En blandet følelse

Vi va jo naturlig nok ganske så spente
på ka vi av svekkede Brann kunne vente
For fem mann va ilagt en kamps karantene
og Vega va ute med skade i benet

Som kjuagutt skulle eg heller sagt “beinet”
Man då hadde fem mann fått “kamps karanteine”
Og då hadde slett ingen skjønt og forstått
For nødrim é slett ikkje pent eller godt

Det startet jo bra – vi va OK i første
men sjansene va gjerne ikkje de største
Men likevel burde vi ledet te pause
Hvis Viking var “bra”, é vi skikkelig rause

I andre så mistet vi fort dominansen
Og Viking fikk også den farligste sjansen
Da skjøt de i stolpen og fikk et par til
Hvis Brann da var “bra”, é eg skikkelig snill

Men likevel kunne vi scoret en goal
da Bismar’en bommet fra tre meters hold.
Og målløst det ble det jo også i resten
Så her ble det ikkje den helt store festen

Det va ikkje folksomt på Stadda no heller
Det passer visst dårlig med kamp lørdagskvelder
For mange tok heller en tur ut på byen,
med Liverpool – Leicester og Lørdagsrevyen

Og mange ve hevde de ikkje kan klandres
Ska Brann trekke folk, må nok spillet forandres
Når Brann knapt nok skaper en skikkelig sjanse
vil mange bli heme og se “Skal vi danse?”

Om “sjanse” og “danse” er rim, kan man spørre
Men neste gang heme, må Brann-laget tørre
Mot Bodø te helgen é troppen komplett
Da trenger vi seier igjen, rett og slett

-

Sist Brann vant begge seriekampene mot Viking en sesong, var i år 2000 – året Halldor Stenevik ble født. Lørdag hadde sekstenåringen i mellomtiden rukket å utvikle seg fra krypestadiet til sin seriedebut for A-laget, og vi hadde igjen sjansen til å gjøre noe med den Viking-statistikken. Det gikk ikke denne gangen heller.

Med både Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen, Deyver Vega og Kristoffer Barmen uaktuelle til kampen, var det begrenset hva slags lag vi kunne starte med mot Viking. Nå skal det riktignok sies at erstatterne i startelleveren ikke er så verst og har rikelig med erfaring, men toppet stilte vi så definitivt ikke. Dessuten var det ikke akkurat et samspilt lag vi startet med. Og på benken kan vi driste oss til å si at det var noe mer uerfarent med både Viljar Birkeland, Halldor Stenevik, David Gjeraker og Ulrik Edvardsen representert. Ja nettopp ja…

Av “reservene” som startet, kan vi se at Jonas Grønner har blitt en solid midtstopper-erstatter som er til å stole på når et av førstevalgene er ute. Han kan nok etter hvert også gi dem reell konkurranse om startplass. Og færøyske Gilli Rolantsson har klart seg bra til nå. Han kan fort bli et førstevalg på backplass, og spesielt Ruben Kristiansen bør ikke føle seg for trygg. Kasper Skaanes var også bra mot Viking. Remi Johansen var mer anonym og starter nok neppe neste kamp. Daniel Braaten var tilbake igjen, men er ikke i form. Torgeir Børven mangler også litt på å nå formen.

Til tross for store endringer, startet det imidlertid bra. I begynnelsen av kampen dominerte Brann spillemessig, selv om det var begrenset hvor mange store sjanser vi fikk. Viking kom dessverre mer med etter hvert, men vi hadde likevel fortjent en ledelse til pause.

I andre omgang ble det straks verre. Da tok bortelaget mer over og hadde et par store sjanser. Bl.a. skjøt siddisene i stolpen og de hadde en annen stor mulighet fra åtte meters hold. Men vi hadde en solid sjanse vi også i den omgangen, da Bismar Acosta blåste ballen over fra tre meters skrått hold.

