Viser arkivet for august, 2015

Unødvendig spennende

Brann tok umiddelbart tak
Og trøkket de gråkledde bak
For Brann-laget presset og presset
Og Strømmen de følte seg stresset

Men Strømmen fikk scoringen først
Da presset til Brann var som størst
Det var slettes ikke fortjent
Men ingenting var blitt for sent

Og snart fikk vi ordnet balanse
Da Ruben fikk sette sin sjanse
Han ladet kanonen i foten
og satte den vakkert i noten

I andre fant Rennie’n nettet
Vi ledet og pustet nå lettet
Med Skaanes sitt dro vi i fra,
og følte at dette går bra!

Men Strømmen fikk plutselig straffe
da forsvaret vårt ble litt daffe
Konate ble lagt rett i bakken
og da ble det rødt på polakken

De siste minutter med spenning,
de ga ikke Strømmen en vending.
Så dermed så vant vi på Strømmen
Og opprykket lever i drømmen

-

Tre viktige poeng ble oss til del i det lille tettstedet som er mest kjent for jernbanevogn-fabrikk, et lag i grå drakter, en nærmest uslåelig tilskuer-bunnrekord på 202(!) i norsk toppfotball – og et stort kjøpesenter. Her er mine tanker spekket med tåpelige tog-metaforer:

Det var Strømmen som skulle få kampens første mål. Fullt fortjent, vil totalt urimelige personer uten dømmekraft hevde. For det var jo rett og slett et ran da gråtrøyene tok ledelsen. Brann hadde nemlig åpnet kampen meget sterkt og hadde vært fullstendig overlegne på Strømmens knøttlille stadion. Spesielt hadde vi mange gode skudd fra distanse. Og da var det jo typisk at laget fra togbyggerbyen skulle få 1-0. Noe som var vårt første baklengsmål ikke relatert til dødball på 613 spilleminutter + tillegg.

Men vi ga oss ikke og kjørte på videre, og det gikk bare knappe syv minutter før Ruben Kristiansen med sitt vakre langskudd hadde ordnet balanse i regnskapet. Stillingen stod og balanserte på regnskapet omgangen ut, men det var ikke til å tro at vi ikke ledet da lagene gikk til restaurantvognen ved halv tid. Var dette dagen vi skulle få grusomt tilbake for et par heldige seire i vår?

I andre omgang var vi ikke like overlegne og sjanseskapende, men likevel det dominerende laget. Og ni minutter ut i andre togsett var det tid for en av de andre nykommerne. Amadaiya Rennie, som har gjort et godt inntrykk i de første kampene, fikk satt inn det meget fortjente ledermålet. Og fortjente ledermål kan vi like når de går gagner oss. Brann-toget var i rute.

De for anledningen mørkegrå rødtrøyene virket å ha rimelig bra kontroll på de lysegrå etter dette, men som første omgang hadde vist: Det er lett å la seg lure i fotball. Plutselig kunne jo togbyggerne finne på å slå til med et lykketreff, eller tøffe igjennom etter et tullete balltap. Derfor var det en enorm lettelse da Kasper Skaanes økte til 3-1. Da virket de tre poengene trygge. Så letturte er vi.

For Brann er Brann om alle mann var døde, så spennende måtte det jo likevel bli. Tross alt har jo syv av ti serieseire (og samtlige fire på bortebane) vært med kun ett mål. Så for ikke å ødelegge den statistikken, måtte vi jo selvfølgelig gjøre det nervepirrende igjen ved å la Madiou Konate komme dampende alene med Piotr, få straffe, rødt kort og mål imot – og stå igjen med ti stressede menn de siste minuttene. For ikke å snakke om oss 950 dritnervøse rødkledde på bortetribunen som med avmakt fryktet vi skulle rote vekk dette.

Og Strømmen fikk selvsagt blod på tann etter reduseringen og vissheten om at de nå hadde en mann i overtall. Tankene gikk til en arena fire kilometer lenger borte langs toglinjen, der vi i fjor i samme måned tapte både seier og uavgjort på overtid etter en utvisning. Skulle vi dumme oss ut i i sluttminuttene i Skedsmo kommune igjen?

Heldigvis rant hjemmelagets muligheter ut i sanden og vi fikk reddet de tre meget viktige poengene. Og for første gang i historien (på det femte forsøket) fikk vi med oss poeng fra Strømmen. De fire foregående seriekampene våre der hadde nemlig endt med tap.

Når det kommer til spillere, så viser både Erik Huseklepp og Fredrik Haugen at ting er på gang etter lang tid med varierende prestasjoner. Ruben Kristiansen ser ut til å være en solid forsterkning, og han har plutselig scoret to mål på fire Brann-kamper etter å ha gått målløs gjennom 79 eliteseriekamper for Tromsø og VIF.

En som er involvert i mye offensivt er Steffen Lie Skålevik. Dessverre har han ennå ikke scoret, selv om han har hatt flere store sjanser i Brann-trøyen. Det er så man begynner å lure på om han nå har fått scoringsangst etter å ha satt inn ti mål for bunnlaget Nest denne sesongen. Slikt kan fort balle på seg, så det er viktig at han snart får sin første. Ellers ender han opp med scoringseffektivitet som Kristoffer Barmen…

I neste kamp må vi dessverre klare oss uten Piotr Leciejewski og Bismar Acosta. Førstnevnte fikk rødt kort, og sistnevnte må sone karantene for sitt tredje gule.

Noe som virkelig var bra mot Strømmen, var oppmøtet av Brann-supportere. I følge arrangøren var vi 950 på bortedelen som dekket såvidt over halvparten av den eneste tribunen de har på Strømmen Stadion. Med et totalt tilskuertall på 1850, betyr det at bortefansen var i flertall. Oppmøtet vårt på østlandskampene i år har vært imponerende – spesielt med tanke på hvilken divisjon vi spiller i. Faktisk har vi stilt flere enn vi har pleid å gjøre på Østlandet (kanskje utenom på Ullevål) når vi har spilt i eliteserien!

Opprykksmulighetene:

Jeg registerer at det på kommentarplass i BA er en ganske så stor sikkerhet om at dette vil ende med opprykk. Og joda, det ser stadig bedre ut for vår del – både spillemessig og resultatmessig. Jeg syns likevel konklusjonen om at dette går mot opprykk, er noe overilt da vi ikke engang ligger på opprykkplass – og laget som okkuperer den siste direkte opprykksplassen står med fem strake seire.

For Kristiansund vinner og vinner. Heldigvis for oss har nordmøringene bare tre hjemmekamper igjen. Vi har fem. Dessverre for oss er en av Kristiansunds hjemmekamper mot oss. Det virker ganske åpent ennå.

Ulf er derimot i dårlig form. De ligger nå fire poeng bak oss etter tre strake tap, og har en hjemmekamp mindre igjen enn å spille enn oss. Ulfs målforskjell som for en stund siden var lysår bedre enn vår, er nå bare fire mål bedre. Hadde vi bare vært litt mer effektive i de to siste kampene, så hadde vi kanskje tatt igjen både deres og Kristiansunds måldifferense.

Hødd følger oss to poeng bak, og har i likhet med Ulf bare fire hjemmekamper igjen. Hødd var igjennom en periode med seier og tap i annenhver kamp, men har nå brutt trenden og fått to strake seire.

I forhold til opprykksbudsjettet mitt før denne runden, tok Brann to poeng mer enn budsjettert mot Strømmen. Jeg velger likevel å opprettholde den budsjetterte poengfangsten vår i resten av rundene og dermed øke totalpoengsummen til 59.

Hvis vi klarer å holde Kristiansund (b) og Ranheim (b) til uavgjort – og vinner de resterende hjemmekampene, samt bortekampen mot Nest, så ender vi foran Kristiansund så sant nordmøringene taper minst én kamp – f.eks. for Sogndal på Fosshaugane. Med de resultatene blir det også umulig for Hødd å gå forbi oss (siden de da taper i Bergen og max kan klare 58 poeng), og så og si umulig for Ulf (som ellers må vinne alle de gjenstående) å komme foran oss på tabellen.

Her er topplagenes gjenværende program, og et eksempel på hva som må til for at vi såvidt havner på den andre direkte opprykksplassen: (Oppdatert etter søndagens kamper)

BRANN KR.SUND ULF HØDD
nå -> 39 p nå -> 39 p nå -> 35 p nå -> 37 p
Runde mot mot mot mot
23.r. FFK h 3 p Bærum b 3 p Åsane h 3 p Follo b 3 p
24.r. Ranh. b 1 p Follo h 3 p Nest b 3 p Sogn. h 3 p
25.r. Bryne h 3 p Jerv b 3 p HBK h 3 p Ranh. h 3 p
26.r. Kr.su. b 1 p Brann h 1 p Strøm. b 3 p Nest b 3 p
27.r. Jerv h 3 p Sogn. b 0 p Bærum b 3 p HBK h 3 p
28.r. Bærum h 3 p Åsane b 3 p Leva. h 3 p FFK b 3 p
29.r. Nest b 3 p HBK h 3 p Sogn. b 1 p Strøm. h 3 p
30.r. Hødd h 3 p Strøm. b 3 p Ranh. h 3 p Brann b 0 p
Siste 8: 6-2-0 20 p 6-1-1 19 p 7-1-0 22 p 7-0-1 21 p
Totalt: 59 p 58 p 57 p 58 p

(Fortsetter under bildene)

^ Hele 950 Brann-supportere dukket opp på Strømmen Stadion. Med et tilskuertall på 1850, vil det si at 51,4 % holdt med bortelaget… Fotos: Alexander Osdal

^ Og etterpå kunne vi feire. Fotos: Alexander Osdal

Hendelsene:

Dette er hva jeg føler var verd å nevne fra denne forestillingen:

- 1. omgang: -

01:10: Kristian Jahr ved bakerste stolpe header utenfor etter en corner. Helt ufarlig.

03:45: Martin Ramsland skjærer inn i feltet, men ballen går helt inn til Piotr Leciejewski.

06:20: Erik Huseklepp skjærer inn i feltet og utfordrer Steinar Strømnes, før han kommer seg til avslutning fra siden av femmeteren. Den går like utenfor lengste stolpe.

07:35: Amin Nouri slår langt frem mot Steffen Lie Skålevik som får slengt frem en tå inne i feltet, men den går inn til keeper.

08:25: Ruben Kristiansen slår inn i feltet hvor Kristoffer Barmen får hodet på ballen. På bakerste klarer ikke Skålevik å treffe ballen på hel volley tre meter fra mål.

09:50 Fredrik Haugen med et nydelig fremspill til Skålevik som skyter fra ti meters skrått hold, men sleiver utenfor.

12:45: Nouri slår godt inn mot bakerste hvor Huseklepp legger inn foran mål på direkten, men treffer ingen i bortelagets mørkegrå drakter.

15:30: Brann med et vedvarende press nå, og etter et lengre angrep skyter til slutt Sivert Heltne Nilsen fra 25 meter. Det er hardt, men går rett på keeper.

17:00: Det slås langt frem mot Skålevik som ikke klarer å få tak på ballen. Hjemmelaget i lysegrått rydder opp ved Aleksander Melgavis.

22:25: Bismar Acosta fyrer løs fra 35 meter. Skuddet er hardt og godt, og keeper må helt opp i krysset og bokse til corner.

23:45: Det skytes igjen. Nå er det Kristoffer Barmen som forsøker seg fra 23 meter. Keeper må bokse vekk.

25:05 – 1-0, MARTIN RAMSLAND: Erik Schulze kommer til innlegg fra vår høyreside. Vadim Demidov når ikke frem og på bakerste slenger Ramsland frem en tå på femmeteren og ballen ruller inn. Fullstendig ufortjent!

30:15: Strømmen får et helt latterlig frispark like utenfor sekstenmeteren pga “hands”. Armen er nesten inntil kroppen på en spiller som snur ryggen til når han får et skudd rett på seg. Tull!

31:25 Thor Lange sender frisparket fra tyve meter rett i muren.

31:45: Rennie skyter fra fjorten meter, men det blokkeres.

31:55 – 1-1, RUBEN KRISTIANSEN: Så sitter den endelig! Kristiansen fyrer løs fra skrått hold noen meter utenfor sekstenmeteren. Den går rett inn i lengste hjørne! Vakkert! Og ikke minst meget fortjent!

35:00: Haugen sender fram til Amadaiya Rennie som er feilvendt ved femmeterhjørnet og ikke får kontroll på ballen.

35:25: Huseklepp og Haugen samarbeider ute på venstrekanten og sistnevnte legger inn mot bakerste. Rennie får ikke skikkelig treff på ti meters hold.

39:15;-> bytte Strømmen: Johannes Grødtlien inn for Aleksander Melgavis.

39:55 En feilvendt Kristoffer Barmen header over fra ti meter. Innlegget kom fra Rennie.

41:40: Det er visst den store langskudd-dagen for Brann i dag. Denne gang er det Rennie som skyter fra nærmere 30 meters skrått hold. Keeper må slå den vekk.

42:40: Enda et langskudd når Rennie legger ut til Haugen som skyter fra nitten meter. Det blokkeres av Strømnes som header til corner.

44:30; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for en takling på Martin Ramsland. Billig kort.

45:00 + 0:10: Acosta roter det til og Ramsland får kommet seg ned til dødlinjen og lagt inn. Piotr tar den.

45:00 + 1:00: Pause.

- 2. omgang: -

52:45; gult kort, Strømmen: Martin Ramsland for en takling på Demidov.

54:25 – 1-2, AMADAIYA RENNIE: Haugen med et nydelig fremspill til Rennie som løper i bakrom, skjærer inn i feltet og avslutter fra like utenfor femmeterhjørnet. Ballen går via keper, i lengste hjørne og til fullt fortjent ledelse!

57:20: Huseklepp kommer til avslutning fra fjorten meters skrått hold. Det går et par meter utenfor lengste stolpe.

61:20; -> bytte Strømmen: Ulrik Berglann inn for Emil Ekblom.

63:25; gult kort, brann: Bismar Acosta for albuebruk. Han må dermed stå over mot FFK.

66:40: Huseklepp med frispark fra skrått hold og over 20 meter fra mål. Keeper redder.

68:45: Nouri og Haugen kombinerer og førstvente får kommet seg til innlegg fra dødlinjen. Det går mot nærmeste stolpe hvor keeper får slengt seg og bokset vekk.

69:15; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Rennie.

69:40: Strømmen roter det til i eget forsvar og Skålevik skyter over fra atten meter.

72:20: Huseklepp slår inn fra venstre mot Skålevik, men de lyseste gråkledde får klarert.

75:55; -> bytte Strømmen: Madiou Konate inn for Marin Ramsland.

80:50: Kristiansen med frispark fra høyre. Det er godt slått mot bakerste hvor Demidov rager høyest på femmeteren og header mot mål. Keeper får slått til corner.

82:25: Mustapha Achrifi skyter fra mer enn 25 meter, men langt utenfor.

83:00; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Steffen Lie Skålevik.

83:35 – 1-3, KASPER SKAANES: Haugen vinner ballen på midten. Ballen går til Karadas som sender ut til Huseklepp på venstrekanten. Sistnevnte forserer inn i feltet, utfordrer Grødtlien og kommer seg til innlegg mot nærmeste stolpe. På fem meter setter Skaanes ballen inn til 3-1 og en tilsynelatende punktering.

85:00: Og akkurat når vi tror kampen er avgjort, blir Konate helt unødvendig sluppet igjennom alene med Piotr. Polakken legger Konate i bakken ved straffemerket, og gråtrøyene får straffespark. Slapt og uoppmerksomt forsvarsspill her.

85:10; rødt kort, Brann: Piotr Leciejewski for å ulovlig hundre enn åpenbar scoringsmulighet. Vårt fjerde røde kort denne sesongen!

86:40; -> bytte Brann: Alex Horwath inn for Fredrik Haugen. Horwath skal spille midtbane…. Neida…

87:25 – 2-3, MUSTAPHA ACHRIFI, STR.: Achrifi setter ballen oppe i høyre kryss. Horwath slenger seg feil vei.

89:45: Achrifi slår farlig inn i feltet og er centimetere fra å nå Ulrik Berglann på bakerste. Meget skummelt.

90:00 + 2:25: Strømmen får noe som ser ut som en feil idømt corner. Høyst tvilsomt om hele ballen var over linjen da Horwath fanget den.

90:00 + 3:25: Horwath kommer ut og griper et langt innkast som stusses videre.

90:00 + 3:55: Nok en tvilsom avgjørelse når Strømmen får kast når det ser ut til at det var en lysegrå som var sist borti ballen.

90:00 + 4:15: Vi har vunnet!

Publikum:

1850 tilskuere, og som nevnt holdt et bittelite flertall med bortelaget… De 900 hjemmetilhengerne lagde ikke noe voldsomt liv, men de har nå i det minste en liten supportergjeng som har holdt det gående i flere tiår. Det er det ikke alle 1.divisjonslag som kan skryte av.

Vi var imponerende mange med Brann-sympatier, men trøkket fra oss 950 bortesupportere ble imidlertid så som så all den tid vi ble stående veldig spredt, og det som vanlig på Østlandet var et stort innslag av lokalt boende hordalendinger med sine familier på tribunene. Men vi var kanskje et par hundre syngende, stort sett samlet ytterst på den halve langsiden vi fikk.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Strømmen – Brann 2-3 (1-1)

1-0: Martin Ramsland (26.)
1-1: Ruben Kristiansen (40.)
1-2: Amadaiya Rennie (55.)
1-3: Kasper Skaanes (84.)
2-3: Mustapha Achrifi (str. 88.)

22. runde av OBOS-ligaen. Strømmen Stadion. 1850 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, SBK Skiold. Gult kort: Martin Ramsland, Strømmen og Sivert Heltne Nilsen, Bismar Acosta, Brann. Rødt kort: Piotr Leciejewski, Brann.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen (Alex Horwath fra 87.) – Amadaiya Rennie (Kasper Skaanes fra 69.), Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas fra 83.), Erik Huseklepp.

