsborg er den medaljerivalen som er i best form. Ja også den klare serieleder Rosenborg da, men de gidder jo ikke å spille kamper for ofte. Helgens oppgjør mellom Viking og RBK ble som kjent utsatt fordi de visstnok ikke kunne spille seriekamp tre dager før E-cup.

Brann ligger på bronse, men har ferten av sølv. Og sørger bare RBK for å droppe å spille resten av seriekampene som tydeligvis bare er i veien for dem, så kan det bli gull til Bergen…

Brann hang bra med i første omgang, og Odd skapte overraskende lite. Vi skulle da også ta ledelsen med en sjelden scoring av Vadim Demidov. Hans første seriemål siden bortekampen i Åsane i fjor, og hans første eliteseriemål siden 2009.

Andre omgang var lenge meget sjansefattig og vi hadde god kontroll på hjemmelaget. Imidlertid var vi muligens litt heldige som ikke fikk straffe imot. Med en strengere dommer kunne det fort blitt ellevemeter i situasjonen med Demidov og Jone Samuelsen, men det er mulig dommeren lot tvilen komme moroen med en sur Dag Eilev Fagermo til gode.

Men 1-1 kom selvfølgelig likevel da Kristoffer Barmen ikke klarte å hindre Olivier Occean i å nesten kopiere Demidovs scoring, og det ga oss selvsagt bange anelser for at vi skulle miste alle tre poengene. Akkurat da virket Odd mest på hugget.

Men der Lars Arne Nilsen tidligere har gjort gode og kampavgjørende bytter, var det denne gang byttet han droppet som ble tungen på vektskålen. For Fredrik Haugen var sliten og ville ut, men Vadim Demidov overtalte både Nilsen og Haugen til at her skulle ingenting forandres i elleveren. Og det trekket skulle avgjøre kampen da sikkert de fleste trodde resten av dysten ville bli en kamp for å redde det siste poenget. Haugen fikk det til å rable i Brann-svingen da han ga oss et sent 2-1-mål. Og kontringen til 3-1 var det klasse over. Haugen er nå klubbens toppscorer sammen med Azar Karadas.

Et lite skår i gleden over 3-1-seieren i Skien, var at vi pådro oss to karantener til neste kamp. Både Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen må stå over medaljestrid-oppgjøret mot Strømsgodset.

Men nå må Bergen våkne! Nå både vinner vi kampene – og vi scorer mange mål. Ikke det at det ikke kan snu mot Godset – man kan jo aldri føle seg trygge på Brann, men både tabellplasseringen, kampene mot Vålerengen, Aalesund og Odd – og motstanderen vi har på søndag, burde skape litt feber nå og lokke folk vekk fra Pokemon og inn på Stadion til denne nøkkelkampen. Tilskuertallene har vært altfor dårlige i år. Brann har kanskje ikke overbevist eller underholdt tidligere denne sesongen, men nå spiller vi bra og ligner mer og mer en seriøs medaljekandidat. Det bør komme noen tusen ekstra tilskuere nå!

Situasjonen:

Nå begynner jeg faktisk å regne Brann som en minst like seriøs medaljekandidat som både Odd og Godset. Vi ligger på bronseplass og er kun ett poeng bak Odd på sølvplass.

Slik tar Brann sølv:

Når vi nå ligger ett poeng bak sølv, er i storform og nettopp har slått nummer to på bortebane, må det være lov til å se på muligheten for sølv. Det er en hel drøss med lag som kan blande seg inn, men jeg har tatt utgangspunkt de to argeste konkurrentene for øyeblikket:

nå: Brann 33p Gods 33p Odd 34p
ru. mot po. mot po. mot po.
19 Gods h 3 Brann b 0 Start b 3
20 VIF b 1 Start h 3 S08 h 1
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 1 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 22p Fra nå: 21p Fra nå: 20p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

(fortsetter under bildene)

^ 543 Brann-supportere i Skien. Her ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ … og jaggu skulle vi få noe å juble for også! Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

1. omgang: -

00:15: Jakob Orlov får ballen inne i feltet, men får ikke skikkelig kontroll og ballen går ut over dødlinjen.

