Viser arkivet for august, 2016

Enda et surt bortetap

Det startet bra da Barmen headet Haugens corner inn
Og etterpå kom Skålevik med fjerde goalen sin
Vi ledet og vi jublet, for vi ledet to mot null
Men etterpå så ble det mest elendighet og tull

For Haugesund fikk straffemål, og så kom neste flause:
Ja 2-2 – det var bare rot, og siste spark før pause
I andre ble vi presset til vi måtte melde pass
For ni minutt før slutt så gikk poenghåpet i dass

Nei dette her var flaut og trist – og kanskje og fortjent
Og fem fikk karantene – dette endte ikke pent
Og flere har jo skade – kan vi stille elleve mann?
Må Vibeke og Soltvedt inn og vise hva de kan?

-

Vi er inne i en kjip periode. Ting går ikke helt vår vei lenger. Mot VIF ledet vi, men fikk blant annet overtidsmål imot både i første og andre omgang – og tapte på bittert vis. Mot RBK var det litt blandede følelser for uavgjort: Jeg var for såvidt fornøyd med ett poeng, både fordi det var den suverene serielederen vi spilte mot – og fordi vi ut fra spillet fort kunne tapt. Likevel var jeg samtidig litt skuffet over at det bare ble ett poeng, siden vi tross alt ledet tre firedeler av kampen – og RBK ikke skapte flere store sjanser enn at vi kunne holdt nullen og halt seieren i land.

Og så kom denne da… Tap etter å ha ledet med to mål – og tre baklengs til tross for at heller ikke FKH kom til så veldig mange store sjanser. Men FKH hadde trøkket i store deler av kampen. I en del av andre omgang hang vi i tauene, som det av en eller annen grunn heter.

Det er bekymringsverdig hvordan målene har begynt å renne inn på bortebane i det siste. Både mot VIF og mot FKH gikk det dårlig bakover. Og tidligere så defensivt gode Brann, har nå plutselig sluppet inn seks mål på to utenbys kamper. Det er også grunn til uro at vi har tatt totalt ett poeng på tre kamper som vi alle har ledet, og der vi i alle har mistet poeng de siste 22 minuttene.

Vi manglet riktignok både Deyver Vega, Daniel Braaten, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson og Piotr Leciejewski. Men selv det tatt i betraktning, var ikke dette bra. For vi stilte ikke akkurat med noe uerfarent juniorlag heller. Er flyten i ferd med å smuldre vekk nå? Er virkeligheten og den harde realiteten om dagens Brann-lag i ferd med å innhente oss etter at mye gikk vår vei i vår?

Mindre bekymret blir man ikke av det faktum at hele fem mann må stå over med karantene mot Viking. For kortene haglet mot oss i Haugesund hvor seks av de brukte spillerne stod i karantenefare – og fem av dem fikk gult kort… Jonas Grønner var den eneste av dem som stod i fare for å måtte stå over Viking, som klarte å unngå å havne i dommerens bok. Ellers fikk de gult kort alle som var i faresonen; Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen og Kristoffer Barmen – men ingen som ikke ville få karantene fikk kort… Noen av kortene kom etter unødvendige forseelser, andre etter unødvendige dommeravgjørelser. Med tanke på alle skadene vi har for øyeblikket, skal vi prise oss lykkelige over at det er to uker til neste seriekamp. Den landslagspausen kom beleilig!

Det begynte jo lovende da Kristoffer Barmen headet inn 1-0 i det 28. minutt, og drøyt halvannet minutt senere satte Steffen Lie Skålevik inn 2-0 bak det som for anledningen kunne se ut som fjortistvillingene Marcus & Martinus sin ukjente og forvokste trillingbror, Per Kristian Bråtveit. Da var det fantastisk å være en av de ca 1000 bergenserne på det smekkfulle bortefeltet, for stemningen der var meget bra. Trøkket vi lagde på bortetribunen i første omgang var noe av det beste vi har gjort siden gullsesongen.

Så raknet det. Først laget Sivert Heltne Nilsen et straffe som Haris Hajradinovic satte inn. På overtid før pause fikk vi vårt tredje overtidsmål imot på tre borteomganger da Alex Horwath fomlet og ikke klarte å holde ballen. Vi fikk først ryddet vekk, men noen Brann-spillere virket mer opptatt av å klage til dommeren enn å følge med da ballen kom inn igjen i feltet. Der var i hvert fall William Ekong og satte inn utligningen på omgangens siste spark – akkurat som 1-2-målet i Oslo. 2-0 var blitt rotet vekk.

I andre omgang gikk alt imot oss, og kanskje ble vi også snytt for straffe da Jakob Orlov gikk i bakken på sekstenmeterstreken ti minutter etter pause. Og Kristoffer Barmen hadde en stor mulighet alene med keeper, men han lobbet utenfor.

Men jeg hadde likevel en følelse av at det bare var et tidsspørsmål før 3-2 kom til de blåkledde, for FKH var i dytten og hadde det psykologiske overtaket etter opphentingen. Men akkurat da vi trodde det kanskje var en mulighet for at vi i det minste kunne redde det ene poenget, så skjøt Kristoffer Haraldseid et frispark fra langt hold. Og konstant tyggistyggende Alex Horwath, klarte å la det skuddet gå inn. Dermed kunne seriens mest plagsomt støyende og taletrengte speaker nok en gang gryle ut sin eufori i 130 desibel. Synd ikke alle speakere forstår at de ikke selv skal være kampens midtpunkt – og at man slett ikke trenger å skrike når man har mikrofon.

Kampen ebbet ut, og det endte dermed 3-2 til Haugesund. Umiddelbart etterpå følte jeg at vi hadde spilt elendig. Det var nok sikkert litt farget av skuffelsen, at vår beste periode var den første halvtimen (og altså en stund siden da) og at jeg fra vår posisjon lavt nede på motsatt side av der FKH angrep i andre omgang fikk inntrykk av at de var i nærheten av mål hver gang de var midtveis inne på Branns halvdel. Men etter å ha sett kampen om igjen på Sumo, var jeg litt mer positivt innstilt til innsatsen. For FKH skapte jo ikke så mange virkelig store sjanser, og faktisk hadde vi seks avslutninger fra innenfor sekstenmeteren – mot FKHs fire.

Men å tape etter å ha ledet 3-2, er uansett utilgivelig og svakt. Straffesparket var unødvendig å lage, 2-2 hadde neppe kommet med en bedre keeper og mindre fokus på å rope til dommeren da det andre innlegget kom, og 3-2 er et lykketreff Kristoffer Haraldseid neppe vil score på om han så forsøker tyve ganger til. Samtidig kunne en annen dommer kanskje blåst straffe på situasjonen med Jakob Orlov.

Publikum: Som vanlig stort for haugesunderne å få besøk av storebror Brann fra den store byen. Maakebergets par hundre hadde ingen sjans mot oss 1000 tilreisende bak det ene målet. Stemningen var meget bra hos oss i første omgang. Da var trøkket til tider fantastisk på bortetribunen som for øvrig er glimrende: Den har ståplasser, den er intim, og den har tak rett over – noe som hjelper til et bra lydnivå. Hadde det bare blitt en fest i andre omgang også…

NB! Dette var første gang siden 15. september 2013 at Brann tapte en seriekamp der vi ledet med to mål. Den gang tapte vi 4-3 for VIF, selv om vi ledet 3-1. Tomålsscorer for VIF den gang? Torgeir Børven som lørdag gjorde sin Brann-debut og hadde målgivende.

-

Slik tar vi sølv:

Da fikk vi ett poeng mindre enn budsjettert – og FKH dermed to poeng mer enn de skulle hatt. Så da må det gjøres noen justeringer i planen for sølv.

Lørdagens motstander passerte oss på tabellen, og vi vil ligge på fjerdeplass også når alle kampene i denne runden er ferdigspilt. For øvrig kan jeg si at uansett hvor mye vi har “overprestert” i forhold til forventningene før denne sesongen; FKH skal vi ikke ha foran oss i år igjen. (Vi har ikke endt foran dem siden 2012!) Klubber som synes det største i verden er å være bedre enn oss fra storbyen, skal selvsagt ikke få den gleden. Ingen skal kødde med oss og vår posisjon i våre nærområder!

For øvrig er det god grunn til å se opp for Molde som etter en elendig periode med ett poeng på seks kamper, plutselig har fire strake seire.

Budsjettet under er “levende” og tilpasses resultatene etter hvert som de kommer – men hele tiden slik at vi kommer ett poeng foran de andre.

(Oppdatert etter søndagens kamper)

nå: Brann 37p Gods 34p Odd 38p FKH 38 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
23 Vik h 3 VIF b 3 LSK b 1 MFK b 1
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 3 Gods h 1
Fra nå: 18p Fra nå: 20p Fra nå: 16p Fra nå: 16p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

nå: S08 36p MFK 37p
ru. mot po. mot po.
23 B/G h 3 FKH h 1
24 SIL b 3 Viking b 1
25 Viking h 3 RBK h 1
26 FKH b 0 TIL b 3
27 RBK h 3 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 18 Fra nå: 16
Totalt: 54p Totalt: 53p

-

Branns ubeseirede rekke i Rogaland før FKH-kampen:

Før lørdagens tap i Haugesund hadde ikke Brann tapt en obligatorisk kamp i Rogaland siden 3. november 2013 da vi tapte 1-3 for Sandnes Ulf. I mellomtiden ble det fem seire og tre uavgjorte – hvorav en av de uavgjorte ble til seier på straffer. Altså åtte strake serie- og cupkamper i Rogaland uten tap, før den fine statistikken ble ødelagt nå.

(Fortsetter under bildene)

^ Fantastisk stemning fra rundt 1000 Brann-supportere. Her fra rundt innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ …og så det tradisjonelle deppebildet fra kampslutt. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

03:20: Alexander Stølås skyter fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet, men rett på Alex Horwath.

05:50: Fredrik Haugen kommer seg til innlegg fra høyre, og Kristoffer Barmen header fra åtte meter. Per Kristian Bråtveit redder headingen som antagelig hadde gått utenfor uansett.

09:10: Horwath må bokse vekk en corner.

10:40: Haugen slår inn i feltet mot Jakob Orlov som legger igjen til Steffen Lie Skålevik, men det blåses for offside på Torgeir Børven. Noe som i så tilfelle var med to millimeters margin.

16:00: Horwath bokser vekk et innlegg, returen tar Kristoffer Haraldseid på volley fra en meter utenfor feltet. Skuddet går langt til side for mål.

18:50: Haugen med frispark fra 19,5 meter. Det går rett i muren.

27:13 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN: Haugen slår en corner fra høyre, og på syv meter vinner Barmen kampen om ballen mot Vegard Skjerve og stanger inn 1-0 til oss helt nede i høyre hjørne. Herlig!

28:35 Torbjørn Agdestein går i bakken inne i feltet i en duell med Vadim Demidov. Ingenting å blåse for, selv om hjemmefansen vil ha straffe.

28:59 – 0-2, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Horwath sparker langt ut til Torgeir Børven som slår inn fra venstre. Skålevik setter den på direkten i lengste hjørne fra fire meter. Utrolig! To mål på 106 sekunder!

Nå tok det av hos oss i Brann-svingen!

31:20: Børven fosser fremover og gir til Haugen som sender en stikker i bakrom mot Skålevik som akkurat ikke når ballen som triller inn til keeper.

34:20: FKH får straffe når Sivert Heltne Nilsen holder William Troost-Ekong inne i feltet på en corner. Det er nok greit å blåse straffe på, men i så tilfelle har vi selv blitt snytt for mange straffer de siste årene.

34:35; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for holdingen. Han må stå over neste kamp.

35:17 – 1-2, HARIS HAJRADINOVIC, STR: Hajradinovic setter straffen til høyre når Horwath går motsatt vei.

44:15; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen når han legger en FKH’er i bakken. Han må stå over neste kamp.

45:00 + 0:06 – 2-2, WILLIAM EKONG: Hajradinovic slår et frispark inn i feltet. Horwath ser ut til å redde, men mister ballen og slår den vekk liggende. Vi får først klarert, men mens noen Brann-spillere er opptatt av å klage over at vi ikke fikk frispark, slås ballen inn igjen i feltet. På syv meters hold klarer ikke Nouri eller Demidov å hindre Ekong i å omsette innlegget i mål. Horwath ville ha frispark, men det er lite som tyder på at han hadde noen god sak.

45:00 + 1:05: Pause.

- 2. omgang: -

45:55 Børven legger inn fra venstre, og på nærmeste er Orlov – og presset av en FKH’er får han til en avslutning fra siden av femmeteren. Keeper redder.

48:45; gult kort, FKH: Haris Hajradinovic for felling av Skålevik under en kontring.

52:45: Hajradinovic med frispark fra 26-27 meters skrått hold. Det går over både muren og målet.

54:50: Skålevik kommer alene med keeper, men avvinkes for offside. Etter å ha sjekket situasjonen på Sumo-opptakene i ettertid, kan jeg enkelt konkludere med at det var en feil avgjørelse. Skålevik var på ingen måte offside, men skjøt uansett på keeper.

55:05: Så er det Orlov som kommer alene etter å ha stjålet ballen fra Troost-Ekong. Han blir løpt opp av Nemanja Tubic og lagt i bakken akkurat på sekstenmeteren. Og i og med at streken tilhører feltet, skulle det blitt straffe hvis VIF-supporter og eks-klansstyremedlem Trond Ivar Døvle hadde blåst. Men dommeren mente det ikke var straffe. Etter å ha sett Sumo-opptakene i ettertid, var det tydelig at Tubic treffer ballen som presses inn i Orlovs fot, men sidekommentator Jesper Mathisen mente det kunne dømmes på det når han kommer inn med strak fot og stor kraft.

59:20; gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik for… for hva egentlig? For å ha vært såvidt borti ballen etter at det ble blåst? Han sparket den jo ikke vekk. Og Skålevik må selvsagt stå over neste kamp…

60:45: Haraldseid forsøker å skyte (eller var det innlegg?) fra siden av sekstenmeteren, men det blokkeres. FKH får ballen tilbake og Haraldseid kommer til innlegg igjen. Det klarerer Orlov over mål og til corner.

61:25: Horwath får fingrene på corneren og lager ny corner.

61:50: Corneren går mot bakerste hvor Tor Arne Andreassen ikke treffer skikkelig og header utenfor. Her var Horwath ute og syklet.

63:35: Nå henger vi i tauene, som det heter. Hajradinovic lurer av ute på vår høyreside og kommer til skudd fra tretten meters relativt spiss vinkel. Det blokkeres av Grønner som lager corner.

66:05: Eirik Mæland skyter fra tyve meter, men Demidov blokkerer.

Det var bare Haugesund for tiden.

68:40: Haugen med frispark fra 21 meter. Det går over.

69:55 Haugen med frispark fra ute på venstresiden. Noen (ikke lett å se hvem) header fra femten meter, men rett på keeper.

70:45: Stølås skyter fra nærmere 30 meter, og det går like utenfor. For øvrig skulle FKH vært avblåst for hands like i forkant.

75:30; -> bytte FKH: Liban Abdi inn for Eirik Mæland.

77:20: Barmen kommer alene igjennom med en sprettende ball, Bråtveit kommer ut og Barmen forsøker å vippe den over ham. Fra tretten meter går lobben til side for mål.

79:05; bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

80:39 – 3-2, KRISTOFFER HARALDSEID: Haraldseid skyter fra minst 25 meter og helt oppe i nærmeste kryss.

83:20; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik.

83:40: Haraldseid med frispark igjen, men denne gang fra lenger hold. Ballen går helt inn til Horwath.

86:05: Det legges tilbake fra Agdestein til Andreassen som skyter fra atten meter. Like utenfor.

87:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Fredrik Haugen

87:50: Et frispark slås langt inn i feltet hvor Karadas vinner på hodet syv meter fra mål, men headingen går til side.

89:55: Kristiansen skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Det går laaangt utenfor.

90:00 + 1:05: En haug med spillere går over ende inne i feltet på en corner. Dommer blåser ikke for noe.

90:00 + 1:50; gult kort, Brann: Vadim Demidov for å dytte en FKH-spiller over ende. Han må selvfølgelig stå over neste kamp.

90:00 + 2:05: Bråtveit bokser vekk et Huseklepp-frispark fra venstre.

90:00 + 3:00; gult kort, Brann: Ruben Kristiansen for å legge Abdi i bakken. Og han må… (trommevirvel)… stå over mot Viking.

90:00 + 3:45: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann har tre seriekamper på rad uten seier (0-1-2). Sist vi spilte tre seriekamper på rad uten seier, var i de tre siste i fjor og de to første i år. I eliteserien var sist gang i 24.-28. serierunde 2014 da vi altså fikk fem strake uten seier.
 • Brann har scoret i åtte seriekamper på rad. Sist vi scoret i åtte strake eliteseriekamper, var da vi klarte det i elleve på rad i 2014.
 • Brann har scoret i fire bortekamper på rad i serien. Sist vi scoret i fire strake bortekamper i eliteserien, var i 2014 da vi scoret i elleve på rad.
 • Brann har sluppet inn mål i åtte strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var 20. april da vi slo Viking 1-0. Sist vi slapp inn mål i åtte strake bortekamper i eliteserien, var i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i 2016. I en og samme sesong slapp vi inn i tolv bortekamper på rad i 2013.
 • 21 baklengs er det minste vi har hatt etter 22 runder siden vi hadde 20 baklengs i 1974.
 • 37 poeng er det meste vi har hatt etter 22 runder siden vi hadde 48 i 2007.

-

Brann mot FKH innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen _9 5-2-2 13-11 17p
Haugesund _9 4-2-3 19-17 14p
Totalt 18 9-4-5 32-28 31p
 • Brann hadde før lørdag to strake serieseire mot FKH. Sist vi ikke slo dem var da vi tapte 1-3 på Stadion 30. april 2014.
 • Brann har scoret i alle ni serie-bortekamper mot FKH i historien.
 • Brann har sluppet inn mål i de åtte siste serie-bortekampene mot dem. Eneste gangen vi har holdt nullen i Haugesund var 15. juni 1997 da vi vant 1-0.

-

KAMPFAKTA: (kilde:brann.no)

Haugesund – Brann 3-2 (1-2)

0-1: Kristoffer Barmen (28.)
0-2: Steffen Lie Skålevik (29.)
2-1: Haris Hajradinovic (str. 35.)
2-2: William Ekong (45.)
3-2: Kristoffer Haraldseid (81.)

22. serierunde Tippeligaen. Haugesund Stadion. 7130 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar. Gult kort: Haris Hajradinovic, Haugesund og Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Brann.

Haugesund (3-5-2): Per Kristian Worre Bråtveit – Vegard Skjerve, William Ekong, Nemanja Tubic – Kristoffer Haraldseid, Tor Arne Andreassen, Eirik Vespestad Mæland (Ali Liban Abdi fra 76.), Alexander Stølås, David Jonas Myrestam – Haris Hajradinovic, Torbjørn Agdestein.

Brann: Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 87.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Torgeir Børven, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 80.), Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 84.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-3 til FKH (BT)
Avslutninger: 11-10 til FKH (VG), 10-9 til FKH (NTB)
Avslutninger på mål: 5-4 til Brann (VG),, 5-4 til FKH (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-4 til Brann (mine egne tall) 3-1 til Brann i 1. omgang, 3-3 til Brann i 2. omgang.
Ballbesittelse: 50 % (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Totalt 1530 1563 1531 90 1659 681 90 1478 180
Kamp 17 19 19 1 19 9 1 20 2
Startet 17 18 19 1 19 7 1 16 2
Mål 2 3 0 0 1 0 0 4 0
Gule 3 3 2 0 5 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Totalt 816 618 209 244 1890 65 1800 1890
Kamp 20 10 9 17 21 5 20 21
Startet 8 7 2 0 21 0 20 21
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Totalt 1980 1292 0 65 649 727 733 0
Kamp 22 18 0 1 11 15 11 0
Startet 22 17 0 1 7 6 10 0
Mål 0 3 0 0 0 4 1 0
Gule 1 0 0 0 1 3 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vi lar oss ikke slå på Stadion

Stadion var full, det skjer jo ikkje alt for ofte
For mange blir det tv-stol – det kaller eg “å skofte”
Men denne gang var oppmøtet slik oppmøtet bør være
Så kanskje fikk vi gjenopprettet litt av gammel ære

Orlov scoret tidlig, da han headet i en bue
Og Stadion tok fyr med “Heia Brann” av Ove Thue
Vi koste oss og stemningen var helt oppunder taket,
men Rosenborg fikk presset oss så altfor langt tilbake

I andre ble det kok da dommer straffet oss for alt
For trøndere som la seg og for trøndere som falt
Da blåste han i fløyten, han syns sikkert det var stas
Det satte fyr på Stadda, som ble sliten av hans mas

Sånn midtveis ut i omgangen, så ga vi tapt for presset
Så Piotr rablet gal og måtte ta et tygg av gresset
Den skjeggete fra Danmark fikk en enkel jobb å score
vårt andre mål i trynet her på Stadda dette året

Mot slutten ble det skummelt, da kom atter denne dansken
Piotr føk i stolpen, men fikk hindret mål med hansken
Så dermed ble det ett poeng fra søndagens batalje
Og Brann har ennå kursen mot Europa og medalje

-

Endelig skulle Stadion fylles til noe annet enn 16. mai eller nedrykksfinale, og allerede etter drøye to minutter tok vi ledelsen da Jakob Orlov scoret et sjeldent mål – etter et godt innlegg fra Ruben Kristiansen. På vei “vekk” fra mål headet svensken i en fin bue over keeper og i lengste hjørne – i nesten motsatt retning av løpsretningen. God prestasjon av Orlov som scoret sitt første mål siden 10. april – og ufattelig deilig for alle oss røde på tribunene!

Da var det feststemning på Stadion, men trønderne skulle overta styringen ute på gresset. Rosenborg hadde nemlig mye ball, men kom ikke til særlig mange muligheter.

Da pausen var over, satte hvittrøyene inn eliteseriens toppscorer, Christian Gytkjær. Jeg har generelt en ganske sunn skepsis til fotballspillere med hestehale og masse skjegg, og mindre skeptisk blir jeg ikke når de scorer mange mål og har på seg feil draktfarge.

Før dansken skulle få gjort noe faenskap, skulle det imidlertid bli full fyr på Stadion. Det kokte etter en del upoulære dommeravgjørelser, og det ble ampert både på banen og på tribunene. Og ikke minst fikk Kristoffer Barmen vill jubel for sin takling på Mike Jensen da det kokte som verst. Da var det Stadion-stemning slik vi liker det. Deilig! Utrolig hva en dårlig dommer kan bidra med…

Rosenborg fortsatte å dominere – dog fremdeles uten å skape så mange av de store farlighetene, men til slutt måtte vi gi tapt for presset da den omtalte skjeggdansken fikk en altfor enkel jobb med å utligne. Alltid er det en eller annen fjomp som skal ødelegge når vi har det gøy! Og Gytkjær har ødelagt moroen for oss mange ganger før. Ufordragelig fyr…

For øvrig kan Orlov ta sin del av skylden for målet, for det var han som ga trønderne muligheten gjennom en forbilledlig feilpasning.

Mot slutten var det ikke langt unna at Rosenborg like godt stakk av med alle tre poengene, men en god Piotr Leciejewski (i hvert fall så lenge han slipper å sparke ballen) reddet oss fra tap i sin 150. kamp for Brann.

Alt i alt skal vi gjerne være fornøyde med 1-1 og ett poeng mot den suverene serielederen, som da også var det spillemessig dominerende laget. Det kunne fort blitt tap. Likevel var jeg litt skuffet etterpå, ettersom vi ledet tre firedeler av kampen og til tross for den spillemessige underlegenheten lot trønderne komme til relativt få virkelig store muligheter. I det minste står vi fortsatt ubeseiret på Stadion etter ti hjemmekamper, og har bare sluppet inn to mål. Vi lar oss ikke slå på Stadda!

Noe overraskende startet vi kampen med nykommer Gilli Rólantsson på vingen. Han klarte seg bra, men ble dessverre sendt på Haukeland og kommer visstnok ikke til å spille mot medaljerival Haugesund på lørdag. Uansett tenker vel Erik Huseklepp sitt etter nok en gang å ha blitt vraket i elleveren, selv med førstevalgene ute.

En som ikke debuterte, var Torgeir Børven. Med sin skadehistorie og ikke særlig omfattende kamptrening av nyere dato, kan jeg ikke si annet enn at jeg er avventende til den leieavtalen. Når det nå bare er ni kamper igjen av den, er jeg spent på hvor mye han egentlig rekker å vise før Brann skal ta et valg om dette er noe å fortsette med. Vi følger i hvert fall opp en gammel Brann-tradisjon med å hente kjente navn med skadehistorikk. Men Vadim Demidov er et eksempel på at det ikke være negativt.

Publikum:

17366 tilskuere er utenom 16. mai vårt beste tilskuertall siden det kom 17686 mot Sogndal i “nedrykksfinalen” 2014. Det var også vårt beste tilskuertall mot Rosenborg på åtte år. Til tider meget bra stemning og et kok vi ikke har hatt på Stadion på lenge. Spesielt da dommeren var vrang i begynnelsen av andre omgang, var det et glimrende trøkk og engasjement på tribunene. Stemningsmessig har det i det siste tatt seg opp både på hjemmebane og når vi er på bortekamp.

Bortefansen stilte 585, men mange av dem satt. Det var ikke enkelt å høre dem bort til oss på Store Stå på Frydenbøtribunen.

-

Slik tar vi sølv:

Vi ligger fremdeles på bronseplass, men det er kun ett poeng opp til sølv og tre poeng ned til 7.plass. Så her er det jevnt og lite som skal til både for at vi går oppover og et stykke nedover på tabellen.

De som så ut til å være våre største konkurrenter i sølvkampen, Odd og Godset, tapte begge to denne runden. Spesielt sistnevnte er i virkelig dårlig form for tiden, med kun to poeng siste fem runder. Og nå må man også ta med FKH, S08 og MFK i betraktningen når man skal lage skjema til sølv. Legg merke til at vi er det eneste laget som er ferdig med både RBK og Odd.

Budsjettet er “levende” og tilpasses resultatene etter hvert som de kommer – men hele tiden slik at vi kommer ett poeng foran de andre.

nå: Brann 37p Gods 34p Odd 38p FKH 35 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3 Brann h 1
23 Vik h 3 VIF b 3 LSK b 1 MFK b 1
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 0 TIL b 1 Gods h 3
Fra nå: 18p Fra nå: 20p Fra nå: 16p Fra nå: 19p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

nå: S08 35p MFK 34p
ru. mot po. mot po.
22 AaFK b 3 Gods b 1
23 B/G h 3 FKH h 1
24 SIL b 3 Viking b 1
25 Viking h 3 RBK h 3
26 FKH b 0 TIL b 3
27 RBK h 1 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 19 Fra nå: 19
Totalt: 54p Totalt: 53p

-

Kjell Morten Hjartøys bortgang:

I begynnelsen av forrige uke fikk vi supportere sjokkbeskjeden om at Kjell Morten Hjartøy var død, bare 56 år gammel. “Kjellmo” ble han kalt av venner – og dem hadde han mange av både i Bergen og i England. Han var en markant skikkelse i supportermiljøet, han var en av grunnleggerne av Bataljonen etter at Brann Supporter Team hadde gått konk, og han var sammen med broren Bjarte stadig å se på bortekamper. På hjemmebane hadde han i en årrekke tilhold på det såkalte “felt Z” på Frydenbøtribunen – eller felt D som skiltingen nå forteller at det heter.

Kjellmo hadde enormt mye kunnskap om både Brann og sitt andre (like godt valgte) favorittlag, Arsenal. Han var ofte på tur til England, og hadde til og med kjøpt sesongkort på Emirates Stadium denne sesongen, som han kunne bruke når han var på tur til England. Dessverre fikk han bare brukt det én gang; dagen før han døde.

Englandsturer ble det imidlertid mange av opp gjennom årene for Kjellmo. Ikke bare til Emirates og Highbury, og ikke bare til Arsenal-kamper. Så langt derifra. Mange vil nok huske Kjellmo og broren fra dokumentarfilmen “Groundhoppers” som har blitt vist på TV2. Den handlet om deres forsøk på å komme inn i den såkalte “92-klubben”. Det vil si dem som har besøkt samtlige 92 gjeldende ligabaner i England. Og for å klare det, må man som regel besøke mange flere. For man “mister” klubbene som får ny stadion eller rykker ned i amatørligaen. Heldigvis fikk de fullført dette prosjektet sammen (og for den del sammen opplevd Brann ta seriegull igjen), før det var for sent. Her er TV2s reportasje fra da de oppnådde 92 baner

Kjellmo var en fin personlighet og var full av gode historier fra sitt rikholde supporterliv både som Brann-supporter, Arsenal-supporter og som “groundhopper”. Han vil bli dypt savnet.

Hvil i fred, Kjellmo! Og heia Brann (og Arsenal) !

(Fortsetter under bildene)

^ Endelig nesten fullsatt Stadion igjen. Flagg-, ballong og konfetti-tifo ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Ett minutt applaus for avdøde Kjell Morten Hjartøy og Tor Sletten. Foto: Alexander Osdal

^Ikke like lystig som normalt ved kampslutt, men likevel røykbomber. Fotos: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

02:04 – 1-0, JAKOB ORLOV: Ruben Kristiansen får ballen på venstresiden og legger inn mot bakerste. Der dukker Jakob Orlov opp med sitt hode, og fra fire meter header han i bue over keeper og i lengste hjørne.

Vi vant ballen 25 meter fra eget mål, angrepet tok 14 sekunder og hadde seks trekk.

09:15: Piotr Leciejewski er ute og snapper ballen foran Matthías Vilhjálmsson.

10:40: Fredrik Haugen slår i bakrommet mot Orlov, men Adam Larsen Kwarasey kommer ut og redder.

13:20: Det slås inn fra vår venstreside, men Piotr tar det enkelt.

14:50: Litt panisk inne i Brann-feltet på en corner der Johan Lædre Bjørdal først får blokkert en heading fra fem meter. Heldigvis får vi etter hvert klarert.

16:50: Elbasan Rashani slår inn fra vår høyreside, men rett i klypene på Piotr.

18:50: Mike Jensen slår mot Rashani på bakerste, men han når ikke opp og ballen går over ham.

20:00: Pål André Helland slår farlig inn, men Birsmar Acosta får klarert.

21:25: Jonas Svensson skyter fra nærmere 30 meter. Piotr redder greit.

23:45: Helland avvinkes for offside.

24:25: Helland offside igjen.

25:40: Kwarasey er ute og redder foran Steffen Lie Skålevik.

28:15: Skålevik slår inn og Jonas Svensson klarerer. Vi får ballen tilbake og Kristoffer Barmen legger inn. Rett i armene på Kwarasey.

29:00: Anders Kondradsen skyter over fra sytten meter.

31:40: Helland med frispark fra 25 meter. Det skrur like utenfor.

33:45: Livsfarlig når Mike Jensen slår frem mot Vilhjálmsson og Demidov misser, men heldigvis får Vilhjálmsson ikke kontroll på ballen som triller inn til Piotr.

35:40: Helland skyter langt utenfor fra 35 meter.

37:00: Jensen skyter fra 25 meters skrått hold. Piotr er nede og slår til corner.

39:15: Skummelt igjen. Orlov mister ballen fem meter inne på egen halvdel. Demidov klarerer et innlegg fra Konradsen, men klareringen går foran tomt mål hvor Barmen såvidt får klarert til corner foran Jensen på femmeteren.

40:00: På corneren kommer RBK til heading inn foran mål, men Acosta får klarert.

44:10: Helland med frispark fra ute på siden, men det går helt inn i armene til Piotr.

45:00 + 2:00: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte RBK: Christian Gytkjær inn for Matthías Vilhjálmsson.

48:15: Haugen gjør et godt forarbeid når han lurer av Jensen og kommer til innlegg fra dødlinjen. Trønderne klarer ikke å klarere, og til slutt skyter Amin Nouri fra atten meter, men det blokkeres inne i feltet av Hólmar Örn Eyjólfsson.

52:20: Rashani skyter utenfor nærmeste stolpe fra femmeterhjørnet.

54:40; gult kort, Brann: Vadim Demidov fordi Christian Gytkjær løper inn i ham og faller. Håpløs dømming!

56:35; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for en takling på Jensen ute ved sidelinjen. Vill jubel for taklingen!

57:20: Helland slår inn i Brann-fetet, Gytkjær header bakover fra ti meter, og Piotr tar det enkelt.

59:40: Konradsen skyter utenfor fra 30 meter.

60:25 Haugen slår mot Skålevik som kommer motsatt, men er akkurat for sen til å motta ballen i glimrende posisjon inne i feltet og med fri bane til mål. Han må derfor ned ved dødlinjen for å plukke ballen opp og sjansen renner ut i sanden.

61:50: Gilli Rólantsson med et godt innlegg foran mål, men RBK klarerer.

62:50: Gytkjær header fra tolv meter, men enkelt for Piotr.

64:20; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for en felling av Jensen.

65:00: Helland med et frispark fra ute på siden som går helt inn til Piotr.

65:45; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Gilli Rólantsson

68:01 – 1-1, CHRISTIAN GYTKJÆR: Det begynner med en feilpasning fra Orlov midt på egen halvdel. Svensson gir ut til Jensen som legger inn fra vår venstreside, Rashani styrer den videre til Gytkjær, som Nouri bare kan se på sette ballen inn fra syv meter.

68:55; -> bytte RBK: Magnus Stamnestrø inn for Mike Jensen.

69:40: Acosta klarerer et innlegg fra Rashani på vår høyreside.

71:00: Piotr snapper et innlegg fra vår høyreside.

71:30: Gytkjær avvinkes for offside.

71:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov

72:25 Barmen får plutselig en mulighet når RBK misser med klareringen av et Huseklepp-innlegg. Kwarasey redder skuddet hans fra tretten meter. Så avvinkes Skålevik for offside.

74:50: Stamnestrø avslutter via en Brann-spiller inne i feltet, men avvinkes for offside.

75:15; -> bytte RBK: Alex Gersbach inn for Pål André Helland

77:50: Rashani skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men rett i Demidov.

78:40: Svensson gir på tvers til Stamnestrø som skyter fra atten meter, men via Acosta og til corner.

81:45: Stamnestrø vinner mot Acosta på midtbanen og stormer fremover. Så skyter han fra femten meter, Piotr bokser, og returen daler ned til Gytkjær som header fra to meter. Men Piotr redder utrolig nok, så kolliderer han med stolpen men klarer likevel å hindre ballen i å krysse linjen.

83:35: Demidov avblåses inne i feltet i en cornersituasjon.

86:30: Stamnestrø med frispark fra nærmere 25 meter. Det går utenfor.

88:05; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Kristoffer Barmen.

90:00 + 4:05: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann har elleve hjemmekamper i eliteserien på rad uten tap (9-2-0), inklusiv den siste i 2014. Forrige hjemmetap i eliteserien kom 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for S08. Sist Brann spilte elleve hjemmekamper på rad i eliteserien uten tap, var da vi hadde atten på rad f.o.m. 29. oktober 2006 t.o.m. 16. mai 2008. I år alene har vi ti hjemmekamper på rad i serien uten tap. Sist vi hadde ti strake hjemme i serien utan tap i en og samme sesong, var da vi spilte uten tap i alle tretten i 2007-sesongen.
 • Dette var vårt første hjemmepoengtap etter åtte strake seire. Forrige poengtap hjemme kom mot Odd 20. mars da vi spilte 0-0.
 • Sist Brann tapte to eliteseriekamper på rad var i 25.-28.runde 2014 da vi tapte fire på tap. Det skjedde altså ikke denne gangen heller.
 • Brann har scoret i syv strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for S08 3. juli. Sist vi scoret i syv strake eliteseriekamper, var da vi scoret i elleve på rad i 2014.
 • Brann har scoret i ni strake hjemmekamper i serien. Sist vi ikke scoret hjemme var da vi spilte 0-0 mot Odd 20. mars. Sist vi scoret i ni strake hjemmekamper i eliteserien, var i 2013 da vi scoret i tolv.
 • 37 poeng er det meste vi har hatt etter 21 runder siden vi hadde 45 i 2007.
 • 18 baklengs er det minste vi har hatt etter 21 runder siden vi hadde det samme i 1974.

-

Brann mot RBK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 44 13-14-17 60-70 53p
Tr.heim 44 7-11-26 49-125 32p
Totalt 88 20-25-43 109-195 85p
 • RBK har scoret i de fjorten siste seriekampene mot Brann. Sist vi holdt nullen mot dem var i 2008 da vi spilte 0-0 på Stadion.
 • Brann har scoret i de syv siste hjemmekampene mot RBK. Sist vi ikke scoret mot dem var i den nevnte 0-0-kampen i 2008.
 • Brann har 3-1-1 på de siste fem hjemmekampene mot RBK i serien. Vi har videre 5-3-3 siste elleve hjemmekamper i serien mot dem.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Rosenborg 1-1 (1-0)

1-0: Jakob Orlov (3.)
1-1: Christian Gytkjær (69.)

21. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 17.366 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Vadim Demidov, Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Brann.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Remi Johansen fra 89.) – Gilli Rólantsson (Erik Huseklepp fra 66.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 72.), Steffen Lie Skålevik.

Rosenborg (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Holmar Ørn Eyjólfssón, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen (k) (Magnus Stamnestrø fra 69.), Gudmundur Thorarinson, Anders Konradsen – Pål André Helland (Alexander Gersbach fra 76.), Matthias Vilhjalmsson (Christian Gytkjær fra 46.), Elbasan Rashani.

-

Kampfakta:

Sjanser: 5-2 til RBK (BT)
Avslutninger: 16-4 til RBK (VG), 16-3 til RBK (NTB)
Avslutninger på mål: 8-3 til RBK (VG), 7-3 til RBK (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 5-2 til RBK (mine egne tall). 1-0 til Brann i 1. omgang, 5-1 til RBK i 2. omgang.
Ballinnehav: 67 % til RBK (VG)
-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Totalt 1530 1473 1531 1569 591 90 1392 90
Kamp 17 18 19 18 8 1 19 1
Startet 17 17 19 18 6 1 15 1
Mål 2 2 0 1 0 0 4 0
Gule 3 2 2 4 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Totalt 809 618 209 233 1800 65 1800 1800
Kamp 19 10 9 16 20 5 20 20
Startet 8 7 2 0 20 0 20 20
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 2 0 1 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Totalt 1890 1213 0 65 645 644 733 0
Kamp 21 17 0 1 10 14 11 0
Startet 21 16 0 1 7 5 10 0
Mål 0 3 0 0 0 3 1 0
Gule 1 0 0 0 1 2 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Ufattelig surt

Vi stilte opp med sjøltillit, for no va’ Brann i gjenge
Men ha’kkje vunnet to på rad på fremmed gress på lenge
For sist var gullsesongen – det er sørgelig men sant
Og siden har det vært for mye tull og tøys og tant

Men etter et kvarter så ble det Barmen-mål og greier
Vi trodde først at skuddet ville havne der de pleier
For Barmens skudd de lander helst et sted ved Alma Ata,
men denne gangen traff han – og da stilnet det på “Plata”

Så snudde ’Engen kampen, det så ganske skummelt ut
Vi virket ganske skjøre, ’Engen hadde mere sprut.
Men Sivert er lokalkjent – han har vært der borte før
Så han fant frem til målet, slik som kjentmenn gjerne gjør

Det nærmet seg en uavgjort – vi var på overtid
Men ett poeng forsvant, for der var nok en gang Zahid
Forbannet irriterende, så ergerlig og surt
Og de som trodde ett poeng var vårt, ble grundig lurt

-

Du snakker meg om surt tap!

Det begynte så bra på østkantklubbens vestkantstadion. Allerede i det 14. minutt tok vi ledelsen da Kristoffer Barmen fyrte løs fra utenfor sekstenmeteren. Brann dominerte på Ullevål. Men så fikk det formsterke bunnstridlaget utlignet et drøy kvarter senere, og de blåkledde tok over banespillet. Det uvanlig defensivt ruskete Brann-laget fikk da også en til i trynet på omtrent siste spark før pause, da ikke akkurat ballteknisk briljante Piotr Leciejewski sleivet med en klarering og Simen Juklerød (kun på Østlandet man kan hete noe sånt) fikk plassert ballen i krysset fra utenfor sekstenmeteren.

Da så det virkelig dystert ut. VIF hadde snudd kampen (eller “mætsj’n” som de sier på de kanter selv om de er fra like ved Kampen), de var i dytten og fikk ledermålet på et meget ubeleilig tidspunkt. Det hadde f.eks. vært mer beleilig om de scoret etter dommeren hadde blåst og pekt mot garderobene.

Likevel skulle vi reise oss og utligne ved ex-VIF-spiller Sivert Heltne Nilsen ti minutter etter pause. Den trodde jeg ikke ville komme, for da hadde vi vært svake en stund. Vill ekstase blant oss over 1000 i Brann-svingen.

Senere hadde begge lag sine sjanser til å vinne, og mot slutten hadde Brann flere. Fredrik Haugen irriterer seg nok en stund over sine to store brente sjanser. Vi andre irriterer oss i hvert fall. Og halvannet minutt på overtid – og akkurat da vi trodde vi i det minste ville redde det ene poenget som så ut til å henge i en tynn tråd da VIF ledet, fikk VIF en frisparksituasjon på vår halvdel. De blå slo inn i feltet, en bak meg kommenterte “eg blir forbanna hvis de scorer no”. Så gikk det omtrent tre sekunder…. og så gjorde de akkurat det: Vi mislyktes nemlig med våre klareringsforsøk, ballen spratt feil vei, og plutselig var Ghayas Zahid der og kunne sette inn sitt andre for dagen. Helt utrolig bittert!

Dermed ble det 3-2 til laget fra landsdelen der de er fryktelig glade i ordet “brød”: “BRØDskive” i stedet for bare “skive”, “skoleBRØD” i stedet for “skolebolle”, og “pølse i BRØD” i stedet for bare “hot-dog”. Ikke det at dette var særlig saklig å komme drassende med – det skal jeg ha, men noen må bare slå i bordet og si i fra om at den slags ordbruk ikke er greit. Men jeg må kanskje være litt forsiktig med kritikken, for vi har jo en del fremmed-dialektiske som fornuftig nok holder med Brann.

Et utrolig surt tap dette. To mål imot på overtid – ett i hver omgang. Men når vi kommer til hektene igjen og har fått det hele litt på avstand – jeg sitter i skrivende stund tross alt hele femten meter fra Ullevål, så må vi nok innrømme at vi har hatt en del marginer vår vei tidligere i sesongen. Denne gangen var det vi som tapte en jevn kamp og med få minutter igjen.

At vi taper en bortekamp er ikke noe nytt. Vi har f.eks ikke vunnet to bortekamper på rad i eliteserien siden 2007 – og klarte det altså ikke denne gangen heller. Det som imidlertid var ganske urovekkende, var at vi virket mer rotete defensivt enn tidligere. Det var rett og slett “gode” gamle Brann, slik vi har kjent dem i åresvis. Eller “et gufs fra fortiden”, som det heter. Og hvem liker vel gufs? Ikke vi i hvert fall.

Dette forsvarsrotet har vi neppe råd til når RBK kommer som ubehagelige gjester til helgen. For de vet å forsyne seg av matfatet. Spesielt Christian Gytkjær er en sånn som gjerne forsyner seg flere ganger. Da må låsen inn til spiskammeret funke bedre enn den gjorde mot VIF.

Opptellingen av antall avslutninger innenfor sekstenmeteren viste for øvrig 9-6 til Brann.

NB! Det har i det siste pleid å være målrikt i kampene mellom Brann og VIF; fem mål i begge årets kamper, hhv fem og seks mål i 2014-kampene, og hhv fire og syv mål i 2013-kampene.

Publikum: Under 10000 på “hatoppgjør” er ikke veldig imponerende, men for den del imponerer heller ikke våre egne tilskuertall for tiden. Klanen har virkelig krympet de siste årene. De er sikkert under halvparten av hva de var for en tid tilbake. På lørdag var de som vanlig mot oss opptatt av å synge om Lommemannen.

Vi selv var 1031 på bortefeltet, i følge arrangøren. Bra trøkk fra oss, men først og fremst i første omgang. Før pause var det kanskje den beste stemningen vi har skapt på Ullevål på flere år. Stemningsmessig syns jeg det har tatt seg veldig opp i det siste; både i bortekampene mot Odd og VIF, samt hjemmekampen mot Godset.

Det ble brukt en del megafon, noe jeg ikke er overbegeistret for. Jeg mener det er litt “juks”. Det er et kunstig hjelpemiddel, og etter min smak skal fotballsupportere være mest mulig a capella. Men når vi var så mange som vi var på Ullevål, de potensielt syngende stod ganske spredt, og det var litt sjenerende lyd fra motstanderfansen som gjorde at det kunne være vanskelig å høre enkeltpersoner som forsøkte å starte sang hos oss selv, så kan jeg se poenget med forsterket lyd på de to-tre første ordene for å spre sangen raskest mulig. Heldigvis – for vår egen æres skyld – ble det også startet en god del sanger uten teknisk hjelp.

-

Branns vei til sølv:

(Dette avsnittet er oppdatert etter søndagens kamper)

Vi beholder tredjeplassen etter denne runden. Det var et par heldige resultater for vår del på søndagen. Godsets og Odds uavgjortresultater gjør at vi ikke trenger å gjøre store endringer i sølvbudsjettet. For Branns del må det budsjetterte poenget mot VIF erstattes med en uavgjort i Sogndal. Godset kan nå tillate seg å ta to poeng mer enn jeg hadde budsjettert med etter forrige runde, uten at de passerer oss på sluttabellen.

Jeg har tatt utgangspunkt i at Godset og Odd blir våre argeste rivaler. Dette er budsjettet til sølv:

nå: Brann 36p Gods 34p Odd 38p
ru. mot po. mot po. mot po.
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 19p Fra nå: 20p Fra nå: 16p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

(Fortsetter under bildene)

^ 1031 Brann-supportere på Ullevål. Fotos: Alexander Osdal

^ …og vi hadde ingenting å juble for etter kampslutt, selv om personen med hevede armer kan oppfattes slik. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

07:10: Deyver Vega bryter inne på VIFs halvdel, Jakob Orlov får ballen inne i feltet, men han får ikke avsluttet før VIFs Simon Andreas Larsen rydder opp.

10:00: Daniel Braaten legger inn mot nærmeste hvor Orlov avslutter fra fire meter nesten død vinkel. Keeper redder.

11:50: Vadim Demidov rydder opp når Vajebah Sakor nesten får avsluttet inne i feltet.

13:17 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN Kristiansen kaster inn, Robert Lundström klarer ikke å klarere skikkelig. Ballen går til Orlov som header til Barmen. Sistnevnte demper og skyter fra atten meter og nede i venstre hjørne. 1-0 til Brann! Lekkert!

Angrepet tok seks sekunder fra Kristiansens kast.

19:30: Farlig frispark inn i feltet som Demidov header rett opp i luften, og heldigvis får Piotr fanget nedfallsfrukten.

22:25: Lundström legger inn fra vår venstreside og på syv meter header Sakor over og til siden.

30:25- 1-1, GHAYAS ZAHID: Mohammed Abdellaoue sender ut til Zahid som får veldig god plass på vår høyreside.
Acosta klarer ikke å hindre ham i å avslutte fra ti-tolv meters skrått hold. Ballen triller inn under Piotr og i lengste hjørne.

31:50: Småfarlig inne i Branns felt, men vi får klarert.

33:00: VIF hadde tatt over etter scoringen.

35:20: Lundström lurer av Kristiansen på vår venstreside og slår inn foran mål. Moa header over fra seks meter.

37:00: Braaten får en mulighet, slår tunnel på Simon Andreas Larsen, men ballen går helt inn til keeper.

40:00: Vega gjør et godt forarbeid og slår mot Braaten på bakerste. Sistnevnte header ut i feltet, men VIF får klarert til corner.

40:40: Vega slår corneren og Acosta kommer til heading fra åtte meter, men det klareres umiddelbart.

41:25: Vega slår inn fra høyre og er nære på å nå Barmen på syv meters hold. VIF får klarert.

41:40: Vega beveger seg inn i feltet og skyter fra tretten meter. Rett på keeper.

44:05: Vega skyter over og utenfor fra tretten-fjorten meters skrått hold.

45:00 + 0:42 – 2-1, SIMEN JUKLERØD: Det slås langt frem mot Abdellaoue, Piotr kommer ut og gjør en dårlig klarering. Abdellaoue får fanget opp ballen igjen ute på siden og sentrer på tvers til Juklerød som får all verdens tid til å dempe og lade til skudd fra 19 meter. Det går via stolpen og helt oppe i krysset

45:00 + 1:20: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Kristoffer Barmen

46:50: Vega med en avslutning fra ti meters skrått hold, men den blokkeres til corner.

48:15; gult kort, Brann: Deyver Vega som må stå over mot RBK. Han fikk det for en takling på Zahid.

53:05: Juklerød kommer seg til skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men Piotr redder.

54:54 – 2-2, SIVERT HELTNE NILSEN: Brann har corner, en del rot i feltet, Acosta mislykkes med et avslutningsforsøk fra tretten meter, men VIF får aldri klarert. Til slutt får Heltne Nilsen ballen fra Demidov og alene på syv meter setter han den på direkten under keeper til 2-2.

58:45; -> bytte VIF: Daniel Fredheim Holm inn for Simen Juklerød

61:25: Zahid skyter fra over 20 meters skrått hold, men enkelt for Piotr.

62:45; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Daniel Braaten som har skadet seg.

63:55: Heltne Nilsen header over fra syv meter på et frispark som slås inn i feltet.

65:40: Zahid skyter fra 23 meter og via Haugen og til corner.

66:20: Corner fra VIF, Simon Andreas Larsen vinner hodeduellen på femmeteren mot Demidov. Steffen Lie Skålevik redder på streken med hodet.

68:00: Kristiansen med et farlig tilbakespill, men Piotr er heldigvis våken.

69:30: Lindkvist legger inn til Sakor som avslutter fra åtte meter, men Heltne Nilsen får klarert til corner.

70:30; gult kort, Brann: Bismar Acosta for en takling på Zahid.

71:05: Haugen kommer alene med to VIF-spillere, han kommer seg løs, men i stedet for å gå litt lenger, skyter han fra 23 meter. Det blir for enkelt for keeper.

72:55; gult kort, VIF: Christian Grindheim for en takling på Vega.

73:15; -> bytte VIF: Magnus Lekven inn for Vajebah Sakor

77:40: Haugen med et frispark som slås helt inn til keeper.

79:45; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov

80:00; -> bytte VIF: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Mohammed Abdellaoue

81:00; gult kort, VIF: Daniel Fredheim Holm for en takling på Kristiansen.

81:30: Enda et frispark slås inn i feltet, og Acosta er nære på å nå frem. Antagelig ble vi snytt for corner.

83:10: Vega skyter laaangt utenfor fra mer enn 25 meter. Forferdelig skudd.

85:00: Piotr er våken når Kjelsrud Johansen løper alene i bakrom.

87:15: Det slås frem mot Skålevik som demper ballen inne i feltet og gir over på motsatt til Haugen. Men fra åtte meter skyter han ned i bakken og ballen spretter over målet.

88:20: Karadas må ut for behandling av et kutt. Så kommer han inn igjen, men må gå ut igjen for å få turban. Også Kjetil Wæhler må ut for behandling.

90:00 + 0:05: Haugen slår et av sine gode frispark inn i feltet og Vega skyter på direkten fra tretten meter. Keeper redder.

90:00 + 1:22 – 3-2, GHAYAS ZAHID: Det slås høyt inn og Kjelsrud Johansen header videre inn i feltet. Der blir det mye rot og vi får ikke klarert. Fredheim Holm får til slutt flakset ballen til Zahid via Acosta. Acosta klarer ikke å hindre Zahid i å avslutte i lengste hjørne fra ti meters skrått hold.

Ufattelig surt!

90:00 + 5:25: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann hadde før lørdag tre strake seire. Sist Brann vant fire på rad i eliteserien var høsten 2007 da vi vant fem på rad. Vi klarte det altså ikke denne gangen heller.
 • Brann hadde før lørdag fem strake seriekamper uten tap.
 • Sist Brann vant to bortekamper på rad i eliteserien var høsten 2007 da vi slo FFK 4-0 før vi slo LSK 5-1. Vi klarte det altså ikke denne gangen heller.
 • Brann har scoret i seks strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg 3. juli. Sist vi scoret i seks strake eliteseriekamper var våren 2014 da vi scoret i elleve på rad.
 • Brann har scoret i tre bortekamper på rad. Sist vi scoret i tre strake bortekamper i eliten, var i de to siste i 2014 og de to første da vi var tilbake i 2016. I en og samme sesong scoret vi i elleve strake bortekamper i 2014.
 • Brann har sluppet inn mål i syv strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Viking 1-0 20. april. Sist vi slapp inn mål i syv strake bortekamper i eliten var i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i eliten i år.
 • Dette var vårt første overtidstap siden LSK snudde 2-3 til 4-3 over oss 1. august i forfjor. Vi hadde imidlertid et poengtap på overtid borte mot FFK i fjorårets første runde.
 • Forrige gang vi tapte en seriekamp der vi ledet, var i fjorårets siste runde mot Hødd.
 • 17 baklengs er det minste vi har hatt etter 20 runder siden 1974 da vi også hadde 17.
 • 36 poeng er det meste vi har hatt etter 20 runder siden 2007 da vi hadde 42.
  Dette var første gang siden bortekampen mot MFK 20. mai at Brann slapp inn mer enn ett mål. I mellomtiden spilte vi syv seriekamper med null eller en baklengs. Videre var det første gang siden RBK-kampen 16. april at vi slapp inn tre mål.

-

Brann mot VIF innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 42 20-9-13 73-51 _69p
Oslo 42 13-10-19 66-79 _49p
Totalt 84 33-19-32 139-130 118p
 • Brann er uten seier på de fire siste bortekampene mot VIF i serien (0-2-1). Forrige seier kom i 2011 da vi vant 2-0.
 • Brann har scoret i de ti siste seriekampene mot VIF. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 i Oslo i 2010.
 • Brann har sluppet inn mål i de ni siste seriekampene mot VIF. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi vant 2-0 i Oslo i 2011.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Vålerenga – Brann 3-2 (2-1)

0-1: Kristoffer Barmen (14.)
1-1: Ghayas Zahid (31.)
2-1: Simen Juklerød (45.)
2-2: Sivert Heltne Nilsen (55.)
3-2: Ghayas Zahid (90.)

20. serierunde Tippeligaen. Ullevaal Stadion. 9.866 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Vålerenga og Deyver Vega, Bismar Acosta, Brann.

Vålerenga (4-4-2): Marcus Sandberg – Robert Lundstrøm, Kjetil Wæhler, Simon Andreas Larsen, Rasmus Lindkvist – Simen Juklerød (Daniel Fredheim Holm fra 59.), Christian Grindheim (k), Sander Berge, Vajebah Sakor (Magnus Lekven fra 74.) – Ghayas Zahid, Moa Abdellaoue (Henrik Kjelsrud Johansen fra 80.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 46.) – Deyver Vega, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 80.), Daniel Braaten (Steffen Lie Skålevik 63.).

Kampstatistikk:

Sjanser: 7-7 (VG)
Avslutninger: 13-11 til Brann (VG), 9-7 til VIF (NTB)
Avslutninger på mål: 6-5 til Brann (VG), 5-4 til Brann (NTB)
Ballinnehav: 52 % til Brann (VG)
Antall avslutninger innenfor 16-meteren: 9-6 til Brann (mine egne tall). 4-3 til Brann i 1.omgang, 5-3 til Brann i 2. omgang.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Totalt 1440 1385 1531 1479 591 90 1302 90
Kamp 16 17 19 17 8 1 18 1
Startet 16 16 19 17 6 1 14 1
Mål 2 2 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Totalt 784 618 207 214 1710 65 1710 1710
Kamp 18 10 8 15 19 5 19 19
Startet 8 7 2 0 19 0 19 19
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Totalt 1800 1142 0 0 645 554 733 0
Kamp 20 16 0 0 10 13 11 0
Startet 20 15 0 0 7 4 10 0
Mål 0 2 0 0 0 3 1 0
Gule 1 0 0 0 1 2 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Sølvkamp - men publikum skuffer

Med Brann i form, vi kjemper om det edleste metall
Vel, kanskje ikke gull, men sølv er mulig med vår stall
Et Brann-lag som har selvtillit, som vet at vi kan vinne
Et Brann-lag som var grått og trist, har nå begynt å skinne

Stadda burde fylles, men vi kan visst bare glemme
å selge Stadda ut, når folk vil heller sitte hjemme
og følge Brann på tv, eller OL fra Brasil
enn reise opp på Stadion med bybane og bil

Men Vega scoret mål – for Brann var dette første gangen
Han satte den i nærmeste, sånn nesten borti stangen
Vi hadde lenge full kontroll, men Godset kom på tampen
Så sikker var vi aldri helt på tre poeng fra kampen

For Godset kom tilbake og ble hevet noen hakk
Og klokken den gikk altfor seint, det varte og det rakk
Ja klokken stod i ro, men så var seieren i boks
Mens regnet gjorde øynene til Marcus full av voks

-

Brann leverer varene igjen og igjen, er i form og har overraskende blitt en seriøs kandidat til sølvmedaljer etter flere år i skyggeland. Det er helt utrolig det som skjer. Men det bergenske publikum ser ikke ut til å våkne. 11800 tilskuere på et “medaljeoppgjør”, er rett og slett ikke godt nok. Er det kun gull som er interessant?

Hjemmelaget var dominerende i første omgang, men den helt store sjanseorgien uteble. En fortjent ledelse skulle vi likevel ta da Deyver Vega endelig fikk sitt første mål for Sportsklubben. Og det målet kom på lekkert vis da han klinket ballen inn i den lille åpningen han fant ved nærmeste stolpe.

I andre omgang tok Godset mer over, og mot slutten var det nære på at vi mistet to av poengene. Men det holdt til en alt i alt fortjent 1-0-seier over drammenserne.

Brann fortsetter å imponere. Vi er virkelig i flyten nå, laget virker fullt av selvtillit, og vi vinner mot de andre medaljekandidatene. Tretten poeng på de fem siste kamper, er sterkt. Vi har tredjeplassen etter nitten runder, vi har kun ett poeng opp til andreplass – og tre poeng ned til fjerde. Og det skjer mot alle odds, når vi tenker på hvilken divisjon vi spilte i fjor – og de lave forventningene som var før sesongen. Nå er Brann i høyeste grad å regne med. Ingen av Branns nærmeste medaljerivaler har imponert i det siste, så sølv er på ingen måte utenkelig.

Kampens kanskje beste spiller var Kasper Skaanes, som det skal bli spennende å se om vil få en ny sjanse fra start når Sivert Heltne Nilsen er tilbake. Heller ikke Vadim Demidov var spesielt savnet da Jonas Grønner måtte være stand-in for ham. Grønner hadde god kontroll på mannen med den blonde “bereten”; Marcus Pedersen.

For øvrig kom Erik Huseklepp inn til sin 300. kamp for Brann, og han fikk sin velfortjente hyllest med bannere og sang.

- Tangering av rekord:

På Stadion imponerer vi virkelig, og vi har nå åtte strake seire på rad. Men aller mest imponerende er at vi fremdeles står med kun ett eneste baklengsmål til nå i år på hjemmebane. Kun én gang tidligere har et norsk toppserielag sluppet inn så mål på de ni første hjemmekampene en sesong, og det var Rosenborg i 1970!

Publikum:

Tilbake til det svake tilskuertallet. Det er merkelig at det ikke kommer mer folk når vi er i form, ligger på medaljeplass, har scoret mange mål i de siste kampene, og senest for en uke siden hadde vunnet 3-1 på bortebane over laget som ligger på sølvplass. Og så var det til og med en medaljerival vi fikk besøk av denne søndagen. Da er 11800 litt småflaut. Joda, det er fremdeles mange som har ferie, været var dårlig, og en del unge fotballinteresserte var kanskje på vei hjem fra Norway Cup. Men likevel; det burde komme flere

Samtidig skal vi ikke bli helt historieløse heller. Det har vært enda dårligere før. Brann har nemlig vært i medaljestrid på denne tiden av året flere ganger de siste tyve årene, og hatt enda dårligere tilskuertall enn søndagens mot Godset. Her er et knippe kamper vi har spilt på Stadion i august, når vi har kjempet om edelt metall:

I 2001 var vi i gullstriden i august – kun to poeng bak serielederen, og vi hadde vunnet tre på rad, men det kom bare 10533 mot Godset.
I 2000 var vi i sølvstriden på denne tiden, men det kom kun 8388 mot Glimt. Riktignok etter to strake tap.
I 1999 kjempet vi om medalje, men tilskuertallet var bare 8822 mot Godset.
I 1997 var vi med i sølvkampen og hadde 3-1-0 på de fire kampene i forkant, men det kom bare 9998 mot sølvplasserte Molde.

En forskjell fra den gang er imidlertid at Stadions fasiliteter har blitt klart forbedret, og at det selges flere partoutkort nå. Dette gjør at tilskuertallet (som teller solgte billetter – inkl. partoutkort selvsagt) ikke er like påvirkelig av at folk reiser bort i ferien. Og når vi klarte å snitte over 10000 i 1.divisjon, skulle man jo tro at det ville komme mer enn 11800 til en toppkamp når vi meget overraskende kjemper om sølv. Sommerferie eller ei. Riktignok kom bare 7907 mot Levanger i begynnelsen av august i fjor, men den gang var Brann et spillemessig middelmådig lag i 1.divisjon. Nå spiller vi bra, scorer mange mål, er i form, ligger på medaljeplass, kjemper om sølv, og møtte en annen medaljerival. Man skulle tro oppgangen ville bli større.

Stemningen var imidlertid ganske bra, og jeg var fornøyd med trøkket fra Store Stå i deler av kampen. Ståfeltet virket også fullere enn det har vært på en stund.

Pussig sammentreff: Søndag 7. august 2011 kl 1800 spilte Brann på 3.plass mot Godset på 4.plass i 19. runde på Stadion etter to strake seire – deriblant borteseier mot Odd der vi scoret tre mål. I kampene før og etter møtte Godset Start, LSK og Stabæk.Søndag 7. august 2016 kl 1800 spilte Brann på 3.plass mot Godset på 4.plass på Stadion etter to strake seire – deriblant borteseier mot Odd der vi scoret tre mål. I kampene før og etter møtte Godset Start, LSK og Stabæk. Resultatet mot Godset ble imidlertid annerledes denne gang, for i 2011 endte det 0-0. Tilskuertallene var ikke så forferdelig langt fra hverandre. I 2011 kom det 12470 tilskuere, mens det i år altså kom 11886.

^ Flere på Store Stå enn på lenge. Småflagg ved innmarsj. Foto: Alexander Osdal

^ Mer folk enn på en stund, men likevel ikke godt nok. Foto: Alexander Osdal

^ Og så feiret vi IGJEN. Fotos: Alexander Osdal

-

 • Brann har tre strake seire. Sist Brann hadde tre strake seire i eliteserien var i 2011.
 • Brann har åtte strake hjemmeseire. Sist Brann avga poeng i en hjemmekamp, var 20. mars da vi spilte 0-0 mot Odd. Sist Brann hadde åtte strake hjemmeseire i eliteserien var i 2013.
 • Brann har fem strake seriekamper uten tap (4-1-0). Sist Brann hadde fem strake eliteseriekamper uten tap, var i de to siste i 2014 og de fire første da vi var tilbake i eliten i 2016. Sist vi hadde fem strake eliteseriekamper uten tap i en og samme sesong, var i 2012.
 • Brann har ti strake eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (hvorav ni i år). Sist Brann tapte hjemme i eliteserien var 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for S08. Sist Brann hadde ti strake hjemmekamper i eliteserien uten tap, var i 2012.
 • Brann har scoret i fem seriekamper på rad. Sist vi scoret i fem strake eliteseriekamper, var i de fem siste i 2014, samt den første da vi var tilbake i eliten 2016.
 • Brann har scoret i åtte hjemmekamper på rad. Sist vi scoret i åtte hjemmekamper på rad i eliteserien, var i 2013 da vi scoret i tolv på rad.
 • 36 poeng er det meste Brann har hatt etter 19 kamper siden vi hadde 39 i gullsesongen 2007.
 • 14 baklengs er det minste vi har hatt i de årene vi har spilt minst 19 seriekamper – dvs. f.o.m. 1972. Nest lavest hadde vi i 1974, da vi hadde 17 baklengs etter 19 kamper.
  -

Brann mot Godset på øverste nivå i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Poeng
Bergen 26 15-8-3 57-24 53p
Drammen/Mjøndalen 26 12-4-10 44-33 40p
Totalt 52 27-12-13 101-57 93p
 • Brann hadde før søndag sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot Godset. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi spilte 0-0 på Stadion i 2011.

-

Branns vei til sølv:

Fremdeles flere lag som kan blande seg inn i kampen om sølv, men her har jeg tatt utgangspunkt i at Godset og Odd blir våre argeste rivaler. Dette er budsjettet til sølv:

nå: Brann 36p Gods 33p Odd 37p
ru. mot po. mot po. mot po.
20 VIF b 1 Start h 3 S08 h 1
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 1 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 19p Fra nå: 21p Fra nå: 17p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

Høydepunktene:

- 1. omgang: -

00:45: Deyver Vega kommer til innlegg etter å ha tatt imot en klasse-krosser fra Jonas Grønner. Innlegget går i klypene på Espen Bugge Pettersen.

03:05: Bismar Acosta slår langt fremover, Kasper Skaanes mottar ballen på sekstenmeteren, men blir forstyrret tilstrekkelig av Bugge Pettersen og Kim André Madsen til at han ikke får kommet til en skikkelig avslutning fra åtte meter. Det blir corner.

03:30: Jonas Grønner header over fra tre meter på corneren.

14:05: Jakob Orlov går i bakken inne i feltet i en duell med Madsen, men dommeren har ikke sett noe ulovlig. Da så han antagelig rett.

15:00: Det første kvarteret hadde Brann vært totalt dominerende i banespill.

16:40: Godset med et hardt innlegg, men Piotr Leciejewski tar det.

20:15: Daniel Braaten stjeler ballen midt på Godsets halvdel og sender ut til Vega. Costaricaneren legger inn fra høyre og Orlov er nære på å nå frem med hodet.

21:50: Jonathan Parr når frem på corneren og skyter over med kneet fra tre meter.

23:45: Braaten med et innlegg, men det går helt inn til keeper.

31:10: Vega skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Bugge Pettersen bokser til corner.

35:56 – 1-0, DEYVER VEGA: Vega stjeler ballen fra Marius Høibråten, midt på Godsets halvdel. Ballen går til Skaanes som slår tilbake til Vega som kommer på venstre. Vel inne i feltet skyter han fra ti-tolv meters rimelig skrått hold. Skuddet går inn ved nærmeste stolpe. Meget vakkert! Angrepet tok åtte sekunder fra vi vant ballen.

39:25: Fredrik Haugen er nære på å finne Skaanes åtte meter fra mål, men ballen går inn til keeper.

40:10: Orlov skyter fra skrått hold ved sekstenmeteren, men rett på keeper.

41:45: Skaanes trekker innover og skyter over fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren.

42:25: Orlov heades igjennom av Kristoffer Barmen, og kommer alene med keeper. Avslutningen fra tretten meter går rett på Bugge Pettersen.

43:30: Skaanes legger inn fra venstre, men det går gjennom feltet.

45:00: Pause

- 2. omgang: -

46:05: Muhamed Keita skyter langt utenfor fra 30 meter.

47:50: Vega skyter tre meter utenfor fra 25 meter.

50:00: Vega nære på å stjele ballen fra Madsen inne i feltet, men den går helt inn til Bugge Pettersen.

50:15: Haugen skyter utenfor fra 25 meter.

55:00: Godset hadde hatt mye ball i det siste.

55:50: Acosta sleiver på et klareringsforsøk, Marcus Pedersen får ballen og gir til Petter Vaagan Moen som skyter fra tretten meter. Avslutningen er heldigvis elendig og går fem meter utenfor.

57:20: Vaagan Moen med frispark fra vår høyreside. Han slår det inn i feltet hvor Bismark Adjei Boateng rager høyest, men header laaaangt utenfor fra tolv meter.

58:50: Skaanes slår inn fra venstre og presset av Mounir Hamoud setter Orlov ballen over fra syv meter.

63:15: Skaanes bommer når han skal skyte fra atten meter, og etter hvert kommer Fredrik Haugen til avslutning fra åtte meters spiss vinkel. Han sleiver bak mål.

65:30: Merkelig situasjon. Dommer dømmer først utspark for Brann, men ombestemmer seg etter nesten et halvt minutt og dømmer corner til Godset.

69:25; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega. Huseklepps 300. kamp for Brann.

70:00; -> bytte Godset: Tommy Høiland inn for Muhamed Keita.

71:15; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Fredrik Haugen.

71:35: Nouri skyter fra 23 meters skrått hold, men ballen går via en foten til Adjei Boateng og triller inn til keeper.

78:05; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

78:45: Småfarlig innlegg fra vår venstreside. Marcus Pedersen rager opp på bakerste, men Acosta vinner hodeduellen. Frispark fikk vi og.

79:50: Farlig igjen når Lars Christopher Vilsvik legger inn i et tomrom i vårt felt og Pedersen får blokkert en avslutning av Acosta på ti meters hold.

80:10: Skaanes gjør et godt forarbeid før han legger ut til Huseklepp på høyresiden. Sandsligutten utfordrer og skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Bugge Pettersen redder.

82:20: Innbytter Remi Johansen fyrer løs fra nærmere 30 meter. Det går over.

85:00; -> bytte Godset: Mathias Berg Gjerstrøm inn for Petter Vaagan Moen.

85:10: Godset med et frispark som slås inn i feltet. Madsen header over fra åtte meter.

85:45; -> bytte Godset: Flamur Kastrati inn for Mohammed Abu.

86:25: Huseklepp med et godt innlegg fra høyre, som både Skaanes og Azar er nære på å nå ved femmeteren.

90:00 + 0:05: Vilsvik med et farlig frispark som slås inn mot bakerste hvor Kastrati header fra fire meter. Piotr redder.

90:00 + 1:55: På nytt kjempefarlig når det igjen slås mot bakerste og Kastrati får ballen på femmeteren. Han får skutt fra femmeterhjørnet, men ballen går via Nouri og til corner.

90:00 + 3:15: Pedersen prøver seg fra 16 meter, men det går langt utenfor.

90:00 + 4:00: Kampen er over.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Strømsgodset 1-0 (1-0)

1-0: Deyver Vega (36.)

19. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 11.886 tilskuere. Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen (Remi Johansen fra 71.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 70.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 78.), Daniel Braaten.

Benken: Alex Horwath, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp, Remi Johansen, Azar Karadas, Dani Hatakka, Ulrik Edvardsen.

Strømsgodset (4-4-2): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Marius Høibråten, Jonathan Parr – Mounir Hamoud, Bismark Adjei Boateng, Mohammed Abu (Flamur Kastrati fra 86.), Petter Vaagan Moen (Mathias Berg Gjerstrøm fra 85.) – Marcus Pedersen, Muhamed Keita (Tommy Høiland fra 70.).

Benken: Lukasz Jarosinski, Jacob Glesnes, Tommy Høiland, Martin Rønning Ovenstad, Flamur Kastrati, Mathias Berg Gjerstrøm, Sondre Solholm Johansen.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-2 til Brann (BT), 8-5 til Brann (VG), 7-5 til Brann (Drammens Tidende)
Avslutninger: 15-6 til Brann (VG), 14-8 til Brann (NTB)
Avslutninger på mål: 8-1 til Brann (VG), 6-2 til Brann (NTB)
Avslutningsforsøk innenfor 16-meteren: 8-8 (mine egne tall)
Ballinnehav: 52 % til Brann (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
Totalt 1350 1340 1469 1389 591 90 1257 90
Kamp 15 16 18 16 8 1 17 1
Startet 15 15 18 16 6 1 14 1
Mål 2 1 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
Totalt 784 618 207 203 1620 65 1620 1620
Kamp 18 10 8 14 18 5 18 18
Startet 8 7 2 0 18 0 18 18
Mål 3 0 1 4 0 0 0 2
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
Totalt 1710 1063 0 0 555 526 643 0
Kamp 19 15 0 0 9 12 10 0
Startet 19 14 0 0 6 4 9 0
Mål 0 2 0 0 0 3 1 0
Gule 0 0 0 0 1 2 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
Brann.no om kampen
Dagbladet om kampen
Dagbladet igjen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Godsets hjemmeside om kampen
Drammens Tidende om kapmpen

Vi er en seriøs medaljekandidat

Når Vadim får mål, da é noe på gang
Det skjer ikkje ofte, men plutselig PANG!
så satt ’an i nettet – vi jublet og skrek
at Odd nedi Skien é lett som en lek

Men Occean, han scoret og ødela gleden
Eg tenkte at no blir det tap her i steden
Man kunne jo deppe og stille fortvile
Og ingen har lyst å se Fagermo smile

Haugen var sliten og ba om å bytte
Men Vadims beskjed var; “du kommer til nytte!”
Og Vadim fikk rett, Haugen scoret jo to
Så da ble de sure; Dag-Eilev og Co

Han skyldte på Vadim, Acosta og dommer
Han sutret, for Odd har vært svake i sommer
De kjempet om gull før en formsvikt ga krøll
Og no kommer Brann og har ferten av sølv

-

Brann er i form, og Brann scorer mål.

Bortekampen mot Odd var meget godt gjennomført av Brann, og kanskje det beste vi har sett av rødtrøyene – motstanderen tatt i betraktning – på flere år. 4-1 over Godset på Marienlyst for to år siden, er den første tilsvarende prestasjonen jeg kommer på når jeg blar bakover i hukommelsens arkiv. Ja ikke det at det skal så mye til å gjøre det bedre enn de siste årene, men nå kan vi i hvert fall slå fast at vi er på rett vei og brygger på noe meget solid. Det er deilig å være Brann-supporter for tiden.

Laget som inntil for ikke mange uker siden ga oss en scoringsfrekvens så lav som vi ikke hadde hatt på 28 år, har plutselig gått gjennom en fire kampers periode med utrolige fjorten mål! Så mange mål har vi ikke scoret over fire seriekamper siden gullhøsten 2007, og faktisk har vi nå plutselig den nest beste målforskjellen av alle. Og ikke glem at vi selv ikke i fjorårets 1.divisjon klarte å vinne med mer enn ett mål på bortebane.

De andre medaljefavorittene feiler. Både Odd og Viking har tatt ett poeng totalt de siste tre kampene de har spilt, Godset har tatt til sammen ett poeng siste to, og Haugesund har to strake tap, og Molde har (før mandagens kamp) vært svake lenge og kun tatt ett poeng siste fem kamper. Sarpsborg er den medaljerivalen som er i best form. Ja også den klare serieleder Rosenborg da, men de gidder jo ikke å spille kamper for ofte. Helgens oppgjør mellom Viking og RBK ble som kjent utsatt fordi de visstnok ikke kunne spille seriekamp tre dager før E-cup.

Brann ligger på bronse, men har ferten av sølv. Og sørger bare RBK for å droppe å spille resten av seriekampene som tydeligvis bare er i veien for dem, så kan det bli gull til Bergen…

Brann hang bra med i første omgang, og Odd skapte overraskende lite. Vi skulle da også ta ledelsen med en sjelden scoring av Vadim Demidov. Hans første seriemål siden bortekampen i Åsane i fjor, og hans første eliteseriemål siden 2009.

Andre omgang var lenge meget sjansefattig og vi hadde god kontroll på hjemmelaget. Imidlertid var vi muligens litt heldige som ikke fikk straffe imot. Med en strengere dommer kunne det fort blitt ellevemeter i situasjonen med Demidov og Jone Samuelsen, men det er mulig dommeren lot tvilen komme moroen med en sur Dag Eilev Fagermo til gode.

Men 1-1 kom selvfølgelig likevel da Kristoffer Barmen ikke klarte å hindre Olivier Occean i å nesten kopiere Demidovs scoring, og det ga oss selvsagt bange anelser for at vi skulle miste alle tre poengene. Akkurat da virket Odd mest på hugget.

Men der Lars Arne Nilsen tidligere har gjort gode og kampavgjørende bytter, var det denne gang byttet han droppet som ble tungen på vektskålen. For Fredrik Haugen var sliten og ville ut, men Vadim Demidov overtalte både Nilsen og Haugen til at her skulle ingenting forandres i elleveren. Og det trekket skulle avgjøre kampen da sikkert de fleste trodde resten av dysten ville bli en kamp for å redde det siste poenget. Haugen fikk det til å rable i Brann-svingen da han ga oss et sent 2-1-mål. Og kontringen til 3-1 var det klasse over. Haugen er nå klubbens toppscorer sammen med Azar Karadas.

Et lite skår i gleden over 3-1-seieren i Skien, var at vi pådro oss to karantener til neste kamp. Både Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen må stå over medaljestrid-oppgjøret mot Strømsgodset.

Men nå må Bergen våkne! Nå både vinner vi kampene – og vi scorer mange mål. Ikke det at det ikke kan snu mot Godset – man kan jo aldri føle seg trygge på Brann, men både tabellplasseringen, kampene mot Vålerengen, Aalesund og Odd – og motstanderen vi har på søndag, burde skape litt feber nå og lokke folk vekk fra Pokemon og inn på Stadion til denne nøkkelkampen. Tilskuertallene har vært altfor dårlige i år. Brann har kanskje ikke overbevist eller underholdt tidligere denne sesongen, men nå spiller vi bra og ligner mer og mer en seriøs medaljekandidat. Det bør komme noen tusen ekstra tilskuere nå!

Situasjonen:

Nå begynner jeg faktisk å regne Brann som en minst like seriøs medaljekandidat som både Odd og Godset. Vi ligger på bronseplass og er kun ett poeng bak Odd på sølvplass.

Slik tar Brann sølv:

Når vi nå ligger ett poeng bak sølv, er i storform og nettopp har slått nummer to på bortebane, må det være lov til å se på muligheten for sølv. Det er en hel drøss med lag som kan blande seg inn, men jeg har tatt utgangspunkt de to argeste konkurrentene for øyeblikket:

nå: Brann 33p Gods 33p Odd 34p
ru. mot po. mot po. mot po.
19 Gods h 3 Brann b 0 Start b 3
20 VIF b 1 Start h 3 S08 h 1
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 1 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 22p Fra nå: 21p Fra nå: 20p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

(fortsetter under bildene)

^ 543 Brann-supportere i Skien. Her ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ … og jaggu skulle vi få noe å juble for også! Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

1. omgang: -

00:15: Jakob Orlov får ballen inne i feltet, men får ikke skikkelig kontroll og ballen går ut over dødlinjen.

01:25; gult kort, Brann: Vadim Demidov når han legger Olivier Occean i bakken. Da blir det ikke kamp for ham mot Godset.

03:30: Brann hadde åpnet best på Skagerak Arena.

07:55: Deyver Vega fosser oppover og nærmer seg Odds felt, men blir for ambisiøs og han blir fratatt ballen.

12:20: Espen Ruud legger farlig inn, men Piotr Leciejewski tar det.

13:25: Stor Odd-mulighet når Ole Jørgen Halvorsen slår mot bakerste og Occean – som kommer seg bak Bismar Acosta – heldigvis klarer å avslutte utenfor fra syv meter.

16:25: Acosta slår langt frem mot Orlov som klarer å dempe det høye fremspillet, men Fredrik Semb Berge får klarert.

17:10: Fredrik Haugen slår et frispark fra femten meter inne på Odds banehalvdel, men helt inn til keeper.

19:30: Occean kommer akkurat litt for seint når Ruud slår farlig gjennom feltet.

20:10: Haugen spiller Braaten igjennom via en motspiller. Braaten slår i sin tur på tvers over til Orlov som kommer til høyre for ham. Svensken kommer alene med keeper, men fra ti meters skrått hold skyter han over.

25:25: Småfarlig igjen når Halvorsen mottar et Riku Riski-innlegg inne i feltet, men ikke klarer å få kontroll – og så får vi ordnet opp.

25:45: Kristoffer Barmen slår inn fra dødlinjen, men Odd klarerer.

34:00: Joakim Våge Nilsen skyter fra tredve meter. Et par meter utenfor.

35:10: Haugen kommer til innlegg fra høyre, Orlov stuper frem, men Semb Berge klarerer til corner.

35:30: På corneren header Orlov over fra fem meter.

36:55: Vega forsøker et skudd fra 25 meter, men det blokkeres.

41:00: Vega kommer seg til innlegg fra høyre, men finner ingen røde.

41:50: Occean kommer seg til avslutning fra 17 meter, men det går svakt utenfor.

43:00: Vega snapper ballen ti meter inne på Odds halvdel, han gir upresist til Braaten som ikke klarer å få mer enn corner ut av det.

43:56 – 0-1, VADIM DEMIDOV: Brann har corner ved Vega, den klareres først, så får Kristiansen ballen og sender til Barmen på høyre. Han gir videre til Heltne Nilsen som legger inn fra høyre dødlinje. På bakerste header Demidov i mål fra syv-åtte meter helt nede ved venstre stolpe.

Angrepet tok syv sekunder og hadde fire trekk fra vi mottok klareringen.

45:00 + 0:20: Oliver Berg med et mislykket avslutningsforsøk fra ti meter. Går høyt opp i luften og i klypene på Piotr.

45:00 + 1:00: Pause.

2. omgang: -

53:55: Haugen med et godt frispark fra høyresiden og mot bakerste. Der finner han Demidov som ikke kommer seg skikkelig over ballen, og headingen fra fire meter går over.

55:50; -> bytte Odd: Bentley inn for Ole Jørgen Halvorsen.

56:00; -> bytte Odd: Zakaria Messoudi inn for Oliver Berg

57:55; gult kort Brann: Sivert Heltne Nilsen får gult kort for protester. Han må stå over mot Godset.

58:55: Ruud med et frispark fra utenfor sekstenmeterhjørnet, men det går gjennom hele feltet og utenfor lengste stolpe.

60:00: Odd hadde hatt initiativet den siste tiden.

64:10; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

65:10: Odd roper på straffe når Samuelsen går i bakken i duell med Demidov inne i feltet. I grenseland. Kunne fort blitt straffe.

67:15; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

68:05; gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik for ufint spill mot Semb Berge. Det tok ham 50 sekunder å få det kortet…

72:15; gult kort, Odd: Jone Samuelsen etter en brytekamp mot Barmen.

72:45: Demidov rager høyest i feltet etter et frispark, men det er ingen til å ta imot nedfallsfrukten.

75:55: Braaten vinner ballen på midten, kommer seg opp på venstrekanten og slår motsatt mot Skålevik som er alene. Pasningen klarer han imidlertid ikke å få kontroll på, så han må plukke den opp lenger ute mot siden. Men når han har ballen ute på siden, er det ingen i rødt som er inne i feltet.

77:50; -> bytte Godset: Stefan Mladenovic inn for Jone Samuelsen.

79:19 – 1-1, OLIVIER OCCEAN: Corner fra Våge Nilsen. På bakerste klarer Barmen ikke å hindre Occean i å stupe inn ved venstre stolpe fra fem meters hold. Barmen var mer opptatt av Occean enn ballen.

79:35; gult kort, Odd: Olivier Occean for idiotregelen om knuffing ved henting av ball i nettet. Nouri utnyttet regelen til fulle. Til fordel for oss denne gang. Ikke mindre idiotisk regel fordi om.

81:15: Odd virket å ha fått blod på tann nå.

81:40: Vi er heldige som ikke får avslutning imot når ingen Odd-spillere ikke klarer å få kontroll på ballen inne i feltet.

83:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Barmen.

84:15: Oldrup Jensen skyter over fra 23 meter.

86:00: Skålevik kommer til innlegg, men det går gjennom feltet.

87:20 – 1-2, FREDRIK HAUGEN: Heltne Nilsen vinner ballen midt på Odds halvdel, Haugen prøver å slå igjennom inne i feltet, men får ballen tilbake fra Huseklepp og skyter fra ti meters skrått hold og i nærmeste hjørne.

Det tok åtte sekunder fra vi erobret ballen 30 meter fra Odds mål, til vi scoret.

89:20: Odd vil igjen ha straffe når Occean ruller seg på kunstgresset.

89:29 – 1-3, FREDRIK HAUGEN: Ballen klareres fra eget felt, Huseklepp får ballen og suser oppover venstresiden. Han gir over på motsatt hvor Haugen kommer helt alene. Haugen avslutter fra åtte meters skrått hold og i nærmeste hjørne en gang til.

Angrepet tok ti sekunder fra vi vant ballen på egen sekstenmeter.

90:00 + 2:35: Acosta med en skummel klarering som nesten kunne gått i eget mål.

90:00 + 4:00: Kampen er over.

-

Publikum: Odd-fansen sang “lalalala… vi elsker å dra ne’” om og om igjen i det uendelige. 543 Brann-supportere på Skagerak Arena. Bra trøkk og god stemning. Det hjelper godt på med tak over – og at “sangstarterne” for en gangs skyld stilte seg høyere på tribunen enn de pleier.

-

Kuriosa:

 • Brann har tatt poeng i fire strake seriekamper. Sist vi ikke tok poeng, var da vi tapte 0-1 borte for S08. Sist vi tok poeng i fire strake seriekamper var i de fire første serierundene.
 • Brann har tatt poeng i to strake bortekamper. Sist Brann tok poeng i to strake bortekamper, var i årets to første.
 • Brann hadde før søndag spilt fem strake bortekamper i serien uten å vinne. Sist vi vant borte var 20. april da vi slo Viking 1-0.
 • Brann har scoret i fire strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg. Sist vi scoret i fire strake eliteseriekamper, var da vi scoret i de fem siste i 2014 og i den første da vi var tilbake i eliten i 2016.
 • Brann har scoret i to strake bortekamper. Sist Brann scoret i to bortekamper på rad, var i årets to første.
 • Brann har sluppet inn mål i seks strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Viking 1-0 20. april. Sist vi slapp inn mål i seks strake bortekamper i eliteserien, var da vi slapp inn mål i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i eliten i år.
 • 33 poeng er det meste Brann har hatt etter atten runder på øverste nivå siden vi hadde 36 i 2007.
 • 14 baklengs er det minste Brann har hatt etter atten runden på øverste nivå siden vi hadde 11 i 1970.
 • Brann har tatt ti poeng på fire kamper. Sist vi klarte det var i 2012.
 • 14 mål på fire seriekamper har ikke Brann gjort siden høsten 2007.

-

Brann og Odd innbyrdes i serien

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Poeng
Bergen 21 11-6-4 45-22 39p
Skien 21 9-4-8 33-37 31p
Totalt 42 20-10-12 78-59 70p
 • Brann var før søndag uten seier på de tre siste seriekampene mot Odd (0-1-2). Sist vi slo dem i serien var 24. august 2013 da vi vant 3-1 i Skien.
 • Brann var før søndag uten scoring i de tre siste seriekampene mot Odd. Sist vi scoret mot dem var i den nevnte seieren i 2013.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Odd – Brann 1-3 (0-1)

0-1: Vadim Demidov (44.)
1-1: Oliver Occean (80.)
1-2: Fredrik Haugen (88.)
1-3: Fredrik Haugen (90.)

18. serierunde Tippeligaen. Skagerak Arena. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Vadim Demidov, Sivert Heltne Nilsen, Steffen Lie Skålevik, Brann. Jone Samuelsen, Oliver Occean, Odd.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 83.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 64.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 68.), Daniel Braaten.

Benken: Alex Horwath, Jonas Grønner, Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp, Azar Karadas, Dani Hatakka.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Joakim Våge Nilsen – Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen (Stefan Mladenovic fra 78.), Oliver Berg (Zakaria Messoudi fra 54.) – Riku Riski, Olivier Occean, Ole Jørgen Halvorsen (Chukwuma Akabueze fra 54.).

Benken: Viljar Myhra, Vegard Bergan, Stefan Mladenovic, Ardian Gashi, Zakaria Messoudi, Lars-Kristian Eriksen, Chukwuma Akabueze.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-3 til Brann (BT)
Avslutninger: 11-8 til Brann (VG), 7-6 til Odd (NTB)
Avslutninger på mål: 4-2 til Brann (VG), 3-1 til Brann (NTB)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 6-3 til Brann (mine egne tall) 3-2 til Brann i 1.omg. 3-1 i 2.omg.
Ballbesittelse: 41 % til Brann (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Totalt 1260 1250 1379 1389 501 90 1187 90
Kamp 14 15 17 16 7 1 16 1
Startet 14 14 17 16 5 1 13 1
Mål 2 1 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Totalt 763 618 187 190 1530 65 1530 1620
Kamp 17 10 7 13 17 5 17 18
Startet 8 7 2 0 17 0 17 18
Mål 3 0 1 4 0 0 0 2
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Totalt 1620 986 0 0 465 526 574 0
Kamp 18 14 0 0 8 12 9 0
Startet 18 13 0 0 5 4 8 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 2 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Annonse