Viser arkivet for juli, 2016

Beste kampen på år og dag

Bismar, Sivert, Huseklepp – og “selvmål Skagestad”
Og Azar som fant målet i sin andre kamp på rad
Og enda et av eidaren – “da va’kkje te å tru”
Han foran meg var ekstra glad – han fanget Pikachu

Vi gnir oss litt i øynene, og TROR knapt det som skjer
Men Brann som scoret sjelden, scorer hjemme bare mer
Først fire mål mot “Engen”, og nå seks mot Aalesund
Og dette er et Brann-lag som var tippet helt i bunn!

Ja hjemme er vi gode, vi har vunnet siste syv
Og offensivt har Nilsens Brann tatt flere lange klyv
Mot Aalesund så sprudlet vi, sånt liker vi å se
Og bortelagets keeper, han fikk aldri stå i fred

Når Azar scorer to på det kvarteret han er inne
Og hele laget lyser «vi vil vinne, vinne, vinne!»
Når Brann vil gå på mål, og det er mål og mål vi ser
Da er det gøy på Stadda, vi må bare bli litt fler’

For Stadion var glissent, selv med høy plass på tabellen
Men kanskje det blir bedre etter 6-0 denne kvelden?
Hvis ikke, er nok det som trigger folk til Stadda-turer
at Stadion blir full av sjeldne Pokémon-figurer

-

6-0 over AaFK… Makan til fest! At det laget vi har sett score totalt ti mål i de to siste hjemmekampene, er det samme som scoret seks på de første seks stadionoppgjørene, er smått utrolig. “Kjedelige Brann” har plutselig blomstret til en fargerik bukett av angrepsfotball og mange mål. På hjemmebane i det minste.

Nå skal det riktignok sies at både AaFK og VIF ikke akkurat er av de største gullkandidatene. Tross alt trenes jo VIF av Kjetil Rekdal, og AaFK sliter sikkert fremdeles med ettervirkningene av samme mann som forlot klubben for fire år siden. Ok, det var tøvete sagt. Jeg innrømmer det. Men når vi først er inne på “ting som skal sies”, så sier jeg at slike enveiskjørte målfester tilhører sjeldenheten i Tippeligaen. Faktisk er eneste klubb som har klart tilsvarende kalasseier denne sesongen…. pussig nok…. Aalesund… (Edit lørdag kl 1718: ja selvsagt klarte RBK det også så snart denne bloggen var lagt ut…)

For vi har også møtt andre bunnkandidater på hjemmebane denne sesongen, og det har ikke akkurat vært gladfotball og målkalas i de kampene. Men nå er vi så definitivt på vei mot noe. Dette var en underholdning vi ikke har sett maken til på Stadion på flere år. Ikke bare scoret vi seks mål, og ikke bare fikk vi vår største serieseier på femten år. Men vi angrep og skapte sjanser og var sunnmøringene fullstendig overlegne. Min opptelling etter å ha sett kampen om igjen, forteller at Brann kom til femten (!) avslutninger innenfor sekstenmeteren. Aalesund kom til null (utropstegn i parantes for det også).

Men i tillegg til å være gode selv, må det også sies (igjen) at vi fikk god hjelp av et forferdelig AaFK-forsvar og en klønete keeper. Sunnmøringer er beryktet for å være gnitne, men her var det en gavmildhet man ikke trodde var mulig på Vestlandet nord for Stad. Selvmål, slett forsvarsarbeid, dårlige markeringer, keeper med såpe på hanskene… og ja… en dommer som ga oss et kanskje litt billig straffe – og ålesunderne et rødt kort som muligens var litt strengt. Men dommeren var tross alt ikke sunnmøring, så han har lov å være gavmild. Så lenge det gagner oss.

Fortsetter det slik ut over høsten, blir det gøy! (Innlysende i grunn). Nå gjelder bare det like opplagte: Holde på denne hjemmeformen og få skikk på borteformen. Stabæk-kampen sist var i så måte kanskje et lite steg på veien, men vi må tørre litt mer også borte nå som plassen i praksis er sikret og vi allerede har vist at vi kan så lenge vi er innenbys. Nå blir imidlertid programmet tøffere fremover: Gullutfordrer Odd i Skien og bronseplasserte Godset på Stadion. Så kommer poengdesperate VIF i Oslo, før serielederen står for tur på vårt grønne hjemmegress. Så skal vi til Haugesund og møte en medaljerival der. Skolene har ferie, men nå er det eksamenstid for Brann.

Selve kampen kan fort oppsummeres slik: AaFK hang noenlunde følge en stund, men etter hvert ble det bare mer og mer Brann. Det første målet var et krigemål av Bismar Acosta og det andre var et selvmål der Daniel Braaten var siste Brann-spiller på ballen. Dermed stod det 2-0 til lunch. Siden ble det 3-0 på enda et krigemål – denne gang av Sivert Heltne Nilsen, 4-0 på et muligens billig straffe, AaFK fikk et like tilsynelatende strengt rødt kort, og elleve mot ti var det bare Brann, Brann og Brann. De to siste målene ble scoret av superinnbytter Azar Karadas som hadde rukket å få begge målene før han hadde vært på banen i ti minutter. Det første var det opplagte Azar-målet; en heading, det andre var det mer sjeldne Azar-målet med beina. Denne gang etter enda mer svakt forsvarsarbeid av sunnmøringene.

Og apropos superinnbytter: Halvparten av årets 22 seriemål for Brann har blitt scoret av innbyttere. Derav fire av Azar.
-

Slik får Brann bronse:

Situasjonen er at vi før lørdagens og søndagens kamper er to poeng bak bronse og tre poeng bak sølv. Med andre ord; vi vil max ligge hhv fem og seks poeng bak etter denne runden. Avstanden ned til kvalik vil være minimum 15 poeng. Kanskje så mye som 17. Dette kan ikke gå galt nå. Kanskje ikke engang om vi skulle tape samtlige tretten gjenstående kamper!

Nå skal jeg ikke gi folk fra andre steder i landet (hvis noen derfra leser Brann-blogg) vann på sin mølle av bergensfordommer, men slik Brann har utviklet seg i det siste – og det faktum at vi ligger der vi ligger på tabellen, må de da kunne gi oss lov til å si at medalje ikke er umulig for dette laget? Neida, jeg skrev ikke “gull”. For det tar vi ikke. Neppe sølv heller. Men er bronse umulig? Joda, jeg regner fremdeles RBK, Odd og Godset som de største favorittene til medalje. Men bronse kan da vel ikke være helt umulig å tilrive seg?

Typisk bergensk optimiske, vil kanskje noen fordomsfulle østlendinger si. Og kanskje det er nettopp fordomsfullt av meg å si at de vil si det. Men muligheten for bronse er der. På finurlig vis ender de fleste kampene mellom våre tabellrivaler uavgjort i budsjettet for Brann-medalje under.

Her er et forslag til hvordan vi kan klare bronse. Budsjettet skal vedtas i Stortinget etter ferien.

Tallene indikerer altså budsjettert poengfangst.

nå: Brann 30p FKH 28 p Viking 26p MFK 25p Gods 32p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po. mot po.
17 - - RBK b 0 Odd b 0 S08 h 3 LSK b 1
18 Odd b 0 SIL h 3 RBK h 0 VIF b 1 Stab h 3
19 Gods h 3 Stab b 1 SIL b 1 B/G h 3 Brann b 0
20 VIF b 1 TIL h 3 Stab h 3 AaFK b 3 Start h 3
21 RBK h 0 LSK b 1 TIL b 3 Odd h 1 S08 b 1
22 FKH b 1 Brann h 1 LSK h 3 Gods b 1 MFK h 1
23 Vik h 3 MFK b 1 Brann b 0 FKH h 1 VIF b 1
24 B/G b 1 VIF h 3 MFK h 1 Vik b 1 AaFK b 1
25 TIL h 3 Start b 3 S08 b 3 RBK h 1 Odd h 0
26 SIL b 0 S08 h 3 Start h 3 TIL b 3 B/G b 3
27 LSK h 3 Odd b 0 Gods b 1 SIL h 3 Vik h 1
28 MFK h 1 B/G h 3 AaFK h 3 Brann b 1 SIL b 3
29 Start b 3 AaFK b 0 B/G b 1 Stab h 3 RBK h 0
30 S08 h 3 Gods h 1 VIF h 3 LSK b 1 FKH b 1
Fra nå: 22p Fra nå: 23p Fra nå: 25p Fra nå: 26p Fra nå: 19p
Totalt: 52p Totalt: 51p Totalt: 51p Totalt: 51p Totalt: 51p

(Fortsetter under bildene)

^ Innmarsj med glisne tribuner. Fotos: Alexander Osdal

^ Alltid noe å feire etter kamp på Stadion. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

1. omgang: -

11:20: Fredrik Haugen sender en stikker mot Jakob Orlov som er presset av to AaFK-spillere og avslutter fra et par meter utenfor femmeterhjørnet. Det går via en ålesunder og til corner.

16:20: Et pent angrep av Brann. Amin Nouri og Deyver Vega kombinerer på høyrekanten og til slutt slår Nouri inn foran mål. Der finner han Kristoffer Barmens hode, men den upressede headingen fra syv-åtte meter er ikke like bra som forarbeidet og går rett på keeper.

18:30: Nouri forsøker et skudd fra 25 meters skrått hold, og var sikkert ment å treffe Orlov inne i feltet. AaFK klarerer.

22:56 – 1-0, BISMAR ACOSTA: Scoring etter dødball! Fredrik Haugen slår et frispark fra høyre og inn mot bakerste hvor Acosta demper på brystet og får i møljen kriget ballen inn ved stolpen fra én meters hold.

28:20: Haugen slår en corner fra venstre og Orlov kommer på nærmeste og header over fra fire meter.

31:50: Barmen gjør forarbeidet og gir til Haugen som får kommet til avslutning fra femten meter. Keeper er nede og slår til corner.

32:10: Ruben Kristiansen skyter utenfor på direkten fra 22 meter.

33:10: Barmen slår mot Orlov på bakerste, men bortelaget får headet vekk.

37:29 – 2-0, SELVMÅL, Edvard Skagestad: Barmen finner Daniel Braaten som kommer på venstresiden av sekstenmeteren, og sistnevnte skyter fra vel ti meters relativt spiss vinkel. Det er mulig han forsøkte å nå Orlov på bakerste, men ballen treffer Skagestad som setter ballen i eget mål fra fire meter.

Angrepet startet med at Piotr Leciejewski spaket ut et tilbakespill, hadde fire trekk og tok elleve sekunder.

40:10: Braaten stjeler med seg ballen midt på AaFKs halvdel, kommer seg fremover og gir til Haugen som skyter fra 24 meters skrått hold. Det går utenfor lengste stolpe.

45:00 + 1:00: Pause. Brann har hatt seks avslutninger innenfor sekstenmeteren. AaFK har hatt null.

2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

46:15: Haugen med frispark fra høyre mot nærmeste. Orlov rager høyest på femmeteren, men headingen går over.

47:00: Aron Elís Thrándarson er tilsynelatende nesten alene igjennom, men avblåses for offside.

50:00: Haugen skyter noen meter utenfor fra nitten meter.

53:45: Kristiansen legger inn, men rett i klypene til Lars Cramer.

55:15; -> bytte AaFK: Oddbjørn Lie inn for Marlinho

55:40; -> bytte AaFK: Sondre Brunstad Fet inn for Adam Örn Ararson

57:40: Huseklepp herjer på venstrekanten og kommer til avslutning fra spiss vinkel like utenfor femmeteren. Den går rett i keepers bein og til corner.

58:13 – 3-0, SIVERT HELTNE NILSEN: Corner fra venstre ved Haugen, Cramer mister ballen, Acosta får kriget ballen til Heltne Nilsen som skyter fra fire meter. Det går tilsynelatende via Skagestad (igjen!) og inn ved nærmeste stolpe. Rotemål, men likevel mål.

61:55: Corner fra Haugen og Heltne Nilsen avslutter utenfor fra syv meter.

63:55: Så får vi straffe når Orlov går i bakken i duell med Daníel Leó Grétarsson inne i feltet. Så noe billig ut, og jeg ble litt overrasket da dommer pekte på straffemerket. I følge de nye reglene skal visst dommeren kunne gi gult i stedet for rødt kort til siste forsvarer hvis han mener fellingen ikke var gjort med overlegg. Men dommeren valgte å sende ut Grétarsson. Vi hadde nok vært i harnisk om det var oss som fikk straffe og rødt kort imot i den situasjonen.

64:00; rødt kort, AaFK: Daníel Leó Grétarsson.