Alt i alt var nok uavgjort et noenlunde rettferdig resultat. 0-0 gir ikke noe vrengebilde av kampen. Med så mange mann ute som vi hadde, er det forsåvidt ikke noen skandale. Med det laget, var uavgjort greit nok. Viking er tross alt seriens nest beste bortelag.

Men det var litt blandete følelser. For likevel var vi vel noe skuffet (en del var veldig skuffet) over andre omgang – spesielt etter de lovende taktene i starten av kampen. Og til tross for at vi fort kunne tapt også, var det vel også litt skuffelse på tribunene over at vi ikke turde å gå for to poeng til. For som sagt så var det jo – manglene til tross – ikke akkurat et urutinert juniorlag vi stilte med heller. Eneste unntak i så måte var altså seksten år gamle Halldor Stenevik som fikk sitt første kvarter i obligatorisk kamp for Branns A-lag. Han skal bli spennende å følge. Vi får bare håpe at hans neste innhopp ikke skyldes at vi har seks mann ute.

Neste helg går turen til Bodø. Det hørtes ut som en overkommelig oppgave inntil jeg fant ut at Glimt feirer 100 år dagen etter, og det ventes å bli utsolgt på Aspmyra. Jeg har jo en følelse av at Brann pleier å bidra til hjemmelagets fest ved slike anledninger. Vi imponerte jo ikke akkurat foran feststemte hjemmefans da vi spilte bortekamper i 1.divisjon i fjor, vi pleier jo å dumme oss ut den ene dagen i året Fosshaugane fylles opp, vi sliter jo ofte i tidlige cuprunder, og så videre. Og er det ikke fest fordi Brann er motstander, så blir det fest fordi en eller annen gjøk kan sette ny scoringsrekord – og selvsagt gjør det mot Brann. Og nå er det altså 100-årsjubileum som skaper fest. Jaja, jeg får håpe det bare er en følelse. Og tross alt; vi klarte så sent som i vår å ødelegge AaFKs “homecoming party” for John Arne Riise, da sunnmøringene for en gangs skyld fylte opp sitt hjemmestadion. Så det finnes håp.

Uansett skal vi kunne stille et mer skarpskodd lag i de neste kampene, og da kan vi forhåpentligvis forvente mer enn vi fikk servert mot Viking.

-

Slik tar vi sølv:

Da tok vi to poeng mindre enn planlagt mot Viking, så her må det gjøres noen endringer i budsjettet.

Under følger budsjettet – oppdatert etter søndagskampene. Det er “levende”, slik at det hele tiden tilpasses slik at vi kommer ett poeng foran de andre. I tillegg til lagene under, er det selvsagt fremdeles mulighet for at andre kan blande seg inn. Det er jo f.eks. bare fem poeng ned til Viking, selv om jeg tviler på at siddisene har noen sjans til å ta sin første topp to-plassering siden 1991. (Den bemerkningen må jeg ha med hver gang vi har spilt mot dem).

nå: Brann 38p Gods 35p Odd 41p FKH 39 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 1 S08 h 1
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1 Gods h 1
Fra nå: 15p Fra nå: 17p Fra nå: 11p Fra nå: 13p
Totalt: 53p Totalt: 52p Totalt: 52p Totalt: 52p

-

nå: S08 36p MFK 38p
ru. mot po. mot po.
24 SIL b 3 Viking b 0
25 Viking h 3 RBK h 1
26 FKH b 1 TIL b 3
27 RBK h 3 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 16 Fra nå: 14
Totalt: 52p Totalt: 52p

-

Publikum:

11600 betalende er ikke imponerende i sølvstriden. Og enda mindre imponerende når det reelle oppmøtet antagelig var noen tusen lavere. Men med tanke på at vi bare klarte såvidt flere i toppoppgjør mot Godset da vi var i form, så var det ikke noen bombe at det ikke kom flere mot middels plasserte Viking når vi ikke er i form, vi stiller med et svekket lag, og kampen spilles lørdag. Den generelle interessen er imidlertid skuffende – selv om man kan bortforklare den lave interessen med at vi (med noen hederlige unntak) ikke har vært spesielt underholdende. Joda, det vil ta tid å bygge opp tilliten igjen, og kanskje har vi mistet mange i den oppvoksende generasjon på at vi ikke var spesielt gode i mange år – men samtidig burde jo sulten på suksess være der og trigge interessen når vi endelig henger med i toppen igjen. Folk er rare. Men det var vel kanskje viktigere for en del å se Livvarpol mot Læsstar på pub. For øvrig var stemningen slapp – også hos oss på Store Stå.

(Fortsetter under bildene)

^ Flagg, bluss og Nystemten. Fotos: Alexander Osdal

^ … men ingen Kokkalele etter kampen. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

1. omgang: -

04:15: Amin Mouri og Daniel Braaten samarbeider fint på høyrekanten, sistnevnte legger flatt inn foran mål, og på tre meter er Jakob Orlov veldig nære på å nå innlegget.

05:10: Vi kommer igjen til innlegg fra høyrekanten, denne gang ved Jakob Orlov som legger ut til Torgeir Børven. Hjemmedebutanten skyter over fra tretten meter.

07:25: Nouri kaster til Orlov som header bakover i feltet, men det går inn til keeper.

Brann hadde vært fullstendig dominerende i starten.

10:00: Viking kommer til innlegg, men rett i klypene til Piotr Leciejewski.

14:35: Remi Johansen fyrer løs fra 27-28 meter. Det går over.

16:05: Kasper Skaanes forsøker å slå et innlegg mot Braaten på vei mot bakerste. Keeper klarer akkurat å hindre ballen i nå frem. Uansett hadde Braaten Claes Kronberg på seg, så det er ikke sikkert det hadde blitt noen sjanse av det.

17:05: Viking får en sjanse og vil ha straffe. André Danielsen slår langt fremover mot Samuel Adegbenro som demper på brystet inne i feltet og får kriget ballen med seg i duell med Nouri. Piotr kommer ut og Adegbenro går over ende. Etter å ha sett kampen om igjen, kan jeg enkelt konkludere med at Vikings nummer syv faller helt av egen kraft. Når han da også skriker på straffe, skal han vel strengt tatt ha gult kort for filming.

19:45 Skaanes slår lavt inn fra venstre mot et stort område i feltet hvor det ikke er noen røde.

21:05: Skaanes igjen med innlegg fra venstrekanten. Denne gang er det mye bedre og legges høyt mot Børven på bakerste, men Kronberg header innlegget ut til corner.

21:45: Braaten header inn i feltet hvor Børven ikke klarer å få kontroll på ballen og den spretter inn til Iven Austbø.

23:15: Så får Viking sin første virkelige sjanse. Adegbenro lurer seg forbi Nouri, Fredrik Haugen og Acosta, og kommer til avslutning fra tolv meter. Heldigvis får Jonas Grønner blokkert til corner.

26:20: Julian Ryerson skyter over fra mer enn tyve meters skrått hold.

27:30: Ryerson legger lavt inn fra vår venstreside, men det går helt inn til Piotr.

Det hadde blitt litt mer Viking nå.

31:05: Viking får en stor sjanse når Acosta misser duellen med Mathias Bringaker som dermed kommer nærmest alene igjennom. Men han velger å skyte fra utenfor sekstenmeteren, og det skuddet går svakt utenfor.

31:55: Tor André Aasheim holder ballen akkurat inne ved dødlinjen og kommer til skudd fra siden helt ytterst i feltet. Piotr har ingen problemer med å redde.

33:35: Haugen med en fin pasning til Skaanes som kommer til innlegg fra venstre. Det innlegget går bak Orlov som går på ræv. For oss bak målet kunne det se ut til at han ble holdt i trøyen av Karol Mets.

