Viser arkivet for mars, 2016

Godkjent start på sesongen

Uavgjort hjemme mot Odd er okei
Det va’kkje det før, ja den saken er grei
Men der er vi nå, det er sånn det har blitt;
at ett poeng hjemme mot Odd e’kkje dritt

Ja dette var godkjent, og slett ikke ille
Og Odd fikk jo slett ikke gjort som de ville
For forsvaret funket og Piotr har stengt,
men folk som kan score – det hadde vi trengt

Dag Eilev, den fjompen, han følte seg stresset
Han mente at Brann profiterte på gresset
Så da kan man fastslå; det er bare tull
at kunstgress på Stadda gir medgang og gull

At Brann skulle stå der med to poeng nå
det ville de færreste trodd noe på
Men no må vi fikse et offensivt spill
Så vi kan ta tre poeng hjem når vi vil

-

To poeng etter en serieåpning mot gullutfordrerne Godset og Odd, hadde vel de færreste våget å håpe på. Spesielt ikke de som ikke liker oss. Men to poeng ble det, og vi har allerede tatt dobbelt så mange poeng etter to kamper, som jeg i mitt “redde plassen-budsjett” hadde gjort regning med etter tre.

Om Brann er friskmeldt? Hehe… åneida du. Jeg lar meg ikke lure igjen. Alle vet at Brann aldri er friskmeldt. Men åpningen har vist at vi ikke er så dårlige (foreløpig) som fryktet, at den kvalitetsmessige avstanden opp til de beste (i øyeblikket) ikke nødvendigvis er så stor – og at vi er i stand til å kunne ta poeng fra de fleste. Ja i hvert fall før vi har spilt på Lerkendal. Eller på Fosshaugadn, for den saks skyld.

Fortsetter vi slik som i de to første rundene, kan vi kanskje havne rundt midten av tabellen. Men neeeeeeeiiiii…. jeg går overhodet ikke i “bergenserne tar av etter to bra kamper-fellen”. Vi kan selvsagt rote oss inn igjen i gamle synder og drite oss ut mot mange lag ennå. Det er plenty av kamper å velge mellom… Tross alt er det 28 runder igjen og vi trenger muligens 33 poeng til for å redde plassen. Veien til fornyet kontrakt er laaang. Fremdeles er det tippeligaspill 2017 som må være målet. Vi skal ikke tro at vi slipper bunnstrid på grunn av to ok kamper. Men; det som har skjedd i starten er utvilsomt bra for selvtilliten. Vi vet nå at vi kan ta poeng mot gullkandidater – hjemme og borte. Og vi vet at vi kan ta poeng selv når vi ligger under med to mål mot slike.

Odd hadde mye ball, og skapte muligens mest. Men jeg mener Brann hadde minst like mange muligheter der det virkelig var nære på å bli mål. Spillemessig var vi ikke så mye dårligere enn gullkandidaten.

Når det er sagt; Odd var jaggu ikke spesielt gode i denne svake kampen de heller. Men mye av æren for det tror jeg vi kan gi til et hardt kjempende Brann-lag som kriget og som hadde stengt igjen bak. Forsvarsspillet funket og Piotr Leciejewski var tilbake i godt gammelt matchvinner-slag. (Hadde han bare fått gjort noe med de utsparkene…) Foran seg har polakken muskelbunten Bismar Acosta (som riktignok holdt på å rote det til ved en anledning) og luringen Vadim Demidov. En som virkelig har kommet seg fra fjoråret, er Sivert Heltne Nilsen som gjorde en bra kamp mot Odd.

Offensivt har vi fremdeles ikke så mye å vise frem, men i det minste fikk vi noen kjempemuligheter som fort kunne endt med at vi hadde tatt alle tre poengene. Begynner vi å sette sjanser som dem vi fikk mot Odd, kan det jo henne vi begynner å vinne kamper også…

Slik det ser ut nå, kan det godt være vi får kriget til oss en del poeng. “Krigerlaget Brann” er kanskje et resultat av Lars Arne Nilsens fokus på treningskultur? Det blir uansett neppe siste gang vi ser Brann spille 0-0 denne sesongen. Skal vi redde plassen, må vi imidlertid vinne en del kamper også. 30 poeng etter 30 uavgjorte, holder bare kanskje…

Nå har vi prestert ok i to kamper der vi har vært underdog, ingen har forventet at vi ville få med oss noe, og det heller ikke har vært krise om det ble tap. Hvordan vi presterer mot lag vi bør slå, er et annet spørsmål. For vi bør f.eks. vinne hjemmekampene mot andre forventede bunnlag, hvis vi skal redde plassen. Og det er jo klart at mot slik motstand, vil Brann-fansen bli mer utålmodige og forvente et Brann-lag som dominerer mer og skaper flere sjanser enn hva som var tilfellet mot Odd.

Kanskje er det kriging og defensiv kynisme mot antatt bedre motstand, som passer oss best slik situasjonen er. Det kan bli annerledes i kamper vi bør vinne og der vi må fremover. Jeg ser ikke bort i fra at vi kan gjøre det ganske bra på bortebane i år, der vi kan ligge lavt og satse på kontringer mot hjemmelag som vil forsøke å trenge gjennom Branns forsvarsmur. På hjemmebane, der motstanderne ligger lavere, kan det bli vanskelig å vinne med såpass tafatt angrepsspill som vi har. Må vi legge oss høyere for å få mål, er jeg redd det kan gå på bekostning av forsvarsspillet. Så det skal bli spennende å se hvordan vi takler motstandere som AaFK (borte) og ikke minst Glimt (hjemme) de kommende ukene.

Gresset

Etter kampen var ikke Odds trener, Dag Eilev Fagermo spesielt begeistret over underlaget:

“Det er ikke akseptabelt for publikum, ikke for dem som skyter penger inn i klubben og ikke for spillerne. Dette er ikke fotball. Det er noe annet. Slik spilles ikke fotball internasjonalt”

Mulig det, Fagermo, men internasjonalt spiller man ikke på kunstgress heller… Noen (f.eks. jeg) vil syrlig bemerke at det er dårlig gress på Skagerak Arena også: Det er tross alt av plast… (Ok, det var kanskje litt tøysete, men…)

Andre (eller kanskje de samme) vil også bemerke at Brann tjente på å spille på naturgress – stikk i strid med klubbledelsens påstander om at det er en sportslig fordel å ha kunstig underlag. Flåsete poeng av meg igjen? Ja, kanskje den dagen vi spiller fotball, men akkurat nå er vi ikke der. Nå er vi underdogen som må være vemmelige, kyniske og krigerske. Mot spillende lag taler dårlige baner antagelig til vår fordel, slik vi fremstår nå.