64:55 – 4-0, ERIK HUSEKLEPP, str: Huseklepp sender ballen mot høyre hjørne. Keeper går motsatt vei.

65:35; -> bytte Brann: Jonas Grønner inn for Vadim Demidov. Fødsel på gang?

66:55; -> bytte AaFK: Tero Mäntylä inn for Bjørn Helge Riise. Flere fødsler på gang?

68:45: Huseklepp og Kristiansen samarbeider på venstresiden igjen. Sistnevnte legger ut til Braaten som avslutter fra seks meter. Den går via foten på en ålesunder og til corner.

69:10: Corner fra Haugen. Barmen kommer på nærmeste og header over fra siden av femmeteren.

69:55: Huseklepp skyter fra skrått hold tyve centimeter utenfor straffefeltet, men det blokkeres.

70:15; gult kort, Brann: Jonas Grønner for felling av Mos.

70:55: Piotr må bokse vekk et frispark fra over 25 meters skrått hold.

72:00: Huseklepp med innlegg fra venstre mot Orlov, men keeper tar det.

73:30: Kristiansen legger ut til Huseklepp som skyter fra syv meter, men rett i en AaFK’er.

74:00: Det slås fint igjennom fra Huseklepp mot Barmen, men ballen går helt inn til keeper.

74:50, -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

76:00: Huseklepp skyter fra 25 meter, men det går ufarlig inn langs bakken til keeper.

76:38 – 5-0, AZAR KARADAS: Etter mindre enn to minutter på banen scorer han! Haugen slår langt over til venstresiden hvor Huseklepp er. Sandsligutten slår inn og på ni meters hold er Azar og header nærmest bakover og inn i lengste hjørne. Typisk Azar!

Brann vant ballen midt på egen halvdel, angrepet tok seksten sekunder og hadde seks trekk.

78:50: AaFK kommer til avslutning!!! Fra 25 meter forsøker Thrándarson seg, men det går helt ufarlig inn til Piotr.

80:35: Kristiansen med elleville Kristoffer Larsen-momenter igjen!

82:05: Cramer glipper på en corner igjen, og etter hvert skyter Nilsen utenfor fra atten meter.

82:55: Nouri slår inn, men det går inn til keeper.

84:38 – 6-0, AZAR KARADAS: Barmen slår inn fra høyre mot bakerste. På femmeteren mislykkes AaFK med en klarering som går rett til Karadas som scorer fra fire meter. Med foten! To mål av eidaren etter mindre enn ti minutter på banen.

Vi hadde foran målet ballen i seks sekunder fra et kast tolv meter fra AaFKs dødlinje.

86:35: Haugen skyter fra tolv-tretten meters ganske skrå vinkel, men utenfor lengste stolpe.

90:00 + 0:10: Braaten gir ut til Haugen som skyter like utenfor fra sytten meter.

90:00 + 2:15: Haugen slår hardt inn fra dødlinjen, men AaFK klarerer.

90:00 + 2:35: Barmen skyter høøøøøyt over fra 30 meter.

90:00 + 3:00: Kampen er over.

-

Publikum:

10300 tilskuere er for dårlig når vi ligger der vi ligger – fellesferie eller ei. Det reelle fremmøtet var nok enda mindre. Stemningen ble etter hvert bra. Etter 4-1 mot VIF og 6-0 mot AaFK bør det bli mye bedre oppmøte i neste hjemmekamp mot Godset som for øyeblikket ligger på bronseplass.

For øvrig la jeg i forrige uke ut en blogg om partoutkortprisene i årets tippeliga. Litt seint å komme med den i juli kanskje, men neste års priser skal nok fastlegges om ikke mange månedene. Her er bloggen min som viser at Brann fremdeles er helt i pristoppen

-

Kuriosa:

 • Dette var Branns største serieseier siden 8-1 over Stabæk 24. mai 2001. Det var dessuten første gang siden 2013 at vi scoret seks mål i en seriekamp. Den gang vant vi 6-1 over Ulf. 2001 var også sist gang vi klarte å score ti mål over to hjemmekamper.
 • Brann har vunnet syv hjemmekamper på rad i serien. Sist vi ikke vant, var da vi spilte 0-0 mot Odd i årets første hjemmekamp. Sist vi vant så mange hjemmekamper på rad i eliteserien, var i 2013 da vi åpnet med seier i de åtte første. I eliteserien har for øvrig Brann 8-1-0 på de siste ni hjemmekampene. Forrige hjemmetap i eliten kom i nest siste hjemmekamp 2014, da vi tapte 1-2 for S08. Sist vi hadde så mange hjemmekamper på rad i eliten uten tap, var i 2012 da vi hadde ti (9-1-0).
 • Brann har nå tre strake kamper uten tap. Sist Brann unngikk tap i tre strake seriekamper var i 2.-4.runde.
 • Brann har scoret i tre seriekamper på rad. Sist vi scoret i tre eliteseriekamper på rad var i de fem siste rundene i 2014.
 • På hjemmebane har Brann scoret i syv kamper på rad. Sist vi ikke scoret hjemme, var da vi spilte 0-0 mot Odd 20. mars. Sist vi fikk syv hjemmekamper på rad i eliteserien med scoring, var da vi scoret i tolv på rad i 2013.
 • Tretten baklengs er det minste Brann har hatt etter sytten runder siden 1970 da vi hadde ti.
 • 30 poeng er det meste Brann har hatt etter sytten runder siden 2007 da vi hadde 35.

-

Branns toppserie-seire på minst seks mål:

Dato motstander h/b res.
02.09.51 Årstad borte 6-0
03.09.61 Ørn borte 7-0
04.05.63 Frigg hjemme 8-1
15.06.63 Sarpsborg hjemme 7-1
30.07.78 Steinkjer hjemme 9-1
15.10.78 Lyn hjemme 7-0
11.10.81 Haugar hjemme 6-0
09.10.83 Viking hjemme 9-2
25.08.96 Start hjemme 7-1
24.05.01 Stabæk hjemme 8-1
22.07.16 AaFK hjemme 6-0

Dette var altså ellevte gang i øverste serie at Brann vant med minst seks mål. Det var for øvrig bare tredje gang i øverste serie på Stadon at Brann vant med så mange mål uten å få baklengs. De to andre gangene var i 1978 og 1981.

-

Brann mot AaFK innbyrdes i serien:

Branns tall først
Sted Ka S-U-T Målf. Poeng
Bergen 11 8-2-1 22-7 26p
Ålesund 11 3-2-6 14-22 11p
Totalt 22 11-4-7 36-29 37p
 • Brann har fire strake seire mot AaFK i serien. Forrige poengtap mot dem kom 28. september 2013 da vi spilte 0-0 i Ålesund. Brann har syv strake seriekamper mot AaFK uten tap (6-1-0) Forrige tap mot dem kom 20. mai 2012 da vi tapte 0-2 i Ålesund.
 • Brann har fire strake hjemmeseire mot AaFK i serien. Forrige poengtap hjemme mot dem kom i 2011 da vi spilte 1-1. Brann er uten tap på de syv siste hjemmekampene (6-1-0) mot AaFK i serien. Forrige hjemmetap mot dem i serien kom i 2008 da vi tapte 1-2.
 • Brann har scoret i de ni siste hjemmekampene i serien mot AaFK. Sist vi ikke scoret mot dem i seriekamp på Stadion var i 2005 da vi spilte 0-0.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Aalesund 6-0 (2-0)

1-0: Bismar Acosta (23.)
2-0: Selvmål, Edvard Skagestad
3-0: Sivert Heltne Nilsen
4-0: Erik Huseklepp (str., 65.)
5-0: Azar Karadas (77.)
6-0: Azar Karadas (86.)

17. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 10.348 tilskuere.Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar IL. Gult kort: Jonas Grønner, Brann. Rødt kort: Daniel Leo Gretarsson, Aalesund.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov (k) (Jonas Grønner fra 66.), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 46.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra. 75.), Daniel Braaten .

Aalesund (4-5-1): Lars Cramer – Adam Arnarson (Sondre Brunstad Fet fra 55.), Edvard Skagestad, Daniel Gretarsson, Mikkel Kirkeskov – Marlon Da Silva (Oddbjørn Lie fra 56.), Bjørn Helge Riise (Tero Mäntylä fra 67.), Vebjørn Hoff, Peter Orry Larsen, Mustafa Abdellaoue – Aron Thrandarson.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 14-0 til Brann (BT)
Avslutninger: 23-1 (NTB), 24-1 (VG)
Avslutninger på mål: 11-1 (NTB og VG)
Avslutninger innenfor sekstenmeteren: 15-0 til Brann (mine tall). 6-0 i før pause, 9-0 etter.
Ballbesittelse: 63 % til Brann (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Totalt 1170 1168 1289 1299 501 90 1097 90
Kamp 13 14 16 15 7 1 15 1
Startet 13 13 16 15 5 1 12 1
Mål 2 1 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 2 2 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Totalt 736 618 187 190 1440 65 1440 1530
Kamp 16 10 7 13 16 5 16 17
Startet 8 7 2 0 16 0 16 17
Mål 3 0 1 4 0 0 0 2
Gule 0 1 2 1 2 0 1 2
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
-
Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Totalt 1530 919 0 0 457 503 511 0
Kamp 17 13 0 0 7 11 8 0
Startet 17 12 0 0 5 4 7 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 1 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BAs livedekning
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
AaFKs hjemmeside om kampen

Bortetrenden ble brutt

Med fordommer jeg skriver dette grådig frekke dikt
Om pappagutter, seilbåter, om bærums-soss og slikt
Om gensere rundt halsen og om fjonge døpenavn
Om golfere og folk med mye penger i sin favn

Brann hadde noen tilløp, men fikk lite til før hvilen
Nadderud var glissent, folk var reist til Frognerkilen
Eller var de hjemme og drakk champis ved bassenget?
Uansett så ventet vi på sjanser ganske lenge

Vi scorer sjelden borte, men mot Stabæk var det sånn
at Azar lurte stopperne med “Se! En Pokémon!!!”
Så headet han og scoret sånn som Azar gjerne gjør
Så gikk det fem minutt, og det stod uavgjort som før

Og uavgjort det var – og også uavgjort det ble
Så da fikk vi poeng, men skulle sanket alle tre
For Skaanes’en var nær, men brente alle sjansers mor
Og Vegas chip, den landet der hvor jordmor Matja bor

-

Vi lever i en crazy og uforutsigbar tid: Den ene helgen slipper Brann plutselig inn mål på hjemmebane – og den neste scorer vi like plutselig på bortebane. For Brann var inne i en forferdelig trend: Fire strake tap og fire strake bortekamper uten scoring. Hadde det samme skjedd også mot Stabæk, ville det vært første gang siden 1964 at vi ikke klarte å få mål i en eneste av fem strake bortekamper. Det ville også vært første gang i historien vi klarte kunststykket å både tape og gå målløse av banen i fem bortekamper etter hverandre i serien. Heldigvis klarte vi å unngå den slags pinligheter, og det ble som kjent både scoring og poeng på Nadderud.

Første omgang var sjansefattig, og Stabæk-fansen som prioriterte golf, tennis eller en svømmetur i hagebassenget, angret sikkert ikke på det. Kampens første virkelig store sjanse kom mot slutten av omgangen da Kasper Skaanes plutselig var alene med keeper. Han ble sikkert like forfjamset som alle oss andre som ikke trodde sjanser kunne være mulig i denne kampen, og avslutningen gikk dessverre i foten på Stabæks sistemann. Der burde det stått 1-0 til oss.

Andre omgang ble noe mer underholdende, og atter en gang skulle vi få en kjempemulighet. Denne gang var det Deyver Vega som fikk all verdens tid til å bomme – og gjorde nettopp det. Chip’en over keeper ble også en chip over målet. Her burde han forsøkt på noe litt enklere.

Kanskje ble vi snytt for straffe også da Kamal Issah fikk bruke fotballmessig tabubelagte kroppsdeler til å stoppe ballen inne i deres eget straffefelt.

En drøy halvtime før slutt gjorde Lars Arne Nilsen et dobbeltbytte som skulle vise seg å bli suksessfullt. Erik Huseklepp og Azar Karadas kom inn og ni minutter senere konstruerte de et flott mål sammen. Men gleden varte ikke lenge, og etter bare fem minutter var det igjen balanse i regnskapet. Det er en type regnskapsbalanse vi fint kunne klart oss uten. Når vi scoret først, vel og merke.

Det målet gjorde at Azar glapp på et par utrolige statistikker: Brann hadde nemlig før søndag vunnet alle de siste sytten seriekampene der han hadde scoret, og vi hadde vunnet alle elleve seriekamper der han hadde blitt målscorer som innbytter. Men denne gang holdt det ikke, så i seriekamper der Azar har scoret mål, står vi nå med 23 seire, en uavgjort og ett tap.

