Viser arkivet for mai, 2016

Ekstreme Brann

Han kom fra Nest og Sotra, og på kreps har han blitt rik.
Da skjønner du at navnet, det é Steffen Skålevik.
Med mål igjen på Stadda, da é formen hans på gli’.
Men typisk nok når serien skal ha en måned fri.

Vi fikser tre poeng, og resultatet virker kjent;
vi scorer bare ett, mens mål imot é satt på vent.
For forsvarsspill med Nilsen, det har blitt en annen skål;
når ingen gjest på Stadda finner veien frem til mål.

Med seks helt uten baklengs, har vi no klart å tangere
en eldgammel rekord, men vi é grisk og vil ha mere
Så unngår vi at VIF kan lage kvalm og finne høl
i forsvaret til Brann, så har vi den rekorden sjøl!

-

1-0. Høres det kjent ut?

Lars Arne Nilsen har virkelig gjort forsvaret vårt solid. I hvert fall på hjemmebane. Seks Stadion-kamper; null baklengs. Bare Rosenborg anno 1969 har i norsk fotballhistorie klart tilsvarende i de seks første hjemmekampene i en sesong på øverste nivå. Klarer vi å holde tett bak også mot formsvake VIF 9. juli, har vi rekorden i antall hjemmekamper fra seriestart uten baklengsmål, helt alene. Og unngår vi i det minste scoring imot i de første 76 minuttene mot Oslos synkende skip, har vi i hvert fall rekorden i antall baklengsløse hjemmeminutter fra seriestart.

Men 9. juli er en stund til. I mellomtiden må vi nøye oss med tullekamper i EM, og at vi har satt ny klubbrekord – uavhengig av tidspunkt i sesongen – med seks strake hjemmekamper i den øverste serien uten mål imot.

En annen “rekord” (og man kan jo spørre seg om den er like flatterende) er at det er 40 år siden sist et lag med så få scoringer lå så høyt på tabellen etter tretten runder. I 1976 hadde nemlig RBK en sjetteplass til tross for bare ti scoringer (en mindre enn årets Brann) etter så mange seriekamper vi har spilt i år.

Videre må vi tilbake til 1988 for å finne sist gang Brann hadde så få mål etter tretten runder, og vi må til 1970 for å finne sist Brann hadde så få baklengs etter det antall kamper.

Brann er med andre ord nokså ekstreme både defensivt og offensivt. På godt og på vondt.

Første omgang var et gjesp og noe som kanskje ga idéen til et nytt sakte-tv-konsept. Det var ikke akkurat en sjanseorgie, og Nasjonal Vedkveld kan jeg levende forestille meg må ha vært ellevill action i forhold. Nå var jeg flåsete.

Haugesund hadde mye ball, men ingen av lagene gjorde så mye kreativt med den ballen før pause. Til andre omgang gjorde vi to bytter og det ble straks mer fart fremover. Fart liker vi – når det går rett vei, og det gjorde kjapt et utslag i scoringsprotokollen. For allerede etter fem minutter på banen satte Steffen Lie Skålevik inn 1-0 etter fint forarbeid av Amin Nouri.

Brann fortsatte å dominere en stund, men i den siste fjerdedelen av kampen ble vi presset lavere og Haugesund fikk noen sjanser til å knabbe med seg ett poeng. Men som fem ganger tidligere på Stadda i år, klarte vi å holde buret rent.

Det er klart for EM-pause og det skal ikke spilles seriefotball igjen før i juli. Til nå har Branns poengfangst vært over all forventning, men først og fremst grunnet godt forsvarsspill. Imidlertid gjør vi oss selv en bjørnetjeneste hvis vi ser oss blind på resultatene. For selv om det finnes eksempler på det motsatte i noen kamper, så mener jeg vi alt i alt kanskje har vært litt heldige. Noen vil sikkert hevde at det ikke er noe som heter flaks/uflaks i fotball, at man får som fortjent, og at gode lag har marginene med seg. Men jeg mener det vil være å lure seg selv. Det er mye tilfeldigheter i fotball. Og i år har tilfeldighetene vippet mer vår vei enn f.eks. i 2014. I år har vi hatt flyt – på Stadion i det minste.

Som jeg har sagt før; det er ikke det at vi har tatt så mange direkte ufortjente poeng, men flere av kampene vi har vunnet eller spilt uavgjort i, kunne fort endt med en dårligere poengfangst uten at det egentlig hadde vært noe særlig å si på det. Så kan man selvsagt si at det er en styrke å vinne jevne kamper – og spørre om vi har flyt fordi vi er gode, eller er gode fordi vi har flyt. Men at vi har tatt 23 poeng utelukkende på grunn av dyktighet, mener jeg imidlertid er å strekke det litt langt. Man skal aldri si aldri i fotball – men vi kan ikke ta flyten for gitt, og jeg er redd vi må opp på et noe høyere spillemessig nivå om vi skal opprettholde poengsnittet fra de tretten første kampene. For ikke glem at vi på bortebane resultatmessig har prestert klart dårligere i de tre siste kampene enn vi gjorde i de fire første.

En diskusjon om marginer eller ikke marginer, skal likevel ikke frata Lars Arne Nilsen og den defensive organiseringen en stor del av æren for at vi slipper inn så få mål, og plukker poeng jevnt og trutt. Under strilens ledelse har vi forbedret oss markant defensivt. Det er ingen tilfeldighet. Vi forsvarer oss med en helt annen kontroll og selvtillit nå. Og denne selvtilliten smitter gjerne over på de mer offensive spillerne våre som på hjemmebane heldigvis alltid klarer å få inn det ene målet som er nødvendig for å vinne, selv om vi ikke lager et vell av sjanser. Nå er grunnmuren bygget. Når plassen i divisjonen nå etter hvert skulle være trygg nok, er det på tide å bygge videre på byggverket og forbedre det offensive, slik at vi kan skape mer og øke sjansene for at vi også kan vinne kamper der vi måtte slippe inn mål. For de kampene vil komme – også på hjemmebane.

Imidlertid skal det sies at det offensive kanskje kan få en forbedring når Deyver Vega er tilbake. Han viste gode takter før han ble skadet. Men vi må ha flere strenger å spille på offensivt enn bare det.

Situasjonen:

Vi tar ferie, det er to runder til halvveis – og Brann har utrolig nok 23 poeng etter 13 kamper. Det er tolv poeng til kvalik og tretten poeng til direkte nedrykk. Veldig mye må gå galt om dette skal ende med kvalik eller nedrykk. Vi ligger fremdeles de samme syv poengene foran mitt budsjett til 35 poeng. Tolv poeng bør vi kunne klare å raske sammen på de siste sytten kampene. Fortsetter imidlertid bunnlagene i samme tralten som til nå, skal det holde med 26-27 poeng for å redde plassen. DET klarer vi…

Mer spennende er det kanskje å se oppover på tabellen. Vi har bare fem lag foran oss – og av dem er det bare MFK som har spilt like få hjemmekamper som oss. Det er kun ett eneste poeng opp til medalje og fire poeng opp til sølv. Nei, jeg tror ikke vi tar medalje, men likevel… Hvem hadde før sesongen trodd vi skulle være så nære medaljeplassene etter nesten halvspilt sesong?

Under er skjemaet til 35 poeng. De to første poengkolonnene viser det opprinnelige budsjettet fra før seriestart. De to siste viser faktisk poengfangst frem til nå – og revidert budsjett til 35 poeng (ut fra faktisk poengfangst) i kampene fremover.

Budsjett Budsj. totalt Faktisk Faktisk totalt
Godset b 0 p 0 p 1 p 1 p
Odd h 1 p 1 p 1 p 2 p
AaFK b 0 p 1 p 3 p 5 p
Glimt h 3 p 4 p 3 p 8 p
RBK b 0 p 4 p 0 p 8 p
Viking b 0 p 4 p 3 p 11 p
Sogndal h 3 p 7 p 3 p 14 p
TIL b 0 p 7 p 0 p 14 p
Start h 3 p 10 p 3 p 17 p
LSK b 0 p 10 p 0 p 17 p
Stabæk h 3 p 13 p 3 p 20 p
MFK b 0 p 13 p 0 p 20 p
Hauges. h 3 p 16 p 3 p 23 p
Revidert Rev. total
S08 b 1 p 17 p 0 p 23 p
VIF h 1 p 18 p 1 p 24 p
Stabæk b 1 p 19 p 1 p 25 p
AaFK h 3 p 22 p 3 p 28 p
Odd b 0 p 22 p 0 p 28 p
Godset h 1 p 23 p 0 p 28 p
VIF b 1 p 24 p 0 p 28 p
RBK h 0 p 24 p 0 p 28 p
Hauges. b 0 p 24 p 0 p 28 p
Viking h 1 p 25 p 1 p 29 p
Glimt b 0 p 25 p 0 p 29 p
TIL h 3 p 28 p 3 p 32 p
Sogndal b 0 p 28 p 0 p 32 p
LSK h 3 p 31 p 1 p 33 p
MFK h 0 p 31 p 0 p 33 p
Start b 1 p 32 p 1 p 34 p
S08 h 3 p 35 p 1 p 35 p

Det bør kunne gå dette…

(Fortsetter under bildene)

^ Det er ikke for folksomt på Stadion for tiden. Foto: Alexander Osdal

^ Men vi som går der, får i det minste tre poeng å juble for. Fotos: Alexander Osdal

-

Kampen:

- 1. omgang: -

05:15: Daniel Braaten får tilsynelatende en sjanse, men avvinkes for offside.

06:10: Ruben Kristiansen slår langt frem i bakrom mot Erik Huseklepp, men ballen spretter inn til keeper.

09:15: Haris Hajradinovic legger inn fra vår høyreside, men Jonas Grønner klarerer.

13:50: Kristiansen slår inn fra venstre og Kristoffer Barmen stusser innlegget videre fra skrått hold åtte meter fra mål. Headingen går like utenfor lengste stolpe.

15:25: Kristiansen skyter fra 25 meter, det går via en hvitkledd og til corner.

16:10 Kristiansen skrur corneren inn fra høyre. Sivert Heltne Nilsen header over fra åtte meter.

17:00: Torbjørn Agdestein kommer i løpsduell mot Vadim Demidov. Førstnevnte får avsluttet fra spiss vinkel, men skuddet fra vel ti meter går rett på Piotr.

24:30; gult kort, Brann: Fredrik Haugen for å spille ballen vekk når det blåses frispark.

29:05: Roy Miljeteig med skumle hensikter når han kommer seg forbi flere av våre, beveger seg inn i feltet og skyter fra femten meters skrått hold. Piotr redder.

30:05: Eirik Mæland slår inn fra vår høyreside, men det går langt bak mål.

31:30: Hajradinovic skyter fra innenfor sekstenmeterhjørnet, men rett i egen spiller.

36:20: Frispark fra 25 meter som Fredrik Haugen sender over mål.

38:30: Hajradinovic skyter fra mer enn 30 meter, men det går via Haugen og så får Brann klarert. Araberne vinner ballen tilbake og til slutt skyter fra Vegard Skjerve fra innsiden av sekstenmeterhjørnet, men via en spiller og høyt inn til Piotr.

40:00: Hajradinovic forsøker seg med noen finter før han skyter fra 25 meter. Det går like utenfor nærmeste stolpe.

41:40; gult kort, Brann: Daniel Braaten for å legge Kristoffer Haraldseid i bakken med en kroppstakling. Billig, men muligens som et resultat av flere muntlige advarsler.

42:25: Hajradinovic skyter utenfor fra 35 meter.

45:00: Pause

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Erik Huseklepp.

45:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Fredrik Haugen.

46:10: Skaanes slår inn fra høyre, men Orlovs mottak er for dårlig og han kommer aldri til avslutning.

46:45: Kristiansen slår inn fra venstre, men Haugesund får klarert.

48:05: Skaanes forsøker å nå frem til Skålevik, men sistnevnte klarer ikke å ta imot fremspillet inne i feltet.

49:51 – 1-0, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Barmen slår en krosser til Nouri ute på høyrekanten. Han lurer av Hajradinovic og kommer til innlegg. Keeper er borti det, men returen setter Skålevik inn fra fire meter. Angrepet startet to meter inne på egen halvdel, tok 23 sekunder og totalt syv Brann-spillere var involvert.

55:35: Skaanes kommer seg til dødlinjen og sentrer til Nouri som er syv meter lenger ute på banen. Sistnevnte har med seg to mann inne foran mål, men velger å skyte fra ti meters nesten død vinkel. Keeper er helt nede ved stolpen og redder.

56:05: Barmen får ballen etter en klarering og skyter fra tretten meter, men via Anthony Izuchukwu og til corner. Ballen var for øvrig via hånden til Izuchukwu, men det ville muligens vært noe strengt å dømme straffe der.

56:55 Haugesund kontrer og Sondre Tronstad gir på tvers over til Agdestein som prøver å skyte fra tolv meter skrått hold, men det blir blokkert av Kristiansen og ballen går inn til Piotr.

59:35: Barmen forsøker å slå frem til Braaten, men det går helt inn til keeper.

60:45: Barmen slår flatt inn fra venstre, Braaten treffer ikke skikkelig på femmeteren og Haugesund header vekk nesten på streken.

63:30; -> bytte FKH: Kwame Karikari inn for Roy Miljeteig.

67:00: Sivert Heltne Nilsen slår langt frem mot Braaten i bakrommet, men sistnevnte klarer ikke å komme til avslutning inne i feltet. Imidlertid får han sendt ballen mot Skålevik som kolliderer med dommeren som står i veien. Dermed får ikke strilen nådd ballen tidsnok til å unngå at bortelaget får blokkert.

68:10: Filip Kiss skyter et par meter utenfor fra 23 meter.

69:30: Karikari får et innlegg fra høyre og header fra fem meter, men
får ikke skikkelig treff. Så forsøker Agdestein å skyte fra seks meters død vinkel, men det blokkeres av Braaten.