Strømmen (4-4-2): Simon Thomas – Aleksander Melgalvis (Johannes Grødtlien fra 40.), Steinar Strømnes, Kristian Jahr, Thor Lange – Eirik Schulze, Mustapha Achrifi, Mathias Blårud, Emil Ekblom (Ulrik Berglann fra 62.) – Martin Ramsland (Madio Konate fra 76.), Ole Marius Aasen.

-

Kampstatistikk:

 • Avslutninger (NTB/nifs.no): 15-5 til Brann.
 • Avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 10-3 til Brann.
 • Avslutninger innenfor sekstenmeteren (mine egne tall): 10-2 til Brann.
 • Sjanser (BT): 9-2 til Brann.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Str b 3-2 90 90 - - 90 - - - -
Min. 1862 1329 321 610 1538 1170 927 10 361
Kamper 21 16 7 13 20 13 14 2 6
Startet 21 15 3 7 20 13 9 0 4
Mål 1 0 0 2 1 0 0 0 0
Gule 3 3 1 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Str b 3-2 86 - 4 90 8 - 90 (1) - 85
Min 1490 133 454 1717 680 632 360 1403 715
Kamper 19 2 6 22 21 8 4 20 8
Startet 17 2 5 20 5 7 4 16 8
Mål 2 0 0 7 1 0 2 6 0
Gule 3 0 0 2 2 0 0 2 1
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 1

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Str b - 90 90 - - 68 (1) - 22 (1) 82 - -
Min. 0 540 1945 581 636 188 18 943 250 810 105
Kamper 0 6 22 11 9 3 2 17 3 9 2
Startet 0 6 22 6 8 2 0 9 3 9 1
Mål 0 0 0 4 3 1 0 2 0 0 0
Gule 0 2 1 0 1 0 0 1 0 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Startoppstillinger:

FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska
HBK h 3-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus
SIF b 3-2 Lec Nou Aco VDe Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Kanskje årsbeste - uten at det egentlig sier så mye...

En god kamp av Brann, mulig årsbeste óg
Vi har kanskje noe på gang
Men ni kamper gjenstår, vi é kun på kvalik,
så veien til opprykk é lang.
Brann hadde ro og fullstendig kontroll
mot Skarsfjord sitt lag, Hønefoss
som slett ikke var noen god målestokk
De var jo i grunn bare boss

Haugen sin scoring var klar kandidat
til ligaens vakreste mål
Og forsvaret vårt har blitt ganske solid,
for Vadim é laget av stål
Barmen é bedre enn noen gang før,
og Rennie var skikkelig go’
Dessuten er Huse i gryende form
Mot Hønefoss scoret han to

Vi har ikke tapt siden slakten mot Sogndal,
så pilene peker rett vei.
For andre er formen såvisst ikke bra,
for Hønefoss; rett og slett lei.
Så Hønefoss rykker nok ned nå til høsten,
og da må nok Skarsfjord’en gå.
Det var nå i hvert fall beskjeden han fikk
fra skadefro oss, Store Stå

-

Mot Hønefoss leverte Brann det som kanskje var årsbeste, uten at det nødvendigvis sier så mye om prestasjonen. Såpass ærlige må vi være. Det var tross alt divisjonens dårligste lag som stilte på motsatt banehalvdel i hvitt pølsepapir fra Leiv Vidar, og laget fra pølsefabrikkbyen ga i denne kampen en klar indikasjon på hvorfor de ligger sist. Brann kvernet over dem. De var virkelig tapt bak en pølsevogn, og jeg skal øybelikkelig slutte med dårlige pølsemetaforer og denslags pølsevev på det syltynne grunnlag at de spiller med Leiv Vidar-reklame.

Likevel; det var oppløftende takter i 3-0-seieren, som strengt tatt burde vært større ut fra spill og sjanser. Det hadde jo heller ikke gjort noe å bedre på den svake målforskjellen vår, som i verste fall kan koste oss opprykket. Ting som kan koste oss opprykket, liker vi ikke.

Brann har alt i alt vært på rett vei i det siste, og spesielt defensivt. En viktig grunn til det er Vadim Demidov. For ser man på de fem siste kampene der Vadim Demidov har spilt, har ikke Brann sluppet inn et eneste mål etter vanlig spill. Den eneste gangen det har blitt baklengsmål i disse kampene, er det direkte frisparket i Sandnes der Piotr Leciejewski får ta skylden. Men da den latviskfødte midtstopper tok seg en egenmelding mot Åsane, ble det to baklengsmål med en gang. Det kan selvsagt være litt tilfeldig, men det er vel ingen tvil om hvor viktig denne mannen er blitt for vårt forsvar. Også mot Hønefoss var han god, og hans soliditet smitter over på de andre. Han har kanskje vært vår viktigste spiller i det siste.

Startdebutant Amadaiya Rennie overrasket stort. Det var en spiller jeg hadde små forventninger til, men han gjorde en god figur på søndag. Å bytte Jakob Orlov med ham, kan – i det minste ut fra søndagens forestilling – se ut til å være et meget smart trekk. Sistnevntes bitre uttalelser til svensk presse nylig, gjør ikke savnet større. Vi skal imidlertid ikke ta helt av angående Rennie bare på grunn av denne ene kampen. Men en god startdebut var det.

Erik Huseklepp har begynt å score igjen, og har etter to mål mot laget fra stasjonsbyen (nei ikke LSK denne gang) kommet opp i syv mål. Han er dermed klubbens toppscorer i årets serie, uten at det automatisk kan regnes som en stor prestasjon. Hans form virker å være i anmarsj. Det er i så fall på høy tid! Spesielt 2-0-målet var vakkert, men den æren må han dele med flere i det som var et pent Brann-angrep.

En annen som har fått et oppsving i nyere tid, er Kristoffer Barmen. Hvem hadde trodd det om hoggestabben for noen måneder siden?

Fredrik Haugen hadde ikke scoret i serien på nesten fire måneder – men når han først gjorde det igjen, så gjorde det han til tyve i stil. Eller seks i stil hvis vi snakker kunstløp, men det gjør vi jo ikke. Her er det skihopp som gjelder. Han knuste til fra 25 meter og traff lekkert helt oppe i krysset. En klar kandidat til “årets mål”.

Steffen Lie Skålevik Stadion-debuterte (for Branns A-lag i hvert fall). Det Skålevik-øyeblikket folk nok vil huske best fra søndag, var da han ikke klarte å stokke beina og sleivet inn til keeper da han stod alene på fem meter. Nesten tabbekavalkade-nivå på den der. Men bare nesten.

For øvrig var dette første gang siden 2006 at vi klarte åtte seriekamper på rad uten tap. Den gang gikk vi likegodt ubeseiret i de elleve første – i tillegg til at vi også unngikk tap i de to siste seriekampene året før.

-

Slik rykker vi opp:

Kristiansund er veldig på hugget for tiden. Laget fra klippfiskhovedstaden har fire strake seire og er foran oss fordi de har fire mål bedre målforskjell. Heldigvis har vi en hjemmekamp til gode på dem, men samtidig har de oss igjen på sin egen bane. Kristiansund har også Sogndal igjen på Fosshaugane. Det er nesten så jeg frykter “Uglan” mer enn “Sandnesgaukene” i avslutningen. Også Ulf har Sogndal igjen på bortebane, og vil etter inneværende runde ha færre gjenstående hjemmekamper enn oss. Det som imidlertid er litt skummelt med Sogndal som motstander for våre nærmeste opprykksrivaler, er at de kan være sikret opprykk – eller være så nære å være sikret det – at de ikke spiller for fullt på slutten.

Her er topplagenes gjenværende program, og et eksempel på hva som må til for at vi såvidt havner på den andre direkte opprykksplassen: (Oppdatert etter mandagens kamper)

BRANN KR.SUND ULF HØDD
nå -> 36 p nå -> 36 p nå -> 35 p nå -> 34 p
Runde mot mot mot mot
22.r. Strøm. b 1 p Leva. h 3 p FFK b 3 p Bryne h 3 p
23.r. FFK h 3 p Bærum b 3 p Åsane h 3 p Follo b 3 p
24.r. Ranh. b 1 p Follo h 3 p Nest b 3 p Sogn. h 1 p
25.r. Bryne h 3 p Jerv b 1 p HBK h 3 p Ranh. h 3 p
26.r. Kr.su. b 1 p Brann h 1 p Strøm. b 1 p Nest b 3 p
27.r. Jerv h 3 p Sogn. b 0 p Bærum b 1 p HBK h 3 p
28.r. Bærum h 3 p Åsane b 3 p Leva. h 3 p FFK b 3 p
29.r. Nest b 3 p HBK h 3 p Sogn. b 1 p Strøm. h 3 p
30.r. Hødd h 3 p Strøm. b 3 p Ranh. h 3 p Brann b 0 p
Siste 9: 6-3-0 21 p 6-2-1 20 p 6-3-0 21 p 7-1-1 22 p
Totalt: 57 p 56 p 56 p 56 p

-

Poengfangst etter 21 runder for de lagene som til slutt rykket opp:

 • Brann etter 21 runder i 2015: 36 poeng og 29-25 (+4) i målforskjell.

Kolonnene under viser poengfangst og målforskjell etter 21 runder for de lagene som til slutt endte topp 2 i denne divisjonen. Oversikten er for årene der nivå to har vært samlet i én avdeling.

År Nr. 1 til slutt Poeng 21r Målf. 21 r. Nr. 2 til slutt Poeng 21r Målf. 21 r.
2014 Sandefj. 44 p 38-16 (+22) TIL 44 p 46-18 (+28)
2013 Glimt 53 p 47-16 (+31) Stabæk 39 p 36-32 (+4)
2012 Start 45 p 54-25 (+29) S08 41 p 50-31 (+19)
2011 HBK 38 p 41-21 (+20) Ulf 43 p 42-23 (+19)
2010 Sogndal 45 p 43-21 (+22) S08 35 p 40-32 (+8)
2009 FKH 39 p 43-27 (+16) HBK 39 p 42-23 (+19)
2008 Odd 46 p 57-31 (+26) Sandef. 43 p 35-21 (+14)
2007 MFK 53 p 50-17 (+33) Hamkam 48 p 60-30 (+30)
2006 Godset 47 p 46-22 (+24) AaFK 47 p 49-18 (+31)
2005 Stabæk 47 p 38-15 (+23) Sandefj. 46 p 41-25 (+16)
2004 Start 53 p 55-18 (+37) AaFK 46 p 50-25 (+25)
2003 Hamkam 44 p 42-17 (+25) FFK 43 p 49-25 (+24)
2002 TIL 43 p 54-24 (+30) AaFK 42 p 46-20 (+26)
2001 VIF 45 p 50-20 (+30) Start 45 p 44-26 (+18)
2000 Lyn 54 p 48-16 (+32) Godset 46 p 55-23 (+32)
1999 FKH 37 p 43-29 (+14) Bryne 34 p 35-33 (+2)
1998 Odd 46 p 44-14 (+30) Skeid 34 p 29-29 (+0)
1997 VIF 51 p 50-16 (+34) Moss 52 p 41-20 (+21)

På 2000-tallet har det kun hendt én gang (Sarpsborg med 35 poeng i 2010) at et lag som har endt topp 2 har stått med så få poeng som oss (36 poeng) etter 21 runder. I 1998 og 1999 rykket imidlertid Bryne og Skeid opp til tross for bare 34 poeng på denne tiden. I år vil altså det ene laget som rykker direkte opp stå med max 36 poeng etter 21 runder.

Så få mål som vi har (29), er det kun Skeid (29 i 1998) av topp 2-lagene f.o.m. 97 som har vært i nærheten av. Sandefjords 35 i 2008 og Brynes 35 i 1999 er nest dårligst etter Brann 2015, og nevnte Skeid i 98.

Så dårlig målforskjell som vi har (+ 4) er det kun Stabæk (+ 4 i 2013) som har hatt av topp 2-lagene på 2000-tallet. Vi må tilbake til Brynes +2 i 99 og Skeids +0 i 98 for å finne noen verre.

Brann står med bare ni seire så langt, og av topp 2-lagene siden 1997 er det bare Bryne i 1999 som har hatt så få seire etter 21 runder.

Brann etter 21 runder i tidligere opprykksår – omregnet til tre poeng for seier:

1980 13-6-2 37-19 45p
1982: 12-6-3 35-20 42p
1984: 14-4-3 59-25 46p
1986: 15-5-1 45-11 50p

Vi har altså prestert klart dårligere i år enn de fire gangene vi rykket opp på 80-tallet.

(Fortsetter under bildene)

^ Røyk og bannere ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ …og etter tre uavgjorte kamper var det endelig tid for å feire tre poeng igjen. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

00:35 Martin Thomassen skyter fra 30 meters skrått hold, men laaaangt utenfor.

01:50: Erik Huseklepp med godt forarbeid på venstrekanten, men innlegget når ingen i rødt.

05:45: Ruben Kristiansen gir på tvers til Steffen Lie Skålevik som avslutter fra 14 meter, men noen meter utenfor. Ingen imponerende avslutning.

07:00: Brann hadde vært friske i åpningen.

10:10 – 1-0, FREDRIK HAUGEN: For en scoring! Haugen får ballen fra Skålevik og klinker til fra 25 meters hold – og inn via tverrligger helt oppe i krysset!

12:40: Pent angrep av Brann. Amin Nouri med en nydelig gjennombruddspasning til Kristoffer Barmen som inne i feltet slår ut til Skålevik som avslutter fra tolv meter. Men rett på keeper.

15:15 Haugen med frispark like utenfor sekstenmeterhjørnet. Det treffer Barmen inne i feltet, men det går langt utenfor mål.

18:40 – 2-0, ERIK HUSEKLEPP Brann med et flott angrep som har elleve trekk før den sitter i kassen. Huseklepp gir til Haugen som legger inn fra venstre. Ved straffemerket legger Barmen igjen til Huseklepp som skyter fra 15 meter og inn i høyre hjørne.

21:10: Nouri med et skudd fra 22 meter som går høøøøøøyt over.

22:45: Huseklepp herjer på høyresiden og til slutt legger Rennie inn, men bortelaget klarerer.

23:30: Det skulle nå være drikkepause i varmen.

26:20: Bismar Acosta feiler med en tversoverpasning, men heldigvis roter bortelaget seg inn i en offsideavblåsning.

27:50: Huseklepp kommer seg etter hvert til skudd fra skrått hold en meter utenfor feltet. Det blokkeres.

30:55: Kevin Beugre slår høyt inn mot bakerste. Fitim Kastrati får ved femmeteren hodet på innlegget, og Piotr Leciejewski må for en sjelden gangs skyld gjøre noe i denne kampen. Han benytter den sjeldne muligheten til å slå til corner.

32:25: Malick Mané skyter fra 22 meter, og Piotr må helt ned ved stolpen og redde. HBK hadde kommet mer med nå.

39:50: Huseklepp skyter fra 17 meter, men det blokkeres.

41:10: Slålevik misser en stor sjanse, men var uansett avvinket for offside.

45:00 + 2:05: Pause

- 2. omgang: -

46:50 – 3-0, ERIK HUSEKLEPP Rennie avanserer oppover banen og finner Huseklepp like utenfor sekstenmeteren. Sistnevnte holder på å miste ballen til Thomas Braaten, men får den likevel med seg. Så skyter han fra 14 meters skrått hold, via keepers hender og inn i lengste hjørne.

53:00: Skålevik legger igjen til Barmen som skyter fra 21 meter. Det går like over.

55:35: Rennie skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmteren. Det går over.

58:55: Rennie legger inn fra høyre, men keeper får akkurat tatt ballen før Skålevik gjør det.

60:50: Rennie får gå merkelig upresset og til slutt skyte fra skrått hold like utenfor feltet. Det går utenfor.

62:30: Rennie gjør et meget godt arbeid før han slår ut til Nouri som legger inn. HBK får klarert.

63:50: Nouri slår høyt inn fra høyre, men keeper tar det.

64:40: Rennie med nytt innlegg, men det blir nok en gang bare nesten at Skålevik når frem.

66:30: Christopher Lindquist prøver å nå Morten Hæstad, men sistnevnte får ikke kontroll på ballen inne i feltet.

69:15; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Fredrik Haugen.

69:30; – > bytte Brann: Eirik Birkelund inn for Kristoffer Barmen.

70:05 Abdoulaye Seck med frispark fra mer enn 25 meter. Det går helt borte ved stolpen hvor Piotr får strukket seg og slått til corner.

72:10: Godt forarbeid av Skålevik og Kasper Skaanes får en mulighet på syv-åtte meter, men får aldri kommet til avslutning.

73:00: Rennie vinner ballen på høyrekanten og slår flatt inn til Skålevik som får ballen på femmeteren. Men strilen klarer utrolig nok ikke å stokke beina, og ballen går inn til keeper. Kjempemiss!

74:20; -> bytte HBK: Kujitim Ismajli inn for Morten Hæstad.

74:35; -> bytte HBK: Sigurd Svendsen inn for Fitim Kastrati.

75:50: Skaanes gir til Skålevik som forserer inn i feltet og skyter fra fjorten meters skrått hold, men keeper tar den uten altfor store problemer.

76:30: Ruben Kristiansen forsøker seg med en lekker tekniksk detalj, men det gikk ikke helt som ønsket.

76:40: Huseklepp får ballen utenfor femmeteren, men går ned mot dødlinjen før han avslutter fra fire meter. Rett på keeper som gir til corner.

77:30: Rennie nå også med en god defensiv jobb.

78:25; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Steffen Lie Skålevik.

80:00; -> bytte HBK: Ole Petter Berget inn for Malick Mane.

88:30; gult kort, HBK: Christopher Lindquist for en takling på Skaanes.

89:15: Larsen kombinerer fint med Huseklepp og får ballen tilbake på skrått hold ti meter fra mål. Avslutningen blir svak og triller inn til keeper.

90:00 + 2:00: Kampen er over.

-

Publikum:

8005 betalende, men det reelle oppmøtet var neppe stort mer enn 5000. Stemningen på Store Stå var denne gang ok, og bedre enn i mange andre hjemmekamper denne sesongen. Mulig et løft som følge av Jakob Orlovs kritikk?

Rune Skarsfjord fikk en del humor på sin bekostning. Med tanke på sine stadige stikk til oss supportere, måtte han nesten regne med det.

