Sølvkamp - men publikum skuffer

Med Brann i form, vi kjemper om det edleste metall
Vel, kanskje ikke gull, men sølv er mulig med vår stall
Et Brann-lag som har selvtillit, som vet at vi kan vinne
Et Brann-lag som var grått og trist, har nå begynt å skinne

Stadda burde fylles, men vi kan visst bare glemme
å selge Stadda ut, når folk vil heller sitte hjemme
og følge Brann på tv, eller OL fra Brasil
enn reise opp på Stadion med bybane og bil

Men Vega scoret mål – for Brann var dette første gangen
Han satte den i nærmeste, sånn nesten borti stangen
Vi hadde lenge full kontroll, men Godset kom på tampen
Så sikker var vi aldri helt på tre poeng fra kampen

For Godset kom tilbake og ble hevet noen hakk
Og klokken den gikk altfor seint, det varte og det rakk
Ja klokken stod i ro, men så var seieren i boks
Mens regnet gjorde øynene til Marcus full av voks

-

Brann leverer varene igjen og igjen, er i form og har overraskende blitt en seriøs kandidat til sølvmedaljer etter flere år i skyggeland. Det er helt utrolig det som skjer. Men det bergenske publikum ser ikke ut til å våkne. 11800 tilskuere på et “medaljeoppgjør”, er rett og slett ikke godt nok. Er det kun gull som er interessant?

Hjemmelaget var dominerende i første omgang, men den helt store sjanseorgien uteble. En fortjent ledelse skulle vi likevel ta da Deyver Vega endelig fikk sitt første mål for Sportsklubben. Og det målet kom på lekkert vis da han klinket ballen inn i den lille åpningen han fant ved nærmeste stolpe.

I andre omgang tok Godset mer over, og mot slutten var det nære på at vi mistet to av poengene. Men det holdt til en alt i alt fortjent 1-0-seier over drammenserne.

Brann fortsetter å imponere. Vi er virkelig i flyten nå, laget virker fullt av selvtillit, og vi vinner mot de andre medaljekandidatene. Tretten poeng på de fem siste kamper, er sterkt. Vi har tredjeplassen etter nitten runder, vi har kun ett poeng opp til andreplass – og tre poeng ned til fjerde. Og det skjer mot alle odds, når vi tenker på hvilken divisjon vi spilte i fjor – og de lave forventningene som var før sesongen. Nå er Brann i høyeste grad å regne med. Ingen av Branns nærmeste medaljerivaler har imponert i det siste, så sølv er på ingen måte utenkelig.

Kampens kanskje beste spiller var Kasper Skaanes, som det skal bli spennende å se om vil få en ny sjanse fra start når Sivert Heltne Nilsen er tilbake. Heller ikke Vadim Demidov var spesielt savnet da Jonas Grønner måtte være stand-in for ham. Grønner hadde god kontroll på mannen med den blonde “bereten”; Marcus Pedersen.

For øvrig kom Erik Huseklepp inn til sin 300. kamp for Brann, og han fikk sin velfortjente hyllest med bannere og sang.

- Tangering av rekord:

På Stadion imponerer vi virkelig, og vi har nå åtte strake seire på rad. Men aller mest imponerende er at vi fremdeles står med kun ett eneste baklengsmål til nå i år på hjemmebane. Kun én gang tidligere har et norsk toppserielag sluppet inn så mål på de ni første hjemmekampene en sesong, og det var Rosenborg i 1970!

Publikum:

Tilbake til det svake tilskuertallet. Det er merkelig at det ikke kommer mer folk når vi er i form, ligger på medaljeplass, har scoret mange mål i de siste kampene, og senest for en uke siden hadde vunnet 3-1 på bortebane over laget som ligger på sølvplass. Og så var det til og med en medaljerival vi fikk besøk av denne søndagen. Da er 11800 litt småflaut. Joda, det er fremdeles mange som har ferie, været var dårlig, og en del unge fotballinteresserte var kanskje på vei hjem fra Norway Cup. Men likevel; det burde komme flere

Samtidig skal vi ikke bli helt historieløse heller. Det har vært enda dårligere før. Brann har nemlig vært i medaljestrid på denne tiden av året flere ganger de siste tyve årene, og hatt enda dårligere tilskuertall enn søndagens mot Godset. Her er et knippe kamper vi har spilt på Stadion i august, når vi har kjempet om edelt metall:

I 2001 var vi i gullstriden i august – kun to poeng bak serielederen, og vi hadde vunnet tre på rad, men det kom bare 10533 mot Godset.
I 2000 var vi i sølvstriden på denne tiden, men det kom kun 8388 mot Glimt. Riktignok etter to strake tap.
I 1999 kjempet vi om medalje, men tilskuertallet var bare 8822 mot Godset.
I 1997 var vi med i sølvkampen og hadde 3-1-0 på de fire kampene i forkant, men det kom bare 9998 mot sølvplasserte Molde.

