Endelig medalje etter ni år!

Vi hadde håp om seier, men så scorer Robert Sandnes
Blant Brann-fansen det deppes og det sverges og det bannes;
så typisk Brann å tape mot et nedrykksjumbo-lag
Mens Odd får mål mot Sogndal, sølvet glipper vel i dag

Men Huse vil ha sølv, han få’kkje sånt i Haugesund
Han scorer med en perle, ja en edelsten i grunn
Vi tenker dette målet var det fineste i år
Og dette er et fint farvel før Huseklepp’en går

Men årets mål i Brann, det var det kun en liten stund
For Haugen sitt er like fint, ja finere i grunn
Og dermed er det hele snudd, og sølvplassen intakt
før Start får flere sjanser, i sin sene scoringsjakt

Det ender bra, og Brann får de poengene vi trenger
Vi ventet mange år, vi trenger ikke vente lenger;
for nå har vi medalje, etter flere magre år
Det comebacket til Brann, det er det ganske få som får:

I mai i tjue femten var vi Norges tjuefem.
Vi tapte for Levanger, Rikard Norling reiste hjem
Oktober tjue seksten er vi Norges nummer to
At dette skulle skje, er nesten ikke til å tro

For kanskje blir det sølv, og det blir uansett medalje
Men Sarpsborg blir en nøtt, det blir en veldig tøff batalje
Men viktigst for vår alles kjære sportsklubb, kjære venn:
At neste høst så skal vi til Europa League igjen!

-

Endelig! Etter åtte sesonger uten medaljer og ni år med venting, etter 0-3 for Mjøndalen og nedrykk, etter 1-4 i Levanger, etter niendeplass på nivå to etter ti runder i fjor, etter fire trenersparkinger siden gullet; Brann er ikke bare tilbake på øverste nivå. Vi er tilbake helt i TOPPEN av øverste nivå. For vi har tatt medalje – for første gang siden 2007!

En smått sensasjonell medalje av et nyopprykket lag som nesten alle forventet i nedrykksstriden. Og det kan bli sølv! Vi kan bli det beste laget bak seriemesteren som stiller i en helt annen klasse hva ressurser angår. (Og dessverre også sportslig). Med sølv vil vi endelig være tilbake der Norges (på mange måter) nest største klubb hører hjemme: Topp to i Norge.

Og medaljer er ikke bare bra for tilfredsstillelsen det er å ha prestert noe. De er ikke bare til pynt. For gode plasseringer gir også millionbeløp i rødmerkede Branns slunkne pengekasse. Og ikke minst: Vi skal for første gang siden høsten 2008 spille europacup igjen. Noe som kan føre til enda mer penger.

Snuoperasjonen Lars Arne Nilsen har utført, er enorm. Da han tok over Brann i slutten av mai 2015, var Brann Norges nr. 25. Sytten måneder senere er Brann nummer to. Og vi vil uansett ikke bli dårligere enn nummer tre denne sesongen. Hvem hadde trodd det da vi tapte 1-4 og sang selvironiske sanger i Levanger 26. mai 2015 om gull og superlag vi visstnok hadde på gang? Hvem hadde i det hele tatt trodd det i vår? Trodde vi engang på dette i sommer? Og tenk; vi ender foran Molde som etter den gode e-cup-innsatsen i vinter av mange ble regnet som RBKs største utfordrer til gullet. At vi skulle ende foran dem – og for den del minimum fem poeng foran medaljekandidat Godset, ville ingen trodd på for et halvt år siden.

Vi har hatt en del flyt og antagelig litt mer marginer med enn mot oss i år. Jeg skal innrømme det. Vi har vært både dyktige og heldige som har avgjort en del jevne kamper i vår favør. Men noe som handler om mye mer enn marginer, er den formidable forbedringen som har vært i forsvarsarbeidet. Etter 29 runder i nedrykksesongen, stod vi med 52 baklengs. I år etter 29 runder står vi med 26…. Det er halvparten det!

LAN har ikke bare gjort noe med forsvarsarbeidet spesielt, men også treningskulturen og holdningene generelt. Og nå har belønningen kommet – raskere enn noen hadde våget å håpe: Vi har tatt medalje!