-
KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Hønefoss 3-0 (2-0)
1-0: Fredrik Haugen (11.)
2-0: Erik Huseklepp (19.)
3-0: Erik Huseklepp (47.)
21. serierunde, OBOS-ligaen. Brann Stadion. Tilskuere: 8.005. Dommer: Ole Gya, Helleland IL. Gult kort: Christopher Lindquist, Hønefoss.
Brann (4-4-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen (Eirik Birkelund fra 70.), Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 70.)- Amadaiya Rennie, Steffen Lie Skålevik (Kristoffer Larsen fra 79.), Erik Huseklepp.
Benken: Kenneth Udjus, Erlend Hanstveit, Eirik Birkelund, Kristoffer Larsen, Kasper Skaanes, Viljar Vevatne, Azar Karadas.
Hønefoss (4-4-2): Tarjei Omenaas – Christopher Lindquist, Thomas Braathen, Abdoulaye Seck, Martin Thomassen – Fitim Kastrati (Sigurd Svendsen fra 76.), Christian Aas, Bobby Warshaw, Morten Hæstad (Kujtim Ismaijl fra 76.) – Kevin Beugre, Malick Mane (Ole Petter Berget fra 80.).
Benken: Trym Strandberg, Kristoffer Hay, Kujtim Ismaijl, Sigurd Svendsen, Miguel Hamutenya, Ole Petter Berget.

-
Kampstatistikk:

- Antall avslutninger (NTB/nifs.no): 13-5 til Brann.
- Antall avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 8-3 til Brann.
- Antall avslutninger innenfor 16-meteren (mine egne tall): 9-1 til Brann.
- Antall sjanser (BT): 8-1 til Brann.

-
Karantener:

Karantene neste gang: Ingen
Karantene med ett kort til: Acosta, Demidov, Huseklepp, Karadas og Larsen.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
HBK h 3-0 90 69 21 - 90 - - - -
Min. 1772 1239 321 610 1448 1170 927 10 361
Kamper 20 15 7 13 19 13 14 2 6
Startet 20 14 3 7 19 13 9 0 4
Mål 1 0 0 2 1 0 0 0 0
Gule 2 3 1 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
HBK h 3-0 69 (1) - - 90 (2) - - 90 12 90
Min 1404 133 450 1627 672 632 270 1403 630
Kamper 18 2 5 21 20 8 3 20 7
Startet 16 2 5 19 5 7 3 16 7
Mål 2 0 0 7 1 0 1 6 0
Gule 3 0 0 2 2 0 0 2 1
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
HBK h - 90 90 - - 90 - 21 78 - -
Min. 0 450 1855 581 636 120 18 921 168 810 105
Kamper 0 5 21 11 9 2 2 16 2 9 2
Startet 0 5 21 6 8 1 0 9 2 9 1
Mål 0 0 0 4 3 0 0 1 0 0 0
Gule 0 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Startoppstillinger:

FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska
HBK h 3-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Ren Skå Hus

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Sjeldent utbytte

I Sogndal er vanen at Branns menn får deng
Men endelig klarte vi redde poeng
Det gikk nesten galt også denne her gangen
Men heldigvis traff Sogndal bare i stangen

Men Brann fikk såvisst også delta i leken
For Azar sin heading ble reddet på streken
Og ellers var Piotr tilbake i form
Til tider så var jo polakken enorm

Ulf i fra Sandnes, de fikk seg en smell
Så dermed så ble det en levelig kveld
Men det hadde også sitt drawback i grunn;
For dermed passerte jo Kristiansund.

-

Mange 0-0-kamper kan være underholdende. Dette var ikke en av dem. For det var slett ingen stor forestilling med ønske om ekstranumre vi fikk se på Fosshaugadn – og spesielt andre omgang var veldig lenge hendelsesfattig, men vi fikk nå med oss ett poeng for tredje seriekamp på rad. Når Sogndal er relativt klar divisjonsleder og har slått oss i alle seks serieoppgjør på denne banen etter 2002, så kan man være noenlunde fornøyd med en sjelden poengdeling på vår marerittbane. I hvert fall så lenge det ene poenget gjorde oss litt mer innpåslitne på serietoer Ulf denne runden. Men sandneslagets tap på Nordmøre gjorde at Kristiansund passerte oss på målforskjell. Vi henger oss imidlertid tett på begge to – og totalt uten intimgrenser.

Selvsagt hadde det hjulpet godt på i opprykkskampen – og fikset litt på vår pinlige Fosshaugadn-historie – med en sjelden seier i saftbygdi. Sogndal har jo ikke akkurat vært i knallform i det siste (har kun én seier siste syv seriekamper) – og de hadde nå mistet Ulrik Flo, så vi hadde virkelig en mulighet til å ta dem nå. Derfor kan jeg ikke akkurat si at jeg jubler i en usømmelig rus over dette ene poenget. Men nettopp det nevnte marerittet denne banen har vært for oss, gjør jo at vi ikke har voldsomme forventinger til hva vi kan fylle eplenikkersene våre med på vår poengslang der. Såpass lavt har vi sunket. Og derfor er ett poeng greit der oppe.

Under tortur og tvang må jeg innrømme at det var Saauugndaaal som var aller nærmest seieren. På overtid traff de jo til og med innsiden av stolpen. De hadde de fleste og største sjansene, selv om ikke de heller skapte voldsomt mye. Det var helst i en periode et stykke ut i første omgang – og helt på slutten av kampen de dominerte, og de var ikke mye bedre enn oss totalt sett. Det var i lange perioder helt jevnt mellom to lag som fremstod som bedre defensivt enn offensivt. I første del av første akt var vi vel faktisk også det førende laget og Azar Karadas hadde en heading som ble reddet på streken. Det er mulig Sogndal var best og hadde fortjent å vinne, men uavgjort var heller ikke noe tyveri som ville fått kjeltringlegende og sogndøl Gjest Bårdsen til å bli imponert.

For vår del var dette klart mer fruktbart enn både hvordan vi pleier å opptre der oppe mellom epletrærne, og fra hvordan vi fremstod i vårsesongens superultradrøye sjokkskandalemassakre mot samme lag på Stadion. Uten at det i grunn sier så mye.

Den som til syvende og sist reddet oss var Piotr Leciejewski. Han har vært veldig opp og ned, men i denne kampen var han mest “opp”. Polakken slo til med flere meget gode redninger, og vi kan gi ham en stor del av takken for at det endte opp med poeng for vår del.

Steffen Lie Skålevik fikk sin debut mot sogndølene, men gjorde seg i grunn ikke noe spesielt bemerket. Også Amadaiya Rennie fikk sin debut i Brann-trøyen da han kom inn for Turban-Azar. Heller ikke han gjorde inntrykk. Men selvsagt skal ingen av disse slaktes allerede etter én kamp.

Videre var det godt å ha solide Vadim Demidov tilbake i forsvaret. Selv om Sogndal kom til et par store muligheter, så var det ikke mange sjansene de fikk. Vi holdt nullen i Sogndal for første gang i serien siden 1980 da vi også spilte på nivå to. Det var videre første gang siden 1989 at hjemmelaget ikke scoret det første målet når vi har spilt der oppe.

Men heller ikke vi scoret noe “første mål” denne gang. For offensivt har vi fremdeles mye å gå på. Åtte mål på de siste åtte kampene, er virkelig ikke imponerende. Og ikke har vi skapt et vell av sjanser heller. Faktisk er det nå bare fire lag som har scoret færre enn oss denne sesongen!

Når det gjelder startoppstillingen, så var det – av ulike årsaker – gjort hele seks endringer fra sist: Tilbake var Kristoffer Barmen, Vadim Demidov, Fredrik Haugen og Kasper Skaanes. I tillegg gjorde Azar Karadas en sjelden start, mens Steffen Lie Skålevik debuterte. Siden forrige gang var det ut med Eirik Birkelund (til tross for en bra kamp mot Åsane), Alejandro Castro (som ikke gjorde noen god kamp mot Åsane), Erik Huseklepp (som scorte mot Åsane), Kristoffer Larsen (som ble skadet mot Åsane), Viljar Vevatne (som var svak mot Åsane) og Jonas Grønner (som fikk rødt kort mot Åsane). Det blir kanskje litt vel mye omrokeringer på laget for tiden.

-

Veien til opprykk:

Verd å merke seg er at Brann er det eneste laget som har seks hjemmekamper igjen. Kristiansund har bare fire, mens alle de andre lagene i divisjonen har fem. Både Ulf og Kristiansund har dessuten serieleder Sogndal igjen på bortebane. Vår ulempe er at vi skal møte Kristiansund på bortebane.

På grunn av vår svake målforskjell må vi etter alle solemerker være tre poeng bedre enn Ulf i løpet av de siste ti rundene. Vi må av samme grunn antagelig også være minst ett poeng bedre enn Kristiansund.

Hødd virker å være på retur, selv om det selvsagt kan snu. De har tapt annenhver kamp i det siste.

Men ett lag som kan se ut som en skummel outsider i opprykkskampen, er Ranheim. De har virkelig fått opp dampen, er det store formlaget for tiden, og står med smått utrolige 7-1-1 (22 poeng) siste ni, og 7-2-1 (23 poeng) siste ti. Til sammenligning har Brann tatt hhv 16 og 19 poeng i de samme periodene. Dessverre har også trønderne fordelen av å møte oss på sin egen bane i høst, men vi er nå fremdeles tre poeng bedre enn dem.

Her er topplagenes gjenværende program, og et eksempel på hva som må til for at vi havner på den andre direkte opprykksplassen:

BRANN KR.SUND ULF HØDD
nå -> 33 p nå -> 33 p nå -> 35 p nå -> 31 p
Run. mot mot mot mot
21.r. HBK h 3 p Ranh. b 1 p Hødd h 1 p Ulf b 1 p
22.r. Strøm. b 1 p Leva. h 3 p FFK b 3 p Bryne h 3 p
23.r. FFK h 3 p Bærum b 3 p Åsane h 3 p Follo b 3 p
24.r. Ranh. b 1 p Follo h 3 p Nest b 3 p SIL h 3 p
25.r. Bryne h 3 p Jerv b 3 p HBK h 3 p Ranh. h 3 p
26.r. Kr.su. b 1 p Brann h 1 p Strøm. b 1 p Nest b 3 p
27.r. Jerv h 3 p SIL b 0 p Bærum b 1 p HBK h 3 p
28.r. Bærum h 3 p Åsane b 3 p Leva. h 3 p FFK b 3 p
29.r. Nest b 3 p HBK h 3 p SIL b 0 p Strøm. h 3 p
30.r. Hødd h 3 p Strøm. b 3 p Ranh. h 3 p Brann b 0 p
Siste 10: 7-3-0 24 p 7-2-1 23 p 6-3-1 21 p 8-1-1 25 p
Totalt: 57 p 56 p 56 p 56 p

-

Bedre eller verre under Nilsen?

Nå har vi hatt Lars Arne Nilsen i ti seriekamper – som er like mange som Rikard Norling trente oss denne sesongen før han fikk sparken. Fasit så langt:

 • Brann under Norling i år: 3-5-2, 13-13 (+0) i målforskjell og 14 poeng.
 • Brann under Nilsen i år: 5-4-1, 13-12 (+1) i målforskjell og 19 poeng.

Rent resultatmessig en fremgang altså, men tallgrunnlaget er lite og det er små marginer som skiller. Både mot Follo hjemme og Åsane borte (under Nilsen) var vi heldige med en del avgjørende og omdiskuterte dommeravgjørelser. Mot Fredrikstad borte (under Norling) var vi derimot uheldige med en helt feil annullering. Det blir hypotetisk, men rent matematisk kunne da Norling fort stått med 16 poeng og Nilsen f.eks. 15 poeng. Målforskjellen er omtrent den samme. Til Nilsens forsvar skal det sies at vi i hans periode har møtt serieleder Sogndal to ganger, mens vi har møtt serietoer Ulf på bortebane. Til Norlings forsvar er det at vi spilte en mer bortekamp i hans periode.

Dessuten har ikke Nilsen engang vært her i tre måneder ennå. Norling hadde jo vært her i halvannet år da han røk til. Sotraværingen må selvsagt få mer tid til å snu denne skuten, og dessuten har han en del interessante tanker om treningskultur og prestasjonskultur som man gjerne ikke ser resultatene av før etter en tid. F.eks. etter en hel sesongoppkjøring.

Positivt er det at vi nå har gått syv seriekamper på rad uten tap. Negativt er det at fire av disse har endt uavgjort, selv om to av dem riktignok har vært borte mot de to foreløbig beste lagene.

Om spillet har blitt så mye bedre, er et godt spørsmål. Defensivt har vi nok blitt tryggere i det siste. På de syv kampene etter Sogndal-massakren på Stadion, har vi bare sluppet inn fem mål. Det er det kun Nest Sotra (!) som også har klart. Offensivt er vi dessverre ikke gode nok ennå. Det er der Nilsens største utfordring fremover ligger.

-

(Fortsetter under bildene)

^ Eplejuice fra Lerum var å få på Fosshaugadn . Disse tøffe guttene trodde nok det var øl. Foto: Alexander Osdal

^ 204 Brann-supportere i saftbygdi. Her fra innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Nok et totalt meningsløst bilde fra etter kampslutt. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

02:25 Fredrik Haugen slår inn fra venstre, men keeper tar den før Kasper Skaanes når frem.

05:00: Azar Karadas må ut på sidelinjen – eller sykestuen – når det blør fra hodet hans.

07:55: Amin Nouri med et innlegg fra høyre, men det når ikke hodet til noen røde. Azar var jo ikke på banen for øyeblikket.

10:40: Fine kombinasjoner mellom Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen og Kasper Skaanes før Haugen får sleivet grovt på 17 meters skrått hold. Ballen går faktisk i kast!

12:30: Brann triller mye ball på midten nå.

13:45: Azar Karadas kommer inn igjen.

13:55 Karadas med et skufforsøk fra 22 meter, men det blokkeres umiddelbart.

14:20: Babacar Sarr kommer inn igjen han også. Da er vi elleve mot elleve igjen.

14:55 Ruben Kristiansen går i bakken i en duell med Rune Bolseth inne i feltet, men får ingenting. Hadde vært et billig straffe.

16:00: Osita Chikere rager høyest på ti meter når et frispark fra Victor Grodås slås høyt inn i feltet. Det går rolig inn til Piotr Leciejewski.

16:20: Grodås med innlegg fra vår høyreside, men Piotr tar det før noen andre.

17:15: Nilsen med skudd fra 25 meter, men det går godt til side for mål.

20:20: Barmen vipper igjennom til Haugen som skyter på keeper, men er uansett offside.

22:20: Kristiansen med frispark som slås høyt inn i feltet. På fem meter rager Karadas høyest og header mot mål, men keeper redder på streken. Så blir keeper nærmest tvunget av Steffen Lie Skålevik inn i målet med ballen, men får selvsagt frispark.

26:30: Kristian Fardal Opseth farlig frempå, men klarer heldigvis ikke å komme til avslutning før vi får klarert.

26:45: Chikere går i bakken inne i feltet etter en liten dytt fra Bismar Acosta, men også dette ville vært et billig straffe.

27:00 Nilsen skyter fra 23 meter, men det går via en hvitkledd og inn til keeper.

27:35: Thomas Drage kommer forbi Nouri og til innlegg. Chikere hopper opp på åtte meters hold og vinner hodeduellen mot Demidov – og Piotr får med et tigersprang slått til corner.

28:20: Grodås slår flatt inn i feltet hvor en feilvendt Hannu Patronen setter ballen utenfor fra syv meter.

30:45: Nilsen skyter fra 20 meter, men skuddet går via Skålevik og langt utenfor.

31:25: Kristian Fardal Opseth får blokkert et skuddforsøk fra nesten ute ved sekstenmeterhjørnet.

32:15: Petter Strand med innlegg frå vår høyreside. Rett utenfor femmeteren stikker Opseths hode opp og han header mot lengste hjørne. Piotr er der med en ny kjemperedning.

34:00: Azar stanger vekk et høyt frispark.

35:00, gult kort, Sogndal: Babacar Sarr for en tøff duell mot Azar.

35:35, gult kort, Brann: Kasper Skaanes når han hindrer Chikere på en kontring.

36:40: Grodås slår høyt og langt inn i feltet. Brann-spillerne tror Christophe Psyché er offside, men kamplederne er ikke enige i at han er det. Heldigvis får Kristiansen ryddet vekk før Psyché får gjort noen skade.

38:25 Nouri fosser oppover høyresiden og legger inn. Psyché får headet vekk før Azar får nådd den.

39:35: Acosta klarerer et innlegg fra vår venstreside.

43:50: Babacar Saar får på femmeteren hodet på et langt innkast, men Piotr tar den.

45:00 + 1:10: Opseth skyter et frispark fra 25 meter rett i muren.

45:00 + 1.35: Enda et av disse lange innkastene gjør det litt småfarlig, men vi får klarert. Sekunder senere når Sogndal forsøker seg igjen, må Piotr ut og bokse. Det blir imidlertid blåst for offside.

45:00 + 2:15: Pause

- 2. omgang: -

46:50: Opseth forsøker seg på nytt fra 25 meter og igjen i muren. Så får Sogndal en ny sjanse, men Piotr tar den før Hannu Patronen gjør det.

55:10: Haugen går nesten ned til dødlinjen og legger inn, men langt over alt og alle.

56:25: Skålevik blir tilsynelatende lagt i kunstgresset av keeper Mathias Dyngeland, men vi avblåses for offside.

56:40: Ampert inne i Sogndal-feltet. Bolseth er rasende på Skålevik for et eller annet. Etter å ha sett tv-opptakene i ettertid, ser det ut til at Bolseth gestikulerer at Skålevik stupte.

56:55; gult kort, Sogndal: Rune Bolseth for usportslig oppførsel.

60:20; -> bytte Brann: Amadaiya Rennie inn for Azar Karadas som bruker litt pinlig lang tid på å gå av banen.

70:20; -> bytte Sogndal: Mahatma Otoo inn for Osita Henry Chikere.

