Vi lar oss ikke slå på Stadion

Stadion var full, det skjer jo ikkje alt for ofte
For mange blir det tv-stol – det kaller eg “å skofte”
Men denne gang var oppmøtet slik oppmøtet bør være
Så kanskje fikk vi gjenopprettet litt av gammel ære

Orlov scoret tidlig, da han headet i en bue
Og Stadion tok fyr med “Heia Brann” av Ove Thue
Vi koste oss og stemningen var helt oppunder taket,
men Rosenborg fikk presset oss så altfor langt tilbake

I andre ble det kok da dommer straffet oss for alt
For trøndere som la seg og for trøndere som falt
Da blåste han i fløyten, han syns sikkert det var stas
Det satte fyr på Stadda, som ble sliten av hans mas

Sånn midtveis ut i omgangen, så ga vi tapt for presset
Så Piotr rablet gal og måtte ta et tygg av gresset
Den skjeggete fra Danmark fikk en enkel jobb å score
vårt andre mål i trynet her på Stadda dette året

Mot slutten ble det skummelt, da kom atter denne dansken
Piotr føk i stolpen, men fikk hindret mål med hansken
Så dermed ble det ett poeng fra søndagens batalje
Og Brann har ennå kursen mot Europa og medalje

-

Endelig skulle Stadion fylles til noe annet enn 16. mai eller nedrykksfinale, og allerede etter drøye to minutter tok vi ledelsen da Jakob Orlov scoret et sjeldent mål – etter et godt innlegg fra Ruben Kristiansen. På vei “vekk” fra mål headet svensken i en fin bue over keeper og i lengste hjørne – i nesten motsatt retning av løpsretningen. God prestasjon av Orlov som scoret sitt første mål siden 10. april – og ufattelig deilig for alle oss røde på tribunene!

Da var det feststemning på Stadion, men trønderne skulle overta styringen ute på gresset. Rosenborg hadde nemlig mye ball, men kom ikke til særlig mange muligheter.

Da pausen var over, satte hvittrøyene inn eliteseriens toppscorer, Christian Gytkjær. Jeg har generelt en ganske sunn skepsis til fotballspillere med hestehale og masse skjegg, og mindre skeptisk blir jeg ikke når de scorer mange mål og har på seg feil draktfarge.

Før dansken skulle få gjort noe faenskap, skulle det imidlertid bli full fyr på Stadion. Det kokte etter en del upoulære dommeravgjørelser, og det ble ampert både på banen og på tribunene. Og ikke minst fikk Kristoffer Barmen vill jubel for sin takling på Mike Jensen da det kokte som verst. Da var det Stadion-stemning slik vi liker det. Deilig! Utrolig hva en dårlig dommer kan bidra med…

Rosenborg fortsatte å dominere – dog fremdeles uten å skape så mange av de store farlighetene, men til slutt måtte vi gi tapt for presset da den omtalte skjeggdansken fikk en altfor enkel jobb med å utligne. Alltid er det en eller annen fjomp som skal ødelegge når vi har det gøy! Og Gytkjær har ødelagt moroen for oss mange ganger før. Ufordragelig fyr…

For øvrig kan Orlov ta sin del av skylden for målet, for det var han som ga trønderne muligheten gjennom en forbilledlig feilpasning.

Mot slutten var det ikke langt unna at Rosenborg like godt stakk av med alle tre poengene, men en god Piotr Leciejewski (i hvert fall så lenge han slipper å sparke ballen) reddet oss fra tap i sin 150. kamp for Brann.

Alt i alt skal vi gjerne være fornøyde med 1-1 og ett poeng mot den suverene serielederen, som da også var det spillemessig dominerende laget. Det kunne fort blitt tap. Likevel var jeg litt skuffet etterpå, ettersom vi ledet tre firedeler av kampen og til tross for den spillemessige underlegenheten lot trønderne komme til relativt få virkelig store muligheter. I det minste står vi fortsatt ubeseiret på Stadion etter ti hjemmekamper, og har bare sluppet inn to mål. Vi lar oss ikke slå på Stadda!