01:25; gult kort, Brann: Vadim Demidov når han legger Olivier Occean i bakken. Da blir det ikke kamp for ham mot Godset.

03:30: Brann hadde åpnet best på Skagerak Arena.

07:55: Deyver Vega fosser oppover og nærmer seg Odds felt, men blir for ambisiøs og han blir fratatt ballen.

12:20: Espen Ruud legger farlig inn, men Piotr Leciejewski tar det.

13:25: Stor Odd-mulighet når Ole Jørgen Halvorsen slår mot bakerste og Occean – som kommer seg bak Bismar Acosta – heldigvis klarer å avslutte utenfor fra syv meter.

16:25: Acosta slår langt frem mot Orlov som klarer å dempe det høye fremspillet, men Fredrik Semb Berge får klarert.

17:10: Fredrik Haugen slår et frispark fra femten meter inne på Odds banehalvdel, men helt inn til keeper.

19:30: Occean kommer akkurat litt for seint når Ruud slår farlig gjennom feltet.

20:10: Haugen spiller Braaten igjennom via en motspiller. Braaten slår i sin tur på tvers over til Orlov som kommer til høyre for ham. Svensken kommer alene med keeper, men fra ti meters skrått hold skyter han over.

25:25: Småfarlig igjen når Halvorsen mottar et Riku Riski-innlegg inne i feltet, men ikke klarer å få kontroll – og så får vi ordnet opp.

25:45: Kristoffer Barmen slår inn fra dødlinjen, men Odd klarerer.

34:00: Joakim Våge Nilsen skyter fra tredve meter. Et par meter utenfor.

35:10: Haugen kommer til innlegg fra høyre, Orlov stuper frem, men Semb Berge klarerer til corner.

35:30: På corneren header Orlov over fra fem meter.

36:55: Vega forsøker et skudd fra 25 meter, men det blokkeres.

41:00: Vega kommer seg til innlegg fra høyre, men finner ingen røde.

41:50: Occean kommer seg til avslutning fra 17 meter, men det går svakt utenfor.

43:00: Vega snapper ballen ti meter inne på Odds halvdel, han gir upresist til Braaten som ikke klarer å få mer enn corner ut av det.

43:56 – 0-1, VADIM DEMIDOV: Brann har corner ved Vega, den klareres først, så får Kristiansen ballen og sender til Barmen på høyre. Han gir videre til Heltne Nilsen som legger inn fra høyre dødlinje. På bakerste header Demidov i mål fra syv-åtte meter helt nede ved venstre stolpe.

Angrepet tok syv sekunder og hadde fire trekk fra vi mottok klareringen.

45:00 + 0:20: Oliver Berg med et mislykket avslutningsforsøk fra ti meter. Går høyt opp i luften og i klypene på Piotr.

45:00 + 1:00: Pause.

2. omgang: -

53:55: Haugen med et godt frispark fra høyresiden og mot bakerste. Der finner han Demidov som ikke kommer seg skikkelig over ballen, og headingen fra fire meter går over.

55:50; -> bytte Odd: Bentley inn for Ole Jørgen Halvorsen.

56:00; -> bytte Odd: Zakaria Messoudi inn for Oliver Berg

57:55; gult kort Brann: Sivert Heltne Nilsen får gult kort for protester. Han må stå over mot Godset.

58:55: Ruud med et frispark fra utenfor sekstenmeterhjørnet, men det går gjennom hele feltet og utenfor lengste stolpe.

60:00: Odd hadde hatt initiativet den siste tiden.

64:10; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

65:10: Odd roper på straffe når Samuelsen går i bakken i duell med Demidov inne i feltet. I grenseland. Kunne fort blitt straffe.