72:00: Denne omgangen hadde til nå ikke vært mye å rope hurra for, og ingen av lagene hadde til nå klart å komme til avslutning innenfor sekstenmeteren etter pause.

73:50; -> bytte Sogndal: Erik Skaasheim inn for Victor Grodås

78:45; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Fredrik Haugen

79:00: Demidov står ved dødlinjen når et frispark blir slått mot bakerste. Han header inn foran mål og Dyngeland får en hånd på den og slått den vekk. Nilsen forsøker en avslutning fra ti meter, men den blir umiddelbart blokkert.

80:35: Drage slår et frispark mot bakerste. Der rager Psyché høyest og header inn foran mål. Piotr tar den.

84:00; -> bytte Sogndal: Bjørn Inge Utvik inn for Rune Bolseth

86:25; -> bytte Brann: Eirik Birkelund inn for Kasper Skaanes

88:25: Opseth med frispark fra 35 meter, men det går helt inn til Piotr.

89:05: Skålevik kommer til skudd fra skrått hold noen meter utenfor feltet, men det går utenfor.

90:00 + 1:50: Enda et langt innkast fra Taijo Teniste. På femmeteren ved første stolpe header Sarr bakover – og ballen spretter i stolpen! Så spretter ballen rett i en forfjamset Nouri som får lurt seg og ballen vekk. Så kommer Drage til innlegg, men det går inn til Piotr.

90:00 + 3:05: På over-overtid forsøker Otoo på et brassespark seks meter fra mål. Det lykkes han bra med, men Piotr er nede og redder.

90:00 + 3:15: Kampen er over.

-

Publikum: Studiestart, serieledelse og besøk av erkerivalen, gjorde tribunene velfylte i den lille fruktbygdi. Over 5200 tok veien, og arrangøren kan opplyse at 204 av disse var på bortefeltet og holdt med riktig lag. Men når det kom til syngende supportere, var vi i hvert fall klart flest. Jeg syns vi gjorde en ok innsats på tribunen.

-

Brann internt mot Sogndal i seriespill:

Sesong Nivå Hjemme Borte
1980 2 seier 2-0 -
1980 2 - seier 1-0
1988 1 - tap 0-2
1988 1 seier 1-0 -
1989 1 seier 1-0 -
1989 1 - uavg. 2-2
1991 1 uavg. 0-0 -
1991 1 - tap 1-2
1992 1 - uavg. 1-1
1992 1 uavg. 2-2 -
1994 1 - seier 4-2
1994 1 seier 4-0 -
1997 1 - tap 0-1
1997 1 seier 4-1 -
1998 1 - tap 1-2
1998 1 seier 4-0 -
2001 1 seier 2-1 -
2001 1 - tap 3-4
2002 1 - seier 3-2
2002 1 tap 2-3 -
2003 1 - tap 0-2
2003 1 seier 6-1 -
2004 1 - tap 1-3
2004 1 seier 2-1 -
2011 1 seier 2-0 -
2011 1 - tap 0-1
2012 1 seier 5-0 -
2012 1 - tap 0-2
2013 1 - tap 1-3
2013 1 seier 1-0 -
2014 1 - tap 1-2
2014 1 seier 2-1 -
2015 2 tap 0-4 -
2015 2 - uavg. 0-0

-

Sted Ka Se Ua Ta Mål Bakl. Brann-p. SIL-p.
Bergen 17 13 2 _2 40 14 41 _8
Sogndal 17 _3 3 11 19 31 12 36
Totalt 34 16 5 13 59 45 53 44
 • Før årets hjemmetap hadde vi seks strake hjemmeseire mot Sogndal i serien.
 • Før mandagens uavgjort hadde vi seks strake serietap på Fosshaugane. Ikke bare hadde vi tapt hver gang etter at vi vant der i 2002, men vi har ikke engang ledet en kamp der etter det.
 • Dette var første gang vi holdt nullen på Fosshaugane siden 1980 da vi vant 1-0 på nivå to.
 • Dette var første gang siden 1989 vi unngikk at Sogndal tok ledelsen 1-0 på Fosshaugane.

-
KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Sogndal – Brann 0-0 (0-0)

20. serierunde OBOS-ligaen. Fosshaugane Campus. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Babacar Sarr og Rune Bolseth, Sogndal. Kasper Skaanes, Brann.
Sogndal (4-4-2): Mathias Dyngeland – Taijo Teniste, Hannu Patronen, Victor Grodås (Eirik Skaasheim fra 74.), Christophe Rene – Rune Bolseth (Bjørn Inge Utvik fra 84.), Thomas Drage, Petter Strand, Babacar Sarr – Osita Henry Chikere (Mahatma Otoo fra 71.), Kristian Fardal Opseth.
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen (Erik Huseklepp fra 79.) – Steffen Lie Skålevik, Azar Karadas (Amadaiya Rennie fra 61.), Kasper Skaanes (Eirik Birkelund fra 87.)

-

Kampstatistikk:

Antall avslutninger (NTB/nifs.no): 7-6 til Sogndal
Antall avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 6-3 til Sogndal
Antall sjanser (BT): 4-1 til Sogndal
Antall angrep med avslutning innenfor 16-meteren (mine egne tall): 8-2 til Sogndal.

Karantener:

Karantene neste gang: Grønner
Karantene med ett kort til: Acosta, Demidov, Huseklepp, Karadas og Larsen.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanss Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 - -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 - 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 - -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 5 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 - -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 - -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 - -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 5 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 - -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 - -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 - 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 - 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 - 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 - -
SIL b 0-0 90 90 4 - 90 - - - -
Min. 1682 1170 300 610 1358 1170 927 10 361
Kamper 19 14 6 13 18 13 14 2 6
Startet 19 13 3 7 18 13 9 0 4
Mål 1 0 0 2 1 0 0 0 0
Gule 2 3 1 1 4 3 3 0 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0 0

-

Motst. Res. Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars Liec
FFK b 1-1 75 - 90 87 (1) 3 - - 77 -
Str h 2-0 - - 90 90 (1) 23 - - 80 -
Hød b 0-3 90 - 90 90 29 - - 90 -
Jer b 2-2 45 - - 81 (1) 90 90 - 45 -
Ran h 4-1 85 (1) - - 90 20 - - 70 -
Bry b 1-0 90 - - 73 17 90 - 34 -
Ulf h 0-0 90 - - 67 59 90 - 31 -
HBK b 0-0 90 90 - 81 9 90 - 90 -
Nes h 2-2 90 - - 90 45 90 - 90 (2) -
Lev b 1-4 90 - - 45 (1) 90 90 - 90 -
Fol h 2-1 26 - - 64 10 - - 85 (1) 90
Åsa b 3-2 - 43 - 90 30 47 - 60 -
SIL h 0-4 90 - - 90 66 45 - 45 -
Bær b 1-1 90 - 90 76 14 - - 90 -
KBK h 2-1 45 - 90 90 45 - - 90 (2) -
Fol b 1-0 81 - - 90 4 - - 72 (1) 90
Lev h 1-0 90 - - 90 27 (1) - - 90 90
Ulf b 1-1 90 - - 75 7 - - 90 90
Åsa h 2-2 - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72 90
SIL b 0-0 78 - - 12 60 - 90 - 90
Min 1335 133 450 1537 672 632 180 1391 540
Kamper 17 2 5 20 20 8 2 19 6
Startet 15 2 5 18 5 7 2 16 6
Mål 1 0 0 5 1 0 1 6 0
Gule 3 0 0 2 2 0 0 2 1
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Lore Nils Nour Orl Pede Renn Roti Skaa Skål Udjus Veva
FFK b - - 90 90 - - - 23 - - -
Str h - - 90 90 - - - 90 - - -
Hød b - - 90 61 - - - 45 - - -
Jer b - - 90 45 (1) - - - 9 - 90 -
Ran h - - 90 90 (3) - - - 20 - 90 -
Bry b - - 90 90 - - - 45 - 90 -
Ulf h - - 90 90 - - - 90 - 90 -
HBK b - - 90 - - - 9 90 - 90 -
Nes h - - 90 - - - - 90 - 90 -
Lev b - - 90 - 54 - - 24 - 90 -
Fol h - - 90 - 80 - - 90 (1) - - -
Åsa b - - 90 - 82 (1) - - 90 - 90 -
SIL h - - 90 - 45 - - 90 - 90 -
Bær b - - 82 8 34 (1) - - - - - -
KBK h - - 90 4 86 - - - - - -
Fol b - 90 90 9 86 - - - - - -
Lev h - 90 63 4 86 - - - - - -
Ulf b - - 90 - 83 (1) - - - - - 15
Åsa h - 90 90 - - - 9 18 - - 90
SIL b - 90 90 - - 30 - 86 90 - -
Min. 0 360 1765 581 636 30 18 900 90 810 105
Kamper 0 4 20 11 9 1 2 15 1 9 2
Startet 0 4 20 6 8 0 0 9 1 9 1
Mål 0 0 0 4 3 0 0 1 0 0 0
Gule 0 1 1 0 1 0 0 1 0 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Startoppstillinger:

FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus
SIL b 0-0 Lec Nou VDe Aco Kri Bar Nil Hau Skå Kar Ska

-
Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Forferdelig svakt - og flaut

Uavgjort mot Åsane
é bortimot skandale
Når Sandnes også vant
kan konsekvenser bli fatale
Vi har jo ikkje råd til
den slags sløsing med poeng
hvis vi skal henge med
og ikkje tape mer terreng

For Brann sin del var innsatsen
begredelig og svak
Vi skapte veldig lite,
og var dritt på corner bak
Men Huseklepp og Ruben
ordnet bittelitt av æren
Så dermed é det tre poeng
til Sandnes Ulf fra Jæren

Grønner taklet Hagos
- den var slettes ikkje vakker.
Mens Hagos filmet straffe
og han slever når han snakker
Da spruter det av gørr og slim
og ganske ekkelt gusj
Så Grønner måtte tørke seg
da Hagos ga en dusj

-

2-2 hjemme mot bittelillebror Åsane er ikke annet enn svakt og flaut. Jo forresten, det er talentløst også. Selv med det som var et litt redusert og lite samspilt lag. Det er på ingen måte godt nok. Hverken prestasjonsmessig eller med tanke på opprykk. Man kunne gjerne vært unnskyldt hvis vi var klart overlegne og hadde uflaks som ikke vant. Men ingen av delene var tilfelle. At Roald Bruun-Hanssens nye klubb fikk et poeng med seg i bussen de parkerte utpå der da de ledet, var på ingen måte ufortjent.

Branns spillemessige prestasjon var rett og slett elendig. Offensivt skapte vi ekstremt lite. Skammelig lite. Vi har så og si ingenting å by på når motstanderen legger seg lavt. Intet tempo, ingen bevegelse. Vi har heller ikke mye å by på når vi får en sjelden kontringsmulighet. En horribelt svak forestilling fra ende til annen mot laget som før onsdagens møte med oss hadde tatt ynkelige syv poeng på de tolv siste kampene, ti på de siste femten, og på bortebane bare to poeng på de siste syv.

Og at vi spiller svakt, er jo ikke noe engangstilfelle. For når spilte vi sist en virkelig god kamp der vi også fikk med oss tre poeng? Mulig jeg er ubehagelig storforlangende og en kravstor fjomp, men divisjonens desidert største klubb burde jo kunne klare det mer enn en eller to ganger over nitten kamper!

Det hadde før dysten mot borettslaget sett bra ut defensivt i de siste kampene, mens vi hadde prestert for dårlig offensivt. Men uten viktige Vadim Demidov var vi ikke like trygge bakover. I hvert fall ikke på dødball. Mot Åsane glapp vi nemlig på to cornere imot, og vår defensive selvtillit fikk seg en knekk. Offensivt var vi enda verre enn vi har vært i det siste. Og Alejandro Castro var den mest skuffende av alle. Vi var riktignok effektive – og det er selvsagt positivt, men vi skapte jo forferdelig lite mot hobbyspillerne fra jordene bak IKEA.

Slik Brann har fremstått veldig lenge nå – og nå også med et tilbakesteg mot den oransje breddeklubben, så er det vanskelig å se for seg Brann spille i eliteserien 2016. Kanskje hvis jeg hadde prøvd hallusinerende midler, men det har jeg ikke tenkt til. Det er veldig lite ved Brann 2015 som ligner på et opprykkslag. I hvert fall ikke et opprykkslag til Tippeligaen. Om vi har noe i den øverste divisjonen å gjøre, er en annen sak. Vi får håpe nykomlingene våre kan gjøre en forskjell. Både i høst – og ved et eventuelt elitedivisjonsspill neste år.

- Meget svak sesong til nå:

Etter 2-2 hjemme mot Åsane og den gjeldende tabellsituasjon, syns jeg ikke det er å ta munnen for full å omtale sesongen til nå som meget svak. Hva annet kan man si? Vi har spilt nitten kamper og bare vunnet åtte av dem, og da har vi til og med vært heldige ved en del anledninger. Vi har vært svake spillemessig stort sett hele sesongen – også når vi har vunnet. Elleve ganger har vi tapt poeng! Vi har spilt nitten kamper og bare scoret 26 mål. Og enda verre; vi har kun ett eneste plussmål og dermed den dårligste målforskjellen på hele øvre halvdel av tabellen.

Vi har videre kun tatt elleve poeng på de åtte kampene vi til nå har spilt mot de seks nederste lagene på tabellen – og vi har allerede gått på poengtap mot dem alle. Kun to av kampene har endt med seier! Se bare:

Nr. Motstander Res. hjemme Res. borte
11. Bærum - Uavgjort
12. Levanger Seier Tap
13. Åsane Uavgjort Seier
14. FFK - Uavgjort
15. Nest Uavgjort -
16. Hønefoss - Uavgjort

-Raserianfall:

Dette var en katastrofalt svak kamp, og ufattelig frustrerende for oss på tribunene. Som mot samme motstander tidligere i sommer, lot jeg meg lede inn i fristelse til rable i et par alldeles ufordragelige verbale frustrasjons-raserianfall da vi lå under for bydelsklubben. Overfor sarte ører i 40 meters radius, tar jeg i ettertid en middels form for selvkritikk på det – og legger meg relativt “langpaddeflat” for den sinte atferden, selv om det tydeligvis hjelper. For i juni snudde vi til seier etter min eder og galle, og jeg gir ydmykt mine sinte utbrudd æren for det. Såpass dårlig selvinnsikt må man nesten kunne ha!

Denne gang vant vi ikke etter primalskrikene mine som Davy Wathne sikkert ville kalt “tarvelige”, men vi fikk i det minste skjerpet oss nok til en uavgjort som gjorde at vi unngikk den aller verste skammen. Mentalt førte debutant Ruben Kristiansens utligning oss opp fra 0 poeng til en 0,2-poengsfølelse, selv om vi forbausende nok ble belønnet med et helt poeng på den virkelige tabellen. Det har jeg sett med egne øyne både på nifs.no og allskens nettaviser. Til og med svart på hvitt på papir, så da kan vi være trygge på at vi fikk et helt poeng selv om man sitter med en slags tapsfølelse etter en uavgjort mot Åsane.

Etter 2-2 hadde vi muligheten til å krige inn en seier, men Jonas Grønner klarte selvsagt å ødelegge den sikkert uberettigede optimismen ved å sende seg selv i dusjen med sin takling på Senai Hagos. Sistnevnte gjorde seg da også meget upopulær tidligere i kampen da han forsøkte å filme seg til straffe. Simulering er det ingen som snakker varmt om i åpne fora. Om Hagos spyttet på Grønner etter den situasjonen – eller bare slever voldsomt når han snakker, er ikke godt å vite. Hagos selv følte han kunne gå for den siste forklaringen i media. Men Grønner, som jeg ikke oppfatter som en bløffmaker – han ser jo grådig ærlig ut, virker veldig sikker på at Åsane-spilleren med vilje satte en spyttklyse midt i trynet på ham.

Jeg har allerede nevnt Castros dårlige kamp. Jeg kan også nevne Kristoffer Larsen som en skuffelse – igjen. Spesielt etter en knapp time holdt det atter en gang på å rable for undertegnede da han i stedet for å rykke forbi forsvareren og komme alene – eller bare skyte, klarte å spille seg selv på tvers og til slutt sose seg helt bort til cornerflagget hvor han fikk kast imot. Her oppførte han seg som om vi ledet 2-1 og var to minutter inn i overtiden. Larsen på sitt beste er fantastisk morsom å se på, men på sitt verste er han håpløs og gjør rare valg. Det har vært litt for mye av det siste etter Follo-kampen. Heller ikke Viljar Vevatne gjorde noen spesielt god kamp, og Sivert Heltne Nilsen har til nå vært en skuffelse i Brann-drakten.

Eirik Birkelund gjorde en fin figur, og i Kristoffer Barmens fravær ovetok han rollen som lagets stolpeskytter. To ganger traff han det såkalte “treverket” av metall, men den ene gangen klarte heldigvis Erik Huseklepp å stupe inn returen og få sitt første seriemål siden trøstemålet i Levanger for snart tre måneder siden. Jeg forstod lite av at Birkelund og Huseklepp ble byttet ut, mens Castro spilte hele kampen. Mulig det har noe med formasjon å gjøre, men Castro var som sagt meget svak!

- Bortelaget oppstilt på Nystemten

Av andre ting som vil bli husket fra denne kampen, er at bortelagets spillere og supportere for en gangs skyld hadde respekt for Nystemten… Det var spesielt å se også motstanderens lag oppstilt mot sine egne supportere under den sangen. Dette var vel første gang det skjedde etter at Nystemten ble innført som fast førkamp-ritual på slutten av 90-tallet. Men jeg mener å huske at Bergens nasjonalsang også ble avspilt i forbindelse med et eller flere av derbyene mot Fyllingen for mer enn 20 år siden.

For øvrig var det vel ikke akkurat noen bombe at vårt mareritt fra cupkampen mot nevnte lag i 2010, Kristoffer Stephensen, skulle score mot oss igjen – som han også gjorde i vår. Og ja… selvsagt skulle Niklas Lerpold score sitt første mål på nesten fire måneder.