På overtid fikk også Fredrik Haugen en stor mulighet, men vinkelen ble til slutt så spiss at det ble umulig å balansere på den – så han deiste over ende før han fikk gjort noe mer nyttig med ballen. Dermed endte det 1-1 mot Stabæk i Bærum.

Og for sikkerhets skyld; i sekundet etter dommer blåste av kampen, skjøt Kristoffer Barmen (eller “Barmann” som speaker beleilig uttalte navnet) fra midtbanen og ballen duppet rett i mål. Mulig keeper hadde tatt den om kampen fremdeles pågikk, men det så faktisk ut som han forsøkte å ta den selv om dommer hadde blåst. Og han klarte det altså ikke… En scoring fra den avstanden på kampens siste spark, hadde vært tidenes seiersmål!

Dette var en kamp der vi skapte flest sjanser og burde vunnet. F.eks. hadde vi fem avslutninger innenfor sekstenmeteren, og som nevnt hadde vi tre muligheter alene med keeper. Stabæk scoret på sin eneste avslutning fra inne i feltet.

For øvrig fikk Dani Hatakka sin seriedebut for Brann. Grei nok, men han gjorde ikke noe som gjør at han bør beholde plassen på laget når Ruben Kristiansen er tilbake.

Publikum: Glissent og dødt på Nadderud, men borteseksjonen var smekkfull. 596 Brann-supportere var vi der, men stemningen ble så som så på bortetribunen som ikke akkurat gir god akustikk-hjelp.

Situasjonen: Femteplass nå etter å ha blitt forbigått av Haugesund denne runden. Avstanden til medalje har økt til fem poeng, ettersom Strømsgodset vant sin kamp. Molde, som jeg forventet ville være langt foran oss, er fremdeles i meget svak form og to poeng bak oss etter uavgjort hjemme mot talentløse Start. Medalje blir nok tøft, men også fjerdeplassen er interessant så lenge et av medaljelagene også vinner cupen. Da vil nemlig nummer fire i serien få e-cup. Med både Godset og RBK i kvartfinalene, er det ikke utenkelig at det kan skje.

Avstanden til kvalik er fjorten poeng, og jeg tror ikke det er noe vi trenger å bekymre oss for. Poenget i Bærum gjør at vi fremdeles ligger åtte poeng foran mitt skjema til 35 poeng, som nå bør være en rimelig trygg poengsum med tanke på å unngå nedrykk. Det vil være tidenes skrell om dette nå går galt!

(Fortsetter under bildene)

^ Tennisbane må det være utenfor stadion. Ellers er det ikke skikkelig Bærum. Foto: Alexander Osdal

^ 596 spente Brann-supportere ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Innmarsj. Foto: Alexander Osdal

^ Kampen er over. Kristoffer “Barmann” (som speaker sa), er sur for at skuddet hans etter dommeren blåste av – gikk inn… Foto: Alexander Osdal
-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

04:50: Deyver Vega med et skuddforsøk fra over 25 meter, men det blokkeres.

07:45: Vega utfordrer rett innenfor sekstenmeterhjørnet, men hans innleggsforsøk mot bakerste går ut over linjen på andre siden av mål.

14:15: Amin Nouri gjør et godt forarbeid på venstresiden, men innlegget er ikke like bra og går inn i klypene til keeper.

19:30: Ernest Asante skyter fra 50(!) meter, men sånt lurer jo ikke Piotr Leciejewski.

20:50: Jakob Orlov med et slapt skuddforsøk (eller var det forsøk på fremspill?) fra 25 meter etter en retur. Men det klareres.

21:15: Kristoffer Barmen slår inn, men Vega får ikke skikkelig treff fra syv meter, og det blir et mislykket skudd utenfor nærmeste stolpe.

Etter dette gikk det over tyve minutter før dert skjedde noe spennende.

42:25: Bismar Acosta slår langt frem mot Vega som forsøker å utfordre og skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Det blokkeres umiddelbart og returen går i hånden til Vega som dermed blir avblåst for hands.

44:05: Kampens til nå største mulighet når Daniel Braaten sender frem til Kasper Skaanes som løper i bakrom og kommer alene med keeper. Fra litt skrått hold skyter han fra ti meter, men rett i foten til Stabæks sistemann.

45:00: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Stabæk: Daniel Granli inn for Jeppe Moe

47:35: Nouri header vekk et småfarlig innlegg fra Njie, som er nære på å nå frem til Asante like utenfor femmeteren.

49:25; gult kort, Stabæk: Kamal Issah for en felling av Vega.

51:55: Birger Meling med et småfarlig frispark fra siden, som Ohi Omoijuanfo er nære på å treffe med hodet inne i feltet, men det går ut på motsatt side.

52:55: Seriedebutant Dani Hatakka fyrer løs fra 30 meter, men langt utenfor.

55:25: Det ropes på hands på Issah inne i Stabæk-feltet, men dommeren har ikke sett noe som kvalifiserer til straffe. Reprisene på Sumo-opptaket kan tyde på at ballen treffer armen hans.

57:00; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

57:10: -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Daniel Braaten.

58:05: Moussa Njie skyter fra ti meter utenfor sekstenmeterhjørnet, Piotr må slå over mål til corner.

59:40: Huseklepp, Karadas og Skaanes gjør forarbeidet, og så sender Vega inn foran mål fra like utenfor sekstenmeterhjørnet, men rett i klypene på keeper.

60:45: Vega får muligheten alene med keeper når Daniel Granli dummer seg ut i Stabæks forsvar, men fra ti meters skrått hold forsøker han å chippe over keeper – men chippet like godt over målet også. Her kunne han gjort det enklere…

62:25; -> bytte Stabæk: Agon Mehmeti inn for Ohi Omoijuanfo

64:45: Piotr ute og avverger når det spilles i bakrom mot Njie.

66:05 – 0-1, AZAR KARADAS: Barmen gir til Huseklepp på venstrekanten. Han utfordrer Granli og slår inn. På syv meter rager Karadas opp i kjent stil og header inn i lengste hjørne!

Innbytterne med scoring og assist her altså. Angrepet tok 25 sekunder, ballen ble vunnet vel tyve meter inn på Stabæks halvdel etter et Stabæk-kast, og det var åtte trekk i angrepet.

71:25 – 1-1, KAMAL ISSAH: Og ledelsen skulle bare vare i fem minutter og tyve sekunder… Stabæk kombinerer i utkanten av sekstenmeteren og Acosta klarer ikke å hindre at Issah fra fjorten meters skrått hold setter ballen i nærmeste kryss. Dette var faktisk Stabæks første avslutning fra inne i straffefeltet.

72:35; bytte Stabæk: Luc Kassi inn for Giorgi Gorozia

76:10 -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Deyver Vega

77:00: Issah skyter fra mer enn 25 meters skrått hold, og det går like utenfor lengste stolpe.

81:00: Nicolai Næss med frispark fra 30 meter, som han sender over.

83:10: Et fremspill er nære på å nå Mehmeti, men går inn til Piotr.

84:20; gult kort, Stabæk: Luc Kassi for å stanse Karadas med ulovlige midler når han var på full fart fremover.

85:15: Haugen med et frispark som slås høyt inn i feltet. Det heades over fra syv meter, men vi ble avvinket for offside.

86:05: Haugen finner Karadas som kommer alene, men avvinkes for offside – noe som i så fall må ha vært hårfint.

90:00 + 0:10: Issah med et godt innlegg som er nære på å nå frem til en blå, men vi får klarert.

90:00 + 0:30: Haugen spilles alene igjennom av Nouri, men kommer for skrått på når han skal runde keeper – og faller og mister ballen ut over dødlinjen.

90:00 + 4:00: Kampen er over. Barmen skyter fra midtbanen i sekundet etter fløytestøtet. Og ballen går faktisk i mål! Keeper hadde sikkert tatt det om kampen ikke var blåst av, men det så faktisk ut som at han forsøkte å ta det likevel. Det skulle tatt seg ut om dommer blåste av etter at ballen var skutt…

-

Kuriosa:

 • Sist Brann vant to seriekamper på rad var i 6. og 7.runde da vi slo Viking 1-0 borte og Sogndal 2-0 hjemme. Vi klarte det ikke denne gangen heller.
  Brann hadde før søndag fire strake bortetap i serien. Sist vi tok poeng borte var da vi slo Viking 1-0 20. april.
 • Brann har scoret i to seriekamper på rad, og sist vi klarte det var i 6. og 7. runde da vi slo Viking 1-0 borte før vi slo Sogndal 2-0 hjemme.
 • Brann hadde før søndag fire strake bortekamper i serien uten å score, men klarte det endelig. Sist vi scoret borte var i 6. serierunde mot Viking. Hadde vi gått også denne runden uten å score, hadde det vært første gang siden 1964 at Brann ikke klarte å score i fem bortekamper på rad på øverste nivå. Den gang rykket vi ned og gikk vi målløse av banen i de åtte siste bortekampene (av ni), og i tillegg scoret vi heller ikke i den første bortekampen da vi var tilbake på øverste nivå i 1968.
 • Brann har aldri tidligere både tapt og gått målløse av banen i fem strake bortekamper på øverste nivå. Det unngikk vi heldigvis mot Stabæk.
 • Brann har sluppet inn mål i tre seriekamper på rad. Sist vi slapp inn mål i tre eliteseriekamper på rad var i de elleve siste seriekampene 2014.
 • Brann har sluppet inn mål i fem strake bortekamper. Sist vi holdt nullen borte var da vi vant 1-0 over Viking 20. april. I 2014 slapp vi inn mål i de syv siste bortekampene.
 • Dette var vår første uavgjort-kamp i serien siden andre runde.
 • 27 poeng er det meste vi har hatt etter 16 runder siden vi hadde 32 i 2007.
 • 16 mål er det minste vi har hatt etter 16 runder siden vi hadde 15 i 1991.
 • 13 baklengs er det minste vi har hatt etter 16 runder siden vi hadde 10 i 1970.

-

Brann mot Stabæk innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 19 10-5-4 47-24 35p
Bærum/Oslo 19 5-4-10 21-39 19p
Totalt 38 15-9-14 68-63 54p
 • Brann står uten tap (1-3-0) i de fire siste bortekampene mot Stabæk i serien. Forrige tap mot dem i Bærum kom i 2010 da Stabæk vant 2-1.
 • Brann har scoret i de tretten siste seriekampene mot Stabæk. Sist vi ikke scoret mot dem i serien var på Nadderud i 2008 da vi tapte 0-3.

-
KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Stabæk – Brann 1-1 (0-0)

0-1: Azar Karadas (69.)
1-1: Kamal Issah (72.)

16. serierunde i Tippeligaen. Nadderud Stadion. 3.894 tilskuere. Dommer: Dag Vidar Hafsås (Kolstad Fotball). Gult kort: Kamal Issah og Luc Kassi, Stabæk.

Stabæk (4-2-3-1): Mande Sayouba – Birger Meling, Morten Morisbak Skjønsberg (k), Nicolai Næss, Jeppe Moe (Daniel Granli fra 46.) – Nicholas Holland Grossman, Kamal Issah – Ernest Asante, Giorgi Gorozia (Luc Kassi fra 73.), Moussa Njie – Ohi Omoijuanfo (Agon Mehmeti fra 63).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Dani Hatakka, Bismar Acosta, Vadim Demidov (k), Amin Nouri – Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes – Deyver Vega (Fredrik Haugen fra 76.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 57.), Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 57.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til Brann (BT)
Ballbesittelse: 41 % til Brann (VG)
Avslutninger: 8-5 til Brann (NTB), 6-2 til Brann (VG)
Avslutninger på mål: 3-3 (NTB og VG)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 5-1 til Brann (mine egne tall) 3-0 før pause og 2-1 etter.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Totalt 1080 1078 1199 1234 476 90 1007 90
Kamp 12 13 15 14 6 1 14 1
Startet 12 12 15 14 5 1 11 1
Mål 1 1 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 2 2 1 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Totalt 691 618 187 174 1350 65 1350 1440
Kamp 15 10 7 12 15 5 15 16
Startet 8 7 2 0 15 0 15 16
Mål 2 0 1 2 0 0 0 1
Gule 0 1 2 1 2 0 1 2
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
-
Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Totalt 1440 845 0 0 457 503 466 0
Kamp 16 12 0 0 7 11 7 0
Startet 16 11 0 0 5 4 6 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 1 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Sesongkortpriser 2016

Årets mest nerdete og tidkrevende bloggprosjekt er endelig klart. Skulle selvsagt vært presentert for lenge siden.