En forskjell fra den gang er imidlertid at Stadions fasiliteter har blitt klart forbedret, og at det selges flere partoutkort nå. Dette gjør at tilskuertallet (som teller solgte billetter – inkl. partoutkort selvsagt) ikke er like påvirkelig av at folk reiser bort i ferien. Og når vi klarte å snitte over 10000 i 1.divisjon, skulle man jo tro at det ville komme mer enn 11800 til en toppkamp når vi meget overraskende kjemper om sølv. Sommerferie eller ei. Riktignok kom bare 7907 mot Levanger i begynnelsen av august i fjor, men den gang var Brann et spillemessig middelmådig lag i 1.divisjon. Nå spiller vi bra, scorer mange mål, er i form, ligger på medaljeplass, kjemper om sølv, og møtte en annen medaljerival. Man skulle tro oppgangen ville bli større.

Stemningen var imidlertid ganske bra, og jeg var fornøyd med trøkket fra Store Stå i deler av kampen. Ståfeltet virket også fullere enn det har vært på en stund.

Pussig sammentreff: Søndag 7. august 2011 kl 1800 spilte Brann på 3.plass mot Godset på 4.plass i 19. runde på Stadion etter to strake seire – deriblant borteseier mot Odd der vi scoret tre mål. I kampene før og etter møtte Godset Start, LSK og Stabæk.Søndag 7. august 2016 kl 1800 spilte Brann på 3.plass mot Godset på 4.plass på Stadion etter to strake seire – deriblant borteseier mot Odd der vi scoret tre mål. I kampene før og etter møtte Godset Start, LSK og Stabæk. Resultatet mot Godset ble imidlertid annerledes denne gang, for i 2011 endte det 0-0. Tilskuertallene var ikke så forferdelig langt fra hverandre. I 2011 kom det 12470 tilskuere, mens det i år altså kom 11886.

^ Flere på Store Stå enn på lenge. Småflagg ved innmarsj. Foto: Alexander Osdal

^ Mer folk enn på en stund, men likevel ikke godt nok. Foto: Alexander Osdal

^ Og så feiret vi IGJEN. Fotos: Alexander Osdal

-

 • Brann har tre strake seire. Sist Brann hadde tre strake seire i eliteserien var i 2011.
 • Brann har åtte strake hjemmeseire. Sist Brann avga poeng i en hjemmekamp, var 20. mars da vi spilte 0-0 mot Odd. Sist Brann hadde åtte strake hjemmeseire i eliteserien var i 2013.
 • Brann har fem strake seriekamper uten tap (4-1-0). Sist Brann hadde fem strake eliteseriekamper uten tap, var i de to siste i 2014 og de fire første da vi var tilbake i eliten i 2016. Sist vi hadde fem strake eliteseriekamper uten tap i en og samme sesong, var i 2012.
 • Brann har ti strake eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (hvorav ni i år). Sist Brann tapte hjemme i eliteserien var 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for S08. Sist Brann hadde ti strake hjemmekamper i eliteserien uten tap, var i 2012.
 • Brann har scoret i fem seriekamper på rad. Sist vi scoret i fem strake eliteseriekamper, var i de fem siste i 2014, samt den første da vi var tilbake i eliten 2016.
 • Brann har scoret i åtte hjemmekamper på rad. Sist vi scoret i åtte hjemmekamper på rad i eliteserien, var i 2013 da vi scoret i tolv på rad.
 • 36 poeng er det meste Brann har hatt etter 19 kamper siden vi hadde 39 i gullsesongen 2007.
 • 14 baklengs er det minste vi har hatt i de årene vi har spilt minst 19 seriekamper – dvs. f.o.m. 1972. Nest lavest hadde vi i 1974, da vi hadde 17 baklengs etter 19 kamper.
  -

Brann mot Godset på øverste nivå i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Poeng
Bergen 26 15-8-3 57-24 53p
Drammen/Mjøndalen 26 12-4-10 44-33 40p
Totalt 52 27-12-13 101-57 93p
 • Brann hadde før søndag sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot Godset. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi spilte 0-0 på Stadion i 2011.

