Viser arkivet for november, 2015

Sesongevaluering 2015

For å begynne med det positive og desidert viktigste: Vi rykket opp. Det var det som talte denne sesongen, og det klarte vi. Med stil eller overbevisning var det imidlertid ikke. Men aldri så gale at det ikke er godt for noe: Nå er det neppe noen i Brann-systemet som tror dette laget vil ta eliteserien med storm neste år, uten forsterkninger og hardt arbeid. Resultater av Lars Arne Nilsens fokus på treningskultur vil vi nok se mer resultater av etter en lang vinteroppkjøring. Det må likevel ryddes en del i stallen og forsterkningee må komme inn. Spesielt offensivt må vi få inn kvalitet, for der har det vært store mangler denne sesongen. Da gjelder det å ikke bare finne spillere med store navn, men spillere som passer til Nilsens fotball.

Serieevealuering: Vi hanglet oss til opprykk med lav poengsum og lav målscore – og endte ni poeng bak Sogndal. Vi vant færre enn halvparten av kampene, de fleste seirene (9 av 14) var med ett mål, og mange av poengene vi fikk var strengt tatt heldige. Spillemessig har det ytterst sjeldent vært noe å hoppe i taket for.

Spesielt på bortebane scoret vi ekstremt få mål; kun 16. Ingen tidligere topp to-lag etter at man begynte med 16 lag i 1.divisjon i 2001, har hatt så få bortemål. Den gamle bunnrekorden var 19. I fjorårets nedrykksesong scoret vi i det minste 25 utenbys… Vi vant heller ikke mange bortekamper; kun fem av femten. Det er bare én mer enn vi fikk i eliten i fjor.

Skal vi trekke frem noe bra så må det være at antallet baklengs ikke var så verst, og spesielt kun 18 feil vei på bortebane er greit.

Kort sagt; vi har på ingen måte overbevist eller imponert på nivå to. Selvsagt må man ta med i betraktningen at de fleste lagene ser på det som “århundrets happening” å møte Brann – og vi har slitt med å score på lag som ofte har hatt stort defensivt fokus mot oss, men det vi har prestert i år er likevel på ingen måte godt nok. Vi er tross alt den desidert mest ressurssterke klubben i denne divisjonen på mange mange år.

Noen vil nok reagere på at jeg er så streng at jeg gir 2+ i karakter når vi har rykket opp. Folk vil rope “surpomp!” og “fysjom!” til meg på gaten. Men jeg følger samme skala som jeg har gjort i alle tidligere år, og da er toppkarakteren 6 omtrent der hvor Rosenborg er nå. Og veien dit er lang. Veldig lang. I fjor rykket vi ned og jeg ga 2 minus. Årets prestasjon er strengt tatt ikke særlig mye bedre, og blant annet scoret vi bare fem flere mål i årets 1.divisjon enn i fjorårets tippeliga. På bortebane scoret vi faktisk ni (!) færre i år enn i fjor da vi spilte en divisjon høyere… Karakteren 2+ høres fornuftig ut med tanke på at vi – rent matematisk i hvert fall – bare ble Norges 18. beste lag dette året. Etter at seriesystemet ble opprettet i 1948/49, har vi aldri tidligere hatt mer enn 16 lag over oss. (Vi var aldri dårligere enn å være et av opprykkslagene fra de mange gruppene det den gang var på nivå to).

Karakter: 2+

Cupevaluering: Det begynte med godkjente 6-1 borte over Os. I andre runde ble det 1-1 borte mot 2.divisjonslaget Vard i en fryktelig svak kamp av Brann, der vi var heldige som fikk utligning på overtid. Det ble ingen mål i ekstraomgangene, men vi vant straffekonken. I 3. runde spilte vi en av årets beste kamper da vi vant 4-1 over Bryne. Hjemme mot elitelaget Sarpsborg i 4.runde kunne vi fort ha vunnet, men kampen endte 0-0 etter 120 minutter. Denne gang tapte vi imidlertid på straffer og eventyret var over for i år. Karakteren min blir 3, og det er det samme som i fjor.

Totalevaluering: 2+ Cupen veier ikke nok til at totalkarakteren kan bli bli noe annet enn 2+

Sesongens utvikling: Det begynte med en bra kamp og et godkjent 1-1-resultat på bortebane mot det de fleste trodde ville bli en seriøs opprykkskonkurrent, nemlig Fredrikstad. Med 2-0 hjemme over Strømmen på en dårlig dag, hadde vi fått en ok start. Men så gikk det straks verre; 0-3 i Ulsteinvik var brutalt, og 2-2 borte mot det forventede bunnlaget Jerv imponerte heller ikke noen. Så kom vi på skinnene igjen med 4-1 i en bra kamp mot Ranheim på Stadion og en meget heldig 1-0-seier på Bryne. Men så kom tre uavgjorte på rappen mot Ulf (h), Hønefoss (b) og meget skuffende 2-2 hjemme mot Nest på 16. mai foran fullsatte tribuner. Men vi hadde fremdeles ikke sett det verste: 1-4 på bortebane mot Levanger betød slutten for Rikard Norling. Han hadde vist at han ikke maktet å ordne opp. Brann lå på niendeplass med syv poeng til direkte opprykk og seks poeng til nedrykk.

Så kom Lars Arne Nilsen inn døren med 4-3-3 og en helt annen kjennskap til norsk førstedivisjon enn det Norling hadde. Etter hvert ble det også gjort utskiftninger i stallen. Ting begynte å fungere bedre, i hvert fall defensivt. LANs Brann-karriere begynte med to kjappe seire: 2-1 over Follo og en litt heldig 3-2-seier i Åsane etter å ha lagt under 0-2, og i denne perioden fikk vi også den gode cupkampen mot Bryne. Men alt var ikke rosenrødt med ny trener likevel, for deretter tapte vi ydmykende 0-4 på Stadion for Sogndal. Men deretter fikk vi femten strake seriekamper uten tap – tangering av klubbrekorden for én enkelt sesong, selv om ikke alle resultater var like imponerende; f.eks. 1-1 borte mot Bærum, 2-2 hjemme mot Åsane og 2-2 hjemme mot Bærum. I slutten av august til midten av september hadde vi vår beste periode: 0-0 borte mot serieleder Sogndal, 3-0 hjemme over Hønefoss, 3-2 på Strømmen i en kamp der vi styrte fullstendig og så kanskje den beste kampen av de alle; 5-1 over Fredrikstad på Stadion.

Vi slet lenge med å komme oss forbi Kristiansund på målforskjell og i runde 23-25 var vi bare ett mål fra å komme foran dem på antall scorede mål: Men til slutt klarte vi å passere dem i internoppgjøret på Nordmøre. Det endte 1-0 til oss i en kamp som fort kunne endt med poengtap. Vi fulgte opp med 2-0 på Stadion over Jerv og hadde for tredje gang i år oppnådd tre strake serieseire. Men da opprykket skulle så godt som sikres hjemme mot Bærum, sviktet vi og fikk med nød og neppe ett poeng. Dermed røk stoppet seiersrekken på tre kamper også denne gang. Heldigvis gjorde Sogndal jobben for oss mot opprykksrival Kristiansund, og opprykket vårt var sikret 21. oktober. Etter dette datt Brann i do og tapte 1-2 borte for Nest og med samme resultat hjemme mot Hødd.

Publikum: 10124 i snitt må være godkjent på nivå to. Det er i hvert fall ny norsk rekord i den divisjonen. Imidlertid har det vært store variasjoner; fra 6827 til 17284. Flere av kampene med 7-8000 tilskuere hadde dessuten et langt lavere reelt fremmøte enn det oppgitte antallet solgte billetter. Brann har spilt mye dårlig fotball på Stadion i år, og dette har også påvirket stemningen på tribunene.