Brann er i 2016-sesongen fremdeles blant de dyreste i Tippeligaen på sesongkort (eller partoutkort, som det heter i Bergen), men hvorvidt vi er aller dyrest kommer an på hvordan man regner. F.eks. var ikke prisene på årets sesongkort på Brann Stadion jevnt over så ille inntil prisøkningen i november. Branns aller billigste seksjoner kommer i flere av kategoriene meget godt ut, men prissnittet vårt er likevel gjennomgående høyt.

Når det gjelder Branns prissnitt (regnet ut fra antall seter i hver prisklasse), må man ta med i beregningen at det ligger i norgestoppen til tross for at vi er klubben med nest størst andel potensielle sesongkortplasser på kortsidene. Hele 56,8 % av plassene der Brann tilbyr ordinære sesongkort (altså plassene utenom såkalt “pølse-vip”, vip-plasser og bataljonsfeltene) er på kortsidene. Hos de andre klubbene har Glimt 26 % av de potensielle sesongkortplassene sine på kortsiden, RBK 26,5 %, MFK 42,3 %, AaFK 27,5 %, Viking 59,3 %, Start 35,4 %, Odd 28 % og LSK 21,4 %. Resten av klubbene tilbyr sesongkort kun på langsidene. Kortsideplasser trekker jo normalt prissnittet ned, og dermed får de som kun har sesongkort på langsidene et kunstig høyt prissnitt i sammenligning med dem som har det.

Sammenligner man langside med langside og ikke minst kortside med kortside, kommer nemlig Brann dårligere ut. På kortsidebilletter har vi det klart høyeste prissnittet både for voksne, studenter og to voksne + to barn. For barn og honnør var kortsideprisene imidlertid meget gode frem til prisene økte i vinter. F.eks. hadde vi på kortsidene landets billigste plasser for honnør frem til prisøkningen i november, og det samme for barn frem til prisøkningen ved nyttår. Etter nyttår hadde vi det høyeste prissnittet for kortsideplasser for barn.

Noen vil gjerne hevde at Brann Stadion har bedre fasiliteter enn mange av klubbene i denne statistikken, og det er forsåvidt riktig. F.eks. har vi tak over alle sittetribunene – noe ikke alle har. Når det er sagt; har man plass på de nederste radene blir man våt likevel hvis det blåser litt. Og sammenlignet med f.eks. Molde, RBK, Viking, Start og VIF, så har vi ikke noe bedre stadion. Bl.a. pga stolpene og den relativt lange avstanden til banen på en av våre langsider. De ordinære sitteplassene på Brann Stadion som er dyrest (rad 1-10 midt på den gamle langsiden) har høyere pris enn hva tilsvarende plasser med noe bedre utsikt og fasiliteter koster f.eks. på Lerkendal.

Brann er også eneste klubb som ikke tilbyr barnerabatt på midten av noen av langsidene. Flere og flere klubber har nå barnerabatt også på de dyreste plassene. Kun MFK, Glimt, Haugesund, Stabæk, Sarpsborg og Brann tilbyr ikke barnerabatt på absolutt alle felt der det tilbys sesongkort, men hos alle andre enn Brann er det likevel mulig for et barn å sitte midt på minst en av langsidene (i det minste nederst på tribunen) for max 2800 kr. Som regel mye mindre. Selv på Lerkendal kan man slippe unna med kr 1830/2040 (avhengig av tidspunkt), og hos MFK så lite som 550, Viking 650, Start 600, Stabæk 700 og VIF 700 for et barn midt på langsiden. På Brann Stadion kommer du ikke under 3000 (og 3500 fra 9/11) for barnekort ved midtlinjen.

To voksne og to barn kan nederst på Lerkendals langside sitte på midten for 10080 hvis man betalte før 18/12. Og hvis vi ser på de andre “store”, så koster tilsvarende plasser for 2+2 på Ullevål kr 7400, i Stavanger 8300 og i Molde kan man få det for så lite som 6400. I Bergen koster det 12000 for 2+2 på midten før 9/11 – og 14000 etter det. Og da sitter man bak stolpene… Foran stolpene koster det hhv 14000 og 16000 på Brann Stadion.

Ikke det at barn er så kresne på utsikten og ikke kan nøye seg med plasser ved sekstenmeteren, men foreldrene (eller besteforeldrene) deres vil gjerne ha gode plasser. Og har man hatt partoutkort med de beste plassene på midten i en årrekke, flytter man seg gjerne ikke til de billigere plassene andre steder på Stadion for å få råd til å ta med barn eller barnebarn. Dermed kan det gå ut over rekrutteringen av oppvoksende supportere. Det er jo god plass på Søndre langside for tiden – og det sitter vel ikke så mange unger der fra før av, så å få barnerabatt også midt på langsiden er neppe noe tapsprosjekt. Brann burde virkelig overveie å få det innført i håp om å bedre rekrutteringen.

Videre har Brann fra 9/11 hatt de høyeste snittprisene på sesongkort for studenter (bl.a. fordi vi ikke har rabatt på det), og fra nyttår har vi hatt de høyeste snittprisene for to voksne og to barn som kjøper sammen.

Man må også ta med i betraktningen at mange av de andre klubbene har sesongkortfordeler som Brann ikke har. Noen gir dem gratis inngang for eventuelle hjemmekamper t.o.m. tredje eller fjerde runde i cupen. RBK gir dessuten sesongkortinnehaverne gratis inngang i første e-cup-runde. Atter andre garanterer cupfinalebillett hvis man skulle komme så langt.

Brann skal for øvrig ha ros for å endelig gjøre “før-prisene” tilgjengelige også for nye kjøpere – ikke bare for dem som fornyet fra året før. Brann var nemlig tidligere eneste klubb som ikke hadde “før-priser” også for nye kjøpere. Brann skal også ha ros for billige barnebilletter i svingene, og at man at ikke satte opp prisene etter opprykket. Det siste skulle kanskje bare mangle når vi heller ikke satte ned prisene etter nedrykket…

SNITTPRISER TIL 2016-SESONGEN:

Tallene i statistikkene under indikerer snittpris på hhv langside, kortside og totalt på stadion. Snittet er regnet ut fra hvor mange plasser (både solgte og usolgte) som er i hvert prisnivå.
Prisene er på ordinære plasser og er ikke inkludert vip-plasser, såkalt pølse-vip, egne sponsorfelt, supporterfelt for stående supportere, eller felt som betinger medlemskap i klubb eller supporterklubb. Med unntak av i statistikken for to voksne og to barn, er prisene under heller ikke inkludert familiepakker. I statistikene for barn, honnør, student og 2v+2b er alle plasser åpne for salg inkludert – også der hvor det ikke er rabatter for disse gruppene.

Imidlertid trenger ikke denne snittprisen være den som billettkjøperne til syvende og sist betaler. Den avhenger jo av hvordan de fordeler seg utover de forskjellige prisklassene.

En svakhet med snittpris-utregningen er hvis en klubb øker antallet billige seter – men uten å forandre prisene, så vil prissnittet likevel gå ned og dermed få det til å se ut som at prisene er satt ned. En klubb med 1000 seter til 1000 kr og 1000 seter til 500 kr, vil ha et høyere prissnitt (750 kr) enn en klubb med 500 seter til 1000 kr og 1000 seter til 500 kr (hvor snittet blir 667 kr), selv om prisene tilsynelatende er de samme (500 kr og 1000 kr) begge steder.

Datoene det henvises til er fra sist vinter.

Snittpris voksen:

 • Brann var åttende dyrest frem til 8/11-15, dyrest i perioden 9/11 til 17/12-15, nest dyrest fra 18/12 til nyttår, og har vært tredje dyrest siden nyttår.
 • På langside var Brann femte dyrest frem til 8/12, nest dyrest fra 9/12 til 17/12, og tredje dyrest siden 18/12.
 • Av de ni klubbene som solgte sesongkort på kortside, hadde Brann de dyreste kortsidebillettene uansett tidspunkt, og fra 9/11 var snittprisen over 500 høyere på Branns kortside enn hos Viking som er de nest dyreste.
 • Bare LSK har mindre prosentvis forskjell mellom langside- og kortsidepriser.

Kolonnen “korts. vs langs.” indikerer snittprisen på kortside opp mot prisen på langside.
Snittprisene inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Klubb Langside Kortside Totalt Korts. vs langs.
RBK fra 18/12 3609 2340 3273 64,8 %
FKH fra 4/1 3191 - 3191 -
Brann fra 9/11 3468 2897 3144 83,5 %
Godset 3048 - 3048 -
VIF 3000 - 3000 -
FKH til 23/12 2991 - 2991 -
Viking 3807 2376 2959 62,4 %
RBK til 17/12 3215 2040 2904 63,5 %
Stabæk 2785 - 2785 -
AaFK fra 1/12 3130 1862 2781 59,5 %
TIL 2761 - 2761 -
Brann til 8/11 3016 2448 2694 81,2 %
S08 2674 - 2674 -
AaFK til 30/11 2953 1725 2616 58,4 %
Sogndal 2613 - 2613 -
MFK 3150 1810 2583 57,5 %
LSK 2583 2300 2522 89,0 %
Odd 2762 1789 2489 64,8 %
Start 2747 1800 2412 65,5 %
Glimt 2575 1000 2166 38,8 %

- Brann har en hel langside dedikert VIP og publikum med spesielle avtaler. I statistikken under har jeg tatt med de 2563 setene på Brann Stadion som er såkalt “pølse-vip”, der publikum i tillegg til sesongkortet betaler en årlig seteleie for x antall år. Det er her lagt til grunn prisen for ett års seteleie (kr 2000) og altså kr 5000/5500 totalt for hver plass. Jeg har under også tatt med de tre feltene på Haugesund Stadion og den ene langsiden på Marienlyst, som er dedikert sponsorer. Hverken Branns “pølse-vip” eller de nevnte plassene i Haugesund og Drammen er inkludert i statistikken for ordinære plasser (over).

Klubb Langside Kortside Totalt Kort vs lang
Brann inkl. pølse-vip fra 9/11 4298 2897 3686 67,4 %
FKH inkl. sponsortribune fra 4/1 3368 - 3368 -
Brann inkl. pølse-vip til 8/11 3827 2448 3224 64,0 %
Godset inkl. sponsortribune 3206 - 3206 -
FKH inkl. sponsortribune til 23/12 3162 - 3162 -

-

Snittpriser barn:

 • Brann syvende dyrest frem til 8/11, sjette dyrest fra 9/11 til 31/12 og nest dyrest etter nyttår.
 • På langside var Brann dyrest uansett tidspunkt, og etter nyttår med en snittpris 37,5 % høyere enn nummer to.
 • På kortside var Brann frem til nyttår fjerde billigst av de ni som tilbød kortside-sesongkort denne sesongen. Etter nyttår var Brann dyrest.

Kolonnen “barn vs voksen” indikerer snittpris for barn i forhold til voksne.
Snittprisene inkluderer også plasser der det ikke er egne barnerabatter, men de inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Klubb Langside Kortside Totalt Barn vs voksen
Sogndal 2368 - 2368 90,6 %
Brann fra 1/1 3255 1590 2310 73,5 %
S08 2210 - 2210 82,6 %
RBK fra 18/12 2317 1530 2109 64,4 %
FKH fra 4/1 2088 - 2088 65,4 %
Stabæk 2082 - 2082 74,8 %
RBK til 17/12 2036 1320 1847 63,6 %
FKH til 23/12 1888 - 1888 63,1 %
Brann 9/11-31/12 3129 _736 1770 56,3 %
Glimt 2000 1000 1741 80,4 %
Brann til 8/11 2716 _689 1565 58,1 %
Odd 1738 _934 1512 60,7 %
AaFK fra 1/12 1598 1254 1503 54,0 %
AaFK til 30/11 1493 1165 1403 53,6 %
LSK 1291 1150 1261 50,0 %
Godset 1224 - 1224 40,2 %
TIL 1141 - 1141 41,3 %
Viking 1330 _650 _927 31,3 %
MFK 1181 _550 _914 35,4 %
VIF _700 - _700 23,3 %
Start _600 _600 _600 24,8 %

- Inkludert pølse-vip og sponsorfelt er snittet hos noen av klubbene følgende:

Klubb Langside Kortside Totalt Barn vs voksen
Brann inkl. pølse-vip fra 1/1 4172 1590 3044 82,6 %
Brann inkl. pølse-vip 9/11-31/12 4098 _736 2629 71,3 %
FKH inkl. sponsortribune fra 4/1 2541 - 2541 75,4 %
Brann inkl. pølse-vip til 8/11 3650 _689 2355 73,0 %
FKH inkl. sponsortribune til 23/12 2340 - 2340 73,9 %
Godset inkl. sponsortribune 2204 - 2204 68,7 %

-

Snittpriser honnør:

 • Brann var faktisk bare 11. dyrest frem til 8/11, men fra 9/11 var vi plutselig fjerde dyrest.
 • På langside var Brann tredje dyrest frem til 8/11, og aller dyrest etter det.
 • På kortside var Brann billigst av alle ni klubber med sesongkort på kortsiden frem til 8/11, men vi var tredje dyrest etter det.