-

Branns vei til sølv:

Fremdeles flere lag som kan blande seg inn i kampen om sølv, men her har jeg tatt utgangspunkt i at Godset og Odd blir våre argeste rivaler. Dette er budsjettet til sølv:

nå: Brann 36p Gods 33p Odd 37p
ru. mot po. mot po. mot po.
20 VIF b 1 Start h 3 S08 h 1
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 1 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 19p Fra nå: 21p Fra nå: 17p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

Høydepunktene:

- 1. omgang: -

00:45: Deyver Vega kommer til innlegg etter å ha tatt imot en klasse-krosser fra Jonas Grønner. Innlegget går i klypene på Espen Bugge Pettersen.

03:05: Bismar Acosta slår langt fremover, Kasper Skaanes mottar ballen på sekstenmeteren, men blir forstyrret tilstrekkelig av Bugge Pettersen og Kim André Madsen til at han ikke får kommet til en skikkelig avslutning fra åtte meter. Det blir corner.

03:30: Jonas Grønner header over fra tre meter på corneren.

14:05: Jakob Orlov går i bakken inne i feltet i en duell med Madsen, men dommeren har ikke sett noe ulovlig. Da så han antagelig rett.

15:00: Det første kvarteret hadde Brann vært totalt dominerende i banespill.

16:40: Godset med et hardt innlegg, men Piotr Leciejewski tar det.

20:15: Daniel Braaten stjeler ballen midt på Godsets halvdel og sender ut til Vega. Costaricaneren legger inn fra høyre og Orlov er nære på å nå frem med hodet.

21:50: Jonathan Parr når frem på corneren og skyter over med kneet fra tre meter.

23:45: Braaten med et innlegg, men det går helt inn til keeper.

31:10: Vega skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Bugge Pettersen bokser til corner.

35:56 – 1-0, DEYVER VEGA: Vega stjeler ballen fra Marius Høibråten, midt på Godsets halvdel. Ballen går til Skaanes som slår tilbake til Vega som kommer på venstre. Vel inne i feltet skyter han fra ti-tolv meters rimelig skrått hold. Skuddet går inn ved nærmeste stolpe. Meget vakkert! Angrepet tok åtte sekunder fra vi vant ballen.

39:25: Fredrik Haugen er nære på å finne Skaanes åtte meter fra mål, men ballen går inn til keeper.

40:10: Orlov skyter fra skrått hold ved sekstenmeteren, men rett på keeper.

41:45: Skaanes trekker innover og skyter over fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren.

42:25: Orlov heades igjennom av Kristoffer Barmen, og kommer alene med keeper. Avslutningen fra tretten meter går rett på Bugge Pettersen.

43:30: Skaanes legger inn fra venstre, men det går gjennom feltet.

45:00: Pause

- 2. omgang: -

46:05: Muhamed Keita skyter langt utenfor fra 30 meter.

47:50: Vega skyter tre meter utenfor fra 25 meter.

50:00: Vega nære på å stjele ballen fra Madsen inne i feltet, men den går helt inn til Bugge Pettersen.

50:15: Haugen skyter utenfor fra 25 meter.

55:00: Godset hadde hatt mye ball i det siste.

55:50: Acosta sleiver på et klareringsforsøk, Marcus Pedersen får ballen og gir til Petter Vaagan Moen som skyter fra tretten meter. Avslutningen er heldigvis elendig og går fem meter utenfor.

57:20: Vaagan Moen med frispark fra vår høyreside. Han slår det inn i feltet hvor Bismark Adjei Boateng rager høyest, men header laaaangt utenfor fra tolv meter.

58:50: Skaanes slår inn fra venstre og presset av Mounir Hamoud setter Orlov ballen over fra syv meter.

63:15: Skaanes bommer når han skal skyte fra atten meter, og etter hvert kommer Fredrik Haugen til avslutning fra åtte meters spiss vinkel. Han sleiver bak mål.

65:30: Merkelig situasjon. Dommer dømmer først utspark for Brann, men ombestemmer seg etter nesten et halvt minutt og dømmer corner til Godset.

69:25; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega. Huseklepps 300. kamp for Brann.

70:00; -> bytte Godset: Tommy Høiland inn for Muhamed Keita.

71:15; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Fredrik Haugen.

71:35: Nouri skyter fra 23 meters skrått hold, men ballen går via en foten til Adjei Boateng og triller inn til keeper.

78:05; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

78:45: Småfarlig innlegg fra vår venstreside. Marcus Pedersen rager opp på bakerste, men Acosta vinner hodeduellen. Frispark fikk vi og.