Oppmøtet på bortebane har vært formidabelt. I snitt har det vært 382 på bortefeltet på våre bortekamper denne sesongen, og da har bortefeltet vært smekkfullt i over halvparten av dem. (I fjor var snittet 332). Spesielt mot Nest og Åsane kunne vi solgt mange mange flere billetter enn de hhv 180 og 800 vi fikk.

Årets mest imponerende fremmøte av Brann-supportere var i Bærum, Ski og Strømmen hvor hhv 715, 900 og 950 rødhvite to turen og utgjorde omtrent halvparten av det totale publikum. Spesielt bra med tanke på at Bærum-kampen gikk på en mandag, mens Follo-kampen mot Ski var på en tirsdag.

Årets høydepunkt: Opprykket var selvsagt høydepunktet. Ser man på kamper vi spilte selv, var seieren over Kristiansund borte den største opplevelsen. Det var da vi endelig inntok opprykksplassen.

Årets beste kamp: 5-1-seieren over FFK. Vi spilte også bra i 3-0-seieren hjemme mot Hønefoss og i 3-2-seieren på Strømmen. 4-1 over Bryne borte i cupen var også en bra kamp.

Årets nedtur: 1-4 for Levanger borte og 0-4 for Sogndal på Stadion var årets største skandaler. 2-2 på 16.mai mot Nest og for den del 2-2 på Stadion mot lokalrival Åsane var andre nedturer. En kamp som endte bra selv om vi var skrekkelig dårlige var cupkampen mot Vard.

Årets spiller: For meg var Vadim Demidov årets bestemann, men med Fredrik Haugen som en god nummer to. I tillegg må man nevne alle kampene som ble snudd av at Azar Karadas ble byttet inn.

Årets spiller-overraskelse: Kristoffer Barmen fikk en etterlengtet opptur etter mye svakt tidligere. Amin Nouri spilte nesten alt på høyrebacken.

Årets toppscorer: Erik Huseklepp med 8 seriemål.

Flest spilleminutter: Amin Nouri fikk 2659 av 2700 mulige minutter i serien. Han startet samtlige seriekamper.

Årets spiller-skuffelse: Jakob Orlov som etter hvert havnet på benken og til slutt havnet i Hammarby. Det var også en skuffelse at Kristoffer Larsen heller ikke i år fikk sitt virkelige gjennombrudd og havnet helt i kulden på høsten. Han er fremdeles altfor variabel i sine prestasjoner.

Norling vs Nilsen

10 runder m Norling 20 runder m LAN
Mål pr kamp 1,30 1,65
Baklengs pr kamp 1,30 1,10
Måldiff. pr kamp 0 +0,55
Poeng pr kamp 1,40 1,95
Avslutninger for pr k 10,60 11,65
Avslutninger mot pr k 13,40 8,45
Avslut.differense pr k -2,80 +3,20
Avsl. på mål pr kamp for 5,40 5,75
Avsl. på mål pr kamp mot 5,60 4,10
Avsl. på mål, differense -0,20 +1,65
Avsl. innenfor 16-m. for 7,70 7,45
Avsl. innenfor 16-m. mot 6,80 4,85
Hjemmek/bortek 4/6 11/9

Etter at Lars Arne Nilsen kom inn har vi forbedret oss resultatmessig. Statistikker over avslutninger og denslags har selvsagt sine svakheter og forteller gjerne ikke hele sannheten. Men ut fra statistikkene har vi forbedret oss noe offensivt, mens vi har forbedret oss klart defensivt.

-
I statistikkene under er det en del sammenligninger med prestasjonene i 1.div. f.o.m. 2001 og frem til nå. 2001 var første året med 16 lag (30 kamper) i denne divisjonen. Et unntak var dog 2010 da alle Lyns kamper ble slettet og det kun ble spilt 28 runder. Totalt i perioden dreier det seg om 239 “sesonger” (16 lag x 14 sesonger + 15 lag x 1 sesong)

Sluttabellen:

1 Sogndal 30 18 8 4 59-31 +28 62
2 Brann 30 14 11 5 46-35 +11 53
3 Kristiansund 30 14 7 9 37-30 +7 49
4 Hødd 30 14 6 10 43-40 +3 48
5 Jerv 30 12 11 7 47-28 +19 47
6 Ranheim 30 13 8 9 48-36 +12 47
7 Sandnes Ulf 30 13 8 9 49-40 +9 47
8 Strømmen 30 10 7 13 33-39 -6 37
9 Levanger 30 10 6 14 48-53 -5 36
10 Bryne 30 10 6 14 43-50 -7 36
11 Åsane 30 8 11 11 46-46 0 35
12 Fredrikstad 30 8 11 11 41-61 -20 35
13 Follo 30 8 9 13 42-43 -1 33
14 Nest-Sotra 30 8 7 15 41-51 -10 31
15 Bærum 30 8 7 15 44-67 -23 31
16 Hønefoss 30 7 7 16 35-52 -17 28
 • Poeng: Som kjent fikk ett lag (Sogndal, 62) flere poeng enn Brann (53). I 2001-15 har det skjedd 46 ganger i 1.div. at noen har fått flere poeng enn vi fikk i år, i tillegg til at 4 har fått like mange. Flest fikk Start i 2004 med 74. Kun Stabæk i 2013 har endt topp to i 1.div. i 2001-15 med dårligere poengsum (52) enn vi fikk i år.
 • Seire: Brann fikk 14 seire, og sammen med Kr.sund og Hødd var det nest mest etter Sogndal (18). I 2001-15 har det skjedd 59 ganger i 1.div. at noen har fått flere seire enn vi fikk i år, i tillegg til at 19 har fått like mange. Flest fikk Start i 2004 med hele 24! Kun Stabæk i 2013 har endt topp to i 1.div. i perioden 2001-15 med like få seire som vi fikk i år.
 • Tap: Brann fikk 5 tap, og bare Sogndal (4) fikk færre. I 2001-15 har det skjedd 12 ganger i 1.div. at noen har fått færre tap enn vi fikk i år, i tillegg til at 9 har fått like mange. Færrest fikk Sandefjord i fjor med kun ett. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har 11 fått færre (og 8 like mange) tap som det vi fikk i år.
 • Mål: Brann scoret 46 i år, og fem scoret flere; Sogndal (59), Ulf (49), Ranheim (48), Levanger (48) og Jerv (47). I tillegg scoret Åsane like mange som oss. I 2001-15 har det skjedd 124 ganger i 1.div. at noen har fått flere mål enn vi fikk i år, i tillegg til at 11 har fått like mange. Flest fikkk Hamkam i 2007 med hele 82! 7 lag har i årene 2001-15 rykket ned med flere scorede mål (opptil 56) enn vi fikk i år. Kun Sandefjord i 2008 har i perioden 2001-15 endt topp to med like få mål som det vi fikk i år.
 • Baklengs: Brann slapp inn 35 i år, og tre slapp inn færre; Jerv (28), Kr.sund (30) og Sogndal (31). I 2001-15 har det skjedd 29 ganger i 1.div. at noen har fått færre baklengs enn vi fikk i år, i tillegg til at 2 har fått like mange. Færrest fikk Start i 2004 med 23. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i perioden 2001-15 har 16 fått færre (og to like mange) baklengs som det vi fikk i år.
 • Målforskjell: Brann fikk + 11 i målforskjell i år. Tre lag fikk bedre; Sogndal (+ 28), Jerv (+ 19) og Ranheim (+ 12). I 2001-15 har det skjedd 70 ganger i 1.div. at noen har fått bedre målforskjell enn vi fikk i år, i tillegg at 6 har fått lik målforskjell. Best målforskjell i 2001-15 fikk AaFK i 2002 med + 51! Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har kun Stabæk (+ 5) fått dårligere målforskjell enn det vi fikk i år.