Underholdningsbidrag

Dagens underholdningsbidrag var det fantegutten Kristoffer Barmen som stod for. Da Odd hadde ballen – og det plutselig var to baller på banen, fant han ut at han likegodt kunne sparke ekstraballen i retning ballen som var i spill. Kun en skikkelig rakkerunge kunne gjort noe sånt, og han kan være glad for at dommeren satte pris på litt rampestreker. Mannen med pipen (jeg mener fløyten) kunne jo fort funnet på å gi gult kort for “usportslig opptreden”. Men kanskje NFF finner på en straff i etterkant. Man vet jo aldri med dem. Humor har de vel ikke… Likevel; dommeren skulle vel strengt tatt stoppet spillet da det var to baller utpå der. Det gjorde han ikke.

For øvrig artig med dagbok-innlegget på Odds hjemmeside før kampen, der vi bergensere i det ene øyeblikket ble latterliggjort for “oppblåst selvbilde”, for så i neste øyeblikk vise at det jaggu ikke står så mye bedre til i Skien… For de hadde antagelig litt vel store forventninger til hvor mye de skulle rundspille oss. Men det var sikkert ironi. I hvert fall i ettertid.

-

^ 11500 som har ventet fire og en halv måned på første hjemmekamp. Men de fleste har vært hjemom i mellomtiden. Noen for å hente ballonger. Fotos: Alexander Osdal

^ Ett poeng er i boks. Fotos: Alexander Osdal

-

Kampen:

1. omgang: -

01:30 Brann med et fint angrep som avsluttes med at Amin Nouri legger lavt inn fra høyre. Keeper Sondre Rossbach tar innlegget.

03:45: Bismar Acosta rydder opp når Rafik Zekhnini får en stikker inne i feltet.

08:55: Enorm sjanse for Odd når Bentley får ballen på bakerste og utrolig nok setter den høyt over fra fem meters skrått hold.

12:25: Erik Huseklepp slår fremover, men forsøket på å noen der fremme går helt inn til Rossbach.

14:45: Brann kontrer, Kristoffer Barmen får etter hvert sendt ut til Huseklepp som kommer til innlegg fra venstre. Odd klarerer.

17:00: Espen Ruud slår et godt frispark inn i Brann-feltet hvor Bentley rager høyest og header over fra ti meter.

18:10: Farlig når Odd kontrer og Zekhnini blir spilt frem til avslutningsposisjon utenfor femmeterhjørnet, men Piotr avverger og det var uansett avvinket for offside.

19:45: Vadim Demidov klarerer et innlegg fra Bentley.

20:00: Oliver Occéan legger igjen til Fredrik Nordkvelle som skyter fra tyve meter, men Piotr redder den.

24:00 Haugen slår et frispark inn i feltet og Mads Hvilsom header fra åtte meter. Rossbach gjør en god redning og slår til corner.

24:25 På den påfølgende corneren header Sivert Heltne Nilsen fra syv meter og ned i bakken. Når ballen spretter opp igjen mot mål, klarer Rossbach å fiste den over til ny corner.

25:30; gult kort, Brann: Vadim Demidov for måten han takler Bentley ute ved sidelinjen.

37:05: Acosta mister ballen til Nordkvelle i farlig posisjon, men heldigvis får Demidov ryddet opp.

45:00: Pause

2. omgang: -

48:10: Espen Ruud skyter høyt over og langt utenfor fra 30 meter.

50:00: Ruud med frispark fra 30 meter som Piotr er nede i hjørnet og redder. Ballen triller til corner, men bortelaget har korrekt blitt avvinket for offside.

52:10: Det er to baller på banen uten at dommer stopper spillet. For sikkerhets skyld sparker Barmen den «feile» ballen vekk i retning Odd-spilleren som har den “riktige” ballen. Barmen, din røver!

59:30: Piotr får en hånd på ballen etter en corner som Occéan header fra få meter, før Huse måker ballen vekk.

61:40: Ruud setter et frispark like utenfor fra 25 meter.

64:30 Barmen slår inn fra høyre via Nordkvelle, og ved nærmeste femmeterhjørnet avslutter Huse mens han snur seg, og Rossbach får slått ballen vekk. Reprisene på Sumo avslører imidlertid av Huses avslutning antagelig ville gått såvidt utenfor lengste stolpe.

69:10: Occéan får heade ballen to ganger inne i feltet, og andre gangen når han frem til Jone Samuelsen som kommer til avslutning fra fire meters skrått hold, men Piotr er ute og blokkerer.

69:50 Brann med to bølger på rappen, men vi får aldri kommet til avslutning.

71:30; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Daniel Braaten.

72:50 Huse slår inn fra venstre, men treffer ingen røde. I returrommet prøver Barmen seg fra tyve meter, men treffer ikke ballen skikkelig. Han får imidlertid ballen tilbake og skyter fra 23 meter, men rett inn til keeper.

73:45 Skålevik stjeler ballen og gjør forarbeidet før han sender mot Barmen. Samuelsen klarerer idet Barmen skal til å avslutte fra tyve meter.

75:10; -> bytte Odd: Ole Jørgen Halvorsen inn for Fredrik Nordkvelle.

76:45; -> bytte Odd: Joakim Våge Nilsen inn for Thomas Grøgaard.

77:15; gult kort Brann: Steffen Lie Skålevik for en takling på Espen Ruud.

77:50: Redning av Piotr! Ruud slår et godt frispark fra vår høyreside og Occéan header fre seks meter og rett på Piotr som ikke klarer å holde den og ballen går ut til corner.

80:00; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Kristoffer Barmen.

81:15; gult kort, Odd: Jone Samuelsen for å legge Huseklepp i bakken på en overgang.

83:25; -> bytte Odd: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Rafik Zekhnini.
83:40; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Erik Huseklepp.

85:00: Remi Johansen skyter over fra 25 meter.

89:55: Heltne Nilsen header vekk et småfarlig innlegg.

90:00 + 3:05: Kampen er slutt.

-

Publikum:

11500 er omtrent hva det har vært på første hjemmekamp de siste tippeligasesongene. Til tider bra trøkk fra oss på Frydenbø-tribunen, syns jeg, men det var også perioder der det var litt dødt. Resten av Stadion gadd ikke engang å reise seg på “reis opp hvis du elsker Brann”.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Odd 0-0 (0-0)

2. serierunde, Tippeligaen. Brann Stadion. 11.495 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Vadim Demidov og Steffen Lie Skålevik, Brann. Jone Samuelsen, Odd.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Remi Johansen fra 81.) – Daniel Braaten (Steffen Lie Skålevik fra 72.), Mads Hvilsom, Erik Huseklepp (Azar Karadas fra 84.).