Kolonnen “honnør vs voksen” indikerer snittpris for honnør i forhold til voksne.
Snittprisene inkluderer også plasser der det ikke er egne honnørrabatter, men de inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Klubb Langside Kortside Totalt Honnør vs voksen
FKH fra 4/1 2825 - 2825 88,5 %
FKH til 23/12 2625 - 2625 87,8 %
Viking 3246 1876 2434 82,3 %
Start 2747 1800 2412 100 %
Brann fra 9/11 3303 1641 2360 75,1 %
S08 2210 - 2210 82,6 %
Sogndal 2163 - 2163 82,8 %
RBK fra 18/12 2317 1530 2109 64,4 %
Stabæk 2082 - 2082 74,8 %
RBK til 17/12 2036 1320 1847 63,6 %
TIL 1880 - 1880 68,1 %
Godset 1875 - 1875 61,5 %
Glimt 2102 1000 1816 83,8 %
Brann til 8/11 2716 _689 1565 58,1 %
MFK 1985 _934 1541 59,7 %
Odd 1738 _934 1512 60,7 %
AaFK fra 1/12 1598 1254 1503 54,0 %
AaFK til 30/11 1493 1165 1403 53,6 %
LSK 1291 1150 1261 50,0 %
VIF 1100 - 1100 36,7 %

- Inkludert pølse-vip og sponsorfelt er snittet hos noen av klubbene følgende:

Klubb Langside Kortside Totalt Honnør vs voksen
FKH inkl. sponsortribune fra 4/1 3094 - 3094 91,9 %
Brann inkl. pølse-vip fra 9/11 4201 1641 3082 83,6 %
FKH inkl. sponsortribune til 23/12 2893 - 2893 91,5 %
Brann inkl. pølse-vip til 8/11 3650 _689 2355 73,0 %
Godset inkl. sponsortribune 2561 - 2561 79,9 %

-

Snittpriser student

 • Brann var frem til 8/11 nest dyrest for studenter på sesongkort, og aller dyrest etter dette. Bl.a. fordi Brann var en av få klubber uten studentrabatt.
 • På langside var Brann tredje dyrest til 8/11, og aller dyrest etter dette.
 • Av de ni klubbene som selger sesongkort på kortside, var Brann i særklasse dyrest for studenter. Fra 9/11 har vi vært 54,4 % dyrere på kortside enn noen av de andre.

Kolonnen “student vs voksen” indikerer snittpris for student i forhold til voksne.
Snittprisene inkluderer også plasser der det ikke er egne studentrabatter, men de inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Klubb Langside Kortside Totalt Student vs voksen
Brann fra 9/11 3468 2897 3144 100 %
VIF 3000 - 3000 100 %
FKH fra 4/1 2825 - 2825 88,5 %
Brann til 8/11 3016 2448 2694 100 %
S08 2674 - 2674 100 %
FKH til 23/12 2625 - 2625 87,8 %
Sogndal 2613 - 2613 100 %
MFK 3150 1687 2531 98,0 %
Viking 3246 1876 2434 82,3 %
Start 2747 1800 2412 100 %
RBK fra 18/12 2317 1530 2109 64,4 %
Stabæk 2082 - 2082 74,8 %
RBK til 17/12 2036 1320 1847 63,6 %
TIL 1880 - 1880 68,1 %
Godset 1875 - 1875 61,5 %
Glimt 2000 1000 1741 80,4 %
Odd 1738 _934 1512 60,7 %
AaFK fra 1/12 1598 1254 1503 54,0 %
AaFK til 30/11 1493 1165 1403 53,6 %
LSK 1291 1150 1261 50,0 %

Inkludert pølse-vip og sponsorfelt er snittet hos noen av klubbene følgende:

Klubb Langside Kortside Totalt Student vs voksen
Brann inkl. pølse-vip fra 9/11 4298 2897 3686 100 %
Brann inkl. pølse-vip til 8/11 3827 2448 3224 100 %
FKH inkl. sponsortribune fra 4/1 3094 - 3094 91,9 %
FKH inkl. sponsortribune til 23/12 2893 - 2893 91,5 %
Godset inkl. sponsortribune 2561 - 2561 79,9 %

-

Snittpriser 2 voksne + 2 barn totalt:

 • Frem til 8/11 var Brann sjette dyrest, fra 9/11 til 17/12 var vi dyrest, fra 18/12 til nyttår var vi nest dyrest, og etter nyttår har vi vært dyrest å gå på for to voksne og to barn samlet.
 • På langside har vi vært dyrest uansett tidspunkt.
 • Av de ni klubbene som selger sesongkort på kortside, har vi de soleklart dyreste kortsideplassene for familier, og er etter nyttår 58,1 % dyrere enn de nest dyreste.

Snittprisene inkluderer også plasser der det ikke er egne familierabatter, men de inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Klubb Langside Kortside Totalt
Brann fra 1/1 13446 8974 10907
FKH fra 4/1 10557 - 10557
RBK fra 18/12 11853 4880 10007
Brann 9/11-31/12 13194 7265 _9829
FKH til 23/12 _9757 - _9757
S08 _9768 - _9768
Stabæk _9518 - _9518
RBK til 17/12 10502 4380 _8882
SIL _8849 - _8849
Brann til 8/11 11465 6274 _8519
Godset _8189 - _8189
TIL _7804 - _7804
AaFK fra 1/12 _8491 5057 _7548
Viking 10274 5676 _7547
AaFK til 30/11 _7970 4700 _7072
Glimt _8111 4000 _7044
MFK _8660 4720 _6995
Odd _7722 3840 _6634
VIF _6510 - _6510
Start _6695 4363 _5870
LSK _6108 3800 _5614

- Inkludert pølse-vip og sponsorfelt er snittet hos noen av klubbene følgende:

Klubb Langside Kortside Totalt
Brann inkl. pølse-vip fra 1/1 16941 8974 13459
Brann inkl. pølse-vip 8/11-31/12 16793 7265 12629
FKH inkl. sponsortribune fra 4/1 11818 - 11818
Brann inkl. pølse-vip til 8/11 14953 6274 11160
FKH inkl. sponsortribune til 23/12 11018 - 11018
Godset inl. sponsortribune 10626 - 10626

-
PRISDIFFERENSIERING I 2016-SESONGEN:

I denne seksjonen presenteres prisene for tre ulike plasseringer på stadion: Midt på langsiden, ytterst på langsiden og på kortsiden. Kun ordinære sitteplasser er inkludert, og vip, pølse-vip, sponsorfelt, supportefelt og ståplasser er ikke inkludert her. Med unntak av 2+2-statistikken, er heller ikke familiepakker inkludert her.

Pris på diverse plasseringer på stadion, voksne – ordinære sitteplasser:

Inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Langside midten Langside ytterst Kortside Billigst
VIF 3000 3000 - 3000
TIL 3000 2500 - 2500
Godset 3400 2500 - 2500
S08 2500-3000 2500 - 2500
RBK fra 18/12 3620-4690 2340 2340 2340
LSK 2900 2300 2300 2300
Sogndal 2290-2990 2290-2990 - 2290
RBK til 17/12 3210-4230 2040 2040 2040
Viking 3500-4200 3500 2000-2500 2000
Brann til 8/11 3000-3500 2500 2000-2500 2000
Brann fra 9/11 3500-4000 3000 2000-3000 2000
Start 3000 1800 1800 1800
Stabæk 1800-3750 1800-2500 - 1800
FKH fra 4/1 2900-3600 1700-3900 - 1700
FKH til 23/12 2700-3400 1500-3700 - 1500
Odd 3550 1894 1500-1894 1500
MFK 1650-4990 2090-2990 1490-2990 1490
AaFK fra 1/12 4320 1200-2650 1200-2200 1200
AaFK til 30/11 4100 1100-2500 1100-2000 1100
Glimt 2300-3500 2100 1000 1000

-

Pris på diverse plasseringer på stadion, barn – ordinære sitteplasser:

Inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Langside midten Langside ytterst Kortside Billigst
Sogndal 1690-2990 1690-2990 - 1690
RBK fra 18/12 2040-3260 1530 1530 1530
RBK til 17/12 1830-2850 1320 1320 1320
S08 1250-3000 1250 - 1250
LSK 1450 1150 1150 1150
FKH fra 4/1 1500 1100-3900 - 1100
AaFK fra 1/12 2150 1000-1500 1000-1350 1000
Glimt 1300-3500 1300-1500 1000 1000
Brann fra 1/1 3500-4000 1500 1000-3000 1000
AaFK til 30/11 2000 950-1400 950-1250 _950
FKH til 23/12 1300 900-3700 - _900
Godset 1750 850 - _850
TIL 1500 750 - _750
Odd 2800 1000 750-1000 _750
Stabæk 700-3750 700-1250 - _700
VIF 700 700 - _700
Viking 650-2200 650 650 _650
Start 600 600 600 _600
MFK 550-4990 550 550 _550
Brann til 8/11 3000-3500 500 500-2500 _500
Brann 9/11-31/12 3500-4000 500 500-3000 _500

-

Pris på diverse plasseringer på stadion, honnør – ordinære sitteplasser:

Inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Langside midten Langside ytterst Kortside Billigst
Start 3000 1800 1800 1800
Godset 2050 1750 - 1750
Sogndal 1690-2990 1690-2990 - 1690
TIL 2000 1750 - 1750
RBK fra 18/12 2040-3260 1530 1530 1530
Brann fra 9/12 3500-4000 1500 1500-3000 1500
Viking 2500-4200 2500 1500-2000 1500
RBK til 17/12 1830-2850 1320 1320 1320
S08 1250-3000 1250 - 1250
LSK 1450 1150 1150 1150
FKH fra 4/1 2900-3600 1100-3900 - 1100
VIF 1100 1100 - 1100
Glimt 1500-3500 1500 1000 1000
AaFK fra 1/12 2150 1000-1500 1000-1350 1000
AaFK til 30/11 2000 950-1400 950-1250 _950
FKH til 23/10 2700-3400 900-3700 - _900
MFK 1390-4990 1150-1550 800-1550 _800
Odd 2800 1000 750-1000 _750
Stabæk 700-3750 700-1250 - _700
Brann til 8/11 3000-3500 500 500-2500 _500

-

Pris på diverse plasseringer på stadion, student – ordinære sitteplasser:

Inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, pakketilbud, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Langside midten Langside ytterst Kortside Billigst
VIF 3000 3000 - 3000
S08 2500-3000 2500 - 2500
SIL 2290-2990 2290-2990 - 2290
Brann til 8/11 3000-3500 2500 2000-2500 2000
Brann fra 9/11 3500-4000 3000 2000-3000 2000
Start 3000 1800 1800 1800
Godset 2050 1750 - 1750
TIL 2000 1750 - 1750
RBK fra 18/12 2040-3260 1530 1530 1530
Viking 2500-4200 2500 1500-2000 1500
RBK til 17/12 1830-2850 1320 1320 1320
LSK 1450 1150 1150 1150
FKH fra 4/1 2900-3600 1100-3900 - 1100
Glimt 1300-3500 1500 1000 1000
AaFK fra 1/12 2150 1000-1500 1000-1350 1000
AaFK til 30/11 2000 950-1400 950-1250 _950
FKH til 23/10 2700-3400 900-3700 - _900
MFK 1650-4990 2090-2990 850-2990 _850
Odd 2800 1000 750-1000 _750
Stabæk 700-3750 700-1250 - _700

-

Pris på diverse plasseringer på stadion, 2 voksne + 2 barn:

Inkluderer ikke vip-plasser, pølse-vip, ståplasser, felt for stående supportere eller felt som krever ulike medlemskap.

Langside midten Langside ytterst Kortside Billigst
S08 7500-12000 7500 - 7500
TIL 9000 6500 - 6500
Brann fra 1/1 14000-16000 9000 6000-12000 6000
FKH fra 4/1 8800-10200 5600-15600 - 5600
Viking 8300-12800 8300 5300-5800 5300
Godset 10300 5200 - 5200
Sogndal 5160-11960 5160-11960 - 5160
Brann til 8/11 12000-14000 6000 5000-10000 5000
Brann 9/11-31/12 14000-16000 7000 5000-12000 5000
RBK fra 18/12 11320-15900 7740 4880 4880
FKH til 23/12 8000-9400 4800-14800 - 4800
RBK til 17/12 10080-14160 6720 4380 4380
Stabæk 4300-15000 4300-7500 - 4300
Start 7200 4800 4200-4800 4200
MFK 6400-19960 5480-7080 4080-7080 4080
Glimt 5520-14000 5520 4000 4000
VIF 7400 4000 - 4000
LSK 8700 3800 3800 3800
AaFK fra 1/12 12940 3650-5200 3650-6400 3650
AaFK til 30/11 12200 3450-4800 3450-6000 3450
Odd 12700 4144 3000-4144 3000

-

Pris supporterfelt:

Prisene for medlem er inkludert medlemskontingenten.