Så gjenstår det for fremtiden å forbedre det offensive. For det trengs. Vi scorer for lite mål. Vi har f.eks. bare scoret to flere mål enn på samme tid i marerittsesongen 2014, der vi faktisk også hadde veldig dårlig uttelling. Dette får vi bruke vinteren til å forbedre. Og så blir det spennende om vi klarer å gjenskape medaljeprestasjonen neste år. Men først skal vi ta sølv neste helg!

PS! Seieren i Kristiansand gjorde at dette ble vår første sesong siden 2007 der vi unngikk å tape to seriekamper etter hverandre. Ikke engang i 1.divisjon unngikk vi det…

-

Kampen:

I første omgang skulle man tro Brann hadde bodd på samme hotell i Kristiansand som undertegnede, hvor det natt til søndag var evakuering fra 0200 til 0630 pga storbrann rett over gaten. For før pause virket nemlig ikke rødtrøyene spesielt våkne. Det var ingenting som tydet på at Brann hadde tatt tre ganger så mange poeng som tabelljumbo Start til da i sesongen. Det var ingenting som tydet på at Brann var det eneste av de to lagene som hadde noe å spille for. Start fikk dominere alt for mye og presse oss bakover. Sørlendingene mente seg også snytt for straffe og hadde en stor mulighet fem minutter før pause. Vi var heldige som holdt 0-0 til pause i Julius sin by.

Ved pause gjorde vi to bytter; Erik Huseklepp og Jakob Orlov kom inn for Deyver Vega og Steffen Lie Skålevik. Og det kom seg litt i andre omgang, men det var sørlendingene som scoret først – i det 66. minutt ved Robert Sandnes. Så typisk oss… Greit nok at ingen forventet walk-over og at Start har vært i noe som kunne minne om form i det siste. Men likevel; ligge an til tap for eliteseriens desidert svakeste lag – som ikke engang hadde noe å spille for… Oppgitte tanker romsterte i hodet. Her skulle det bli en skikkelig sur og grinete kampblogg!

Og selvsagt kom meldingene om ubeleilige scoringer på andre arenaer også. Joda, selvfølgelig skulle vi rote både sølv og kanskje også bronsen vekk. Nå som vi virkelig hadde sjansen til medalje. Dritt altså!

Men da våknet Brann. Og så kom det som kanskje var Erik Huseklepps avskjedsgave til oss (hvis ikke han har snekret sammen noe enda finere han har gjemt i garderobeskapet til neste uke): Et langskudd som duppet akkurat nok ned til at det gikk inn via tverrligger. Jadda!!! 1-1!!!

Vi tenkte vel alle at dette måtte være årets Brann-mål. Men da vi hadde tenkt litt på det, så fikk Kasper Skaanes en kjempesjanse til å snu kampen under ett minutt senere. Vår gamle venn Håkon Opdal reddet sørlendingene.

Da vi hadde tenkt ytterligere noen minutter på om vi hadde sett finere Brann-mål i år enn Huseklepps utligning, kom så Fredrik Haugen med et kanskje enda vakrere mål. Han tenkte vel at han ikke kunne prestere noe dårligere enn en som skal spille for Haugesund neste år, og klinket ballen i krysset fra skrått hold mange meter utenfor sekstenmeteren. En helt enorm scoring! 2-1!!!

Plutselig var vi i førersetet til sølv igjen. Jubelen stod i taket hos oss på bortetribunen. Men vi skulle selvsagt ikke ro dette i land uten dramatikk. Hjertefrekvensen skulle få kjørt seg også denne gangen, for Start hadde et par enorme muligheter til å ødelegge moroen på slutten.

Men da Piotr Leciejewski hadde somlet lenge nok, fant dommeren endelig ut at det var tid for å fløyte og peke mot garderobene. Vi hadde foretatt en snuoperasjon i vår andre kamp på rad, vi hadde slått Start 2-1, og vi hadde tatt medalje for første gang siden 2007 – og er fremdeles i førersetet til å ta sølv. Dessuten; vi var igjen kvalifisert for Europa! Solid feiring hos oss på bortetribunen…

Et skår i gleden var at Jonas Grønner og Daniel Braaten pådro seg karantene til den siste og avgjørende kampen neste helg. Spesielt førstnevntes fravær er ille, siden vi allerede har Bismar Acosta ute resten av sesongen.

-

Slik tar vi sølv:

Muligheten for sølv er god nå. Med et lite forbehold om målforskjellen, har vi det i våre egne hender. Og vi er vel knepen favoritt. S08 hjemme skal være noe enklere enn bortekamp mot et desperat kjempende TIL-lag i nedrykksfare. Norsk Tipping har også satt oddsen for Brann-seier på 1,65, mens Odd-seier i Tromsø ligger på 2,65.

Sølvmedaljene ordnes slik:

 • Hvis Brann vinner hjemme mot Sarpsborg, tar Brann sølv hvis Odd ikke vinner med mer enn to flere mål mot TIL (b) enn det Brann gjør mot S08. Med andre ord: Vinner Brann med ett mål mot S08, holder vi Odd bak oss selv om Odd skulle vinne med tre. Men vinner Odd da med fire, går de etter alle solemerker forbi på antall scorede mål, siden de har tre flere enn oss av den sorten.
 • Hvis Brann spiller uavgjort, tar Brann sølv hvis Odd ikke klarer mer enn max uavgjort. Da ender vi uansett foran på målforskjell.
 • Hvis Brann taper, tar Brann sølv hvis Odd taper og Brann ikke taper med mer enn to flere mål enn det Odd gjør. Med andre ord: Hvis Odd taper med ett mål, kan Brann tillate seg å tape med tre og likevel ta sølv. Taper Brann da med fire, vil Odd antagelig gå foran på flere scorede mål.
 • Skulle Brann og Odd ende dønn likt både i poeng og målforskjell, vil Brann ende foran på innbyrdes oppgjør siden vi slo dem i Skien og spilte uavgjort på Stadion. Den situasjonen vil f.eks. oppstå hvis Brann vinner 7-6 over S08 (og får 47-32 i målforskjell), mens Odd vinner 4-0 over TIL. En annen variant er at Brann taper 3-7 mens Odd taper 0-1. Da får begge 43-33 i målforskjell. Sannsynligheten for at dette skjer, er vel ikke veldig stor.

Bronse er selvsagt en kjempeprestasjon ut fra forventningene før sesongen og ikke minst med tanke på hvor vi var i fjor. Men etter å ha lagt på sølvplass en stund, vil det være en skuffelse om det ikke blir sølv nå. Jeg håper ikke spillerne er for fornøyde og mette med medalje og europacup som allerede er sikret – og allerede nå føler at målet er nådd, men er 100 % tent for å ta det sølvet på søndag og at de vil se på det som et nederlag om det nå “bare” blir bronse.

-

NB! Min neste blogg blir ikke på denne nettadressen. Origo, som bergen360.no – og da også Brannbloggen – er en del av, legges ned fra midnatt natt til 1. november. Fra da av vil det ikke være mulig å legge ut nye innlegg, redigere gamle innlegg eller legge ut kommentarer i kommentarfeltet. Imidlertid skal de gamle innleggene visstnok fremdeles ligge tilgjengelig for gjennomlesning som før. Hva som blir den nye nettadressen til min blogg, vet jeg ikke ennå. Men den vil fremdeles være å finne på forsiden til ba.no.

(Fortsetter under bildene)

^ Anslagsvis 300-400 Brann-supportere på Sør Arena – her ved innmarsj. Det var nesten flere bannere enn tilskuere på resten av stadion. Fotos: Alexander Osdal

^ Medaljen er i boks. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

02:20: Start har hatt ballen i begynnelsen og Dennis Antwi finter vekk Fredrik Haugen og skyter fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet. Piotr Leciejewski redder skuddet som går rett på ham.

03:10: Brann angriper, men sliter med å komme til avslutning før Haugen skyter fra vel tyve meter. Det blokkeres inne i feltet.

04:25: Daniel Braaten kommer seg til innlegg ved dødlinjen, men innlegget er for dårlig og går over alle i feltet.

05:50 Erlend Segberg slår et frispark inn fra vår høyreside og på syv meter rager Alex DeJohn høyest og header over.

10:15: Espen Børufsen mottar et innlegg på kortenden av motsatt side av femmeteren, men sleiver ut.

13:05: Deyver Vega med en nydelig vipp over Børufsen og frem til Amin Nouri som får ballen nesten nede ved dødlinjen, men Børufsen kommer tilbake og sørger for at ballen går inn til Håkon Opdal.

16:40; gult kort, Start: Tapio Heikkilä mister ballen til Steffen Lie Skålevik på midten, og legger ham i bakken. Dommeren avventer fordelen, men blåser når den ikke lenger er der.

18:00: Vadim Demidov med en knallhard takling på Lars Jørgen Salvesen ved straffemerket. Start vil ha straffe, Salvesen blir liggende og vri seg, men dommeren var på vår side denne gang. Her kunne det blitt straffe mot oss, så her var vi litt heldige.

24:50: Salvesen kjemper til seg ballen og kommer seg fremover. Så skyter han fra 25 meter, men rett på Piotr.

26:20: Vega slår inn mot bakerste hvor Braaten slenger frem en fot foran Eirik Wichne på femmeteren, men ballen triller til side for mål. Så blir ballen plukket opp igjen ved dødlinjen av Skålevik som sender ut mot Kristoffer Barmen som er på femmeteren. Barmen går i bakken når han skubbes, men får ingenting. Falt kanskje litt lett der.

29:30 Salvesen får skutt fra skrått hold noen meter innenfor sekstenmeteren, men det blokkeres umiddelbart.

33:00: Haugen slår inn foran mål hvor Skålevik får hodet på ballen på ni meters hold og i duell med DeJohn, men den bare spretter inn til Opdal.

36:40: Braaten kommer seg til innlegg ved dødlinjen, men sleiver det ut.

37:30 Hollingen skyter fra 25 meter, men det blokkeres av Jonas Grønner inne i feltet.

39:50: Antwi forsøker å skyte fra 21 meter, men det blokkeres umiddelbart.

40:10: Start får en gedigen sjanse! Det slås langt inn i feltet, og der – på seks meters hold – får Salvesen stå fullstendig alene og avslutte på direkten. Piotr gjør en glimrende reaksjonsredning.

43:35: Segberg kommer til skudd fra ti-tolv meters ganske skrått hold, men Grønner blokkerer. Til siutt får Demidov klarert til corner.

45:00: Braaten med et innlegg fra venstre, som Opdal får bokset og tatt ballen igjen.

45:00 + 0:55: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Jakob Orlov inn for Steffen Lie Skålevik
45:00; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega

46:30: Haugen med frispark fra venstre som slås inn i feltet og Sivert Heltne Nilsen rager høyest på ti meter og header langt utenfor.

52:25; gult kort, Brann: Daniel Braaten for takling på Segberg. Braaten må stå over siste kamp.

53:50: Erik Huseklepp spiller fint til Ruben Kristiansen som lurer av Robert Sandnes ved dødlinjen og legger inn. Innlegget går tvers gjennom feltet, men Orlov er nære på å treffe ballen foran mål.

54:10; gult kort, Brann: Jonas Grønner når legger Antwi i bakken ute ved sidelinjen.

55:00: Et frispark slås inn fra vår høyreside og på seks meter vinner Sandnes på hodet, men får ikke noe godt treff. Piotr fanger ballen, men blir så forstyrret av Barmen nede ved dødlinjen at han mister ballen til corner.

55:30: Corneren som slås er farlig og DeJohn header fra fire meter, men headingen blokkeres tilsynelatende av en egen spiller. Her er det nære på 1-0 til Start.

55:40: Brann kontrer direkte ved Huseklepp som har på seg Erik Wichne og Andreas Hollingen, og etter hvert kommer han seg inn i feltet. Til slutt skyter han fra tolv meters noe skrått hold, men via Hollingen og til corner.

61:20: Hollingen forsøker seg på et eller annet fra nærmere 30 meters skrått hold. Muligens et innlegg, men ballen går i hvert fall over alt og alle og ut på motsatt side av målet.

62:05: Brann vinner ballen på midten. Like utenfor feltet gir Orlov til høyre hvor han har med seg Haugen. Akkurat innenfor sekstenmeteren skyter Haugen, men det går over.

63:35: Start med et farlig innlegg foran mål, men heldigvis når ikke Antwi Børufsens innlegg.

64:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Barmen

64:50: Wichne får ballen på skrått hold inne i feltet. Han får lurt av Kristiansen og skutt fra tolv meter. Det går via en av våre og til corner.

65:56 – 1-0, ROBERT SANDNES: Corneren kommer og vi får ikke klarert skikkelig. Til slutt får Segberg lagt inn, vi får igjen ikke klarert, og det hele ender etter hvert med at det dyttes frem til Robert Sandnes som snur seg og skyter fra ti meter i mål.

67:00; -> bytte Start: Espen Hoff inn for Robert Sandnes

67:20: Huseklepp sender frem til Kristiansen som legger inn fra dødlinjen, men Start klarerer nesten ved nærmeste stolpe. Etter hvert header Kasper Skaanes inn igjen i feltet og er nære på å nå Braaten, men sistnevnte er i offside.

69:50: En enorm mulighet for Brann når Huseklepp kommer seg ned til dødlinjen og legger inn fra venstre. På to meters hold vinner Orlov duellen og får avsluttet, men rett i hånden til Opdal. Skaanes forsøker seg på returen, men den blokkeres umiddelbart.

70:47 – 1-1, ERIK HUSEKLEPP: Start forsøker å klarere, men Heltne Nilsen vinner en hodeduell og header til Huseklepp. Sandsligutten demper og legger an til skudd fra 25 meters relativt skrått hold. Det går inn såvidt via tverrligger i motsatt hjørne! For en scoring!

71:40: Og mindre enn et minutt etter scoringen, er Brann på ferde igjen når Haugen sender frem til Braaten på høyrekanten. Han får slengt frem en tå og gitt til Skaanes som skyter fra åtte meter, men Opdal er ute og gjør en beinparade.

Nå hadde Brann virkelig våknet og var nære på å snu kampen på under ett minutt.

72:20: Haugen slår høyt frem mot Braaten som demper på brystet og avslutter fra syv meter, men Opdal redder uten for store problemer.

73:00: Brann med sin fjerde sjanse på drøye to minutter nå. Skaanes gir til Huse på venstresiden, som i sin tur sender til Kristiansen i bakrom. Han avslutter fra femmeterhjørnet, men det blir blokkert i avslutningsøyeblikket til corner.

73:25; -> bytte Start: Gudmundur Kristjánsson inn for Andreas Hollingen.

74:10: Det slås langt frem mot Antwi. Nouri klarer ikke å få ballen vekk og Antwi får den tilbake. Så skyter han fra 25 meter. Det bokser Piotr, men når ballen igjen før det blir farlig.

75:10: Henrik Robstad er litt heldig inne i feltet og han får ballen med seg og til skudd fra noen meter utenfor femmeterhjørnet, men Demidov får blokkert til corner.

75:45: Kristjánsson forsøker seg fra 25 meter, men det blokkeres av Skaanes.

77:25 – 1-2, FREDRIK HAUGEN: Det kastes til Braaten som klarer å dempe ballen nesten helt ved dødlinjen. Han legger ut igjen til Haugen som roer ned før han dundrer til fra ganske skrått hold vel fem-seks meter utenfor sekstenmeteren. Skuddet er fantastisk og går heeelt oppe i motsatt kryss! For en scoring – igjen!

Angrepet begynte med et kast midt på Starts halvdel, varte i ni sekunder og hadde tre trekk.

80:30: Demidov header vekk et Start-innlegg fra vår høyreside.

82:20: Demidov header over fra syv meter på en corner fra høyre.

84:30; -> bytte Start: Lasse Sigurdsen inn for Eirik Wichne

84:40: Kristjánsson legger inn fra vår høyreside, men Grønner klarerer.

86:30: Vanvittig nære utligning når Segberg slår et frispark fra vår høyreside og Lasse Sigurdsen vinner i feltet og header fra fem meter. Rett i beina på Piotr som gir retur! På returen får ikke Start avsluttet og Kristiansen får ryddet opp. Sekunder etter slår Børufsen inn fra vår venstreside, men Demidov får headet ballen opp i luften. Etter hvert får Braaten headet den vekk. Segberg header inn igjen til Antwi som skyter fra sekstenmeterstreken, via Braaten og til corner.

87:25: Piotr bokser vekk et høyt Kristjánsson-innlegg.

Nå var det et massivt press mot oss.

90:00 + 2:20: Først header Demidov vekk et innlegg. Men så kommer Start tilbake og Lars Jørgen Salvesen slår et egentlig litt dårlig innlegg inn i feltet igjen. Det klarer Lasse Sigurdsen å få en fot på og sende videre til Heikkilä som klarer kunststykket å skyte over fra fem meter.

90:00 + 3:10: Antwi vinner duellen med Demidov og velger å skyte fra ganske skrått hold noen meter utenfor feltet. Det går langt utenfor lengste stolpe.

90:00 + 4:10: Kampen er over. Vi har tatt medalje!

-

Publikum: Rimelig tomt på Sør Arena. På bortetribunen var imidlertid oppmøtet bra. Jeg har ikke fått noe offisielt tall ennå, men vil anslå at vi var 3-400. Kanskje mer. Ok stemning. Medaljefeiring etter kampen.

-

Kuriosa:

 • Nå har vi tatt poeng i tre bortekamper på rad (2-1-0). Sist Brann tok poeng i tre bortekamper på rad i eliteserien var i den siste bortekampen 2014 og de to første da vi var tilbake i 2016. Utfall: 2-1-0 da også. I en og samme sesong var sist vi klarte poeng i tre bortekamper på rad i eliten i 2011 da vi slo Odd 3-2 før vi fikk 1-1 mot Stabæk og 2-2 mot Molde. I fjorårets 1.divisjon tok vi imidlertid poeng i åtte strake bortekamper.
 • Brann klarte heller ikke denne gang å holde nullen bak i to bortekamper på rad. Sist Brann holdt nullen bak i to strake bortekamper i eliteserien, var våren 2006 da vi klarte det i tre. I 1.divisjon i fjor klarte vi det i 24. runde mot Ranheim (0-0) og i 26. runde mot Kristiansund (1-0).
 • Brann endte opp med 18 poeng på bortebane i år. Det er det høyeste siden 2011 da vi også fikk 18, men det er bare to flere enn vi fikk i nedrykksåret 2014.
 • Vi fikk 18 bortemål i år. Det er det laveste siden vi fikk 17 i 2013. I nedrykksåret 2014 fikk vi 25.
 • Vi fikk 21 bortebaklengs i år. Det gir et snitt på 1,4 pr kamp, som er det laveste siden 1997.
 • 40 mål etter 29 runder, er bare to flere enn i nedrykksåret 2014.
 • 26 baklengs etter 29 runder, er det desidert minste vi har hatt etter at vi begynte å spille så mange kamper i 2009. Det nest laveste er 45 i 2013. I 2014 hadde vi 52. Antallet har altså halvert seg!
 • 51 poeng etter 29 runder er det meste vi har hatt etter at vi begynte å spille så mange kamper i 2009. Nest best er 2011 da vi hadde 48 – og også endte opp med 48 til slutt.