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard (Joakim Våge Nilsen fra 77.) – Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle (Ole Jørgen Halvorsen fra 76.) – Chukwuma Akabueze, Olivier Occean, Rafik Zekhnini (Henrik Kjelsrud Johansen fra 84.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser (VG): 5-3 til Odd
Sjanser (BT): 4-3 til Odd
Ballbesittelse (Opta): 56 % til Odd
Avslutninger (Opta): 9-5 til Odd
Avslutninger (NTB): 9-5 til Odd
Avslutninger på mål (Opta): 3-3
Avslutninger på mål (NTB): 3-3
Avslutninger innenfor 16-meteren (egne tall): 5-3 til Odd

-

Kuriosa:

*Dette var første gang i eliteserien siden 2011 at vi har unngått tap i begge de to første rundene. Også den gang var vi tippet som dumpekandidat.

 • Brann har fem strake seriekamper uten seier. Forrige serieseier var da vi slo Jerv 2-0 på Stadion 14/10.
 • Brann hadde før søndag scoret i seks strake eliteseriekamper. Forrige gang vi ikke scoret i eliteserien var da vi tapte 0-4 for Odd i Skien 28/9-14. Tar vi med 1.divisjon, hadde vi scoret i syv strake seriekamper. Sist vi ikke scoret i serien var da vi spilte 0-0 borte mot Ranheim 21/9. På Stadion hadde vi scoret i de ni siste seriekampene. Sist vi ikke scoret i serien på Stadion var 21. juni i fjor da vi tapte 0-4 for Sogndal.
 • Brann hadde før søndag sluppet inn mål i tolv strake eliteseriekamper. Forrige gang vi holdt nullen i eliteserien var da vi slo AaFK på Stadion 8/8-14. På Stadion hadde vi etter det sluppet inn mål i seks strake eliteseriekamper.

-

Brann mot Odd innbyrdes på øverste nivå:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 21 11-6-4 45-22 39p
Skien 20 8-4-8 30-36 28p
Totalt 41 19-10-12 75-58 67p

-

Spillerstatistikk:

Tall indikerer spilletid i minutter
Tall i tykk skrift indikerer startet kamp
Tall i parantes indikerer antall scoringer
Gult indikerer gult kort
Rødt indikerer rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Totalt 180 170 132 180 0 0 179 0
Kamp 2 2 2 2 0 0 2 0
Startet 2 2 2 2 0 0 2 0
Mål 0 0 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 1 0 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Totalt 172 180 10 8 180 1 180 180
Kamp 2 2 1 2 2 1 2 2
Startet 2 2 0 0 2 0 2 2
Mål 1 0 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 0 0 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Veva Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Totalt 180 29 0 0 0 19 0 0
Kamp 2 1 0 0 0 1 0 0
Startet 2 0 0 0 0 0 0 0
Mål 0 1 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Veva Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
BT-kommentator Anders Pamer om kampen
Brann.no om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen

Overraskende og lovende

var vi tilbake, i fotball-eliten
Tilbake fra ett år i skyggen og driten
Men startet med baklengs i fjerde minutt
Da Strømsgodset økte, så virket det slutt.

Nouri og Piotr, de tabbet seg ut.
Brann-laget fremstod som helt uten sprut
Men scoret Huse før pause – på tampen
Og det var kun starten, for så snudde kampen

Godset fra Drammen var klar favoritt.
Da pausen var slutt, fikk de knapt til en dritt.
Så fikk de rødt og vår svenske han scoret
Og dermed så fikk vi en grei start på året

-
NO TAR VI GULL!!!!

Haha! Lurte deg!!!

Men siden det er dette folk fra andre steder i landet liker å tro at Brann-supporterne tror nå – og som den skøyeren jeg er akkurat i dag, så ville jeg være en skikkelig festlig moroklump helt i starten av dette blogginnlegget. Herfra blir jeg mer alvorlig. Jeg lover!

For nei… vi tar neppe gull, eller medalje. Sannsynligvis langt derifra. Jeg har ikke mistet tilregneligheten siden sist. Man kan ikke miste noe man ikke har, vil noen hevde. Det skal jeg leve med. Vel, nok snikksnakk. Branns prestasjon på Marienlysts kunstige gress, gir i det minste håp om at vi skal kunne klare det som fremdeles er mål nummer én denne sesongen: Å redde plassen. For som Kjell Tennfjord sikkert ville sagt om han var Brann-trener: “Ein ting é i hvert fall sikkert: Med ett poeng rykker vi ned!” Og det tror jeg Tennfjord har rett i, selv om det er lenge siden han var Brann-trener.

Dette var et overraskende poeng. Jeg snakker ikke om Tennfjords poeng, men om poenget vi tok på Marienlyst. Det var en god prestasjon å klarte det etter ha ligget under 0-2 og alt så håpløst ut. Når storfavoritten leder 2-0, kan man lett gi opp. Dette tyder på moral og selvtillit i laget, som blir viktig å ta med seg videre i sesongen.

De fleste har tippet Godset i toppen og Brann på nedre halvdel. Så også undertegnede. Det var derfor med bange anelser vi gikk til bortekamp som klar underdog. Da hjemmelaget tidlig fikk 1-0 og i tillegg økte til 2-0 på et tabbemål midt i en relativt god Brann-periode, så det ut til å gå som fryktet i Lars Arne Nilsens eliteseriedebut som trener.

Vi tenkte at det fort kunne bli stygge sifre. Vår akseptable statistikk på at vi ikke har sluppet inn mer enn to mål i en seriekamp mot Godset siden 1971 (dette var vår 43. seriekamp mot dem etter det), så ut til å kunne ryke. Godset hadde riktignok ikke skapt så mange sjanser, men de dominerte spillet og Brann fikk lite eller ingenting til. Og forsvarsspillet vårt var ikke lenger så trygt som det var i februar. Hvordan kunne Brann som har vært tannløse offensivt i lange tider, klare å hente dette inn igjen?

Men så fikk Erik Huseklepp en drømmescoring i siste sekund av omgangen. En scoring som ga håp både på den smekkfulle bortetribunen (ca 700) og antagelig også i Brann-garderoben.

For i andre omgang var Brann mer med – og Godset uten Marcus Pedersen fikk mindre og mindre til. De hadde riktignok en stor sjanse ved Øyvind Storflor, men de mørkeblå storfavorittene imponerte ikke.