Pris voksen mdl. Pris voksen, ikke-medl. Plassering
VIF 2550 - Langside, midten
LSK 2242 - Langside, ytterst
FKH 2050 - Langside, ytterst
Brann fra 9/11 2000 - Kortside
Godset 2000 - Kortside
RBK fra 18/12 1899 2099 Kortside, øverst
Brann til 8/11 1800 - Kortside
TIL 1700 - Langside, ytterst
S08 1700 2000 Langside, ytterst
RBK til 17/12 1699 1899 Kortside, øverst
AaFK fra 1/12 1650 - Kortside
Start 1600 - Langside, ytterst
Stabæk 1600 - Langside, midten
AaFK til 30/11 1550 - Kortside
MFK 1500 1590 Kortside
Viking 1500-2000 - Kortside
Odd _900 - Kortside, øverst
Glimt _900 - Langside, ytterst
Sogndal _750 - Kortside

-
Fordeler:

Noen klubber har ekstra fordeler inkludert i sesongkortet.

TIL: Forkjøpsrett cupfnale, rabatter på supporterutstyr og hos samarbeidspartnere.

RBK: Gratis inng. i ev. hjemmek. i 3. runde NM, gratis inng. i 1.kval.runde Champions League, rabatter på supporterutstyr.

FKH: Gratis kaffe etter fem år med sesongkort, rabatter hos samarbeidspartnere.

Viking: Gratis kaffe på dyreste, gratis adgang på ev. hjemmek. i NM t.o.m. 4.runde (t.o.m. kvarten på dyreste), gratis adgang på treningskamper før seriestart, forkjøpsrett til cupfinale på dyreste, tre fribilletter til utvalgt kamp, voksenkort gir forkjøpsrett til konserter, barnekort gir gratisbillett til Kongeparken, rabatter på supporterutstyr.

Start: Rabatter på supporterutstyr, forkjøpsrett til cupfinale, rabatter hos samarbeidspartnere,

Godset: Forkjøpsrett cupfinale, gratis inngang på treningskamper før seriestart, rabatter hos samarbeidspartnere,

VIF: Inntil to billetter til vennepris til alle hjemmekamper, rabatter på supporterutstyr, forkjøpsrett til cupfinale,

Annerledesdagen

De blå fra Oslo scoret i det tyvende minutt
Så håpet om rekord, det tok jo ganske tidlig slutt
Vi måtte holdt en time til, men klarte ikke det
En ukjent klubb fra Trondheim fikk rekorden sin i fred

Vi hadde mye ball, men foran mål var vi sånn passe
Så løste Barmen floken med en halvveis form for brasse
I andre var vi bedre – Vega var den aller beste
Og via en fra østkanten, han satte inn vår neste

Da Skålevik kom inn og så fikk scoret nummer tre;
vi trodde vi så syner, kordan kunne dette skje?
At vi som scorer toppen to, og sjelden mer enn ett
fikk tre i samme kampen, var en bombe – rett og slett!

Og lite visste vi om at det skulle komme mer
Da Huseklepp fikk mål, vi ropte «ka é det som skjer?»
Det var jo helt utrolig, han gjør sjelden noe slikt
Og fire mål til Brann, det krever ekstra lange dikt

Nei dette her var moro, Stadda é et herlig sted
når Brann kan score mål, og ’Engen é på veien ned
For verdensklasse-coachingen til Rekdal va’kkje sann
Den hjalp dem ganske lite, men han gjør så godt han kan

-

Dette var dagen da Brann ikke var til å kjenne igjen: Da vi endelig scoret flere enn de ett eller to målene vi pleier (hvis vi scorer i det hele tatt), slo vi likegodt til med fire! Og for første gang siden tredje serierunde scoret begge lagene i en Brann-kamp. Det var også første gang siden tredje runde at vi i det hele tatt tok poeng (og for sikkerhets skyld tre!) i en kamp der vi slapp inn mål. Det er slikt man finner i hyllene for “fiction”.

Vi slapp altså inn mål for første gang på Stadion i år. Rosenborgs 47 år gamle toppdivisjonsrekord i antall minutter fra seriestart uten baklengs på hjemmebane, ble dermed stående. Den sesongen klarte nemlig trønderne å stenge igjen bak de første 616 serieminuttene på Lerkendal. Brann stoppet lørdag på 560 minutter før det kom mål imot på hjemmebane i år, og vi måtte altså spilt 57 ytterligere baklengsløse minutter før vi kunne satt ny rekord.

Da vi ikke klarte å sette ny rekord, var det kun trepoengeren å tenke på. Med tanke på at vi sliter med å score særlig mer enn ett mål i årets kamper, og at vi til tross for mye ballinnehav lenge ikke klarte å komme til de store sjansene, så det dystert ut med tanke på seier da østkantfolket ledet 1-0. Nå kom vi vel også til å bli poengmessig straffet for vårt svake angrepsspill. Typisk det, mot et bunnlag som VIF. De hjelpeløses hjelper – igjen. ’Bannade dritt altså!

Men så scoret vi plutselig – på det som vel var vår første skikkelige sjanse. Kristoffer Barmen slo til med en sjelden scoring i åpent spill – på en sidelengs halvbrasse til og med – og etter glimrende forarbeid av Deyver Vega. 1-1 til pause.

I andre halvdel var det mye bedre takter av Brann. Et effektivt hjemmelag anført av Vega i form, scoret like mange mål i den omgangen som vi hadde gjort på de tre siste hjemmekampene til sammen. Vega selv fikk sin første scoring – hvis det da ikke offisielt blir regnet som selvmål da. Senere kom Steffen Lie Skålevik inn og gjorde sitt tredje mål på fire hjemmekamper, og som om ikke det var nok; Erik Huseklepp fikk sitt første mål siden serieåpningen i Drammen! Vi gned oss i øyene…

4-1 over VIF. Dette var målkalaset vi knapt nok hadde våget å drømme om, slik vi hadde fremstått denne sesongen til nå. Seieren gjør at vi ligger på en smått sensasjonell fjerdeplass – bare tre poeng bak medalje – ved halvspilt serie. Vi er til og med to poeng foran Molde som før sesongen var utpekt til en av RBKs gullutfordrere! De færreste hadde vel sett det for seg for fire måneder siden…

Jeg tror fremdeles medalje blir for tøft, – vi er spillemessig for ustabile og for dårlige på bortebane til det. Jeg er redd Godset og kanskje Molde (til tross for elendig form nå) vil ligge foran ved serieslutt – i tillegg til RBK og Odd. Men en plass tett oppunder medalje bør kunne gå. Det skal da kunne gå an å holde Viking og Haugesund bak seg? Og fortsetter vi som mot VIF, er heller ikke edelt metall helt usannsynlig. Vi skal imidlertid ikke glemme at vi møtte et rimelig svakt lag, som står med like få poeng ved halvspilt serie som det vi selv hadde i vår siste nedrykkssesong. Brann i toppen – VIF i nedrykksstrid. Mot alle odds. Jeg kan leve fint med den slags overraskelser.

For øvrig fin sarkasme da det ble sunget “Se på Kjetil, han gjør så godt han kan. Kjetil Rekdal é en hedersmann” på Rule Britannia-melodien mot slutten. Det var vel det såkalte “Felt Z” som startet det, og så hev Bataljonen seg på. Skadefryd med impulsiv humor, er alltid moro.

Situasjonen: En meget overraskende fjerdeplass altså. Det vil etter denne runden være minst tretten poeng ned til kvalik. Det er selvsagt mulig at enkeltlag fra bunnstriden kan ta oss igjen. Men det er altså fem lag som er minst elleve poeng bak oss. Tre av disse (samt flere andre lag som ligger langt bak) må ta oss igjen for at vi skal havne på kvalik. Brann må gå på en fullstendig kollaps om vi skal havne der nå. Det er ikke engang sikkert at laget som ender på kvalik vil ta like mange poeng som det vi allerede har. Men jeg tror ikke vi skal ta sikte på å tape alle kampene som er igjen, bare for å se om det holder.

Publikum: Ikke så verst stemning, men det blir litt pinlig når det aller første som startes etter Brann-scoringer er anti-VIF-sanger. Når vi har scoret må jo fokus være på vår egen klubb; å hylle laget og målscoreren, og å synge sanger som feirer oss selv. Greit nok med en og annen “hat-sang” – og vittig når oppmerksomheten mot dem f.eks. gjøres som en ironisk “hyllest” av treneren deres. Men VIF har blitt så ubetydelige at det ikke burde være nødvendig å synge de vanlige hetsesangene om dem ørten ganger under kamp, og spesielt ikke som første sang etter scoring. VIF og Klanen fortjener ikke å få så mye oppmerksomhet.

10000 tilskuere er for dårlig når vi ligger der vi ligger, selv i fellesferien. Men igjen; det er et resultat av at vi har spilt som vi har spilt, og at folk vel ikke har helt tro på at dette kan ende opp med medalje til slutt.

Klanen stilte kanskje 150. Det er mildt sagt svakt på en lørdagskamp. Men det har gått bratt nedover med Klanen de siste årene. I fjor – til tross for 1.divisjon og lengre reiseavstander – hadde Brann faktisk såvidt flere fans i snitt på bortebane, enn det VIF hadde i eliten. Det sier litt…

^ Røyk og (kaste-)rullings ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Feiring ved utmarsj. Fotos: Alexander Osdal

-

Brann etter 15 runder siste 10 år:

År S U T Målf. Målf. Po. Hjemmek. Sluttpl.
2006 9 4 2 24-14 +10 31 7 hj.k. 2.pl.
2007 10 2 3 32-25 +7 32 8 hj.k. 1.pl.
2008 5 5 5 22-22 +0 20 7 hj.k. 8.pl.
2009 6 5 4 25-22 +3 23 7 hj.k. 5.pl.
2010 4 4 7 20-24 -4 16 8 hj.k. 13.pl.
2011 8 2 5 26-23 +3 26 8 hj.k. 4.pl.
2012 6 1 8 28-24 +4 19 8 hj.k. 6.pl.
2013 8 1 6 24-19 +5 25 8 hj.k. 8.pl.
2014 3 2 10 17-28 -11 11 7 hj.k. 14.pl.
(2015) (6) (6) (3) (21-22) (- 1) (24) 1.div. (Opprykk)
2016 8 2 5 15-12 +3 26 7 hj.k. ?
 • Årets poengfangst er altså den beste etter 15 runder siden 2011, men den gang hadde vi spilt en hjemmekamp mer. Selv ikke i fjorårets 1.divisjon stod vi med like mange poeng.

-

Kuriosa:

 • I eliteserien var dette første gang siden Godset-kampen (4-1-seier) på Marienlyst 13. september 2014, at Brann scoret mer enn tre mål. På Stadion hadde vi ikke scoret så mange mål i en eliteseriekamp siden 4-1 over TIL i siste serierunde 2013. I 1.divisjon i fjor scoret vi imidlertid fem mål (5-1) da vi møtte FFK på Stadion 14. september.
 • Branns baklengsmål var ikke bare årets første på Stadion, men vårt første baklengsmål i eliteserien på Stadion siden november 2014.
 • Brann har seks strake hjemmeseire i serien. Sist vi vant seks hjemmekamper på rad i eliteserien, var i 2013 da vi vant de åtte første.
 • Brann har scoret i seks strake hjemmekamper i serien. Sist vi scoret i seks eliteseriekamper på rad på Stadion, var i siste serierunde 2013 og de fem første året etter. I en og samme sesong har vi ikke scoret i seks strake eliteseriekamper på Stadion siden vi scoret i de tolv første i 2013.
 • Brann hadde før lørdag ikke sluppet mål i noen av de seks første hjemmekampene i årets serie. Vår gamle rekord fra 2013 var på fem strake hjemme uten baklengs. I eliteserien (inkludert avslutningen av 2014) klarte vi dermed å holde nullen på Stadion i 595 minutter + tillegg. Og vi holdt nullen i de 560 første hjemmeminuttene av årets sesong. Vår forrige hjemmebaklengs kom mot Hødd i siste runde i fjor. Vår forrige hjemmebaklengs i eliteserien kom mot Sogndal i nest siste runde i forfjor.
 • I våre åtte siste seriekamper (hjemme som borte) før lørdag, hadde bortelaget i Branns kamper ikke klart å score, mens hjemmelaget hadde scoret ett eller to.
 • I våre elleve siste seriekamper før lørdag, hadde det ene laget scoret – det andre laget ikke.
 • VIF er ligaens dårligste bortelag og har bare to poeng på åtte bortekamper så langt.