-

Hjemmetabellen:

1 Sogndal 15 11 3 1 31-15 +16 36
2 Brann 15 9 4 2 30-17 +13 31
3 Ranheim 15 9 3 3 31-12 +19 30
4 Sandnes Ulf 15 9 2 4 31-22 +9 29
5 Jerv 15 7 6 2 28-10 +18 27
6 Hødd 15 7 4 4 23-17 +6 25
7 Kristiansund 15 6 6 3 16-12 +4 24
8 Bryne 15 7 3 5 23-20 +3 24
9 Levanger 15 6 4 5 24-19 +5 22
10 Fredrikstad 15 4 9 2 23-21 +2 21
11 Åsane 15 5 5 5 26-18 +8 20
12 Nest-Sotra 15 6 2 7 23-20 +3 20
13 Strømmen 15 6 2 7 19-22 -3 20
14 Bærum 15 6 2 7 24-28 -4 20
15 Follo 15 5 4 6 26-21 +5 19
16 Hønefoss 15 4 6 5 24-26 -2 18
 • Poeng hjemme: Brann ble divisjonens nest beste hjemmelag med 31 poeng. I 2001-15 har det 44 ganger skjedd i 1.div. at noen har fått flere poeng hjemme enn vi fikk i år. I tillegg har 7 lag fått like mange poeng. Flest tok TIL og Glimt (begge 42) i hhv 2002 og 2013. Flest i år fikk Sogndal med 36. Av de 30 lagene som har endt topp to i 1.div. i årene 2001-15, har 25 tatt flere (og 1 like mange) poeng hjemme som det vi fikk i år.
 • Seire hjemme: Vi fikk nest flest hjemmeseire (9) sammen med Ranheim og Ulf. I 2001-15 har det skjedd 44 ganger i 1.div. at noen har fått flere hjemmeseire enn vi fikk i år, i tillegg til at det 24 ganger har skjedd at noen har fått like mange. Flest tok TIL og Glimt (begge 14) i hhv 2002 og 2013. Sogndal fikk flest i år med 11. Av de 30 lagene som har endt topp to i 1.div. i årene 2001-15, har 23 fått flere (og 4 like mange) hjemmeseire som det vi fikk i år.
 • Tap hjemme: Vi fikk nest færrest hjemmetap (2) sammen med Jerv og Fredrikstad. I 2001-15 har det skjedd 25 ganger i 1.div. at noen har fått færre hjemmetap enn vi fikk i år, i tillegg til at det 29 ganger har skjedd at noen har fått like mange. Færrest fikk Odd som gikk ubeseiret hjemme i 2008. Sogndal fikk færrest i år med 1. Av de 30 topp to-lagene i i 1.div. 2001-15 har 18 fått færre (og 6 like mange) hjemmetap som det vi fikk i år.
 • Scoringer hjemme: Tre lag scoret flere hjemmemål enn Brann (30). Det var Sogndal, Ranheim og Ulf som alle scoret 31. I 2001-15 har det skjedd 76 ganger i 1.div. at noen har scoret flere hjemmemål enn vi fikk i år, i tillegg til at 14 har scoret like mange. Flest fikk AaFK i 2002 med 54. 4 lag har i perioden 2001-15 rykket ned med flere hjemmemål (inntil 37) enn det vi fikk i år. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har 22 fått flere (og 1 like mange) hjemmemål som det vi fikk i år.
 • Baklengs hjemme: Fire lag fikk færre baklengs hjemme enn Brann (17). Det var Hødd (10), Kristiansund (12), Ranheim (12) og Sogndal (15). I tillegg slapp også Hødd inn 17 hjemme. I 2001-15 har det skjedd 65 ganger i 1.div. at noen har sluppet inn færre mål hjemme enn vi gjorde i år, i tillegg til at 13 slapp inn like mange. Færrest fikk Glimt i 2013 og Sandefjord i 2014 med 7. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har 24 fått færre (og 1 like mange) hjemmebaklengs som det vi fikk i år.
 • Målforskjell hjemme: Tre lag fikk bedre målforskjell hjemme enn Brann (+ 13). Det var Ranheim (+ 19), Jerv (+ 18) og Sogndal (+ 16). I 2001-15 har det skjedd 67 ganger i 1.divisjon at noen har fått bedre målforskjell hjemme enn vi gjorde i år, i tillegg til at ni hadde lik målforskjell. Best hjemme-målforskjell i 2001-15 hadde AaFK i 2002 med + 44. Mandalskameratene rykket i 2001 med like god målforskjell hjemme som det vi hadde i år (+ 13). I 2009 rykket Hamkam ned med + 19 i målforskjell hjemme. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har bare Stabæk i 2013 (+ 11) fått dårligere hjemme-målforskjell enn det vi fikk i år.

-

Bortetabellen:

1 Sogndal 15 7 5 3 28-16 +12 26
2 Kristiansund 15 8 1 6 21-18 +3 25
3 Hødd 15 7 2 6 20-23 -3 23
4 Brann 15 5 7 3 16-18 -2 22
5 Jerv 15 5 5 5 19-18 +1 20
6 Sandnes Ulf 15 4 6 5 18-18 0 18
7 Strømmen 15 4 5 6 14-17 -3 17
8 Ranheim 15 4 5 6 17-24 -7 17
9 Åsane 15 3 6 6 20-28 -8 15
10 Follo 15 3 5 7 16-22 -6 14
11 Levanger 15 4 2 9 24-34 -10 14
12 Fredrikstad 15 4 2 9 18-40 -22 14
13 Bryne 15 3 3 9 20-30 -10 12
14 Nest-Sotra 15 2 5 8 18-31 -13 11
15 Bærum 15 2 5 8 20-39 -19 11
16 Hønefoss 15 3 1 11 11-26 -15 10
 • Poeng borte: Brann ble divisjonens fjerde beste bortelag med 22 poeng. Sogndal (26), Kr.sund (25) og Hødd (23) fikk flere. I 2001-15 har det skjedd 52 ganger i 1.div. at noen har tatt flere bortepoeng enn det vi fikk i år, i tillegg til at 3 lag har tatt like mange. Flest fikk Hamkam i 2003 og Molde i 2007 med 37. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har 25 fått flere bortepoeng enn det vi fikk i år.
 • Seire borte: Tre lag fikk flere borteseire enn Brann (5). Det var Kr.sund (8), Hødd (7) og Sogndal (7). I tillegg fikk også Jerv 5. I 2001-15 har det skjedd 79 ganger i 1.div. at noen har fått flere borteseire enn det vi fikk i år, i tillegg til at 33 har fått like mange. Flest fikk Hamkam i 2003 og Molde i 2007 med hele 12! Av topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har alle bortsett fra Haugesund i 2009 og Stabæk i 2013 fått flere borteseire enn det vi fikk i år. De to nevnte fikk det samme som oss (5).
 • Tap borte: Brann og Sogndal fikk færrest bortetap (3). I 2001-15 har det kun skjedd 11 ganger i 1.div. at noen har fått færre bortetap enn det vi fikk i år, i tillegg til at 14 har fått like mange. Færrest fikk Sandefjord i fjor da de gikk ubeseiret borte. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har 8 fått færre (og 7 like mange) bortetap som det vi fikk i år.
 • Scoringer borte: Hele 12 lag scoret flere mål borte enn Brann (16) i år – derav to nedrykkslag (Bærum 20 og Nest 18), og i tillegg fikk også Follo like mange som oss. Flest fikk Sogndal med 28. I 2001-15 har det skjedd 177 ganger (av 238 mulige) i 1.div. at noen har fått flere bortemål enn det vi fikk i år, i tillegg til at 11 har fått like mange. Altså har 74,4 % av de forskjellige lagenes 1.divisjonssesonger disse årene endt med flere bortemål enn det vi fikk i år! Flest har Godset i 2006 og Hamkam i 2007 med 38. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har samtlige av de andre fått flere bortemål enn det vi fikk i år. Nest dårligst er Sandefjord med 19 i 2008.
 • Baklengs borte: Bare Sogndal (16) og Strømmen (17) fikk færre baklengs enn Brann (18), Kr.sund (18), Jerv (18) og Ulf (18). I 2001-15 har det skjedd 22 ganger i 1.div. at noen har fått flere baklengs borte enn det vi fikk i år, i tillegg til at 10 har fått like mange. Færrest fikk Stabæk i 2005 med 9. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har 12 fått færre (og 3 like mange) baklengs borte som det vi fikk i år.
 • Målforskjell borte: Brann fikk minus 2 i målforskjell. Fire lag fikk bedre enn det; Sogndal (+ 12), Kr.sund (+ 3), Jerv (+ 1) og Ulf (0). I 2001-15 har det skjedd 80 ganger i 1.div. at noen har fått bedre målforskjell borte enn det vi fikk i år, i tillegg til at 6 har fått lik. Best målforskjell i 2001-15 fikk Hamkam i 2011 med + 17. Ulf rykket egentlig ned i 2010 med bedre målforskjell borte (- 1) enn det vi fikk i år, men fikk plassen tilbake etter at Follo ikke fikk lisens. Av de 30 topp to-lagene i 1.div. i 2001-15 har bare Stabæk (- 6) i 2013 fått dårligere bortemålforskjell enn det vi fikk i år.