Da et kvarter gjenstod, dummet rabbagasten Flamur Kastrati seg ut ved å sette foten i hodet til Amin Nouri og klesse til Vadim Demidov. Eller hånden skled opp i ansiktet hans, som det visstnok også kan sies. Dermed avsluttet drammenserne med ti mann.

Det skulle bare gå to minutter før innhentingen var et faktum da Jakob Orlov headet inn (eller var det med “naien” – som vi sier i Bergen?) via stolpen – til vårt 100. seriemål mot Godset. Ingen av lagene klarte å avgjøre på slutten – selv om nok de mørkeblå fra Harrybyen var nærmest, og dermed ble det en overraskende uavgjort på Marienlyst. Rett og slett et bonuspoeng.

Dysten i Drammen viste at kvalitetsforskjellen mellom det forventede topplaget Godset og det forventede bunnlaget Brann, ikke nødvendigvis er så stor som vi fryktet. Selv ikke på Godsets hjemmebane. At vi klarte poeng der – selv etter å ha lagt under to mål, bør gi en selvtillitsboost for fortsettelsen. Ingen forventer at Brann skal ligge i toppen – selv etter denne kampen. Men kampen viste at vi kan hamle opp med de fleste – også på bortebane, og at vi kanskje ikke er så elendige som enkelte har påstått.

På den annen side skal vi likevel ikke glemme at det ofte skjer mye rart i starten av sesongen når topplagene gjerne ikke har funnet formen ennå, og vår forventede nedrykksrival, Tromsø, tok f.eks. et like uventet poeng i Molde.

Dagens Brann-spiller må være Erik Huseklepp som leverte en god forestilling, scoret et pent mål og dessuten hadde en målgivende. Han har virket å være i fremgang i vinter, og den ser heldigvis ut til å fortsette.

Publikum: Det var full bortetribune og 700 Brann-supportere på plass. Bra trøkk og bra stemning, selv da vi lå under.

Det mye omtalte “Mjøndalen-banneret:”

Jeg noterer meg at enkelte TV-eksperter hisser seg opp over at noen Brann-supportere viste frem bannere med “En ting felles: Alle hater Mjøndalen”. Om det er “riktig fokus” i en kamp som ikke handler om Mjøndalen, kan man selvsagt spørre om. Hovedfokus bør selvsagt være Brann. Men det ble da også brukt andre bannere som frontet Brann. Jeg skal ikke påstå at “Mjøndalen-banneret” var feiende festlig, og det er mulig jeg ville gått for en annen parole om jeg selv hadde laget et banner.

Men er dette noe for mediene å lage nummer av? Er dette virkelig en sak for TV2-ekspertene å ta opp – og i sin tur – Dagbladet? Er det fordi Mjøndalen er en liten klubb, dette banneret var så “frekt”? At de har blitt hele Norges kjæledegger gjennom reality-tv og at de er så elskelige fordi de er små? Hadde det vært greit hvis det var RBK, MFK eller VIF som var gjenstand for “frekkheten”? Eller kanskje oss?

Strengt tatt er banneret selvironi. For saken er at de to siste gangene vi rykket ned (1985 og 2014), var det lille Mjøndalen som sørget for det. I tillegg sendte Mjøndalen oss ut av cupen i 2013. Denne småklubben har blitt dem som alltid lager helvete for oss. De har blitt et lite mareritt.

Når da vår første eliteseriekamp etter nedrykket (som altså Mjøndalen sørget for) er på hjemmebanen til nettopp Mjøndalens erkerival, så bør man skjønne poenget. Dette var selvironi og et anerkjennende nikk til motstanderfansen, som vi vel har et ok forhold til. De har sin grunn til å “hate” Mjøndalen. Vi har vår.

Dette handler ikke om “hat” i ordets verste forstand. “Hat” er et utvannet uttrykk i supporterverdenen. Alle supporterklubber “hater” i øst og vest. Det er supportersjargong. Nesten på alle bortekamper får vi høre av hjemmefansen at de “hater Bergen by”. Vi mister ikke nattesøvnen av den grunn. Det er ingen av oss som går rundt og hater Mjøndalen og setter strikkepinner i brune voodoo-dukker. Men de har påført oss en del ubehagelige øyeblikk. Derfor har vi ikke helt gode vibber for den klubben.

Disse “rystede ekspertene” i TV2 spør om det er “riktig fokus” av Brann-fansen å fokusere på Mjøndalen i en kamp mellom Brann og Godset. Jeg for min del må spørre om det er riktig fokus av TV2s ekspertpanel å fokusere på bagateller som stikk til “Brann-dödar-klubben” Mjøndalen på et banner. Når begynte de å analysere tifo’er og bannere? Det har vært nok av både meningsløse, freidige og overdrevent pompøse paroler rundt omkring, uten at mediene har laget et nummer av bannere før…

Hvorfor er det ingen på Fotballextra som kjefter på Godset-fansen som synger “hvis du ikke hopper nå, så er du mjøndaling”? Har Godset-fansen virkelig lov til å holde et slikt fokus i en kamp mellom Brann og Godset?

Ut fra det moralistiske standpunkt TV2-ekspertene tar på seg, burde de heller omfavne det faktum at vi kom med et banner som også motstanderfansen kunne nikke anerkjennende til. De tilbakemeldinger jeg har lest fra Godset-fans, var at de syntes det var artig. Da må da alle på Marienlyst være fornøyd. God stemning.

TV2-ekspertene fokuserer på en bagatell. (Og så kan man selvsagt være vittig og si at jeg fokuserer på en bagatell… (Hva TV2-ekspertene mener) Men nå kom jeg deg i forkjøpet… :-p)

(Fortsetter under bildene)

^ Klart for kamp. Bandy i hvert fall. På banen ved siden av. Foto: Alexander Osdal

^ Og så kom våren (?) og seriestarten. Foto: Alexander Osdal

^ Innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Lagen går til pause og vi har akkurat redusert til 1-2. Foto: Alexander Osdal

^ God stemning etter kampslutt. Fotos: Alexander Osdal

Kuriosa:

 • Brann har fire strake seriekamper uten seier. Forrige serieseier var da vi slo Jerv 2-0 på Stadion 14. oktober. Etter det har vi 0-2-2.
 • Brann har scoret i seks strake eliteseriekamper. Forrige gang vi ikke scoret i eliteserien var da vi tapte 0-4 for Odd i Skien 28. september 2014. Tar vi med 1.divisjon, har vi scoret i syv strake seriekamper. Sist vi ikke scoret i serien var da vi spilte 0-0 borte mot Ranheim 21/9.
 • Brann har sluppet inn mål i tolv strake eliteseriekamper. Forrige gang vi holdt nullen i eliteserien var da vi slo AaFK på Stadion 8. august 2014.
 • Brann har sluppet inn mål i åtte strake bortekamper i eliteserien. Forrige gang vi holdt nullen på bortebane i eliten var da vi slo Viking 2-0 6. juli 2014.
 • Dette var første gang siden 23. august 2014 at vi tok poeng i en eliteseriekamp der vi lå under med to mål. Den gang klarte vi 3-3 borte mot VIF etter å ha lagt under 0-2 og 1-3. Men i 1.divisjon i fjor klarte vi det også. Da vant vi til og med, etter å ha lagt under 0-2 for Åsane.
 • I eliteserien var dette første gang siden 1-0-seiren på Nadderud i 2007 at vi tok poeng på bortebane i første serierunde. I mellomtiden hadde vi 0-0-3 i tilsvarende kamper. I fjorårets 1.divisjon klarte vi imidlertid ett pong borte mot Fredrikstad i åpningsrunden.