- Merkelig timing for Pedersen-salget

Brann hadde karantene på både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen. I tillegg var Vadim Demidov ute med skade. Så forsvant altså Jakob Orlov avgårde til Hammarby dagen før kamp. Vi skulle starte med tre spillere som kom inn døren henholdsvis sytten, åtte og to dager før denne kampen. Orlov-erstatter Amadayia Rennie var ikke klar til Åsane-kampen. Ingen annen spiss heller – som f.eks. Steffen Lie Skålevik som alle forventet skulle komme til Brann nå.

Likevel tok man sjansen på å sende Marcus Pedersen avgårde til Drammen bare timer før avspark. Tilbake satt en med Alejandro Castro som kun hadde startet seks kamper i år. Og sistnevte spilte en virkelig svak kamp. Han hadde tatt på seg Harry Potters usynlighetskappe i denne forestillingen. Kanskje Oliver Rotihaug kunne gjort en bedre jobb?

Jeg er ikke imponert over tidspunktet Pedersen ble Godset-spiller på, selv om vi strengt tatt burde kunnet slå Åsane også uten hans innsats. Sånt bør man jo ikke gamble med. Det måtte da kunnet gå an å bruke ham i denne kampen. Det var ikke akkurat et 50-millioners-bud vi for enhver pris ikke måtte glippe, som Godset hadde lagt på bordet. Dette syns jeg var dårlig timing. Stort bedre blir det heller ikke av at Nest nå vet Brann har fått penger for Pedersen og at vi har hastverk med å erstatte ham. Pengesummen sotraværingene forlanger, gikk neppe ned da…

Laget ble dermed bestående av ganske mange spillere som ikke har spilt så mye sammen i år:

- Piotr: Hadde spilt bare fire seriekamper i år.
- Ruben: Kom til klubben to dager før kamp.
- Acosta: Hadde startet 17 seriekamper i år.
- Grønner: Hadde startet åtte seriekamper i år.
- Nouri: Hadde startet 18 seriekamper i år.
- Birkelund: Hadde startet to seriekamper i år.
- Nilsen: Hadde startet to seriekamper for oss i år, og kom til klubben 17 dager før denne kampen.
- Vevatne: Hadde kun spilt 15 minutter for oss, og kom til klubben åtte dager før denne kampen.
- Larsen: Hadde startet 15 seriekamper i år.
- Castro: Hadde startet seks seriekamper i år.
- Huse: Hadde startet 17 seriekamper i år.

Med andre ord: Syv av spillerne i startelleveren hadde startet fra null til åtte av atten seriekamper for oss denne sesongen. I snitt hadde de elleve i startelleveren startet 8,1 av Branns seriekamper denne sesongen. Utenom Azar som hadde blitt byttet inn i 14 kamper i tillegg til fire starter, var det heller ikke mye A-lagskamptrening for innbytterne: Kasper Skaanes hadde ikke spilt ett minutt på over syv uker, mens Oliver Rotihaug kun hadde de ni minuttene mot Hønefoss for tre måneder siden i beltet.

-
Ulf gjorde ikke kvelden bedre:

Ulf benyttet selvfølgelig muligheten til å øke forspranget med seier hjemme over Follo. På grunn av vår elendige målforskjell, taler sannsynligheten for at vi må være fire poeng bedre enn Ulf de siste elleve rundene. Ikke det at det er umulig, men det er som nevnt veldig lite ved Brann pr i dag som tyder på at vi kommer til å klare det. Nå går riktignok formkurver opp og ned her i verden – men når Brann ikke har prestert bra i mer enn noen få kamper av gangen på mange år, så mister man troen på at det kommer til å snu seg og plutselig løsne. På mandag møter vi divisjonens suverene serieleder Sogndal på en bane der vi har tapt de seks siste serieoppgjørene. Samtidig skal Ulf til Kristiansund. Det kan med andre ord fort være både fire og seks poeng opp til Ulf mandag kl 2100, selv om nordmøringene også er et lag som henger med i toppen. KBK er imidlertid bedre borte enn hjemme. Heldigvis har vi flere gjenstående hjemmekamper enn det Ulf har. (Se for øvrig “slik rykker vi opp” lenger nede)

Brann mot andre hordalandslag i serien siste 50 år:

Mange mener det var gøy at vi endelig fikk et lokalderby i Bergen igjen. Ikke jeg. Vi har alt å tape i slike kamper, det er pinlig å ikke klare å slå lokale tøyseklubber (og grusomt flaut å tape for dem) – og ja; vi sliter ofte voldsomt med dem.

Statistikken under viser at Brann har vunnet mindre enn halvparten av de 21 lokalderbyene vi har spilt i serien siste 50 år, og bare tre av de siste ni. Men det som er mest oppsiktsvekkende er hvor dårlige vi har vært i denne typen oppgjør på hjemmebane. På Stadion har nemlig Brann bare vunnet tre(!) av de elleve siste serie-derbyene. Vi har nemlig vært mye bedre borte hvor vi har tatt 2,3 poeng pr kamp mot andre hordalandslag, enn hjemme hvor vi har begrenset det til 1,27 poeng pr kamp. Borte har vi dessuten 29-10 i målforskjell, mens den bare er 19-17 på Stadion.

De to siste kolonnene viser hvor på tabellen hhv Brann og vår lokale divisjonsrival havnet på tabellen det året.

År Nivå Motstander h/b Utfall Res. Brann sluttpl. Motst. sluttpl.
1965 2 Årstad borte seier 3-1
1965 2 Årstad hjemme uavgjort 0-0 nr. 3 nr. 7/nedrykk
1966 2 Baune borte tap 0-2
1966 2 Baune hjemme tap 0-1 nr 3 nr. 7/nedrykk
1975 1 Os hjemme seier 2-1
1975 1 Os borte seier 4-2 Sølv Nr. 12/nedrykk
1980 2 Os borte seier 1-0
1980 2 Os hjemme uavgjort 2-2 Nr. 1/opprykk Nr. 12/nedrykk
1982 2 Varegg hjemme uavgjort 1-1
1982 2 Varegg borte seier 9-1 Nr. 1/opprykk Nr. 11/nedrykk
1984 2 Varegg borte seier 3-1
1984 2 Varegg hjemme seier 5-1 Nr. 1/opprykk Nr. 11/nedrykk
1990 1 Fyllingen borte uavgjort 0-0
1990 1 Fyllingen hjemme tap 2-3 Nr. 4 Nr. 7
1991 1 Fyllingen borte uavgjort 0-0
1991 1 Fyllingen hjemme tap 0-2 Nr. 10/kvalik Nr. 11/nedrykk
1993 1 Fyllingen hjemme seier 3-2
1993 1 Fyllingen borte seier 6-1 Nr. 7 Nr. 12/nedrykk
2015 2 Nest hjemme uavgjort 2-2 Forel. 17 p foran
2015 2 Åsane borte seier 3-2
2015 2 Åsane hjemme uavgjort 2-2 Forel. 12 p foran

Totalt: 21 kamper; 10 seire, 7 uavgjorte, 4 tap, 48-27 i målforskjell, 37 poeng (1,76 pr kamp)
Hjemme: 11 kamper; 3 seire, 5 uavgjorte, 3 tap, 19-17 i målforskjell, 14 poeng (1,27 pr kamp)
Borte: 10 kamper; 7 seire, 2 uavgjorte, 1 tap, 29-10 i målforskjell, 23 poeng (2,3 pr kamp)

I ti sesonger har vi møtt lokale lag, og dette var åttende gang vi fikk et bedre resultat i bortekampen enn hjemmekampen i samme sesong. Da har jeg også tatt størrelsen på seirene/tapene i betraktning når det har blitt to seire eller to tap.

Verdt å merke seg er at vi har fått disse høyst variable resultatene (og da spesielt svake på hjemmebane) til tross for at vi i samtlige tilfeller har endt foran vår lokalrival på sluttabellen. (Og det gjør vi jo antagelig i år også). I åtte av ni foregående tilfeller har også vår lokale divisjonsrival rykket ned. Etter årets sesong kan fasiten for siste 50 år være at det har blitt nedrykk for våre lokale divisjonsrivaler i ti av elleve tilfeller.

I år har Brann tapt poeng fire ganger på Stadion; 2-2 mot Nest, 0-0 mot Ulf, 0-4 for Sogndal og 2-2 mot Åsane. Dette er pussig nok de samme fire lagene som ligger nærmest oss geografisk. Ulf og Sogndal ligger i det minste over oss på tabellen, men våre lokalrivaler Åsane og Nest er lag på nedrykksplass. Nei jeg liker ikke lokalderbies…

-
Branns ni siste kamper med over 10000 tilskuere:

Når Brann inviterer til fest og publikum strømmer til Stadion, så går det gale:

Dato Motstander Tilskuertall Utfall Res.
31/8-14 Molde 15240 Tap 0-1
19/9-14 Ulf 13140 Uavgjort 1-1
5/10-14 Start 11347 Tap 1-2
17/10-14 S08 10204 Tap 1-2
2/11-14 Sogndal 17686 Seier 2-1
23/11-14 Mjøndalen 14225 Uavgjort 1-1
16/5-15 Nest 17284 Uavgjort 2-2
21/6-15 Sogndal 14147 Tap 0-4
12/8-15 Åsane 13541 Uavgjort 2-2

Totalt ni kamper; én seier, fire uavgjorte og fire tap. Det meste mot rimelig overkommelig motstand. Nå har vi fire strake over 10000 uten seier – hvorav alle var store nedturer: 1-1 i kvaliken mot Mjøndalen, 2-2 mot Nest, 0-4 for Sogndal og 2-2 mot Åsane.

Kanskje vi får stoppe salget ved 9999 heretter? Skjønt, det vil nok bli en stund før vi igjen trenger å frykte femsifret på Stadion…

-

Slik rykker vi opp:

Etter det ikke-budsjetterte poengtapet mot Åsane, ser det plutselig en del mørkere ut angående opprykk. Dermed må det justeres litt i budsjettet for å kompensere for dette, og jeg forandrer poengfangsten hjemme mot Hødd fra ett og opp til tre poeng.

Her er hvordan vi klarer opprykksplass: (Dette er altså en oversikt over hva som skal til – ikke et resultattips).

BRANN ULF HØDD
nå -> 32 p nå -> 35 p nå -> 31 p
Run. mot mot mot
20.r. SIL b 0 p Kr.su. b 1 p Leva. h 3 p
21.r. HBK h 3 p Hødd h 1 p Ulf b 1 p
22.r. Strøm. b 1 p FFK b 1 p Bryne h 3 p
23.r. FFK h 3 p Åsane h 3 p Follo b 3 p
24.r. Ranh. b 3 p Nest b 3 p SIL h 1 p
25.r. Bryne h 3 p HBK h 3 p Ranh. h 3 p
26.r. Kr.su. b 1 p Strøm. b 3 p Nest b 3 p
27.r. Jerv h 3 p Bærum b 1 p HBK h 3 p
28.r. Bærum h 3 p Leva. h 3 p FFK b 3 p
29.r. Nest b 3 p SIL b 0 p Strøm. h 3 p
30.r. Hødd h 3 p Ranh. h 3 p Brann b 0 p
Siste 11: 8-2-1 26 p 6-4-1 22 p 8-2-1 26 p
Totalt: 58 p 57 p 57 p

(Fortsetter under bildene)

^ Røyk og bluss og forventninger ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Da røyken hadde lagt seg kunne vi se at Stadion var folksom og at også bortelaget stod oppstilt på Nystemten. Fotos: Alexander Osdal

^ Og etterpå var det stort sett bare sorg. Foto: Alexander Osdal

-
Hendelsene:

- 1. omgang: -

01:40: Alejandro Castro fyrer av fra 30 meter. Høyt over og til side for mål.

04:20: Etter først å ha mislykkes i å komme til avslutning ved både Jakob Glesnes og Martin Ueland, får bortelaget det til. Det er sistnevnte som bak Bismar Acosta får avsluttet på direkten fra tolv meter når Vegard Leikvoll Moberg header frem til ham. Heldigvis går skuddet like utenfor krysset.

08:00: Det var Åsane som hadde vært mest frempå for tiden.

08:55: På en corner header Glesnes utenfor fra ti meter. Åsane leder dermed 2-0 i avslutninger inne i feltet.

11:20: Kristoffer Larsen kommer til avslutning fra 22 meter. Flere meter utenfor.

12:45: Endelig et anstendig angrep av Brann som begynner med en god krosser fra Jonas Grønner til Erik Huseklepp, og avslutter med at Eirik Birkelund legger 45 grader ut fra dødlinjen til Larsen som skyter fra syv meters skrått hold. Skuddet går over.

15:00: Martin Sanchez Olsen må bokse vekk et innlegg fra Viljar Vevatne.

15:30: Senai Hagos forsøker tydeligvis å filme seg til et meget billig straffe i duell med Sivert Heltne Nilsen inne i feltet.

15:50: Larsen med et svakt forsøk på å slå 45 grader ut i feltet til Birkelund fra dødlinjen. Rett i en hvitkledd.

23:00: På denne tiden var det Åsane som hadde initiativet og kom i angrep, dog uten å komme til avslutning.

23:55: Larsen med tekniske detaljer utenfor feltet før han skyter fra vel 20 meter. Ballen går via Glesnes og inn til keeper.

25:10: Larsen med et innlegg til Birkelund som får ballen ti meter fra mål, feilvendt og med en mann i ryggen. Han får aldri kommet til avslutning.

28:00: Joachim Soltvedt får ballen fra badebuksemannen Jahn Ove Wiik nede ved dødlinjen rett utenfor femmeterstreken, og han lurer av Grønner. Heldigvis er hans forsøk på å slå ut i feltet mislykket.

31:15: Så er Åsane nære på igjen. Soltvedt med et frispark som slås høyt inn i feltet, og på syv meter er det ingen som klarer å hindre Geir André Herrem i å komme til heading alene med Piotr. Heldigvis rett på sistnevnte.

39:55 – 1-0, ERIK HUSEKLEPP: Endelig skjedde det noe! Debutant Ruben Kristiansen gir til Birkelund som via Olsens keeperhanske skyter i stolpen fra 23 meter. Huseklepp stuper frem på returen og header inn i det andre og tomme hjørnet fra syv meters hold.

43:00: Hagos skyter fra mer enn 20 meter, men skuddet går via Grønner og til corner.

43:20 – 1-1, KRISTOFFER STEPHENSEN Og moroen varte i hele 185 sekunder… Corner fra Soltvedt, og fire meter fra mål vinner Stephensen på hodet i duell med Kristiansen, og ballen spretter inn i lengste hjørne.

45:00 + 1:00: Soltvedt med frispark fra vår høyreside. Det går heldigvis gjennom hele feltet og ut.

45:00 + 1:05: Pause. Brann har hatt to(!) avslutninger innenfor sekstenmeteren. Åsane har hatt fire.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Åsane: Niklas Lerpold inn for Geir André Herrem.

47:30: Larsen med en utoverskrudd corner som Grønner såvidt får hodet på like utenfor femmeteren, men det går langt utenfor.

48:50: Grønner slår ut til Kristiansen som i sin tur slår inn i feltet fra venstre. På bakerste dukker Birkelund opp bak Steen og avslutter på direkten fra fem meter – i stolpen! Returen klarer ikke Larsen å få kontroll på.

51:20: Enda et av disse elendige utsparkene fra Piotr Leciejewski. Denne gang en markkryper.

53:10 – 1-2, NIKLAS LERPOLD : Og så skjer det søren døtte meg igjen! Corner fra Soltvedt, ballen går via Vegard Leikvoll Moberg og gjennom hele femmeterfeltet. På bakerste dukker innbytter Lerpold opp, Nouri klarer ikke å hindre ham, og Lerpold setter ballen i mål fra fire meters spiss vinkel. Skandale!

58:00: Larsen med et helt uforståelig tullevalg. Han får ballen fra Birkelund vel 20 meter fra mål, og kan med et lite rykk komme seg forbi Glesnes og være alene med keeper. Eventuelt kan han forsøke et skudd med en gang. Men hva gjør han? Jo han går på tvers og roter seg etter hvert helt ned til cornerflagget hvor han til slutt klarer å få kast imot! Dette til tross for at han hadde to – og etter hvert også fire – mann med seg inne i feltet.

60:25: Larsen får ballen på høyresiden fra Huseklepp, damper fremover og kommer seg forbi Steen før han fra 14 meters skrått hold forsøker en avslutning. Den blokkeres.

63:15: Larsen får ballen på seksten meters hold og skyter. Det blokkeres av Moberg. Dette var tidspunktet i kampen da vi endelig hadde kommet til flere avslutninger inne i feltet enn motstanderen.

64:45: Lerpold forsøker seg på en frekkis fra ganske nøyaktig 48 meters hold. Den går rett inn til Piotr.

66:00; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Erik Huseklepp. Merkelig at ikke usynlige Castro ble byttet ut.

66:35: Vi har fått et noe billig frispark på 18 meters hold. Larsens forsøk går via Steen til corner.

67:20; -> bytte Åsane: Simen Lassen inn for Kristoffer Stephensen.

68:50: Larsen med innlegg og Birkelund bommer på ballen inne i feltet.

70:40: Larsen har blitt skadet og blir båret ut.

72:10: Åsane kombinerer utenfor sekstenmeteren og til slutt skyter Soltvedt fra et par og tyve meters skrått hold. Det går over og utenfor.

72:30; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Larsen.

72:55: Birkelund skyter like utenfor fra 23 meters hold. Linjedommer var oppe med flagget i forkant, men dommer lot det gå.

75:55; gult kort Åsane: Stian Nygard etter en duell mot Nilsen.

76:30 Sanchez Olsen må bokse vekk et frispark fra venstre.

77:00: Birkelund med et forsøk på innlegg mot bakerste, men der er ingen og keeper tar det.

81:35; -> bytte Brann: Oliver Rotihaug inn for Eirik Birkelund.

82:00 – 2-2, RUBEN KRISTIANSEN: Så scorer han i sin debut og redder oss fra den verste ydmykelsen! Kristiansen får ballen 30 meter fra mål, avanserer fremover, lurer av Moberg og skyter fra 18 meter. Skuddet går via Glesnes, i bue over keeper og i mål! For en lettelse!