Noe overraskende startet vi kampen med nykommer Gilli Rólantsson på vingen. Han klarte seg bra, men ble dessverre sendt på Haukeland og kommer visstnok ikke til å spille mot medaljerival Haugesund på lørdag. Uansett tenker vel Erik Huseklepp sitt etter nok en gang å ha blitt vraket i elleveren, selv med førstevalgene ute.

En som ikke debuterte, var Torgeir Børven. Med sin skadehistorie og ikke særlig omfattende kamptrening av nyere dato, kan jeg ikke si annet enn at jeg er avventende til den leieavtalen. Når det nå bare er ni kamper igjen av den, er jeg spent på hvor mye han egentlig rekker å vise før Brann skal ta et valg om dette er noe å fortsette med. Vi følger i hvert fall opp en gammel Brann-tradisjon med å hente kjente navn med skadehistorikk. Men Vadim Demidov er et eksempel på at det ikke være negativt.

Publikum:

17366 tilskuere er utenom 16. mai vårt beste tilskuertall siden det kom 17686 mot Sogndal i “nedrykksfinalen” 2014. Det var også vårt beste tilskuertall mot Rosenborg på åtte år. Til tider meget bra stemning og et kok vi ikke har hatt på Stadion på lenge. Spesielt da dommeren var vrang i begynnelsen av andre omgang, var det et glimrende trøkk og engasjement på tribunene. Stemningsmessig har det i det siste tatt seg opp både på hjemmebane og når vi er på bortekamp.

Bortefansen stilte 585, men mange av dem satt. Det var ikke enkelt å høre dem bort til oss på Store Stå på Frydenbøtribunen.

-

Slik tar vi sølv:

Vi ligger fremdeles på bronseplass, men det er kun ett poeng opp til sølv og tre poeng ned til 7.plass. Så her er det jevnt og lite som skal til både for at vi går oppover og et stykke nedover på tabellen.

De som så ut til å være våre største konkurrenter i sølvkampen, Odd og Godset, tapte begge to denne runden. Spesielt sistnevnte er i virkelig dårlig form for tiden, med kun to poeng siste fem runder. Og nå må man også ta med FKH, S08 og MFK i betraktningen når man skal lage skjema til sølv. Legg merke til at vi er det eneste laget som er ferdig med både RBK og Odd.

Budsjettet er “levende” og tilpasses resultatene etter hvert som de kommer – men hele tiden slik at vi kommer ett poeng foran de andre.

nå: Brann 37p Gods 34p Odd 38p FKH 35 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3 Brann h 1
23 Vik h 3 VIF b 3 LSK b 1 MFK b 1
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 0 TIL b 1 Gods h 3
Fra nå: 18p Fra nå: 20p Fra nå: 16p Fra nå: 19p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

nå: S08 35p MFK 34p
ru. mot po. mot po.
22 AaFK b 3 Gods b 1
23 B/G h 3 FKH h 1
24 SIL b 3 Viking b 1
25 Viking h 3 RBK h 3
26 FKH b 0 TIL b 3
27 RBK h 1 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 19 Fra nå: 19
Totalt: 54p Totalt: 53p

-

Kjell Morten Hjartøys bortgang:

I begynnelsen av forrige uke fikk vi supportere sjokkbeskjeden om at Kjell Morten Hjartøy var død, bare 56 år gammel. “Kjellmo” ble han kalt av venner – og dem hadde han mange av både i Bergen og i England. Han var en markant skikkelse i supportermiljøet, han var en av grunnleggerne av Bataljonen etter at Brann Supporter Team hadde gått konk, og han var sammen med broren Bjarte stadig å se på bortekamper. På hjemmebane hadde han i en årrekke tilhold på det såkalte “felt Z” på Frydenbøtribunen – eller felt D som skiltingen nå forteller at det heter.

