Viser arkivet for januar, 2016

Veien til fornyet kontrakt

Det er fremdeles en god stund til seriestart, og ennå kan ting skje på spillerfronten. Men enn så lenge tyder ting på at årets sesong blir en kamp på nedre halvdel. Hvis vi tar utgangspunkt i at 35 poeng skal holde til fornyet kontrakt, er dette et eksempel på hvordan vi klarer det: (Det er altså et “budsjett” og ikke et resultattips).

Godset b 0 p
Odd h 1 p
AaFK b 0 p
Glimt h 3 p
RBK b 0 p
Viking b 0 p
Sogndal h 3 p
TIL b 0 p
Start h 3 p
LSK b 0 p
Stabæk h 3 p
MFK b 0 p
Hauges. h 3 p
S08 b 1 p
VIF h 1 p
Stabæk b 1 p
AaFK h 3 p
Odd b 0 p
Godset h 1 p
VIF b 1 p
RBK h 0 p
Hauges. b 0 p
Viking h 1 p
Glimt b 0 p
TIL h 3 p
Sogndal b 0 p
LSK h 3 p
MFK h 0 p
Start b 1 p
S08 h 3 p

Totalt: 9-8-13 35 p
Hjemme: 9-4-2 31 p
Borte: 4 p 0-4-11 4 p

Nå kommer vi helt sikkert til å både ta uventede poeng – og tape kamper/poeng der vi burde kunne forvente noe bedre. Sannsynligvis tar vi færre hjemmepoeng – og flere bortepoeng, enn “budsjettet” over tar høyde for.

Nytt år og nye muligheter

Så er 2016 kommet. Nytt år og nye muligheter, og det er bare litt mer enn to måneder til seriestart. Det er ikke lenge. Vinterpausen er allerede halvveis. Pr dags dato er det lite som tyder på annet enn at Brann vil være et lag i bunnstriden.

Vi imponerte ingen i 1.divisjon, og det er ikke mye som tyder på at det vil bli satset skikkelig på å få oss opp i toppen av norsk fotball. Den tidligere omtalte “makslønnen” som ble innført i høst, viser hva vi kan forvente. Veien til toppen er lang. Rosenborg og Molde er lysår foran oss både sportslig og økonomisk. At vi skal ta dem igjen i løpet av noen få år, virker nesten utenkelig.

Ligger vi på samme nivå som i fjor, er det fare for at vi rykker ned igjen. Vi kommer neppe til å forsterke stallen med de store navnene heller. Jeg tror riktignok Lars Tjærnås vil være en god mann til å finne de riktige spillerne. Spillere som passer til Lars Arne Nilsen og Brann. Men vil det være nok? For det finnes vel knapt uoppdaget gull noe sted. Det vil alltid være konkurrenter om de samme spillerne. Og da vil penger likevel være viktig i dragkampen.

Et annet moment som gjør at jeg tror vi kan unngå nedrykk, er Nilsens fokus på treningskultur. Det er sikkert en god del poeng å hente på å rett og slett være bedre trent enn vi har vært de siste årene. Det gjør at jeg har tro på at vi kan få bedre spillemessige prestasjoner enn fjoråret (skal i grunn ikke mye til), selv med en like middelmådig stall som før.

Vintervinduet er ikke åpnet ennå. Vi kan fremdeles få forsterket vår syltynne stall. Men ting bør skje fort, for det er som sagt bare drøye to måneder å få spilt inn et lag til seriestart. Jeg skal ikke påstå at vi rykker ned. Men noen medaljekandidat blir vi nok ikke.

Annonse