67:15; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

68:05; gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik for ufint spill mot Semb Berge. Det tok ham 50 sekunder å få det kortet…

72:15; gult kort, Odd: Jone Samuelsen etter en brytekamp mot Barmen.

72:45: Demidov rager høyest i feltet etter et frispark, men det er ingen til å ta imot nedfallsfrukten.

75:55: Braaten vinner ballen på midten, kommer seg opp på venstrekanten og slår motsatt mot Skålevik som er alene. Pasningen klarer han imidlertid ikke å få kontroll på, så han må plukke den opp lenger ute mot siden. Men når han har ballen ute på siden, er det ingen i rødt som er inne i feltet.

77:50; -> bytte Godset: Stefan Mladenovic inn for Jone Samuelsen.

79:19 – 1-1, OLIVIER OCCEAN: Corner fra Våge Nilsen. På bakerste klarer Barmen ikke å hindre Occean i å stupe inn ved venstre stolpe fra fem meters hold. Barmen var mer opptatt av Occean enn ballen.

79:35; gult kort, Odd: Olivier Occean for idiotregelen om knuffing ved henting av ball i nettet. Nouri utnyttet regelen til fulle. Til fordel for oss denne gang. Ikke mindre idiotisk regel fordi om.

81:15: Odd virket å ha fått blod på tann nå.

81:40: Vi er heldige som ikke får avslutning imot når ingen Odd-spillere ikke klarer å få kontroll på ballen inne i feltet.

83:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Barmen.

84:15: Oldrup Jensen skyter over fra 23 meter.

86:00: Skålevik kommer til innlegg, men det går gjennom feltet.

87:20 – 1-2, FREDRIK HAUGEN: Heltne Nilsen vinner ballen midt på Odds halvdel, Haugen prøver å slå igjennom inne i feltet, men får ballen tilbake fra Huseklepp og skyter fra ti meters skrått hold og i nærmeste hjørne.

Det tok åtte sekunder fra vi erobret ballen 30 meter fra Odds mål, til vi scoret.

89:20: Odd vil igjen ha straffe når Occean ruller seg på kunstgresset.

89:29 – 1-3, FREDRIK HAUGEN: Ballen klareres fra eget felt, Huseklepp får ballen og suser oppover venstresiden. Han gir over på motsatt hvor Haugen kommer helt alene. Haugen avslutter fra åtte meters skrått hold og i nærmeste hjørne en gang til.

Angrepet tok ti sekunder fra vi vant ballen på egen sekstenmeter.

90:00 + 2:35: Acosta med en skummel klarering som nesten kunne gått i eget mål.

90:00 + 4:00: Kampen er over.

-

Publikum: Odd-fansen sang “lalalala… vi elsker å dra ne’” om og om igjen i det uendelige. 543 Brann-supportere på Skagerak Arena. Bra trøkk og god stemning. Det hjelper godt på med tak over – og at “sangstarterne” for en gangs skyld stilte seg høyere på tribunen enn de pleier.

-

Kuriosa:

 • Brann har tatt poeng i fire strake seriekamper. Sist vi ikke tok poeng, var da vi tapte 0-1 borte for S08. Sist vi tok poeng i fire strake seriekamper var i de fire første serierundene.
 • Brann har tatt poeng i to strake bortekamper. Sist Brann tok poeng i to strake bortekamper, var i årets to første.
 • Brann hadde før søndag spilt fem strake bortekamper i serien uten å vinne. Sist vi vant borte var 20. april da vi slo Viking 1-0.
 • Brann har scoret i fire strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg. Sist vi scoret i fire strake eliteseriekamper, var da vi scoret i de fem siste i 2014 og i den første da vi var tilbake i eliten i 2016.
 • Brann har scoret i to strake bortekamper. Sist Brann scoret i to bortekamper på rad, var i årets to første.
 • Brann har sluppet inn mål i seks strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Viking 1-0 20. april. Sist vi slapp inn mål i seks strake bortekamper i eliteserien, var da vi slapp inn mål i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i eliten i år.
 • 33 poeng er det meste Brann har hatt etter atten runder på øverste nivå siden vi hadde 36 i 2007.
 • 14 baklengs er det minste Brann har hatt etter atten runden på øverste nivå siden vi hadde 11 i 1970.
 • Brann har tatt ti poeng på fire kamper. Sist vi klarte det var i 2012.
 • 14 mål på fire seriekamper har ikke Brann gjort siden høsten 2007.