Kjellmo hadde enormt mye kunnskap om både Brann og sitt andre (like godt valgte) favorittlag, Arsenal. Han var ofte på tur til England, og hadde til og med kjøpt sesongkort på Emirates Stadium denne sesongen, som han kunne bruke når han var på tur til England. Dessverre fikk han bare brukt det én gang; dagen før han døde.

Englandsturer ble det imidlertid mange av opp gjennom årene for Kjellmo. Ikke bare til Emirates og Highbury, og ikke bare til Arsenal-kamper. Så langt derifra. Mange vil nok huske Kjellmo og broren fra dokumentarfilmen “Groundhoppers” som har blitt vist på TV2. Den handlet om deres forsøk på å komme inn i den såkalte “92-klubben”. Det vil si dem som har besøkt samtlige 92 gjeldende ligabaner i England. Og for å klare det, må man som regel besøke mange flere. For man “mister” klubbene som får ny stadion eller rykker ned i amatørligaen. Heldigvis fikk de fullført dette prosjektet sammen (og for den del sammen opplevd Brann ta seriegull igjen), før det var for sent. Her er TV2s reportasje fra da de oppnådde 92 baner

Kjellmo var en fin personlighet og var full av gode historier fra sitt rikholde supporterliv både som Brann-supporter, Arsenal-supporter og som “groundhopper”. Han vil bli dypt savnet.

Hvil i fred, Kjellmo! Og heia Brann (og Arsenal) !

(Fortsetter under bildene)

^ Endelig nesten fullsatt Stadion igjen. Flagg-, ballong og konfetti-tifo ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Ett minutt applaus for avdøde Kjell Morten Hjartøy og Tor Sletten. Foto: Alexander Osdal

^Ikke like lystig som normalt ved kampslutt, men likevel røykbomber. Fotos: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

02:04 – 1-0, JAKOB ORLOV: Ruben Kristiansen får ballen på venstresiden og legger inn mot bakerste. Der dukker Jakob Orlov opp med sitt hode, og fra fire meter header han i bue over keeper og i lengste hjørne.

Vi vant ballen 25 meter fra eget mål, angrepet tok 14 sekunder og hadde seks trekk.

09:15: Piotr Leciejewski er ute og snapper ballen foran Matthías Vilhjálmsson.

10:40: Fredrik Haugen slår i bakrommet mot Orlov, men Adam Larsen Kwarasey kommer ut og redder.

13:20: Det slås inn fra vår venstreside, men Piotr tar det enkelt.

14:50: Litt panisk inne i Brann-feltet på en corner der Johan Lædre Bjørdal først får blokkert en heading fra fem meter. Heldigvis får vi etter hvert klarert.

16:50: Elbasan Rashani slår inn fra vår høyreside, men rett i klypene på Piotr.

18:50: Mike Jensen slår mot Rashani på bakerste, men han når ikke opp og ballen går over ham.

20:00: Pål André Helland slår farlig inn, men Birsmar Acosta får klarert.

21:25: Jonas Svensson skyter fra nærmere 30 meter. Piotr redder greit.

23:45: Helland avvinkes for offside.

24:25: Helland offside igjen.

25:40: Kwarasey er ute og redder foran Steffen Lie Skålevik.

28:15: Skålevik slår inn og Jonas Svensson klarerer. Vi får ballen tilbake og Kristoffer Barmen legger inn. Rett i armene på Kwarasey.

29:00: Anders Kondradsen skyter over fra sytten meter.

31:40: Helland med frispark fra 25 meter. Det skrur like utenfor.

33:45: Livsfarlig når Mike Jensen slår frem mot Vilhjálmsson og Demidov misser, men heldigvis får Vilhjálmsson ikke kontroll på ballen som triller inn til Piotr.

35:40: Helland skyter langt utenfor fra 35 meter.

37:00: Jensen skyter fra 25 meters skrått hold. Piotr er nede og slår til corner.