76:00: Haraldseid legger inn fra vår venstreside og er nære på å treffe Agdestein inne i femmeteren.

80:55: Hajradinovic med frispark fra 28 meter. Det går over.

82:10; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

85:00: Piotr må bokse vekk en corner med skummel innoverskru.

86:35: Ny skummel corner fra FKH der ballen ligger og danser foran mål.

87:45: Skaanes kommer til innlegg fra dødlinjen og selv om han har god tid skyter Karadas på direkten fra ti meter. Det stoppes et par meter fra streken.

89:00: Skummelt innlegg fra vår venstreside, men vi får ryddet opp igjen.

89:40: På ny skummelt når Agdestein får komme til skuddmulighet fra tretten meter. Ballen går rett i hodet på Kristiansen som er heldig og sender ballen til corner.

90:00 + 0:40: En corner slås mot bakerste hvor Haraldseid skyter høyt over fra fjorten meters skrått hold.

90:00 + 1:10; gult kort, Brann: Piotr Leciejewski for uthaling av tiden. Ingen overraskelse at han gjorde det.

90:00 + 2:35: Kampen er over.

-

Publikum:

11 011 tilskuere er for dårlig når vi ligger såpass høyt som vi gjør. Spesielt når sikkert 600 av dette var FKH-supportere. Men jeg kan jo nok en gang skylde på at folk fremdeles ikke ser på Brann som en reell medaljekandidat, og at underholdningen ikke er god nok for noen tusen potensielle stadiongjengere som nå heller holder seg hjemme. Stemningen var for øvrig slapp. Det er ikke noen fest på tribunene heller.

Brann mot FKH innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen _9 5-2-2 13-11 17p
Haugesund _8 4-2-2 17-14 14p
Totalt 17 9-4-4 30-25 31p
 • Brann hadde før søndag tapt de to siste serieoppgjørene mot Haugesund på Stadion. Dette er også de to eneste hjemmetapene vi har mot dem i serien. Sist vi tok poeng mot dem hjemme var i 2012 da vi vant 3-2.
 • Brann hadde før søndag sluppet inn mål mot FKH i de seks siste seriekampene. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi vant 1-0 på Stadion i 2011.

Kuriosa:

 • I ti seriekamper på rad har enten Brann eller motstanderen klart å holde nullen.
 • I syv seriekamper på rad har bortelaget i Branns kamper (hjemme som borte) gått målløse av banen og tapt.
 • Brann har fem strake hjemmeseire i serien. Sist vi klarte fem strake hjemmeseire i eliteserien var i 2013 da vi hadde åtte strake.
 • Brann har nå holdt nullen bak i seks strake seriekamper på Stadion. Det har aldri skjedd før.
 • Brann har både vunnet og holdt nullen i fem strake hjemmekamper i serien. Sist vi både vant og holdt nullen bak i fem strake hjemmekamper i serien, var i 2013.

-

Brann etter tolv kamper siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 8-2-3 25-23 +2 26 p 7 hjemmek. 1.pl.
2008 5-5-3 21-19 +2 20 p 6 hjemmek. 8.pl.
2009 5-4-4 22-20 +2 19 p 6 hjemmek. 5.pl.
2010 2-4-7 15-23 -8 10 p 7 hjemmek. 13.pl.
2011 6-2-5 22-22 +0 20 p 6 hjemmek. 4.pl.
2012 5-1-7 21-20 +1 16 p 7 hjemmek. 6.pl.
2013 7-0-6 17-17 +0 21 p 7 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-9 15-27 -12 8 p 6 hjemmek. 14.pl.
2015 (5-5-3) (18-20) (-2) (20 p) (1.divisjon) Opprykk
2016 7-2-4 11-10 +1 23 p 6 hjemmek. ?
 • 11 mål er det minste vi har hatt etter 13 kamper siden vi bare hadde 9 mål i 1988.
 • 10 baklengs er det minste vi har hatt etter 13 kamper siden vi bare hadde 9 baklengs i 1970.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Haugesund 1-0 (0-0)

1-0: Steffen Lie Skålevik (50.)

13. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion.11.011 tilskuere. Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar IL. Gult kort: Fredrik Haugen, Daniel Braaten og Piotr Leciejewski, Brann.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 82.) Erik Huseklepp (Steffen Lie Skålevik fra 46.).

Haugesund (3-5-2): Helge Valvatne Sandvik – Vegard Skjerve, Jude Izuchukwu Anthony, David Jonas Myrestam – Kristoffer Haraldseid, Eirik Vespestad Mæland, Filip Kiss (k), Sondre Tronstad, Haris Hajradinovic – Roy André Miljeteig (Kwame Karikari fra 65.), Torbjørn Agdestein.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til Brann (VG), 3-2 til Brann (BT)
Avslutninger: 13-9 til FKH (Opta), 7-7 (NTB)
Avslutninger på mål: 2-1 til FKH (Opta), 2-2 (NTB)
Ballbesittelse: 42 % til Brann (Opta)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 8-7 til FKH (mine egne tall)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
Totalt 900 808 1065 1054 386 0 903 90
Kamp 10 10 13 12 5 0 12 1
Startet 10 9 13 12 4 0 10 1
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 2 2 1 0 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
Totalt 620 618 163 130 1170 65 1080 1170
Kamp 12 10 5 10 13 5 12 13
Startet 8 7 2 0 13 0 12 13
Mål 1 0 1 1 0 0 0 1
Gule 0 1 1 1 2 0 1 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
Totalt 1170 647 0 0 198 401 232 0
Kamp 13 9 0 0 4 9 4 0
Startet 13 8 0 0 2 3 3 0
Mål 0 2 0 0 0 2 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

-

Måtte til slutt gi tapt

På Molde sin bane, på Røkke sin Løkke
vi måtte på slutten gi etter for trøkket
Vi holdt lenge stand, det så ut til å gå
Men måtte til slutt melde pass for de blå

For bakover måtte vi jobbe på spreng
Vi så en stund ut til å redde poeng
Vi holdt dem på avstand til Vadim tok foten
og laget et straffe de satte i noten

Det var ganske surt, for det var jo så sent
Men ærlig talt var det jo faktisk fortjent
Og håpet var ute for Nilsen og co
da Gulbrandsen driblet inn mål nummer to

-
(Fortsetter under bildet)

^ Molde fikk begge målene i kampen. Fredrik Gulbrandsen fikk 2-0-målet, og her gjør han hele jobben selv og tar med seg både det og de tre poengene. Brann-spillerne kan bare stå paralyserte med hoftefest og konstatere at det gikk til h… i Molde i år igjen. Foto: Alexander Osdal

-

Etter en rekke målfattige kamper på rappen, ble det på lørdag en skikkelig ellevill målorgie på utrolige to(!) mål da Brann tok turen til romsdalsmetroploen Molde. Dessverre forsynte Molde seg grovt av målbufféen og stakk like godt av med begge. Folk er så utrolig frekke!

Vi kan vel ikke si annet enn at det i grunn gikk som ventet. Hjemmelaget hadde mye ball, de hadde presset og de trøkket oss bakover, men vi holdt lenge stand i forsvaret og MFK fikk problemer med å komme seg til de riktig store sjansene. Ofte måtte Ole Gunnar Solskjærs menn nøye seg med langskudd, for vi hindret dem stort sett i å komme for tett innpå Alex Horwaths bur.

Før pause hadde vi selv noen få sjanser – bl.a. ved Remi Johansen og Kristoffer Barmen, men i den halvdelen av kampen kom vi ikke nærmere scoring enn Daniel Braatens avslutning fra relativt spiss vinkel – som ble slått til corner.

I andre omgang økte presset mot oss, mens vi selv fikk noen sjeldne muligheter ved Vadim Demidov i dødballsituasjoner. Det så ut til at vi skulle klare å ri i land et litt heldig poeng, men til slutt måtte vi dessverre gi tapt da Demidov var ute og slang med foten og la Eirik Hestad i bakken inne i feltet. Stand-in-keeper Alex Horwath var etter Fredrik Aursnes’ straffe, men den gikk likevel inn – og det ble dermed en sur 1-0-ledelse til de blåkledde drøye syv minutter før slutt. Og bedre ble det ikke av scoringsmusikken vi har hørt der oppe aaaaaltfor mange ganger…

Etter det måtte vi bli mer offensive enn vi er vante med – eller mestrer spesielt godt, og dermed åpnet det seg mer rom bak. Fredrik Gulbrandsen utnyttet dette og lurte av både Jonas Grønner, Kristoffer Barmen og Horwath på sitt lange raid til 2-0.

Selv om det i grunn var fortjent at romsdalingene vant, og selv om vi tapte mot en medaljekandidat på et sted der få levnet oss poeng, så var det likevel bittert når vi det raknet så sent. Vi var jo på vei mot enda en nærmest perfekt defensiv forestilling, og et litt overraskende poeng.

Men når vi først slipper inn mål, blir det vanskelig å ta poeng — i hvert fall å vinne – så tafatte som vi er fremover på banen. Brann har sluppet inn mål i seks av årets seriekamper. Alle disse har vært på bortebane. Kun de to første av disse seks kampene med baklengsmål, har gitt oss poeng.

Ti mål på de tolv første kampene er fremdeles vår dårligste score på 28 år. I fem av kampene har vi ikke klart å score mål i det hele tatt, og disse målløse dystene har gitt oss kun ett poeng totalt. De fire siste gangene vi ikke har scoret, har vi tapt. Og nå er vi inne i en tralt der vi taper bortekampene uten å score. Dette var tredje gang på rad.

I ti av tolv kamper – og alle de ni siste kampene – Brann har vært involvert i, har enten vi eller motstanderen holdt nullen bak. Med andre ord; det laget som har scoret, har vunnet.

- Det ble nesten ny klubbrekord

Bakover var vi mindre enn åtte minutter (pluss tillegg riktignok) fra å sette ny klubbrekord. Brann hadde nemlig aldri tidligere begrenset seg til kun åtte baklengs på de tolv første seriekampene på øverste nivå. Men som kjent fikk vi to i trynet på slutten, og står nå med totalt ti feil vei. Det er likevel vår beste defensive innsats på de tolv første kampene siden 1991, da vi også stod med ti baklengs på denne tiden.
Ett baklengs mindre mot MFK, og vi hadde hatt vår beste sesongstart bakover siden 1970 da vi hadde ni mål imot etter tolv runder.

Situasjonen:

Tyve poeng etter tolv runder. Ingen kan klage på det. Det som gjør det spesielt bra, er at vi bare har spilt fem av kampene på hjemmebane, at vi allerede har møtt alle de fire største favorittene (RBK, MFK, Odd og Godset) – og at vi har møtt tre av disse på bortebane.

Vi kan i verste fall (hvis Viking slår LSK på Åråsen søndag) ligge på syvende plass etter denne runden. Det vil være minst tolv poeng ned til direkte nedrykk, og det vil være minst ni poeng ned til kvalik når alle kampene i denne runden er spilt. Over oss vil det være max fire poeng opp til medalje.

Dette var sjette kamp på rad der vi fikk like mange poeng som planlagt i mitt “slik tar vi 35 poeng og redder plassen”-budsjett. Vi er dermed stadig syv poeng foran den planen, ettersom vi tok overraskende mange poeng i den første halvdelen av kampene til nå.

Veien videre:

Etter tredje runde har vi ikke tatt et eneste poeng når vi har sluppet inn mål. Og som man ser; selv om vi stort sett er solide bakover, så blir det som regel baklengsmål i bortekampene. Det offensive må altså forbedres hvis vi skal ha håp om stadige poeng (og helst seire) også på bortebane. Det trenger ikke nødvendigvis bety at vi må bli mer offensive gjennom å ligge høyere eller ta mer risk bakover. Selv om jeg håper vi tør det den dagen også Lars Arne Nilsen føler seg trygg på at vi ikke rykker ned. Ikke først og fremst for underholdningens del (den håper jeg folk har tålmodighet med en stund til – og på bortebane er ikke den viktig), men også for å kunne plukke poeng i (og helst vinne) kamper der vi slipper inn mål.

Deler av den offensive forbedringen kan skje gjennom at man i sommer har fokus på de offensive relasjonene – f.eks. i kontringsspillet, og ikke minst terpe på presisjon i pasningsspill og avslutninger. For der er vi ikke gode nok, og dette er slikt man kan forbedre uten at det trenger å gå ut over det defensive. Vi har mange spillere vi kan bruke offensivt, men for tiden ingen goalgetter som scorer jevnt og trutt og er effektiv på de sjansene de får. Jeg skulle gjerne hatt inn en slik en i sommer, men så var det dette med økonomien da. Målmaskiner er sjelden gratis. Så da må vi gjerne forbedre dem vi har?

(Fortsetter under bildene)

^ Rabbagaster med fantestreker. Foto: Alexander Osdal

^ Vi var i overkant av 100 Brann-supportere. Her ved innnarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ …og vi reiste skuffet hjem. Foto: Alexander Osdal

^ Oppgjørene i Romsdal mellom Molde og Brann har dessverre gitt så mange gleder for moldenserne at de har fått sitt eget monument. Foto: Alexander Osdal

^ …og sin egen stasjon. Foto: Alexander Osdal

-

Kampen:

1. omgang: -

00:25: Remi Johansen forsøker skuddfoten fra over 25 meters skrå vinkel. Det går et par meter utenfor lengste stolpe.

06:10: Petter Strand legger inn fra vår venstreside og Alex Horwath bokser vekk, Sivert Heltne Nilsen bommer på ballen når han skal klarere videre og Eidur Gudjohnsen får en mulighet fra tolv meter, men liggende klarer Vadim Demidov å hindre ham i å avslutte. Ballen går ut til Fredrik Aursnes som forsøker å skyte fra atten meter, men Nilsen blokkerer umiddelbart.