-

Brann mot VIF innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 42 20-9-13 73-51 _69p
Oslo 41 13-10-18 64-76 _49p
Totalt 83 33-19-31 137-127 118p
 • Før lørdag hadde Branns tre siste seriekamper mot VIF har endt uten seier (0-1-2). Forrige seier mot dem kom i 2013 da vi slo dem 3-1 på Stadion.
 • Brann har scoret i de ni siste seriekampene mot VIF. Sist vi ikke scoret mot dem var i 2010 da vi tapte 0-1 på Ullevål.
 • På Stadion har Brann scoret i de tretten siste seriekampene mot VIF. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion i serien var i 2002 da vi tapte 0-4.
 • Vi har sluppet inn mål i de åtte siste seriekampene mot VIF. Sist vi holdt nullen mot dem var i 2011 da vi vant 2-0 på Ullevål. På Stadion har vi sluppet inn mål mot dem de syv siste gangene. Sist vi holdt nullen mot dem hjemme var i 2008 da vi vant 1-0.

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

06:00: Ghayas Zahid herjer litt ute på vår høyreside og kommer seg forbi både Amin Nouri og Kristoffer Barmen på sin vei inn i feltet. Så legger han ballen 45 grader ut til Daniel Fredheim Holm som skyter fra ti meter, men via Bismar Acosta og til corner.

07:10: Ruben Kristiansen sender frem til Kasper Skaanes som legger inn fra dødlinjen, men det går gjennom hele feltet og ut i kast på motsatt side.

10:55: Deyver Vega med corner fra venstre. Acosta stuper frem på ti meter, men treffer ikke. VIF får klarert.

11:30: Bortelaget småfarlig frempå, men Vadim Demidov får klarert.

16:50; gult kort, VIF: Jonatan Tollås Nation for røff behandlig av Daniel Braaten.

17:45: Nouri sender ballen lavt inn i feltet fra tredve meter, men helt inn til keeper.

19:47 – 0-1, MOHAMMED ABDELLAOUE: Sander Berge finner en ensom Robert Lundstrøm på vår venstreside, og Kristiansen klarer ikke å nå frem til ham før han legger inn fra siden. Der kommer «Moa» seg fri fra Demidov og Acosta og setter ballen i mål fra fire meter.

Håpet om ny rekord i antall minutter uten hjemmebaklengs fra seriestart ble dermed ødelagt. Det manglet ca 57 minutter.

22:00: Kampen er igang igjen etter et par minutters stopp på grunn av en skade på Piotr Leciejewski.

26:15: VIF kommer på en overgang, men vi får ordnet opp før de hvite og blå får kommet seg for langt inni feltet.

28:25: Nouri legger inn fra dødlinjen, men VIF klarerer inne foran mål.

Etter dette fulgte en periode der Brann hadde mye ball inne på VIFs halvdel, men der vi ikke kom til noen nevneverdige sjanser.

37:25: Vega forsøker å skyte fra 25 meters skrått hold, men det blokkeres umiddelbart.

39:19 – 1-1, KRISTOFFER BARMEN: Et lengre Brann-angrep avsluttes med at Vega utfordrer på høyrekanten, kommer til innlegg fra dødlinjen og slår inn foran mål. Orlov header fra to meter, men keeper redder. Returen setter Barmen inn med et sidelengs halvbrassespark fra fire meter. Angrepet startet ti meter inne på VIFs halvdel, hadde ni trekk og tok 37 sekunder.

41:30: Elías Már Ómarsson avblåses for hands inne i Branns felt.

43:15: Orlov gir frem til Barmen som skyter fra femten meters skrått hold, men keeper redder.

45:00 + 2:00: Pause.

2. omgang: -

47:10: Berget går på ræv og Vega snapper ballen ti meter inne på VIFs halvdel og fosser fremover. Til slutt gir han en stikker i bakrommet til Barmen som avslutter fra ti meter – rett på keeper som kommer ut.

50:05: Vega gir ut til Nouri som kommer på løp på høyrekanten, og som på siden av feltet forsøker å lure seg rundt forsvareren og komme seg til dødlinjen i stedet for å slå inn direkte til Orlov som har fri bane til mål rett utenfor femmeteren.

51:39 – 2-1, DEYVER VEGA (eller kanskje selvmål): Vega går på tvers utenfor sekstenmeteren og kommer til slutt til skudd fra 23 meter. Simon Andreas Larsen setter foten ut og treffer ballen, slik at den forandrer retning og lurer keeper som er på vei ned i sitt venstre hjørne. Dermed triller den inn i den tomme halvdelen av kassen. Flaksemål, men likevel fortjent ledelse. Angrepet startet med utspark fra Piotr, hadde fire trekk og tok 17 sekunder.

53:00: Barmen med et småfarlig innlegg fra høyre, men som går rett gjennom feltet.

56:15: Kristiansen kommer til innlegg fra venstre, men rett i klypene på keeper.

Det var bare Brann nå og Kristiansen kom stadig til innlegg fra venstre, men av ymse kvalitet.

59:45; -> bytte VIF: Christian Grindheim inn for Elías Már Ómarsson

62:40; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

63:30: Rasmus Lindkvist får ballen på vår høyreside og slår et farlig innlegg inn mot Moa, men heldiggvis er Lindkvist avvinket for offside.

66:20: Kristiansen gjør igjen forarbeidet ute på venstresiden og gir til Barmen som klinker til fra tyve meters skrått hold, men rett i Tollås Nation som får problemer med å stå oppreist. Vi får ballen tilbake, Skålevik skyter fra atten meter og Tollås Nation får ballen i magen igjen… Returen tar Skålevik selv og forsøker et skudd fra femten meters skrått hold. Rett inn til keeper.

68:40; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

73:10: Moa slår farlig inn og Daniel Fredheim Holm er veldig nære å nå innlegget på femmeteren.

75:50; -> bytte VIF: Simen Juklerød inn for Sander Berge

76:35: Huseklepp forsøker et raid på venstrekanten, men får ikke avsluttet skikkelig.

77:40; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Daniel Braaten.

80:30: Nouri med en frekk finte før han legger inn fra dødlinjen. Bortelaget klarerer.

81:00 – 3-1, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Vi vinner ballen på midten og Huseklepp får ballen ute på venstrekanten. Fra nesten nede ved dødlinjen gir han ut til Kristiansen som med Juklerød i ryggen kommer til avslutning fire meter utenfor femmeterhjørnet. Rett innenfor den styrer Skålevik ballen inn.

Angrepet tok tretten sekunder, startet tre meter inn på VIFs halvdel og hadde tre trekk.

83:15; -> bytte VIF: Niklas Castro inn for Rasmus Lindkvist.

83:40: Det slås langt frem mot nyinnbyttede Castro, men rett utenfor sekstenmeteren blir han taklet av Kristiansen. VIF får corner.

84:30 – 4-1, ERIK HUSEKLEPP Brann vinner ballen ved sekstenmeteren, Skålevik sender frem til Huseklepp som ikke er i offside fordi han fremdeles er på egen halvdel. Sandsligutten kommer helt alene med keeper over halve banen og avslutter fra vel 14 meters skrått hold når keeper kommer ut. Ballen går via keepers hanske og spretter inn i lengste hjørne.

Angrepet startet ved vår egen sekstenmeter, hadde to trekk og tok ni sekunder å gjennomføre.

Resten av kampen skjedde i grunn ikke så mye spennende.

90:00 + 2:55: Kampen er over.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Vålerenga 4-1 (1-1)

0-1: Moa Abdellaoue (20.)
1-1: Kristoffer Barmen (40.)
2-1: Deyver Vega (52.)
3-1: Steffen Lie Skålevik (82.)
4-1: Erik Huseklepp (85.)

15. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 10.482 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Jonatan Tollås Nation, Vålerenga.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 69.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 63.), Daniel Braaten (Remi Johansen fra 78.).

Vålerenga: Marcus Sandberg – Robert Lundström, Simen Andreas Larsen, Jonatan Tollås Nation, Rasmus Lindkvist (Niklas Lindkvist fra 82.) – Daniel Fredheim Holm, Herman Stengel, Sander Berge (Simen Juklerød fra 61.), Ghayas Zahid – Elías Már Ómarsson (Christian Grindheim fra 60.), Moa Abdellaoue.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 9-3 til Brann (både VG og NTB)
Avslutninger på mål: 9-1 til Brann (både VG og NTB)
Ballbesittelse: Brann 52 % (VG)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-2 til Brann (mine egne tall) 1.omg: 2-2, 2.omg: 4-0.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Totalt 990 988 1142 1144 476 0 993 90
Kamp 11 12 14 13 6 0 13 1
Startet 11 11 14 13 5 0 11 1
Mål 1 1 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 2 2 1 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Totalt 658 618 187 141 1350 65 1260 1350
Kamp 14 10 7 11 15 5 14 15
Startet 8 7 2 0 15 0 14 15
Mål 2 0 1 1 0 0 0 1
Gule 0 1 2 1 2 0 1 2
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Totalt 1350 788 0 0 367 503 390 0
Kamp 15 11 0 0 6 11 6 0
Startet 15 10 0 0 4 4 5 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 1 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
VIFs hjemmeside om kampen

Og trenden fortsetter

Vi startet ganske bra, men så falt Barmen rett på dasken
Og Sarpsborg de tok over – så gikk ett poeng i vasken
Med bortetap igjen, vi klarte ikke snu tendensen
Og Piotr brølte “kurwa!”, så det hørtes helt til grensen

Vi slipper ikke inn når våre kamper spilles hjemme
Å score mål i Bergen, kan de andre bare glemme
Men alle scorer mål mot oss når Brann tar turen vekk
I tillegg havner alle våre angrep i en sekk

Da blir det gjerne tap – og borte er vi vant til det
Men trøsten vår får være at vi neppe rykker ned
Men skal vi bli et topplag, må vi bedre radikalt
et angrepsspill som hittil har vært sørgelig og skralt

-

Brann er inne i en svak periode på bortebane, og ikke uventet ble det en vanskelig oppgave uten både Vadim Demidov, Daniel Braaten og Bismar Acosta. Spesielt de to førstnevnte har vært viktige spillere i år, og i forsvaret stilte vi med Kristoffer Barmen i en uvant stopperrolle. Summen av dette ble synlig mot Sarpsborg 08.

Brann åpnet begge omgangene best. Men alt i alt var det vel sarpingene som skapte mest – og det var gjerne ikke blodig urettferdig at de til slutt vant 1-0, selv om de ikke akkurat var fantastiske de heller.

Jeg håpet at en drøy måneds kamppause hadde gitt oss muligheten til å trene på og forbedre angrepsspillet. Men ut fra hva vi så på Sarpsborg Stadion, så vil det være en smule løgnaktig å si at Brann har tatt offensive kvantesteg i løpet av sommeren. Neida, underverker skjer ikke på fem uker – man kan ikke forvente det, men noen små steg fremover kunne vi vel drømme om?

Vel, de skrittene var vanskelige å få øye på i Østfold. Vi sliter fremdeles med å komme til mange farligheter, uansett om det er mot etablert forsvar eller når vi har muligheten til å kontre. Og mål scorer vi ikke på bortebane lenger. Nå har vi en rekke på fire strake bortekamper i serien uten scoring, og noe tilsvarende må vi helt tilbake til 1995 for å finne sist vi Brann-supportere måtte lide oss gjennom.

Ikke bare opplever vi scoringstørke utenfor hjembyen, men vi taper for tiden hver kamp på fremmed gress og kunstgress. Fire strake bortetap nå. Borteformen bekymrer virkelig. Brann blir kanskje tatt mer på alvor nå enn i starten da vi sikkert var litt undervurdert og kanskje derfor oppnådde flere gode borteresultater?

Men hjemme vinner vi. Så slik sett begynner ting å minne mistenkelig om våren 2013 da vi vant de åtte første hjemmekampene og tapte de seks første bortekampene. Bare det at det er enda mer ekstremt nå på den måten at vi nå for tiden holder nullen på Stadion hver gang, men ikke klarer å score utenbys i det hele tatt.