-

Hjemme vs borte:

 • Poeng: Brann fikk 58,5 % av poengene sine på hjemmebane. Mest hjemmeavhengige var Bryne som tok 66,7 % av poengene sine hjemme. Minst hjemmeavhengige var Kr.sund som bare tok 49 % av poengene sine hjemme.
 • Mål: Brann fikk 65,2 % av målene sine på hjemmebane. Mest hjemmeavhengige var Hønefoss som fikk 68,6 % av målene sine hjemme. Minst hjemmeavhengige var Kr.sund som bare fikk 43,2 % av målene sine hjemme.
 • Baklengs: Brann fikk 48,6 % av baklengsmålene sine på hjemmebane. Mest hjemmeavhengige var Ranheim som fikk 33,3 % av baklengsmålene sine hjemme. Minst hjemmeavhengige var Strømmen som fikk 56,4 % av baklengsmålene sine hjemme.
 • Målforskjell: Branns målforskjell hjemme var 15 mål bedre enn borte. Mest hjemmeavhengige var Ranheim som hadde 26 mål bedre målforskjell hjemme. Minst hjemmeavhengige var Strømmen som hadde fikk minus 3 både borte og hjemme.
-

Vårtabellen:

Man må ta med i betraktningen at både på vår- og høsttabellen vil det være ulikt antall hjemme-/bortekamper.

1 Sogndal 15 10 4 1 26-10 +16 34
2 Sandnes Ulf 15 7 6 2 28-16 +12 27
3 Hødd 15 7 4 4 24-19 +5 25
4 Brann 15 6 6 3 21-22 -1 24
5 Bryne 15 6 4 5 28-26 +2 22
6 Kristiansund 15 5 6 4 19-15 +4 21
7 Bærum 15 6 3 6 23-28 -5 21
8 Jerv 15 4 8 3 18-17 +1 20
9 Follo 15 5 4 6 22-23 -1 19
10 Strømmen 15 5 4 6 17-18 -1 19
11 Ranheim 15 4 6 5 20-19 +1 18
12 Fredrikstad 15 4 6 5 19-27 -8 18
13 Åsane 15 4 4 7 21-27 -6 16
14 Levanger 15 3 5 7 20-28 -8 14
15 Hønefoss 15 3 3 9 14-22 -8 12
16 Nest-Sotra 15 2 4 9 20-28 -8 10
 • Poeng: Brann (24 p) ble vårsesongens fjerde beste lag.
 • Seire: Brann fikk 6 seire i vår. Sogndal (10), Ulf (7) og Hødd (7) hadde flere. Bryne og Bærum hadde like mange som Brann.
 • Tap: Brann fikk 3 tap i vår. Sogndal (1) og Ulf (2) hadde færre. Jerv hadde like mange som Brann.
 • Scoringer: Brann scoret 21 mål i vår. Seks lag scoret mer, og mest hadde Ulf og Bryne med 28. Sogndal hadde 26, Hødd 24, Bærum 23 og Follo 22.
  Åsane hadde like mange som Brann.
 • Baklengs: Brann slapp inn 22 mål i vår. Syv lag slapp inn færre, og færrest hadde Sogndal med 10.
 • Målforskjell: Brann hadde sammen med to andre lag minus 1 i målforskjell i vår. Syv lag hadde bedre målforskjell, og best hadde Sogndal med + 16.
-

Høsttabellen:

1 Brann 15 8 5 2 25-13 +12 29
2 Ranheim 15 9 2 4 28-17 +11 29
3 Sogndal 15 8 4 3 33-21 +12 28
4 Kristiansund 15 9 1 5 18-15 +3 28
5 Jerv 15 8 3 4 29-11 +18 27
6 Hødd 15 7 2 6 19-21 -2 23
7 Levanger 15 7 1 7 28-25 +3 22
8 Nest-Sotra 15 6 3 6 21-23 -2 21
9 Sandnes Ulf 15 6 2 7 21-24 -3 20
10 Åsane 15 4 7 4 25-19 +6 19
11 Strømmen 15 5 3 7 16-21 -5 18
12 Fredrikstad 15 4 5 6 22-34 -12 17
13 Hønefoss 15 4 4 7 21-30 -9 16
14 Follo 15 3 5 7 20-20 0 14
15 Bryne 15 4 2 9 15-24 -9 14
16 Bærum 15 2 4 9 21-39 -18 10
 • Poeng: Brann og Ranheim tok flest poeng i høst med 29.
 • Seire: Brann fikk 8 seire i høst. Sogndal og Jerv fikk like mange, mens Ranheim og Kr.sund fikk 9.
 • Tap: Brann fikk 2 tap i høst. Det var færrest av alle.
 • Scoringer: Brann scoret 25 mål i høst. Fire lag scoret mer; Sogndal (33), Jerv (29), Ranheim (28) og Levanger (28), mens Åsane scoret like mange som Brann.
 • Baklengs: Brann fikk 13 baklengs i høst. Kun Jerv (11) slapp inn færre.
 • Målforskjell: Brann fikk + 12 i målforskjell i høst. Det fikk også Sogndal. Bare Jerv (+ 18) var bedre.

-

Vår vs høst:

 • Poeng: Brann tok 45,3 % av poengene sine i vår. Best fremgang fra vår til høst fikk Nest som bare tok 32,3 % av poengene sine i vår. Størst nedgang fikk Bærum som tok 67,7 % av poengene sine i vår.
 • Mål: Brann scoret 45,7 % av målene sine i vår. Best fremgang fra vår til høst fikk Jerv som scoret 38,3 % av målene sine i vår. Størst nedgang fikk Bryne som scoret 65,1 % av målene sine i vår.
 • Baklengs: Brann fikk 62,9 % av baklengsmålene sine i vår. Det var best fremgang fra vår til høst av alle. Størst forverring fikk Sogndal som bare slapp inn 32,3 % av baklengsmålene sine i vår.
 • Målforskjell: Brann sin målforskjell i høstsesongen var 13 mål bedre enn den i vår. Størst fremgang fikk Jerv med 17 mål bedre målforskjell i høstsesongen enn i vårsesongen. Størst tilbakegang fikk Ulf med 15 mål verre målforskjell i høstsesongen enn i vårsesongen.

De to beste lagene på nivå to hvert år på 2000-tallet:

År Nr.1 Poeng Målforskj. Nr.2 Poeng Målforskj.
2000 Lyn 61 55-24 (+31) Godset 59 70-28 (+42) 26 kamper
2001 VIF 62 71-29 (+42) Start 62 59-33 (+26)
2002 TIL 67 78-36 (+42) AaFK 64 77-26 (+51)
2003 Hamkam 63 60-29 (+31) FFK 62 68-37 (+31)
2004 Start 74 71-28 (+43) AaFK 64 67-36 (+31)
2005 Stabæk 67 63-23 (+40) Sandefj. 62 58-37 (+21)
2006 Godset 65 68-36 (+32) AaFK 60 71-35 (+36)
2007 MFK 69 62-28 (+34) Hamkam 68 82-36 (+46)
2008 Odd 65 76-44 (32) Sandefj. 60 46-25 (+21)
2009 Hauges. 58 67-37 (+30) Hønefoss 56 61-32 (+29)
2010 Sogndal 56 51-28 (+23) S08 54 54-36 (+18) 28 kamper
2011 Hønefoss 57 61-28 (+33) Ulf 56 58-32 (+26)
2012 Start 66 71-35 (+36) S08 63 73-43 (+30)
2013 Glimt 67 63-24 (+39) Stabæk 52 51-46 (+5)
2014 Sandefj. 69 62-24 (+38) TIL 59 67-27 (+40)
2015 Sogndal 62 59-31 (+28) Brann 53 46-35 (+11)

Brann 2015 vs tidligere sesonger på nivå 2:

Tabellen under viser Branns mål-/baklengssnitt og poengsnitt hhv hjemme, borte og totalt. Når det gjelder poeng er det regnet tre poeng for seier alle sesonger.

Målfor = målforskjell
Po = poeng
Hj = hjemme, bo = borte, to = totalt
Plass = Plassering i serien

År Målfor. hj. Po. hj. Målfor. bo. Po. bo. Målf. total Po. total Plass
1965 1,86-1,29 2,00 1,71-1,43 1,71 1,79-1,36 1,86 3
1966 2,14-0,57 2,29 0,57-1,29 1,00 1,36-0,93 1,64 3
1967 3,71-1,14 2,57 1,86-1,43 1,57 2,79-1,29 2,07 1
1980 1,91-0,91 2,36 1,73-1,00 2,00 1,82-0,95 2,18 1
1982 1,55-0,91 1,91 2,45-1,00 2,18 2,00-0,95 2,05 1
1984 3,09-1,18 2,18 2,45-1,36 2,00 2,77-1,27 2,09 1
1986 2,27-0,54 2,36 1,91-0,64 2,18 2,09-0,59 2,27 1
2015 2,00-1,13 2,07 1,07-1,20 1,47 1,53-1,17 1,77 2

Tabellen over er for de åtte sesongene vi har spilt på nivå to etter at man sluttet med lokale avdelinger på nivå to på begynnelsen av 60-tallet.
Av disse åtte vår årets sesong den nest dårligste i poeng, den tredje dårligste i hjemmepoeng, den nest dårligste i bortepoeng, den nest dårligste i antall mål, den femte beste i hjemmemål, den nest dårligste i antall bortemål, den femte beste i antall baklengs, den femte beste i hjemmebaklengs, og den fjerde dårligste i bortebaklengs.

-

Publikumssnitt i Norden:

Hammarby 25507
AIK 20875
Rosenborg 18039
Malmö 17132
Djurgården 15484
FCK 15448
Brøndby 15155
IFK Göteborg 14350
Norrköping 10296
Viking 10247 1 kamp gjenstår
Brann 10124 Nivå 2
Vålerengen 10099

NB! I Norge oppgir man antall solgte billetter. Det er usikkert om dette er praksis i Sverige og Danmark, eller om de oppgir reelt fremmøte. Tallene er for 2015 i Norge og Sverige og 2014/15 i Danmark.

SPILLERSTATISTIKK SERIEN:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Str b 3-2 90 90 - - 90 - - - -
FFK h 5-1 - 81 (1) - - 90 - 90 (2) - -
Ran b 0-0 90 90 - - 90 - - - -
Bry h 2-1 90 28 (1) - - 90 - - - -
KBK b 1-0 90 90 (1) 8 - 90 - - - -
Jerv h 2-0 90 - 45 - - - 90 - -
Bær h 2-2 90 90 66 - 45 - 45 - -
Nes b 1-2 90 90 45 45 - - 90 - -
Hød h 1-2 90 90 (1) 90 - - - 90 - 6
Min. 2492 1888 575 655 1943 1170 1332 10 367
Kamper 28 23 12 14 25 13 19 2 7
Startet 28 21 6 7 25 13 13 0 4
Mål 1 4 0 2 1 0 2 0 0
Gule 3 6 2 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0
Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Str b 3-2 86 - 4 90 8 - 90 (1) - 85
FFK h 5-1 90 - 90 90 (1) 11 - 90 22 -
Ran b 0-0 90 - - 84 6 - 90 1 90
Bry h 2-1 90 - - 83 10 - 90 7 90
KBK b 1-0 82 - - 90 19 1 90 - 90
Jerv h 2-0 90 - - 79 28 (2) - 90 11 90
Bær h 2-2 90 (1) - 90 59 31 - 90 - -
Nes b 1-2 90 (1) - - 11 - 45 90 45 90
Hød h 1-2 - - - 90 - - 90 32 90
Min 2112 133 634 2303 785 678 1080 1521 1255
Kamper 26 2 8 30 27 10 12 26 14
Startet 24 2 7 27 5 7 12 17 14
Mål 4 0 0 8 3 0 2 6 0
Gule 5 0 0 2 3 0 1 2 3
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 1
Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Str b - 90 90 - - 68 (1) - 22 (1) 82 - -
FFK h - 90 90 - - 68 - 9 79 (1) - -
Ran b - 90 90 - - 89 - 14 76 - -
Bry h - 90 90 - - 90 - 62 80 (1) - -
KBK b - - 90 - - 90 - 89 71 - -
Jerv h - 45 90 - - 90 - 90 62 - -
Bær h - - 90 - - 90 - 24 90 (1) - -
Nes b - - 90 - - - - 90 79 - -
Hød h - - 84 - - 58 8 90 82 - -
Min. 0 855 2659 581 636 763 26 1411 869 810 105
Kamper 0 10 30 11 9 10 3 25 11 9 2
Startet 0 10 30 6 8 9 0 14 11 9 1
Mål 0 0 0 4 3 1 0 2 3 0 0
Gule 0 3 1 0 1 0 0 1 1 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva

-
SPILLERSTATISTIKK, CUPEN:

Tallene i parantes er antall scoringer. Gul/rød farge indikerer kort.

Spiller Os b Var b Bry b S08 h Totalt Kamper Startet Mål Gule Røde
Acosta 62 120 90 120 392 4 4 0 0 0
Castro 74 (3) 120 24 (1) 60 278 4 3 4 0 0
Barmen 90 54 90 - 234 3 2 0 1 0
Birkelund 28 - - 79 107 2 1 0 0 0
Demidov - - - 120 120 1 1 0 0 0
Demir - - 90 (1) 120 210 2 2 1 0 0
Grønner - 66 90 120 276 3 3 0 1 0
Hansson 33 45 1 57 136 4 1 0 0 0
Hanstveit 57 120 - - 177 2 2 0 0 0
Haugen - 75 - 120 195 2 1 0 2 0
Horwath - 120 - 120 240 2 2 0 0 0
Huseklepp 90 (1) 120 87 (1) 63 360 4 4 2 0 0
Karadas 90 120 - 41 251 3 2 0 0 0
Knudsen 90 120 90 - 300 3 3 0 1 0
Larsen 90 45 89 120 344 4 4 0 0 0
Nouri 90 - 90 120 300 3 3 0 0 0
Orlov 16 75 (1) - 60 151 3 0 1 0 0
Pedersen - - 66 (1) - 66 1 1 1 0 0
Raum - - 3 - 3 1 0 0 0 0
Skaanes 90 (2) 120 90 - 300 3 3 2 2 0
Udjus 90 - 90 - 180 2 2 0 0 0

-
Brann 2: Andrelaget vårt klarte ikke å rykke opp igjen fra 3.divisjon. Både Lysekloster (68 p), Sotra (65 p) og Varegg (52 p) ble for sterke for Brann 2 (46 p) i avdeling 7. Fasit ble 13-7-6 for 26 kamper.

G19-laget: Disse røk for 0-2 borte for Fyllingsdalen i junior-NMs fjerde runde. Dermed klarte vi ikke å forsvare fjorårets tittel.

G16-laget: Skal spille finale i G16-NM 20. november i Telenor Arena. Lillestrøm er motstander.

Svak avslutning på sesongen

Tap mot Nest og Hødd
ga Brann en flau slutt på sesongen
Med opprykket i boks
var luften gått ut av ballongen
Og Brann er aldri “safe”
når du leverer inn kupongen
Med siste linjes nødrim
blir eg reddet av gongongen

Brann é rykket opp
og vi ska endelig tilbake
Vi feiret med bokstavkjeks, saft,
litt pyro og med kake
Men selv om vi gikk uten tap
i hele femten strake
Så har vi også ofte vært
begredelig og svake

Dommeren har blåst for
årets siste spark på ballen
No blir det noen uker te
vi ska i Vestlandshallen
Vi må nok gjøre innkjøp
og forsterke denne stallen
For ellers blir det nedrykkstrid
og milevis fra pallen

-

Det ble en traurig avslutning på opprykksesongen 2015. Vi har hanglet oss til opprykk – og da eliteseriestatusen 2016 endelig var sikret, var det slutt på moroen for i år: To strake tap ble det i de to siste kampene mot trener Lars Arne Nilsens tidligere klubber – uten at jeg skal påstå at det er noen sammenheng der. I det minste var det bedre mot Hødd enn på Sotra forrige helg, men det skulle jaggu ikke mye til. Tar vi med kampen mot Bærum, fikk vi bare ett poeng på de siste tre kampene, og da ble det ene poenget reddet med et nødskrik langt inn i overtiden. Man får bare nok en gang takke Sogndal for at de avgjorde spenningen i vår favør for halvannen uke siden, og at vi selv ikke ble en del av den vanvittige sisterundedramatikken i 1.divisjon.

Brann sviktet enda en gang foran et femsifret antall tilskuere. Igjen fikk “av-og-til-gjengerne” på tribunene nye argumenter for å bare å gå på Stadion av og til.
Tar man med kvaliken mot Mjøndalen i fjor, har Brann null seire, fire uavgjorte og to tap på de siste seks hjemmekampene med mer enn 10000 fremmøtte. Et rykte jeg selv har funnet på akkurat nå – og som ikke har den minste rot i virkeligheten, sier at Brann skal stenge av Søndre og BT-tribunen neste år for å omgå dette problemet.

Hjemmelaget – riktignok uten viktige spillere som Vadim Demidov, Fredrik Haugen og innbytterjoker Azar Karadas – slet lenge med kvalikjagende Hødd. Først da Kristoffer Barmen etter halvtimen fikk sitt første spillemål i serien siden 1. august i fjor, klarte Brann å få et grep om ulsteinvikingene. Da tok vi over og var like etter 1-0 veldig nære å doble ledelsen. Overtaket holdt seg helt til bortelaget utlignet med vel kvarteret igjen. Da var det slutt for oss, rødtrøyene på vei til vinterferie – og blåtrøyene scoret like godt ett mål til vel 200 sekunder senere. Etter dette hadde vi ingenting å slå tilbake med. De er sikkert glade i oss nede i Sandnes nå, for Hødd vant 2-1 og sikret seg dermed kvalikplass på Ulfs bekostning, mens vi selv sikret en pinlig avslutning på en sesong som – til tross for opprykket – ikke akkurat har vært imponerende.

For Brann har på ingen måte overbevist denne sesongen:

- Med fjorten seire vant vi færre enn halvparten av seriekampene.
- Ni av seirene var med kun ett mål, og bare tre var med mer enn to.
- Vi ble slått med ni poeng av lille Sogndal.
- Fem lag (selv Levanger!) scoret flere enn oss. Åsane scoret like mange som oss, og selv nedrykkslag scoret bare noen få færre.
- Tre lag (bl.a Jerv) slapp inn færre mål enn Brann.
- Tre lag fikk bedre målforskjell enn oss. Jerv fikk hele åtte mål bedre målforskjell.
- Av 32 lag som har endt topp to på nivå to på 2000-tallet, er kun Stabæks 52 poeng i 2013 dårligere enn de 53 vi tok i år.
- Av 32 lag som har har endt topp to på nivå to på 2000-tallet, er bare Stabæks +5 i målforskjell dårligere enn våre +11 fra i år. Stabæk scoret imidlertid 51 mål.
- Av 32 lag som som har endt topp to på nivå to på 2000-tallet, har ingen scoret færre mål enn de 46 Brann fikk i år. Bare Sandefjords 46 mål i 2008 er like dårlig, men de fikk i det minste +21 i målforskjell og tok 60 poeng.

Selv om det for mange av årets motstandere har vært “århundrets kamper” å møte oss, er dette rett og slett ikke godt nok. Tross alt har vi ressurser som er milevis over hva våre divisjonskollegaer har.

Bare tredje best under LAN:

Brann har resultatmessig blitt betraktelig bedre etter at Lars Arne Nilsen tok over. Da Rikard Norling fikk sparken, lå vi på åttendeplass med bare 1,4 poeng pr kamp og 13-13 i målforskjell. Avstanden opp til Hødd på andreplass var syv poeng. Etter at Nilsen tok over har poengsnittet vært 1,95, målforskjellen har vært 33-22 – og som kjent har vi klatret til andreplass.

Men pussig nok; vi var bare divisjonens tredje beste lag i de tyve rundene under strilen. Både Ranheim (ett poeng mer) og Sogndal (på målforskjell) har vært bedre. Så vil kanskje noen undre på hvordan det er mulig å bli nummer to totalt når man er nummer åtte over de ti første rundene – og nummer tre over de tyve siste… Men det er faktisk mulig så lenge andre lag har vært enda mer ustabile.

De fryktede påpekerne vil sikkert påpeke at Brann ikke hadde noe å spille for på slutten, og at poengsummen sikkert hadde blitt bedre hvis vi hadde det. Vi har imidlertid ingen garanti for at et bedre motivert Brann-lag ville skjemt seg mindre ut mot Nest og Hødd om de til gjengjeld var fulle av nerver.

Nå har Lars Arne Nilsen signert for tre år. Strilen er veldig opptatt av en god treningskultur, og derfor tror jeg at vi ikke vil få se virkelige resultater av hans arbeid før vi har vært gjennom en hel vinteroppkjøring med ham. Men det alene vil neppe være nok til å unngå nedrykkstrid i 2016. Det må gjøres en del utskiftninger i stallen, og med et lønnstak på 900 000 må det utvises en kløkt vi sjelden har sett i Branns spillerlogistikk.

Erlend Hanstveits siste kamp:

Mot slutten krabbet Erlend Hanstveit inn på Stadion-gresset for siste gang. Han rakk i løpet av sin Brann-karriere som startet i 1998, å oppleve bronse i 1999, sølv i 2000, mesterligakvalik i 2001, å redde plassen gjennom kvalik i 2002, cupgull i 2004, sølv i 2006, seriegull i 2007, mesterligakvalik i 2008, nedrykk i 2014 og opprykk i 2015. For ikke å snakke om en “bygdedans” med Osterøy-nabo Mons Ivar Mjelde i 2007. Kort sagt; han hadde opplevd det meste bortsett fra det aller gjeveste: Æresmedlemskap i Bataljonen og blomsterbuketter. Men det fikk han på søndag.

Dessverre for Hanstveit ble det ikke så mye spilletid i hans siste sesong – bare 367 minutter. Men han fikk et innhopp mot Hødd i det som skulle bli hans 316. obligatoriske kamp for Brann. Kampen var for øvrig hans 229. i serien. Han scoret ni seriemål for oss. Ikke på søndag, men totalt i karrieren. På landslaget fikk han fem kamper, og videre 59 aldersbestemte kamper for Norge. Hans utenlandskarriere bestod av 50 seriekamper for Gent og 52 for Helsingborg.

Tusen takk for innsatsen gjennom mange år, og for ditt bidrag som forbilde også utenfor banen!

Over 10000 i snitt:

Branns tilskuersnitt ble på 10124 betalende denne sesongen. Det må kunne sies å være godkjent, da vi i tidligere aldri har klart mer enn 8332 i snitt (i 1980) på nivå to. Sist gang vi var nede (i 1986) var snittet på bare 4349. Ingen lag i Norge har tidligere hatt et så høyt snitt i denne divisjonen, som det vi klarte i år. Den gamle rekorden var AaFKs 9950 fra 2006.

Men snittet forteller ikke hele historien. For det er kun fem kamper som har hatt mer enn 10000 tilskuere. Ti av kampene hadde firesifret, og på det verste var vi helt nede i 6827. Og heller ikke det forteller alt; for på mange av kampene der vi hadde 7-8000 betalende, var det reelle fremmøtet åpenbart noen tusen lavere enn det oppgitte antallet solgte billetter. Som kjent regner man med partoutkortinnehavere (og andre billettkjøpere for den saks skyld) uansett om de bruker billetten eller ikke.

Sammenligner vi med eliteserien, ble vi slått ganske kraftig av den suverene seriemester Rosenborg som klarte 18039 i snitt. VIF slo vi imidlertid. Deres snitt ble 10099, som altså er 25 dårligere enn oss. Da skal man også ta med i betraktningen at VIF har flere som heier på bortelaget på sine kamper, enn det vi har. Mye billigere billetter har de også.

Viking trenger 8401 tilskuere (eller 8311 iflg. altomfotball.no – men de gidder vi ikke høre på) i siste runde mot Mjøndalen for å tangere vårt samlede tilskuertall på 151 858 denne sesongen. Det klarer de nok, for alle lag har vel en eller annen jippo rundt årets siste hjemmekamp. Det er uansett ikke gale å bare såvidt bli slått av siddisene som kjempet om medalje nesten helt til slutt.

PS! I siste ukes blogg om muligheten for å klare 10000 i snitt, skrev jeg at Brann ikke hadde satt ned prisene på partoutkort etter nedrykket. Det er riktig, men det bør gjerne presiseres at prisene likevel ble satt noe ned til denne sesongen. Imidlertid ble de det før vi visste divisjonstilhørigheten. De ble altså ikke ytterligere satt ned etter at vi visste at vi skulle spille i 1.divisjon.

(Fortsetter under bildene)

-

^ Endelig mye folk på Stadion igjen. Her fra innmarsjen. Fotos: Alexander Osdal

^ Opprykket ble – til tross for tapet – feiret med æresrunde og røykbomber. Fotos: Alexander Osdal

^ Erlend Hanstveit ble feiret med gullstol. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

00:20: Erik Huseklepp starter med et raid, men innlegget er dårlig. Imidlertid kommer Kristoffer Barmen til skudd fra mer enn 25 meter, men det går langt utenfor.

05:35: Ballen spretter igjennom til Eirik Ulland Andersen som kommer til avslutning fra fjorten meters skrått hold, men Piotr Leciejewski redder og til slutt får Bismar Acosta avverget corner.

06:40: Brann får en god kontringsmulighet, men Rennie bommer med det som kunne blitt den forløsende pasningen.

07:20: Huseklepp skyter høyt over fra mer enn 25 meter.

09:30: Småfarlig av Brann etter at Aslak Falch må slå vekk et frispark fra siden, men vi får aldri kommet til avslutning inne i feltet.

14:00: Ruben Kristiansen med en blanding av skudd og innlegg fra tyve meters skrått hold. Steffen Lie Skålevik når det ikke.

14:40: Rennie skjærer innover og skyter fra rett utenfor sekstenmeterhjørnet. Det går noen meter utenfor nærmeste stolpe.

16:15: Frispark fra tyve meter ved Ulland Andersen. Det går via muren og til corner.

16:40: Piotr slår corneren til ny corner.

17:20: Fredrik Aursnes skyter høyt over fra 25 meter.

23:20: Det er farlig foran Branns mål og Torbjørn Kallevåg kommer til skudd fra fjorten meter – men det blokkeres. Like etter skyter Joakim Wrele høyt over fra 25 meter.

25:05: Acosta får klarert med en lang tå når det slås langt frem mot Ulland Andersen.

26:05; gult kort, Hødd: Vegard Heltne for en takling på Amin Nouri.

26:45: Kasper Skaanes ligger i returrommet og skyter over fra 24 meter.

29:50: – 1-0, KRISTOFFER BARMEN: Endelig scorer Barmen et spillemål!!! Huseklepp slår en corner fra venstre og på syv meter rager Barmen høyest og stanger inn 1-0 i lengste hjørne.

34:30: Gigantisk Brann-sjanse! Eirik Birkelund finner Rennie på høyrekanten. Innlegget til sistnevnte går via en blåkledd til Skålevik som avslutter fra fem meters spiss vinkel. Ballen nærmest ruller på streken før Hødd får reddet på streken. Huseklepp skyter fra siden av femmeteren, men det blokkeres. Så får etter hvert Huse en ny sjanse fra femten meters skrått hold, men det blokkeres til corner.

36:05: Skålevik får ikke til noen skikkelig heading fra åtte meter på Kristiansens innlegg. Ballen går ufarlig inn til keeper.

Brann hadde tatt helt over de siste ti minuttene.

38:55: Rennie får ballen fra Huseklepp og skyter til slutt fra tretten meter. Keeper redder.

39:35: Falch treffer Skaanes når han skal sparke ut, men snapper ballen tilbake.

44:15: Piotr bokser vekk et høyt frispark fra Heltne.

44:55: Ulland Andersen med frispark fra 30 meter som går like utenfor nærmeste stolpe.

45:00 + 0:25: Pause.

- 2. omgang: -

46:45: Skaanes sender frem til Huseklepp som skyter fra ti meters spiss vinkel. Skålevik er nære på å rekke frem. Ballen går gjennom feltet.

50:20: Rennie misser i forsøket på en pasning til Huseklepp som er helt alene.

51:05: Ulland Andersen skyter høøøøøyt over fra femten meter.

51:30; -> bytte Hødd: Christoffer Aasbak inn for Vegard Heltne.

54:10: Huseklepp forsøker å tråkle seg gjennom det trange feltet, men blir stoppet.

58:25; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Rennie.

59:10: Kristiansen med et forsøk på en lekker piruett inne i feltet, men han mister ballen.

60:00; -> bytte Hødd: Michael Karlsen inn for Torbjørn Kallevåg.

61:55: Skålevik når et Huseklepp-innlegg med hodet, men får ikke til en skikkelig treff og ballen går ut igjen mot sidelinjen.

63:45: Fint angrep av Brann når Skaanes stormer frem, så gir Huseklepp til Skålevik som skyter fra skrått hold rett innenfor straffefeltet. Skuddet får keeper slått til corner.

64:00; gult kort, Hødd: Steffen Moltu for en takling på Skaanes i foran nevnte angrep.

64:25: Huseklepp med corner fra høyre. Den går mot bakerste hvor Barmen header fra ti meters skrått hold. Han får ikke skikkelig treff og ballen går rolig inn til keeper.

66:20: Larsen slår fremover mot Skålevik, men den blir for lang og går inn til keeper.

67:10: Skaanes kommer til et såkalt 45 graders innlegg fra dødlinjen, men det er ingen i feltet hvor han leverer ballen.

68:00: Jonas Grønner går opp på syv meter og header utenfor på en corner.

Brann hadde vært det dominerende laget lenge nå.

68:35: Ole Amund Sveen kommer seg til avslutning fra fjorten meters skrått hold, men det går rolig inn til Piotr.

70:05; gult kort, Brann: Eirik Birkelund for å legge Sveen i bakken.

70:30; -> bytte Hødd: Robin Shroot inn for Magnus Myklebust.

71:10: Brann kontrer når Skaanes gir til Skålevik som legger inn foran mål. Ballen forandrer retning og er på vei inn til keeper, men Sveen kommer seilende og gir oss corner.

74:00 – 1-1, ROBIN SHROOT: Shroot får ballen på vår høyreside. Han utfordrer Grønner og kommer seg forbi. Fra spiss vinkel syv-åtte meter fra mål skyter han på innsiden av Piotr, via stolpen og i mål.

77:15 – 1-2, EIRIK ULLAND ANDERSEN: Brann nærmest kollapser. Jonas Ingebrigtsen finner Ulland Andersen alene bak Nouri til venstre. Nouri klarer ikke å hindre ham i å komme til avslutning alene med Piotr fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Han setter ballen i lengste hjørne.

80:20: Nouri slår inn foran mål, men Skålevik klarer ikke å nå innlegget.

83:00; -> bytte Brann: Oliver Rotihaug inn for Steffen Lie Skålevik.

85:15; -> bytte Brann: Erlend Hanstveit inn for Amin Nouri.

90:00 + 1:00: Larsen slår fint frem mot Rotihaug som skyter fra åtte meters spiss vinkel, men det går over.

90:00 + 3:20: Larsen slår inn, men det går over alle og ut over dødlinjen.

90:00 + 4:00: Sesongen er over.

Publikum:

Over 15000 på en ganske så ubetydelig kamp i 1.divisjon, er slett ikke verst. De kom neppe fordi Brann spiller feiende frisk fotball. Det var en del kampanjer inn mot både idrettslag og sponsorer denne gang, så det forklarer nok litt. Stemningen var imidlertid høyst middelmådig.

Hødd-fansen stilte noen hundre. Vi hørte dem sporadisk rope “heia Hødd!”.

-

Branns internoppgjør mot Hødd i serien:

Sted Ka Se Ua Ta Mål Bakl. Brann-p. Hødd-p.
Bergen 12 _6 4 2 27 19 22 10
Ulsteinvik 12 _5 5 2 16 15 20 11
Totalt 24 11 9 4 43 34 42 21
 • Brann har altså kun tapt fire av 24 seriekampene mot Hødd. Pussig nok de fire siste…

På nivå to har Brann 5-1-1 på Stadion mot Hødd, og Brann hadde før søndag vunnet de fem siste på Stadion mot Hødd på dette nivået.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Hødd (1-0)
1-0: Kristoffer Barmen (30.)
1-1: Robin Shroot (75.)
1-2: Eirik Uelland Andersen (78.)
30. serierunde OBOS-ligaen. Brann Stadion. 15.172 tilskuere. Dommer: Mads Andreas Ahlsen, Hafslund IF. Gult kort: Eirik Birkelund, Brann. Vegard Heltne og Steffen Moltu, Hødd.
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri (Erlend Hanstveit fra 85.), Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen, Eirik Birkelund, Kristoffer Barmen, Kasper Skaanes – Amadaiya Rennie (Kristoffer Larsen fra 59.), Steffen Lie Skålevik (Rotihaug fra 83.), Erik Huseklepp.
Benken: Alex Horwath, Erlend Hanstveit, Kristoffer Larsen, Viljar Vevatne, Fredrik Pallesen Knudsen, Halldor Stenevik, Oliver Rotihaug.
Hødd (4-3-3): Aslak Falch – Jonas Ingebrigtsen, Jesper Törnqvist, Steffen Moltu, Vegard Heltne (Aasbakk fra 52.) – Karl Joakim Wrele, Fredrik Aursnes, Torbjørn Kallevåg (Michael Karlsen fra 61.) – Ole Amund Sveen, Magnus Myklebust, Eirik Ulland Andersen.
Benken: Ole Monrad Alme, Christoffer Aasbak, Michael Karlsen, Robin Shroot, Bendik Torset, Erik Sandal.

Kampstatistikk:

Avslutninger (NTB/nifs.no): 14-10 til Brann
Avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 6-5 til Brann
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren (mine egne tall): 9-6 til Brann.
Sjanser (BT): 4-4

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Str b 3-2 90 90 - - 90 - - - -
FFK h 5-1 - 81 (1) - - 90 - 90 (2) - -
Ran b 0-0 90 90 - - 90 - - - -
Bry h 2-1 90 28 (1) - - 90 - - - -
KBK b 1-0 90 90 (1) 8 - 90 - - - -
Jerv h 2-0 90 - 45 - - - 90 - -
Bær h 2-2 90 90 66 - 45 - 45 - -
Nes b 1-2 90 90 45 45 - - 90 - -
Hød h 1-2 90 90 (1) 90 - - - 90 - 6
Min. 2492 1888 575 655 1943 1170 1332 10 367
Kamper 28 23 12 14 25 13 19 2 7
Startet 28 21 6 7 25 13 13 0 4
Mål 1 4 0 2 1 0 2 0 0
Gule 3 6 2 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0
Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Str b 3-2 86 - 4 90 8 - 90 (1) - 85
FFK h 5-1 90 - 90 90 (1) 11 - 90 22 -
Ran b 0-0 90 - - 84 6 - 90 1 90
Bry h 2-1 90 - - 83 10 - 90 7 90
KBK b 1-0 82 - - 90 19 1 90 - 90
Jerv h 2-0 90 - - 79 28 (2) - 90 11 90
Bær h 2-2 90 (1) - 90 59 31 - 90 - -
Nes b 1-2 90 (1) - - 11 - 45 90 45 90
Hød h 1-2 - - - 90 - - 90 32 90
Min 2112 133 634 2303 785 678 1080 1521 1255
Kamper 26 2 8 30 27 10 12 26 14
Startet 24 2 7 27 5 7 12 17 14
Mål 4 0 0 8 3 0 2 6 0
Gule 5 0 0 2 3 0 1 2 3
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 1
Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Str b - 90 90 - - 68 (1) - 22 (1) 82 - -
FFK h - 90 90 - - 68 - 9 79 (1) - -
Ran b - 90 90 - - 89 - 14 76 - -
Bry h - 90 90 - - 90 - 62 80 (1) - -
KBK b - - 90 - - 90 - 89 71 - -
Jerv h - 45 90 - - 90 - 90 62 - -
Bær h - - 90 - - 90 - 24 90 (1) - -
Nes b - - 90 - - - - 90 79 - -
Hød h - - 84 - - 58 8 90 82 - -
Min. 0 855 2659 581 636 763 26 1411 869 810 105
Kamper 0 10 30 11 9 10 3 25 11 9 2
Startet 0 10 30 6 8 9 0 14 11 9 1
Mål 0 0 0 4 3 1 0 2 3 0 0
Gule 0 3 1 0 1 0 0 1 1 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva

-

Startoppstillinger:
FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska
HBK h 3-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
SIF b 3-2 Lec Nou Aco VDe Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
FFK h 5-1 Hor Nou Grø VDe Kri Hau Nil Bar Ren Skå Hus
Ran b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
Bry h 2-1 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
KBK b 1-0 Lec Nou VDe Aco Kri Ska Bar Hau Ren Skå Hus
Jerv h 2-0 Lec Nou Grø Aco Kri Ska Nil Hau Ren Skå Hus
Bær h 2-2 Hor Nou VDe Aco Kri Bir Bar Hau Ren Skå Hus
Nes b 1-2 Lec Nou Grø Aco Kri Bir Bar Hau Ska Skå Lar
Hød h 1-2 Lec Nou Grø Aco Kri Bir Bar Ska Ren Skå Hus

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
Brann.no om kampen

Annonse