Viser arkivet for oktober, 2015

Klarer vi 10000 i snitt?

Brann gjorde en slett kamp mot Nest, og selv om vi heller ikke mot Hødd har noe spennende å spille for, så har nok spillerne sikkert lyst til å revansjere seg litt. Både når det gjelder det som skjedde på Sotra, og ikke minst det som skjedde i Ulsteinvik i vår da Hødd banket oss 3-0.

Men også Brann-publikummet har noe å strekke seg etter førstkommende søndag når Erlend Hanstveit skal takke for seg. Det er nemlig fremdeles en god mulighet for at vi klarer 10000 i snitt. Noe som etter alle solemerker vil være norsk rekord på nivå to, (gamle tilskuertall fra nivå to er litt vanskelige å spore opp), og det vil også være en bra prestasjon å bare få en nedgang på 16,6 % fra fjoråret da vi spilte i eliteserien. Spesielt med tanke på at partoutkortprisene ikke ble satt ned etter nedrykket, og at vi – som Brannbloggen tidligere har vist – selv som førstedivisjonslag har snittpriser på årskort helt i norgestoppen.

Mange himlet med øynene da Brann budsjetterte med 9550 tilskuere i snitt denne sesongen. Det var visstnok altfor ambisiøst. Men det skal bare 6564 tilskuere til mot Hødd, for at det går i boks. I og med at det allerede er solgt over 11000 til den kampen, så har vi altså oppnådd det forlengst. Om vi klarer publikumsbudsjettet i kroner og øre, er i imidlertid en annen sak. Det avhenger jo av om publikum i snitt betaler så mye pr billett som forventet. Vi vet jo at det har vært en del kampanjer til enkeltkamper denne sesongen.

Men hva trenger vi så for å klare 10000 i snitt denne sesongen? Jo, vi må ha 13314 betalende tilskuere når opprykket skal feires mot Hødd på søndag. Det bør det altså være en god mulighet for når forhåndssalget er såpass bra.

Skulle vi ikke klare det, er det likevel gode muligheter for å sette ny snittrekord for nivå to. Det som skal være rekorden derfra, er Aalesunds 9950 fra 2006 – da interessen for norsk fotball var en del høyere, AaFK hadde nesten nytt stadion, og de såkalte tangotrøyene – nedrykket til tross – var inne i sin til da beste epoke i klubbens historie. Skal vi klare 9951 i snitt og sette ny rekord, trenger vi 12579 i årets siste kamp. Før fjorårets nedrykk hadde jeg jo håpet at vi aldri fikk mulighet til å slå den rekorden. Men når vi først har forvillet oss ned i denne divisjonen, så får vi ta med oss de rekorder vi kan.

Hvordan gjør vi det så i forhold til klubbene i eliteserien? Vel, den suverene serievinner Rosenborg knuser oss på snittet. Med fullt hus i siste hjemmekamp for å feire seriegullet, vil de klare et snitt på over 18000. Men det er fremdeles en liten mulighet for å bli nummer to på tilskuertabellen. Det avhenger nok av at Vikings medaljehåp er ute før siste runde, og at de ikke har noen kampanjer inn mot den siste hjemmekampen mot Mjøndalen. Etter 14 hjemmekamper hver, har nemlig Viking totalt hatt 6771 tilskuere mer enn oss. Ergo må vi ha f.eks. 15772 hvis Viking får 9000 på sin siste. Det skal holde hardt. Da er det bedre mulighet for å slå VIF. De har totalt hatt 5047 flere tilskuere enn oss til nå. Så hvis de får f.eks. 8000 til helgen mot Odd, så må vi ha 13048 mot Hødd for å slå dem. Det hadde vel ikke vært dumt å slå VIF på tilskuersnittet selv når vi spiller i en divisjon under dem?

PS! Branns tidligere beste tilskuersnitt fra nivå to er 8332 i 1980. I 1986, da vi sist var nede, var snittet ynkelige 4349.

Flaut på Sotra

Tap der utpå Sotra i en sur oktober-blest
Med ingenting å spille for, så var det helst en test
Men testen var elendig, for de grønne ville mest
Ja strilene fra Sotra var i denne kampen best

Så flau vi reiste hjem til by’n, mens strilene holdt fest
for klubben som har tilhold uti havgapet i vest
Men strilene vil trenge hjelp fra lensmann og fra prest
For nedrykk blir det mest sannsynlig likevel for Nest

-
Dette var en meget svak prestasjon av Brann, og vi skal være sjeldeglade og takknemlige for at Sogndal – tydeligvis i motsetning til oss – klarte å ta første kamp etter opprykket virkelig seriøst, og vinne over vår opprykksrival Kristiansund sist onsdag.

For med KBK-seier der ville avstanden ned bare vært ett poeng nå. Så kan man gjerne argumentere med at Branns innstilling mot Nest hadde vært en annen om vi måtte ha et resultat mot sotrastrilene. Og det hadde den nok. Noe annet ville vært en enorm skandale. Men til gjengjeld hadde da nervepresset vært mye større. Og taklet vi det ikke mot Bærum da vi hadde seks poengs avstand ned til Kristiansund, så kan man jo spørre seg om vi hadde taklet presset noe bedre ved å ha fire poengs avstand før kampen på Sotra. For ikke å snakke om eventuelt ett poengs avstand før avslutningen mot Hødd…

Banen på Sotra var meget dårlig. Den var humpete og bløt. Forskjellen mellom opprykkslaget Brann og det antagelige nedrykkslaget Nest, blir nok riktignok krympet noe av en bane det ikke går an å spille skikkelig fotball på – og som sinker tempoet. Men det var neppe den som var hovedgrunnen til tapet. For banen skal ikke forvandle Nest fra et klart dårligere lag enn Brann, til et lag som er oss fullstendig overlegne.

Dette tror jeg handlet mest om svak innstilling. Det er selvsagt forståelig at man ikke er like supermotivert til en “ubetydelig” kamp, som til en kamp på liv og død. At man kanskje legger seg nedpå et bittelite hakk i forhold til om det stod om opprykket. Men jeg har en følelse av at dette ikke bare var et “bittelite” hakk ned i motivasjonen. Og var det noe i nærheten av et godt motivert Brann-lag vi så på Ågotnes, er jeg virkelig bekymret for nivået vårt.

Andre lag uten noe å spille for, har tidligere vist at det er mulig å ta jobben seriøst – og til og med hjulpet oss: I 2002 hjalp Stabæk oss til å redde kvalik, selv om de ikke hadde noe å spille for. De slo nemlig Moss 7-2 borte i siste runde. Hadde Moss vunnet, hadde Brann rykket ned. I fjor gjorde Stabæk sin del av jobben igjen da de slo Sogndal 2-0 borte i siste runde, selv om bæringene selv hadde lite å kjempe for. Hadde Stabæk gitt f… og tapt på Fosshaugane, kunne sluttminuttene våre i Haugesund (på stillingen 2-2) blitt meget skumle. For hadde vi tapt, ville vi med Sogndal-seier i så fall rykket direkte ned. Dessverre klarte vi det til slutt likevel, men det var kun vår egen feil.

Og i år er det muligens Sogndals innstilling til Kristiansund-kampen for mindre enn en uke siden, som har reddet opprykket vårt. Sogndal har vunnet to kamper mot lag som kjemper om opprykkskvalik, etter at deres eget opprykk ble sikret. Nylig opprykksklare Brann ble derimot overkjørt og latterliggjort av et lag som før runden hadde fem poeng opp til trygg plass. 20-8 til Nest i antall avslutninger, 14-7 i antall avslutninger innenfor sekstenmeteren – og 7-2 i sjanser (iflg BT) sier sitt. Og på et tidspunkt i kampen var det klarere enn det også, før Brann våknet litt mot slutten.

Jeg tror mange bergensere hadde vært irriterte på Sogndal om de hadde hatt like slapp innstilling i den nevnte kampen mot Kristiansund, som det kunne se ut til at vi hadde på Sotra – og latt nordmøringene vinne enkelt og ta seg ubehagelig nært innpå oss. Og i dag er det nok bunnrivaler av Nest som irriterer seg over Brann som ikke tok poengene vi burde ta fra strilene. For vi burde være gode nok til å ta minst ett poeng mot den soleklare nedrykkskandidaten. Det er jo ille hvis opprykk og nedrykk skal avgjøres av flaks med terminlisten og hvilke motstandere som i de siste rundene gir alt – og hvilke som gir opp.

Dette føyer seg jo fint inn i rekken av “de hjelpeløses hjelper”-kamper der vi er meget svake etter at vi har nådd innspurtens mål: Ta f.eks. 3-7 for Lyn i 1993 uken etter at vi hadde reddet plassen med 6-1 borte over Fyllingen. På et tidspunkt lå vi under 1-7, og Lyn var til slutt bare ett mål fra å redde plassen. Eller da Viking slo oss 5-0 i siste runde 2006 etter at vi hadde sikret sølvet. Det var nok til at Viking reddet plassen på målforskjell. I 2012 tapte vi de fire siste kampene når vi ikke hadde noe å spille for, og Sogndal reddet plassen med 2-0-seier over oss i siste runde.

Noe poeng på Sotra hadde vi imidlertid ikke fortjent. Tap kan kanskje aksepteres hvis man er gjør en god innsats – men er uheldig. Det var ikke tilfellet på Ågotnes. Strilene var det klart beste laget utpå der. Vi hang ikke sammen, vi hang ikke med. Vi ble rundspilt av en liten lokalrival som er en soleklar nedrykkskandidat. Flaut av oss.

Vi åpnet imidlertid best, men etter hvert tok hjemmelaget mer og mer over. Etter flere gode redninger av Piotr Leciejewski var det bare et tidsspørsmål før Nest tok ledelsen – og det gjorde de vel ti minutter før pause. I andre omgang fortsatte hjemmelaget å dominere, før Brann endelig klarte å komme seg litt mer inn i kampen et godt stykke ut i andre omgang. Men det var likevel strilene som fortjent skulle øke til 2-0 elleve minutter før slutt. Ikke før på overtid klarte vi å score – etter nok en sen scoring av Fredrik Haugen. Først etter dette så vi noe som lignet vilje i Brann-laget, da hele laget – Piotr inkludert – gikk frem.

Piotr vil jeg for øvrig mene fortjener prisen som vår beste spiller mot Nest. Han reddet oss fra et større tap.

Nå fikk heldigvis ikke dette tapet andre konsekvenser for oss enn at det var flaut, og at vi røk på noen gode statistikker. Så skal jeg si noe som helst positivt, så må det være at vi klarte å vente med tap til det ikke lenger kunne lage trøbbel for opprykket vårt. Dette var som kjent vårt første serietap siden 0-4 for Sogndal 21. juni – og det stoppet altså med femten strake uten tap (9-6-0). Dermed ble det ikke ny klubbrekord i antall seriekamper på rad uten tap i en og samme sesong. Den æren må nemlig årets lag dele med 1982-laget, som for øvrig klarte 21 strake seriekamper uten tap medregnet de seks siste sesongen før. Skjønt, rekorder fra nivå to blir jo noenlunde kuriøse for en klubb som hører hjemme på øverste nivå.

Men det var flere negative “milepæler” i denne kampen:

 • bortebane hadde vi aldri tidligere tapt i en obligatorisk kamp mot et lag fra Hordaland utenfor Bergen. Vi hadde før søndag altså aldri tapt en serie- eller cupkamp i en annen hordalandskommune enn Bergen!
 • Dette var Branns første tap i obligatorisk kamp mot et hordalandslag siden 19. mai 2010 da vi tapte 0-1 for Fyllingen i NM.
 • Dette var Branns første tap i serien mot et hordalandslag siden 29. september 1991 da Fyllingen slo Brann 2-0 på Stadion.
 • På bortebane var dette Branns første tap i serien mot et hordalandslag siden 16. mai 1966 da vi tapte 0-2 for Baune. (Se statistikk lenger nede)
 • Dette var Branns første tap i obligatorisk kamp mot et lag fra Hordaland utenfor Bergen siden 1950. Da det ble 1-2-tap på Stadion for Os på nivå to. I mellomtiden hadde vi spilt 61 slike kamper med 59 seire og to uavgjorte. Da har jeg tatt med kamper mot lag som på spilletidspunktet ikke var fra Bergen kommune. Det dreier seg om Fana, Bjarg og Arna før kommunesammenslåingen i 1972. (Se statistikk lenger nede)
 • Denne sesongen har Brann kun tatt ett av seks mulige poeng mot lokalrival Nest som sannsynligvis rykker ned. Det er flaut!
 • Totalt har vi tatt fem av tolv mulige poeng (1-2-1) mot lokale lag i årets 1.divisjon. Det er svakt!
 • Vi klarte bare å vinne fem av femten bortekamper denne sesongen. Alle de fem seirene var på kun ett mål. Målforskjellen ble negativ og på minus to! Det er altfor dårlig, uansett hvor mye “århundredets kamp” det var for motstanderne våre. Vi vil videre i beste fall vinne 15 av årets 30 seriekamper. Det er heller ikke godt nok når vi spiller i 1.divisjon.

Nå gjenstår én kamp av sesongen, og jeg blir skuffet hvis vi ikke slår tilbake der. Det handler om en god opplevelse før en lang vinter, og det handler om respekt overfor Hødds tabellrivaler.

Branns obligatoriske kamper mot ikke-bergenske hordalandslag siden 1950:

År Motstander h/b Turnering Utfall Res.
1950 Os h serie, nivå 2 tap 1-2
1953 Voss h serie, nivå 2 seier 5-0
1954 Os h serie, nivå 2 seier 3-0
1954 Voss b serie, nivå 2 seier 3-0
1954 Os b serie, nivå 2 seier 4-1
1954 Os h cup, 2.r. seier 5-1
1955 Fana b cup, 1.r. seier 4-1 Fana ikke i Bergen den gang
1956 Os h cup, 2.r. seier 3-0
1956 Os h serie, nivå 2 seier 3-0
1956 Os b serie, nivå 2 seier 4-2
1959 Fana b serie, nivå 2 seier 5-0 Fana ikke i Bergen den gang
1960 Fana b serie, nivå 2 seier 3-2 Fana ikke i Bergen den gang
1960 Os b serie, nivå 2 seier 6-1
1961 Fana h serie, nivå 2 seier 6-1 Fana ikke i Bergen den gang
1961 Os h serie, nivå 2 seier 6-1
1962 Arna h cup, 2.r. seier 6-0 Arna ikke i Bergen den gang
1963 Fana h cup, 2.r. seier 9-0 Fana ikke i Bergen den gang
1966 Florvåg h cup, 3.r. seier 5-1
1967 Arna h cup, 2.r. seier 4-3 Arna ikke i Bergen den gang
1969 Bjarg h cup, 2.r. seier 5-0 Fana ikke i Bergen den gang
1970 Florvåg h cup, 1.r. seier 2-1
1970 Arna b cup, 2.r. seier 6-2 Arna ikke i Bergen den gang
1971 Os h cup, 2.r. seier 5-0
1972 Odda b cup, 3.r. seier 4-0
1973 Stord h cup, 2.r. seier 1-0
1974 Erdal b cup, 2.r. seier 3-0
1974 Os b cup, 3.r. seier 3-0
1975 Os h serie, nivå 1 seier 2-1
1975 Os b serie, nivå 1 seier 4-2
1976 Stord h cup, 1.r. seier 3-0
1976 Florvåg b cup, 2.r. seier 6-0
1977 Hald h cup, 1.r. seier 5-0
1980 Os b serie, nivå 2 seier 1-0
1980 Os h serie, nivå 2 uavgjort 2-2
1981 Os h cup, 2.r. seier 3-0
1982 Voss b cup, 1.r. seier 3-0
1984 Florvåg b cup, 1.r. seier 5-0
1988 Voss b cup, 1.r. seier 3-0
1991 Stord b cup, 2.r. seier 1-0
1993 Voss b cup, 2.r. seier 1-0
1993 Os b cup, 2.r. seier 3-1
1994 Follese b cup, 1.r. seier 6-0
1995 Nest b cup, 1.r. seier 4-2
1995 Stord h cup, 2.r. seier 7-1
1996 Austrheim b cup, 1.r. seier 8-0
1997 Kleppestø b cup, 1.r. seier 4-1
1999 Nordhordland b cup, 1.r. seier 3-0
2000 Stord/Moster h cup, 3.r. seier 2-0
2001 Nest h cup, 3.r. seier 6-1
2004 Norheimsund b cup, 2.r. seier 5-0
2005 Radøy/Manger b cup, 2.r. seier 3-1
2006 Follese b cup, 1.r. seier 1-0
2006 Voss b cup, 2.r. seier 4-0
2007 Trio b cup, 1.r. seier 5-0
2007 Øygard b cup, 2.r. seier 5-0
2008 Austevoll b cup, 2.r. seier 3-2
2009 Nest b cup, 3.r. seier 4-2
2012 Nest b cup, 3.r. seier 3-0
2013 Øystese b cup, 2.r. seier 6-1
2014 Stord b cup, 2.r. seier 2-1
2015 Os b cup, 1.r. seier 6-1
2015 Nest h serie, nivå 2 uavgjort 2-2
2015 Nest b serie, nivå 2 tap 1-2

Etter forrige tap i obligatorisk kamp mot et lag fra Hordaland utenfor Bergen kommune, hadde Brann gått ubeseiret gjennom 61 slike: 59 seire og 2 uavgjorte. Etter uavgjorten mot Os i 1980 hadde vi før 16.mai 27 strake seire i cup og serie mot lag fra Hordaland utenfor Bergen. Holder vi utenfor klubber som er innenfor Bergens grenser pr i dag, er det snakk om 53 kamper på rad uten tap før Nest-tapet søndag: 51 seire, 2 uavgjorte.

Men nå kom altså tapet, etter 65 år…

Branns seriekamper mot lag fra Hordaland siste 50 år:

1965 Nivå 2 Årstad borte seier 3-1
1965 Nivå 2 Årstad hjemme uavgjort 0-0
1966 Nivå 2 Baune borte tap 0-2
1966 Nivå 2 Baune hjemme tap 0-1
1975 Nivå 1 Os hjemme seier 2-1
1975 Nivå 1 Os borte seier 4-2
1980 Nivå 2 Os borte seier 1-0
1980 Nivå 2 Os hjemme uavgjort 2-2
1982 Nivå 2 Varegg hjemme uavgjort 1-1
1982 Nivå 2 Varegg borte seier 9-1
1984 Nivå 2 Varegg borte seier 3-1
1984 Nivå 2 Varegg hjemme seier 5-1
1990 Nivå 1 Fyllingen borte uavgjort 0-0
1990 Nivå 1 Fyllingen hjemme tap 2-3
1991 Nivå 1 Fyllingen borte uavgjort 0-0
1991 Nivå 1 Fyllingen hjemme tap 0-2
1993 Nivå 1 Fyllingen hjemme seier 3-2
1993 Nivå 1 Fyllingen borte seier 6-1
2015 Nivå 2 Nest hjemme uavgjort 2-2
2015 Nivå 2 Åsane borte seier 3-2
2015 Nivå 2 Åsane hjemme uavgjort 2-2
2015 Nivå 2 Nest borte tap 1-2

Totalt 22 kamper: 10 seire, 7 uavgjorte, 5 tap.
Hjemme: 11 kamper: 3 seire, 5 uavgjorte, 3 tap.
Borte: 11 kamper, 7 seire, 2 uavgjorte, 2 tap.

(Fortsetter under bildene)

^Utsikten fra den mye omtalte gratishaugen det aldri ble noe av. Ikke mye til utsikt her nei. Foto: Alexander Osdal

^ Innmarsj. Vi er ca 170 Brann-supportere. Foto: Alexander Osdal

^ Elendigheten er over. Noen gir spillerne applaus de knapt fortjener. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

01:00: Fredrik Haugen gir ut til Kristoffer Larsen som legger inn fra dødlinjen. Inne i feltet gir Kasper Skaanes til Haugen som skyter fra ti meters skrått hold. Keeper bokser vekk. Fint angrep av Brann!

02:45: Larsen med et forsøk på innlegg fra venstresiden, men det går høyt inn og til side for mål.

05:45: Larsen forsøker å spille gjennom Eirik Birkelund, men det går inn til keeper.

Brann hadde åpnet best.

09:50: Nest med en kjempesjanse. Petter Martinsen slår høyt og langt frem mot Alagie Sosseh som får lov til å ta nedfallsfrukten. Helt alene mot Piotr Leciejewski skyter han fra syv meter, men heldigvis rett på polakken.

10:45: Det slås langt frem mot Petrit Zhubi, men Ruben Kristiansen får ryddet opp.

11:55: Larsen utfordrer og skyter fra 25 meter. Langt over.

13:20: Amin Nouri slår hardt og flatt inn foran mål. Keeper er nede og får slått til corner før Steffen Lie Skålevik når den.

13:45: Jonas Grønner skyter på hel volley fra tolv meter på en corner. Sosseh klarerer til ny corner.

Brann hadde vært best til nå. Men ikke i fortsettelsen:

14:45: Sosseh skyter over fra nitten meter.

16:30: Grønner slår langt frem mot Skålevik som header like utenfor fra nitten meter.

18:50: Zhubi legger inn til Sosseh som er utrolig nære når han halvakrobatisk vender av Grønner inne i feltet og får avsluttet fra syv meter, men Piotr redder utrolig nok. Sosseh får en ny mulighet fra skrått hold tre meter fra mål, men polakken redder igjen. Her er vi heldige.

22:30: Hammersland-skudd fra ca 40 meter, men langt utenfor.

23:50; gult kort, Nest: Max Bjørsvik for røff behandling av Steffen Lie Skålevik.

24:20: Haugen med et veldig høyt frispark som et øyeblikk ser ut til å skulle overrumple keeper som må ta et par steg tilbake for å ta ballen.

25:35: Kristiansen mister til Zhubi som etter hvert får kommet seg til avslutning fra ti meters skrått hold. Heldigvis noen meter utenfor.

27:55: Bjørsvik skyter fra ti meters skrått hold, men Piotr redder og det blir corner.

28:40: Nest med en avslutning fra 25 meter skrått hold, men langt utenfor.

31:40: Bjørsvik header utenfor fra ti meter etter en corner.

32:25: Zhubi med en god avslutning fra femten meters skrått hold, Piotr redder igjen, og returen får vi til slutt klarert. Men Zhubi får et nytt forsøk fra tolv meter, men det blokkeres av Kristiansen.

34:50; gult kort, Brann: Fredrik Haugen for en takling på Bjarte Haugsdal. Haugen må dermed stå over serieavslutningen.

35:25 – 1-0, MAX BJØRSVIK: Et frispark slås langt og høyt inn i feltet. Acosta og Grønner kolliderer nærmest og klarer ikke å få klarert skikkelig, og så skyter Bjørsvik fra tolv meter og i lengste hjørne. Fullt fortjent ledelse til strilene.

41:10: Joakim Hammersland spilles igjennom av Kristoffer Zachariassen og kommer til avslutning fra ti meters skrått hold. Den går via Piotr og triller like utenfor lengste stolpe.

41:50: Johnny Furdal skyter utenfor fra 22 meter.

44:05: Zhubi kommer til innlegg, men det går i nettveggen.

45:00 + 0:35: Brann-corner går gjennom feltet og til ny corner.

45:00 + 1:05: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; bytter Brann: Fredrik Pallesen Knudsen inn for Eirik Birkelund og Alejandro Castro inn for Kristoffer Larsen.

45:45: Sosseh kommer til avslutning fra åtte-ni meters hold, men den går via Bismar Acosta som blokkerer til corner.

47:20: Corner for Nest og inne i møljen foran mål får til slutt Piotr reddet.

48:05: Haugen med et godt frispark fra siden, som keeper må bokse vekk. Uansett avvinket for offside.

48:50: Nok et avslutningforsøk fra Sosseh – fra vel tolv meter – som blokkeres og går til corner.

50:00: Zhubi med et farlig innlegg som går gjennom hele feltet.

50:50: Petter Martinsen forsøker et innlegg, men får ballen tilbake fra Grønner og avslutter fra nesten død vinkel. Til corner når Acosta blokkerer.

51:55: Nouri skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren, men det blokkeres.

56:35: Hammersland skyter fra ti meters skrått hold, ballen forandrer litt retning og vi får til slutt klarert.

58:35: Kasper Skaanes spiller Skålevik alene igjennom, men hans avslutning fra ti meters skrått hold går rett i keeper.

59:35; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for en takling på Zachariassen.

61:35: Mads Nielsen med brassespark høyt over fra femten meter, men det avblåses for farlig spill.

62:40: Grønner skyter over fra ti meter.

64:10; -> bytte Nest: Erlend Hellevik Larsen inn for Bjarte Haugsdal.

67:05: Nielsen kommer seg løs fra Nouri og skyter til skutt fra hjørnet av sekstenmeteren. Det går like utenfor lengste stolpe.

67:50; gult kort, Nest: Kristoffer Zachariassen for å sparke vekk ballen.

67:50; gult kort, Nest: Joakim Hammersland for å stoppe Nouri på ulovlig vis med armen.

68:50: Brann litt småfarlig fremme, men får aldri kommet til avslutning.

69:50: Skålevik kommer til innlegg, men rett inn til keeper. Brann mer med nå.

73:40: Kristiansen slår godt mot bakerste hvor Barmen knaller til på hel volley fra like utenfor femmeterhjørnet. Det går like utenfor nærmeste stolpe.

75:00: Sosseh på ferde i feltet igjen. Han finter etter hvert Grønner vekk slik at han får skutt fra like utenfor siden av femmeteren. Det går flere meter utenfor nærmeste.

75:50: Zhubi med et innlegg som går såvidt over Branns mål.

76:30; -> bytte Nest: André Sødlund inn for Petrit Zhubi.

79:00; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik

79:10 – 2-0, JOHNNY FURDAL: Acosta mister til Sosseh som kommer alene med keeper. Uselvisk legger han over til Furdal som setter den i mål via Piotr og stolpen fra seks meters hold. Helt talentløst av Brann!

81:30: Nouri slår inn mot Castro som ikke får kontroll og keeper tar den enkelt.

83:15; > bytte Nest: John Olav Norheim inn for Joakim Hammersland.

84:05: Fredrik Pallesen Knudsen header fra ti meters skrått hold, men uten problemer for keeper.

89:35: Frispark høyt over fra 40 meter.

90:00 + 1:05, FREDRIK HAUGEN: Haugen skyter fra 20 meter, ballen forandrer retning og ballen går i mål. Haugen scorer dermed overtidsmål for andre kamp på rad.

90:00 + 4:10: Kampen er over.

Publikum:

1500 og utsolgt. Vi ca 170 på bortefeltet kunne ikke høre så mye mer fra Sotra-fansen enn tromming. Det ble sunget en del på bortefeltet også, men det ble ikke noe voldsomt trøkk. Mye opprykk-/OBOS-liga/nedrykk-fokus.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Nest-Sotra – Brann 2-1 (1-0)
29. serierunde, OBOS-ligaen. Ågotnes stadion. 1.500 tilskuere. Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad Fotballklubb. Gult kort: Max Jakob Bjørsvik, Joakim Hammersland og Kristoffe Zachariassen, Nest-Sotra. Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen, Brann.
1-0: Max Bjørsvik (36.)
2-0: Johnny Furdal (80.)
2-1: Fredrik Haugen (90.)
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Eirik Birkelund (Fredrik P. Knudsen fra 46.), Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen – Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 80.), Kristoffer Larsen (Alejandro Castro fra 46.).
Benken: Alex Horwath, Alejandro Castro, Erik Huseklepp, Viljar Vevatne, Mathias Raum, Fredrik P. Knudsen, Oliver Rotihaug.
Nest-Sotra (4-2-3-1): Øystein Øvretveit – Bjarte Haugsdal (Erlend Hellevik Larsen fra 65.), Mats Walberg, Mads Nielsen, Petter Martinsen – Kristoffer Zachariassen, Max Jakob Bjørsvik – Petrit Zhubi (André Sødlund fra 77.), Johnny Furdal, Joakim Hammersland (John Olav Norheim fra 83.) – Alegie Sosseh.
Benken: John Olav Norheim, Henrik Reite Hansen, Øystein Aksnes, Simen Næss, André Sødlund, Jone Rugland, Erlend Hellevik Larsen

Kampstatistikk:

Avslutninger (NTB/nifs.no): 20-8 til Nest
Avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 8-5 til Nest
Angrep med avslutninger innenfor sekstenmeteren (mine egne tall): 14-7 til Nest
Sjanser (BT): 7-2 til Nest.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Str b 3-2 90 90 - - 90 - - - -
FFK h 5-1 - 81 (1) - - 90 - 90 (2) - -
Ran b 0-0 90 90 - - 90 - - - -
Bry h 2-1 90 28 (1) - - 90 - - - -
KBK b 1-0 90 90 (1) 8 - 90 - - - -
Jerv h 2-0 90 - 45 - - - 90 - -
Bær h 2-2 90 90 66 - 45 - 45 - -
Nes b 1-2 90 90 45 45 - - 90 - -
Min. 2402 1798 485 655 1943 1170 1242 10 361
Kamper 27 22 11 14 25 13 18 2 6
Startet 27 20 5 7 25 13 12 0 4
Mål 1 3 0 2 1 0 2 0 0
Gule 3 6 1 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0
Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Str b 3-2 86 - 4 90 8 - 90 (1) - 85
FFK h 5-1 90 - 90 90 (1) 11 - 90 22 -
Ran b 0-0 90 - - 84 6 - 90 1 90
Bry h 2-1 90 - - 83 10 - 90 7 90
KBK b 1-0 82 - - 90 19 1 90 - 90
Jerv h 2-0 90 - - 79 28 (2) - 90 11 90
Bær h 2-2 90 (1) - 90 59 31 - 90 - -
Nes b 1-2 90 (1) - - 11 - 45 90 45 90
Min 2112 133 634 2213 785 678 990 1489 1165
Kamper 26 2 8 29 27 10 11 25 13
Startet 24 2 7 26 5 7 11 17 13
Mål 4 0 0 8 3 0 2 6 0
Gule 5 0 0 2 3 0 1 2 3
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 1
Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Str b - 90 90 - - 68 (1) - 22 (1) 82 - -
FFK h - 90 90 - - 68 - 9 79 (1) - -
Ran b - 90 90 - - 89 - 14 76 - -
Bry h - 90 90 - - 90 - 62 80 (1) - -
KBK b - - 90 - - 90 - 89 71 - -
Jerv h - 45 90 - - 90 - 90 62 - -
Bær h - - 90 - - 90 - 24 90 (1) - -
Nes b - - 90 - - - - 90 79 - -
Min. 0 855 2575 581 636 705 18 1321 787 810 105
Kamper 0 10 29 11 9 9 2 24 10 9 2
Startet 0 10 29 6 8 8 0 13 10 9 1
Mål 0 0 0 4 3 1 0 2 3 0 0
Gule 0 3 1 0 1 0 0 1 1 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva

-

Startoppstillinger:
FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska
HBK h 3-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
SIF b 3-2 Lec Nou Aco VDe Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
FFK h 5-1 Hor Nou Grø VDe Kri Hau Nil Bar Ren Skå Hus
Ran b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
Bry h 2-1 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
KBK b 1-0 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Bar Hau Ren Skå Hus
Jerv h 2-0 Lec Nou Grø Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
Bær h 2-2 Hor Nou VDe Aco Kri Bir Bar Hau Ren Skå Hus
Nes b 1-2 Lec Nou Grø Aco Kri Bir Bar Hau Ska Skå Lar

-

Linker:

BA om kampen
BAs livedekning
BT om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

-

Back to the Tippeliga

21. oktober 2015 – dagen i “Tilbake til Fremtiden 2”, ble dagen for “Tilbake til Tippeligaen 2…016”.

Dette var en lettelse.

For selv om vi lå godt an de siste ukene, så kunne det gått galt hvis Kristiansund hadde vunnet mot Sogndal. Da hadde uavgjort-spesialisten Brann – som ikke akkurat imponerte mot Bærum og sikkert hadde blitt fulle av nerver, antagelig måttet vinne en av de to siste kampene for å rykke opp. Vår opprykksrival skal jo møte høyst tvilsom motstand på slutten. Men nå slipper dere å bli plaget mer herfra med allskens teorier om hva som kan gå galt i innspurten. For nå er det avgjort! Nå er vi tilbake! Og vi får opprykk på samme måte som vi fikk seriegull: Foran tv’en under en kamp mellom to andre lag. Det er vi gode på!

Det så imidlertid dårlig ut lenge denne sesongen. Etter ti runder lå vi på 9.plass hele syv poeng bak Hødd på direkte opprykk – og seks poeng fra nedrykk. Så fikk Rikard Norling sparken. Han hadde forlengst vist at han ikke hadde noe å bidra med i norsk fotball. Inn kom Lars Arne Nilsen og har jevnt over forbedret prestasjonene.

Etter hvert klatret vi helt i ryggen på opprykksplassene. I fem runder lå vi á poeng med andreplassen, og i de tre siste av dem bare ett mål bak på målforskjell. Men så tok vi til slutt steget: Vi slo opprykksrival KBK borte i 26.runde, og fikk tre poengs ledelse på dem. Hadde vi tapt den kampen, hadde KBK bare vært ett poeng bak oss pr i dag. Siden den gang har nordmøringene tapt ytterligere to. Og nå når alle lagene endelig har spilt 28 kamper, har ledelsen økt til syv poeng. Dermed er det bare dårlige mattekunnskaper som kan frata oss opprykket.

På de atten rundene siden Nilsen tok over, har Brann tatt 39 poeng. Det er mest av alle. Og nå står vi med femten strake seriekamper uten tap. Unngår vi tap også mot Nest på søndag, har vi satt ny klubbrekord i antall seriekamper på rad uten tap i en og samme sesong. Det skal uansett bli deilig å gå til de to siste rundene uten å være nervevrak.

Alt er imidlertid ikke fryd og gammen. Å bli nummer to på nivå to – og strengt tatt nummer 18 i Norge, er ikke veldig imponerende for en klubb som SK Brann. Det har vært mye rusk i maskineriet underveis. Vi har ikke levert noen spesielt god sesong spillemessig. Halvparten av kampene våre i år på dette nivået har ikke endt med seier. Det er ikke godt nok, selv om vi vet at Brann hadde ulempen med at det var “århundredets kamp” for de fleste av lagene som møtte oss. At vi ikke har vært spesielt gode, må man ta med i betraktningen når man planlegger neste år. For selv om Lars Arne Nilsens fokus på treningskultur kanskje ikke får sin virkelige belønning før etter en hel vinteroppkjøring, så er det ingen tvil om det også må forsterkes på flere plasser for at dette laget ikke skal risikere å havne i nedrykksstriden igjen.

Men nå skal vi først glede oss over at vi er tilbake igjen i den divisjonen vi hører hjemme. Synd å ha kastet bort et helt år på å komme tilbake igjen på det nivået vi hadde vært på i de foregående 28 sesongene. Måtte det aldri skje igjen at vi spiller i denne tulledivisjonen!

Takk til Sogndal som tok oppgaven på alvor selv om opprykket deres allerede var feiret, og satte den siste spikeren i Kristiansunds håp om direkte opprykk!

Gratulerer med dagen, alle Brann-fans!

Fortsatt spennende

To poeng ble tullet vekk
Bærums forsvar var en sekk
Bak så var vi atter lekk
Har vi kanskje fått en knekk?

Av og til gjør Jonas Grønner
ting som ingen andre skjønner
Mistet ball og laget så
straffe ikke dommer så

Bærum scoret likevel
seiersmålet mandag kveld
mot Lars Arnes røde hær
- trodde alle som var der

Dette var så typisk Brann
Og så surt som det går an
Tap nå etter fjorten strake?
Men da slo vi kjapt tilbake:

Haugens mål før kampens stopp
gjør at vi kan rykke opp
allerede onsdag kveld
Ellers må vi ordne selv

Dette var en ekkel blemme
Flause mot et bunnlag hjemme
Denne må vi bare glemme
Søndag må taktikken stemme

-

Dette er fortsatt spennende. I grunn mer skummelt enn jeg liker. Jeg liker egentlig ikke at det er skummelt. Ikke når det står om divisjonsstatusen. Da er det i grunn ikke mye som skal til for at det er “skummelt”. Brann er tross alt Brann. Alt kan skje…

At opprykket allerede er i boks – slik en del mener (eller mente) å hevde, er en blanding av pølsevev, vissvass, sludder og vås. Og tøys og tant. Eliteseriedeltagelsen 2016 er slett ikke “sikker”. Ikke “veldig sikker” heller. Eller “temmelig sikker” for den saks skyld. Måtte Sogndal gjøre slutt på spenningen onsdag kveld!

Kamputviklingen mot Bærum de første 90 minuttene har vi sett mange ganger før: Brann scoret tidlig, vi virket å ha god kontroll på begivenhetene – og kunne også økt ledelsen… og så scoret motstanderen på sin eneste sjanse før pause etter at forsvaret vårt var helt utspilt. Deretter ble hele kampen et jag og Brann-spillerne var tydelig nervøse og preget av stundens alvor og den negative kamputviklingen. Velkjente scener. Eller déjà-vu, som man kan kalle det hvis man vil gi inntrykk av at man kan noen franske gloser.

For det begynte lovende da Brann endelig fikk somlet seg til å slå inn foran mål etter drøye ti minutter. Der headet Steffen Lie Skålevik oss i ledelsen. Vi virket å ha relativt god kontroll på nedrykkskandidatene fra vestenfor Oslo Vest, og hadde et par gode muligheter til å doble. Men så scoret selvfølgelig gultrøyene ut fra ingenting, og kampen kom inn i et langt mer frustrerende spor. I andre omgang slet Brann – nok en gang – med å finne veien gjennom motstanderens labyrint. Brann var svake, og strengt tatt har vi ikke vært spesielt gode etter 5-1-festen mot Fredrikstad for over en måned siden.

Mot slutten holdt Jonas Grønner på å gjøre det helt store. Og da snakker jeg ikke i positive ordelag. At han finner på rare ting, er også noe vi har sett før. Først mistet han ballen i farlig posisjon, og så laget han et potensielt straffespark det heldigvis ikke ble noe av. Så vil noen sikkert hevde at vi hadde tapt 2-3 hvis de hadde fått straffe. Men det har man jo ingen garanti for. For det første kunne de bommet. De har jo tross alt ikke Kristoffer Barmen til å ta straffer for seg. Og dessuten er det vel tvilsomt om de på stillingen 2-1 til seg selv ville gått for det målet de faktisk fikk i det klokken passerte 90 minutter. Så det er godt mulig stillingen hadde vært 2-1 til Bærum uansett i det drøye minuttet der hele Stadion stod helt vantro og så det siste poenget glippe etter nok et slett forsvarsarbeid.

Meeeeeen…. så kom Fredrik Haugen oss til unnsetning. Og unnsetning kan vi like. For 75 sekunder etter det alle trodde var pappaguttenes seiersmål – og 95 sekunder før tilleggstiden ville være ute, feide Haugen ballen over Gregor Flasza og i mål. Det som burde blitt seiersmålet, reddet i det minste ett poeng. Et poeng som faktisk kan vise seg å bli meget viktig når status gjøres opp 1. november.

Det ene poenget vi fikk mot Bærum gjør at vi fremdeles kan rykke opp allerede på onsdag. Og det poenget gjør at uansett hva som måtte skje på onsdag og førstkommende søndag, så vil Brann være i førersetet før siste serierunde. Vi kan altså avgjøre alt selv i avslutningen mot Hødd, uten å være avhengig av andres hjelp. Det er da noe midt oppe i skuffelsen etter en svak prestasjon mot nedrykksplasserte bæringer, og irritasjonen over at vi ikke klarte å nesten sikre opprykket mot dem.

Erik Huseklepp var meget skuffende i denne kampen. Han har ikke fulgt opp godtaktene fra noen uker siden. Azar Karadas kom inn som innbytter også denne gang, fikk frimerke på seg – og var lenge usynlig. Men til slutt ble han del av kampavgjørelsen igjen da han nok en gang sendte luftpost og var nest siste Brann-spiller på ballen da vi fikk 2-2. Dessverre fikk han gult kort på overtid, og må stå over mot Nest i det som blir en meget viktig kamp hvis ikke Sogndal gjør jobben sin mot Kristiansund. Og nå som spillere i tur og orden har hatt karantener i det siste, står fremdeles sentrale spillere som Vadim Demidov, Steffen Lie Skålevik, Fredrik Haugen og Erik Huseklepp i fare for å måtte stå over mot Hødd. De er nemlig ett kort fra karantene hele sulamitten. Vi trenger sulamitten i begge kampene!

Anekdoter og kuriosa:

 • Dette var Barmens 100. kamp i Brann-trøyen.
 • Dette var tredje gang på rad i serien at Brann utlignet mot et lag fra Bærum kommune på overtid. Dessuten; også i bortekampen mot Stabæk i fjor tok motstanderen ledelsen litt tidligere i overtiden…
 • Nok en gang sviktet vi nok i en hjemmekamp med over 10000 tilskuere. De fem siste hjemmekampene med femsifret tilskuertall (kvaliken mot Mjøndalen, 16. mai mot Nest, samt kampene mot Sogndal, Åsane og Bærum) har alle endt med skuffelse: Fire uavgjorte og et braktap.
 • To runder før slutt har vi bare vunnet halvparten av kampene i årets 1.divisjon. Ikke veldig imponerende.
 • 15 strake seriekamper uten tap i en og samme sesong, er tangering av klubbrekorden fra 1982.

-
OPPRYKKSTEORIER:

Tabellen under viser tabellsituasjonen pr i dag og topplagenes gjenstående program:

Lag Ka. Målf. +/- Po. 21/10 25/10 1/11
1 Sognd. 27 52-23 +29 56 Kr.su.(h) Ulf (h) Leva.(b)
2 Brann 28 44-31 +13 53 - Nest (b) Hødd (h)
3 Kr.su. 27 33-25 +8 46 Sogn.(b) Hønef.(h) Strøm.(b)

Om bare ett av de andre lagene skulle komme foran oss, så vil vi som kjent rykke opp likevel. Vi er allerede sikret minimum tredjeplass. Det betyr at hvis vi roter det til på slutten og bare klarer kvalik, så vil vi få hjemmekamp mot nr. 6 i 1.kvalikrunde, hjemmekamp mot vinneren av 4 mot 5 i en eventuell 2.kvalikrunde, og til slutt altså et avgjørende dobbeltoppgjør mot eliteserielaget hvis vi kommer så langt.

Dette er hvordan vi rykker opp:

 • Hvis Sogndal slår Kristiansund: Brann rykker opp.
 • Hvis Kristiansund tar ett poeng i Sogndal:

- Brann rykker opp med ett poeng totalt på de to siste kampene.

- Brann rykker opp hvis Kr.sund taper poeng i en av de siste to kampene mot Hønefoss (h) og Strømmen (b).

- Brann rykker opp med tap i de to siste – og seier til Kristiansund mot Hønefoss og Strømmen, så sant Kristiansund ikke er mer enn fem mål bedre enn oss i de to rundene. Da går Brann etter alle solemerker foran på flere scorede mål, hvis da ikke Kristiansund skulle finne på å score tolv flere enn Brann på slutten. (Ender vi likt også i antall scorede mål, vinner Brann på innbyrdes oppgjør). Med andre ord: Begrenser Brann seg til to ettmålstap, må Kristiansund maksimalt vinne med tre mål totalt i sine to siste kamper. Eventuelt at Kristiansund vinner med totalt to mål i de to kampene, og Brann ikke taper med mer enn tre totalt. Vinner Kristiansund med totalt fire mål – eller Brann taper med totalt fire, er det ikke lenger mulig for oss å rykke opp med to tap hvis Kristiansund tar syv poeng på de siste tre kampene.

 • Hvis Kristiansund vinner i Sogndal:

- Brann rykker opp med tre poeng totalt på de to siste kampene.

- Brann rykker opp med to poeng totalt på de to siste kampene, hvis Kristiansund vinner med maksimalt fem mål på sine tre siste kamper. F.eks. at de slår Sogndal med ett mål, Hønefoss med to og Strømmen med to. Da går Brann etter alle solemerker foran på flere scorede mål, så sant ikke Kristiansund scorer tolv flere mål enn Brann på slutten.

- Brann rykker opp med ett poeng på de to siste kampene, hvis Kristiansund taper poeng i en av sine to siste kamper mot Hønefoss og Strømmen.

- Brann rykker opp med tap i begge de siste kampene, hvis Kristiansund taper en av de gjenværende kampene. Det kan også gå om Kristiansund tar fire poeng på de to siste (og syv totalt fra nå), men da må Kristiansund ikke være mer enn fem mål bedre enn oss fra nå. Taper vi to ganger med ett mål, må Kristiansund to seire fra nå ikke bli på mer enn tre mål totalt. Taper vi med tre mål totalt, må ikke Kristiansund vinne med mer enn ett mål i hver av sine to seire fra nå. Forbeholdet er at Kristiansund ikke scorer tolv mål mer enn Brann på slutten.

 • Her er alle tenkelige utfall:*

Tabellen under viser hvor mange poeng de andre lagene max må ta for å ende opp med færre poeng enn oss:

Hvis Brann tar SIL ta max KBK ta max
6 p (2-0-0) 2 p (0-2-1) Bak oss uansett
4 p (1-1-0) 0 p (0-0-3) Bak oss uansett
3 p (1-0-1) Foran oss på målf. Bak oss uansett
2 p (0-2-0) Foran oss uansett 7 p (2-1-0)
1 p (0-1-1) Foran oss uansett 7 p (2-1-0)
0 p (0-0-2) Foran oss uansett 6 p (2-0-1)

Tar vi 0 poeng til, kan vi redde oss selv om KBK skulle få 7 poeng på slutten – men da blir målforskjellen avgjørende.
Tar vi 2 poeng til, kan vi redde oss selv om KBK skulle få 9 poeng på slutten – men da blir målforskjellen avgjørende.

Opprykksbudsjettet

Slik rykker vi opp på poeng:

(Dette er altså et budsjett for opprykk – ikke et resultattips)

BRANN KR.SUND
nå -> 53 p nå -> 46 p
Runde Tidsp. mot mot
27.r. 21/10 1900 - - Sogn. b 3 p
29.r. 25/10 1300 Nest b 3 p HBK h 3 p
30.r. 1/11 1300 Hødd h 0 p Strøm. b 3 p
Fra nå: 1-0-1 3 p 3-0-0 9 p
Totalt: 56 p 55 p

- Og slik rykker vi opp med bedre målforskjell:

Spiller Brann to uavgjorte på slutten, får vi 55 poeng og 13 plussmål. Da må Kristiansund ikke vinne sine tre kamper med mer enn fem mål totalt. F.eks. 1-0 over Sogndal, 3-0 over Hønefoss og 1-0 over Strømmen. Hvis de skulle finne på å score tolv mål mer enn Brann gjør på slutten, må ikke Kristiansund vinne med mer enn fire mål totalt.

BRANN Po. Målf. KR.SUND Po. Målf.
nå -> 53 p 44-31 nå -> 46 p 33-25
Runde Tidsp. mot mot
27.r. 21/10 - - - Sogn. b 3 p 3-2
29.r. 25/10 Nest b 1 p 0-0 HBK h 3 p 4-2
30.r. 1/11 Hødd h 1 p 0-0 Strøm. b 3 p 3-1
Fra nå: 0-2-0 2 p 0-0 3-0-0 9 p 10-5
Totalt: 55 p 44-31 55 p 43-30

Brann går her foran på flere scorede mål. Skulle Brann og KBK ende likt både på poeng, målforskjell og scorede mål, vil innbyrdes oppgjør telle i følge NFFs kampreglemet § 5-4 Med to seire og 3-1 sammenlagt, vinner vi også på det…

Slik vinner vi divisjonen:

Helt kuriøst: Vi kan fremdeles vinne divisjonen, selv om muligheten ikke er kjempestor.
Vi er for øyeblikket tre poeng bak Sogndal. Slik tar vi også dem:

 • Brann vinner begge de to gjenstående og får 59 poeng.
 • Sogndal spiller uavgjort mot Kr.sund (h), taper for Ulf (h) og får uavgjort mot Levanger (b). Da vil Sogndal ende opp med 58 poeng.

-
Opprykkssjansene:

Jeg må si at jeg stoler veldig lite på hjelp fra Kristiansunds motstandere på slutten. Sogndal er allerede klare for opprykk, og det kan godt være de ser på resten av sesongen som et rent pliktløp. Vi har sett mange eksempler på lag som går på smeller etter at man har oppnådd ønsket utfall av sesongen. Brann har flere slike… Men vi kan jo håpe de ser prestisje i å få førsteplassen, å komme foran storebror Brann og tjene en million ekstra i “plasseringspenger”. Og at de ikke tenker for mye på at de også har to andre matchballer til å vinne divisjonen.

I grunn ganske rart å sitte og håpe at Sogndal finner motivasjon til å komme foran oss, men opprykket vårt er viktigere enn å unngå å bli slått på tabellen av lillebror. Selv om det er litt flaut å bli det. Men det er enda flauere å spille i 1.divisjon 2016… Sikrer vi opprykket så snart som mulig, skal jeg helger svelge kamelen det er å ende bak dem. Vi har jo tross alt vært forberedt på å ende bak dem en stund…

Hønefoss er så nære nedrykk at hvis de i løpet av kampen mot Kristiansund innser at dette ikke går, så kan de klappe fullstendig sammen. Strømmen er i elendig form (fem strake tap på totalt ni mål), og har kanskje ikke noe å spille for i siste runde de heller. Dermed kan Kristiansund få det litt for enkelt på slutten, så jeg tar utgangspunkt i å ta høyde for ni Kristiandsund-poeng på slutten.

Og da må Brann ha tre poeng til. Riktignok KAN vi redde oss på målforskjell med to uavgjorte, men det er så marginalt at jeg ikke tenker for mye den varianten. Som nevnt kan det fort bli mange KBK-mål i de siste kampene, hvis motstanderne ikke har noe å spille for eller gir opp å redde plassen.

Den fordelen får neppe Brann. Vi er selvsagt ikke garantert seier mot hverken Nest eller Hødd. Et lag som med et nødskrik redder uavgjort hjemme mot Bærum, kan ikke kalkulere med seier noe sted. Riktignok er Nest i samme rimelig håpløse situasjon som Kristiansunds motstander, Hønefoss. Men for Nest vil det – nedrykk eller ei – være stort å tukte storebror fra byen uansett.

Hødd vil mest sannsynlig ha noe å spille for når de møter oss. Enten vil de kjempe om å nå kvalik, eller så vil de kjempe om å få så bra play-off-plass som mulig. Jo høyere man kommer, jo bedre betingelser får man jo når det kommer til motstand og fordeling av kampsted.

Brann er jo uavgjort-kongene, så at de to siste kampene ender uavgjort er et godt mulig utfall. Hvis Brann dessuten MÅ vinne mot Hødd i siste runde – etter poengtap mot Nest naturligvis, så kan fort nerver og høye skuldre spille rødtrøyene et puss. For hvis dette var et problem på Bærum-kampen med seks poengs forsprang og tre runder igjen; hva vil det ikke da være om vi bare er ett eller to poeng foran Kristiansund før siste runde?

Det er dessverre Brann som vil ha presset på seg. Å ikke rykke opp vil være en stor fadese allerede i utgangspunktet. Å ikke rykke opp etter det gode utgangspunktet vi hadde før Bærum-kampen, vil være en skandale. En større en enn nedrykket i fjor.

For Kristiansund er situasjonen annerledes. De har alt å vinne. Ingen forventer opprykk av dem, og nå i det siste hadde mange til og med avskrevet dem i kampen om direkte opprykk. Ingen vil kappe hodet av dem om de må nøye seg med kvalik.

Nei, det er bare å krysse fingre og tær og epletrær for at Sogndal tar Kristiansund-kampen på fullt alvor og slår dem, slik at vi ikke trenger å gå med nerver inn i de to siste rundene. Om de så “bare” spiller uavgjort i Sogndal, hadde det vært til god hjelp. For ett poeng på en av de to siste, skal det være gode muligheter for. Skjønt, sikker kan man aldri være. Vi er tross alt Brann…

-
(Fortsetter under bildene)

^ De vanlige kjedelige bildene fra innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Det vanlige kjedelige bildet fra det som aldri ble noen feiring. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

02:35: Rennie slår inn mot Slålevik, men Mattias Pedersen klarerer.

10:25 – 1-0, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Masse frem og tilbake ute på høyrekanten før det endelig kommer et innlegg fra Amin Nouri. På nærmeste stolpe dukker Skålevik opp og header inn 1-0 fra tre meter på kampens første avslutning. Kanonåpning!

11:50: Kristoffer Barmen skyter utenfor fra 25 meter.

13:20: Småfarlig når Moussa Nije blir spilt igjennom av Morten Giæver, men heldigvis går ballen helt inn til Alex Horwath.

26:25: Fredrik Haugen prøver å sende gjennom mot Skålevik inne i feltet, men sistnevnte misser touchen og ballen går utenfor.

28:05: Mounir El Masrouri legger høyt inn, men rett i klypene på Horwath.

28:30: Erik Huseklepp slår 45 grader ut fra dødlinjen, og Barmen skyter langt utenfor fra atten meter.

29:45: Haugen slår en flott pasning ut til Rennie som legger inn fra høyre. Eirik Birkelund får en god skuddmulighet, men skyter utenfor fra femten meter.

30:35: Skålevik finner Rennie bak El Masrouri på høyresiden i feltet, og alene med keeper skyter Rennie ballen like utenfor nærmeste stolpe fra rett utenfor hjørnet av femmeteren. Nå burde det stått 2-0.

34:40: Nouri slår inn fra høyre og Barmen header flere meter utenfor fra ti meter.

Vi så ut til å ha full kontroll, men så…

38:35 – 1-1, MOUSSA NIJE: Så sitter utligningen på det som er Bærums første avslutning i kampen. Simen Juklerød finner Masrouri som på ett touch gir til Nije som fullstendig umarkert kan sette 1-1 inn fra ti meter. Her henger ikke Brann-forsvaret med i det hele tatt.

41:20: Bra Haugen-frispark fra venstre, men ingen i feltet treffer det og ballen går ut.

43:15: Jan Aubert med et skummelt gjemmomspill mot Riki Alba, men det går helt inn til keeper.

44:25: Haugen med et nytt frispark inn i feltet, men det blir klarert til corner.

44:50: Haugen skyter fra 25 meter, men keeper slenger seg og holder ballen.

45:00 + 0:05: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Jonas Grønner inn for Vadim Demidov.

46:10: Huseklepp heades igjennom og kommer nesten alene inn på skrå i feltet, men Hugues Wembangomo får stoppet ham. Denne muligheten burde han helt klart utnyttet bedre!

48:15: Mattias Pedersen skyter langt utenfor fra 40 meter.

49:50: Huseklepp med innlegg som klareres. Returen skyter Kristiansen fra skrått hold nesten ute ved sekstenmeterstreken. Det blokkeres, og til slutt er det Birkelund som skyter fra 25 meter, men det klareres igjen.

53:25: Kaotisk inne i Bærum-feltet. Til slutt får Barmen avsluttet, ballen treffer Skålevik og går videre til Acosta som setter ballen i nettet fra et par meter. Men det er avvinket for offside.

57:55: Rennie roter ballen ut over dødlinjen når han har mange folk med seg inne foran mål.

59:50; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Erik Huseklepp.

61:35: Barmen forsøker et skudd fra fjorten meters skrått hold, men det blokkeres.

64:35: Birkelund kommer til skudd fra 23 meter. Keeper tar det uten kjempeproblemer.

65:45: Haugen skyter fra over 25 meter, men det blokkeres.

66:45; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Eirik Birkelund.

69:40; -> bytte Bærum: Ethan Gage inn for Morten Giæver.

70:55; gult kort, Bærum: Bocar Seck for en takling på Skaanes.

76:00: Brann presser, men får ikke kommet til avslutning.

77:15: Rennie skyter fra 20 meter, men rett på keeper.

82:05: Rennie utfordrer Pedersen og kommer til avslutning fra ti meters skrått hold. Det går via nevnte Pedersen til corner.

84:15: Jonas Grønner med enda en av sine blemmer. Han mister til Anders Nedrebø som kommer seg inn i feltet med Grønner halsende etter. Så setter Grønner inn en takling, Nedrebø går i bakken, men dommer vinker videre. Her er jeg redd bortelaget ble snytt for straffe. Etter å ha sett situasjonen om igjen på Sumo i ettertid, kan det se slik ut.

85:55; -> bytte Bærum: Emmanuel Amarh inn for Moussa Nije.

86:15: Aubert med frispark fra 30 meter, som Horwath må ned i hjørnet for å slå til corner.

86:50: Nedrebø kommer til avslutning fra tolv meters skrått hold etter en corner. Det går via en rødkledd og til ny corner.

90:00 + 0:10 1-2, SIMEN JUKLERØD: Amarh kommer til innlegg fra vår høyreside, når hverken Barmen eller Grønner klarer å hindre ham i det. Det innlegget går gjennom feltet, og Kristiansen får ikke klarert. På bakerste kommer en umarkert Juklerød og avslutter fra åtte meters skrått hold. Han setter den inn ved nærmeste stolpe. Er det mulig??? For en skandale!!! For et forferdelig forsvarsspill!

Men lite visste vi om at Haugen hadde andre planer enn tap:

90:00 + 1:25, FREDRIK HAUGEN: Langt innkast fra Nouri, det stusses videre i feltet av Karadas, Nedrebø får ikke klarert skikkelig, og så klinker Haugen til fra fjorten meter. Ballen går over keeper og i mål. Herlig! Ett poeng reddes!

90:00 + 2:30: Barmen misser når han forsøker å måke vekk ballen, bortelaget snapper ballen, Alba blir spilt igjennom og kommer alene, men han når heldigvis ikke ballen før Horwath gør det. Puh!

90:00 + 2:55; gult kort, Brann: Azar Karadas får et tilsynelatende billig kort som gjør at han må stå over Nest-kampen.

90:00 + 3:35: Kampen er over. Ett poeng er “vunnet” på overtid. To poeng er likevel tapt.

Publikum:

Veldig variabelt. Innimellom bra trøkk. Andre ganger tafatt. Mot slutten kom ikke det koket som pleier å komme når Brann jager en avgjørende scoring. Kanskje fordi vi knapt nok jaget en avgjørende scoring. Å synge “reis opp hvis du elsker Brann” er fånyttes mot de tre andre tribunene. De reiser seg ikke på oppfordring om de så får betalt for det.

Tilskuertallet på 10829 er ikke så gale i OBOS – eller i forhold til hvordan det pleier å være. Men på en kamp som nesten kunne avgjort opprykket, burde det kommet flere. Skal Brann klare 10000 i snitt denne sesongen, må det komme 13314 mot Hødd. Det tror jeg bare kommer hvis den kampen blir helt avgjørende. Men kommer det 9000, blir snittet vårt på 9712. Ikke gale egentlig, for det er i så fall en nedgang på bare 19 % fra i fjor da vi spilte i eliten.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Bærum 2-2

28. serierunde OBOS-ligaen. Brann Stadion. 10.829 tilskuere. Dommer: Ola Gya, Helleland, IL. Gult kort: Seydou Bocar Seck, Bærum. Azar Karadas, Brann.

1-0: Steffen Lie Skålevik (11.)
1-1: Moussa Nije (39.)
1-2: Simen Juklerød (90.)
2-2: Fredrik Haugen (90.)

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov (Jonas Grønner fra 46.), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Eirik Birkelund (Kasper Skaanes fra 67.), Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen – Amadaiya Rennie, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp (Azar Karadas fra 60.).

Benken: Emil Harloff, Jonas Grønner, Kristoffer Larsen, Kasper Skaanes, Alejandro Castro, Viljar Vevatne, Azar Karadas.

Bærum (4-5-1): Gregor Flasza – Hugues Wembangomo, Jan Aubert, Matias Pedersen (Rasmus Isegran fra 90.), Mounir El-Masrouri – Seydou Bocar Seck, Anders Nedrebø, Morten Giæver (Ethen Gage fra 70.), Simen Juklerød, Moussa Njie (Emmanuel Amahr fra 87.) – Riki Alba.

Benken: Kris Devaux, Babs Akinyemi, Emmanuel Amahr, Sebastien Troupe, Rasmus Isegran, Ethen Gage, Lamin Jaiteh.

Kampstatistikk:

Avslutninger (NTB/nifs.no): 9-5 til Brann.
Avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 5-2 til Brann.
Sjanser (BT): 7-4 til Brann.
Avslutninger innenfor 16-meteren (mine egne tall): 8-3 til Brann.
-

Karantener:

Karadas (3 gule) må stå over mot Nest.

Demidov (4 gule), Skålevik (4 gule – hvorav 3 fra Nest), Haugen (4 gule), Huseklepp (2 gule), Larsen (2 gule) og Vevatne (2 gule fra Bryne), må stå over med ett gult kort til.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Str b 3-2 90 90 - - 90 - - - -
FFK h 5-1 - 81 (1) - - 90 - 90 (2) - -
Ran b 0-0 90 90 - - 90 - - - -
Bry h 2-1 90 28 (1) - - 90 - - - -
KBK b 1-0 90 90 (1) 8 - 90 - - - -
Jerv h 2-0 90 - 45 - - - 90 - -
Bær h 2-2 90 90 66 - 45 - 45 - -
Min. 2312 1708 440 610 1943 1170 1152 10 361
Kamper 26 21 10 13 25 13 17 2 6
Startet 26 19 4 7 25 13 11 0 4
Mål 1 3 0 2 1 0 2 0 0
Gule 3 5 1 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0
Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Str b 3-2 86 - 4 90 8 - 90 (1) - 85
FFK h 5-1 90 - 90 90 (1) 11 - 90 22 -
Ran b 0-0 90 - - 84 6 - 90 1 90
Bry h 2-1 90 - - 83 10 - 90 7 90
KBK b 1-0 82 - - 90 19 1 90 - 90
Jerv h 2-0 90 - - 79 28 (2) - 90 11 90
Bær h 2-2 90 (1) - 90 59 31 - 90 - -
Min 2022 133 634 2202 785 633 900 1444 1075
Kamper 25 2 8 28 27 9 10 24 12
Startet 23 2 7 26 5 7 10 16 12
Mål 3 0 0 8 3 0 2 6 0
Gule 4 0 0 2 3 0 1 2 3
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 1
Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Str b - 90 90 - - 68 (1) - 22 (1) 82 - -
FFK h - 90 90 - - 68 - 9 79 (1) - -
Ran b - 90 90 - - 89 - 14 76 - -
Bry h - 90 90 - - 90 - 62 80 (1) - -
KBK b - - 90 - - 90 - 89 71 - -
Jerv h - 45 90 - - 90 - 90 62 - -
Bær h - - 90 - - 90 - 24 90 (1) - -
Min. 0 855 2485 581 636 705 18 1231 708 810 105
Kamper 0 10 28 11 9 9 2 23 9 9 2
Startet 0 10 28 6 8 8 0 12 9 9 1
Mål 0 0 0 4 3 1 0 2 3 0 0
Gule 0 3 1 0 1 0 0 1 1 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva

-

Startoppstillinger:
FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska
HBK h 3-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
SIF b 3-2 Lec Nou Aco VDe Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
FFK h 5-1 Hor Nou Grø VDe Kri Hau Nil Bar Ren Skå Hus
Ran b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
Bry h 2-1 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
KBK b 1-0 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Bar Hau Ren Skå Hus
Jerv h 2-0 Lec Nou Grø Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
Bær h 2-2 Hor Nou VDe Aco Kri Bir Bar Hau Ren Skå Hus

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Åsane hjalp oss enda et steg nærmere

Åsane hjalp Brann et steg enda nærmere opprykk ved å slå Kristiansund 2-0 på Myrdal.

Dette betyr at Brann er fire poeng fra opprykk.

Skal Brann fikse opprykket så snart som mulig, så må følgende skje:

1) Brann slår Bærum (h) mandag, mens Kr.sund max får ett poeng i Sogndal onsdag.
eller
2) Brann får ett poeng mot Bærum (h) mandag, og Kr.sund taper i Sogndal på onsdag. (Oppdatert etter Ulfs tap mot Levanger som gjorde at de ikke kan ta oss igjen)

I begge tilfeller vil Brann i så tilfelle være klare for opprykk onsdag kveld.

-

Slik rykker vi opp på poeng:

(Dette er altså et budsjett for opprykk – ikke et resultattips)

BRANN KR.SUND
nå -> 52 p nå -> 46 p
Runde Tidsp. mot mot
28.r. 19/10 1900 Bærum h 3 p - -
27.r. 21/10 1900 - - Sogn. b 3 p
29.r. 25/10 1300 Nest b 1 p HBK h 3 p
30.r. 1/11 1300 Hødd h 0 p Strøm. b 3 p
Fra nå: 1-1-1 4 p 3-0-0 9 p
Totalt: 56 p 55 p

-

Tabellen under viser tabellsituasjonen pr i dag (oppdatert etter Ulfs kamp søndag kl 18) – og topplagenes gjenstående program:

Lag Ka. Målf. +/- Po. 19/10 21/10 25/10 1/11
1 Sognd. 27 52-23 +29 56 - Kr.su.(h) Ulf (h) Leva.(b)
2 Brann 27 42-29 +13 52 Bærum (h) - Nest (b) Hødd (h)
3 Kr.su. 27 33-25 +8 46 - Sogn.(b) Hønef.(h) Strøm.(b)
4 Ulf 28 47-38 +9 44 - - Sognd.(b) Ranh.(h)

Om bare ett av de andre lagene skulle komme foran oss, så vil vi som kjent rykke opp likevel.
Ulf kan nå ikke ta oss igjen, og vi er altså sikret minst tredjeplass. Det betyr at hvis vi roter det til på slutten og bare klarer kvalik, så vil vi få hjemmekamp mot nr. 6 i 1.kvalikrunde, hjemmekamp mot vinneren av 4 mot 5 i en eventuell 2.kvalikrunde, og til slutt altså et avgjørende dobbeltoppgjør mot eliteserielaget hvis vi kommer så langt.

-

Alle tenkelige utfall:

Tabellen under viser hvor mange poeng de andre lagene max må ta for å ende opp med færre poeng enn oss: (Oppdatert etter Ulfs kamp kl 18 som gjorde at de ikke kan ta oss igjen)

Hvis Brann tar SIL ta max KBK ta max
9 p (3-0-0) 4 p (1-1-1) Bak oss uansett
7 p (2-1-0) 2 p (0-2-1) Bak oss uansett
6 p (2-0-1) 1 p (0-1-2) Bak oss uansett
5 p (1-2-0) 0 p (0-0-3) Bak oss uansett
4 p (1-1-1) Foran oss på målf. Bak oss uansett
3 p (1-0-2/0-3-0) Foran oss uansett 7 p (2-1-0)
2 p (0-2-1) Foran oss uansett 7 p (2-1-0)
1 p (0-1-2) Foran oss uansett 6 p (2-0-1)
0 p (0-0-3) Foran oss uansett 5 p (1-2-0)

-

Og slik rykker vi opp med bedre målforskjell:

BRANN Po. Målf. KR.SUND Po. Målf.
nå -> 52 p 42-29 nå -> 46 p 33-25
Runde Tidsp. mot mot
28.r. 19/10 Bærum h 3 p 1-0 - - -
27.r. 21/10 - - - Sogn. b 3 p 3-2
29.r. 25/10 Nest b 0 p 0-1 HBK h 3 p 3-1
30.r. 1/11 Hødd h 0 p 0-1 Strøm. b 3 p 3-2
Fra nå: 1-0-2 3 p 1-2 3-0-0 9 p 9-5
Totalt: 55 p 43-31 55 p 42-30

Brann går her foran på flere scorede mål. Skulle Brann og KBK ende likt både på poeng, målforskjell og scorede mål, vil innbyrdes oppgjør telle i følge NFFs kampreglemet § 5-4 Med to seire og 3-1 sammenlagt, vinner vi også på det…

Brann har altså to hjemmekamper igjen. Kristiansund har bare en.

-

Slik vinner vi divisjonen:

Vi er fire poeng bak Sogndal. Slik tar vi også dem:

 • Brann vinner alle de tre gjenstående og får 61 poeng.
 • Sogndal spiller uavgjort mot Kr.sund (h), taper for Ulf (h) og slår Levanger (b), vil Sogndal ende opp med 60 poeng.
  -

Vi kan rykke opp på onsdag

Azar é vår redningsmann
Byttes inn og redder Brann
Jerv sitt forsvar va’ en sekk
Azar ga dem kjapt en smekk

Dette va’ en viktig seier
Tre poeng og gode greier
No har KBK et press;
Åsane kan gi dem kless

Syv poeng é ka vi trenger
Vikkje bli i OBOS lenger
Neste uke – onsdag kveld;
kan vi kanskje si farvel

-

Førstkommende onsdag ca kl 2050 kan Brann være tilbake der vi var i de siste 28 sesongene før årets: På øverste divisjonsnivå i norsk fotball. En såpass tidlig opprykksfest betinger imidlertid at Brann tar minst ett poeng mer mot Bærum på mandag, enn Kristiansund tar totalt på sine bortekamper mot Åsane søndag og Sogndal onsdag – og at Ulf tar max ett poeng mer hjemme mot Levanger søndag, enn det Brann gjør i den nevnte kampen på Stadion over helgen.

I klartekst betyr det at Brann rykker opp på onsdag hvis vi slår Bærum mandag, samtidig som at Kristiansund tar max to poeng tilsammen på søndag og onsdag. Da kan heller ikke Ulf ta oss igjen. Hvis Nordmøres stolthet(?) taper begge disse to bortekampene de har den kommende uken – og Ulf avgir poeng mot Levanger, vil det holde for Brann å spille uavgjort mot Bærum for at vi kan sprette Perle- og Bruse-korkene allerede onsdag kveld.

Det ser lyst ut. Men nettopp derfor er jeg glad for at vi har fått en trener som ser ut til å være veldig opptatt av å ta en kamp av gangen og holde spillerne på jorden. For en del supportere og medier er nemlig litt for skråsikre på opprykk nå. TV2s Jesper Mathisen gikk så langt at han gratulerte Brann med eliteseriespill 2016. Når Brann bare er seks poeng foran Kristiansund – og sistnevnte lag har tolv poeng å spille om – blir det noe drøyt, spør du meg. Men det gjør du vel ikke.

Vi må i øyeblikket ha syv poeng til for at vi ikke skal være avhengige av andres hjelp. Jeg skal ikke påstå at Kristiansund kommer til å vinne alle sine fire siste kamper, men for et lag som nylig hadde seks strake seire er det neppe en umulighet. Alle de tre kampene Brann har igjen blir tøffe – og muligens blir samtlige mot lag som har noe å spille for. Det er jo nesten uunngåelig i årets Obos-liga…
Og vi er ikke bedre enn at vi med litt uflaks og marginer imot kan tape poeng i alle. Har Kristiansund tilsvarende marginer sin vei – slik de har hatt en del ganger tidligere i sesongen, er de seks poengene fort spist opp.

Imidlertid er det ingen tvil om at det ser meget lovende ut for vår del nå. Utgangspunktet er bra, og sannsynligheten er selvsagt stor for at dette går veien. Roter vi vekk et direkte opprykk nå, er det meget svakt – og utrolig skuffende. Men kampene skal som kjent spilles først.

Kampen mot Djerv uten D, ble som vi ofte har sett denne sesongen: Brann dominerte stort i banespill, men slet med å trenge igjennom et lavtliggende bortelag og komme til veldig mange store sjanser. Vi fikk aldri kreativitet og fart nok til å lure dem, og det ble gjort en del fullstendig unødvendig slurv og slendrian i pasningsspillet. For slurv og slendrian pleier jo gjerne å være nettopp fullstendig unødvendig.

Men etter hvert ble trykket for stort, og forsvaret til Jerv sprakk endelig da superinnbytter Azar Karadas kom inn og nok en gang ble den avgjørende faktoren i en frustrerende kamp offensivt. 40 sekunder tok det fra bulldozeren Azar kom inn på plenen, til han braste gjennom veggen og stanget inn 1-0 på nok et glimrende frispark fra en meget god Fredrik Haugen.

Etter dette virket Brann å ha relativt god kontroll på poengfordelingen, og tre poeng var i praksis i boks da de samme to stod for dagens andre Brann-scoring drøye fem minutter før full tid. Haugens lekre lobb kunne blitt en meget vakker scoring, men selvfølgelig skulle de gulkledde saborterte kunstverket med en strekredning. Karadas luktet imidlertid herverket lang vei, og var på riktig sted til riktig tid og fikk satt inn 2-0-målet som avgjorde det hele.

Men det var ikke bare Azar og Haugen som gjorde seg bemerket denne kjølige onsdagsaftenen. En annen spiller som bør nevnes er innbytter Eirik Birkelund som kom inn etter pause. Han gjorde sine saker bra og bør få flere sjanser enn dem han har fått. Vi kan jo ikke risikere at han stikker til en konkurrent pga manglende spilletid.

Et skår i gleden var Piotr Leciejewski som nok en gang tullet det til ved å trekke dommerens tålmodighet for langt. Han somler med utsparkene når det er 0-0 etter 17 minutter, han somler selv når kamplederne har gitt ham påtaleunnlatelse, og da kan han ikke forvente annet enn gult kort til slutt. Dermed må han stå over den viktige kampen mot Bærum på mandag. Veldig unødvendig. Og hvor er vinnermentaliteten hans når han somler selv når det står 0-0?

-

Når Azar Karadas scorer, vinner Brann:

 • I de seksten siste seriekampene der Azar har scoret, har Brann vunnet.
 • Azar har scoret i 23 forskjellige seriekamper for Brann – 22 av dem har vi vunnet.
 • Den eneste seriekampen der vi ikke har vunnet selv om Azar har scoret, var i 2001 da vi tapte 3-4 for Bryne på Stadion.
 • Han har scoret tolv mål i ti forskjellige seriekamper som innbytter for Brann.
 • Brann har vunnet alle disse ti kampene der han har scoret som innbytter.
 • I ni av kampene lå vi under eller hadde uavgjort da han ble byttet inn.
 • I den tiende (Lyn-kampen i 2007) ledet vi da han kom inn, men stillingen var blitt 1-1 før han scoret.

Her er kampene der han har kommet inn som innbytter og scoret:

 • 2000 mot Moss hjemme. Inn på 0-0 i 64. minutt – scoret 2-0 i 88. minutt. Brann vant 2-0.
 • 2001 mot Odd hjemme. Inn på 1-1 i 76. minutt – scoret 2-1 i 85. minutt. Brann vant 3-1.
 • 2007 mot FFK borte. Inn på 0-0 i 46. minutt – scoret 2-0 i 61. minutt. Brann vant 4-0.
 • 2007 mot Lyn hjemme. Inn på 1-0 i 63. minutt – scoret 2-1 og 3-1 i 90. minutt. Brann vant 3-1.
 • 2008 mot FFK hjemme. Inn på 1-1 i 58. minutt – scoret 2-1 i 62. minutt. Brann vant 4-2.
 • 2008 mot Lyn hjemme. Inn på 0-0 i 60. minutt – scoret 1-0 i 80. minutt. Brann vant 2-0.
 • 2009 mot FFK borte. Inn på 0-1 i 44. minutt – scoret 2-1 i 48. minutt. Brann vant 2-1.
 • 2009 mot FFK hjemme. Inn på 0-1 i 53. minutt – scoret 1-1 i 66. minutt. Brann vant 4-2.
 • 2015 mot Levanger hjemme. Inn på 0-0 i 64. minutt – scoret 1-0 i 74. minutt. Brann vant 1-0.
 • 2015 mot Jerv hjemme. Inn på 0-0 i 63. minutt – scoret 1-0 og 2-0 i 64. og 85. minutt. Brann vant 2-0.

Alle Azars seriemål for Brann:

2000: 1 mål da Brann slo Start 2-0 borte, 1 mål da Brann slo TIL 2-0 hjemme, 1 mål da Brann slo Moss 2-0 hjemme, 1 mål da Brann slo Start 2-1 hjemme, 1 mål da Brann slo Haugesund 2-1 hjemme og 2 mål da Brann slo Molde 4-0 hjemme. 7 mål i 6 kamper; 6 seire.

2001: 1 mål da Brann tapte 3-4 for Bryne hjemme, 1 mål da Brann slo Stabæk 8-1 hjemme, 1 mål da Brann slo Moss 3-2 borte, 1 mål da Brann slo Bryne 3-0 borte og 1 mål da Brann slo Odd 3-1 hjemme. 5 mål i 5 kamper; 4 seire.

2007: 1 mål da Brann slo FFK 4-0 borte, 2 mål da Brann slo Lyn 3-1 hjemme, 1 mål da Brann slo Viking 5-2 hjemme. 4 mål i 3 kamper; 3 seire.

2008: 1 mål da Brann slo FFK 4-2 hjemme, 1 mål da Brann slo Hamkam 4-1 hjemme, 1 mål da Brann slo Lyn 2-0 hjemme. 3 mål i 3 kamper; 3 seire.

2009: 1 mål da Brann slo FFK 4-2 borte, 1 mål da Brann slo MFK 2-0 hjemme, 1 mål da Brann slo FFK 2-1 hjemme. 3 mål i 3 kamper; 3 seire.

2014: 1 mål da Brann slo Sogndal 2-1 hjemme. 1 mål i 1 kamp; 1 seier.

2015: 1 mål da Brann slo Levanger 1-0 hjemme, 2 mål da Brann slo Jerv 2-0 hjemme. 3 mål i 2 kamper; 2 seire.

Totalt: 26 mål i 23 seriekamper for Brann; 22 seire.

(Bloggen fortsetter under bildene)

^ Meget bra tifo-show med pyro ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Og etter kampen var det feiring – igjen. Fotos: Alexander Osdal

Slik rykker vi opp på poeng:

(Dette er altså et budsjett for opprykk – ikke et resultattips)

BRANN KR.SUND
nå -> 52 p nå -> 46 p
Runde Tidsp. mot mot
28.r. 18/10 1500 - - Åsane b 3 p
28.r. 19/10 1900 Bærum h 3 p - -
27.r. 21/10 1900 - - Sogn. b 1 p
29.r. 25/10 1300 Nest b 1 p HBK h 3 p
30.r. 1/11 1300 Hødd h 1 p Strøm. b 3 p
Fra nå: 1-2-0 5 p 3-1-0 10 p
Totalt: 57 p 56 p

Får Brann minimum 7 poeng (2-1-0) på de fire siste, er opprykket et faktum.

-

Tabellen under viser tabellsituasjonen pr i dag og topplagenes gjenstående program:

Lag Ka. Målf. +/- Po. 18-19/10 21/10 25/10 1/11
1 Sognd. 26 47-21 +26 53 Høne.(b) Kr.su.(h) Ulf (h) Leva.(b)
2 Brann 27 42-29 +13 52 Bærum (h) - Nest (b) Hødd (h)
3 Kr.su. 26 33-23 +10 46 Åsane (b) Sogn.(b) Hønef.(h) Strøm.(b)
4 Ulf 27 45-35 +10 44 Leva.(h) - Sognd.(b) Ranh.(h)

Om bare ett av de andre lagene skulle komme foran oss, så vil vi som kjent rykke opp likevel.

Alle tenkelige utfall:

Tabellen under viser hvor mange poeng de andre lagene max må ta for å ende opp med færre poeng enn oss:

Hvis Brann tar SIL ta max KBK ta max Ulf ta max
9 p (3-0-0) 7 p (2-1-1) Bak oss uansett Bak oss uansett
7 p (2-1-0) 5 p (1-2-1) Bak oss uansett Bak oss uansett
6 p (2-0-1) 4 p (1-1-2/0-4-0) 10 p (3-1-0) Bak oss uansett
5 p (1-2-0) 3 p (1-0-3/0-3-1) 10 p (3-1-0) Bak oss uansett
4 p (1-1-1) 2 p (0-2-2) 9 p (3-0-1) Bak oss uansett
3 p (1-0-2/0-3-0) 1 p (0-1-3) 8 p (2-2-0) Bak oss uansett
2 p (0-2-1) 0 p (0-0-4) 7 p (2-1-1) Bak oss uansett
1 p (0-1-2) Foran oss på målf. 6 p (2-0-2) 7 p (2-1-0)
0 p (0-0-3) Foran oss uansett 5 p (1-2-1) 7 p (2-1-0)

-

Og slik rykker vi opp med bedre målforskjell:

BRANN Po. Målf. KR.SUND Po. Målf.
nå -> 52 p 42-29 nå -> 46 p 33-23
Runde Tidsp. mot mot
28.r. 18/10 - - - Åsane b 3 p 3-2
28.r. 19/10 Bærum h 3 p 2-0 - - -
27.r. 21/10 - - - Sogn. b 1 p 1-1
29.r. 25/10 Nest b 1 p 0-0 HBK h 3 p 3-2
30.r. 1/11 Hødd h 0 p 0-1 Strøm. b 3 p 3-1
Fra nå: 1-1-1 4 p 2-1 3-1-0 10 p 10-6
Totalt: 56 p 44-30 56 p 43-29

Brann går her foran på flere scorede mål. Skulle Brann og KBK ende likt både på poeng, målforskjell og scorede mål, vil innbyrdes oppgjør telle i følge NFFs kampreglemet § 5-4 Med to seire og 3-1 sammenlagt, vinner vi også på det…

Brann har altså to hjemmekamper igjen. Kristiansund har bare en.

-

Slik redder vi tredjeplassen:

Som nevnt tidligere i tidligere blogginnlegg, er det viktig å få tredjeplassen hvis vi nå skulle rote vekk det direkte opprykket. Brann kan nå dårligst bli nr. 4, men det skal ikke all verden til for at tredjeplassen er trygg:

Branns gjenværende: Bærum (h) 1 p, Nest (b) 0 p, Hødd (h) 1 p = 54 poeng.
Ulfs gjenværende: Levanger (h) 3 p, Sogndal (b) 3 p, Ranheim (h) 3 p = 53 poeng.

Hvis Brann får 0-1-2 på slutten, mens Ulf får 3-0-0 – slik at begge får 53 poeng, kan Brann ikke slå Ulf på målforskjell. Brann vil da som best få +11, mens Ulf minimum vil få +13.

-

Slik vinner vi divisjonen:

Vi er bare ett poeng bak Sogndal som har en kamp til gode. Slik tar vi også dem:

 • Brann vinner alle de tre gjenstående og får 61 poeng.
 • Sogndal får uavgjort mot Hønefoss (b), uavgjort mot Kristiansund (h), uavgjort mot Ulf (h) og seier mot Levanger (b). Altså 1-3-0 på de siste fire. Da ender de opp med 59 poeng.

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

10:15: Rennie gir til Amin Nouri som kommer på overlap på høyresiden. Nouri legger inn, via en Jerv-spiller og i nettveggen. Corner.

13:05: Ruben Kristiansen trekker innover mot midten og slår en god ball ut til Rennie på høyrekanten. Han sender bakover mot Nouri som skyter fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Det går over.

15:20: Brann kontrer ved Kasper Skaanes som fosser fremover. Han velger å skyte fra 23 meter, men det blokkeres. Her burde han heller gitt ut til Rennie som var med ham på høyrekanten.

18:00: Christoffer Myhre fosser oppover og gir ut til Denny Antwi som får kommet til skudd fra noen meter utenfor siden av femmeteren. Piotr Leciejewski får bokset vekk, og vi får etter hvert klarert.

18:20: Brann kontrer direkte og Huseklepp kommer inn i feltet, men roter ballen vekk til Nils Petter Andersen som lager corner.

18:55: Kristiansen tar corneren og Sivert Heltne Nilsen kommer til heading fra åtte meter. Det blokkeres.

21:00: Brann kontrer og Nilsen sender ut til Rennie på høyresiden. Sistnevnte utfodrer Espen Knudsen og kommer forbi før han avslutter fra like utenfor siden av femmeteren. Keeper bokser vekk.

22:55: Fredrik Haugen finner Skaanes på høyre bak Henrik Robstad. Skaanes avslutter fra siden av femmeteren, men keeper er ute og avverger.

25:20: Bismar Acosta nære på å treffe på Haugens gode frispark.

29:00: Rennie skyter fra 25 meters skrått hold. Det går over. Her kunne han nok heller brukt Nouri som han hadde med seg litt bak til høyre.

34:30: Haugen snapper ballen på midten og slår frem mot Steffen Lie Skålevik, men Andersen rydder opp for bortelaget.

39:05: Småfarlig når gultrøyene kommer til dødlinjen og legger inn, men vi får klarert. Her var flere Jerv-spillere i god posisjon inne i feltet, så vi var heldige med den.

40:05: Haugen forsøker å vippe frem til Skaanes, men han når den ikke.

43:15: Nouri legger flatt inn foran mål, men keeper får en hånd på innlegget før Huseklepp får en fot på det.

44:00: Nilsen har fått seg en smell og ligger nede.

45:00 + 1:10: Nilsen kommer haltende inn igjen.

45:00 + 1:30: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Eirik Birkelund inn for Sivert Heltne Nilsen.

45:00; -> bytte Jerv: Joachim Edvardsen inn for Christopher MacConnacher

48:35: Eirik Birkelund kommer til avslutning fra 15 meters skrått hold, men ikke for vanskelig for keeper.

48:55: Antwi knaller til fra 21 meter og Piotr får slått til corner.

51:45: Huseklepp utfordrer og kommer til innlegg, og keeper får slått vekk.

52:00: Rennie trekker inn mot midten og avslutter fra 23 meters skrått hold. Det blokkeres.

52:35: Jonas Grønner kommer til avslutning på åtte meters hold på en corner. Det går via en gulkledd og utenfor til corner.

53:00: Grønner skyter høøøøyt over fra sekstenmeteren.

53:45: Antwi kommer seg løs fra Bismar Acosta og skyter fra femten meters skrått hold. Enkelt for polakken i målet.

54:15: Huseklepp kommer seg til dødlinjen og avslutter fra nesten død vinkel. Det går via keeper og til corner.

55:00: Huseklepp slår inn fra høyre og Grønner header fra syv meter. Andreas Hagen redder på streken.

57:35: Rennie finner Birkelund som kommer på løp inne i feltet. Sistnevnte skyter fra tolv meters spiss vinkel, og keeper er helt nede ved stolperoten og slår til corner.

58:15: Nouri med en flott stikker til Huseklepp som skyter fra ti meters spiss vinkel. Rett på keeper.

62:25; gult kort, Jerv: Henrik Robstad for en takling på Rennie.

62:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Steffen Lie Skålevik.

63:35 – 1-0, AZAR KARADAS: Superinnbytter Azar gjør det igjen! Haugen slår et av sine gode frispark og på elleve meter setter Azar hodet til og header ballen inn i venstre hjørne. Etter 40 sekunder på banen!!!

65:30: Birkelund skyter like utenfor fra 25 meter.

68:40: Nouri slår inn i feltet og Azar kommer flygende og header utenfor fra ti meter.

69:40: Acosta klarerer et farlig Jerv-innlegg til corner.

71:00: Nå er det Jerv som har ballen og Brann ligger noe lavt.

72:00; -> bytte Jerv: Alexander Lind inn for Christoffer Myhre.

74:20: Rennie skyter fra nærmere 30 meter. Det triller noen meter utenfor.

79:30; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Erik Huseklepp.

80:15; gult kort, Jerv: Andreas Hagen for munnbruk.

81:15: Kristoffer Larsen med et godt skudd fra skrått hold et par meter utenfor feltet. Det går like utenfor nærmeste stolpe.

83:25; gult kort, Brann: Piotr Leciejewski for uthaling av tiden. Igjen. Og nå må han stå over mot Bærum. Idiotisk.

84:40 – 2-0, AZAR KARADAS: Rennie slår på tvers til Birkelund utenfor feltet. Den unge innbytter sender igjennom Haugen som fra skrått hold og alene med keeper forsøker å vippe vakkert over sistnevnte. Ballen reddes på strek, men returen setter Azar inn fra fem meter.

88:15: Larsen slår mot nærmeste stolpe hvor Azar header ned foran mål, men ingen er med der.

89:05: Rennie finner Karadas på sekstenmeteren. Eidaren kunne kanskje skutt med en gang, men velger å gå ned mot dødlinjen. Han forsøker et innlegg, men det blokkeres og han får ballen tilbake. Til slutt prøver han seg på noe teknisk som ikke kler ham, og roter ballen ut over dødlinjen.

90:00 + 1:30; -> bytte Jerv: Tobias Collett inn for Andreas Hagen.

90:00 + 2:05: Ohi Omoijuanfo skyter svakt fra sytten meter.

90:00 + 3:45: Larsen trekker innover og skyter fra atten meter. Det går like utenfor lengste stolpe.

90:00 + 4:05: Tre poeng er i boks.

-

Publikum:

Under 9000 betalende på en så viktig kamp, er ikke bra nok. Drømmen om 10000 i snitt, tror jeg ryker nå som Hødd-kampen sannsynligvis (og forhåpentlig) ikke blir avgjørende. Brann har hatt 125857 tilskuere på de 13 første kampene. Det betyr at vi mangler 24143 over de to siste kampene på å klare 10000 i snitt. Altså 12072 på hver av de to siste. Det tror jeg vi kan glemme. Med f.eks. 10000 mot Bærum og 9000 mot Hødd, vil snittet bli 9657. Ikke gale det heller.

Stemningen på onsdagens kamp var kanskje årsbeste for oss. Pyroshowet var dessuten meget bra.

-
KAMPFAKTA:

Brann – Jerv 2-0 (0-0)

27. serierunde OBOS-ligaen. Brann Stadion. 8.990 tilskuere. Dommer: Anders Johansen, Brevik IL. Gult kort: Piotr Leciejewski, Brann. Henrik Robstad og Andreas Hagen, Jerv.

1-0: Azar Karadas (64.)

2-0: Azar Karadas (85.)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen (Eirik Birkelund fra 46.), Fredrik Haugen – Amadayia Rennie, Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas fra 63.), Erik Huseklepp (Kristoffer Larsen fra 80.).

Jerv (4-2-3-1): Øyvind Knutsen – Dejan Corovic, Nils Petter Andersen, Espen Knudsen, Henrik Robstad – Jan Jenssen, Christopher MacConnacher (Joachim Edvardsen fra 46.) – Andreas Hagen (Tobias Collett fra 90.), Ohi Omoijuanfo, Christoffer Myhre (Alexander Lind fra 73.) – Dennis Agyake Antwi.

Kampstatistikk:

Avslutninger (nifs.no/NTB): 19-5 til Brann.
Avslutninger på mål (nifs.no/NTB): 8-3 til Brann.
Sjanser (BT): 8-1 til Brann.
Avslutninger innenfor sekstenmeteren (mine egne tall): 12-2 til Brann.

Karantener:

Leciejewski (3 gule) må stå over kampen mot Bærum.

Demidov (4 gule), Skålevik (4 gule – hvorav 3 fra Nest), Haugen (4 gule), Huseklepp (2 gule), Karadas (2 gule), Larsen (2 gule) og Vevatne (2 gule fra Bryne), må stå over med ett gult kort til.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Str b 3-2 90 90 - - 90 - - - -
FFK h 5-1 - 81 (1) - - 90 - 90 (2) - -
Ran b 0-0 90 90 - - 90 - - - -
Bry h 2-1 90 28 (1) - - 90 - - - -
KBK b 1-0 90 90 (1) 8 - 90 - - - -
Jerv h 2-0 90 - 45 - - - 90 - -
Min. 2222 1618 374 610 1898 1170 1107 10 361
Kamper 25 20 9 13 24 13 16 2 6
Startet 25 18 3 7 24 13 11 0 4
Mål 1 3 0 2 1 0 2 0 0
Gule 3 5 1 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0
Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Str b 3-2 86 - 4 90 8 - 90 (1) - 85
FFK h 5-1 90 - 90 90 (1) 11 - 90 22 -
Ran b 0-0 90 - - 84 6 - 90 1 90
Bry h 2-1 90 - - 83 10 - 90 7 90
KBK b 1-0 82 - - 90 19 1 90 - 90
Jerv h 2-0 90 - - 79 28 (2) - 90 11 90
Min 1932 133 544 2143 754 633 810 1444 1075
Kamper 24 2 7 27 26 9 9 24 12
Startet 22 2 6 25 5 7 9 16 12
Mål 2 0 0 8 3 0 2 6 0
Gule 4 0 0 2 2 0 1 2 3
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 1
Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Str b - 90 90 - - 68 (1) - 22 (1) 82 - -
FFK h - 90 90 - - 68 - 9 79 (1) - -
Ran b - 90 90 - - 89 - 14 76 - -
Bry h - 90 90 - - 90 - 62 80 (1) - -
KBK b - - 90 - - 90 - 89 71 - -
Jerv h - 45 90 - - 90 - 90 62 - -
Min. 0 855 2395 581 636 615 18 1207 618 810 105
Kamper 0 10 27 11 9 8 2 22 8 9 2
Startet 0 10 27 6 8 7 0 12 8 9 1
Mål 0 0 0 4 3 1 0 2 2 0 0
Gule 0 3 1 0 1 0 0 1 1 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva

-

Startoppstillinger:
FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska
HBK h 3-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
SIF b 3-2 Lec Nou Aco VDe Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
FFK h 5-1 Hor Nou Grø VDe Kri Hau Nil Bar Ren Skå Hus
Ran b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
Bry h 2-1 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
KBK b 1-0 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Bar Hau Ren Skå Hus
Jerv h 2-0 Lec Nou Grø Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Nå ser det lyst ut!

Brann var ganske tannløse
i starten oppå Møre
Forsvaret og Piotr
fikk en ryddejobb å gjøre
Det luktet ikke opprykk av
det Brann fikk til før pause
Hvis omgangen var “bra”,
så er vi faktisk ganske rause

Men sånn som sist,
ble Barmen den som fikset tre poeng
Han reddet oss med straffspark
og scorer sånt i fleng
For tredje gang på fire kamper
satte han den inn
Han hadde også denne gang
kontroll på straffen sin

Vi fikset altså seier
- no bør dette ligge an
til andreplass og opprykksfest
for kjære SK Brann
For fire kamper gjenstår
og med tre poeng i tre;
i tillegg til en uavgjort,
kan Solskjær glemme det!

-

Endelig! Etter å ha vært én scoring fra å gå forbi Kristiansund i tre runder på rad – og á poeng med dem i seks, klarte vi i den 26. runden endelig å klatre opp på direkte opprykkplass. Det er første gang etter en hel serierunde denne sesongen at vi ligger topp to på tabellen. På tide, kan man si. Og jeg sier det. Dette var kanskje årets viktigste og deiligste seier. Det var en enorm glede og lettelse da dommeren hadde fått nok og pekte på garderobene etter over fire minutters tillegg.

Det ble som ventet en tøff fight mot Kristiansund på Nordmøre, og det ble til tider ganske ampert. Hjemmelaget åpnet best og vi slet med å få til noe eget spill. I begynnelsen så det ut som om Brann ville ligge lavt og satse på å få uavgjort. Men Brann kom etter hvert mer med i kampen, dog fremdeles uten å skape all verden.

I det hele tatt var første omgang høyst middelmådig fra vår side, men rett før pause fikk vi straffe – for tredje gang på fire kamper. Og som i de to andre kampene var det vår nye og kanskje sikreste straffeskytter som gikk frem til krittmerket. Kristoffer Barmen scoret selvsagt også denne gang. Dessverre pådro han seg et gult kort som gjør at han må stå over hjemmekampen mot Jerv. Vi får håpe vi klarer å vinne uten straffespark mot dem.

Heller ikke i andre omgang skapte vi noe særlig å slå oss på brystet med, og jeg så da heller ingen som slo seg der. Det er faktisk sjelden man ser folk slå seg på brystet. Det er noe jeg savner. Men vi hadde da noen sjanser som kunne få det til å banke litt inni brystet i det minste. Blant annet fikk Erik Huseklepp en stor mulighet alene med Conny Månsson. Men hjemmelaget var nok hakket hvassere også i denne omgangen, og spesielt Aliou Coly fikk noen skumle muligheter.

Mot slutten ble det altfor spennende, men jeg tenkte at KBK umulig kunne klare å få poenggivende scoring i sluttminuttene igjen – slik de ha gjort så mange ganger før i år. De har jo tjent ni poeng på overtid denne sesongen (fem poenggivende overtidsmål!), så deres overtidskvote måtte da være oppbrukt! Arbeidsmiljøloven sier vel noe om denslags?

Og vi klarte da også å holde de blåkledde fra livet, og ledelsen kampen ut – ikke minst takket være vårt gode midtstopperpar. Forsvarsmessig har det blitt ganske solid, og vi har nå holdt nullen i fire av de siste syv kampene.

Takket være godt forsvarsspill og Barmens straffe fikk vi tre uhyre viktige poeng som gjør at vi får KBK på en underarmlengdes avstand. Til de siste kampene må vi imidlertid bedre oss offensivt, for fremover på banen har det lugget i de tre siste kampene. Og lugging er det ingen som liker. Det er barnslig og jentete.

Etter seieren i klippfiskhovedstaden ser det absolutt lyst ut med tanke på opprykk fire runder før slutt. Vi har et godt utgangspunkt. Uansett hva Kristiansund måtte finne på av flaks og annen faenskap i de siste fire rundene, kan vi tillate oss én uavgjort så sant vi vinner de tre andre. Det er vel også en mulighet for at vår nærmeste opprykksrival også kan rote vekk flere poeng. De skal tross alt spille tre av fire gjenstående kamper på bortebane – mot Sogndal, Åsane og Strømmen. (Her må det imidlertid påpekes at KBK er bedre borte enn hjemme). Vi for vår del har derimot tre av fire på hjemmebane. Dette bør gå veien, og det er en enorm skuffelse hvis direkte opprykk ryker nå. Men trygge kan vi selvsagt ikke være. Det er tross alt Brann dette…

Ingen av de fire gjenstående kampene blir lette: Jerv kjemper om kvalik, Bærum kjemper mot nedrykk, Nest er kanskje klare for nedrykk når vi møter dem – men ser kjempeprestisje i å tukte oss, og Hødd kjemper antagelig om en best mulig plassering som gir flest mulig fordeler i kvaliken. Det er uhyre viktig at ingen i spillergruppen nå tror at jobben er gjort og at resten av sesongen blir en parademarsj. Lars Arne Nilsen må nullstille guttene til hver kamp, men det tror jeg han er dyktig på.

Det skjedde dessuten mer positivt på søndag: At Sogndal bare klarte ett poeng i Åsane, betyr ikke bare at vi faktisk også har en mulighet til å vinne(!) divisjonen. For viktigst av alt; det gjør at sjansen er mindre for at sogningene allerede er opprykksklare og fulle av champagne og eplecider når de møter laget som er en sammenslåing av Kristiansund FK og Clausenengen (med det usympatiske kallenavnet “Enga”). Dessverre ser kampen mellom våre to opprykksrivaler ut til å bli utsatt til 21. oktober, og Sogndals opprykk kan i teorien være sikret før den tid. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: For det betyr i så fall at Kristiansund har tapt i Åsane… Og skulle Sogndal tape for Kristiansund, øker sjansen vår for å vinne divisjonen. Men det får komme i andre rekke. At vi rykker opp i det hele tatt, er selvsagt viktigst.

Brann klarte å påføre Kristiansund deres første tap etter en rekke på 7-1-0 siste åtte. Hjemmelaget kan gjerne mene borteseier var ufortjent denne gang, men på den annen side er ikke de blåkledde fra havgapet de som skal klage over andres heldige seire denne sesongen. De har hatt meget god uttelling denne høsten, og har også vunnet mange poeng på overtid.

Brann står nå med tretten strake seriekamper uten tap (8-5-0). Det er fremdeles ikke rekord, selv om det også denne gang er medier som har gått i “rekord”-fellen. Rekorden er fortsatt fra 1982 da vi gikk uten tap i de femten første rundene. Og tar vi med de seks siste året før (og holder kvalikkamper utenfor), klarte vi den gang 21 seriekamper på rad uten tap.

Selv om Brann bare har fem seire på bortebane i år, har vi faktisk tatt flere poeng (22) på våre fjorten bortekamper, enn Kristiansund har tatt (21) på sine fjorten hjemmekamper! Det er nemlig på bortebane KBK har vært meget gode i år (25 poeng på 12 kamper).

-

Slik rykker vi opp på poeng:

(Dette er altså et budsjett for opprykk – ikke et resultattips)

BRANN KR.SUND
nå -> 49 p nå -> 46 p
Runde mot mot
27.r. Jerv h 3 p Sogn. b 1 p
28.r. Bærum h 3 p Åsane b 3 p
29.r. Nest b 1 p HBK h 3 p
30.r. Hødd h 1 p Strøm. b 3 p
Fra nå: 2-2-0 8 p 3-1-0 10 p
Totalt: 57 p 56 p

Får Brann minimum 10 poeng (3-1-0) på de fire siste, er opprykket et faktum.

-

Og slik rykker vi opp med bedre målforskjell:

(Målforskjell-kolonnen viser seiersmarginen i hver kamp)

BRANN Målf. KR.SUND Målf.
nå -> 49 p 40-29 (+11) nå -> 46 p 33-23 (+10)
Runde mot mot
27.r. Jerv h 3 p 1-0 Sogn. b 1 p 1-1
28.r. Bærum h 3 p 2-0 Åsane b 3 p 3-2
29.r. Nest b 0 p 0-1 HBK h 3 p 3-2
30.r. Hødd h 1 p 0-0 Strøm. b 3 p 2-1
Fra nå: 2-1-1 7 p 3-1 (+2) 3-1-0 10 p 9-6 (+3)
Totalt: 56 p 43-30 (+13) 56 p 42-29 (+13)

Brann går her foran på flere scorede mål. Skulle Brann og KBK ende likt både på poeng, målforskjell og scorede mål, vil innbyrdes oppgjør telle i følge NFFs kampreglemet § 5-4 Med to seire og 3-1 sammenlagt, vinner vi også på det…

Dette betinger jo også at Ulf går på et poengtap, for hvis de vinner alle de fire siste mot Bærum (b), Levanger (h), Sogndal (b) og Ranheim (h) vil de få 56 poeng og minimum 16 plussmål.

 • Hvis Sogndal – Kr.sund går som planlagt neste midtuke, vil Brann tidligst være klare for opprykk mandag 19. oktober når vi møter Bærum på Stadion. Hvis Sogndal – Kr.sund blir flyttet til 21. oktober – slik det står i fare for å gjøre, kan vi tidligst rykke opp den dagen. Kristiansund kan tidligst rykke opp 25. oktober, når nest siste runde spilles.

Brann har altså tre hjemmekamper igjen. Kristiansund har bare en.

-

Slik redder vi tredjeplassen:

Selv om det ser lyst ut nå, kan vi fremdeles ikke være sikre på at det blir direkte opprykk.

I følge NFFs kampreglement § 5-6
foregår kvaliken på følgende møte:

- 1.runde: Nr. 3 har hjemmekamp mot nr. 6. Nr. 4 har hjemmekamp mot nr. 5.
- 2.runde: Vinneren i kampen mellom 3 og 6, spiller mot vinneren i kampen mellom 4 og 5. Det laget som var høyest plassert på tabellen får hjemmekamp. Nr. 3 får altså hjemmekamp i 2.runde uansett hvis de går videre. Nr. 6 får uansett bortekamp i 2.runde hvis de går videre. Nr. 4 eller 5 får bare hjemmekamp i 2.runde hvis nr. 6 slår ut nr. 3.
- 3.runde: Vinneren i 2.runde møter eliteseriens nr. 14 i dobbeltoppgjør. Rekkefølgen av hjemme/borte trekkes.

Altså er det viktig å ende på tredjeplass hvis vi ikke rykker direkte opp. Og slik klarer vi tredjeplassen – bak Sogndal og Kr.sund:

Branns gjenværende: Jerv (h) 3 p, Bærum (h) 3 p, Nest (b) 0 p, Hødd (h) 0 p = 55 poeng.
Ulfs gjenværende: Bærum (b) 3 p, Levanger (h) 3 p, Sogndal (b) 1 p, Ranheim (h) 3 p = 54 poeng.
Hødds gjenværende: Hønefoss (h) 3 p, Fr.stad (b) 3 p, Strømmen (h) 3 p, Brann (b) 3 p = 53 poeng.

Brann har tre hjemmekamper igjen. Ulf og Hødd bare to.

-

Slik vinner vi hele driten:

Som en kuriositet kan jeg ta med hvordan vi vinner hele divisjonen. Vi er bare fire poeng bak Sogndal, men grunnet målforskjellen må vi etter alle solemerker være fem poeng bedre enn saftkokerne på slutten for å gå forbi. Men slik gjør vi det:

 • Brann vinner alle de fire gjenstående og får 61 poeng.
 • Sogndal får uavgjort mot Hønefoss (b), uavgjort mot Kristiansund (h), uavgjort mot Ulf (h) og seier mot Levanger (b). Da ender de opp med 59 poeng.

(Bloggen fortsetter under bildene)

^ Innmarsj med stangflagg-tifo. Fotos: Alexander Osdal
-

^ Noen tar ansvar og har full innsats på tribunen. Foto: Alexander Osdal

^ Seieren er et faktum. Spillerne kommer bort til oss for å høre om det er plass i supporterbussen. Foto: Alexander Osdal

^ Seierbilde med dårlig fokus. Kritikkverdig fotokvalitet. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

00:50: Daouda Bamba kommer seg forbi Vadim Demidov på vår venstreside og legger inn. Amin Nouri klarerer inne i feltet.

01:35: Et farlig innkast fra Aliou Coly mot nærmeste som Pål Erik Ulvestad kneer
utenfor.

02:50: Piotr med utkast som Coly snapper foran Ruben Kristiansen. Coly kommer til innlegg, men Piotr Leciejewski tar det før Pål Erik Ulvestad får laget kvalme. I samme situasjon har Daouda Bamba gått i bakken inne i feltet etter en dytt fra Bismar Acosta.

06:00: De første seks minuttene hadde KBK vært mest aggressive.

06:05: Pål Erik Ulvestad går i bakken når Demidov dytter ham før et innkast.

08:30: Fredrik Haugen skyter fra 24 meter, men rett på keeper.

09:55: Det slås langt mot Bamba som utfordrer Acosta på vår høyreside. Bamba trekker innover og skyter fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet. Uten problemer for Piotr.

11:40: Etter et langt kast som Brann ikke klarer å klarere, kommer Daniel Berg til avslutning fra ti meters skrått hold. Det går over.

14:10: Pål Erik Ulvestad med innlegg, men det går rett til Piotr.

14:25: Brann kontrer og Rennie får ballen fra Kasper Skaanes. Rennie skyter fra skrått hold rett utenfor sekstenmeteren. Skuddet forandrer muligens retning og stryker lengste stolpe.

20:00: Brann hadde kommet seg mer inn i kampen nå, men fremdeles uten å skape noe særlig av betydning.

20:20: Nouri kommer til innlegg og Kasper Skaanes header langt over og utenfor fra ti meters skrått hold. Han burde latt den gå til Haugen som stod i bedre posisjon fem meter bak ham.

22:20: Huseklepp dyttes i bakken i en duell med Coly ved dødlinjen, men får ikke frispark.

23:20: Coly sklir heldigvis når han får en mulighet inne i feltet.

24:45: Brann presser etter en frisparksituasjon, men til slutt blir Demidov avblåst for offside.

26:00: Rennie skyter fra nesten 25 meters skrått hold, men er ikke i nærheten av mål.

33:40: Berg finner Pål Erik Ulvestad som plutselig kommer fri på deres høyrekant. Sistnevnte legger inn foran mål, men Acosta får klarert til corner før Bamba når den.

44:05: Etter ti innholdsløse minutter får Nouri slått langt frem mot Steffen Lie Skålevik som like utenfor femmeterhjørnet får en fot på ballen. Han treffer imidlertid dårlig, og ballen triller utenfor lengste stolpe.

45:00 + 0:15: Haugen slår inn til Huseklepp som på 15 meter får snudd seg og skutt. Ballen går via en blåkledd og til corner.

45:00 + 0:45: Straffe til Brann når Acosta på en corner header i hånden på Coly. Sistnevnte er med ryggen mot Acosta, men med hånden høyt hevet over hodet så har jo ikke dommeren noe annet valg enn å blåse.

45:00 + 1:35 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN, STR : Barmen setter ballen til høyre når keeper går til venstre!

45:00 + 2:20: Pause.

- 2. omgang: -

46:05: Piotr er ute og redder før Berg når ballen rett utenfor femmeteren etter et gjennomspill fra Lirodon Kalludra.

50:50: Sverre Økland med frispark som slås inn mot bakerste. Der er det to Kristiansund-spillere som dukker opp. Bamba treffer ikke skikkelig med hodet ved femmeteren, og ballen går heldigvis ut.

51:30: Espen Næss Lund lykkes ikke med sitt akrobatiske forsøk på å stoppe Haugens fremlemping til Huseklepp som plutselig er alene med keeper. Men fra skrå vinkel like utenfor femmeteren, setter sandsligutten ballen rett på keeper som kommer ut. Returen fra spiss vinkel ender bare i corner.

54:00: Enorm sjanse for KBK. De har en corner som slås mot bakerste hvor det heades inn foran mål. På tre meter får Coly avsluttet, men Piotr redder på streken.

57:25: Stian Gregersen skyter fra 25 meter, men Acosta klarerer inne i feltet.

59:55: Litt klabb og babb inne i feltet avsluttes med at Huseklepp skyter utenfor fra ti meter.

63:00; gult kort, KBK og Brann: Aliou Coly og Steffen Like Skålevik for håndgemeng. Coly var den som var klart mest aggressiv.

63:40: Haugen med innoverskrudd frispark. Det går via en blåkledd og via stolpen og ut. I denne situasjonen stoppet nordmøringene opp i den tro at det skulle avvinkes for offside.

67:20: Frispark fra Økland mot bakerste hvor Coly får heade fra fire meter. Han header ned i bakken og liiike utenfor!

69:35; -> bytte KBK: Rozhat Shaswari inn for Sverre Økland.

70:20: Corner fra vår venstreside ved Berg. Coly får hodet på den på tre meter, men treffer heldigvis ikke skikkelig. Ballen går derfor bare videre i feltet, før vi får klarert til kast. Også det blir småfarlig, men KBK får ikke kommet til avslutning.

71:20; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Steffen Lie Skålevik.

75:00; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for å hindre Bamba ved en overgang.

77:25; bytte, KBK: Tor Erik Torske inn for Daniel Berg.

78:35: Hjemmelaget slår langt fremover, Espen Næss Lund header ned til Rozhat Shaswari som kommer stormende. Han får ikke kontroll og må helt ned til dødlinjen. Bamba skyter fra 13 meters skrått hold. Det går via Acosta og ut mot siden av feltet.

79:15: Rennie er tøff skulder mot skulder mot Erlend Sivertsen på høyrekanten, men dommeren lar det passere. Så kommer han til innlegg fra dødlinjen, men klarer ikke å treffe Huseklepp på bakerste. Coly får klarert.

80:45: Huseklepp legger inn mot Karadas, men treffer ham ikke.

81:10; gult kort, KBK: Liridon Kalludra for armbruk mot Haugen.

81:40: Barmen skyter like utenfor fra tyve meter.

82:00; -> bytte Brann: Eirik Birkelund inn for Fredrik Haugen.

83:00; -> bytte KBK: Andreas Hopmark inn for Pål Erik Ulvestad.

84:05; gult kort, Brann: Piotr Leciejewski for å drøye tid. Han ber om det, for dette er han flink til.

87:25: En KBK-spiller går i bakken rett utenfor sekstenmeteren i duell med Demidov. Publikum roper på straffe, men dommeren lar det gå videre.

89:55; -> bytte Brann: Fredrik Pallesen Knudsen inn for Kasper Skaanes.

90:00 + 0:50; gult kort, KBK: Espen Næss Lund. Først handser han med en hånd høyt over hodet. Så kommer han med en ettersleng mot Demidov.

90:00 + 1:40: Kalludra med et småfarlig innlegg mot bakerste, men Demidov klarerer til corner.

90:00 + 2:00: Kalludra med corner, Dan Peter Ulvestad header langt utenfor fra tolv meter.

90:00 + 4:20: Kampen er over!

-

Publikum:

3000 tilskuere, men det var ikke mye stemning. Kampen var jo ikke noe bra, og mange av dem som var der hadde vel ikke vært på kamp før. De holder sikkert med RBK eller MFK sånn ellers…

Vi for vår del var 200 på det utsolgte bortefeltet. Der var det selvsagt bra med liv og en del folk fra supportermiljøet. Mye humor underveis, bl.a. litt mobbing for den såre sykehusstriden som endte med at byens sykehus ble flyttet til Molde. Det var også litt “uglelyder” (hvis vi kan kalle det det) til “kan vi høre Uglan synge?”. Pål Erik Ulvestad fikk “Kovacs é et svin” etter seg. Ikke helt ulike de to – i hvert fall på 30 meters hold. Godt humør og god stemning!

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Kristiansund – Brann 0-1 (0-1)
Kristiansund stadion. 26. runde OBOS-ligaen. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget. Tilskuere: 3080. Gult kort: Aliou Coly, Liridon Kalludra, Espen Næss Lund, Kristiansund, Steffen Lie Skålevik, Kristoffer Barmen, Piotr Leciejewski, Brann.
0-1: Kristoffer Barmen (45.)
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes (Fredrik P. Knudsen fra 90.), Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen (Eirik Birkelund fra 83.) – Amadaiya Rennie, Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas fra 72.), Erik Huseklepp.
Kristiansund (4-2-3-1): Conny Månsson – Aliou Coly, Espen Næss Lund, Dan Peter Ulvestad, Erlend Sivertsen – Sverre Økland (Rozhat Shaswari fra 70.), Stian Gregersen – Daniel Berg (Tor Erik Torske fra 78.), Pål Erik Ulvestad (Andreas Hopmark fra 84.), Liridon Kalludra – Daouda Bamba.

Kampstatistikk:

Antall avslutninger (nifs.no/NTB): 6-5 til Brann
Antall avslutninger på mål (nifs.no/NTB): 2-2
Antall sjanser (BT): 2-2
Antall avslutninger innenfor 16-meteren (mine egne tall): 8-5 til KBK

Karantener:

Barmen må stå over neste kamp pga 5 gule.

Demidov (4 gule), Skålevik (4 gule – hvorav 3 fra Nest), Haugen (4 gule), Huseklepp (2 gule), Karadas (2 gule), Leciejewski (2 gule), Larsen (2 gule) og Vevatne (2 gule fra Bryne), må stå over med ett gult kort til.

Kuriosa:

- Alle Branns fem bortseire i årets serie har vært med ett mål. Tar vi med seieren i Haugesund i fjor, er alle våre seks siste borteseire i serien på ett mål. Forrige gang vi vant med mer enn ett mål på bortebane i serien, var da vi slo Godset 4-1 for snart tretten måneder siden.
- Brann har altså kun vunnet 5 av 14 seriekamper på bortebane (Kr.sund har vunnet 8 av 12!)
- Brann har fremdeles minusmål (15-16) i serien etter fjorten kamper på bortebane. Kr.sund har 18-11 i målforskjell på tolv kamper borte.
- Brann har åtte strake bortekamper i serien uten tap (4-4-0). Forrige bortetap var 1-4 for Levanger 26. mai.
- Brann har 8-5-0 og 29 poeng siste tretten seriekamper. (Kr.sund har 8-2-3 og 26 poeng – Sogndal har bare tatt 21).
- Kr.sund har 7-1-1 og 22 poeng siste ni seriekamper (Brann har 5-4-0 og 19 poeng)
- Kr.sunds fire siste seire (og åtte av de siste ni seirene) i serien, har vært med ett mål.
- Kr.sund har 5-6-3 (21 poeng) på 14 hjemmekamper i serien.
- Brann har 5-7-2 (22 poeng) på 14 bortekamper i serien.
- Kr.sund har scoret mer enn to mål i bare én av de siste 17 seriekampene.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Str b 3-2 90 90 - - 90 - - - -
FFK h 5-1 - 81 (1) - - 90 - 90 (2) - -
Ran b 0-0 90 90 - - 90 - - - -
Bry h 2-1 90 28 (1) - - 90 - - - -
KBK b 1-0 90 90 (1) 8 - 90 - - - -
Min. 2132 1618 329 610 1898 1170 1017 10 361
Kamper 24 20 8 13 24 13 15 2 6
Startet 24 18 3 7 24 13 10 0 4
Mål 1 3 0 2 1 0 2 0 0
Gule 3 5 1 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0
Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Str b 3-2 86 - 4 90 8 - 90 (1) - 85
FFK h 5-1 90 - 90 90 (1) 11 - 90 22 -
Ran b 0-0 90 - - 84 6 - 90 1 90
Bry h 2-1 90 - - 83 10 - 90 7 90
KBK b 1-0 82 - - 90 19 1 90 - 90
Min 1842 133 544 2064 726 633 720 1433 985
Kamper 23 2 7 26 25 9 8 23 11
Startet 21 2 6 24 5 7 8 16 11
Mål 2 0 0 8 1 0 2 6 0
Gule 4 0 0 2 2 0 1 2 2
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 1
Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Str b - 90 90 - - 68 (1) - 22 (1) 82 - -
FFK h - 90 90 - - 68 - 9 79 (1) - -
Ran b - 90 90 - - 89 - 14 76 - -
Bry h - 90 90 - - 90 - 62 80 (1) - -
KBK b - - 90 - - 90 - 89 71 - -
Min. 0 810 2305 581 636 525 18 1117 556 810 105
Kamper 0 9 26 11 9 7 2 21 7 9 2
Startet 0 9 26 6 8 6 0 11 7 9 1
Mål 0 0 0 4 3 1 0 2 2 0 0
Gule 0 3 1 0 1 0 0 1 1 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva

-

Startoppstillinger:

FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska
HBK h 3-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
SIF b 3-2 Lec Nou Aco VDe Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
FFK h 5-1 Hor Nou Grø VDe Kri Hau Nil Bar Ren Skå Hus
Ran b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
Bry h 2-1 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
KBK b 1-0 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Bar Hau Ren Skå Hus

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Kan man spare seg til suksess?

BT kunne onsdag presentere Branns nye lønnssystem som i følge avisen bl.a. innebærer at ingen spillere skal tjene mer enn 900 000 i året. Mange eliteserieklubber vil kunne tilby bedre lønnsbetingelser for sine beste spillere enn dette. Min videre omtale av saken forutsetter at dette ikke bare er planen for tiden vi måtte tilbringe i 1.divisjon (dette ble jo vedtatt i mai da vi slet), men også planen etter et eventuelt opprykk:

At dagens Brann-spillere ikke presterer på det nivået lønnen deres ligger på, kan ikke være en spesielt kontroversiell påstand. At Brann historisk har fått ekstremt svake resultater i forhold til lønningene som har blitt utbetalt, likeså.

Men for en klubb som forhåpentligvis skal kjempe i toppen av eliten innen et par år, er ikke lønnsnivået for høyt. Man må bare finne de riktige spillerne som passer til det høye lønnsnivået – og presterer slik man kan forvente når de får utbetalinger i norgestoppen. Branns mål må ikke å være å få like gode (middelmådige) spillere som vi har i dag, til en lavere pris. Branns mål må derimot være å få bedre spillere enn vi har hatt de siste årene, men til samme pris som vi betaler nå.

For der har Brann vært for dårlige i mange år. Spillerlogistikken har vært under enhver kritikk. Brann har betalt dyrt for middelmådighet. Skal vi kjempe om medaljer – og aller helst gull – må vi være ekstremt dyktige på å finne de riktige spillerne. Det har vi ikke vært. Og det blir enda vanskeligere når man ikke engang kan tilby de beste spillerne en konkurransedyktig lønn.

Det er mulig Brann-ledelsen tror det er mulig å nå eliteserietoppen med billigspillere og lokale talenter. Og joda; andre klubber har vist at det er fullt mulig å kjempe i toppen et par år uten masse penger. Med full klaff på billigmarkedet, en god årgang lokale spillere, gode holdninger og de riktige folkene i trenerteam og sportslig ledelse, kan man i heldige år være der Stabæk er med sine begrensede ressurser.

Men som regel vil man ikke kunne kjempe helt i toppen år etter år etter år uten å bruke en god del penger. De ti siste sesongene er det de ressurssterke (og antagelig høyt spillerlønnede) klubbene RBK, MFK, VIF og Viking (i den rekkefølgen) som har tatt flest poeng sammenlagt i eliteserien. Og det er jo i toppen år etter år etter år, vi ønsker å være. Vi er tross alt en av Norges største klubber i omsetning. Den fordelen må vi jo utnytte ved å være en av Norges største klubber også i sportslig satsing – og dermed også i lønnsposen. Man kan ikke forvente at det skal bli full klaff på billigløsninger hvert år.

Et annet poeng er at vi også kan miste lokale spillere som har gått gradene og blitt så gode at de har blitt høyinteressante for konkurrerende klubber. Det vil være surt å se et lokalt supertalent forsvinne til en annen klubb fordi de kan tilby 1,5 mill i lønn, mens vi selv bare kan tilby 900 000.

Brann må som sagt bli dyktigere til å finne de rette spillerne. De som fortjener lønn i tippeligatoppen. Spillere det finnes tolv stykker av på dusinet, bør lønnes like gjennomsnittlig som deres eget sportslige nivå. Der har ikke Brann vært gode nok. Skal vi kutte i lønnsutgifter og få en mer edruelig lønnspolitikk, så må det være i kategorien spillere som man uten problemer kan skifte ut uten å bli svekket.

Men de beste spillerne – de som skal være profilene og lederfigurene som hever laget, de får man ikke for middelmådige lønninger. Brann vil komme til kort i kampen om de beste spillerne som gjerne er forskjellen på gull (eller medalje) med e-cup-deltagelse, og en kjedelig 4.-5.plass. Og for den del forskjellen mellom 17000 tilskuere og 12000.

Suksess over tid vil koste. Inntektene man får som følge av suksessen, vil forhåpentligvis dekke dette inn. Det går fint an å være edruelig i lønnspolitikken uten å skyte seg selv i foten ved å sette et absolutt tak som vil gjøre at vi må trekke oss når lønnsbudrunden runder 900 000 for de spillerne som skal utgjøre den lille forskjellen mellom suksess og nesten-suksess.

Jeg reagerer selvsagt også på det som BT skrev om bonusordingen. Det ble nemlig hevdet at hvis Brann falt nedover tabellen mot slutten av sesongen, så vil spillerne risikere å måtte tilbakebetale tidligere utbetalte bonuser. Man kan gjerne være artig og si at “ja de fortjener no for f… ikkje bedre hvis de ramler nedover tabellen på høsten”. Men her er det altså en konkurransesituasjon. Hvem vil gå til en klubb der man ikke bør bruke bonusen man får i juli, fordi den kanskje må betales tilbake i november?

Brann gjør seg ikke akkurat attraktive på spillermarkedet. At dagens spillere “ikke fortjener bedre” med dagens divisjonsstatus, er en helt annen sak. Det nedskalerte lønssystemet er selvsagt fornuftig hvis man spiller i 1.divisjon. Men det er ikke i denne divisjonen vi har planer om å være – og en av Norges største klubber skal selvsagt sikte mot toppen av tippeligaen. Signalene Brann sender ut med dette lønnssystemet, er imidlertid et annet.

Annonse