12:40: Det slås langt ut mot Per-Egil Flo som header inn foran mål, men Jonas Grønner header vekk.

13:40: Vi får klarert en litt småfarlig corner.

14:40: Horwath er ute i feltet og avskjærer når det slås i bakrommet mot Thomas Olivier Amang.

16:15: Kasper Skaanes kommer til innlegg fra venstre, men det går bak linjen.

17:30: Daniel Braaten lurer av Flo med en finte på høyrekanten og legger ut til Kristoffer Barmen som fra sekstenmeteren skyter over.

19:10: Aursnes skyter fra over 25 meter, men et par meter utenfor.

19:55: Barmen finner Armin Nouri ute på høyrekanten. Sistnevnte legger inn fra dødlinjen, men hjemmelaget klarerer. Imidlertid går ballen rett til Braaten som finter seg inn i feltet og skyter fra tolv meters relativt spiss vinkel. Skuddet går mot nærmeste hjørne, men keeper slår det til corner. Dette var faktisk kampens første avslutning innenfor noen av sekstenmeterne!

20:55: MFK kontrer ved Gudjohnsen, men vi får klarert. Like etterpå blir det slått langt mot Flo som på motsatt legger inn på direkten. Vi får klarert til corner.

21:35: MFK slår en corner mot første hvor Sander Svendsen skyter over fra tolv meters skrått hold.

25:40: Barmen klarerer et innlegg fra Gudjohnsen.

30:00: MFK har hatt en lengre sekvens med mye spill utenfor Branns sekstenmeter, men moldenserne stanger og stanger og klarer aldri å komme til avslutning.

31:05: Aursnes legger inn mot Gudjohnsen som forsøker seg på brassespark fra ti meter, men det går et stykke utenfor.

33:25: Harmeet Singh skyter fra 23 meter, men det går via Nilsen og inn til Horwath.

35:20: Petter Strand med frispark fra nesten ute ved sidelinjen. Det skrur innover og dupper like over mål.

36:45: Strand kommer på et raid når han mottar ballen midt på vår halvdel og skyter til skutt fra like innenfor sekstenmeteren og Horwath slår over til corner.

38:35: Grønner klarerer når Flo header inn i feltet.

41:30: Nilsen slår langt frem i bakrom hvor Orlov kommer, men svensken klarer aldri å komme til avslutning eller gitt til Kasper Skaanes før hjemmelaget får ordnet opp. Han får dessuten frispark imot seg.

43:10: Skaanes kjemper seg til dødlinjen og får liggende gitt til Barmen som skyter fra ti meters skrått hold. Keeper redder.

45:00 + 1:00: Pause

2. omgang: -

46:35: Johansen og Nouri samarbeider på høyresiden og sistnevnte legger lavt inn til mot nærmeste femmeterhjørne hvor han finner Barmen. Bergenseren skyter like utenfor nærmeste stolpe fra syv meter. En blåkledd er borti ballen, slik at det blir corner.

47:10: Demidov viser at han har et godt mottak når han demper en høy corner på tolv meters hold og skyter, men rett på keeper.

48:10: Amang avslutter fra syv meter på en corner, men rett på Horwath.

53:20: Gudjohnsen får dempet på brystet og kommet til et avslutningsforsøk på tolv meters hold, men det blokkeres umiddelbart av Demidov.

55:35; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for holding av Petter Strand.

56:25: Strand med et farlig frispark som utrolig nok ingen blå treffer inne i feltet. Der var vi heldige!

59:10: Demidov får en høy fot på et småfarlig innlegg fra vår høyreside.

59:55: Aursnes forsøker et volleyskudd fra 25 meter. Det går veldig høyt, men dupper ned mot mål. Horwaths høyt hevede armer har kontroll.

61:20: Svendsen kommer til skudd fra 22 meter, men Horwath har kontroll.

63:30; -> bytte Brann: Mads Hvilsom inn for Remi Johansen.

63:45: Aursnes skyter fra 30 meter, men via Barmen og til corner.

64:20: Ruben Gabrielsen er ikke langt unna å nå frem på en corner. Det blir i stedet en ny corner.

65:15; -> bytte MFK: Fredrik Gulbrandsen inn for Thomas Amang.

65:30; -> bytte MFK: Eirik Hestad inn for Eidur Gudjohnsen.

68:15: Joona Toivio slår inn mot bakerste, men Grønner får avverget til corner.

68:45: Aursnes skyter fra 21 meter og Horwath må strekke seg og slå til corner.

72:10; gult kort, Brann: Ruben Kristiansen for tidsbruk ved innkast.

73:20: Kristiansen slår et godt frispark inn i feltet hvor Demidov stuper frem ti meter fra mål, men keeper redder.

75:30: Aursnes igjen, denne gang fra nærmere 30 meter. Horwath må gi retur, men snapper den igjen før Gulbrandsen når den.

76:40; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Kasper Skaanes.

79:00: Flo forsøker en avslutning fra tolv meters relativt spiss vinkel, men det blokkeres umiddelbart.

79:40: Strand skyter fra tyve meter, men Horwath redder.

80:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

81:40: Hestad trekker skrått utover i feltet, men Demidov legger ham i bakken når han forsøker å klarere. Straffe.

82:34 – 1-0, FREDRIK AURSNES, STR.: Aursnes setter den nede mot venstre. Horwath er etter den, men klarer ikke å stoppe skuddet.

84:20; -> bytte MFK: Mattias Moström inn for Sander Svendsen.

84:45: Braaten slår høyt mot bakerste hvor Karadas er, men keeper bokser vekk.

85:40: Kristiansen mister ballen nede ved dødlinjen når Hestad får en fot på ballen og gir til Mattias Moström som legger ut 45 grader. Der kommer Strand og skyter fra 13 meter. Horwath redder med en beinparade.

87:52 – 2-0, FREDRIK GULBRANDSEN: Gulbrandsen mottar ballen på egen halvdel på vår venstreside. Først lurer han av Grønner, så stormer han oppover vår venstreside og inn i feltet, så kjemper han seg forbi Barmen på siden av femmeteren før han også lurer seg forbi Horwath. Heller ikke Braaten klarer å gripe inn før han setter ballen i mål fra fem meter. Oneman-show.

90:00 + 2:50: Moström er veldig nære på å nå Gulbrandsen som ville vært alene igjennom.

90:00 + 3:45: Karadas skyter fra skrått hold utenfor feltet, men høyt over.

90:00 + 4:05: Det er slutt.

-

Publikum:

Vi var i følge MFK 133 Brann-supportere på Røkkeløkken, og vi var ca 40-50 som hadde tatt turen helt fra Vestlandets hovedstad. Stemningen var like middelmådig som fremmøtet.

MFK-publikum er ikke noe å rope hurra for når det gjelder stemning. Tornekrattet har jaggu krympet de siste årene, men sangene er fremdeles like kjedelige. Det offisielle antallet solgte billetter var ca 9000, men MFK har gunstige sesongkortordninger (kjøper du et sesongkort til f.eks. 2000 kroner, kan du velge at Røkke gir tilsvarende beløp til et lag eller en forening du vil skal få pengene), og er antagelig en av klubbene med størst sprik mellom antall solgte billetter og reelt fremmøte. I følge MFK selv var det reelle oppmøtet på denne kampen i overkant av 6200.

-

Brann mot MFK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 32 13-7-12 50-49 46p
Molde 33 8-5-20 49-71 29p
Totalt 65 21-12-32 99-120 75p
 • Brann har fire strake serietap mot MFK. Forrige poeng mot dem kom da vi slo dem 1-0 på Stadion i 2013.
 • I Molde har Brann fire strake serietap mot MFK. Forrige poeng mot dem i Molde kom i 2011 da vi spilte 2-2.
 • Brann har åtte strake seriekamper i Molde uten seier. Fasit: 0-1-7. Forrige seier der kom i 2006 da vi vant 2-0.

Kuriosa

 • Nå har vi tapt tre bortekamper på rad i serien. Sist vi tapte tre bortekamper på rad var i de to siste i 2013 (2-3 for S08 og 1-3 for Ulf) og den første i 2014 (0-3 for S08). I en og samme sesong var sist gang i 2013 da vi startet sesongen med seks strake bortetap.
 • Sist vi scoret i to seriekamper på rad var i 6. og 7. serieunde. Vi klarte det ikke denne gangen heller.
 • Sist vi holdt nullen i to seriekamper på rad var i 6. og 7. serierunde. Vi klarte det ikke denne gangen heller.
 • Nå har vi gått tre bortekamper på rad i serien uten å score. Sist vi scoret i en bortekamp var i 6. serierunde mot Viking. Sist vi gikk målløse i tre bortekamper på rad i serien var i siste runde 2012 (0-2 for Sogndal) og de to første bortekampene i 2013 (0-4 for RBK og 0-2 for LSK). Sist vi gikk målløse i tre bortekamper på rad i en og samme sesong i serien var i 2011 da vi i tur og orden tapte 0-1 for Godset, 0-4 for TIL og 0-3 for Viking.

Brann etter tolv kamper siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 7-2-3 23-22 +1 23 p 6 hjemmek. 1.pl.
2008 5-4-3 20-18 +2 19 p 6 hjemmek. 8.pl.
2009 4-4-4 20-19 +1 16 p 5 hjemmek. 5.pl.
2010 2-4-6 15-21 -6 10 p 7 hjemmek. 13.pl.
2011 5-2-5 17-19 -2 17 p 6 hjemmek. 4.pl.
2012 4-1-7 19-19 +0 13 p 6 hjemmek. 6.pl.
2013 7-0-5 16-15 +1 21 p 7 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-8 15-26 -11 8 p 5 hjemmek. 14.pl.
2015 (5-5-2) (18-16) (+2) (20 p) (1.divisjon) Opprykk
2016 6-2-4 10-10 +0 20 p 5 hjemmek. ?
 • 10 mål er det minste vi har hatt etter tolv runder siden 1988 da vi hadde 8.
 • 10 baklengs er det minste vi har hatt etter tolv runder siden 1991 da vi også hadde 10.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Molde – Brann

1-0: Fredrik Aursnes (82. str)
2-0: Fredrik Gulbrandsen (88.)

12. serierunde Tippeligaen Aker Stadion. 9026 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball. Gult kort: Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen, Brann.

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov, Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Remi Johansen (Mads Hvilsom fra 64.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 81.), Kasper Skaanes (Erik Huseklepp fra 77).

Molde (4-4-2): Andreas Christopher Line – Joona Toivio (k), Ruben Gabrielsen, Vegard Forren, Per-Egil Flo – Sander Svendsen (Mattias Mostrøm fra 85.), Harmeth Singh, Petter Strand, Fredrik Aursnes – Thomas Amang (Fredrik Gulbrandsen fra 66.), Eidur Gudjohnsen (Eirik Hestad fra 66.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 10-5 til MFK (VG), 5-3 (BT)
Avslutninger: 18-8 til MFK (Opta), 18-8 til MFK (NTB)
Avslutninger på mål: 10-4 til MFK (Opta), 10-3 til MFK (NTB)
Ballbesittelse: 34 % til Brann (Opta)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 8-5 til MFK (mine egne tall)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Totalt 900 718 975 964 296 0 858 90
Kamp 10 9 12 11 4 0 11 1
Startet 10 8 12 11 3 0 9 1
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 1 2 1 0 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Totalt 575 618 163 121 1080 65 990 1080
Kamp 11 10 5 9 12 5 11 12
Startet 7 7 2 0 12 0 11 12
Mål 1 0 1 1 0 0 0 1
Gule 0 1 1 1 2 0 0 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Totalt 1080 566 0 0 153 356 232 0
Kamp 12 8 0 0 3 8 4 0
Startet 12 7 0 0 2 3 3 0
Mål 0 2 0 0 0 1 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

-

Tangering av klubbrekorden

Hjemmekamp mot Stabæk – det ble seier som det skulle
Vi ligger greit på sjette – det er åtte opp til gullet
For en gangs skyld så var det også folksomt denne kvelden
Og Stabæk sitter fast som nesten jumbo på tabellen

Det var jo ingen orgie i sjanser og i mål
Det meste som vi skapte kokte stort sett bort i kål
Men Sivert Heltne Nilsen scoret målet som var nok
Og at vi ikke scoret fler, kom neppe som et sjokk

I mange år ble “seist’ne mai” poeng og ofte seier;
så tapte vi for Glimt, og Nest i fjor var kjipe greier
Nå vant vi og har gjeninnført den fine tradisjonen
med seiersglis fra SK Brann i hovedprosesjonen

-

Brann fortsetter å plukke poeng – og flest siden 2007 – i sesongen der de fleste forventet nedrykksstrid, og vi gjør det fremdeles med knappest mulig margin. Brann er enkle å tippe på på Oddsen. Det er bare å sette 1-0 til hjemmelaget uansett hvor Brann spiller. Det har nemlig endt slik i fire kamper på rad nå.

Det sprudler ikke, det er ikke festfotball, men det er effektivt. Å innkassere poeng er tross alt det viktigste, og det skal være bred internasjonal enighet i ulike forskningsmiljøer om at ett mål holder til tre poeng, så lenge man holder nullen bak.

Og det gjør vi stadig vekk. For bakover er det meget solid – i hvert fall på hjemmebane. Vi har holdt nullen i over halvparten av seriekampene (og den ene cupkampen) til nå, og vi har gått av banen i samtlige fem hjemmekamper uten baklengs. Fem strake Stadion-kamper i serien uten mål feil vei, er tangering av klubbrekorden fra tre år tilbake. Vi har jo faktisk ikke sluppet inn mål mot et eliteserielag på Stadion på halvannet år! Inklusive de siste 35 minuttene mot Sogndal i siste hjemmekamp 2014, har vi nå spilt 485 minutter eliteseriefotball på Stadion uten å slippe inn mål. Og da har jeg ikke engang tatt med overtidsminuttene. For ikke å snakke om alle minuttene mellom kampene…

Klarer vi å holde buret rent også mot formsterke Haugesund om to uker, klarer vi altså noe vi aldri har klart før; å holde nullen i seks strake seriekamper på Stadion. Det blir imidlertid en stor utfordring. Araberne fra Haugalandet er – sammen med kommende helgs motstander Molde, de som har scoret flest mål til nå i årets serie. De har scoret over dobbelt så mange mål som Brann. Forsvaret vårt vil antagelig bli satt på en solid prøve de to siste helgene før EM-pausen. Men enn så lenge kan vi skryte av at vi er det eneste laget som ikke har sluppet inn mål på hjemmebane i år.