79:50: Farlig igjen når Lars Christopher Vilsvik legger inn i et tomrom i vårt felt og Pedersen får blokkert en avslutning av Acosta på ti meters hold.

80:10: Skaanes gjør et godt forarbeid før han legger ut til Huseklepp på høyresiden. Sandsligutten utfordrer og skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Bugge Pettersen redder.

82:20: Innbytter Remi Johansen fyrer løs fra nærmere 30 meter. Det går over.

85:00; -> bytte Godset: Mathias Berg Gjerstrøm inn for Petter Vaagan Moen.

85:10: Godset med et frispark som slås inn i feltet. Madsen header over fra åtte meter.

85:45; -> bytte Godset: Flamur Kastrati inn for Mohammed Abu.

86:25: Huseklepp med et godt innlegg fra høyre, som både Skaanes og Azar er nære på å nå ved femmeteren.

90:00 + 0:05: Vilsvik med et farlig frispark som slås inn mot bakerste hvor Kastrati header fra fire meter. Piotr redder.

90:00 + 1:55: På nytt kjempefarlig når det igjen slås mot bakerste og Kastrati får ballen på femmeteren. Han får skutt fra femmeterhjørnet, men ballen går via Nouri og til corner.

90:00 + 3:15: Pedersen prøver seg fra 16 meter, men det går langt utenfor.

90:00 + 4:00: Kampen er over.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Strømsgodset 1-0 (1-0)

1-0: Deyver Vega (36.)

19. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 11.886 tilskuere. Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen (Remi Johansen fra 71.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 70.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 78.), Daniel Braaten.

Benken: Alex Horwath, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp, Remi Johansen, Azar Karadas, Dani Hatakka, Ulrik Edvardsen.

Strømsgodset (4-4-2): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Marius Høibråten, Jonathan Parr – Mounir Hamoud, Bismark Adjei Boateng, Mohammed Abu (Flamur Kastrati fra 86.), Petter Vaagan Moen (Mathias Berg Gjerstrøm fra 85.) – Marcus Pedersen, Muhamed Keita (Tommy Høiland fra 70.).

Benken: Lukasz Jarosinski, Jacob Glesnes, Tommy Høiland, Martin Rønning Ovenstad, Flamur Kastrati, Mathias Berg Gjerstrøm, Sondre Solholm Johansen.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-2 til Brann (BT), 8-5 til Brann (VG), 7-5 til Brann (Drammens Tidende)
Avslutninger: 15-6 til Brann (VG), 14-8 til Brann (NTB)
Avslutninger på mål: 8-1 til Brann (VG), 6-2 til Brann (NTB)
Avslutningsforsøk innenfor 16-meteren: 8-8 (mine egne tall)
Ballinnehav: 52 % til Brann (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
Totalt 1350 1340 1469 1389 591 90 1257 90
Kamp 15 16 18 16 8 1 17 1
Startet 15 15 18 16 6 1 14 1
Mål 2 1 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
Totalt 784 618 207 203 1620 65 1620 1620
Kamp 18 10 8 14 18 5 18 18
Startet 8 7 2 0 18 0 18 18
Mål 3 0 1 4 0 0 0 2
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
Totalt 1710 1063 0 0 555 526 643 0
Kamp 19 15 0 0 9 12 10 0
Startet 19 14 0 0 6 4 9 0
Mål 0 2 0 0 0 3 1 0
Gule 0 0 0 0 1 2 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
Brann.no om kampen
Dagbladet om kampen
Dagbladet igjen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Godsets hjemmeside om kampen
Drammens Tidende om kapmpen

Vist 2572 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Hei du piper om tilskuertallet. for kanskje å forstå det bør du gå litt tilbake i tid. Du må tilbake til den tiden hvor ledelsen i Brann var i konfrontasjon med fansen. Brann demonstrerte liten repsekt for fansen og fansen ga et klart svar tilbake. Det er det som vi ser idag. Brann må yte godt over tid og ledelsen i Brann må vise respekt for de som går og kjøper billetter kamp etter kamp. Da kommer de tilbake. Klarer ikke ledelsen i Brann å ta det innover seg og vise at de forstår så tror jeg at de heller ikke vil bli tilgitt. Da kommer nok tilskuer tallet til å gå ned igjen.

Eg e vanvittig imponert over hvordan du henter frem statistikk! Det må være enormt arbeidskrevende og du fortjener takk på takk fra oss lesere – i tillegg til en forhåpentligvis bra lønn fra BA:-) Heia Brann både i medgang og motgang!

Svar til Gekke:

Takk for det!

Nei bloggen er bare hobby.

Annonse

Nye bilder