Brann mot Godset innbyrdes på øverste nivå:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 25 14-8-3 56-24 50p
Drammen 26 12-4-10 44-33 40p
Totalt 51 26-12-13 100-57 90p
 • Brann har sluppet inn mål på Marienlyst i de elleve siste serieoppgjørene der. Sist vi holdt nullen der var i 1998 da vi vant 2-0.

Kampen:

1. omgang: -

03:15: Lars Christopher Vilsvik dytter til Kristoffer Barmen så han går over ende. Dommeren lar det utrolig nok passere.

03:30 – 1-0, ØYVIND STORFLOR: Martin Rønning Ovenstad sender ballen inn foran femmeteren, Piotr og Ruben Kristiansen virker passive – og på bakerste kan Øyvind Storflor enkelt sette ballen inn ved nærmest stolpe fra tre meters skrått hold.

06:00: Godset fortsetter presset etter scoringen.

12:50: Godset har hatt mye ball, og nå kommer Flamur Kastrati seg til en avslutning fra like utenfor sekstenmeteren, men helt ufarlig.

13:15: Bismar Acosta klarerer et Godset-innlegg.

15:15: Mads Hvilsom stjeler ballen fra Mohammed Abu på midten og fosser fremover med Fredrik Haugen som assistent på venstresiden. Han utfordrer Gustav Valsvik og kommer til avslutning fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Valsvik blokkerer, men ballen går via Mads Hvilsom og til utspark.

17:25: Nouri slår et innlegg fra høyre som Hvilsom ikke er langt unnå å nå med pannebrasken på femmeteren.

18:05: Storflor slår et godt innlegg mot Tommy Høiland som vinner hodeduellen med Bismar Acosta og header utenfor fra ti meter.

19:10: Fredrik Haugen skyter fra 25 meter, men rett på keeper.

Brann hadde vært litt mer med de siste fem minuttene.

23:00: Godset triller ball i evigheter såvidt inne på Branns halvdel.

27:00: Brann med et sjeldent kvalitetsangrep når Erik Huseklepp fosser oppover og gir til Barmen som legger inn fra venstre. Haugen skyter på direkten fra elleve meter – like utenfor.

Det hadde vært 2-2 i avslutninger innenfor sekstenmeteren på dette tidspunkt.

32:30: Først kommer Huseklepp dampende inn i feltet etter å ha lurt av Marius Høibråten, men blir til slutt stoppet. Men vi vinner ballen tilbake og Kristiansen legger inn. Huseklepp forsøker en sexy hælsparkavslutning fra syv meter, men i motsetning til Arsenals 1-0-scoring mot Spurs nylig, triller den inn til keeper.

33:00 – 2-0, TOMMY HØILAND: Og midt i en god Brann-periode dummer Piotr og Nouri seg ut. Sistnevnte forsøker å klarere keepers lange utspark, men mislykkes. Høiland når ballen foran Piotr som er på bærtur og tupper inn 2-0 i tomt mål fra seksten meter.

38:10: Kristiansen med et høyt innlegg som Espen Bugge Pettersen bokser vekk.

40:50: Godset nok en gang i angrep, men kommer ikke til avslutning.

42:55: Vilsvik kommer til innlegg fra dødlinjen, men rett til Piotr.

45:00 + 0:47, 2-1, ERIK HUSEKLEPP: Brann vinner ballen ti-tolv meter inn på egen halvdel og ballen slås langt til Huseklepp som mottar ballen ute på venstre side av sekstenmeteren. Han utfordrer Høibråten og klinker like godt til fra 14-15 meters ganske skrå vinkel. Ballen går nydelig inn i lengste hjørne. Vakker scoring!

45:00 + 1:17: Pause. Dommeren blåser av umiddelbart etter avspark.

Det stod ved pause 3-3 i avslutninger innenfor sekstenmeteren.

2. omgang: -

46:25: Huseklepp slår inn, men Bugge Pettersen tar det.

46:50: Storflor sender til Flamur Kastrati som skyter over fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Angrepet startet med at Nouri slo en feilpasning til Høiland.

47:55: Brann kontrer ved Huseklepp, men Godset får ryddet opp.

49:55: Høiland kommer til skudd fra rett utenfor sekstenmeteren, men rett på Piotr.

53:10: Storflor kommer til innlegg fra dødlinjen ved vår venstreside, men rett inn til Piotr.

54:30: Livsfarlig Godset-sjanse når Kastrati plutselig får kommet til innlegg og Storflor setter ballen over fra tre meters hold på bakerste,

57:15: Høiland skyter høyt over fra atten meter etter en duell med Acosta.

58:40: Godt frispark fra Haugen inn mot Demidovs hode, men sistnevte er offside.

61:05; -> bytte Brann: Jakob Orlov inn for Daniel Braaten.

61:45: Godset får annullert en scoring når Bismark Adjei-Boateng kriger inn ballen på et frispark fra Storflor. Reprisene på Sumo viste at han var offside da ballen ble stusset videre til ham.

66:45: Sivert Heltne Nilsen nære på med et skudd fra skrått hold rett utenfor feltet, men den blir klarert til corner.

Brann hadde tatt over nå.

72:05: Kastrati går i bakken inne i feltet, men får ingenting. Så blir det håndgemeng og han slår Demidov.

72:30; rødt kort, Godset: Flamur Kastrati må gå av banen.

74:29 – 2-2, JAKOB ORLOV: Brann vinner ballen 22 meter fra eget mål og Kristiansen stormer fremover. Han sender ut til Huseklepp på venstrekanten som utfordrer og slår inn foran mål der han har tre mann med seg. Der header Orlov ballen inn via stolpen fra fire meters hold.

76:40; gult kort, Godset: Tommy Høiland for en takling på Acosta.

77:40: Acosta skyter over fra 30 meter.

78:40; -> bytte Godset: Tokmac Chol Nguen inn for Øyvind Storflor.

78:55; -> bytte Godset:

81:00: Vilsvik slår inn og Høiland når ballen inne i feltet foran Acosta. Headingen fra syv meters skrått hold går utenfor lengste stolpe.

85:40: Høiland får blokkert et skuddforsøk fra rett utenfor feltet.

87:35: Jonathan Parr avverger et langt fremspill mot Hvilsom.

88:35; -> bytte Godset: Thomas Sørum inn for Tommy Høiland.

89:45; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Erik Huseklepp.

90:00 + 1:15: Martin Rønning Ovenstad tar et frispark fra vår høyreside, men det går over mål.

90:00 + 1:40; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Fredrik Haugen.

90:00 + 2:45: Godset kontrer og Parr slår mot vår venstreside i sekstenmeteren. Vilsvik demper på låret og fyrer inn foran mål hvor Thomas Sørum er like ved å treffe ballen som i stedet går ut utenfor lengste stolpe. Meget skummelt!

90:00 + 3:15: Sivert Heltne Nilsen legger ut til Nouri på høyrekanten. Sistnevnte legger inn mot bakerste, men vi får aldri noe ut av det før hjemmelaget klarerer.

90:00 + 3:32: Kampen er slutt.

-
KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Strømsgodset – Brann 2-2 (2-1)

1-0: Øyvind Storflor (4.)
2-0: Tommy Høiland (34.)
2-1: Erik Huseklepp (45.)
2-2: Jakob Orlov (75.)

1. serierunde Tippeligaen, Marienlyst Stadion. 7390 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Tommy Høiland, Strømsgodset. Rødt kort: Flamur Kastrati, Strømsgodset.

Strømsgodset (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Marius Høibråten, Gustav Valsvik, Jonathan Parr – Bismark Adjei-Boateng (Mounir Hamoud fra 79.), Mohammed Abu, Martin Rønning Ovenstad – Øyvind Storflor (Tokmac Nguen fra 78.), Tommy Høiland (Thomas Sørum fra 89.), Flamur Kastrati.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Azar Karadas fra 90.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten (Jakob Orlov fra 62.), Mads Hvilsom, Erik Huseklepp (Kristoffer Larsen fra 90.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser (VG): 4-4
Sjanser (BT): 4-3 til Godset
Ballbesittelse (Opta): 52 % til Godset
Avslutninger (Opta): 12-8 til Godset
Avslutninger (NTB): 9-7 til Godset
Avslutninger på mål (Opta): 4-4
Avslutninger på mål (NTB): 5-3 til Brann
Avslutninger innenfor 16-meteren (mine tall): 6-4 til Godset

-

Linker:

BA om kampen
NTBs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
Drammens Tidende om kampen
Godsets hjemmeside om kampen

Tabelltipset 2016

“Og så kom våren og seriestarten” som Ove Thue sang på den tiden det kanskje var noenlunde vårlig da serien pleide å starte i slutten av april.

Brann er som kjent tilbake på øverste nivå, men riksmediene har enda mindre grunn enn før til å komme med den tåpelige myten om at vi (mellom linjene “naive, selvgode tullinger i Bergen”) forventer gull til Brann før seriestart. Ja det var jo nesten så de kom med denne påstanden i fjor også.

Nesten alle Brann-fans jeg har hørt uttale seg, innser det samme: Dette blir enda en sesong med kniven på strupen og nedrykkspøkelset luskende rundt på Stadion. Og jeg kan ikke si at mitt tips er så ulikt det “alle andre” tipper heller. Du får ikke noen “det var kun han Brann-bloggeren i BA som spådde dette”-følelse når status skal gjøres opp i november. Mitt tips for denne sesongen finnes rett og slett ikke fantasifullt eller overraskende.

RBK kan vi bare glemme å hamle opp med. (Og kommer de til Champions League i år, kan vi sikkert glemme å konkurrere med dem de neste ti årene også). Dessuten vil antagelig både MFK, Godset og Odd ende langt foran oss på poengskalaen. Viking, VIF, Stabæk og LSK blir sikkert også vanskelige. Men bortsett fra disse åtte – som vel “alle” har tippet på øvre halvdel, kan jeg ikke se noen det skal være umulig for oss å hamle opp med.

Det er nemlig jevnt – og mye rart – blant de åtte jeg ikke har nevnt. Strengt tatt er halve ligaen i nedrykksdiskusjonen. Slik jeg ser det, vil Brann antagelig havne på nedre halvdel – men hvor er umulig å spå. Det kan bli niende, det kan bli sekstende. Eller i hvert fall femtende. For Start er vel dårligere? Ikke det at det spiller så mye rolle om man blir nummer femten eller seksten…

Nedre halvdel blir altså både bingo og roulette å gjette på. Får vi en tung start og marginene går imot oss i kamp etter kamp – slik som i 2014, kan dette helt klart bli en sesong med nedrykksnerver og kanskje også med samme fatale utfall som i Rikard Norlings debutsesong. Ting har det med å balle på seg.

Vi har dessverre en tøff bolk av kamper i starten (fire av de seks første er på bortebane – og fire av de seks første er mot lag jeg har tippet som nr. 1-5), og tynn poengfangst i de fem-seks første kan selvsagt skape usikkerhet og uro.

Likevel; én ting gir meg håp i forhold til det som skjedde i 2014: I år er vi forberedt på at det kan bli bunnstrid, og vi er forberedt på at poengfangsten i den tøffe starten kan bli tynn. Forhåpentligvis vil bevisstheten om dette senke presset og redusere panikken noe, om det skulle være nedrykksplass etter den første femtedelen av sesongen. De fleste av kampene vi bør vinne for å redde plassen (altså dem mot andre antatte nedrykksrivaler), kommer senere.

Dessuten har vi en trener jeg tror vil mestre denne situasjonen bedre enn Norling. Lars Arne Nilsen kjenner riktignok ikke Tippeligaen gjennom sin trenergjerning han heller, men han kjenner norsk fotballmentalitet bedre enn svensken. Vi vant få kamper under Norling, men forhåpentligvis har Nilsens fokus på å få orden på det defensive gjort at vi kan få med oss poeng i jevne kamper vi ville tapt i 2014. Jeg tror Nilsen har større forutsetninger for å få til den kynismen som må til for å redde plassen. Om han er rett mann til å på lengre sikt få Brann til toppen – og helst med offensivt rettet fotball – er en annen skål. I år er det det å unngå nedrykk som gjelder, og da får vi heller bære over med at det gjerne ikke blir sprudlende spill.

I tillegg forventer jeg at vi i løpet av sesongen vil se resultater av strilens fokus på treningskultur. Med andre ord; at vi er bedre fysisk rustet enn de siste årene, og at vi kanskje kan plukke en del poeng mot slutten av kampene på kondis, styrke og ren vilje.

Vi virker mer solide defensivt enn tidligere, men vi er fremdeles svake offensivt – slik vi har vært de siste sesongene. Kanskje det blir mye uavgjort og 0-0 denne sesongen? Stallen er ikke all verden og det er mange usikre kort blant nykommerne.

På keeperplassen er vi bra forspent, og førstekeeper Piotr Leciejewski tok i fjor et steg frem fra den skuffende 2014-sesongen, men må skjerpe utsparkene sine. Alex Horwarth holder bra reservekeeper-nivå, men også den 17-årige “tredjekeeper” Marcus Pettersen er det forventninger til.

Forsvaret ser noenlunde bra ut med førstevalgene Amin Nouri, Ruben Kristiansen, Vadim Demidov og Bismar Acosta. Vi er imidlertid avhengige av å ha Demidov like skadefri og like god som i fjor. For i bakhånd for midtforsvaret er Jonas Grønner som jeg ikke føler meg like trygg på. Han kan gjøre en god jobb, men har hatt en lei tendens til å gjøre fatale feil og miste hodet. På backplass er back-up-alternativene Viljar Vevatne som i treningskampene fått mer spilletid enn i fjor, og nykommer Dani Hatakka med erfaring fra finsk liga – uten at det trenger å si så mye.

På midtbanen er det straks tynnere og det er viktig at Fredrik Haugen fortsetter fremgangen fra i fjor. Remi Johansen med sin etter hvert solide erfaring fra TIL har dessuten kommet inn. Kristoffer Barmen viste fremgang i fjor, og er strengt tatt bedre jo mer defensiv rolle han har i laget. Han må selvsagt ta straffene hvis han er på banen… Kasper Skaanes har vært mye opp og ned, og Sivert Heltne Nilsen imponerte de færreste i fjor. Her må noen stå frem og vise at de har tatt steg.

Vi har et tosifret(!) antall spillere som kan spille i angrepet eller i andre offensive roller, men få – om noen – som kan kalles målgarantist. Mads Hvilsom scoret 16 mål på 33 seriekamper for det danske suprerliga-laget Hobro i 2014/15-sesongen, men vi har tidligere sett at det ikke trenger å være noen sammenheng mellom det å score mange mål i Danmark, og det å score mange mål for Brann. Dansken har heller ikke overbevist i oppkjøringen, men jeg skal selvsagt ikke kappe hodet av ham ennå. En del av hans usynlighet skyldes jo mangel på et skikkelig angrepsspill.

Erik Huseklepp har innimellom vist glimt av gammel storhet og kan være på vei tilbake etter flere års skuffelse. Vi trenger i hvert fall en som kan skape sjanser selv, og der er vel han den som har størst potensiale. Jakob Orlovs motivasjon er et spørsmålstegn, når han åpenbart er misfornøyd med å være her. Daniel Braaten har muligens sett sine beste dager og jeg frykter han har et større navn enn reportoar. Jeg frykter det, jeg frykter det, jeg frykter det, som Rolf Barmen sa på årsmøtet i fjor. Riktignok ikke om Braaten.

Kristoffer Larsen er fremdeles like svingende i prestasjonene og MÅ bli jevnere hvis han skal ha noen fremtid i Tippeligaen. Steffen Lie Skålevik var ingen åpenbaring i fjor, og mange stiller spørsmål ved om han holder tippeliganivå. Deyver Vega vet vi lite om, men han var et av få lyspunkt i den ene treningskampen han har spilt. Jeg er spent på hva han kan utrette i fortsettelsen og må innrømme at jeg har litt forventninger til ham. I tillegg har vi superjoker Azar Karadas til å kastes innpå i kamper der vi trenger mål på slutten. I angrepet har vi altså bredde, men kanskje ikke enerne.

Håpet er selvsagt at vi kan “ta en 2011”. Den gang var pessimismen blant Brann-fansen om mulig enda større enn i år. Vi var heller ikke den gang spesielt lovende i oppkjøringen – og vi tapte f.eks. 1-3 for Nest mindre enn en uke før seriestart. Så slo vi RBK meget overraskende i serieåpningen, og det hele endte med en enda mer overraskende fjerdeplass og cupfinale. Men jeg er selvsagt smertelig klar over at slike store “overprestasjoner” i forhold til forventningene er unntaket og ikke regelen her i Bergen, selv om vi ikke skal se bort fra at Brann gjerne presterer bedre som underdog uten forventninger.

Jeg setter oss på en muligens noe optimistisk niendeplass, men som sagt; jeg kunne like gjerne satt oss på nedrykk. Her kommer det til å bli jevnt. Det kan godt være at flere av lagene jeg har vært frekk nok til å sette bak Brann, i skrivende stund er bedre enn oss. Men selv om Brann stadig påstås å ikke ha ressurser, så er det jo ingen hemmelighet at opptil flere grupperinger og enkeltpersoner potensielt kan komme til å gi Brann en hjelpende økonomisk hånd om vi trenger forsterkninger til sommeren. I 2014 så vi at Brann kunne forsterke foran høstsesongen, mens f.eks. Sogndal måtte selge. Dermed tok Sogndal fem poeng på høsten, mens Brann tok atten. Ikke det at det hjalp den gang, men…

Utenom det åpenbare primærmålet om å redde plassen, mener jeg man bør ha som “mål nummer to” å være “best av de dårligste”. Eller mer konkret: Være best av de åtte nederste lagene som antagelig ikke skiller all verden. Så hvorfor ikke en niendeplass?

Tipset:

1. RBK
2. MFK
3. Godset
4. Odd
5. Viking
6. VIF
7. Stabæk
8. LSK
9. Brann
10. Sogndal
11. Glimt
12. AaFK
13. S08
14. TIL
15. FKH
16. Start

Budsjettet for å redde plassen:

Antagelig må vi ha 35 poeng for å være trygge. Vi kommer helt sikkert til å rote vekk poeng i en del hjemmekamper der jeg har budsjettert med mer, men vi kommer helt sikkert også til å overraske i enkelte bortekamper. Derfor blir nok fordelingen av hjemmepoeng og bortepoeng jevnere enn det jeg legger opp til i dette budsjettet for å klare 35 poeng. Likevel vil nok nøkkelen være å slå de antatte bunnlagene på Stadion, og helst unngå å tape mot de samme på bortebane.

Godset b 0 p
Odd h 1 p
AaFK b 0 p
Glimt h 3 p
RBK b 0 p
Viking b 0 p
Sogndal h 3 p
TIL b 0 p
Start h 3 p
LSK b 0 p
Stabæk h 3 p
MFK b 0 p
Hauges. h 3 p
S08 b 1 p
VIF h 1 p
Stabæk b 1 p
AaFK h 3 p
Odd b 0 p
Godset h 1 p
VIF b 1 p
RBK h 0 p
Hauges. b 0 p
Viking h 1 p
Glimt b 0 p
TIL h 3 p
Sogndal b 0 p
LSK h 3 p
MFK h 0 p
Start b 1 p
S08 h 3 p

Totalt: 9-8-13 35 p
Hjemme: 9-4-2 31 p
Borte: 4 p 0-4-11 4 p

For å klare niendeplass, trengs muligens 42 poeng: Legger vi til ett poeng i Ålesund, ett poeng i Tromsø, to ekstra poeng hjemme mot Viking, to ekstra poeng i Kristiansand og ett poeng i Bodø, klarer vi 42.

Vinterens treningskamper:

 • 2-1-seier over Elfsborg i USA. Denne kampen har jeg ikke sett, men rapportene derfra var positive og fortalte om at Brann-lag som dominerte mot et muligens redusert svensk lag.
 • 1-1 mot Jönköping Södra i USA. Denne kampen har jeg heller ikke sett, men jeg har lest meg til at den ikke var like god som den mot Elfsborg.
 • 1-2-tap for Sogndal på Fosshaugane. Har tapte vi fortjent.
 • 0-0 mot Åsane i Vestlandshallen. Denne kampen dominerte vi og hadde flere stolpetreff og store sjanser til å få et vinnermål.
 • 0-0 mot Rubin Kazan på La Manga. Dette var også en kamp vi dominerte og fort kunne vunnet. Rubin stilte dog ikke med toppet lag.
 • 1-1 mot Haugesund på La Manga. Atter en kamp vi burde vunnet, selv om straffesparket vi fikk muligens var billig.
 • 0-3-tap for Tromsø i Vestlandshallen. Dette var en kamp som var ødelagt som referanspunkt allerede etter fem minutter da Vadim Demidov ble utvist og vi måtte spille 85 minutter med ti mann. Tromsø var nok alt i alt bedre enn oss, men 0-3 syns jeg var i overkant. For øvrig talentløst av Demidov å lage en utvisningssituasjon etter fem minutter i en treningskamp. Siden dette var siste treningskamp før seriestart og det å få en skikkelig gjennomkjøring er overordnet resultatet, hadde det vært bedre for Brann å få 0-1 og spille resten av kampen med elleve mann.

Videre var det idiotisk at Brann ikke fikk sette inn en spiller for den utviste når også motstanderen ønsket dette. Begge lag er jo interesserte i å få en skikkelig kamp rett før seriestart. TIL kom neppe hele veien til Bergen for å vinne for enhver pris gjennom å spille elleve mot ti. At årsaken til at vi ikke fikk spille elleve mot elleve, visstnok skal være at Norsk Tipping hadde satt odds på kampen, gjør det enda tåpeligere. Det var en TRENINGSkamp! I slike kamper kan hele laget byttes, man kan i teorien avslutte kampen med hele juniorlaget, man kan stille med ulisensierte spillere på prøve, man vil gjerne prøve ut ting, osv. Det handler mest om å få svar på hvor man står rent spillemessig. Resultatet er av underordnet betydning. Hvis Norsk Tipping og deres spillere våger å satse penger på noe slikt, så er det deres risk og deres problem. Da bør de også godta at man spiller elleve mot elleve i nitti minutter, selv om noen skulle bli utvist. Spillselskapene skal ikke ødelegge kvaliteten på siste treningskamp før seriestart! Men helst skulle ikke Demidov ødelagt den heller…

Lagoppstillinger i oppkjøringen: (kilde: brann.no)

Elfsborg: (2-1-seier)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski (Alex Horwath fra 46.) – Amin Nouri (Dani Hatakka fra 46.), Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen – Steffen Lie Skålevik (Thomas Drage fra 46.), Mads Hvilsom (Jakob Orlov fra 46.), Erik Huseklepp (Daniel Braathen fra 46.).

Jönköping Södra: (1-1)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri (Dani Hatakka fra 46.), Bismar Acosta (Jonas Grønner fra 46.), Vadim Demidov, Viljar Vevatne – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen (Jakob Orlov fra 64.) – Daniel Braaten (Hvilsom fra 75.), Mads Hvilsom (Steffen Lie Skålevik fra 46.), Thomas Drage (Erik Huseklepp fra 46.).

Sogndal: (1-2-tap)

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Dani Hatakka (Amin Nouri fra 46.), Jonas Grønner (Dani Hatakka fra 52.), Bismar Acosta, Viljar Vevatne – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Mads Hvilsom (Kapinga Brazy fra 84.) – Erik Huseklepp (Viljar Vevatne fra 80.), Jakob Orlov, Steffen Lie Skålevik.

Åsane: (0-0)

Brann: Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen (Remi Johansen fra 46.), Fredrik Haugen – Mads Hvilsom (Azar Karadas fra 80.), Jakob Orlov (Viljar Vevatne fra 46.), Erik Huseklepp.

Rubin: (0-0)

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov (Jonas Grønner fra 60.), Ruben Kristiansen – Remi Johansen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten (Kristoffer Larsen fra 75.), Mads Hvilsom (Jakob Orlov fra 75.), Erik Huseklepp (Steffen Lie Skålevik fra 75.).

Haugesund: (1-1)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri (Viljar Vevatne fra 77.), Bismar Acosta, Vadim Demidov (Jonas Grønner fra 65.), Ruben Kristiansen (Dani Hatakka fra 46.) – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen (Remi Johansen fra 46.) – Daniel Braaten (Jakob Orlov fra 77), Mads Hvilsom (Steffen Lie Skålevik fra 46.), Erik Huseklepp (Kristoffer Larsen fra 77.).

Tromsø: (0-3-tap)

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri (Dani Hatakka fra 75.), Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen (Viljar Vevatne fra 75.) – Remi Johansen (Fredrik Haugen fra 46.), Sivert Heltne Nilsen (Jonas Grønner fra 46.), Kristoffer Barmen (Mads Hvilsom fra 88.) – Daniel Braaten (Azar Karadas fra 82.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 46.), Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 46.).

Annonse