Vi overbeviser ikke voldsomt – bortsett fra at vi nok en gang er solide defensivt, men vi vinner noenlunde fortjent til tross for at det ikke var et vell av sjanser fremover. For hva skapte vel Stabæk? De hadde en stor sjanse i starten da Ernest Asante tok forsvaret på farten, og de hadde et småskummelt langskudd fra Morten Skjønsberg som gikk på oversiden av tverrligger. Ellers hadde de vel ikke så mye å stille opp med.

Kampens eneste mål kom da Sivert Heltne Nilsen endelig fikk sin første nettkjenning i tellende kamp for oss. Den scoringen kom på en heading etter corner da andre omgang bare var et par minutter gammel. Etter det hadde vi i grunn ganske god kontroll på poengene som til slutt tikket inn på kontoen.

Hvis jeg skal kåre en “dagens Brann-spiller” etter 1-0-seieren mot Stabæk, tror jeg at jeg vil gå for Daniel Braaten. Han har til nå i år overrasket alle oss som fryktet han var over toppen for lengst.

PS! Til tross for sin dominans gjennom flere tiår, må vi helt tilbake til 1969 for å finne sist gang irriterende RBK klarte det Brann har klart i år; å holde nullen i de fem første hjemmekampene i en sesong på øverste nivå. Ikke engang i 1970 da trønderne tok sølv etter kun fem(!) baklengs på de atten serierundene, klarte de det. I år måtte de gi tapt mot slutten av kamp nummer fem etter null baklengs i de fire første hjemmekampene. For en taperklubb…

-

Situasjonen:

Vi fortsetter å ta poeng ut fra mitt budsjett til 35 poeng. Det er femte kamp på rad vi gjør det, så vi virker å ha langtidsparkert syv poeng foran planen. Vi har faktisk allerede tatt flere poeng etter elleve kamper enn jeg hadde budsjettert med etter seksten!

Med tyve poeng til nå, har kinesiske kulerammematematikere regnet ut av vi bare trenger femten poeng på de siste nitten kampene for å oppnå 35 poeng. Noe som i følge alle tarotkort, krystallkuler og håndflatemønstre skulle holde til eliteseriespill også i 2017. Men slik et knippe klubber i bunnen presterer for tiden, vil man antagelig redde seg med en lavere poengsum enn det også.

Det er tolv poeng ned til kvalik og det er tretten poeng til direkte nedrykk. I tillegg er det flere lag som er både ni og ti poeng bak oss. At vi skal klare å holde minst tre lag bak oss når vi takker for i år, ser jeg på som rimelig sannsynlig. Jeg er minst like sikker på at vi redder plassen, som jeg var på denne tiden i 2014…

Foran oss på tabellen er det fem lag. De fire øverste – RBK, Odd, MFK og Godset – hadde nok de fleste regnet med ville være der. At Haugesund skulle være foran oss, er forsåvidt ikke veldig sjokkerende ut fra hvor lite vi forventet av oss selv før sesongen. Men at de skulle ligge helt oppe på femteplass og (sammen med Molde) være laget som har scoret flest mål, er kanskje mer overraskende. Nei vi kan ikke ha haugesunderne så høyt oppe. Litt anstandig må de kunne oppføre seg. Burde vært regler mot sånt.

-

Kampen:

1. omgang: -

01:55: Amin Nouri slår fint frem til Fredrik Haugen som får ballen på siden av feltet, men får ikke skikkelig kontroll og ei heller kommet til avslutning. Ballen går inn til keeper Sayouba Mandé.

02:35: Det slås langt mot Jakob Orlov som går i bakken i en duell inne i feltet, men dommeren gjorde nok rett i å ikke blåse for noe.

02:50: Ernest Asante vinner ballen på midtstreken og fyker fremover før han – presset av Vadim Demidov – kommer til avslutning fra tolv meters noe skrått hold. Piotr Leciejewski redder med foten. Skummel sjanse der vi virkelig ble parkert på farten.

08:20: Mandé snapper ballen rett før Orlov får muligheten.

14:10: Nouri får stoppet ballen i siste liten når Luc Kassi forsøker å nå Moussa Njie inne i feltet.

15:40: Fredrik Haugen med en corner fra venstre som går mot nærmeste. Sivert Heltne Nilsen header fra femmeteren, og rett på keeper som redder på streken før de blå får klarert til ny corner. Dette var et forvarsel om hva vi skulle få se like etter pause…

19:30: Erik Huseklepp med litt driblerier nede ved dødlinjen, men det ender med utspark fra mål.

20:45: Daniel Braaten får såvidt lagt inn før ballen går ut over dødlinjen, men Mandé tar det.

25:40: Kristoffer Barmen skyter langt utenfor fra 25 meter.

28:25: Piotr holder på å gjøre det helt store når han klarerer rett i Demidov inne i feltet, men polakken får heldigvis tak på ballen igjen før Agon Mehmeti får tak i den. Her var det dårlig kommunikasjon.

30:10: Asante suser oppover langs vår venstreside igjen og legger inn via Ruben Kristiansen og utenfor motsatt stolpe. Dermed ble det corner.

31:10: Brann kontrer, men det går for seint. Til slutt slår Kristoffer Barmen høyt mot Braaten, men Mandé bokser vekk.

32:30: Nouri kaster langt fra høyre, Barmen header bakover fra syv meter, men ballen spretter inn til Mandé.

34:10; -> bytte, Stabæk: Jeppe Moe inn for Nicolai Næss.

35:15: Barmen og Kristiansen samarbeider fint ute på venstrekanten og sistnevnte legger inn mot nærmeste. Orlov header over fra syv meters skrått hold.

38:50: Mehmeti får tid til å snu seg og skyte fra skrått hold på sekstenmeterstreken, men skuddet går utenfor.

41:20: Haugen spiller igjennom Braaten, men Mandé kommer ut og forstyrrer ham nok til at Braaten setter ballen ut over dødlinjen.

44:20: Det slås inn i feltet, men vi kommer aldri til avslutning.

44:55: Kristiansen slår frispark fra høyre og høyt inn i feltet. Demidov kommer til heading fra ti meters skrått hold, det blir kaotisk inn i feltet, og så avblåses det. Demidov var i offside før headingen.

45:00 + 1:00: Pause

2. omgang: -

46:25: Nouri skyter fra minst 25 meter, via en Stabæk-spiller og til corner.

46:45 – 1-0, SIVERT HELTNE NILSEN: Så scorer han endelig sitt første Brann-mål. Haugen slår en corner fra venstre og skrur den innover. På fire meter rager sønnen til treneren høyest og header nesten midt i mål.

49:30: Brann presser nå, men kommer ikke til avslutning. I stedet blir det corner.

50:30: Kristiansen slår corneren mot bakerste hvor han finner Demidov som header like utenfor lengste stolpe fra seks meters skrått hold.

51:25; -> bytte Stabæk: Ohi Omoijuanfo kommer inn for Kamal Issah som gikk ut med skade for et minutt siden.

51:50: Brann med fint spill som ender med at Nouri slår ballen inn, men rett over mål.

55:00: Haugen med et avslutningforsøk omtrent ved sekstenmeteren som blokkeres umiddelbart.

58:10: Birger Meling skyter fra nesten helt ute på siden av straffefeltet, via egen spiller og utenfor andre siden av målet. Det mente dommeren kvalifiserte til corner…

58:50: Morten Skjønsberg skyter fra 25 meter og ballen dupper ned på oversiden av tverrligger.

66:15: Cole Grossman med frispark fra 25 meter – rett i muren.

66:40: Mehmeti vil ha straffe etter en duell med Heltne Nilsen inne i feltet, men dommeren så – ganske riktig – ikke noe å blåse for.

67:30: Huseklepp med dribleshow nede ved dødlinjen nok en gang – han blir tatt og får frispark.

68:50; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Erik Huseklepp.

70:25: Det slås langt fremover mot Skålevik som har gått på løp helt fra langt inne på egen halvdel. Han får ballen inne i feltet, men Jeppe Moe får stoppet ham før han kommer til avslutning.

75:10; -> bytte Brann: Mads Hvilsom inn for Jakob Orlov.

76:00; -> bytte Stabæk: Alex Davey inn for Cole Grossman.

78:50: Braaten vinner ballen midt på Stabæks halvdel, kjemper seg helt inn i feltet og går over ende når han blir taklet av Daniel Granli. Ikke straffespark, mener dommeren. Det er mulig han hadde rett i det.

82:45; gult kort, Stabæk: Birger Meling for brytetak på Braaten.

83:30: Kristiansen slår et langt frispark fra høyresiden mot bakre, men ut over dødlinjen på motsatt side av målet.

87:40; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Kristoffer Barmen.

89:45: Asante slår mot bakerste hvor Njie vinner hodeduellen med Nouri, men headingen fra ti meter går fem meter utenfor nærmeste stolpe.

90:00 + 3:15: Skålevik kommer aldri til avslutning inne i feltet, og til slutt skyter Johansen fra 25 meter. Det går utenfor.

90:00 + 4:00: Kampen er slutt.

Publikum:

Nok en gang fullt hus og over 17000 på 16.mai. Faktisk var det det høyeste tilskuertallet vårt på en 16. mai siden 2008, og sjette 16. mai på rad med over 17000. Dermed har Brann fremdeles hatt over 17000 i minst én hjemmekamp hver sesong på 2000-tallet – inkludert fjoråret i feil divisjon. Bare så synd at en tredel av de som var der 16. mai, kommer til å være blåst bort neste gang mot Haugesund.

Stemningen var ok, og jeg syns trøkket fra et fullsatt Store Stå var bra. Megafon ble for første gang brukt – på en del av sangene som ble startet, og 16.mai (når det er folksomt) er det gjerne mindre bortkastet med megafon enn det er til vanlig når det står langt færre der. Normalt er det nemlig intet problem for resten av supportergjengen å høre dem som starter sangene. Vi er da ikke mange.

Men til tross for en større supportergjeng enn vanlig, kan jeg ikke si det var noen nevneverdig forskjell på trøkket i sangene som ble startet med megafon, kontra dem uten. Kanskje enkelte sanger nådde litt kjappere frem til dem som stod i utkanten, siden det kan være vanskeligere å få sangstarters stemme til å nå frem når det er så mye folk. Men til vanlig (med mindre folk på Store Stå) kan vi fint klare oss uten megafon, og heller holde på vårt flere tiår lange prinsipp om at vi er en “a cappella” gjeng som klarer oss uten hjelpemidler som megafon og tromme.

Man kan diskutere i evigheter om stemningen burde vært bedre, at andre lags supportere lager mer stemning, osv. Men jeg tror stemningen på Store Stå er mye mer avhengig av folks holdninger og lyst til å synge (helst høyt) – samt det som skjer på banen, enn om sangstarter har megafon eller ikke.

Dagens humorinnslag var de som begynte å synge “Og Steffen Lie é nydelig” på “Bergen by é nydelig”. Om han har Hansa-øl og daier, er imidlertid uklart.

(Fortsetter under bildene)

^ Tifo ved innmarsj til et for en gangs skyld fullt Stadion. Fotos: Alexander Osdal

^ I pausen forsøkte representanter fra byens buekorps å vekke Brann. Foto: Alexander Osdal

^ Brann har stått opp og kan feire tre nye poeng. Fotos: Alexander Osdal

-

Brann mot Stabæk innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 19 10-5-4 47-24 35p
Bærum/Oslo 18 5-3-10 20-38 18p
Totalt 37 15-8-14 67-62 53p
 • Seieren på 16.mai gjorde at Brann nå står med flere seire enn tap mot Stabæk i serien.
 • Brann har scoret i de tolv siste seriekampene mot Stabæk. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-3 på Nadderud i 2008.
 • Brann har scoret i alle de 19 hjemmekampene i serien mot Stabæk.
 • Brann hadde før årets kamp sluppet inn mål i de seks siste hjemmekampene i serien mot Stabæk. Sist vi holdt nullen mot dem på Stadion var da vi vant 3-0 i 2007.

Kuriosa:

 • Brann har vunnet fire hjemmekamper på rad i serien. Sist gang vi vant fire hjemmekamper på rad i eliteserien var i 2013 da vi vant alle de åtte første hjemmekampene.
 • Brann har scoret i fire hjemmekamper på rad i serien. Sist gang vi scoret i fire hjemmekamper på rad i eliteserien var i de fire siste i 2014.
 • Brann har holdt nullen bakover i fem hjemmekamper på rad. Sist – og eneste gang tidligere – vi har holdt nullen i fem hjemmekamper på rad i eliteserien var i 2013. Det er altså tangering av klubbrekorden.

-

Brann etter elleve kamper siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 7-2-2 22-19 +3 23 p 6 hjemmek. 1.pl.
2008 4-4-3 16-17 -1 16 p 5 hjemmek. 8.pl.
2009 4-4-3 19-17 +2 16 p 5 hjemmek. 5.pl.
2010 2-3-6 14-20 -6 9 p 6 hjemmek. 13.pl.
2011 5-1-5 16-18 -2 16 p 5 hjemmek. 4.pl.
2012 4-1-6 19-17 +2 13 p 6 hjemmek. 6.pl.
2013 6-0-5 13-14 -1 18 p 6 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-7 13-22 -9 8 p 5 hjemmek. 14.pl.
2015 (4-5-2) (15-14) (+1) (17 p) 1.divisjon Opprykk
2016 6-2-3 10-8 +2 20 p 5 hjemmek. ?
 • Sist vi hadde så få scorede mål etter elleve runder, var da vi hadde syv i 1988.
 • Sist vi hadde så få baklengs etter elleve runder, var da vi hadde syv i 2006.
 • Sist vi hadde så få tap etter elleve runder i eliteserien, var i 2009.
 • Etter gullsesongen 2007 har det bare hendt én gang (i 2013 da vi hadde spilt en hjemmekamp mer) at vi har hatt så mange seire etter elleve runder.

-
KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Stabæk 1-0 (0-0)

1-0: Sivert Heltne Nilsen (47.)

11. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 17.686 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Birger Meling, Stabæk.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Kristoffer Barmen (Remi Johansen fra 88.), Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen – Daniel Braaten, Jakob Orlov (Mads Hvilsom fra 75.), Erik Huseklepp (Steffen Lie Skålevik fra 69.).

Benken: Alex Horwath, Kristoffer Larsen, Steffen Lie Skålevik, Remi Johansen, Azar Karadas, Mads Hvilsom, Dani Hatakka.

Stabæk (4-2-3-1): Mande Sayouba – Daniel Granli, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss (Jeppe Arctander-Moe fra 34.), Birger Meling – Kamal Issah (Ohi Omoijuanfo fra 52.), Cole Grossman – Ernest Asante, Luc Kassi, Moussa Nije – Agon Mehmeti.

Benken: Gurpreet Singh, Giorgi Gorozia, Eirik Haugstad, Alexander Davey, Jeppe Arctander-Moe, Shadrach Eghan, Ohi Omoijuanfo.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til Brann (VG)
Avslutninger: 7-6 til Brann (Opta), 7-5 til Brann (NTB)
Avslutninger på mål: 2-1 til Brann (Opta), 3-1 til Brann (NTB)
Ballinnehav: 42 % til Brann (Opta)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 5-4 til Brann (mine egne tall)

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Totalt 900 628 885 874 206 0 858 0
Kamp 10 8 11 10 3 0 11 0
Startet 10 7 11 10 2 0 9 0
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 3 0 1 2 1 0 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Totalt 561 591 100 111 990 65 990 990
Kamp 10 9 4 8 11 5 11 11
Startet 7 7 1 0 11 0 11 11
Mål 1 0 1 1 0 0 0 1
Gule 0 1 1 1 1 0 0 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Totalt 990 486 0 0 77 356 232 0
Kamp 11 7 0 0 2 8 4 0
Startet 11 6 0 0 1 3 3 0
Mål 0 2 0 0 0 1 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Surt tap

Før kampen var navnet som gjorde oss redd
en herre med navnene Friday og Fred
For en gangs skyld klarte han ikke å score
For Brann er solide der bak dette året

Men Lillestrøm kom seg til slutt gjennom muren
Da Piotr var gavmild og sendte returen
direkte til Knudtzon som scoret så lett
En tabbe, vil mange nok si, rett og slett

Vi hadde fortjent minst et enslig poeng
Men det ble det ikke på Nilsen sin gjeng
Vi får ikke sjansene helt til å klaffe
Og kanskje vi skulle vært tildelt en straffe

-

Det ble et surt tap på Åråsen, for ut fra spill og sjanser hadde vi fortjent minst ett poeng i stasjonsbyen. LSK skapte lite, og dominerte vel kun helt i begynnelsen av første omgang og en litt lenger periode i andre. Selv kom vi til en del sjanser – og et par av dem også store, men effektiviteten er ikke som den var i enkelte kamper tidligere i sesongen. Ting tyder også på at vi ble snytt for straffe drøye fire minutter på overtid.

Scoringen til hjemmelaget var av den tullete sorten der det er en blanding av svakt forsvarsarbeid og en uheldig retur fra Piotr Leciejewski som gjør at Erling Knudtzon enkelt og noe ufortjent kan score for småfuglene.

Det ble også kampens eneste mål, Kanarifansen dunket litt ekstra på trommen, de passerende togene fløytet – og hjemmelaget kunne bokføre tre litt heldige poeng.

Men vi skal ikke klage for mye over urettferdighet og uflaks i poengfangsten denne sesongen. Selv om ingen poeng vi har tatt har vært direkte ran, så har vi likevel vært litt heldige i en del kamper i år. Både mot Godset og Odd kunne det fort blitt tap. I førstnevnte kamp i hvert fall hvis drammenserne hadde spilt med elleve mann hele kampen. Mot AaFK vant vi gjerne fortjent – men uavgjort hadde heller ikke vært blodig urettferdig. Utligningsmålet der var litt flaks. Også i Stavanger hadde uavgjort vært lite å si på, og vi fikk da også seiersmålet på kampens siste spark. Mot Start vant vi også fortjent, men vi var heldige på slutten som ikke fikk scoring imot. Så ting har gått litt vår vei. Vi har hatt flyt. Dette var kanskje (med mulig unntak av TIL-kampen) første gang vi fikk en poenguttelling som var dårligere enn vi strengt tatt skulle hatt i en rettferdig verden.

Som folk kanskje har fått med seg, så er ikke verden rettferdig – og det er målene som til syvende og sist teller. Offensivt er vi rett og slett ikke skarpe nok. Med ni mål til nå, er det første gang siden 1988 vi ikke står med tosifret antall scoringer etter ti seriekamper. 1988…. det er så lenge siden at selv LSK har vunnet serien etter det! (1989).

Når da forsvarsmuren sprekker, blir det selvsagt vanskelig å ta poeng – og i hvert fall å vinne, selv om vi riktignok klarte å ta poeng/vinne til tross for baklengsmål både mot Godset og AaFK tidlig i vår. Det begynner imidlertid å bli noen uker siden.

Til nå i år har jeg følelsen av at vi enten har skapt lite, eller så har vi skapt ok med sjanser – men vært for dårlige i de avgjørende situasjonene foran mål. Mot LSK var det helst det siste. Og summen av det blir gjerne sørgelig få nettkjenninger i dem alle. Utfordringen blir selvsagt å få til både å skape et anseelig antall sjanser og bli flinkere til å utnytte dem – samtidig. Og da selvsagt uten at det går særlig på bekostning av forsvaret, som sesongen under ett har funket bra. Da kan det bli gøy…

For ingen skal påstå (uten å bryte et av de ti bud) at det er målrikt i Branns kamper i år. Halvparten av årets ti seriekamper med rødtrøyene involvert, har endt med 1-0 til et av lagene. Tre av gangene i favør Brann. I tillegg ble det 0-0 mot Odd og for den del i cupkampen mot 2.divisjonslaget Førde – etter 120 minutter. Åtte av de ti seriekampene våre (og alle de syv siste) har endt med null mål til enten oss eller motstanderen. Fire ganger har Brann gått målløse av banen (i tillegg til den i cupen), og fem ganger har vi holdt nullen selv (igjen i tillegg til den ene cupkampen vi fikk spille i år).

Men til tross for vår manglende målfarlighet – og mye på grunn av vår evne til å slippe inn få mål, så er årets poengfangst likevel vår nest beste siden gullsesongen for ni år siden. Etter den sesongen er det bare i 2013 – hvor vi på vårparten vant alt hjemme og tapte alt borte, at vi tok flere poeng enn i år. Da hadde vi atten poeng etter ti kamper, men tross alt to flere hjemmekamper spilt. Når det gjelder baklengsmål har vi hatt vår beste start siden 2006 da vi kun hadde syv feil vei på denne tiden.

-

Situasjonen:

Etter torsdagens kamper vil Brann enten være nummer seks eller syv. Avstanden til medalje er tre poeng, og til sølvplass er den fire. Haugesund har forvillet seg foran oss på tabellen. Hva har de der å gjøre? Avstanden til kvalik vil være minst ni poeng etter denne runden, og avstanden til direkte nedrykk vil være minst ti. Verdt å merke seg er at bare fire andre lag har spilt like få hjemmekamper som oss.

I de siste rundene har poengfangsten kamp for kamp forholdt seg til mitt skjema til å redde plassen (35 poeng), og vi er dermed fremdeles syv poeng foran. Tar vi ett poeng mer på de siste tyve kampene enn på de første ti, klarer vi de 35 poengene som skal være nok til å berge seg. Jeg blir overrasket om vi ikke klarer det.
-

Kampen:

- 1. omgang: -

02:20: Bonke Innocent skyter fra nærmere 30 meter etter en klarering, ballen går via Sivert Heltne Nilsen og Piotr Leciejewski må bokse den vekk

02:50: Det heades langt utenfor fra tolv meter.

08:30: LSK hadde hatt et visst press i starten.

10:40: Piotr bokser vekk et innlegg.

13:10: Kristoffer Barmen med et avslutningsforsøk fra 22 meter, men det klareres.

13:40: Amin Nouri kommer til innlegg fra dødlinjen, men det heades vekk.

Brann hadde kommer mer med nå.

14:20: Ruben Kristiansen slår en corner mot bakerste hvor Bismar Acosta header utenfor fra to meter.

16:25 Steffen Lie Skålevik er igjennom men avblåses for offside.

25:30: Ruben Kristiansen slår et frispark fra ti meter utenfor sekstenmeterhjørnet og høyt mot bakerste hvor Acosta header inn foran mål, men Nilsen får ikke kontroll og ballen går utover igjen.

26:45: Barmen har ballen på siden i feltet og sentrer ut til Fredrik Haugen som skyter like utenfor fra 18 meter.

28:00; gult kort, Brann: Vadim Demidov for felling av Fred Friday.

28:45: Martin slår et frispark høyt inn i feltet hvor Knudtzon header fra tolv meter og i stolpen. Så vinkes det for offside før Friday får gjort noe med returen.

33:30: Brann presser men kommer ikke til avslutning.

35:55: Martin skyter fra skrått hold på sekstenmeteren og like utenfor lengste stolpe.

37:00: Haugen snur rundt og skyter over fra skrått hold en meter utenfor feltet.

40:20: Mads Hvilsom mottar ballen på siden i feltet og kommer til avslutning fra siden av femmeteren. Origi redder. Skålevik tar returen fra hjørnet av femmeteren, men Origi slår til corner.

41:30: Acosta header over fra fem meter når Kristiansen slår en corner mot bakerste stolpe.

42:18 – 1-0, ERLING KNUDTZON: Bassel Jradi vinner ballen fra Nouri ute på høyresiden vår og Acosta klarer ikke å hindre at han etter hvert skyter fra skrått hold på sekstenmeteren. Piotr gir retur og Kristiansen lar Knudtzon stå helt alene på fem meter og sette ballen i tomt mål. Ikke helt kompetent hverken forsvarsspill eller keeperspill.

45:00 + 0:10: Friday skyter langt utenfor fra fem meter utenfor sekstenmeterhjørnet.

45:00 + 1:10: Det legges inn i feltet og Demidov tverrvender på syv meter og skyter rett på keeper.

45:00 + 1:20: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte, LSK: Michael Jakobsen inn for Frode Kippe.

45:25 Friday med et forsøk på innlegg fra vår venstrekant, men rett inn til Piotr.

46:45: Vi kommer til et par innlegg, men ingen av dem finner noen rødkledde.

48:40: Haugen og Skålevik samarbeider fint på høyrekanten og førstnevnte legger inn til Barmen som header like utenfor fra ti meter.

50:50: Haugen slår et frispark fra ute ved sidelinjen, gjennom feltet og utenfor lengste stolpe.

51:45: Jradi spiller Friday igjennom. Nouri har sluppet ham fri og kommer alene med Piotr, men fra skrått hold og ti meter skyter han utenfor lengste stolpe.

51:55; gult kort, Brann: Bismar Acosta for en takling på Innocent under LSKs angrep.

53:10: Jradi med skumle hensikter inne i feltet og går i bakken i duell med Acosta. Ingenting, mener dommer. Sumo-opptakene skulle siden avsløre kråkestupet hans.

54:30: Det hadde vørt en del LSK i det siste.

57:20: Acosta slår høyt og langt helt fra egen halvdel og inn til Origi.

59:55 Barmen gir til Haugen som skyter over fra 20 meter.

62:20; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Mads Hvilsom.

66:20: Martin skyter over fra 25 meter.

69:25; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Steffen Lie Skålevik.

72:10: Nilsen slår høyt inn i feltet, men i klypene til Origi.

73:20: Brann med enda et angrep der vi ikke kommer til avslutning.

75:20; -> bytte LSK: Mohamed Ofkir inn for Malaury Matin.

76:20: Kristiansen slår inn fra venstre og Karadas header fra tolv meter. Han får imidlertid ikke skikkelig treff, så ballen spretter rolig flere meter utenfor.

78:25: Haugen skyter fra 25 meters skrått hold, og ballen går i kast på motsatt side av målet!

79:15; gult kort, Brann: Fredrik Haugen for å sparke vekk ballen.

80:20: Marius Lundemo med frispark fra 30 meter som spretter inn til Piotr.

82:25: Karadas vinner i luften, Haugen flikker videre, men Marius Amundsen får klarert før Nilsen får avsluttet. Klareringen havner ute hos Nouri som skyter fra ti meters skrått hold – og keeper er helt nede ved stolpen og slår til corner!

84:00: Kanarifansen er helt i harnisk etter at Braaten har kommet borti Innocent, slik at han går over ende og jamrer seg på bakken.

86:05; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Fredrik Haugen.

86:50: Larsen tar frispark fra 25 meter, og det går rett i muren.

87:15: Karadas står feilvendt inne i feltet og sender ballen ut til Larsen på høyrekanten. Sistnevnte legger inn og på femmeteren stuper Karadas frem og header over.

88:15: Jradi kommer heldigvis aldri til avslutning på fjorten meter, og Acosta får klarert.