37:40: Nouri slår høyt og nydelig motsatt mot Børven som fyrer til på direkten fra fjorten meters skrått hold. Det går like over.

38:50: Nouri slår inn fra høyre, men det går over hele feltet.

Brann hadde tatt mer over igjen nå.

43:50: Abdi Ibrahim vil ha straffe for en hands ingen andre har sett. Ei heller undertegnede etter å ha sett tv-opptakene i ettertid.

44:20: Børven avvinkes for offside før han setter ballen i mål.

45:00: Pause.

- 2. omgang: -

49:40: Kjempesjanse for Brann! Haugen slår et av sine gode frispark. Det går mot bakerste hvor Acosta først får hodet på ballen i duell med Danielsen. Ballen lander rett foran beina til costaricaneren som halvveis liggende skyter fra tre meters skrå vinkel, men det går over! Her skulle det stått 1-0!

50:55: Kronberg kommer til innlegg fra vår høyreside, men rett i klypene til Piotr.

54:30; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Daniel Braaten.

56:05: Adegbenro skyter fra 23 meter. Skuddet går forbi Piotr og i utsiden av stolpen.

57:30 Viking har tatt over og Adegbenro kommer til et farlig innlegg fra vår høyreside. Grønner får klarert.

58:35: Viking har corner og på tolv meter får en helt umarkert Aasheim ballen og skyter, men Huseklepp får klarert.

59:00: Danielsen skyter fra en meter utenfor siden av feltet, men Piotr redder.

Det hadde vært mye Viking i det siste.

62:00: Det dømmes hands på Ryerson som tar ballen i hendene før den har gått over sidelinjen til kast…

62:30; -> bytte Viking: Patrick Pedersen inn for Mathias Bringaker

63:20: Nouri slår inn mot Orlov som er på nærmeste. Han når ballen med hodet nesten ute ved femmeterhjørnet og header over Austbø som er på bærtur. Ballen går høyt over mål.

65:50: Joakim Jørgensen får ikke klarert skikkelig, Skaanes får ballen på tretten meters hold og skyter fem meter utenfor.

71:10: Austbø må bokse vekk et innlegg.

73:05: Danielsen slår en krosser til Ryerson som etter litt spiller igjennom Hassan Sale Usman som kommer på løp. Han avslutter (eller legger inn?) fra åtte meters spiss vinkel, men Piotr redder.

75:45; -> bytte Brann: Halldor Stenevik inn for Remi Johansen.

77:25: En stor Viking-mulighet når Grønner taper en hodeduell og Pedersen får ballen på åtte meter og Acosta ikke klarer å hindre ham i å dempe og avslutte. Heldigvis skyter han over.

78:45; -> bytte Viking: Michael Haukås inn for Tor André Aasheim

79:45; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

84:40: Pedersen kommer til skudd fra 23 meter, men Piotr redder.

87:15: Karadas kommer seg til et skudd fra nitten meter. Han er ikke like god med beina som med hodet, så skuddet går rett på Austbø som riktignok ikke klarer å holde skuddet på første forsøk.

90:00 + 1:45: Grønner klarerer til corner på et innlegg fra Usman.

90:00 + 2:55: Kampen er slutt.

-

Kuriosa:

 • Vi unngikk nok en gang å tape to seriekamper på rad. Sist Brann tapte to seriekamper på rad i eliteserien var i 25.-28. runde 2014 da vi tapte fire på rad. For øvrig tapte vi de to siste kampene i fjorårets førstedivisjon.
 • Nå har vi fire seriekamper på rad uten seier (0-2-2). Sist Brann spilte fire seriekamper på rad i eliteserien uten seier, var i 24.-28. runde 2014 da vi kun tok ett poeng på disse fem rundene. For øvrig fikk vi 0-3-2 totalt på de tre siste i fjor (i 1.div.) og de to første i år.
 • Brann har tolv eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (9-3-0), medregnet siste hjemmekamp i 2014. Vårt forrige hjemmetap i eliteserien kom 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for Sarpsborg. Sist vi spilte så lenge uten hjemmetap i serien, var fra 2006 til 2008 da vi hadde 15-3-0 over 18 hjemmekamper.
 • Brann hadde før lørdag scoret i åtte strake seriekamper. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg 3. juli.
 • Brann hadde før lørdag scoret i ni strake hjemmekamper. Sist vi ikke scoret hjemme var i første hjemmekamp i år da det ble 0-0 mot Odd.
 • Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i tre strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi vant 1-0 mot Godset på Stadion 7. august.
 • Sist Brann slapp inn mål i to strake hjemmekamper i eliteserien var i 2014 da vi slapp inn mål i de seks siste. Vi klarte å unngå det denne gangen også.
 • Brann har nå 38 poeng. I 2011 hadde vi 39 poeng etter 23 runder, men da hadde vi spilt en hjemmekamp mer.
 • Vi har 21 baklengs, og det er det minste vi har hatt etter 23 runder etter at vi i 1995 begynte å spille minst 23 kamper en sesong.

-

Brann mot Viking innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen _54 24-14-16 90-72 _86p
Stavanger _54 9-11-34 55-109 _38p
Totalt 108 33-25-50 145-181 124p
 • Sist Brann vant begge seriekampene mot Viking en sesong, var i 2000 da vi vant 4-1 hjemme og 6-2 borte. Vi klarte det ikke i år heller.
 • Vi tok fire poeng mot Viking i år. Sist Brann tok fire poeng mot Viking en sesong, var i 2008 da vi vant 2-1 borte og spilte 1-1 hjemme.
 • Vi tok poeng i begge seriekampene mot Viking i år. Sist Brann tok poeng i begge seriekampene mot Viking en sesong, var i 2009 da vi spilte 1-1 i begge.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Viking 0-0 (0-0)

23. serierunde Tippeligen. Brann Stadion. 11. 674 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Gilli Rólantsson – Remi Johansen (Halldor Stenevik fra 76.), Fredrik Haugen, Kasper Skaanes – Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 55.), Jakob Orlov (k) (Azar Karadas fra 80.), Torgeir Børven.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Julian Ryerson, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Claes Kronberg – Abdisalam Ibrahim, Andre Danielsen (k), Usman Sale – Samuel Adegbenro, Mathias Bringaker (Patrick Pedersen fra 63.), Tor Andre Skimmeland Aasheim (Michael Haukås fra 79.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-4 til Brann (VG)
Avslutninger: 9-8 til Viking (NTB), 10-8 til Viking (VG)
Avslutninger på mål: 4-2 til Viking (NTB), 4-1 til Viking (VG)
Antall angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-5 til Brann (mine egne tall). 1. omgang: 3-2 til Brann. 2. omgang: 3-3.
Ballinnehav: 51 % til Viking (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Totalt 1620 1563 1585 180 1659 771 90 1568 180
Kamp 18 19 20 2 19 10 1 21 2
Startet 18 18 20 2 19 8 1 17 2
Mål 2 3 0 0 1 0 0 4 0
Gule 3 3 2 0 5 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Totalt 852 618 284 255 1890 65 1890 1890
Kamp 21 10 10 18 21 5 21 21
Startet 8 7 3 0 21 0 21 21
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Totalt 2070 1371 0 155 739 727 15 733
Kamp 23 19 0 2 12 15 1 11
Startet 23 18 0 2 8 6 0 10
Mål 0 3 0 0 0 4 0 1
Gule 1 0 0 0 1 3 0 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Vist 4631 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Og kveldens høydepunkt; da den bråkete, durende generatoren under Frydenbøtribunen endelig stanset midt i andre omgang!

Annonse

Nye bilder