85:40; -> bytte Åsane: Magnus Nyborg inn for Joachim Soltvedt.

86:50; rødt kort Brann: Jonas Grønner får marsjordre for en takling på Hagos. Han kommer for seint inn og stempler Hagos på leggen.

89:45: Skaanes får ballen på hjørnet av femmeteren, men klarer ikke å komme til avslutning.

90:00 + 0:20: Et frispark slås mot bakerste hvor Acosta rager høyest nede ved dødlinjen, men rett på keeper.

90:00 + 4:20: Skaanes får ballen på returen etter et frispark. Han skyter fra 20 meter, ballen havner hos Castro som ikke får kontroll på ballen der han står alene på syv meter – i offside.

90:00 + 5:10: Kampen er over.

Publikum:

13541 på Stadion, og det var heldigvis ytterst få utenom de noen hundre som satt på bortefeltet som heiet på feil lag. Stemningen på Stadion var imidlertid nesten like dårlig som laget. Mange mener det høye tilskuertallet skyldtes at Åsane var motstander. Jeg kan imidlertid ikke se hva som er så gjevt med å møte dem. De har ingen historie som kan utfordre oss, de har ingen tabellplassering som kan utfordre oss, de har ingen supportere som trenger å settes på plass (stort sett bare spillernes familer og venner og klubbens egne alderbestemte spillere), og vi har absolutt alt å tape. Jeg tror tallet handlet mer om kompisbilletter til 99 kroner, og moblisering av idrettslag fra en eller annen cup.

Snittet vårt etter ni hjemmekamper er 10033. Skal vi klare 10000 i snitt for hele sesongen, må vi ha f.eks. 8000 mot Hønefoss, 8500 mot FFK, 9000 mot Bryne, 9500 mot Jerv, 10500 mot Bærum og 14199 i en eventuelt avgjørende kamp mot Hødd i siste runde. Det kan gå, men det betinger at vi ikke spiller oss ut av kampen om direkte opprykksplass.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Åsane 2-2 (1-1)
1-0: Erik Huseklepp (40.)
1-1: Kristoffer Nesse Stephensen (44.)
1-2: Niklas Lerpold (54.)
2-2: Ruben Kristiansen (82.)
19. serierunde OBOS-ligaen. Brann Stadion. Tilskuere: 13. 541. Dommer: Kim Rune Borgersen, Austad FK. Gult kort: Stian Nygard, Åsane. Rødt kort: Jonas Grønner, Brann.
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Ruben Kristiansen, Bismar Acosta, Jonas Grønner, Amin Nouri – Eirik Birkelund (Oliver Rotihaug fra 82.), Sivert Heltne Nilsen, Viljar Vevatne – Kristoffer Larsen (Kasper Skaanes fra 73.), Alejandro Castro, Erik Huseklepp (Azar Karadas fra 67.).
Åsane (4-4-2): Martin Sanchez Olsen – Martin Ueland, Eirik Wollen Steen, Jahn-Ove Wiik, Jakob Glesnes – Vegard Moberg Leikvoll, Stian Nygard, Senai Hagos, Joachim Soltvedt(Magnus Nyborg fra 86.) – Kristoffer Nesse Stephensen (Simen Lassen fra 68.), Geir André Herrem (Niklas Lerpold fra 46.).
-

Kampstatistikk:

Antall sjanser (BT): 4-2 til Brann
Antall avslutninger (NTB/ba.no): 14-13 til Brann
Antall avslutninger på mål (NTB/ba.no): 5-4 til Brann
Antall angrep med avslutninger innenfor 16-meteren (mine egne tall): 7-5 til Brann

Karantener:

Karantene neste gang: Grønner
Karantene med ett kort til: Acosta, Demidov, Huseklepp, Karadas og Larsen.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.
En spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67. minutt, vil stå oppført med 66 spilleminutter, mens hans innbytter vil stå med 24. Dette for at ikke spillere som blir byttet inn i det 90. minutt skal stå med 0 spilleminutter.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 90
Åsa h 2-2 90 - 81 90 - - 86 -
Min. 1592 1080 296 610 1268 1170 927 361
Kamper 18 13 5 13 17 13 14 6
Startet 18 12 3 7 17 13 9 4
Mål 1 0 0 2 1 0 0 0
Gule 2 3 1 1 4 3 3 0
Røde 1 0 0 0 0 0 1 0

-

Motst. Res. Hanss Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Kristi Lars
FFK b 1-1 - 75 - 90 87 (1) 3 - - 77
Str h 2-0 - - - 90 90 (1) 23 - - 80
Hød b 0-3 - 90 - 90 90 29 - - 90
Jer b 2-2 - 45 - - 81 (1) 90 90 - 45
Ran h 4-1 5 85 (1) - - 90 20 - - 70
Bry b 1-0 - 90 - - 73 17 90 - 34
Ulf h 0-0 - 90 - - 67 59 90 - 31
HBK b 0-0 - 90 90 - 81 9 90 - 90
Nes h 2-2 - 90 - - 90 45 90 - 90 (2)
Lev b 1-4 - 90 - - 45 (1) 90 90 - 90
Fol h 2-1 5 26 - - 64 10 - - 85 (1)
Åsa b 3-2 - - 43 - 90 30 47 - 60
SIL h 0-4 - 90 - - 90 66 45 - 45
Bær b 1-1 - 90 - 90 76 14 - - 90
KBK h 2-1 - 45 - 90 90 45 - - 90 (2)
Fol b 1-0 - 81 - - 90 4 - - 72 (1)
Lev h 1-0 - 90 - - 90 27 (1) - - 90
Ulf b 1-1 - 90 - - 75 7 - - 90
Åsa h 2-2 - - - - 66 (1) 24 - 90 (1) 72
Min 10 1257 133 450 1525 612 632 90 1391
Kamper 2 16 2 5 19 19 8 1 19
Startet 0 14 2 5 18 4 7 1 16
Mål 0 1 0 0 5 1 0 1 6
Gule 0 3 0 0 2 2 0 0 2
Røde 0 1 0 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Res. Liec Nils Nour Orl Pede Roti Skaa Udjus Veva
FFK b 1-1 - - 90 90 - - 23 - -
Str h 2-0 - - 90 90 - - 90 - -
Hød b 0-3 - - 90 61 - - 45 - -
Jer b 2-2 - - 90 45 (1) - - 9 90 -
Ran h 4-1 - - 90 90 (3) - - 20 90 -
Bry b 1-0 - - 90 90 - - 45 90 -
Ulf h 0-0 - - 90 90 - - 90 90 -
HBK b 0-0 - - 90 - - 9 90 90 -
Nes h 2-2 - - 90 - - - 90 90 -
Lev b 1-4 - - 90 - 54 - 24 90 -
Fol h 2-1 90 - 90 - 80 - 90 (1) - -
Åsa b 3-2 - - 90 - 82 (1) - 90 90 -
SIL h 0-4 - - 90 - 45 - 90 90 -
Bær b 1-1 - - 82 8 34 (1) - - - -
KBK h 2-1 - - 90 4 86 - - - -
Fol b 1-0 90 90 90 9 86 - - - -
Lev h 1-0 90 90 63 4 86 - - - -
Ulf b 1-1 90 - 90 - 83 (1) - - - 15
Åsa h 2-2 90 90 90 - - 9 18 - 90
Min. 450 270 1675 581 636 18 814 810 105
Kamper 5 3 19 11 9 2 14 9 2
Startet 5 3 19 6 8 0 8 9 1
Mål 0 0 0 4 3 0 1 0 0
Gule 1 1 1 0 1 0 0 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Startoppstillinger:

FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar
Åsa h 2-2 Lec Kri Aco Grø Nou Bir Nil Vev Lar Cas Hus

-

Linker:

NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vi burde vunnet

Marcus ble felt inni feltet
Da ble det fyr inni teltet
Keeperen slapp å få rødt
Mange vil si det var sprøtt

Straffen til Marcus var svak,
men lurte seg under og bak
mannen i Sandnes sitt bur.
Der hadde Marcus litt tur!

Ulf var blitt grepet i nakken
Men var det denne polakken…
Han flyttet seg vekk, noen trinn,
så Eriksens frispark gikk inn

Brann-laget presset og presset
Var mest innpå Ulfs del av gresset
For Ulf skapte fryktelig lite
Brann ville mest, skal du vite

Men uavgjort ble det fordet
og kvalikplass enda litt te’
Men det som er viktig – remember;
er opprykksplass første november

-

Ett poeng i sykkelbyen Sandnes er i utgangspunktet ok. Det var viktig å ikke tape dette såkalte sekspoengsoppgjøret, som i motsatt fall ville ført til at Ulf hadde gått i brudd sammen med poengtrøyeleder Sogndal. Men som i alle slike tabellnabo-oppgjør er det også en stor gevinst i å vinne. Når vi da også dominerte kampen spillemessig – og det meste skjedde på Ulfs banehalvdel, så er det litt surt at vi ikke klarte å bli belønnet med to ekstra poeng som ville gitt oss førstedivisjons klatretrøye for de siste ukene. Jeg sitter med følelsen at vi burde klart å vinne denne.

At det ikke ble seiersbølge foran de i overkant av 400 tilreisende Brann-supporterne, kan vi til dels klandre Piotr Leciejewski for. Frisparkmålet til Kent Håvard Eriksen burde han absolutt tatt. Men polakken gikk et par steg feil vei, og så kanskje ikke utgangen på skuddet. Dermed klarte han aldri å stoppe skuddet som gikk nesten midt i mål. Det målet var veldig unødvendig, og kom på et viktig tidspunkt for de lyseblå.

For Brann hadde nettopp tatt ledelsen, og virket å ha god kontroll på Bengt Sæternes’ noe reduserte lag. Frisparkmålet deres var en gavepakke. Også resten av kampen skapte hjemmelaget lite. Her hadde vi virkelig sjansen til å gli forbi dem på tabellen en gang for alle.

Men dessverre er vi fremdeles for tannløse offensivt. For selv om vi hadde ballen veldig mye, så ble det ikke så veldig mange store sjanser til oss heller. Men vi hadde flere enn Ulf, og den aller største – utenom straffescoringen til Marcus Pedersen selvsagt, var det Erik Huseklepp som hadde på overtid av første omgang. Men han bommet – igjen…

Heldigvis har vi blitt mye mer til å stole på defensivt i det siste. I løpet av de siste 318 minuttene har vi ikke sluppet inn et eneste mål etter vanlig spill. Kun Eriksens frisparkmål, som altså forsvaret neppe kan klandres for. Men uten å score mål selv, er det vanskelig å vinne fotballkamper. Riktignok har vi scoret i de fem siste – men i fire av dem kun ett. Og når vi da slipper inn tabbemål som mot Ulf, blir det vanskelig å ta tre poeng når vi scorer så lite som vi gjør. Vi sliter nok en gang med å trenge gjennom motstandernes etablerte forsvar. Og mot dyptliggende Ulf trengte vi altså et straffespark for å få ballen inn mellom stengene.

Ulf-keeper Ingvar Jónsson mente Pedersen falt lett i straffesituasjonen. Etter å ha sett det om igjen i ettertid på tv-opptaket (riktignok bare fra én vinkel), så er det vanskelig å ta den beskyldte hamarsingen på noe. Det ser ut som et korrekt idømt straffe, men mulig en litt rausere bruk av tv-kameraer på kampen kunne avslørt noe annet. Keeper Ingvar Jónsson skal heller være glad han ikke fikk rødt kort, for han hindrer øyensynlig Pedersen i å kunne sette ballen i omtrent tomt mål.

Men det er mulig dommeren vurderte det dit hen at han sparket ballen for langt fremfor seg – og var på vei vekk fra målet, og at vinkelen dermed hadde blitt meget spiss. Eventuelt at forsvareren som kommer løpende ikke gjorde sjansen like åpenbar. Likevel tror jeg ikke det hadde vakt oppsikt om rogalendingenes sisteskanse ti minutter senere hadde sittet nydusjet i treningstøy og sett kampen fra sidelinjen. Om reglene burde være slik at det blir både straffe og rødt kort i slike situasjoner, er imidlertid en annen sak. Det er det ikke opp til dommeren å avgjøre.

Selve straffesparket til Marcus var svakt – og selv om han hevder noe annet, så var han nok noe heldig som fikk lurt ballen under keeper og i mål.

Dessverre fikk vi et par karantener etter denne kampen. Det var jo bare et tidsspørsmål, med så mange i faresonen. Både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen må se lokalderbyet mot Åsane fra tribuneplass. Det bør ikke være noen krise, for oransjetrøyene bør vi kunne slå uten disse – uten at det betyr at oppgaven blir enkel. Sivert Heltne Nilsen og Kasper Skaanes vil dessuten være tilgjengelige igjen til den kampen. Den som vil bli mest savnet av de to karantenekameratene, er faktisk Barmen. Han gjorde en god figur i sin rolle mot Ulf, og presterer strengt tatt bedre jo lenger vekk hans posisjon er fra motstanderens mål. Han hadde med andre ord sikkert blitt en kanonbra keeper!

Vadim Demidov var igjen bra, men måtte ut med skade. Den mannen har etter hvert blitt viktig, så vi får bare krysse fingrene for at han er på banen igjen på onsdag – og i hvert fall mot Sogndal om en drøy uke!

Kristoffer Larsen var en skuffelse. Han har ikke vært helt seg selv i de siste par kampene. Han fikk en stor mulighet fra skrå vinkel i andre omgang, men skjøt rett på keeper da han hadde muligheten til å sende ballen i det ledige lengste hjørnet. Heller ikke Erik Huseklepp imponerer for tiden.

Piotrs tabbe er nevnt, men han hadde også et par gode redninger. Disse utsparkene hans derimot… Gud hjelpe…

Slik rykker vi opp:

(Oppdatert etter søndagens kamper)

Vi ligger på tredjeplass og har fremdeles heng på andreplassen som gir direkte opprykk. Det ville jo være rart å si noe annet, når det er bare ett poeng som skiller og tolv kamper igjen å spille…

Uavgjortresultatet i Sandnes gjorde at Hødd hadde en solid mulighet til å passere oss på målforskjell søndag. De skulle nemlig møte formsvake Åsane (b), men tapte altså 0-2. For ulsteinvikingene er i meget svak form for tiden og har nå 2-1-5 siste åtte seriekamper.

Når man ser på det gjenstående programmet, så ser man at Brann har syv gjenstående hjemmekamper. Ulf og Hødd har bare seks. Etter denne runden vil faktisk Brann og Nest være de eneste som bare har spilt åtte hjemmekamper. Slik sett har vi en fordel. Både vi og Ulf har divisjonsleder Sogndal igjen på bortebane. Hødd har sogndølene igjen i Ulsteinvik, men skal til gjengjeld ha bortekamp både mot Ulf og Brann.

Ranheim så før søndagens kamper ut til å bli en skummel outsider. De var i form med 5-2-0 siste syv kamper, og ville med seier borte over Follo søndag bare være fire poeng bak oss. Men de tapte 0-3.

Strømmen er forresten også kommet i siget og er kun tre poeng bak oss etter tre strake seire.

Det blir nok jevnt og spennende helt til siste spark…

Her er hvordan vi klarer opprykksplass: (Det er altså en oversikt over hva som skal til – ikke et resultattips).

 • Brann – 31 poeng nå: Åsane (h) 3 p, Sogndal (b) 0 p, Hønefoss (h) 3 p, Strømmen (b) 1 p, Fr.stad (h) 3 p, Ranheim (b) 3 p, Bryne (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Jerv (h) 3 p, Bærum (h) 3 p, Nest (b) 3 p, Hødd (h) 1 p. Totalt: 58 poeng (27 poeng/8-3-1 fra nå)
 • Hødd – 28 poeng nå: Jerv (b) 3 p, Levanger (h) 3 p, Ulf (b) 1 p, Bryne (h) 3 p, Follo (b) 3 p, Sogndal (h) 0 p, Ranheim (h) 3 p, Nest (b) 3 p, Hønefoss (h) 3 p, Fr.stad (b) 3 p, Strømmen (h) 3 p, Brann (b) 1 p. Totalt: 57 poeng (29 poeng/9-2-1 fra nå)
 • Ulf – 32 poeng nå: Follo (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Hødd (h) 1 p, Fr.stad (b) 1 p, Åsane (h) 3 p, Nest (b) 3 p, Hønefoss (h) 3 p, Strømmen (b) 3 p, Bærum (b) 1 p, Levanger (h) 3 p, Sogndal (b) 0 p, Ranheim (h) 3 p. Totalt: 57 poeng (25 poeng/7-4-1 fra nå)

På onsdag møter vi Åsane på Stadion. Noe annet enn seier i den kampen, er ganske enkelt ikke godt nok hverken prestasjonsmessig eller med tanke på direkte opprykk. Men det betyr overhodet ikke at jeg regner det som en enkel oppgave, for ingenting er enkelt i denne divisjonen. Det bør vi ha fått med oss nå. Åsane vil selvsagt stille supermotiverte mot storebror – og de vil nok gjøre alt for å revansjere tapet mot oss i sommer, som de nok føler var noe urettferdig. En annen ting man skal huske på, er at Brann de siste 50 årene har tapt oftere mot lokal seriemotstand på hjemmebane enn på bortebane. Hvem over noen og tredve år, kan vel glemme Fyllingen-marerittet på begynnelsen av 90-tallet?

(Fortsetter under bildene)

^ Disse greiene skulle vi stå på. Fotos: Alexander Osdal

^ I overkant av 400 Brann-supportere gjorde den 600 plasser store bortetribunen velfylt. Her før og under innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ En halvskuffet Brann-gjeng får applaus av en halvskuffet supportergjeng. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

01:15: Askel Berget Skjølsvik skyter på direkten fra 21 meter, men rett på Piotr Leciejewski.

05:50: Et høyt innlegg fra Kristoffer Larsen går helt inn til keeper.

09:45: Marcus Pedersen kriger til seg ballen, avanserer fremover og skyter fra femten meter. Han får en dytt i det han skal skyte, og skuddet går over.

14:55: Skudd av Kristoffer Larsen fra 25 meters skrått hold, men utenfor.