88:35: Huseklepp legger inn fra venstre, men Karadas får ikke hodet på den.

90:00 + 0:25; -> bytte LSK: Jørgen Kolstad inn for Erling Knudtzon

90:00 + 4:20: Karadas header inn i feltet, Braaten stusser videre, Skogseid legger Nilsen i bakken seks meter fra mål, og Huseklepp forsøker et brassespark fra ti meters skrått hold. Det går utenfor nærmeste.

90:00 + 5:00: Kampen er over.

-

Publikum:

Kanarifansen var det samme monotone greiene som de alltid har vært. Komikk da de var i harnisk og så ut som de skulle “ta” Daniel Braaten da han skumpet borti Innocent som tydeligvis nesten holdt på å dø av berøringen. Det var virkelig ikke mye å hisse seg opp over! Men han har jo en fortid i Vålerengen… Sanger/rop som “jæææææla bønder” og “hater Bergen by” kunne i hvert fall høres etter den situasjonen. De har vel tatt det (i hvert fall den siste) fra erkerivalene i Klanen.

Vi var 463 Brann-supportere på Åråsen. Trodde egentlig vi var flere, og det er jo faktisk langt færre enn vi var borte mot både Bærum og Follo på tilsvarende ukurante ukedager. (Ja og mot Strømmen i fjor, for den saks skyld – men det var jo tross alt en søndag). Antagelig var 90 % av de fremmøtte lokalt boende Brann-fans, for på en onsdag begrenser det seg selvsagt hvor mange vi reiser helt fra Bergen. Til tross for dette klarte vi innimellom å lage ganske bra trøkk.

-

^ 463 håpefulle Brann-supportere på Åråsen. Fotos: Alexander Osdal

^ .463 skuffede Brann-supportere og 11 skuffede Brann-spillere på Åråsen. Foto: Alexander Osdal

Brann etter ti kamper siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 6-2-2 20-18 +2 20 p 5 hjemmek. 1.pl.
2008 4-3-3 16-17 -1 15 p 5 hjemmek. 8.pl.
2009 3-4-3 17-17 +0 13 p 4 hjemmek. 5.pl.
2010 2-3-5 13-18 -5 9 p 6 hjemmek. 13.pl.
2011 5-1-4 16-15 +1 16 p 5 hjemmek. 4.pl.
2012 3-1-6 17-17 +0 10 p 5 hjemmek. 6.pl.
2013 6-0-4 13-12 +1 18 p 6 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-6 11-19 -8 8 p 4 hjemmek. 14.pl.
2015 (3-5-2) (13-13) (+0) (14 p) 1.divisjon Opprykk
2016 5-2-3 9-8 +1 17 p 4 hjemmek. ?
 • Åtte baklengs er det laveste antall baklengs vi har hatt på de ti første rundene siden vi hadde syv baklengs i 2006.
 • Ni mål er det laveste antall mål etter ti kamper vi har hatt siden syv mål i 1988.

-

Kuriosa:

 • Dette var første gang siden mai 2013 at vi spilte to bortekamper på rad i eliteserien uten å score mål.

-

Brann mot LSK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 38 16-7-15 60-50 55p
Lillestrøm 39 8-9-22 52-78 33p
Totalt 77 24-16-37 112-128 88p

Brann har nå tre strake tap på Lillestrøm. Forrige poeng der kom i 2012 da vi vant 4-3.

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Lillestrøm – Brann 1-0 (1-0)

1-0: Erling Knudtzon (43.)

10. serierunde Tippeligaen. Åråsen Stadion. 5317 tilskuere. Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF. Gult kort: Vadim Demidov, Bismar Acosta og Fredrik Haugen, Brann.

Lillestrøm (4-4-1-1): Arnold Origi – Håkon Skogseid, Marius Amundsen, Frode Kippe (Michael Jakobsen fra 46.), Simen Kind Mikalsen – Basel Jradi, Marius Lindemo, Bonke Innocent, Erling Knudtzon (Jørgen Kolstad fra 90.) – Malaury Martin (Mohamed Ofkir fra 76.) – Imoh Fred Friday.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kristoffer Larsen fra 86.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten, Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas fra 70.), Mads Hvilsom (Erik Huseklepp fra 63.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-5 til Brann (VG), 7-4 (BT)
Avslutninger: 16-10 til Brann (Opta), 16-10 til Brann (NTB)
Avslutninger på mål: 4-3 til Brann (Opta), 4-2 til Brann (NTB)
Ballbesittelse: 52 % til Brann (Opta)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 9-4 til Brann (egne tall)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Totalt 900 541 795 784 116 0 768 0
Kamp 10 7 10 9 2 0 10 0
Startet 10 6 10 9 1 0 8 0
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 3 0 1 2 1 0 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Totalt 493 575 97 111 900 65 900 900
Kamp 9 8 3 8 10 5 10 10
Startet 6 7 1 0 10 0 10 10
Mål 1 0 1 1 0 0 0 0
Gule 0 1 1 1 1 0 0 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Totalt 900 412 0 0 77 334 232 0
Kamp 10 6 0 0 2 7 4 0
Startet 10 5 0 0 1 3 3 0
Mål 0 2 0 0 0 1 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

LInker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vinner igjen uten å imponere

Sommeren var kommet, folk benyttet denne dagen
til andre ting enn Stadda, kanskje grillet de i hagen
Og kampstart klokken 20, det er heller ikke bra
Og noen ville heller på konserten til a-ha

For selv om vi er ganske høyt på serietabellen
så gadd man ikke møte opp på Stadda denne kvelden
Men neste gang blir Stadda full, da blir det liv rai-rai
For ellers må de stryke slips og skjorter seist’ne mai

Start har ikke vunnet siden sommeren i fjor
Så sjansen vår for seier burde være ganske stor
Men er det ikke typisk Brann å hjelpe sånne lag?
Nei ingen kunne være trygg på seier denne dag

Men Brann var aller best og fikk poengene fortjent
For Skålevik fant mål og bak holdt Piotr buret rent
I tillegg traff vi stolpen og fikk scoring annullert
Mens Start de skapte lite, de blir sikkert degradert

-

Før denne sesongen hadde Brann aldri – selv ikke på nivå to – klart å holde nullen bakover i mer enn to hjemmekamper fra seriestart. Nå har vi allerede doblet vår egen klubbrekord, for nå har vi altså klart å holde buret rent i alle de fire første hjemmekampene i årets serie! Og holder vi nullen bak også mot nedrykkskandidat Stabæk 16. mai, blir det tangering av vår klubbrekord i antall hjemmekamper på rad (uavhengig av når i sesongen) uten baklengs i eliteserien.

Og fremdeles er det det defensive som er vår redning denne sesongen. For selv ikke på hjemmebane mot håpløse Start – som nå har 24 strake seriekamper uten seier, klarte vi å sprudle offensivt. Start lå dypt og vi selv hadde ikke alltid nok tempo til å overrumple dem. Men for all del; vi dominerte kampen klart, og vi skapte da litt sjanser. Og noe av det vi skapte i tillegg til målet, var store sjanser: Vi hadde stolpeskudd, Start reddet på strek og returen ble satt over fra tre meter, vi fikk et mål annullert for en hårfin offside, og selv om det var Julius’ sambygdinger som hadde presset og sjansene helt på slutten, ville det vært ganske urettferdig om de gule fra Kaptein Sabeltanns hjemby hadde scoret på den store sjansen de fikk på overtid. Bortelaget skapte nemlig så og si ingenting før sluttspurten. Dermed vant vi fortjent 1-0 etter at Steffen Lie Skålevik endelig fikk sin første nettkjenning for året.

De som heller ville sitte i hagen og grille pølser, eller få med seg oppvarmingsbandet til a-ha, gikk ikke glipp av stor underholdning på Stadion. Det var vel det de regnet med. Med stor fare for å gjenta meg selv fra bloggen etter forrige hjemmekamp; poeng er selvsagt viktigst og vi er fremdeles en underdog som har tatt flere poeng enn forventet – først og fremst takket være at Lars Arne Nilsen har fått skikk på forsvaret. Men skal vi fylle tribunene og på sikt bli en reell medaljekandidat (til neste år i hvert fall), må vi med tiden få gjort noe med angrepsspillet.

For det er ikke bare kamptidspunktet, finværet og a-ha-konserten som gjør at det kom under 10000 når vi faktisk er med og kjemper i toppen. Over tid må det gå an å få til et bedre offensivt spill, uten at det går særlig på bekostning av den defensive soliditeten vi har nå. Men det er klart; det er ikke gjort over natten. Jeg har ikke glemt at vi var en nedrykkskandidat for mindre enn to måneder siden, og krever da heller ikke underholdning og gladfotball med en gang. Akkurat nå er jeg takknemlig for den defensive kontrollen vi har – og poengene den har skaffet oss. Men vi får bruke sommerpausen til å utvikle det offensive. Så snart nedrykk er urealistisk, bør vi tørre å slippe oss mer løs og ta litt mer sjanser fremover. Ellers kan det bli glissent og bare oss i underkant av 10000 mest trofaste på tribunene også videre utover sesongen.

-

Situasjonen:

Sytten poeng etter ni kamper. Det er vår beste seriestart siden gullsesongen for ni år siden da vi hadde tre flere poeng – men også hadde spilt en hjemmekamp mer. Joda, poengmessig er vi gode – og langt bedre enn fryktet før seriestart. Vi ligger fremdeles syv poeng foran mitt mange ganger nevnte budsjett til 35 poeng og fornyet kontrakt.

Faktisk har vi før en tredel av sesongen er spilt, tatt så godt som halvparten av poengene som trengs for å redde plassen. Atten poeng på de siste 21 kampene skal holde. Dette laget er for solid defensivt til at jeg tror vi roter oss inn i noen nedrykksstrid. Det vil etter denne runden være minumum ti poeng til nedrykk og åtte til kvalik. Kanskje så mye som henholdsvis tretten og elleve.

Ingen kan gå forbi Brann i løpet av søndagen, så vi er allerede sikret minimum femteplass etter ni runder. Vi vil ligge maksimalt tre poeng bak sølv. Som jeg har sagt før, tror jeg de fire som ligger foran oss blir for tøffe å ta opp kampen med i det lage løp. Til det er vi for dårlige fremover. Men jeg står fortsatt på at det bør være en mulighet for at vi også kan inneha plassen vi har nå, når vi pakker sammen om et halvt år. Skjønt, Viking og Lillestrøm lurer seg kanskje forbi – men slik det har utviklet seg, blir jeg skuffet om vi har andre enn RBK, Odd, MFK, Godset, Viking og LSK foran oss 6. november kl. 1955.

-

Kampen:

- 1. omgang: -

03:45: Bismar Acosta slår langt frem og på sekstenmeteren header Daniel Braaten bakover, men høyt og ufarlig inn til Håkon Opdal.

07:30: Runar Kristiansen slår inn fra venstre til Steffen Lie Skålevik som ikke klarer å komme seg til avslutning med en mann i ryggen. Braaten kommer hjelpende til, men skuddet fra fjorten meter går via en gulkledd og ufarlig til Opdal.

08:40: Kristoffer Ajer tar frispark fra 25 meter. Det går over muren og Piotr Leciejewski er helt nede ved stolpen og gir retur på skuddet som antagelig hadde gått utenfor. Lars Jørgen Salvesen er nede ved dødlinjen og legger inn mot nærmeste stolpe hvor han finner Henrik Robstad. Sistnevnte får ikke skikkelig klem på avslutningen fra tre meter, og Piotr redder.

10:40: Rolf Daniel Vikstøl bommer totalt med et klareringsforsøk og serverer til Steffen Lie Skålevik som trekker inn mot midten. Han skyter fra 21 meter og Opdal må helt ned ved stolpen for å slå den til corner.

15:30 Brann har fått frispark på 17 meter etter et Amin Nouri-raid. Fredrik Haugens skudd blir blokkert av muren.

17:30: Chidiebre Nwakali leker seg litt, men når ikke Lars Jørgen Salvesen med sitt fremspill.

19:30: Espen Børufsen mislykkes med å klarere, Amin Nouri snapper ballen og kommer til innlegg fra høyre. Ved nærmeste stolpe finner han Skålevik som ikke klarer å få avslutningen fra fem meter inn mot mål.

21:55: Nouri med et langt innkast som Kristoffer Barmen stusser videre, men Start får i første omgang klarert. Så kommer Haugen og skyter på direkten fra rett innenfor sekstenmeteren. Skuddet spretter i bakken og går på innsiden av lengste stolpe – og spretter utrolig nok ut, men spretter faktisk ut over dødlinjen på motsatt(!) side av målet!!!

24:20: Nouri plukker opp en retur etter et skuddforsøk fra Barmen og kommer til innlegg fra høyre. Braaten header inn i nærmeste hjørnet fra fem meter, men han avblåses for offside. Ut fra Sumos opptak fra kampen, ser det ut til å være riktig.

33:00: Kristiansen trekker innover og skyter fra skrått hold fem meter utenfor feltet. Det blokkeres.

35:30: Haugen slår et høyt innlegg mot bakerste, Opdal klarer ikke å holde det, Skålevik plukker opp ballen og gir til en feilvendt Barmen som må snu seg før han får skutt. Avslutningsforsøket fra sytten meter blir umiddelbart blokkert.

43:45: Haugen med frispark fra et par meter utenfor høyresiden av sekstenmeteren. Det går mot bakerste hvor Demidov rager høyest nesten ved hjørnet av femmeteren. Headingen går flere meter utenfor lengste stolpe.

45:00 + 0:15: Nwakali med skumle hensikter igjen, men skuddforsøket fra 25 meter blir umiddelbart blokkert.

45:00 + 0:35; gult kort, Start: Kristoffer Ajer for holding i Kristiansens trøye.