-

Brann og Odd innbyrdes i serien

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Poeng
Bergen 21 11-6-4 45-22 39p
Skien 21 9-4-8 33-37 31p
Totalt 42 20-10-12 78-59 70p
 • Brann var før søndag uten seier på de tre siste seriekampene mot Odd (0-1-2). Sist vi slo dem i serien var 24. august 2013 da vi vant 3-1 i Skien.
 • Brann var før søndag uten scoring i de tre siste seriekampene mot Odd. Sist vi scoret mot dem var i den nevnte seieren i 2013.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Odd – Brann 1-3 (0-1)

0-1: Vadim Demidov (44.)
1-1: Oliver Occean (80.)
1-2: Fredrik Haugen (88.)
1-3: Fredrik Haugen (90.)

18. serierunde Tippeligaen. Skagerak Arena. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Vadim Demidov, Sivert Heltne Nilsen, Steffen Lie Skålevik, Brann. Jone Samuelsen, Oliver Occean, Odd.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 83.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 64.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 68.), Daniel Braaten.

Benken: Alex Horwath, Jonas Grønner, Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp, Azar Karadas, Dani Hatakka.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Joakim Våge Nilsen – Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen (Stefan Mladenovic fra 78.), Oliver Berg (Zakaria Messoudi fra 54.) – Riku Riski, Olivier Occean, Ole Jørgen Halvorsen (Chukwuma Akabueze fra 54.).

Benken: Viljar Myhra, Vegard Bergan, Stefan Mladenovic, Ardian Gashi, Zakaria Messoudi, Lars-Kristian Eriksen, Chukwuma Akabueze.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-3 til Brann (BT)
Avslutninger: 11-8 til Brann (VG), 7-6 til Odd (NTB)
Avslutninger på mål: 4-2 til Brann (VG), 3-1 til Brann (NTB)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 6-3 til Brann (mine egne tall) 3-2 til Brann i 1.omg. 3-1 i 2.omg.
Ballbesittelse: 41 % til Brann (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Totalt 1260 1250 1379 1389 501 90 1187 90
Kamp 14 15 17 16 7 1 16 1
Startet 14 14 17 16 5 1 13 1
Mål 2 1 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Totalt 763 618 187 190 1530 65 1530 1620
Kamp 17 10 7 13 17 5 17 18
Startet 8 7 2 0 17 0 17 18
Mål 3 0 1 4 0 0 0 2
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Totalt 1620 986 0 0 465 526 574 0
Kamp 18 14 0 0 8 12 9 0
Startet 18 13 0 0 5 4 8 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 2 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vist 6071 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Endelig er det godt å være Brann-supporter igjen!
Nå trengs det bare to poeng til for å nå sesongens målsetting, å holde plassen…
LAN har vel uttalt at Brann skulle satse mer offensivt når plassen var noenlunde sikret. Snakker om steinkontroll!
Nå MÅ også publikum begynne å møte opp og vise at vi setter pris på det som er i ferd med å skje på Stadion.

Det virker som at det meste i klubben fungerer for tiden, også i administrasjonen. Jeg vil allikevel stille spørsmål ved noe av det som skjer under Rune Soltvedt. Selv om noen av siste års signeringer har vært positive, kan det virke som at klubben i mange tilfeller har tatt en sjanse og håpet på det beste. Hva skjedde f.eks med spilleren fra Costarica som var innom i to dager? Og hva er dealen med Lars Tjernås, noen som vet om han fortsatt er speider i klubben?

Annonse

Nye bilder