16:45: Tonny Brochmann lurer Larsen og kommer til innlegg fra vår høyreside. Axel Kryger header på keeper fra 15 meter.

17:30: Vadim Demidov redder oss ved å få en tå på et farlig fremspill.

18:00: Fredrik Haugen spiller Pedersen igjennom, og sistnevnte felles inne i feltet av Ingvar Jónsson. Dommeren peker på straffemerket, men velger utrolig nok å ikke gi keeperen kort.

19:00 – 0-1, MARCUS PEDERSEN (STR.): Han tar straffesparket selv og setter det nede til høyre. Det er ikke veldig godt plassert, og keeper er etter det, men heldigvis går ballen såvidt inn under keeper.

Dermed var Brann endelig på opprykksplass!

22:00; gult kort, Brann: Eirik Birkelund får et merkelig gult kort. Han er knapt borti Skjølsvik som faller meget lett, men antagelig var det et “oppsamlingskort”.

26:15 – 1-1, KENT HÅVARD ERIKSEN: Eriksen skyter et frispark fra 20 meters skrått hold. Piotr tar et par skritt feil vei, og klarer ikke å stanse skuddet som går nesten midt i mål. Keepertabbe.

Syv minutter og 15 sekunder var vi på opprykksplass.

32:00: Det skjedde lite på denne tiden, men mesteparten av spillet var på Ulfs banehalvdel.

35:10: Ulf med ti mann for øyeblikket fordi Skjølsvik gikk ut for å få Donald-plaster.

36:20: Pedersen med enda et forsøk på å få til et brassespark når Huseklepp legger inn.

36:50: Pedersen header over fra syv meter på et høyt innlegg inn i feltet.

37:45: Huseklepp legger inn, og Paul Torres sleiver ballen inn til egen keeper når han forsøker å klarere.

39:10: Skjølsvik kommer inn igjen med turban og nyvasket drakt.

40:30; gult kort, Brann: Fredrik Haugen er altfor sein i en takling på Torres. Haugen må stå over mot Åsane.

44:55: Brochmann med røff behandling av Nouri som får frispark og vondt i hodet, men dette mente visst dommeren ikke kvalifiserte til kort…

45:00 + 0:35: Huseklepp får ballen på ti meters skrått hold, lurer av en mann og skyter med venstrefoten mot det ledige lengste hjørnet, men den går en meter utenfor. Her hadde Huse en meget stor mulighet til å gi oss ledelsen på nytt!

45:00 + 1:00: Pause

- 2. omgang: -

45:35: Brochmann kommer seg til skudd fra skrått hold rett innenfor sekstenmteren. Piotr må bokse det vekk.

47:45: Haugen med innlegg fra dødlinjen, men det går bak mål.

49:20: Brann frempå igjen, men Eirik Birkelund kommer ikke til avslutning.

49:40: Vi vinner ballen tilbake høyt på banen. Til slutt er det Larsen som får kommet til avslutning noen meter utenfor femmeterhjørnet, men forsøket blir blokkert av Kenneth Sola.

50:30: Torres kriger seg forbi Demidov og til innlegg fra dødlinjen, men Amin Nouri får beinet den ut til corner.

51:15: Skummelt når Engblom blir spilt alene igjennom, men avvinkes heldigvis for offside.

52:25: Birkelund fra skrått hold noen meter utenfor sekstenmeteren, men rolig inn til keeper

53:30: Ulf hadde kommet seg høyere i banen nå.

53:50: Engblom mener seg ureglemenert behandlet av Demidov inne i feltet, men det var ingenting å blåse for.

54:00: Kent Håvard Eriksen skyter langt utenfor fra 25 meter.

55:50: Jónsson bokser noe unødvendig vekk et innlegg fra Haugen.

61:20: Pedersen header fra syv meter, Jónsson redder nesten på streken, Haugen tar imot returen og legger tilbake til Larsen som skyter fra åtte meters skrått hold. Skuddet går rett på keeper og var så dårlig at det nesten var som tilbakespill å regne.

63:00: Brann fortsatte å ha et press.

63:15: Huseklepp skyter fra skrått hold rett utenfor feltet. Det går langs bakken inn til keeper.

65:20: Birkelund header laangt utenfor mål fra ti meter.

68:25: Larsen skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men den går via en lyseblå og til corner.

68:55: Corner fra Larsen. Bismar Acosta får hodet på den og header rett på keeper.

69:35: Brochmann skyter langt utenfor fra utenfor sekstenmeteren.

69:50: Nouri med et langt fremspill som Pedersen tar ned inne i feltet. Til slutt får Birkelund skutt fra 14 meter, men det blokkeres.

73:50: Larsen med frispark fra mer enn 25 meter. Det går rett inn til keeper.

74:20; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for sin behandling av Skjølsvik. Barmen må dermed stå over mot Åsane.

74:40; -> bytte Ulf: Ole Kristian Langås inn for Pontus Engblom.

74:55; -> bytte Brann: Viljar Vevatne inn for Erik Huseklepp.

81:05; -> bytte Brann: Jonas Grønner inn for Vadim Demidov.

81:25: Frispark fra Larsen. Det er fra nesten ute ved cornerflagget, og går helt inn til keeper.

83:50; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Marcus Pedersen.

85:10: Nå er det Acosta sin tur til å forsøke seg på “Pedersen-akrobatikk” når det heades inn i feltet, men forsøket fra seks meter går over.

88:15: Kenneth Sola med frispark som går inn i feltet, men det blåses frispark for angrep på keeper.

90:00 + 0:45: Acosta går i bakken og Brochmann kommer seg ned til dødlinjen. Sistnevnte holder på å falle, men rundlurer Grønner med en piruett nede ved dødlinjen. Så skyter han fra åtte meters skrått hold, men Piotr er nede i hjørnet og slår vekk.

90:00 + 3:20: Kampen er over.

-

Publikum:

2800 betalende, men det var veldig glissent på hjemmedelen. Det må ha vært langt færre reelt fremmøtte. På bortetribunen var vi i følge arrangøren i overkant av 400. Det var litt skuffende at vi ikke klarte å stille flere til dette sekspoengsoppgjøret mot vår kanskje argeste opprykksrival, når kampen gikk på det perfekte tidspunktet lørdag kl 1530. Her var det muligheter for både tur/retur samme dag – i tillegg til å få en hviledag dagen etter, eller å ta seg en helgetur. Da burde vi kunne fylt opp de 600 plassene på bortefeltet. Men det var antagelig viktigere for en del at det var seriestart i en liga 1000 km sørvest for oss.

Stemningen blant oss var grei nok, men det ble kanskje litt vel mye synging på den meningsløse “Away away – det var Sandnes away, det var Sandnes away…”? Ironisk nok bruker vi samme melodi til å håne LSK-fansen for å “synge samme sang, hele kampen lang”…

Dagens humorinnslag var han bak meg som etter fansens oppvarmingshyllest til nykommer Viljar Vevatne brølte; “Viljaaaar – vi elskar deg ukritisk!”

-
Brann mot Ulf innbyrdes i serien:

Sted Ka Se Ua Ta Mål Bakl. Brann-po. Ulf-po.
Bergen 4 2 2 0 10 _3 _8 2
Sandnes 4 0 3 1 _6 _8 3 6
Totalt 8 2 5 1 16 11 11 8

Alle Branns fire siste seriekamper mot Sandnes Ulf har endt uavgjort.
Brann har etter fire forsøk fremdeles ikke vunnet en seriekamp i Sandnes.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Sandnes Ulf – Brann 1-1 (1-1)
18. serierunde OBOS-ligaen. Sandnes stadion. Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder IL. Gult kort: Eirik Birkelund og Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen, Brann. Tonny Brochmann, Sandnes Ulf.
0-1: Marcus Pedersen (str. 19.)
1-1: Kent Håvard Eriksen (27.)
Sandnes Ulf (4-3-3): Ingvar Jónsson – Kenneth Sola, Axel Kryger, Derek Decamps, Trond Erik Bertelsen – Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Paul Torres, – Kent Håvard Eriksen, Tonny Brochmann, Pontus Engblom (Ole Kristian Langås fra 76.).
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov (Jonas Grønner fra 81.), Bismar Acosta, Erlend Hanstveit – Eirik Birkelund, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen – Erik Huseklepp (Viljar Vevatne fra 76.), Marcus Pedersen (Azar Karadas fra 84.), Kristoffer Larsen.
Benken: Emil Harloff, Jonas Grønner, Jakob Orlov, Alejandro Castro, Viljar Vevatne, Azar Karadas, Håkon Lorentzen.

Kampstatistikk:

Antall avslutninger (NTB/nifs.no): 14-5 til Brann
Antall avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 7-5 til Brann
Antall angrep med avslutninger innenfor 16-meteren (mine egne tall): 8-3 til Brann
Antall sjanser (BT): 5-3 til Brann

Karantener:

Karantene neste gang: Barmen og Haugen
Karantene med ett kort til: Acosta, Demidov, Huseklepp, Karadas og Larsen.

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 63
Ulf b 1-1 90 90 90 - 80 - 10 90
Min. 1502 1080 215 520 1268 1170 841 361
Kamper 17 13 4 12 17 13 13 6
Startet 17 12 2 6 17 13 8 4
Mål 1 0 0 2 1 0 0 0
Gule 2 3 1 1 4 3 3 0
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Res. Hanss Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Lars
FFK b 1-1 - 75 - 90 87 (1) 3 - 77
Str h 2-0 - - - 90 90 (1) 23 - 80
Hød b 0-3 - 90 - 90 90 29 - 90
Jer b 2-2 - 45 - - 81 (1) 90 90 45
Ran h 4-1 5 85 (1) - - 90 20 - 70
Bry b 1-0 - 90 - - 73 17 90 34
Ulf h 0-0 - 90 - - 67 59 90 31
HBK b 0-0 - 90 90 - 81 9 90 90
Nes h 2-2 - 90 - - 90 45 90 90 (2)
Lev b 1-4 - 90 - - 45 (1) 90 90 90
Fol h 2-1 5 26 - - 64 10 - 85 (1)
Åsa b 3-2 - - 43 - 90 30 47 60
SIL h 0-4 - 90 - - 90 66 45 45
Bær b 1-1 - 90 - 90 76 14 - 90
KBK h 2-1 - 45 - 90 90 45 - 90 (2)
Fol b 1-0 - 81 - - 90 4 - 72 (1)
Lev h 1-0 - 90 - - 90 27 (1) - 90
Ulf b 1-1 - 90 - - 75 7 - 90
Min 10 1257 133 450 1459 588 632 1319
Kamper 2 16 2 5 18 18 8 18
Startet 0 14 2 5 17 4 7 15
Mål 0 1 0 0 4 1 0 6
Gule 0 3 0 0 2 2 0 2
Røde 0 1 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Res. Liec Nils Nour Orl Pede Roti Skaa Udjus Veva
FFK b 1-1 - - 90 90 - - 23 - -
Str h 2-0 - - 90 90 - - 90 - -
Hød b 0-3 - - 90 61 - - 45 - -
Jer b 2-2 - - 90 45 (1) - - 9 90 -
Ran h 4-1 - - 90 90 (3) - - 20 90 -
Bry b 1-0 - - 90 90 - - 45 90 -
Ulf h 0-0 - - 90 90 - - 90 90 -
HBK b 0-0 - - 90 - - 9 90 90 -
Nes h 2-2 - - 90 - - - 90 90 -
Lev b 1-4 - - 90 - 54 - 24 90 -
Fol h 2-1 90 - 90 - 80 - 90 (1) - -
Åsa b 3-2 - - 90 - 82 (1) - 90 90 -
SIL h 0-4 - - 90 - 45 - 90 90 -
Bær b 1-1 - - 82 8 34 (1) - - - -
KBK h 2-1 - - 90 4 86 - - - -
Fol b 1-0 90 90 90 9 86 - - - -
Lev h 1-0 90 90 63 4 86 - - - -
Ulf b 1-1 90 - 90 - 83 (1) - - - 15
Min. 360 180 1585 581 636 9 796 810 15
Kamper 4 2 18 11 9 1 13 9 1
Startet 4 2 18 6 8 0 8 9 0
Mål 0 0 0 4 3 0 1 0 0
Gule 1 1 1 0 1 0 0 1 0
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Startoppstillinger:

FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Ulf b 1-1 Lec Nou VDe Aco Han Bir Bar Hau Hus Ped Lar

-

Linker:

BA om kampen
100 % Fotball om kampen
NTBs livedekning
Dagbladet.no om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Kraftverket reddet oss

Azar é et kraftverk
og en herlig årgangsvin
É lagret på et eikefat
og utstyrt med turbin
Han é vårt ess i ermet
Han é verd å vente på
Han kommer inn med muskler
når det ellers går i stå

Se opp, der oppi Sogndal,
no é SK Brann på gli
Vi møtes om to uker
og då suser vi forbi
For høsten den skal ende
med vårt Brann i opprykksfest
Og da ska vi le både høyt
og aller sist og best

Det der var kanskje bråkjekt
og med sjøltillit i taket
Eg bør nok ligge paddeflat
og trekke det tilbake
Men no é Brann i dytten
- følger Sandnes som en skygge
Og ingen oppi Sogndal
bør no føle seg for trygge

-

Azar er et kraftverk, sa Lars Arne Nilsen om eidaren etter kampen. Og kampens matchvinner har vist seg å være en viktig innbytterjoker når kampene har gått litt i stå – slik det også var tilfellet mot Levanger. Denne gang hadde han ikke bare god påvirkning, men tok det hele i egne hender og scoret kampens eneste mål – som om han skulle være den fødte goalgetter.

Brann slet før scoringen endelig kom drøye kvarteret før slutt. Det var ikke akkurat noen strålende kamp av oss dette heller. Vi hadde riktignok et klart spillemessig overtak, men et dyptliggende bortelag som så ut til å være fornøyde med å ri inn 0-0, hindret oss effektivt i å komme til særlig mange virkelig store sjanser. Det ble lenge mest halvsjanser for de røde som slet med å holde tempoet oppe og få tilstrekkelig med bevegelse og fremdrift til at bartetrønderne ikke kunne henge med på notene. Dette førte til en del balltrilling som skapte frustrasjon på tribunene. Laget fra karskland fikk kampen inn i akkurat det spor – og publikum så høylydt utålmodige – som de ønsket. Et hederlig unntak fra sjansetørken var etter vel halvspilt første omgang da Erik Huseklepp var en keeperhånd og stolpen fra å gi oss ledelsen.

Men etter hvert ble nordtrønderne slitne, og det er da en uthvilt røver som Azar kommer til sin rett. Han ga Brann energi da han kom inn etter 64 minutter. Og da han hadde vært på banen kortere tid enn det tar for Bybanen å kjøre fra Byparken til Stadion, hadde han allerede scoret. Lagets tålmodighet og Nilsens trekk med tre bak og superinnbytter Azar på topp, betalte seg.

Etter at vi tok ledelsen mot divisjonens dårligste bortelag, åpnet det seg mer for oss. Til slutt var det utrolig at vi bare vant 1-0. Opptellingen for hele kampen viser da også 11-0 til Brann i avslutninger innenfor sekstenmeteren. For bakover hadde vi full kontroll. Levanger skapte knapt noe som trenger å nevnes.

Et skår i gleden er at Sivert Heltne Nilsen fikk gult kort – og i følge dem som har talt opp hans kortsanking i Vålerengen, så betyr det karantene i den meget viktige bortekampen mot Ulf neste helg. Skjønt, Nilsen har ikke vist noe i sine to første Brann-kamper som tyder på at han er uerstattelig. En annen som skuffet litt var Kristoffer Larsen som ikke var på samme nivå som i de foregående kampene. På plussiden var det helst spillere i forsvaret som var verd å nevne; Vadim Demidov og Amin Nouri gjorde en del bra.

Utviklingen:

Brann har hatt tre store tap, men bare én stor seier. Alle våre seks siste seire har vært med kun ett mål. Dermed har vi utrolig nok bare ett plussmål til tross for åtte seire og tre tap. Det er den dårigste målforskjellen av alle de ni øverste lagene. Selv Ranheim, Bærum og ikke minst nedrykksplasserte Levanger har scoret flere mål enn oss.

Braktapet mot Sogndal gjør også at vi selv i Lars Arne Nilsens periode med fem seire, en uavgjort og ett tap, bare står med ett plussmål.

Men nå har vi i det minste klart å vinne tre strake seriekamper for første gang siden høsten 2011. Og i syvkampers-perioden til Nilsen har vi tatt fire flere poeng enn en gang så suverene Sogndal.

For sogndølene har gått på en ganske stor nedtur etter syv strake seire som avsluttet med syke 4-0 over Brann på Stadion og et tolv poengs forsprang på oss. Etter det har de kun tatt tre poeng på fire kamper – og ikke vunnet en eneste. Nå klarte de til og med å tape etter å ha ledet 2-0 – til stor jubel da meldingen kom over høyttalerne på Stadion. Opprykket er på ingen måte avgjort i favør Sogndal, slik det kunne se ut til for noen uker siden. Husk også på at Brann ved flere anledninger tidligere har endt foran Sogndal etter å ha ligget langt bak. Senest i fjor. Men skal vi klare det igjen, må også de offensive prestasjonene våre opp på et høyere nivå.

Straffen for å slå oss er knallhard

Det er ikke noe nytt at lag som slår til med brakseier over Brann, sliter i etterkant. Hødd gikk som kjent fra 3-0 over oss til 0-4-tap i Bærum og deretter 0-0 hjemme mot Jerv. Hødd har hatt hele fem tap på de 14 kampene etter de møtte oss. Videre gikk Levanger på tre strake tap (med 3-9 i målforskjell) etter at de knuste oss 26. mai. Kun to poeng klarte de å ta på de første fem kampene etter nedsablingen av Brann på Moan. Og nå sliter altså Sogndal stort etter at de slo oss.

Men alle disse lagene får som fortjent. Straffen for å ydmyke oss er knallhard! Sånn må det være i en rettferdig verden.

Milepæler

Nå har vi altså tre strake seire for første gang i serien på nesten fire år. Men når klarte vi sist FIRE strake serieseire på rad? Jo, da må vi helt tilbake til gullhøsten 2007 da vi for sikkerhets skyld klarte fem seire på rad.