Og det er ganske sprøtt at samtlige av Branns åtte siste seriekamper (borte som hjemme) har endt med både hjemmeseier, ett eller to mål til hjemmelaget – og null nettkjenninger til det laget som måtte ha bortekamp. Seks av dem har endt 1-0, mens to har endt med 2-0. Og tendensen var der også før de siste åtte kampene: For også ti av de siste elleve kampene våre har endt med scoring og seier til hjemmelaget – og null mål til bortelaget. Den eneste kampen som bryter denne snodige rekken er Branns seier over Viking i Stavanger i april. Men det ble i det minste 1-0… Noe annet ville vært rimelig ellevilt.

Det er som sagt bekymringsverdig hvor lite vi klarer å få til fremover. Imidlertid skal vi ikke glemme at vi manglet Daniel Braaten som var god før ferien. Imidlertid var Deyver Vega endelig tilbake og var glimtvis god. Jeg har forventninger til ham utover høsten.

Til helgen står VIF for tur. Da håper jeg Vadim Demidov, Bismar Acosta og Daniel Braaten er klare igjen. På bortebane er vi inne i en dårlig tid, men mer positive statistikker og rekorder er som tidligere nevnt innenfor Brann-forsvarets og Piotr Leciejewskis rekkevidde i hjemmekampen mot østkantfolket. Men kanskje vi ikke skal snakke så høyt om det før kampen. Vi kan jo ikke risikere å jinxe det…

Søndagens humorinnslag: Piotr Leciejewski som i raseri over en dommeravgjørelse brølte Polens favoritt-banneord “kurwa!” så man kunne høre det til Svinesund.

Like morsomt var ikke alle de gule kortene vi fikk. Hele fem delte dommer Ken Henry Johnsen ut til de røde, uten at vi spilte spesielt stygt. Men noen var ganske unødvendige. Dette gjør at vi nå har en hel haug med spillere i karantenefare.

(Fortsetter under bildene)

^ Kom an! Du kan ikke kalle et kjøpesenter i Sarpsborg for “Storbyen”! Foto: Alexander Osdal

^ Ikke voldsomt mange Brann-supportere hadde tatt turen. Her fra innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Mitt stadig gjentatte bildemotiv fra Brann-kamp: Slagne spillere. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

1. omgang: -

01:30: Steffen Ernemann slår langt frem i bakrom mot Kristoffer Tokstad som ikke klarer å få kontroll på ballen når han demper på brystet. Ballen går ut over dødlinjen.

02:30: Steffen Lie Skålevik får en ball feilvendt inne i feltet, men klarer hverken å komme til avslutning eller å gi en presis pasning.

05:50: Brann med et fint angrep. Deyver Vega sender ut til Kasper Skaanes som slår inn fra venstre mot bakerste stolpe hvor Vega avslutter på direkten fra fem meter. Det går via en sarping og til corner.

06:30: Jonas Grønner får hodet på corneren, men headingen fra tolv meter klareres.

08:40: Ruben Kristiansen med sitt andre innlegg på kort tid, og det er nære på å nå Jakob Orlov på ni meters hold. Vi får ballen tilbake og Fredrik Haugen skyter svakt utenfor fra over tyve meter.

Brann hadde vært best i åpningen.

10:15: Sandefjord med en stor sjanse når Ernemann slår til Tokstad som header inn fra vår venstreside – og Pål Alexander Kirkevold skyter over fra fem meter.

13:45: Haugen trekker innover og skyter høyt over og langt utenfor fra skrått hold utenfor sekstenmeteren.

15:15: Ernemann forsøker et innlegg, men rett inn til Piotr Leciejewski.

19:30: Patrick Mortensen skyter langt over fra nitten meter.

22:20: Mortensen klarer heldigvis ikke å få kontroll på tyve meters hold og Barmen plukker opp ballen fra ham. Men åtte meter fra mål faller Barmen og Kirkevold snapper. Sistnevnte avslutter fra hjørnet av femmeteren, men Piotr er ute og blokkerer. Ballen går i Kirkevold igjen og ut, slik at det ikke blir corner.

24:35: Skaanes gjør et godt forarbeid på venstrekanten før han legger inn mot bakerste. Der klarer ikke Orlov å få truffet skikkelig med hodet og ballen spretter ut over dødlinjen

25:50: Amin Nouri forsøker et skudd fra skrått hold utenfor feltet, men det går over.

32:00; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for å takle Jonas Lindberg når S08 var på vei fremover.

33:05: Frispark fra Jakob Glesnes som skyter fra tredve meter. Hardt, men over.

34:30; gult kort, Brann: Jonas Grønner for protester. (Edit: Det har i ettertid vist seg at det var Haugen som fikk kortet)

36:40: Lindberg nære på å nå et fremspill, men heldigvis er Piotr ute og avskjærer ham.

40:50: Vega får ballen på høyrekanten og trekker innover til fremsiden av sekstenmeteren. Til slutt skyter han utenfor fra tyve meter.

42:25: Anders Trondsen skyter frispark fra 25 meter, men over.

43:10: Trondsen igjen. Denne gang fra 23 meter, via Grønner og til corner.

44:00: Corneren fra Trondsen går mot bakerste hvor Mortensen rager høyest og header rett på Piotr fra syv meter.

45:00: Trondsen med frispark som slås inn i feltet hvor Mortensen fullstendig upresset får heade fra åtte meter. Heldigvis langt utenfor.

Det hadde vært mest S08 i det siste.

45:00 + 1:05: Pause

2. omgang: -

46:20: Vega kommer seg til skudd fra tyve meter. Den avslutningen er ikke like god som forarbeidet, og går svakt utenfor.

49:30: Kristiansen slår inn mot bakerste hvor Orlov er nære på å nå frem ved femmeteren.

52:01: Et småfarlig innlegg fra Tokstad blir klarert til corner av Barmen.

52:50: Piotr mister en corner og deretter klarerer Haugen rett i hodet på Lindberg som må ta telling.

54:55: Nytt innlegg fra Tokstad og Mortensen header over fra seks meter.

56:00: Haugen skyter over fra fem meter utenfor sekstenmeterhjørnet.

59:15: Corner fra vår høyreside som Mortensen header fra syv meter. Kristiansen får klarert to meter fra mål.

59:50 – 1-0, PÅL ALEXANDER KIRKEVOLL: Mortensen sender ut til Tokstad som får ballen på vår venstreside og Kristiansen får ikke hindret ham i å legge inn foran mål. Der er Kirkevoll som ikke får en spesielt vanskelig jobb med å sette inn 1-0 fra tre meter. Nouri var den som var nærmest målscoreren der.

65:40; -> bytte S08: Jon-Helge Tveita inn for Jonas Lindberg.

69:20: Mortensen forsøker en stikker mot Tveita, men Piotr tar den før det er for sent.

71:15: Haugen gjør et fint teknisk moment før han forsøker seg fra femten meter, men det blokkeres av Ole Heieren Hansen.

72:15: Kristiansen slår et innlegg hvor han forsøker å finne Orlov på bakerste.

74:45; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik.

75:40; gult kort, Brann: Kasper Skaanes for holding av en trøye som holdt bedre stand enn Sveits sine drakter.

76:00; -> bytte S08: Matti Lund Nilsen inn for Steffen Ernemann.

77:35: Vega slår fremover mot Huseklepp som bare nesten når ballen med hodet ved femmeteren.

78:50: Trondsen med frispark fra tyve meter som går rett i muren og til corner.

79:20; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Kasper Skaanes.

79:35; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

81:35: Vega med frispark fra 27 meter. Rett i fanget på keeper.

84:20; -> bytte S08: Tor Øyvind Hovda inn for Pål Alexander Kirkevold.

87:30: Huseklepp forsøker å finne Karadas med et innlegg inn i feltet, men det lykkes ikke.

90:00: Huseklepp med et høyt innlegg, men keeper tar det.

90:00 + 0:50; gult kort, Brann: Deyver Vega for skubbing på Heieren Hansen. Oppsamlingskort.

90:00 + 1:20: Heltne Nilsen med et skuddforsøk fra seksten meter, men som blokkeres umiddelbart.

Brann presset på nå.

90:00 + 2:05: Barmen slår høyt mot bakerste hvor Vega header inn mot mål, men rett på keeper.

90:00 + 2:25: Tveita kommer igjennom i full fart, men Grønner får taklet ham og gitt til corner.

90:00 + 3:30, gult kort, Brann: Remi Johansen for felling av Trondsen.

90:00 + 4:30: Kampen er over.

-
Publikum:

Ikke mye til stemning hverken blant hjemmefans eller bortefans. Vi var 279 Brann-supportere på bortefeltet i følge arrangøren. Skuffende lite egentlig, når vi tradisjonelt har vært mange Brann-supportere sommerstid på Østlandet.

-

Situasjonen:

Dette var første gang i år vi tok færre poeng enn jeg før sesongen hadde budsjettert med til hver kamp. Likevel ligger vi seks poeng foran denne planen som skal gi oss 35 poeng og fornyet kontrakt. Og mest sannsynlig vil vi redde plassen med færre poeng enn det også. Tross alt er det tolv poeng ned til kvalik og tretten til direkte nedrykk. Oppover på tabellen er det kun tre poeng til bronse. Noe som hadde vært helt utenkelig for fire måneder siden. Jeg ville imidlertid ikke satset feriepengene mine på at vi ender opp med medalje. Og oddsen for at vi redder plassen kan umulig gi mye gevinst.

-
KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Sarpsborg 08 – Brann 1-0 (0-0)

1-0: Pål Alexander Kirkevold (60.)

14. serierunde Tippeligaen. Sarpsborg Stadion. 4.370 tilskuere. Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF. Gult kort: Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Deyver Vega og Remi Johansen, Brann.

Sarpsborg 08 (4-4-2): Anders Kristiansen – Henri Toivomäki, Ole Heieren Hansen, Jakob Glesnes, Joachim Thomassen – Kristoffer Tokstad, Steffen Ernemann (Matti Lund Nielsen fra 77.), Anders Trondsen, Jonas Lindberg (Jon-Helge Tveita fra 66.)- Patrick Mortensen, Pål Alexander Kirkevold (Tor Øyvind Hovda fra 84.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Kristoffer Barmen, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes (Remi Johansen fra 80.) – Deyver Vega, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 80.), Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 75.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-1 til S08 (BT)
Avslutninger: 13-10 til S08 (NTB), 14-11 til S08 (Opta)
Avslutninger på mål: 4-3 til S08 (NTB), 5-2 til S08 (Opta)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 7-4 til S08 (mine egne tall). 1.omg: 4-2, 2.omg.: 3-2
Ballbesittelse: 53 % til Brann (Opta)

-

Kuriosa:

 • Brann har fremdeles 23 poeng. Sist vi hadde så mye etter 14 runder, var i 2013 da vi hadde 24, men den gang hadde vi spilt hele åtte hjemmekamper. I år bare seks.
 • Brann står med 11 baklengs til nå. Sist vi hadde så få baklengs etter 14 runder var i 1970 da vi hadde 9.
 • Brann har 11 scoringer til nå. Sist vi hadde så få scoringer etter 14 runder var i 1988 da vi hadde 9.
 • Brann har fire strake bortetap. Sist vi tok poeng borte i serien var da vi slo Viking 1-0 20. april. Sist vi fikk fire strake serietap på bortebane var i starten av 2013-sesongen da vi tapte de seks første.
 • Nå har vi gått fire bortekamper på rad i serien uten å score. Sist vi scoret i en bortekamp var i 6. serierunde mot Viking. Sist vi gikk målløse i fire bortekamper på rad i serien var i 1995 da vi ikke klarte å score i noen av de fire første bortekampene.
 • Brann har sluppet inn mål i fire strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Viking 1-0 20. april.

-

Brann mot S08 innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 3 2-0-1 5-3 6p
Sarpsborg 4 1-0-3 7-10 3p
Totalt 7 3-0-4 12-13 9p
 • Brann har spilt seks seriekamper mot S08. De tre første endte med seier. De fire siste har endt med tap.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
Totalt 900 898 1065 1054 476 0 993 90
Kamp 10 11 13 12 6 0 13 1
Startet 10 10 13 12 5 0 11 1
Mål 1 0 0 0 0 0 2 0
Gule 3 1 2 2 1 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
Totalt 636 618 174 141 1260 65 1170 1260
Kamp 13 10 6 11 14 5 13 14
Startet 8 7 2 0 14 0 13 14
Mål 1 0 1 1 0 0 0 1
Gule 0 1 2 1 2 0 1 2
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
Totalt 1260 726 0 0 277 475 322 0
Kamp 14 10 0 0 5 10 5 0
Startet 14 9 0 0 3 4 4 0
Mål 0 2 0 0 0 2 0 0
Gule 0 0 0 0 1 1 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Annonse