39:15: Skummelt igjen. Orlov mister ballen fem meter inne på egen halvdel. Demidov klarerer et innlegg fra Konradsen, men klareringen går foran tomt mål hvor Barmen såvidt får klarert til corner foran Jensen på femmeteren.

40:00: På corneren kommer RBK til heading inn foran mål, men Acosta får klarert.

44:10: Helland med frispark fra ute på siden, men det går helt inn i armene til Piotr.

45:00 + 2:00: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte RBK: Christian Gytkjær inn for Matthías Vilhjálmsson.

48:15: Haugen gjør et godt forarbeid når han lurer av Jensen og kommer til innlegg fra dødlinjen. Trønderne klarer ikke å klarere, og til slutt skyter Amin Nouri fra atten meter, men det blokkeres inne i feltet av Hólmar Örn Eyjólfsson.

52:20: Rashani skyter utenfor nærmeste stolpe fra femmeterhjørnet.

54:40; gult kort, Brann: Vadim Demidov fordi Christian Gytkjær løper inn i ham og faller. Håpløs dømming!

56:35; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for en takling på Jensen ute ved sidelinjen. Vill jubel for taklingen!

57:20: Helland slår inn i Brann-fetet, Gytkjær header bakover fra ti meter, og Piotr tar det enkelt.

59:40: Konradsen skyter utenfor fra 30 meter.

60:25 Haugen slår mot Skålevik som kommer motsatt, men er akkurat for sen til å motta ballen i glimrende posisjon inne i feltet og med fri bane til mål. Han må derfor ned ved dødlinjen for å plukke ballen opp og sjansen renner ut i sanden.

61:50: Gilli Rólantsson med et godt innlegg foran mål, men RBK klarerer.

62:50: Gytkjær header fra tolv meter, men enkelt for Piotr.

64:20; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for en felling av Jensen.

65:00: Helland med et frispark fra ute på siden som går helt inn til Piotr.

65:45; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Gilli Rólantsson

68:01 – 1-1, CHRISTIAN GYTKJÆR: Det begynner med en feilpasning fra Orlov midt på egen halvdel. Svensson gir ut til Jensen som legger inn fra vår venstreside, Rashani styrer den videre til Gytkjær, som Nouri bare kan se på sette ballen inn fra syv meter.

68:55; -> bytte RBK: Magnus Stamnestrø inn for Mike Jensen.

69:40: Acosta klarerer et innlegg fra Rashani på vår høyreside.

71:00: Piotr snapper et innlegg fra vår høyreside.

71:30: Gytkjær avvinkes for offside.

71:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov

72:25 Barmen får plutselig en mulighet når RBK misser med klareringen av et Huseklepp-innlegg. Kwarasey redder skuddet hans fra tretten meter. Så avvinkes Skålevik for offside.

74:50: Stamnestrø avslutter via en Brann-spiller inne i feltet, men avvinkes for offside.

75:15; -> bytte RBK: Alex Gersbach inn for Pål André Helland

77:50: Rashani skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men rett i Demidov.

78:40: Svensson gir på tvers til Stamnestrø som skyter fra atten meter, men via Acosta og til corner.

81:45: Stamnestrø vinner mot Acosta på midtbanen og stormer fremover. Så skyter han fra femten meter, Piotr bokser, og returen daler ned til Gytkjær som header fra to meter. Men Piotr redder utrolig nok, så kolliderer han med stolpen men klarer likevel å hindre ballen i å krysse linjen.

83:35: Demidov avblåses inne i feltet i en cornersituasjon.

86:30: Stamnestrø med frispark fra nærmere 25 meter. Det går utenfor.

88:05; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Kristoffer Barmen.

90:00 + 4:05: Kampen er over.