Vi har også nå holdt nullen i to kamper på rad – i tillegg til å vinne. Sist vi både vant og holdt nullen i to seriekamper på rad, var i april 2013 da vi slo både Viking og Odd 2-0. Men begge disse var på Stadion. Sist vi klarte det når minst en av kampene var på bortebane, var i 2007 da vi klarte det i tre seriekamper på rad.

PS! Og nå økte muligens sjansen for opprykk enda litt til, for i dette øyeblikk kom også nyheten om at Brynes Viljar Vevatne er klar for oss allerede nå. Velkommen skal han være!

PSS! Dagens humorinnslag var Piotr som på stillingen 1-0 mot slutten, sendte ballgutten et blikk som tydelig indikerte at han ikke trengte å skynde seg med å gi ham ballen – noe han var på vei til å gjøre… Jeg er ingen tilhenger av uthaling – uansett om det er oss eller motstanderen som gjør det, men akkurat denne situasjonen var litt vittig.

Slik rykker vi direkte opp:

Ett poeng opp til Ulf, fem poeng opp til Sogndal. Begge disse har oss igjen på sine egne hjemmebaner. Alle tre lagene står også med like mange gjenværende hjemmekamper. Og vi har den klart dårligste målforskjellen. Slik sett er vi fremdeles i en outsider-posisjon til opprykk. Når det gjelder Hødd, så ligger de to poeng bak, de har “bare” fem mål bedre målforskjell enn oss, de har én mindre hjemmekamp igjen, og de har oss igjen i Bergen. På den måten bør vi være favoritt til å minst ta tredjeplassen fremfor Hødd.

Opprykksbudsjettet mitt ser slik ut for resten av sesongen: (Dette er ikke et resultattips, men hva som skal til for at vi rykker opp)

 • Brann – 30 poeng nå: Ulf (b) 1 p, Åsane (h) 3 p, Sogndal (b) 0 p, Hønefoss (h) 3 p, Strømmen (b) 1 p, Fr.stad (h) 3 p, Ranheim (b) 3 p, Bryne (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Jerv (h) 3 p, Bærum (h) 3 p, Nest (b) 3 p, Hødd (h) 1 p. Totalt: 58 poeng (28 poeng/8-4-1 fra nå)
 • Hødd – 28 poeng nå: Åsane (b) 3 p, Jerv (b) 3 p, Levanger (h) 3 p, Ulf (b) 1 p, Bryne (h) 3 p, Follo (b) 1 p, Sogndal (h) 1 p, Ranheim (h) 3 p, Nest (b) 3 p, Hønefoss (h) 3 p, Fr.stad (b) 1 p, Strømmen (h) 3 p, Brann (b) 1 p. Totalt: 57 poeng (29 poeng/8-5-0 fra nå)
 • Ulf – 31 poeng nå: Brann (h) 1 p, Follo (h) 3 p, Kr.sund (b) 1 p, Hødd (h) 1 p, Fr.stad (b) 1 p, Åsane (h) 3 p, Nest (b) 3 p, Hønefoss (h) 3 p, Strømmen (b) 3 p, Bærum (b) 1 p, Levanger (h) 3 p, Sogndal (b) 0 p, Ranheim (h) 3 p. Totalt: 57 poeng (26 poeng/7-5-1 fra nå)

(Fortsetter under bildene)

^ Folkevandring – til hager, strender og svaberg kanskje. Ikke til Stadion i hvert fall. Fotos: Alexander Osdal

^ Det standardiserte feiringsbildet jeg uoppfinnsomt nok alltid har med når vi har vunnet. Foto: Alexander Osdal

^ Og dette gresset vil man kvitte seg med… Foto: Alexander Osdal

^ Brann har vunnet og er på vei oppover tabellen. Solen er på vei nedover den blå himmelen over Stadion. Det er 20 grader. Kan det bli bedre? Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

00:55: Brann åpner friskt og allerede før minuttet er spilt må Rikard Nilsson heade vekk et innlegg som ikke er langt unna å nå Marcus Pedersen.

07:30: Kristoffer Larsen kommer seg til skudd fra 25 meters skrått hold. Det går høøøyt over.

09:00: Fint angrep av Brann. Amin Nouri lurer vekk Andreas Peterson og driver fremover før han slår til Kristoffer Barmen som mottar den med hælen og gir ut til Erik Huseklepp på høyrekanten. Så legger Sandslis store sønn inn mot bakerste der Pedersen forsøker å nå ballen med et akrobatisk krumspring. Ballen går imidlertid videre til Larsen som fra skrå vinkel skyter fra sekstenmeteren, men det blokkeres inne i feltet.

10:30: Nouri sender en stikker mot Fredrik Haugen, men han når ikke skikkelig frem og sleiver den ut over dødlinjen.

14:10: Pedersen med et skuddforsøk fra skrått hold omtrent 20 centimeter utenfor feltet, men det blokkeres umiddelbart.

16:10: Bismar Acosta får klarert et småskummelt Levanger-innlegg til corner.

19:15: Larsen med et frispark høyt inn i feltet hvor Vadim Demidov rager høyest og header fra ti meter. Keeper redder.

20:15: Keeper må bokse vekk et bra Nouri-innlegg.

21:50: Peterson slår høyt inn i feltet etter en cornersituasjon og på femmeteren er Benjamin Stokke nære på å nå nedfallsfrukten med en tå.

22:55: Pedersen med et flott hælspark til Huseklepp som plutselig er alene med keeper. Han avslutter fra åtte meters skrått hold i retning nærmeste hjørne. Keeper får en hånd på den og slår den i stolpen og ut. Ufattelig nære 1-0!

25:20: Kristoffer Barmen får en fot på ballen inne i feltet på en corner, men bommer. Ballen går ut igjen til Larsen som forsøker et innlegg, men får en ny corner.

25:40: Fredrik Haugen med en kjempesleiv fra 15 meter når corneren går gjennom hele feltet.

29:40: Barmen legger igjen til Nouri som klinker til fra 25 meter. Keeper tar den uten for store problemer.

38:00: Nå hadde det skjedd lite nevneverdig en stund, spillet gikk utrolig treigt og det var tendenser til piping på tribunene.

39:50; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for en takling på Adrià Mateo López. Nilsen må dermed stå over kampen mot Ulf.

42:30: Huseklepp får to forsøk på å legge inn fra høyresiden. Andre gang gjør Pedersen nok et forsøk på å treffe ballen på akrobatisk vis.

42:45: Larsen med et skudd fra håpløst hold nesten ute ved sidelinjen. Det går over og utenfor.

45:00 + 0:10: Ørjan Hopen med et lavt frispark fra 35 meter som når helt inn til Piotr Leciejewski. Han må gi retur – som han fanger selv.

45:00 + 0:20: Pause. Brann har hatt fire avslutninger innenfor sekstenmeteren – Levanger har hatt null.

- 2.omgang: -

46:10: Larsen gjør et bra forarbeid før han trer igjennom til Barmen som ikke er heldig med mottaket og må helt ned på dødlinjen for å hente ballen.

52:00: Haugen nære på å nå Huseklepp som kommer på løp, men Rikard Nilsson rydder opp for bortelaget.

52:10; gult kort, Levanger: Rikard Nilsson. Han dytter Huseklepp overende og får frispark mot seg. Da blir han så forbanna at han moser til ballen rett ved linjedommeren.

53:05: Pedersen skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren, men skuddet treffer en blåkledd og går til kast.

56:05: Larsen med to farlige cornere på rappen, men begge får bortelaget med nød og neppe klarert.

57:45: Barmen skyter fra 13 meters skrått hold, men utenfor lengste stolpe.

59:30: Huseklepp gjør forarbeidet på høyrekanten og legger inn. Haugen header flere meter utenfor fra ti meters hold.

63:10: López skyter fra over 25 meters skrått hold. Det går via Rønning på eget lag og ut.

64:15; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Erlend Hanstveit.

64:30; -> bytte Brann: Jonas Grønner inn for Amin Nouri.

Brann legger om til tre bak og Azar på topp.

65:30: Larsen med et godt innlegg fra venstre, men Barmen får frispark imot.

66:30: Hopen med et frispark fra nærmere 40 meter som går helt inn til Piotr.

67:55: Andreas Peterson skyter fra 17 meter. Det går via en av våre til corner.

69:15: Levanger med en kort corner. Hopen kommer til skudd fra rett utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Det går ikke langt utenfor lengste kryss.

70:25: Larsen skyter fra 23 meter. Keeper har ikke for store problemer med å ta det skuddet.

73:55 – 1-0, AZAR KARADAS: Endelig!!! Angrepet starter med at Bismar Acosta demper på brystet i egen femmeter og gir videre til Larsen som ved hjelp av en lekker touch kommer seg forbi Hopen. Så sender askøyværingen videre til Haugen som mottar ballen på midten og løfter til Pedersen. Espen Berger forsøker å stoppe ham, men det ender bare med at ballen lander hos Karadas utenfor sekstenmeteren. Eidaren skyter fra 16 meter, ballen går til høyre for keeper og i mål! Det hele tok 15 sekunder.

77:50: Utrolig nære 2-0! Karadas stusser videre et høyt frispark fra Demidov. Haugen knaller til fra ti meter, men gjestenes keeper gjør en knallredning og får slått til corner.

78:35: Barmen skyter fra 20 meter, men keeper redder greit.

79:05 Nå styrer Brann helt her og det er denne gang Pedersen som får avsluttet fra ti meters skrått hold, via Berger og til corner.

80:05;-> bytte Levanger: Erik Skeie inn for Adrià Mateo López.

85:05: Nesten igjen! Huseklepp legger inn fra høyre og på femmeteren er Pedersen millimetere fra å seile inn 2-0. Ja ballen ser faktisk ut til å gå under hedmarkingen.

86:25;-> bytte Brann: Jakob Orlov inn for Marcus Pedersen.

88:00; gult kort, Levanger: Benjamin Stokke for en takling på Karadas.

89:00: Larsen med frispark som går rett i muren, men går så videre til Huseklepp som legger inn. Karadas header fra tolv meter, men keeper redder.

90:25: Karadas kommer vel syv meter fra mål opp med hodet sitt på en Huseklepp-corner fra høyre, men hodestøtet går nesten ut åtte meter fra sidelinjen. Acosta fanger den i siste liten og følger opp med en tunnel på Hopen nede ved dødlinjen, men må avfinne seg med at det bare blir corner i trekket etterpå.

90:00 + 2:30: Nå holder vi bare ballen i laget.

90:00 + 3:00: Kampen er over. Tre viktige poeng er tatt.

-
Publikum:

7900 betalende er ikke så gale i forhold til hvordan det har vært tidligere i år, og med tanke på at det er sommerferie og det for en gangs skyld var grillvær i Bergen denne mandagskvelden. Men det reelle oppmøtet var neppe over 5000. Stemningen var høyst middelmådig, men litt trøkk var det innimellom fra et fåtallig Store Stå.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Levanger 1-0 (0-0)
17. serierunde OBOS-ligaen. Brann Stadion. 7907 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann. Rikard Nilsson og Benjamin Stokke, Levanger.
1-0: Azar Karadas (74.)
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri (Azar Karadas fra 64.), Vadim Demidov, Bismar Acosta, Erlend Hanstveit (Jonas Grønner fra 64.) – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen – Erik Huseklepp, Marcus Pedersen (Jakob Orlov fra 87.), Kristoffer Larsen.
Levanger (4-4-1-1): Ola Rygg – Simen Sandmæl, Espen Berger, Per Rønning, Rikard Nilsson – Bendik Bye, Andreas Peterson, Ørjan Hopen, Adria Mateo Lopez (Erik Skeie fra 80.) – Benjamin Stokke – Vegard Braaten.

Antall avslutninger (NTB/nifs.no): 13-4 til Brann
Antall avslutninger på mål (NTB/nifs.no): 7-2 til Brann
Antall avslutninger innenfor 16-metren (egne tall): 11-0 til Brann
Antall sjanser (BT): 6-0 til Brann

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene indikerer spilte minutter.
Fet skrift indikerer at han startet kampen.
Gule og røde tall indikerer gule og røde kort.
Tall i parantes er scoringer.

Motst. Res. Acos Barm Birk Cast Demid Demir Grøn Hanst
FFK b 1-1 90 90 - 13 67 90 90 -
Str h 2-0 90 - 17 67 (1) 73 90 90 10
Hød b 0-3 90 45 - 29 61 90 90 -
Jer b 2-2 90 90 - 45 90 - - 90
Ran h 4-1 90 90 - - 70 90 90 -
Bry b 1-0 90 90 - 56 (1) 45 90 - -
Ulf h 0-0 62 - - 31 59 90 23 -
HBK b 0-0 - - - 81 - 90 90 -
Nes h 2-2 90 - - 74 45 90 16 -
Lev b 1-4 90 45 - 36 66 90 - -
Fol h 2-1 90 90 - - 90 90 90 -
Åsa b 3-2 90 (1) 90 - 8 90 (1) - 90 -
SIL h 0-4 90 - - 24 90 90 45 -
Bær b 1-1 90 90 90 56 90 90 - -
KBK h 2-1 90 90 - - 72 90 90 18
Fol b 1-0 90 90 18 - 90 - - 90
Lev h 1-0 90 90 - - 90 - 27 63
Min. 1412 990 125 520 1188 1170 831 271
Kamper 16 12 3 12 16 13 12 5
Startet 16 11 1 6 16 13 8 3
Mål 1 0 0 2 1 0 0 0
Gule 2 2 0 1 4 3 3 0
Røde 1 0 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Res. Hanss Haug Hegg Horw Huse Kara Knud Lars
FFK b 1-1 - 75 - 90 87 (1) 3 - 77
Str h 2-0 - - - 90 90 (1) 23 - 80
Hød b 0-3 - 90 - 90 90 29 - 90
Jer b 2-2 - 45 - - 81 (1) 90 90 45
Ran h 4-1 5 85 (1) - - 90 20 - 70
Bry b 1-0 - 90 - - 73 17 90 34
Ulf h 0-0 - 90 - - 67 59 90 31
HBK b 0-0 - 90 90 - 81 9 90 90
Nes h 2-2 - 90 - - 90 45 90 90 (2)
Lev b 1-4 - 90 - - 45 (1) 90 90 90
Fol h 2-1 5 26 - - 64 10 - 85 (1)
Åsa b 3-2 - - 43 - 90 30 47 60
SIL h 0-4 - 90 - - 90 66 45 45
Bær b 1-1 - 90 - 90 76 14 - 90
KBK h 2-1 - 45 - 90 90 45 - 90 (2)
Fol b 1-0 - 81 - - 90 4 - 72 (1)
Lev h 1-0 - 90 - - 90 27 (1) - 90
Min 10 1167 133 450 1384 581 632 1219
Kamper 2 15 2 5 17 17 8 17
Startet 0 13 2 5 16 4 7 14
Mål 0 1 0 0 4 1 0 6
Gule 0 3 0 0 2 2 0 2
Røde 0 1 0 0 0 0 0 0

-

Motst. Res. Liec Nils Nour Orl Pede Roti Skaa Udjus
FFK b 1-1 - - 90 90 - - 23 -
Str h 2-0 - - 90 90 - - 90 -
Hød b 0-3 - - 90 61 - - 45 -
Jer b 2-2 - - 90 45 (1) - - 9 90
Ran h 4-1 - - 90 90 (3) - - 20 90
Bry b 1-0 - - 90 90 - - 45 90
Ulf h 0-0 - - 90 90 - - 90 90
HBK b 0-0 - - 90 - - 9 90 90
Nes h 2-2 - - 90 - - - 90 90
Lev b 1-4 - - 90 - 54 - 24 90
Fol h 2-1 90 - 90 - 80 - 90 (1) -
Åsa b 3-2 - - 90 - 82 (1) - 90 90
SIL h 0-4 - - 90 - 45 - 90 90
Bær b 1-1 - - 82 8 34 (1) - - -
KBK h 2-1 - - 90 4 86 - - -
Fol b 1-0 90 90 90 9 86 - - -
Lev h 1-0 90 90 63 4 86 - - -
Min. 270 180 1495 581 553 9 796 810
Kamper 3 2 17 11 8 1 13 9
Startet 3 2 17 6 7 0 8 9
Mål 0 0 0 4 2 0 1 0
Gule 1 1 1 0 1 0 0 1
Røde 0 0 0 0 0 0 0 0

-

Startoppstillinger:

FFK b 1-1 Hor Nou Aco Grø EDe Bar Hau VDe Hus Orl Lar
SIF h 2-0 Hor Nou Aco Grø EDe Lar Ska VDe Hus Cas Orl
Hød b 0-3 Hor Nou Grø Aco Dem Hus Hau VDe Ska Lar Orl
Jer b 2-2 Udj Nou Kar Knu Han Hus Aco VDe Bar Cas Lar
Ran h 4-1 Udj Nou Grø Aco EDe Bar VDe Hau Hus Lar Orl
Bry b 1-0 Udj Nou Knu Aco EDe Bar Hau VDe Hus Orl Cas
Ulf h 0-0 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Orl Kar
HBK b 0-0 Udj Knu Grø Heg Nou Ska Hau Hus EDe Cas Lar
Nes h 2-2 Udj Nou Knu Aco EDe Ska VDe Hau Hus Lar Cas
Lev b 1-4 Udj Knu Kar Aco Nou Hau VDe Bar Dem Lar Ped
Fol h 2-1 Lec Nou Aco Grø EDe Ska VDe Bar Hus Ped Lar
Åsa b 3-2 Udj Heg Grø VDe Nou Ska Aco Bar Hus Ped Lar
SIL h 0-4 Udj Nou Knu VDe EDe Hau Aco Ska Hus Ped Kar
Bær b 1-1 Hor Nou VDe Aco EDe Bir Bar Hau Hus Cas Lar
KBK h 2-1 Hor Nou Grø VDe EDe Bar Aco Hau Hus Ped Lar
Fol b 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar
Lev h 1-0 Lec Nou VDe Aco Han Bar Nil Hau Hus Ped Lar

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Annonse