45:00 + 1:45: Kristiansen får ballen inne i feltet, men kommer aldri til avslutning før gultrøyene får klarert. Barmen skyter fra over 20 meter, men det klareres igjen.

45:00 + 2:00: Brann får corner, men dommeren blåser for pause.

- 2. omgang: -

50:35: Fra skrått hold rett utenfor straffefeltet skyter Haugen laaangt utenfor.

52:25: Kristiansen skrur en corner innover fra høyre. På femmeteren vinner Demidov på hodet og header mot venstre hjørne. Ajer redder på streken og returen setter Acosta utrolig nok over fra tre meter. Ballen kom nok litt kjapt på ham.

57:35: Haugen legger inn foran mål fra høyre, men Tapio Heikkilä får klarert til corner millimetere før Skålevik når den på femmeteren.

58:10; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Daniel Braaten.

60:13 – 1-0, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Endelig scorer Brann, og endelig scorer Skålevik! Angrepet begynner med en klarering fra Nouri langt ute på høyresiden. Azar vinner en hodeduell på midten og ballen går ut til Haugen som på høyrekanten kommer forbi sin mann og legger inn fem meter fra dødlinjen mot Skålevik som får ballen feilvendt åtte meter fra mål. Han får tid til å snu seg uten at Alexandro De John rekker å komme opp i ham, og skyter fra åtte meters skrått hold. Ballen går inn i lengste hjørne. Angrepet involverte fire mann og tok tolv sekunder.

66:45; gult kort, Start: Chidiebere Nwakali for å løpe 60 meter etter dommeren for å protestere på en corner han ikke fikk.

67:35: Nouri legger inn fra høyre, men rett i klypene på Opdal.

67:45: Acosta klarerer rett i Salvesen, men ballen spretter heldigvis inn til Piotr.

68:15: Nouri legger inn fra høyre mot Karadas som fyrer løs på direkten fra fjorten meter. Opdal redder men mister ballen, men han får tatt den når Skålevik er frempå.

70:20: Det slås fremover mot Skålevik som stormer frem på høyresiden av feltet og får slengt frem en tå på ti meters relativt spiss vinkel. Opdal redder.

72:05; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik.

72:20; -> bytte Start: Jens Kristian Skogmo inn for Alexandro de John

73:55: Børufsen slår et frispark fra nesten ved sidelinjen helt inn til Piotr.

74:05: Brann kontrer, men alt blir ødelagt av et elendig innlegg fra Mads Hvilsom.

75:00: Robert Sandnes blir forstyrret såpass av Kristiansen at skuddet hans fra 23 meter går laaaaangt utenfor.

77:35; -> bytte Start: Mathias Rasmussen inn for Robert Sandnes.

79:20; -> bytte Start: Lasse Sigurdsen inn for Lars-Jørgen Salvesen.

83:35: Nwakali finter vekk Sivert Heltne Nilsen og skyter over fra 23 meter.

85:00; gult kort Brann: Sivert Heltne Nilsen for å felle Nwakali.

87:20: Piotr klarer ikke å holde et frispark fra Nwakali, men ballen går heldigvis langt vekk. Start vinner ballen tilbake og Jens Kristian Skogmo slår høyt inn i feltet. Fra ti meters skrått hold heades det inn foran mål, men ballen spretter utenfor lengste stolpe før Ajer når frem.

89:20; -> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Fredrik Haugen.

90:00 + 2:40: Nouri gjør en blunder når han skal klarere et fremspill fra Børufsen og plutselig er Mathias Rasmussen gjennom og avslutter fra et par meter utenfor femmeterhjørnet, men Piotr redder med en beinparade. Returen skyter Ajer fra elleve meter, men Kristiansen redder helt nede ved stolpen. Ballen hadde antagelig gått utenfor uansett.

90:00 + 3:15: Børufsen får snudd seg og skutt fra 17 meter, men det er en markkryper inn til Piotr.

90:00 + 4:00: Kampen er over.

-

Publikum:

9767 er et svakt tilskuertall når vi ligger der vi ligger på tabellen. Men fotballen vi spiller fenger ikke, folk har ikke skikkelig tro på at dette kan bli medaljekamp, lørdag kl 20 er ikke noe godt tidspunkt, været var kanskje for bra (årets første sommerlige helg), a-ha-konserten trakk nok noe ned, og motstanderen var ikke spesielt attraktiv. Ja og så var det jo tross alt selveste “Saltstraumen minutt for minutt” på TV. Noen vil kanskje hevde det er mer actionfylt enn å se Brann minutt for minutt.

Men vi skal ikke bli helt historieløse på tilskuertallene heller. Det var ikke særlig bedre de forrige sesongene vi spilte i eliteserien: Hvis vi holder 16. mai utenfor, hadde vi 2014 (riktignok i en dårligere sesong) følgende tilskuertall frem t.o.m. juli: 11241, 9724, 10012, 9180, 8510, 9610 og 8792. Året før hadde vi i tilsvarende periode (og fremdeles uten 16/5) 12102, 10608, 11445, 10212, 10702, 10257, 10427 og 12678. Og i sistnevnte sesong vant vi som kjent alle hjemmekampene på våren.

Stemningen på tribunene er laber for tiden.

(Fortsetter under bildene)

^ Det var så varmt at det tok fyr. Fotos: Alexander Osdal

^ Kom skal vi danse. Fotos: Alexander Osdal

Brann mot Start innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 32 17-6-9 54-42 57p
Kr.sand 31 7-9-15 34-47 30p
Totalt 63 24-15-24 88-89 87p
 • Lørdagens seier gjorde at vi kom i balanse i antall seire innbyrdes, men vi manglet ett mål på å komme i balanse i antall scoringer.
 • Brann har scoret i de tretten siste seriekampene mot Start. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 på Stadion i 2006.
 • Brann har scoret i de syv siste hjemmekampene i serien mot Start. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion var i 2006 da vi tapte 0-1.

-

Kuriosa:

 • Brann har aldri tidligere holdt nullen i de fire første hjemmekampene.
 • Sist Brann vant tre hjemmekamper på rad i eliten var i 2013 da vi vant de åtte første hjemmekampene.
 • Sist Brann holdt nullen i fire hjemmekamper på rad i eliten var i 2013 da vi klarte det i fem.

-

Brann etter ni runder siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 6-2-1 20-12 +8 20 p 5 hjemmek. 1.pl.
2008 4-2-3 15-16 -1 14 p 5 hjemmek. 8.pl.
2009 2-4-3 13-15 -2 10 p 4 hjemmek. 5.pl.
2010 2-3-4 13-17 -4 9 p 5 hjemmek. 13.pl.
2011 4-1-4 14-15 -1 13 p 4 hjemmek. 4.pl.
2012 3-1-5 17-15 +2 10 p 5 hjemmek. 6.pl.
2013 5-0-4 11-12 -1 15 p 5 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-5 10-17 -7 8 p 4 hjemmek. 14.pl.
2015 (3-5-1) (12-9) (+3) (14 p) 1.divisjon Opprykk
2016 5-2-2 9-7 +2 17 p 4 hjemmek. ?
 • Syv baklengs er det laveste vi har hatt etter ni runder siden vi hadde det samme i 2006.
 • Ni scoringer er det laveste vi har hatt etter ni runder siden vi hadde syv etter ni runder i 2003.

-

Sesongene der vi har klart å holde nullen i minimum de to første hjemmekampene:

1968 (to kamper), 1986 (to kamper på nivå to), 2005 (to kamper) og 2016 (fire kamper)

-

Statistikk fra VG og Opta:

Tallene for 2013 og 2014 er for hele sesongen.

2013 2014 2016
Poeng pr kamp 1,30 0,97 1,89
Scoringer pr kamp 1,53 1,37 1,00
Baklengs pr kamp 1,53 1,80 0,78
Sjanser pr kamp (VG) 4,63 5,60 4,22
Sjanser imot pr kamp (VG) 5,27 5,20 4,00
Avslutninger pr kamp (Opta) 13,77 15,07 10,11
Avslutninger imot pr kamp (Opta) 16,47 13,77 9,56
Avsl. på mål pr kamp (Opta) 4,60 4,57 4,44
Avsl. på mål imot pr kamp (Opta) 5,47 4,77 3,33
Ballinnehav pr kamp (Opta) 50,6 % 50,3 % 47,9 %
Sjanser pr scoring 3,03 4,09 4,22
Avslutninger pr scoring 9,00 11,00 10,11

Tallene viser at poengfangsten har blitt klart bedre selv om vi scorer klart færre mål, skaper færre sjanser og kommer til klart færre avslutninger. Også ballinnehavet har gått ned. På den positive siden har vi en enorm forbedring i antall baklengs, vi får færre sjanser imot og veldig mange færre avslutninger imot.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Start 1-0 (0-0)

1-0: Steffen Lie Skålevik (61.)

9. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 9767 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget SK. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Brann. Kristoffer Ajer, Chidiebere Nwakali, Start.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kristoffer Larsen fra 90.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Daniel Braaten (Azar Karadas fra 59.), Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 73.), Mads Hvilsom.

Start (4-4-2): Håkon Opdal – Alexander De John (Jens Kristian Skogmo fra 73.), Tapio Heikkilä, Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad – Espen Børufsen, Gudmundur Kristjansson, Chidiebere Nwakali, Robert Sandnes (Mathias Rasmussen fra 78.) – Kristoffer Ajer, Lars Jørgen Salvesen (Lasse Sigurdsen fra 80.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser (VG): 8-3 til Brann
Avslutninger: 15-9 til Brann (Opta), 15-9 til Brann (NTB)
Avslutninger på mål: 5-4 til Brann (Opta), 5-4 til Brann (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 8-3 til Brann (egne tall)
Ballinnehav: 50 % (Opta)

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Totalt 810 451 705 694 116 0 683 0
Kamp 9 6 9 8 2 0 9 0
Startet 9 5 9 8 1 0 7 0
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 1 0 1 1 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Totalt 465 513 97 90 810 60 810 810
Kamp 8 7 3 7 9 4 9 9
Startet 6 6 1 0 9 0 9 9
Mål 1 0 1 1 0 0 0 0
Gule 0 1 1 1 1 0 0 1
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Totalt 810 412 0 0 77 265 232 0
Kamp 9 6 0 0 2 6 4 0
Startet 9 5 0 0 1 2 3 0
Mål 0 2 0 0 0 1 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
Dagbladet om kampen
VGs livedekning
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
Starts hjemmeside om kampen

Den dårligste til nå

I vårlige forhold blant snødekte fjell
så ble det en traurig og skuffende kveld.
Mot Moussa og Wangberg og resten av TIL
vi tapte, og gjorde det helt uten stil

Og baklengs i trynet for Lars Arnes gutter;
det tok ikke lang tid, men kun få minutter
Det er ikke mye til sjanser vi får
og dette var kanskje det verste i år

Vi skapte knapt noe som helst denne kampen
Men endelig våknet vi til helt på tampen
Da var det for seint, tiden nådeløst fór
og dermed så tapte vi atter i nord

-

Brann slo til med årverste i serien (i hvert fall motstanden tatt i betraktning) mot formsvake TIL i fint vårvær på Nordkalotten.

Det ble en trøstesløs forestilling mellom to dårlige lag vi ble vitne til på Alfheims kunstgress. Allerede etter seks minutter fikk vi mål i trynet da Amin Nouri lot Aron Sigurdarson få legge inn fra vår høyreside, mens Ruben Kristiansen på bakerste stolpe nærmest forærte Sofien Moussa (som mange forveksler med Mossa fra Rorbua) enda en tippeligascoring på hjemmebane. Scoringen var for øvrig ikke helt ulik Godsets første scoring mot oss i serieåpningen.

Dermed var det klart for scoringmusikken vi har hørt så altfor mange ganger på Alfheim; “(dunk-dunk-dunk-dunk….) Tromsøøøøøø, Tromsøøøø… laget som står påååååååå”. Scoringen gjorde at vi heller ikke denne gangen klarte å holde nullen i tre eliteseriekamper på rad – noe vi da heller ikke har klart siden høsten 2007. For øvrig må vi helt tilbake til 1974 for å finne sist gang Brann både vant og holdt nullen i tre toppseriekamper på rad – der to av dem var på bortebane. Vi hadde sjansen til å klare det igjen på søndag, men det håpet tok altså fort slutt.

Vi kom tidlig under både i Drammen (4. min.) og Ålesund (6. min.) også, og de to kampene endte med totalt fire poeng. Men denne gang var det ikke mye som ga forhåpninger om at vi skulle komme tilbake. I hvert fall ikke å snu til seier.

Brann hadde mye ball i første omgang, men skapte så og si ingenting mot et Tromsø-lag som benyttet seg av “Brann 2016-metoden” og stengte igjen bak. Så langt i sesongen er det kun unntaksvis vi har hatt noe særlig å by på offensivt. Vi scorer få mål, og ser vi bort i fra perioder av Glimt-kampen er det ikke akkurat sjansebonanzaer vi blir servert heller.

Etter pause tok polargutan mer over og hadde et bra press på oss omtrent midtveis i omgangen, til soundtracket fra en russebil med et overdimensjonert musikkanlegg. Til tross for at vi etter hvert skiftet ut hele angrepet, kom vi oss ikke virkelig på offensiven før i sluttminuttene. Først da fikk vi våre første skikkelige sjanser og Azar Karadas var nok en gang sentral i det kortvarige kjøret vi skapte da.

Med unntak av rotet ved den tidlige scoringen, hadde vi relativt god kontroll bakover. Målet deres var faktisk eneste gang tromsøværingene kom til avslutning i vår sekstenmeter! Laget fra Nordområdan trengte da heller ikke flere mål så lenge vi var så hjelpeløse fremover. Og med den offensive tannløsheten blir det selvsagt vanskelig å ta poeng når vi først slipper inn mål. Angrepsspillet vi få gjort noe med. Og selv om vi har mange offensivt anlagte spillere, så mangler vi den store målscoreren med stor M. Mads Hvilsom – som både har stor M og har vært en habil målscorer for andre lag tidligere, ser så langt ikke ut til å være det i Brann. Tilbake sitter han kun med en stor M, og det passer best til hamburgersjapper.

I perioden 2003-2010 tapte vi faktisk bare to ganger (4-2-2) på Alfheim som tidligere hadde vært en marerittbane for oss. Nå er polarmarerittet tilbake, for nå står vi nemlig med fire strake tap på tippeligaens nordligste bane – og flaue 0-9 i målforskjell på disse kampene.

12-13 grader på kamp i Tromsø en 1.mai, er nok ikke hverdagskost. Det er ikke mange årene siden vi opplevde snøvær når Brann spilte der i slutten av samme måned. Vi hadde kanskje håpet nordfrafolket ville ramle om av heteslag, men de hadde allerede akklimatisert seg med 17 grader på fredagen… Og apropos mai; alle de fire bortetapene vi nå har fått på rad mot “Gutan”, har pussig nok kommet i mai. Alle våre fire seire der på 2000-tallet har kommet i september eller oktober. Så neste år får vi be NFF om bortekamp mot TIL ut på høsten en gang.

-

Situasjonen:

Vi har fjorten poeng, og det er dobbelt så mange som jeg før sesongen hadde i mitt budsjett til 35 poeng som antagelig vil gi ny kontrakt. Det er ti poeng ned til Stabæk og Start på direkte nedrykk, og det er åtte poeng til VIF på kvalik. Slik sett ser det bra ut, men det er ennå 22 kamper igjen. Tar vi 21 poeng på disse – dvs. Norling-nivå (som var 29 poeng på 30 kamper), skal plassen være reddet.

Selv om nedrykk ikke virker kjempesannsynlig etter den gode starten, kan vi ikke helt avskrive nedrykksfaren ennå. Sarpsborg 08 er et godt eksempel på det. I 2013 lå de – i likhet med årets Brann-lag – på femteplass etter åtte runder. De hadde bare ett poeng mindre enn det Brann har nå, men de havnet likevel på kvalik det året, da de bare tok 18 poeng på de siste 22 kampene. Samme klubb klarte noe enda dårligere to år tidligere. Da lå de på sjetteplass med tretten poeng etter åtte runder, men tok bare åtte poeng på de 22 siste og endte 13 poeng bak trygg plass. Begge gangene var S08 – igjen i likhet med oss – nyopprykket.

Nå tror ikke jeg Brann faller ned på et slikt nivå, og jeg har fremdeles troen på en plass rundt midten. Men ingenting kan selvsagt utelukkes.

Ser vi oppover på tabellen, så er det de fire lagene som “alle” tippet øverst som ligger nettopp der – og som er de eneste som er over oss. Lillestrøm og Viking (og kanskje Haugesund) kan bli våre(?) største konkurrenter om en eventuell femteplass, som slett ikke skal være umulig. Og det er bare tre poeng til sølvplass, selv om vi (sammen med Haugesund) er de eneste som har spilt så mye som fem bortekamper.

(Fortsetter under bildene)

^ De hadde ikke engang bygget ferdig målet under oppvarmingen. Mulig Piotr fremdeles slet med øresus etter byggearbeidenes støy, da scoringen kom etter seks minutter. Foto: Alexander Osdal

^ Innmarsj. Mulig jeg ble for vant til det i fjor – for jeg la ikke merke til det; men da jeg så kampen om igjen på Sumo, sa kommentatoren at de spilte OBOS-hymnen ved innmarsj… Foto: Alexander Osdal

^ Oppunder 100 Brann-supportere på bortefeltet som siden sist hadde blitt flyttet til en skikkelig tribune. Her ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Slukøret gjeng. Foto: Alexander Osdal

^ Den gamle bortetribunen var på stillaset til venstre for tribunen på motsatt kortside. Foto: Alexander Osdal

-

Kampen:

- 1. omgang: -

00:13 Allerede etter tretten sekunder kommer Brann til sin første avslutning. Brann går rett i angrep fra avspark og Fredrik Haugen skyter fra rett utenfor sekstenmeteren. Gudmund Kongshavn redder.

06:00 – 1-0, SOFIEN MOUSSA: TIL overtar ballen ti meter inn på Branns halvdel når Haugen tryner idet vi får en overgangsmulighet. Amin Nouri hindrer ikke Sigurdarson i å slå inn fra vår høyreside mot bakerste stolpe hvor Ruben Kristiansen ikke klarer å hindre at ballen når frem til Moussa. Sistnevnte setter frem en fot og får ballen inn ved nærmeste stolpe bak en muligens noe passiv Piotr Leciejewski.

09:40: Amin Nouri slår inn foran mål, men når hverken Mads Hvilsom eller Jakob Orlov.

14:35 Nouri legger inn fra venstre, men hjemmelaget klarerer.

15:05: Kristiansen skyter fra 23 meters skrått hold, men rett i klypene på Kongshavn.

18:40: Erik Huseklepp legger inn fra venstre mot bakerste hvor Orlov er veldig nære på å nå frem .

25:00: Haugen med et frispark fra 25 meter. Det går rett i et hode i muren. Brann vinner ballen tilbake og Bismar Acosta slår mot Daniel Braaten på bakerste, men som er offside.

26:50: Haugen slår høyt og langt inn i feltet mot Hvilsom som ikke når innlegget med hodet.

30:15: Kristiansen slår en corner fra høyre mot bakerste hvor Acosta rager opp og header like utenfor nærmeste stolpe fra seks meter.

32:35; gult kort, TIL: Aron Sigurdarson for ufin behandling av Nouri ute ved sidelinjen.

35:10: Hvilsom skyter fra innsiden av sekstenmeterhjørnet, men utenfor lengste stolpe.

38:35; gult kort, TIL: Kent-Are Antonsen for en takling på Nouri.

41:50: Sigurdarson skyter knallhardt fra 17 meter, men rett i en Brann-spiller.

44:00: Moussa ligger på bakken. Acosta har dultet borti ham.

45:00 + 0:35: Sigurdarson skyter et frispark fra ti meter utenfor sekstenmeterhjørnet mot nærmeste hjørne, og Piotr er nede ved stolpen og slår til corner.

45:00 + 1:25: Pause

- 2. omgang: -

45:00;-> bytte Brann: Kristoffer Larsen inn for Erik Huseklepp.

45:00; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

47:55; gult kort, Brann: Mads Hvilsom for en takling på Kent-Are Antonsen 35 sekunder tidligere.

48:25: Christian Landu Landu skyter over fra like utenfor sekstenmeteren.

49:25: Magnus Andersen skyter fra 21 meter og Piotr bokser til corner.

51:55: Haugen med et skuddforsøk fra 18 meter, men det blokkeres umiddelbart.

63:05: Kristoffer Larsen slår et frispark inn i feltet hvor Hvilsom header over fra tolv meter.

63:35; -> bytte, TIL: Mikael Ingebrigtsen inn for Aron Sigurdarson.

66:40: Demidov får akkurat klarert i siste liten når Andersen legger inn.

67:50: Magnar Ødegaard med frispark fra 25 meter. Piotr slår til corner.

68:30: Vadim Demidov klarerer til corner fra femmeteren når Antonsen legger inn fra vår høyreside.

69:40: TIL presser, men plasserer et innlegg bak mål. Piotr dytter til sin tidligere lagkompis Simen Wangberg som i sekundene før dyttet polakken over ende.

70:35; -> bytte TIL: Thomas Lehne Olsen inn for Runar Espejord.

70:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Mads Hvilsom.

72:00: Demidov med et mislykket forsøk på brasse.

72:20 Karadas med et mislykket volleyforsøk fra 23 meter. Langt utenfor.

75:25: TIL med en småfarlighet, men litt flipperspill gjør at ballen til slutt triller inn til Piotr.

76:05: Moussa med skuddforsøk fra skrått hold et par meter utenfor sekstenmeteren, men det blokkeres.

77:30; -> gult kort, Brann: Bismar Acosta for en tøff takling på Moussa.

78:25: Moussa hopper opp ved sekstenmeteren på et frispark som slås høyt inn i feltet, men ballen går rolig inn til Piotr.

86:35; -> bytte TIL: Jostein Gundersen inn for Sofien Moussa.

88:25: Kristiansen slår høyt inn i feltet hvor Karadas rager høyest og header fra ni meter. Kongshavn er helt nede ved stolpen og redder.

89:15: Larsen slår et skru-frispark av Haugen-kvalitet inn i feltet, og på elleve meter header Braaten over.

90:00 + 0:40: Kristiansen slår inn fra venstre, men det går via Antonsen og helt over til motsatt hvor Larsen legger inn igjen mot bakeste. Karadas stuper frem og ligger vannrett i luften på femmeteren når han header utenfor.

90:00 + 1:15: Haugen slår frem mot Skålevik i bakrommet, og han får en fot på ballen vel femten meter fra mål – og setter ballen i stolpen! Men han er avvinket for offside.

90:00 + 3:45: Kampen er slutt.

Publikum:

4000 tilskuere, og ingen skal påstå det koker på Alfheim. De har to små supportergjenger; en på hver langside.

Vi var i underkant av 100 Brann-supportere. Vi ga vel ikke akkurat kjempemye lyd fra oss, men vi sang nå innimellom. Det var en veldig stor andel av det som antagelig var lokalt boende Brann-fans, og ikke mer enn et par titalls som hadde reist helt fra Bergen.
-

Brann etter åtte runder siste ti sesonger:

År S-U-T Målf. +/- Po. Hjemmek. Sluttpl.
2007 5-2-1 17-11 +6 17 p 4 hjemmek. 1.pl.
2008 4-2-2 12-12 +0 14 p 4 hjemmek. 8.pl.
2009 2-3-3 12-14 -2 9 p 3 hjemmek. 5.pl.
2010 2-2-4 13-17 -4 8 p 5 hjemmek. 13.pl.
2011 4-1-3 14-11 +3 13 p 4 hjemmek. 4.pl.
2012 2-1-5 12-15 -3 7 p 4 hjemmek. 6.pl.
2013 5-0-3 11-10 +1 15 p 5 hjemmek. 8.pl.
2014 2-2-4 9-15 -6 8 p 3 hjemmek. 14.pl.
2015 3-4-1 10-7 +3 13 p 1.divisjon Opprykk
2016 4-2-2 8-7 +1 14 p 3 hjemmek. ?
 • I eliten har ikke Brann hatt så mange poeng etter åtte runder siden 2013 da vi hadde femten. Den gang hadde vi imidlertid spilt fem hjemmekamper. I år bare tre.
 • I eliten har vi ikke hatt så få tap etter åtte runder siden 2008. Den gang hadde vi spilt fire hjemmekamper. Vi endte til slutt på åttendeplass det året.
 • Brann har ikke hatt så få baklengs etter åtte runder i eliten siden 2006 da vi hadde seks baklengs. Vi tok sølv det året.
 • Brann har ikke hatt så få scoringer etter åtte runder siden 2003 da vi hadde syv scoringer. Vi ble nummer seks det året.
 • Brann har flere poeng i år enn på samme tid i fjor da vi spilte i 1.divisjon.

-

Brann mot TIL innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 26 13-7-6 48-32 46p
Tromsø 27 6-7-14 19-45 25p
Totalt 53 19-14-20 67-77 71p
 • Brann har sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot TIL. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi vant 3-0 på Alfheim i 2010.
 • Brann har fire strake serietap på Alfheim. Forrige poeng der kom i 2010 da vi vant 3-0.
 • Brann har fire strake seriekamper på Alfheim uten scoring. Forrige scoring der kom da vi vant 3-0 i 2010. Total målforskjell siden den seieren: 0-9…

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Tromsø – Brann 1-0 (1-0)

1-0: Sofiane Moussa (6.)

8. serierunde Tippeligaen. Alfheim Stadion. 4030 tilskuere. Dommer: Tommy SKjerven, Kaupanger IL. Gult kort: Aron Sigurdason og Kent-Are Antonsen, Tromsø, Mads Hvilsom og Bismar Acosta, Brann.

Tromsø (4-4-2): Gudmund Taksdal Kongshavn – Hans Eriksen Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Christian Landu Landu, Jonas Johansen, Aron Sigurdarson (Mikael Ingebrigtsen fra 64.) – Runar Espejord (Thomas Lehne Olsen fra 71.) – Sofiane Moussa (Jostein Gundersen fra 87.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Daniel Braaten, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen – Erik Huseklepp (Kristoffer Larsen fra 46.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 46.), Mads Hvilsom (Azar Karadas fra 71.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til TIL (VG), 3-3 (BT)
Avslutninger: 11-7 til Brann (NTB), 10-7 til Brann (Opta)
Avslutninger på mål: 4-2 til TIL (NTB), 4-2 til TIL (Opta)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 6-1 til Brann (mine tall)
Ballinnehav: 49 % til Brann (Opta)

-

SPILLERSTATISTIKK:

Tallene for hver kamp indikerer spilte minutter
Fete tall = startet kamp
Tall i parantes = mål scoret i kampen
Gult = gult kort
Rødt = rødt kort

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Totalt 720 361 647 604 116 0 594 0
Kamp 8 5 8 7 2 0 8 0
Startet 8 4 8 7 1 0 6 0
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 2 0 1 1 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Totalt 447 423 97 58 720 59 720 720
Kamp 7 6 3 6 8 3 8 8
Startet 6 5 1 0 8 0 8 8
Mål 1 0 1 1 0 0 0 0
Gule 0 1 1 1 1 0 0 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
-
Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Totalt 720 412 0 0 77 193 232 0
Kamp 8 6 0 0 2 5 4 0
Startet 8 5 0 0 1 1 3 0
Mål 0 2 0 0 0 0 0 0
Gule 0 0 0 0 0 1 1 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Annonse