-

Brann mot Start innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 32 17-6-9 54-42 57p
Kr.sand 32 8-9-15 36-48 33p
Totalt 64 25-15-24 90-90 90p
 • Veldig jevnt historisk mellom de to klubbene i serien, og denne seieren gjorde at vi havnet på pluss-siden igjen: 25 seire mot Starts 24. Målforskjellen er nå 90-90…
 • Brann har scoret i de fjorten siste seriekampene mot Start. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 på Stadion i 2006.
 • Brann var før søndag uten seier på de fire siste bortekampene i serien mot Start (0-2-2). Forrige seier mot dem i Kristiansand var da vi vant 1-0 i 2009.
 • Brann har scoret i de tolv siste bortekampene i serien mot Start. Sist vi ikke scoret i Kristiansand, var da vi tapte 0-1 i 1995.
 • Brann har sluppet inn mål i de fem siste bortekampene i serien mot Start. Sist vi holdt nullen mot dem i Kristiansand, var da vi vant 1-0 i 2009.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Start – Brann 1-2 (0-0)

1-0: Robert Johan Sandnes (67.)
1-1: Erik Huseklepp (72.)
1-2: Fredrik Haugen (78.)

29. serierunde Tippeligaen. Sparebanken Sør Arena. 4.524 tilskuere Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Tapio Olavi Heikkilä, Start og Jonas Grønner og Daniel Braaten, Brann.

Start (4-4-2): Håkon Opdal (k) – Henrik Robstad, Alexander Ray De John, Tapio Olavi Heikkilä, Eirik Wichne (Lasse Sigurdsen fra 85.)- Espen Fjone Børufsen, Andreas Hollingen (Gudmundur Kristjansson fra 74.), Erlend Segberg, Robert Johann Sandnes (Espen Hoff fra fra 67.) – Lars-Jørgen Salvesen, Dennis Agyare Antwi.

Brann (4-4-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 64.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 46.), Steffen Lie Skålevik (Jakob Orlov fra 46.), Daniel Braaten.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 7-4 til Brann (BT), 9-6 til Start (VG) Så uenige kan man altså være…
Avslutninger: 10-8 til Start (VG), 12-10 til Start (NTB)
Avslutninger på mål: 5-3 til Start (VG), 6-4 til Start (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor sekstenmeteren: 12-10 til Start (mine egna tall). 1. omgang: 5-2 til Start. 2. omgang: 8-7 til Brann.
Ballbesittelse: 50 % (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt. Minuttene på inn-/utbyttede spillere kan avvike fra andre kilder, fordi en spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67.min, i bloggen vil stå med 66 spilleminutter. (Han har jo uansett ikke spilt 67 hele minutter). Tilsvarende vil spilleren som kommer inn stå med 24 spilleminutter. Dette for at spillere som byttes inn i det 90. minutt ikke skal stå med 0 spilleminutter.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Tro h 90 28 90 90 83
Sog b 31 90 90 55
Lille h 90 45 12 90 90 90
Mol h 90 90 90 90 82
Star b 63 90 90 90 90 (1)
Totalt 1741 1969 1990 220 2199 1186 90 2003 270
Kamp 20 24 25 4 25 15 1 26 3
Startet 20 23 25 2 25 12 1 22 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 5 0
Gule 5 5 5 0 6 3 0 5 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Tro h 14 7 90 90 90
Sog b 45 90 90 90
Lille h 45 78 (1) 90 90 90
Mol h 1 14 90 90 90
Star b 45 (1) 90 90 90
Totalt 957 618 284 404 2430 65 2340 2430
Kamp 25 10 10 23 27 5 26 27
Startet 8 7 3 1 27 0 26 27
Mål 4 0 1 5 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 2 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Tro h 90 62 90 76 (1)
Sog b 90 35 90 90 45
Lille h 90 16 74
Mol h 90 8 89 (2) 76
Star b 90 45 27 45 45
Totalt 2610 1598 0 422 881 861 15 1068
Kamp 29 23 0 6 16 17 1 17
Startet 29 21 0 5 9 8 0 15
Mål 0 4 0 0 0 6 0 2
Gule 0 0 0 0 1 4 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vist 2272 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Kommentarfeltet vil for øvrig være stengt denne gangen, siden Origo stenges for redigering og kommentering ved midnatt natt til 1/11-16. Dette gjør jeg fordi det ikke er noe poeng i starte eventuelle diskusjoner så sent.

Samtalen er stengt

Stengt av Alexander O. (mandag 31. oktober 2016 kl 19).

Annonse

Nye bilder