-

Kuriosa:

  • Brann har elleve hjemmekamper i eliteserien på rad uten tap (9-2-0), inklusiv den siste i 2014. Forrige hjemmetap i eliteserien kom 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for S08. Sist Brann spilte elleve hjemmekamper på rad i eliteserien uten tap, var da vi hadde atten på rad f.o.m. 29. oktober 2006 t.o.m. 16. mai 2008. I år alene har vi ti hjemmekamper på rad i serien uten tap. Sist vi hadde ti strake hjemme i serien utan tap i en og samme sesong, var da vi spilte uten tap i alle tretten i 2007-sesongen.
  • Dette var vårt første hjemmepoengtap etter åtte strake seire. Forrige poengtap hjemme kom mot Odd 20. mars da vi spilte 0-0.
  • Sist Brann tapte to eliteseriekamper på rad var i 25.-28.runde 2014 da vi tapte fire på tap. Det skjedde altså ikke denne gangen heller.
  • Brann har scoret i syv strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for S08 3. juli. Sist vi scoret i syv strake eliteseriekamper, var da vi scoret i elleve på rad i 2014.
  • Brann har scoret i ni strake hjemmekamper i serien. Sist vi ikke scoret hjemme var da vi spilte 0-0 mot Odd 20. mars. Sist vi scoret i ni strake hjemmekamper i eliteserien, var i 2013 da vi scoret i tolv.
  • 37 poeng er det meste vi har hatt etter 21 runder siden vi hadde 45 i 2007.
  • 18 baklengs er det minste vi har hatt etter 21 runder siden vi hadde det samme i 1974.

-

Brann mot RBK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 44 13-14-17 60-70 53p
Tr.heim 44 7-11-26 49-125 32p
Totalt 88 20-25-43 109-195 85p
  • RBK har scoret i de fjorten siste seriekampene mot Brann. Sist vi holdt nullen mot dem var i 2008 da vi spilte 0-0 på Stadion.
  • Brann har scoret i de syv siste hjemmekampene mot RBK. Sist vi ikke scoret mot dem var i den nevnte 0-0-kampen i 2008.
  • Brann har 3-1-1 på de siste fem hjemmekampene mot RBK i serien. Vi har videre 5-3-3 siste elleve hjemmekamper i serien mot dem.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Rosenborg 1-1 (1-0)

1-0: Jakob Orlov (3.)
1-1: Christian Gytkjær (69.)

21. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 17.366 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Vadim Demidov, Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Brann.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Remi Johansen fra 89.) – Gilli Rólantsson (Erik Huseklepp fra 66.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 72.), Steffen Lie Skålevik.

Rosenborg (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Holmar Ørn Eyjólfssón, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen (k) (Magnus Stamnestrø fra 69.), Gudmundur Thorarinson, Anders Konradsen – Pål André Helland (Alexander Gersbach fra 76.), Matthias Vilhjalmsson (Christian Gytkjær fra 46.), Elbasan Rashani.

-

Kampfakta:

Sjanser: 5-2 til RBK (BT)
Avslutninger: 16-4 til RBK (VG), 16-3 til RBK (NTB)
Avslutninger på mål: 8-3 til RBK (VG), 7-3 til RBK (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 5-2 til RBK (mine egne tall). 1-0 til Brann i 1. omgang, 5-1 til RBK i 2. omgang.
Ballinnehav: 67 % til RBK (VG)
-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Totalt 1530 1473 1531 1569 591 90 1392 90
Kamp 17 18 19 18 8 1 19 1
Startet 17 17 19 18 6 1 15 1
Mål 2 2 0 1 0 0 4 0
Gule 3 2 2 4 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Totalt 809 618 209 233 1800 65 1800 1800
Kamp 19 10 9 16 20 5 20 20
Startet 8 7 2 0 20 0 20 20
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 2 0 1 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Totalt 1890 1213 0 65 645 644 733 0
Kamp 21 17 0 1 10 14 11 0
Startet 21 16 0 1 7 5 10 0
Mål 0 3 0 0 0 3 1 0
Gule 1 0 0 0 1 2 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vist 2969 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder