Endelig medalje etter ni år!

Vi hadde håp om seier, men så scorer Robert Sandnes
Blant Brann-fansen det deppes og det sverges og det bannes;
så typisk Brann å tape mot et nedrykksjumbo-lag
Mens Odd får mål mot Sogndal, sølvet glipper vel i dag

Men Huse vil ha sølv, han få’kkje sånt i Haugesund
Han scorer med en perle, ja en edelsten i grunn
Vi tenker dette målet var det fineste i år
Og dette er et fint farvel før Huseklepp’en går

Men årets mål i Brann, det var det kun en liten stund
For Haugen sitt er like fint, ja finere i grunn
Og dermed er det hele snudd, og sølvplassen intakt
før Start får flere sjanser, i sin sene scoringsjakt

Det ender bra, og Brann får de poengene vi trenger
Vi ventet mange år, vi trenger ikke vente lenger;
for nå har vi medalje, etter flere magre år
Det comebacket til Brann, det er det ganske få som får:

I mai i tjue femten var vi Norges tjuefem.
Vi tapte for Levanger, Rikard Norling reiste hjem
Oktober tjue seksten er vi Norges nummer to
At dette skulle skje, er nesten ikke til å tro

For kanskje blir det sølv, og det blir uansett medalje
Men Sarpsborg blir en nøtt, det blir en veldig tøff batalje
Men viktigst for vår alles kjære sportsklubb, kjære venn:
At neste høst så skal vi til Europa League igjen!

-

Endelig! Etter åtte sesonger uten medaljer og ni år med venting, etter 0-3 for Mjøndalen og nedrykk, etter 1-4 i Levanger, etter niendeplass på nivå to etter ti runder i fjor, etter fire trenersparkinger siden gullet; Brann er ikke bare tilbake på øverste nivå. Vi er tilbake helt i TOPPEN av øverste nivå. For vi har tatt medalje – for første gang siden 2007!

En smått sensasjonell medalje av et nyopprykket lag som nesten alle forventet i nedrykksstriden. Og det kan bli sølv! Vi kan bli det beste laget bak seriemesteren som stiller i en helt annen klasse hva ressurser angår. (Og dessverre også sportslig). Med sølv vil vi endelig være tilbake der Norges (på mange måter) nest største klubb hører hjemme: Topp to i Norge.

Og medaljer er ikke bare bra for tilfredsstillelsen det er å ha prestert noe. De er ikke bare til pynt. For gode plasseringer gir også millionbeløp i rødmerkede Branns slunkne pengekasse. Og ikke minst: Vi skal for første gang siden høsten 2008 spille europacup igjen. Noe som kan føre til enda mer penger.

Snuoperasjonen Lars Arne Nilsen har utført, er enorm. Da han tok over Brann i slutten av mai 2015, var Brann Norges nr. 25. Sytten måneder senere er Brann nummer to. Og vi vil uansett ikke bli dårligere enn nummer tre denne sesongen. Hvem hadde trodd det da vi tapte 1-4 og sang selvironiske sanger i Levanger 26. mai 2015 om gull og superlag vi visstnok hadde på gang? Hvem hadde i det hele tatt trodd det i vår? Trodde vi engang på dette i sommer? Og tenk; vi ender foran Molde som etter den gode e-cup-innsatsen i vinter av mange ble regnet som RBKs største utfordrer til gullet. At vi skulle ende foran dem – og for den del minimum fem poeng foran medaljekandidat Godset, ville ingen trodd på for et halvt år siden.

Vi har hatt en del flyt og antagelig litt mer marginer med enn mot oss i år. Jeg skal innrømme det. Vi har vært både dyktige og heldige som har avgjort en del jevne kamper i vår favør. Men noe som handler om mye mer enn marginer, er den formidable forbedringen som har vært i forsvarsarbeidet. Etter 29 runder i nedrykksesongen, stod vi med 52 baklengs. I år etter 29 runder står vi med 26…. Det er halvparten det!

LAN har ikke bare gjort noe med forsvarsarbeidet spesielt, men også treningskulturen og holdningene generelt. Og nå har belønningen kommet – raskere enn noen hadde våget å håpe: Vi har tatt medalje!

Så gjenstår det for fremtiden å forbedre det offensive. For det trengs. Vi scorer for lite mål. Vi har f.eks. bare scoret to flere mål enn på samme tid i marerittsesongen 2014, der vi faktisk også hadde veldig dårlig uttelling. Dette får vi bruke vinteren til å forbedre. Og så blir det spennende om vi klarer å gjenskape medaljeprestasjonen neste år. Men først skal vi ta sølv neste helg!

PS! Seieren i Kristiansand gjorde at dette ble vår første sesong siden 2007 der vi unngikk å tape to seriekamper etter hverandre. Ikke engang i 1.divisjon unngikk vi det…

-

Kampen:

I første omgang skulle man tro Brann hadde bodd på samme hotell i Kristiansand som undertegnede, hvor det natt til søndag var evakuering fra 0200 til 0630 pga storbrann rett over gaten. For før pause virket nemlig ikke rødtrøyene spesielt våkne. Det var ingenting som tydet på at Brann hadde tatt tre ganger så mange poeng som tabelljumbo Start til da i sesongen. Det var ingenting som tydet på at Brann var det eneste av de to lagene som hadde noe å spille for. Start fikk dominere alt for mye og presse oss bakover. Sørlendingene mente seg også snytt for straffe og hadde en stor mulighet fem minutter før pause. Vi var heldige som holdt 0-0 til pause i Julius sin by.

Ved pause gjorde vi to bytter; Erik Huseklepp og Jakob Orlov kom inn for Deyver Vega og Steffen Lie Skålevik. Og det kom seg litt i andre omgang, men det var sørlendingene som scoret først – i det 66. minutt ved Robert Sandnes. Så typisk oss… Greit nok at ingen forventet walk-over og at Start har vært i noe som kunne minne om form i det siste. Men likevel; ligge an til tap for eliteseriens desidert svakeste lag – som ikke engang hadde noe å spille for… Oppgitte tanker romsterte i hodet. Her skulle det bli en skikkelig sur og grinete kampblogg!

Og selvsagt kom meldingene om ubeleilige scoringer på andre arenaer også. Joda, selvfølgelig skulle vi rote både sølv og kanskje også bronsen vekk. Nå som vi virkelig hadde sjansen til medalje. Dritt altså!

Men da våknet Brann. Og så kom det som kanskje var Erik Huseklepps avskjedsgave til oss (hvis ikke han har snekret sammen noe enda finere han har gjemt i garderobeskapet til neste uke): Et langskudd som duppet akkurat nok ned til at det gikk inn via tverrligger. Jadda!!! 1-1!!!

Vi tenkte vel alle at dette måtte være årets Brann-mål. Men da vi hadde tenkt litt på det, så fikk Kasper Skaanes en kjempesjanse til å snu kampen under ett minutt senere. Vår gamle venn Håkon Opdal reddet sørlendingene.

Da vi hadde tenkt ytterligere noen minutter på om vi hadde sett finere Brann-mål i år enn Huseklepps utligning, kom så Fredrik Haugen med et kanskje enda vakrere mål. Han tenkte vel at han ikke kunne prestere noe dårligere enn en som skal spille for Haugesund neste år, og klinket ballen i krysset fra skrått hold mange meter utenfor sekstenmeteren. En helt enorm scoring! 2-1!!!

Plutselig var vi i førersetet til sølv igjen. Jubelen stod i taket hos oss på bortetribunen. Men vi skulle selvsagt ikke ro dette i land uten dramatikk. Hjertefrekvensen skulle få kjørt seg også denne gangen, for Start hadde et par enorme muligheter til å ødelegge moroen på slutten.

Men da Piotr Leciejewski hadde somlet lenge nok, fant dommeren endelig ut at det var tid for å fløyte og peke mot garderobene. Vi hadde foretatt en snuoperasjon i vår andre kamp på rad, vi hadde slått Start 2-1, og vi hadde tatt medalje for første gang siden 2007 – og er fremdeles i førersetet til å ta sølv. Dessuten; vi var igjen kvalifisert for Europa! Solid feiring hos oss på bortetribunen…

Et skår i gleden var at Jonas Grønner og Daniel Braaten pådro seg karantene til den siste og avgjørende kampen neste helg. Spesielt førstnevntes fravær er ille, siden vi allerede har Bismar Acosta ute resten av sesongen.

-

Slik tar vi sølv:

Muligheten for sølv er god nå. Med et lite forbehold om målforskjellen, har vi det i våre egne hender. Og vi er vel knepen favoritt. S08 hjemme skal være noe enklere enn bortekamp mot et desperat kjempende TIL-lag i nedrykksfare. Norsk Tipping har også satt oddsen for Brann-seier på 1,65, mens Odd-seier i Tromsø ligger på 2,65.

Sølvmedaljene ordnes slik:

 • Hvis Brann vinner hjemme mot Sarpsborg, tar Brann sølv hvis Odd ikke vinner med mer enn to flere mål mot TIL (b) enn det Brann gjør mot S08. Med andre ord: Vinner Brann med ett mål mot S08, holder vi Odd bak oss selv om Odd skulle vinne med tre. Men vinner Odd da med fire, går de etter alle solemerker forbi på antall scorede mål, siden de har tre flere enn oss av den sorten.
 • Hvis Brann spiller uavgjort, tar Brann sølv hvis Odd ikke klarer mer enn max uavgjort. Da ender vi uansett foran på målforskjell.
 • Hvis Brann taper, tar Brann sølv hvis Odd taper og Brann ikke taper med mer enn to flere mål enn det Odd gjør. Med andre ord: Hvis Odd taper med ett mål, kan Brann tillate seg å tape med tre og likevel ta sølv. Taper Brann da med fire, vil Odd antagelig gå foran på flere scorede mål.
 • Skulle Brann og Odd ende dønn likt både i poeng og målforskjell, vil Brann ende foran på innbyrdes oppgjør siden vi slo dem i Skien og spilte uavgjort på Stadion. Den situasjonen vil f.eks. oppstå hvis Brann vinner 7-6 over S08 (og får 47-32 i målforskjell), mens Odd vinner 4-0 over TIL. En annen variant er at Brann taper 3-7 mens Odd taper 0-1. Da får begge 43-33 i målforskjell. Sannsynligheten for at dette skjer, er vel ikke veldig stor.

Bronse er selvsagt en kjempeprestasjon ut fra forventningene før sesongen og ikke minst med tanke på hvor vi var i fjor. Men etter å ha lagt på sølvplass en stund, vil det være en skuffelse om det ikke blir sølv nå. Jeg håper ikke spillerne er for fornøyde og mette med medalje og europacup som allerede er sikret – og allerede nå føler at målet er nådd, men er 100 % tent for å ta det sølvet på søndag og at de vil se på det som et nederlag om det nå “bare” blir bronse.

-

NB! Min neste blogg blir ikke på denne nettadressen. Origo, som bergen360.no – og da også Brannbloggen – er en del av, legges ned fra midnatt natt til 1. november. Fra da av vil det ikke være mulig å legge ut nye innlegg, redigere gamle innlegg eller legge ut kommentarer i kommentarfeltet. Imidlertid skal de gamle innleggene visstnok fremdeles ligge tilgjengelig for gjennomlesning som før. Hva som blir den nye nettadressen til min blogg, vet jeg ikke ennå. Men den vil fremdeles være å finne på forsiden til ba.no.

(Fortsetter under bildene)

^ Anslagsvis 300-400 Brann-supportere på Sør Arena – her ved innmarsj. Det var nesten flere bannere enn tilskuere på resten av stadion. Fotos: Alexander Osdal

^ Medaljen er i boks. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

02:20: Start har hatt ballen i begynnelsen og Dennis Antwi finter vekk Fredrik Haugen og skyter fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet. Piotr Leciejewski redder skuddet som går rett på ham.

03:10: Brann angriper, men sliter med å komme til avslutning før Haugen skyter fra vel tyve meter. Det blokkeres inne i feltet.

04:25: Daniel Braaten kommer seg til innlegg ved dødlinjen, men innlegget er for dårlig og går over alle i feltet.

05:50 Erlend Segberg slår et frispark inn fra vår høyreside og på syv meter rager Alex DeJohn høyest og header over.

10:15: Espen Børufsen mottar et innlegg på kortenden av motsatt side av femmeteren, men sleiver ut.

13:05: Deyver Vega med en nydelig vipp over Børufsen og frem til Amin Nouri som får ballen nesten nede ved dødlinjen, men Børufsen kommer tilbake og sørger for at ballen går inn til Håkon Opdal.

16:40; gult kort, Start: Tapio Heikkilä mister ballen til Steffen Lie Skålevik på midten, og legger ham i bakken. Dommeren avventer fordelen, men blåser når den ikke lenger er der.

18:00: Vadim Demidov med en knallhard takling på Lars Jørgen Salvesen ved straffemerket. Start vil ha straffe, Salvesen blir liggende og vri seg, men dommeren var på vår side denne gang. Her kunne det blitt straffe mot oss, så her var vi litt heldige.

24:50: Salvesen kjemper til seg ballen og kommer seg fremover. Så skyter han fra 25 meter, men rett på Piotr.

26:20: Vega slår inn mot bakerste hvor Braaten slenger frem en fot foran Eirik Wichne på femmeteren, men ballen triller til side for mål. Så blir ballen plukket opp igjen ved dødlinjen av Skålevik som sender ut mot Kristoffer Barmen som er på femmeteren. Barmen går i bakken når han skubbes, men får ingenting. Falt kanskje litt lett der.

29:30 Salvesen får skutt fra skrått hold noen meter innenfor sekstenmeteren, men det blokkeres umiddelbart.

33:00: Haugen slår inn foran mål hvor Skålevik får hodet på ballen på ni meters hold og i duell med DeJohn, men den bare spretter inn til Opdal.

36:40: Braaten kommer seg til innlegg ved dødlinjen, men sleiver det ut.

37:30 Hollingen skyter fra 25 meter, men det blokkeres av Jonas Grønner inne i feltet.

39:50: Antwi forsøker å skyte fra 21 meter, men det blokkeres umiddelbart.

40:10: Start får en gedigen sjanse! Det slås langt inn i feltet, og der – på seks meters hold – får Salvesen stå fullstendig alene og avslutte på direkten. Piotr gjør en glimrende reaksjonsredning.

43:35: Segberg kommer til skudd fra ti-tolv meters ganske skrått hold, men Grønner blokkerer. Til siutt får Demidov klarert til corner.

45:00: Braaten med et innlegg fra venstre, som Opdal får bokset og tatt ballen igjen.

45:00 + 0:55: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Jakob Orlov inn for Steffen Lie Skålevik
45:00; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega

46:30: Haugen med frispark fra venstre som slås inn i feltet og Sivert Heltne Nilsen rager høyest på ti meter og header langt utenfor.

52:25; gult kort, Brann: Daniel Braaten for takling på Segberg. Braaten må stå over siste kamp.

53:50: Erik Huseklepp spiller fint til Ruben Kristiansen som lurer av Robert Sandnes ved dødlinjen og legger inn. Innlegget går tvers gjennom feltet, men Orlov er nære på å treffe ballen foran mål.

54:10; gult kort, Brann: Jonas Grønner når legger Antwi i bakken ute ved sidelinjen.

55:00: Et frispark slås inn fra vår høyreside og på seks meter vinner Sandnes på hodet, men får ikke noe godt treff. Piotr fanger ballen, men blir så forstyrret av Barmen nede ved dødlinjen at han mister ballen til corner.

55:30: Corneren som slås er farlig og DeJohn header fra fire meter, men headingen blokkeres tilsynelatende av en egen spiller. Her er det nære på 1-0 til Start.

55:40: Brann kontrer direkte ved Huseklepp som har på seg Erik Wichne og Andreas Hollingen, og etter hvert kommer han seg inn i feltet. Til slutt skyter han fra tolv meters noe skrått hold, men via Hollingen og til corner.

61:20: Hollingen forsøker seg på et eller annet fra nærmere 30 meters skrått hold. Muligens et innlegg, men ballen går i hvert fall over alt og alle og ut på motsatt side av målet.

62:05: Brann vinner ballen på midten. Like utenfor feltet gir Orlov til høyre hvor han har med seg Haugen. Akkurat innenfor sekstenmeteren skyter Haugen, men det går over.

63:35: Start med et farlig innlegg foran mål, men heldigvis når ikke Antwi Børufsens innlegg.

64:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Barmen

64:50: Wichne får ballen på skrått hold inne i feltet. Han får lurt av Kristiansen og skutt fra tolv meter. Det går via en av våre og til corner.

65:56 – 1-0, ROBERT SANDNES: Corneren kommer og vi får ikke klarert skikkelig. Til slutt får Segberg lagt inn, vi får igjen ikke klarert, og det hele ender etter hvert med at det dyttes frem til Robert Sandnes som snur seg og skyter fra ti meter i mål.

67:00; -> bytte Start: Espen Hoff inn for Robert Sandnes

67:20: Huseklepp sender frem til Kristiansen som legger inn fra dødlinjen, men Start klarerer nesten ved nærmeste stolpe. Etter hvert header Kasper Skaanes inn igjen i feltet og er nære på å nå Braaten, men sistnevnte er i offside.

69:50: En enorm mulighet for Brann når Huseklepp kommer seg ned til dødlinjen og legger inn fra venstre. På to meters hold vinner Orlov duellen og får avsluttet, men rett i hånden til Opdal. Skaanes forsøker seg på returen, men den blokkeres umiddelbart.

70:47 – 1-1, ERIK HUSEKLEPP: Start forsøker å klarere, men Heltne Nilsen vinner en hodeduell og header til Huseklepp. Sandsligutten demper og legger an til skudd fra 25 meters relativt skrått hold. Det går inn såvidt via tverrligger i motsatt hjørne! For en scoring!

71:40: Og mindre enn et minutt etter scoringen, er Brann på ferde igjen når Haugen sender frem til Braaten på høyrekanten. Han får slengt frem en tå og gitt til Skaanes som skyter fra åtte meter, men Opdal er ute og gjør en beinparade.

Nå hadde Brann virkelig våknet og var nære på å snu kampen på under ett minutt.

72:20: Haugen slår høyt frem mot Braaten som demper på brystet og avslutter fra syv meter, men Opdal redder uten for store problemer.

73:00: Brann med sin fjerde sjanse på drøye to minutter nå. Skaanes gir til Huse på venstresiden, som i sin tur sender til Kristiansen i bakrom. Han avslutter fra femmeterhjørnet, men det blir blokkert i avslutningsøyeblikket til corner.

73:25; -> bytte Start: Gudmundur Kristjánsson inn for Andreas Hollingen.

74:10: Det slås langt frem mot Antwi. Nouri klarer ikke å få ballen vekk og Antwi får den tilbake. Så skyter han fra 25 meter. Det bokser Piotr, men når ballen igjen før det blir farlig.

75:10: Henrik Robstad er litt heldig inne i feltet og han får ballen med seg og til skudd fra noen meter utenfor femmeterhjørnet, men Demidov får blokkert til corner.

75:45: Kristjánsson forsøker seg fra 25 meter, men det blokkeres av Skaanes.

77:25 – 1-2, FREDRIK HAUGEN: Det kastes til Braaten som klarer å dempe ballen nesten helt ved dødlinjen. Han legger ut igjen til Haugen som roer ned før han dundrer til fra ganske skrått hold vel fem-seks meter utenfor sekstenmeteren. Skuddet er fantastisk og går heeelt oppe i motsatt kryss! For en scoring – igjen!

Angrepet begynte med et kast midt på Starts halvdel, varte i ni sekunder og hadde tre trekk.

80:30: Demidov header vekk et Start-innlegg fra vår høyreside.

82:20: Demidov header over fra syv meter på en corner fra høyre.

84:30; -> bytte Start: Lasse Sigurdsen inn for Eirik Wichne

84:40: Kristjánsson legger inn fra vår høyreside, men Grønner klarerer.

86:30: Vanvittig nære utligning når Segberg slår et frispark fra vår høyreside og Lasse Sigurdsen vinner i feltet og header fra fem meter. Rett i beina på Piotr som gir retur! På returen får ikke Start avsluttet og Kristiansen får ryddet opp. Sekunder etter slår Børufsen inn fra vår venstreside, men Demidov får headet ballen opp i luften. Etter hvert får Braaten headet den vekk. Segberg header inn igjen til Antwi som skyter fra sekstenmeterstreken, via Braaten og til corner.

87:25: Piotr bokser vekk et høyt Kristjánsson-innlegg.

Nå var det et massivt press mot oss.

90:00 + 2:20: Først header Demidov vekk et innlegg. Men så kommer Start tilbake og Lars Jørgen Salvesen slår et egentlig litt dårlig innlegg inn i feltet igjen. Det klarer Lasse Sigurdsen å få en fot på og sende videre til Heikkilä som klarer kunststykket å skyte over fra fem meter.

90:00 + 3:10: Antwi vinner duellen med Demidov og velger å skyte fra ganske skrått hold noen meter utenfor feltet. Det går langt utenfor lengste stolpe.

90:00 + 4:10: Kampen er over. Vi har tatt medalje!

-

Publikum: Rimelig tomt på Sør Arena. På bortetribunen var imidlertid oppmøtet bra. Jeg har ikke fått noe offisielt tall ennå, men vil anslå at vi var 3-400. Kanskje mer. Ok stemning. Medaljefeiring etter kampen.

-

Kuriosa:

 • Nå har vi tatt poeng i tre bortekamper på rad (2-1-0). Sist Brann tok poeng i tre bortekamper på rad i eliteserien var i den siste bortekampen 2014 og de to første da vi var tilbake i 2016. Utfall: 2-1-0 da også. I en og samme sesong var sist vi klarte poeng i tre bortekamper på rad i eliten i 2011 da vi slo Odd 3-2 før vi fikk 1-1 mot Stabæk og 2-2 mot Molde. I fjorårets 1.divisjon tok vi imidlertid poeng i åtte strake bortekamper.
 • Brann klarte heller ikke denne gang å holde nullen bak i to bortekamper på rad. Sist Brann holdt nullen bak i to strake bortekamper i eliteserien, var våren 2006 da vi klarte det i tre. I 1.divisjon i fjor klarte vi det i 24. runde mot Ranheim (0-0) og i 26. runde mot Kristiansund (1-0).
 • Brann endte opp med 18 poeng på bortebane i år. Det er det høyeste siden 2011 da vi også fikk 18, men det er bare to flere enn vi fikk i nedrykksåret 2014.
 • Vi fikk 18 bortemål i år. Det er det laveste siden vi fikk 17 i 2013. I nedrykksåret 2014 fikk vi 25.
 • Vi fikk 21 bortebaklengs i år. Det gir et snitt på 1,4 pr kamp, som er det laveste siden 1997.
 • 40 mål etter 29 runder, er bare to flere enn i nedrykksåret 2014.
 • 26 baklengs etter 29 runder, er det desidert minste vi har hatt etter at vi begynte å spille så mange kamper i 2009. Det nest laveste er 45 i 2013. I 2014 hadde vi 52. Antallet har altså halvert seg!
 • 51 poeng etter 29 runder er det meste vi har hatt etter at vi begynte å spille så mange kamper i 2009. Nest best er 2011 da vi hadde 48 – og også endte opp med 48 til slutt.

-

Brann mot Start innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 32 17-6-9 54-42 57p
Kr.sand 32 8-9-15 36-48 33p
Totalt 64 25-15-24 90-90 90p
 • Veldig jevnt historisk mellom de to klubbene i serien, og denne seieren gjorde at vi havnet på pluss-siden igjen: 25 seire mot Starts 24. Målforskjellen er nå 90-90…
 • Brann har scoret i de fjorten siste seriekampene mot Start. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 på Stadion i 2006.
 • Brann var før søndag uten seier på de fire siste bortekampene i serien mot Start (0-2-2). Forrige seier mot dem i Kristiansand var da vi vant 1-0 i 2009.
 • Brann har scoret i de tolv siste bortekampene i serien mot Start. Sist vi ikke scoret i Kristiansand, var da vi tapte 0-1 i 1995.
 • Brann har sluppet inn mål i de fem siste bortekampene i serien mot Start. Sist vi holdt nullen mot dem i Kristiansand, var da vi vant 1-0 i 2009.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Start – Brann 1-2 (0-0)

1-0: Robert Johan Sandnes (67.)
1-1: Erik Huseklepp (72.)
1-2: Fredrik Haugen (78.)

29. serierunde Tippeligaen. Sparebanken Sør Arena. 4.524 tilskuere Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Tapio Olavi Heikkilä, Start og Jonas Grønner og Daniel Braaten, Brann.

Start (4-4-2): Håkon Opdal (k) – Henrik Robstad, Alexander Ray De John, Tapio Olavi Heikkilä, Eirik Wichne (Lasse Sigurdsen fra 85.)- Espen Fjone Børufsen, Andreas Hollingen (Gudmundur Kristjansson fra 74.), Erlend Segberg, Robert Johann Sandnes (Espen Hoff fra fra 67.) – Lars-Jørgen Salvesen, Dennis Agyare Antwi.

Brann (4-4-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 64.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 46.), Steffen Lie Skålevik (Jakob Orlov fra 46.), Daniel Braaten.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 7-4 til Brann (BT), 9-6 til Start (VG) Så uenige kan man altså være…
Avslutninger: 10-8 til Start (VG), 12-10 til Start (NTB)
Avslutninger på mål: 5-3 til Start (VG), 6-4 til Start (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor sekstenmeteren: 12-10 til Start (mine egna tall). 1. omgang: 5-2 til Start. 2. omgang: 8-7 til Brann.
Ballbesittelse: 50 % (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt. Minuttene på inn-/utbyttede spillere kan avvike fra andre kilder, fordi en spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67.min, i bloggen vil stå med 66 spilleminutter. (Han har jo uansett ikke spilt 67 hele minutter). Tilsvarende vil spilleren som kommer inn stå med 24 spilleminutter. Dette for at spillere som byttes inn i det 90. minutt ikke skal stå med 0 spilleminutter.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Tro h 90 28 90 90 83
Sog b 31 90 90 55
Lille h 90 45 12 90 90 90
Mol h 90 90 90 90 82
Star b 63 90 90 90 90 (1)
Totalt 1741 1969 1990 220 2199 1186 90 2003 270
Kamp 20 24 25 4 25 15 1 26 3
Startet 20 23 25 2 25 12 1 22 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 5 0
Gule 5 5 5 0 6 3 0 5 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Tro h 14 7 90 90 90
Sog b 45 90 90 90
Lille h 45 78 (1) 90 90 90
Mol h 1 14 90 90 90
Star b 45 (1) 90 90 90
Totalt 957 618 284 404 2430 65 2340 2430
Kamp 25 10 10 23 27 5 26 27
Startet 8 7 3 1 27 0 26 27
Mål 4 0 1 5 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 2 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Tro h 90 62 90 76 (1)
Sog b 90 35 90 90 45
Lille h 90 16 74
Mol h 90 8 89 (2) 76
Star b 90 45 27 45 45
Totalt 2610 1598 0 422 881 861 15 1068
Kamp 29 23 0 6 16 17 1 17
Startet 29 21 0 5 9 8 0 15
Mål 0 4 0 0 0 6 0 2
Gule 0 0 0 0 1 4 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Slo tilbake og beholder sølvplassen

Skålevik va’ glemt, han kunne heller fisket kreps
Så startet han mot Molde, og va’ plagsom som en veps
Han føk mot mål alene, med en sikkerhet og ro
Og lurte keeper én gang, og så lurte han ham to

Men Molde scoret først, så da tenkte sikkert alle
at no går alt i mot oss, no når løvet snart skal falle
For hjemmesterke Brann, så var det visstnok også grenser
Og han som scoret målet va’ selvfølgelig bergenser

Det så jo ikkje bra ut, men vi reiste oss med stil
Og han som ga oss sølvhåp, é en vaskeekte stril
Han snudde det alene, og no é vi godt på vei
For sølvet kan vi klare – ja, den saken den é grei!

Og blir det ikkje sølv, så blir eg faktisk ganske sur
Eg stoler på vår trener, han é taktisk klok og lur
Men sa du her i mars at “eg tror jaggu det blir sølv!”
så hadde du nok drukket nåkke sterkere enn øl!

-

(Endret etter Odds høyst unødvendige seier på Lerkendal)

Den nyopprykkede nedrykkskandidaten ved seriestart 2016, nærmer seg sølv! Eller i hvert fall frem til Odd gjorde håpet litt mindre med sin seier med fem sekunder igjen av overtiden på Lerkendal. Etter vår herlige 2-1-seier hjemme mot Molde var i hvert fall sjansen god for at det nest edleste metallet havnet i Bergen. Men Rosenborg gjorde ikke jobben sin mot Odd på Lerkendal. Og det var jo typisk; når jeg på søndag kveld for en gangs skyld heiet på trønderne, så dummet de seg selvsagt ut – med sitt første poengtap på hjemmebane i år, og sitt første hjemmetap i serien siden 16. mai 2014. Altså, jeg heiet ikke på trøndere sånn at det kunne høres altså. “Holdt med i det stille” – med neseklype, tenker jeg vi sier. Sukk… alt mulig fælt man må gjennom for Branns beste… Og det hjalp ikke engang…

Så nå må vi altså vinne begge de to siste kampene for å være sikre på sølvet. Skjønt, det er faktisk ikke engang helt sikkert at det holder. Telemarkingene kan likevel ta oss på målforskjell.

Seks poeng til, er selvsagt ingen umulighet. Vi skal som kjent først møte for lengst nedrykkede Start. Riktignok på deres egen hjemmebane hvor de faktisk har to strake seire. Det er så definitivt ikke noen walk-over, men vi bør kunne bli det niende laget som slår dem i Kristiansand i år. Men det hadde jo også her vært typisk at… Nei det orker jeg ikke tenke på. Nå får det være nok “typisk”-prat!

Også S08 bør jo være en mulighet for å slå på Stadion. Skjønt, det blir ingen dans på roser det heller. De har tross alt bare tatt fire poeng mindre enn oss i år, og de har tatt hele nitten poeng på bortebane. Det er fire mer enn hva vi selv har klart. Men Brann har tatt 33 poeng hjemme, så favoritt er vi nok.

Med to poeng til vil vi etter alle solemerker ende opp med medalje. Kun teori kan frata oss minimum bronse da. Og når det gjelder europacup, er det en stor mulighet for at også fjerdeplass kan redde oss, i og med at den tabellposisjonen gir spill i Europa hvis RBK vinner the double. Tar vi poeng mot S08 på Stadion, er vi sikret minimum fjerdeplass.

Det som uansett er sikkert, er at vi ikke kan bli dårligere enn nummer seks nå. Og at kun teori kan gjøre at Molde – som før sesongen var regnet som en soleklar medaljekandidat (også av meg) – kan komme foran oss i år. At vi skulle ende foran Molde, ville blitt møtt med hånflir og alkotest hvis man hadde påstått det i mars.

Kampen:

Molde hadde en del avslutninger i første omgang, men den første halvtimen var det mest håpløse langskudd fra 25-30 meter det handlet om for deres del. (I tillegg til at et par tilbakespill mot Piotr gjorde det unødvendig nifst). Da bortelaget tok ledelsen i det 35. minutt, var det da også på en avslutning fra utenfor sekstenmeteren. Selvsagt var det bergenseren Petter Strand som ga moldenserne ledelsen. Og der har vi den om “typisk” igjen…

Akkurat da tenkte jeg at hjemmemoroen var over for i år og at virkeligheten var i ferd med å innhente seg for et lag som tidligere i år hadde hatt mye flyt. Det hadde vært solid på Stadion helt frem til kampen mot LSK da det plutselig ble uhørte to(!!!) hjemmebaklengs og årets første hjemmetap. Så kom enda en baklengs mot Solskjærs menn, og vi lå i øyeblikket an enda et nederlag. Farvel sølvmedaljer…

Men deppingen varte ikke lenge, for det gikk bare noen minutter før Steffen Lie Skålevik utnyttet Vegard Forrens feil og keepers gavmilde plassering, og lobbet over sistnevnte og i mål til 1-1. Så var det likevel håp!

Vi utlignet imidlertid mot LSK også, så vi trengte slett ikke være på vei til å snu kampen. Fikk da være grenser for forhåpninger. Lagene gikk til pause med 1-1 og på den tiden stod det 5-1 til Brann i avslutninger innenfor sekstenmeteren.

I andre omgang skjedde det i grunn ikke så mye dramatisk før Fredrik Haugens fremspill gjorde at en hårfint onsideplassert Skålevik fikk sjansen alene med Ethan Horvath igjen, drøye tolv minutter etter hvilen. Og Skålevik var kald som en frossen kreps og satte likegodt ledermålet inn mellom beina på keeper. Vill jubel! Nok en gang hadde spissvalget til Lars Arne Nilsen vært en suksess til tross for lite spilletid. Mot LSK var det jo Azar som for en gangs skyld startet – og scoret.

Kampen var snudd og dette begynte virkelig å lukte sølv. Sa de. For når jeg tenker meg om så er jeg faktisk ikke helt sikker på hvordan det lukter. Det er jo noen år siden sist.

Men derfra og ut var det omtrent bare Molde. Faktisk hadde romsdalsguttene åtte avslutninger inne i feltet etter 2-1-målet. Brann hadde ingen!

Og det kunne fort blitt poengtap også denne gang. Mange – i hvert fall folk som sier “i” når de mener “eg” – vil nok hevde at de hadde fortjent minst ett poeng med seg hjem til rosebedene sine. Men Piotr gjorde opp for sine valium-salgsfremstøt i første omgang og turnet frem et par fantastiske redninger mot slutten. For i andre halvdel var han den crazy matchvinneren vi kjenner.

Det ble nervepirrende mot slutten, men vi klarte heldigvis å ro Molde-presset i land og på overtid slo vi leir nede ved NAF-campingflagget i hjørnet mellom Frydenbø- og SpV-tribunene. Dommeren blåste endelig av, og vi kunne juble for å ha reist oss etter det sure tapet forrige helg, at vi hadde reist oss og snudd denne kampen – og ikke minst at vi to runder før slutt er i god posisjon til å ta en sensasjonell sølvmedalje.

En meget god kamp av Skålevik som ikke hadde spilt et eneste sekund i de fem siste kampene, men slo tilbake med hard jobbing og to iskalde scoringer. Er han bakromsspissen vi trenger, eller drar jeg kanskje optimismen litt langt nå? Med bare 816 spilleminutter (og syv starter) er Skålevik nå klubbens toppscorer med seks mål. (At klubbens toppscorer – for et sølvlag – bare har seks mål, er imidlertid mer betenkelig…) Hans første scoring lørdag var dessuten vårt 100. mål mot Molde på øverste nivå. Med Skålevik og Piotr hadde vi matchvinnere i begge ender av banen.

NB! Med fem baklengs på Stadion, kan vi ikke lenger få det laveste baklengssnittet på hjemmebane i norsk toppserie siden 1970. Nå kan det ikke bli bedre enn 0,33 over femten kamper. Etter 1970 har FFKs 0,2727 fra 1972 og LSKs samme tall fra 1989 vært de laveste baklengssnittene noen lag har hatt på egen bane en sesong.

-

Slik tar vi sølv:

(Oppdatert etter søndagens kamper)

Brann 48 p Odd 48 p
runde mot poeng mot poeng
29 Start b 3 p Sogn h 3p
30 S08 h 3 p TIL b 1 p
Fra nå: 6 p Fra nå: 4 p
Totalt: 54 p Totalt: 52 p

Med poenguttellingen over kan ingen av de øvrige lagene ta oss igjen.

For ordens skyld tar jeg med kampprogrammet til de andre lagene som pr nå fremdeles kan ta oss igjen:
- Sarpsborg (44 poeng og -1 i målforskjell): TIL (h) og Brann (b). Kan max få 50 poeng.
- Molde (42 poeng og +4 i målforskjell): Stabæk (h) og LSK (b). Kan max få 48 poeng.
- FKH (44 poeng +4 i målforskjell): AaFK (b) og Godset (h). Kan max få 50 poeng.

Her er de ulike alternativene som gir sølv til Brann:

 • Hvis Brann vinner begge de to siste med ett mål, får Brann 54 poeng og +15 i målforskjell. Da tar Brann sølv hvis:
  - Odd i verste fall vinner sine to kamper med totalt inntil fem mål.
 • Hvis Brann tar fire poeng på de to siste (og seieren blir på ett mål), får Brann 52 poeng og +14 i målforskjell. Da tar Brann sølv hvis:
  - Odd tar max fire poeng på sine to siste, og seieren deres blir på inntil fire mål.
 • Hvis Brann tar tre poeng på de to siste (og både seieren og tapet blir på ett mål), får Brann 51 poeng og +13 i målforskjell. Da tar Brann sølv hvis:
  - Odd tar max tre poeng på sine to siste, og Odds seier blir på inntil fire mål hvis tapet deres blir på bare ett mål.
 • Hvis Brann tar to poeng på de to siste, får Brann 50 poeng og +13 i målforskjell. Da tar Brann sølv hvis:
  - Odd tar max to poeng på sine to siste. Da ender vi uansett foran på målforskjell.
  - FKH i verste fall vinner sine to kamper med totalt inntil åtte mål.
  - S08 kan ikke gå forbi oss hvis vi tar to poeng på de to siste, siden da vil ett av dem være mot dem.
 • Hvis Brann tar ett poeng totalt på de to siste, får Brann 49 poeng. Blir tapet på ett mål, får vi +12 i målforskjell. Da tar Brann sølv hvis:
  - Odd tar max ett poeng på sine to siste. Da kan de ikke ende foran oss så lenge vi unngår å tape med mer enn fire mål i den kampen vi taper.
  - S08 går på et poengtap i en av sine to siste.
  - FKH går på et poengtap i en av sine to siste.
 • Hvis Brann taper begge de to siste, får Brann 48 poeng. Blir begge tapene på ett mål, får vi +11 i målforskjell. Da tar Brann sølv hvis:
  - Odd taper begge sine to siste. Da kan de ikke ende foran oss så lenge vi unngår å tape med mer enn fem mål totalt i våre to kamper.
  - S08 tar max ett poeng i kampen som ikke er mot oss, men de kan ikke slå oss på målforskjell hvis vi bare taper med det ene målet som var forutsetningen over.
  - FKH går på et poengtap i en av sine to siste, og ikke vinne med mer enn seks mål i den kampen de vinner.
  - MFK ikke vinner de to siste med mer enn seks mål totalt.

Bronsen er antagelig sikret med to poeng til, med mindre FKH slår til med storseire i de siste kampene. S08 kan uansett ikke ta oss igjen hvis vi tar to poeng til, siden ett av dem vil være mot dem.

Etter Odds seier på Lerkendal, kan sølvet altså ikke lenger sikres i Kristiansand.

Det som er positivt for Brann, er at Odd skal møte Sogndal som har nest færrest tap i Tippeligaen til nå i år – og som altså sjelden lar seg slå, og at Odd i siste runde skal møte et poengdesperat Tromsø på Alfheim, som uansett vil ha noe å spille for i den siste runden.

-

Publikum:

11500 tilskuere og nok et skuffende tilskuertall. Denne gang hadde jeg også inntrykk av at det var flere med billett som holdt seg hjemme enn det var forrige helg. Grei nok stemning, i hvert fall da vi snudde kampen. Men det har ikke tatt fyr i Bergen ennå. Lørdag er muligens en dårlig dag, og så var det vel en del som åpenbart mente det var mer meningsfylt å se Liverpool på tv mot et lag i bunnstriden – og i en overhodet ikke avgjørende kamp, enn å se Brann spille mot en medaljerival og ta et nytt stort steg mot en meget overraskende sølvmedalje.

Det vi uansett kan si etter Odds seier på Lerkendal, er at sølvet uansett ikke er avgjort før siste hjemmekamp. Så da bør det bli adskillig mer folksomt. Og det er vel også tradisjon for at man inviterer kretsens lag på sesongavslutning i den siste hjemmekampen. Uansett mangler vi nå 11983 tilskuere på å klare 12000 i snitt.

(Fortsetter under bildene)

^ Røykesalongen og peisestuen var åpnet. Fotos: Alexander Osdal

^ Yr.no fikk rett i at tåken ville lette før kampstart. Fotos: Alexander Osdal

^ Og etter kampen var alle røykfrie og glade. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

01:55: Kristoffer Barmen legger inn fra venstre, men Molde klarerer.

05:20: Thomas Olivier Amang skyter fra tredve meter, men det går noen meter over.

07:55: Amin Nouri lurer av Knut Olav Rindarøy og kommer til innlegg fra dødlinjen. Det går via en MFK-spiller og til corner.

08:20: Fredrik Haugen tar corneren fra høyre. Den lander hos Barmen som avslutter med utsiden fra noen meter utenfor nærmeste femmeterhjørne. Ethan Horvath klarer ikke å holde skuddet og må slå til corner.

08:50: Haugen får ballen tilbake etter en corner og legger et godt innlegg foran mål, men Horvath tar det.

09:05; gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik for å dytte ballen ut av hendene til Horvath.

10:40: Amang kommer seg til skudd fra 25 meter. Det går rett i offsideplasserte Per-Egil Flo.

12:20: Petter Strand med et frispark fra 25 meters skrått hold. Det snisser hodet til Nouri og spretter rett på Piotr Leciejewski som har problemer med å holde det, men Ruben Kristiansen får klarert.

12:45: Vegard Forren og Horvath holder på å rote det til for seg utenfor sekstenmeteren, Skålevik får ballen og forsøker å skyte fra atten meter, men Horvath slår til corner.

13:20: Haugen legger inn og Skålevik får en fot på ballen fire meter fra mål. Ballen går ut over dødlinjen.

15:05; gult kort, Brann: Vadim Demidov for det dommeren mente var røff behandling av Amang.

16:15: Björn Bergmann Sigurdarson kombinerer med Flo og kommer til skudd fra 25 meter. Det går over.

Til nå var samtlige av Moldes avslutninger fra et godt stykke utenfor sekstenmeteren.

22:50: Fredrik Aursnes med et frispark som slås inn i feltet. Ruben Gabrielsen header utenfor fra åtte meter.

28:00: Haugen slår et frispark fra venstre mot bakerste. Fra noen meter utenfor femmeterhjørnet header Sivert Heltne Nilsen, men Horvath redder.

29:00, gult kort, Molde: Babacar Sarr for en felling av Deyver Vega.

29:45: Haugen med et godt frispark fra høyre som Vadim Demidov rager høyest på og header over fra seks meter.

31:45: Brann presser, men får ikke kommet til avslutning.

31:55: Piotr holder på å gjøre det helt store når han etter et tilbakespill sklir når Amang kommer løpende. Liggende forsøker polakken å sparke ballen vekk, men den går rett i Amang og heldigvis ut over dødlinjen.

33:15: Åtti sekunder etter nestenfadesen har medspillerne allerede gitt Piotr to nye tilbakespill. På det andre av disse blir oppgaven igjen vanskelig fordi Kristiansen sender ham et unødvendig og småfarlig tilbakespill og Amang igjen kommer løpende. Heldigvis får polakken sendt ballen vekk.

34:49 – 0-1, PETTER STRAND: Flo gir på tvers til Strand som får ballen utenfor sekstenmeteren og trekker et par meter innover for å komme klar av Kristiansen før han skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Skuddet går inn i nærmeste hjørne. Den burde ikke være umulig å ta for Piotr.

38:45; -> bytte Molde: Joona Toivio inn for Christoffer Remmer.

39:23 – 1-1, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Jonas Grønner slår langt frem, Skålevik løper i bakrommet samtidig som Forren feilberegner fremspillet. Horvath står langt ute, og presset av Gabrielsen klarer strilen å løfte ballen over keeper når han da avslutter fra skrått hold noen meter innenfor sekstenmeteren. Ballen spretter i mål og vi er i balanse igjen fire minutter og 34 sekunder etter Moldes ledermål. Alle tiders!

Brann hadde i dette angrepet ballen i 17 sekunder og seks trekk. Imidlertid var ballen på Moldes halvdel bare de siste fem sekundene før målet.

44:45: Enda et horribelt tilbakespill – denne gang fra Nouri, som Amang nok en gang er nære på å nå. Piotr kommer ut, men ballen triller forbi begge – antagelig fordi polakken faker at han skal sparke vekk. Så når han ballen igjen inne i feltet. Med hendene. Og da skal det vel egentlig være blåst for tilbakespill? Heldigvis mente ikke dommeren det.

45:00 + 0:25: Nouri kjemper seg til innlegg fra høyre dødlinje, men Forren klarerer. Her kunne ballen fort truffet Skålevik foran mål.

45:00 + 1:30: Brann med mye ball inn på Moldes halvdel, men kommer ikke inn foran mål.

45:00 + 1:50: Haugen forsøker et skudd fra 27 meter, men det blokkeres.

45:00 + 2:05: Pause

- 2. omgang: -

49:20: Barmen med innlegg fra venstre, men bortelaget får klarert.

57:37 – 2-1, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Etter en del hodeberøringer er det til slutt Haugen som får ballen i beina femten meter inn på Moldes halvdel. Han sender frem i bakrommet hvor en hårfint onsideplassert Skålevik kommer alene med keeper. Han lar ballen sprette noen ganger før han fra ti meters ganske skrått hold setter ballen mellom beina på Horvath og i lengste hjørne. Deilig!

Dette angrepet startet tolv meter inne på egen halvdel, varte i elleve sekunder og hadde fem trekk.

På dette tidspunktet ledet vi 6-1 i avslutningsforsøk innenfor 16-meteren. Det skulle forandre seg…

58:00; gult kort, Molde: Vegard Forren for protester.

61:55: Farlig når Sigurdarson legger inn fra vår høyreside, Barmen ikke får klarert skikkelig og Flo kommer til avslutning fra noen meter utenfor femmeterhjørnet. Heldigvis får Demidov blokkert til corner.

62:35: Sigurdarson kommer til avslutning fra femten meter, men vi får igjen blokkert til corner.

63:05: Corneren kommer og Toivio får av en eller annen grunn stå fullstendig alene på åtte meters hold og heade. Heldigvis utenfor. Nå hadde Molde hatt tre avslutninger i feltet på 70 sekunder.

Molde hadde kommet sterkt tilbake etter at vi tok ledelsen.

65:55: Nouri med en lekker hæltunnel på Aursnes som legger Nouri i bakken nede ved dødlinjen. Brann får frispark.

68:55; -> bytte Molde: Sander Svendsen inn for Thomas Amang.

71:00: Brann får en kontringsmulighet, men Toivio stjeler ballen fra Vega.

71:50: Svendsen skyter fra like utenfor sekstenmeteren – nesten ved hjørnet, men Grønner blokkerer.

72:40: På en corner får Toivio hælen på ballen seks meter fra mål, men heldigvis rett på Piotr.

73:25: Aursnes slår frem mot Toivio, men Piotr er ute og avverger.

75:50: Haugen skyter fra nærmere 30 meter, men over.

76:45, -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Deyver Vega.

79:55; -> bytte Molde: Fredrik Brustad inn for Knut Olav Rindarøy

80:20: Piotr bokser vekk en corner. Etter hvert får Strand ballen og skyter fra mer enn 30 meter. Det går flere meter utenfor.

82:25; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Fredrik Haugen

83:55: Molde smårfarlig frempå når det heades inn i feltet, men Piotr er våken og tar det.

85:40: Sigurdarson får inne i møljen til en heading fra åtte meter. Piotr tar den uten for store problemer.

87:05: Svendsen legger inn fra vår høyreside og Brustad kommer til heading fra åtte meter. Piotr redder glimrende og Demidov får i sin tur klarert.

87:25: Flo legger igjen, Grønner header opp i luften på femmeteren og Piotr får tippet nedfallsfrukten til corner.

87:50: Strand med et skuddforsøk fra 23 meter, men Nouri blokkerer umiddelbart.

87:55 Brann kontrer med en gang, men Strand løper opp Nouri og sender inn til Horvath.

88:30: Et par høye baller inne i feltet og til slutt header Brustad fra tolv meter, men Piotr har kontroll.

89:50; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik

90:00 + 1:05 Etter en Molde-dødball vi får klarert, går Brann rett i kontring. Huseklepp fosser oppover og forsøker å nå Braaten som er på vei inn i feltet på motsatt side. Men Strand klarerer før den når frem.

90:00 + 2:05 Det slås høyt og langt inn i vårt felt, Karadas header vekk men får ikke klarert skikkelig og Svendsen sender ballen frem igjen. På syv meter står Sigurdarson helt alene og slenger frem en tå. Ballen har retning mot hjørnet, men Piotr er der med et tigersprang og redder med en hånd før han får den i fast grep.

90:00 + 3:50: Brann gjemmer seg ved cornerflagget og får frispark også.

90:00 + 4:15: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Vi unngikk nok en gang å tape to kamper på rad. Sist Brann tapte to eliteseriekamper på rad var i 25.-28. runde i 2014 da vi tapte fire på rad. I 1.divisjon tapte vi imidlertid 1-2 for Nest borte og Hødd hjemme i de to siste rundene i fjor.
 • Sist Brann fikk to strake hjemmetap i serien var i 26. og 27. runde i 2014, og vi unngikk det nå igjen.
 • Brann har sluppet inn mål i to strake hjemmekamper. Sist Brann slapp inn mål i to hjemmekamper på rad i eliteserien var da vi fikk mål imot i de seks siste i 2014. I fjorårets 1.divisjon slapp vi inn mål i de to siste hjemmekampene.
 • Vi har bare scoret to flere mål enn på samme tid i nedrykksesongen 2014.
  Brann har nå 48 poeng. Etter man begynte med 30 kamper har vi etter 28 runder ikke hatt mer enn de 45 poengene vi hadde i 2011, og det året endte vi opp med 48 poeng (dagens poengsum) ved serieslutt.
 • Brann har 25 baklengs. 42 baklengs er det minste vi har hatt etter 28 runder i sesongene f.o.m. 2009 da man utvidet til 30 runder. Det hadde vi i 2013.

-

Brann mot MFK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 33 14-7-12 52-50 49p
Molde 33 8-5-20 49-71 29p
Totalt 66 22-12-32 101-121 78p

MFK hadde før lørdag fire strake serieseire mot Brann. Sist Brann tok poeng mot dem, var da vi vant 1-0 på Stadion i april 2013.
Brann hadde før søndag ikke scoret i de to siste seriekampene mot MFK. Sist vi scoret mot dem var da vi tapte 2-4 i Molde i juni 2014.
-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Molde 2-1 (1-1)

0-1: Petter Strand (35.)
1-1: Steffen Lie Skålevik (40.)
2-1: Steffen Lie Skålevik (58.)

28. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 11.581 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Steffen Lie Skålevik og Vadim Demidov, Brann. Babacar Sarr og Vegard Forren, Molde.

Brann (4-4-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 83.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Azar Karadas fra 77.), Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 90.), Daniel Braaten.

Molde (4-4-2): Ethan Horvath – Christoffer K. Remmer (Joona Toivio fra 39.), Ruben Gabrielsen (k), Vegard Forren, Per-Egil Flo – Knut Olav Rindarøy (Fredrik Brustad fra 80.), Fredrik Aursnes, Babacar Sarr, Petter Strand – Thomas Amang (Sander Svendsen fra 69.), Bjørn Sigurdarson.

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-3 til MFK (BT), 4-4 (VG)
Ballbesittelse: 52 % til Brann (VG)
Avslutninger: 14-8 til MFK (NTB), 17-8 til MFK (VG)
Avslutninger på mål: 7-6 til MFK (NTB), 7-5 til MFK (VG)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 9-6 til MFK (mine egne tall). 1. omgang: 5-1 til Brann. 2. omgang: 8-1 til MFK.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt. Minuttene på inn-/utbyttede spillere kan avvike fra andre kilder, fordi en spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67.min, i bloggen vil stå med 66 spilleminutter. (Han har jo uansett ikke spilt 67 hele minutter). Tilsvarende vil spilleren som kommer inn stå med 24 spilleminutter. Dette for at spillere som byttes inn i det 90. minutt ikke skal stå med 0 spilleminutter.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Tro h 90 28 90 90 83
Sog b 31 90 90 55
Lille h 90 45 12 90 90 90
Mol h 90 90 90 90 82
Totalt 1741 1906 1900 220 2109 1096 90 1913 270
Kamp 20 23 24 4 24 14 1 25 3
Startet 20 22 24 2 24 11 1 21 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 4 0
Gule 5 5 4 0 6 2 0 5 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Tro h 14 7 90 90 90
Sog b 45 90 90 90
Lille h 45 78 (1) 90 90 90
Mol h 1 14 90 90 90
Totalt 912 618 284 404 2340 65 2250 2340
Kamp 24 10 10 23 26 5 25 26
Startet 8 7 3 1 26 0 25 26
Mål 3 0 1 5 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 2 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Tro h 90 62 90 76 (1)
Sog b 90 35 90 90 45
Lille h 90 16 74
Mol h 90 8 89 (2) 76
Totalt 2520 1553 0 422 854 816 15 1023
Kamp 28 22 0 6 15 16 1 16
Startet 28 21 0 5 9 7 0 14
Mål 0 4 0 0 0 6 0 2
Gule 0 0 0 0 1 4 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen
Flashscore.nu sine fakta

...og så kom hjemmetapet

I starten var Brann et forferdelig skue
For “Fugla” fikk føre og “Fugla” fikk true
Og snart ble det verre mot søndagens gjester
til glede for Lillestrøms sambaorkester

Først ledet de gule da Mathew var våken,
så gikk vi til pause og “locker room-talk’en”
Og der ble det sagt de mest pirrende ting,
som; “Braaten må ut, så går Huse på ving”

Og Huse la inn sånn at Azar fikk score
i Azar sin første fra start dette året
Men scoringen hans hjalp jo slett ingenting,
for Piotr serverte en pakke fra Bring

Så Knudtzon han scoret sånn like før slutt
Han hadde vært innpå et tredels minutt
Med hodet han scoret – den laveste tassen
Og håpet om seier ble skylt ned i dassen

Med Piotr sin miss inni femmeterfeltet
fikk Erlandsen enda en Brann-skalp i beltet
Og nå kommer Odd og er helt oppi ryggen
Men neste helg skal vi gi Molde på tyggen!

-

Det ble like mange baklengs mot Lillestrøm som i de tolv foregående hjemmekampene til sammen. Når vi da også er så tannløse som vi er offensivt, ble det vanskelig å ta poeng mot LSK. Og det ble det da heller ikke. Dermed fikk vi vårt første Stadion-tap for året i den trettende hjemmekampen. Det måtte gjerne komme til slutt. Det var jo nesten for godt til å være sant å ha en slik hjemmestatistikk i en sesong de fleste tippet oss i nedrykkstriden. Flyten kunne jo ikke vare evig.

Brann er dermed redusert fra å være en klar sølvfavoritt, til å være en ikke fullt så klar sådan. Plutselig snek jo Odd seg ubehagelig nært innpå på tabellen. Spørsmålet er selvsagt om virkeligheten nå er i ferd med å innhente oss også på hjemmebane, eller om dette bare var en dårlig dag på jobben.

Neste helgs motstander, Molde, er veldig variable i sine prestasjoner. Det er vanskelig å vite hvilket nivå vi kan forvente av dem når de kommer til Bergen. Enkle poeng blir det neppe uansett. Ikke engang nedrykksklare Start i Kristiansand er på noen måte en sikker seier (eller poeng i det hele tatt), og spesielt ikke nå når de faktisk står med to strake trepoengere på eget stadion. Og så kommer vanskelige S08 på besøk i Bergen i avslutningen.

Nå har vi gjort det vanskeligere for oss selv, og vi kan ikke lenger være like selvsikre på hjemmebane. Det kan selvsagt slå to veier; at vi våkner og forstår at poengene ikke triller inn automatisk på Stadion. Eller at vi blir usikre på oss selv og gir motstanderne et hint og håp om at det faktisk er mulig å både score på oss og slå oss på “uinntagelige” Brann Stadion.

Heldigvis har vi fremdeles sølvmedaljer og e-cup-deltagelse i våre egne hender. Og i motsetning til vår nærmeste konkurrent, Odd, har vi to hjemmekamper igjen. Odd skal dessuten til Lerkendal en tur. Forhåpentligvis har ikke seriemesterne gitt seg for i år. (Jeg merker hvor skitten jeg føler meg av å håpe på noe så vulgært som RBK-seier, men noen ganger må det til det også).

Kampen:

Første omgang begynte utrolig svakt. Allerede etter drøye fire minutter hadde LSK kommet til tre avslutninger inne i feltet. Brann kom seg imidlertid fra den svake starten uten noen mål i fleisen, og etter hvert tok vi over spillet. Sjansene var det likevel LSK som kom til, og da drøye halvtimen var spilt, stod det hele 7-0 til LSK i antall avslutninger innenfor sekstenmeteren. Derfor var det ikke ufortjent at romerikingene tok ledelsen. Måten det skjedde på var imidlertid litt heldig for dem, for et i utgangspunktet ufarlig skudd forandret retning og landet i beina på Ifeanyi Mathew bak Ruben Kristiansen. Mathew fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 til stasjonsbyens lag, og det ble ekstra fart i bortefansens rytmeseksjon.

Stillingen holdt seg til pause og det var på det tidspunkt lite å si på at kanarifuglene lå an til tre poeng. Brann hadde vært utrolig tafatte.

I andre omgang tok Brann mer over spillemessig. Da ble nemlig en uvanlig svak Daniel Braaten byttet ut til fordel for Erik Huseklepp. Og Huse skulle raskt gjøre seg bemerket med en flott målgivende pasning til alltid like hodesterke Azar Karadas, som feiret årets første startede seriekamp med en typisk Azar-scoring – på hodet. Til da hadde ikke eidaren kommet seg til noe nevneverdig, men får han innlegg i hodehøyde er han som regel til å stole på.

Og nå spekuleres det i at eidaren likevel får et kontrakstilbud for 2017. Jeg regner med at Branns sportslige ledelse også for fremtiden først og fremst tenker på ham som en joker. At de nå likevel åpner for å forlenge kontrakten, tyder på at de har kommet til at en slik jokerrolle vil være viktig også neste år. (Eller at Torgeir Børven ikke er med i neste års planer).

Man kan selvsagt velge å bytte Azar ut i en ny spiss med andre kvaliteter (en som f.eks. er raskere og bedre teknisk, osv.) og som vil gå rett inn i førsteelleveren. Men vi er neppe kommet dit neste år at vi ikke vil ha behov for spillere som kan være tungen på vektskålen når kampene går inn i sluttfasen. Det vil nok være mange jevne kamper – som ikke er avgjort når vi passerer 70 minutter – også i 2017. Og det vil også være mange kamper med kriging og tøffe dueller. Så jeg sier ikke nei takk til Azar ett år til.

Vel, nok om den saken. Brann tok i hvert fall klart over i en lengre periode etter utligningen. Da virket det som om Brann var mest interesserte i – og nærmest – tre poeng. Selv om vi ikke kom til så mange opplagte sjanser. Men vi fikk et mål annulert for offside. En avgjørelse som må ha vært med få centimeters margin.

Mot slutten dabbet det litt av fra vår side, og så begynte vi å rote. Først fikk bortelaget en farlig skuddmulighet ved Sheriff Sinyan etter at Ruben Kristiansen og Vadim Demidov tullet det til, men Piotr Leciejewski reddet oss først. Men på den påfølgende corneren ødela han imidlertid matchvinnerstatusen med en svak inntreden. Dermed kunne ikke akkurat storvokste Erling Knudtzon enkelt heade inn 2-1 med bare fem minutter igjen, og Kanarifansens beat box dunket enda hardere. Da virket det kjørt – noe det også viste seg at det var.

Branns paniske forsøk på utligning kom ikke nærmere enn et godt volleyskudd fra ellers svake Kristiansen. Arnold Origi i LSK-målet hindret imidlertid en utligning, og dermed ebbet det hele ut med tre poeng til LSK og enda litt mer enerverende tromming fra de tilreisende gulkledde som hadde kommet i gratisbusser for tog fra stasjonsbyen. Utrolig skuffende selvsagt, selv om tap aldri er noe sjokk når man holder med Brann.

Etter kampen feiret LSK-spillerne som om de hadde reddet plassen allerede. De kom til og med ut igjen på banen for å feire med fansen en gang til.

Slik tar vi sølv:

Det gikk ikke helt som planlagt mot LSK, så her må det gjøres noen justeringer.

Brann 45 p Odd 45 p MFK 42 p
runde mot poeng mot poeng mot poeng
28 MFK h 1 p RBK b 0 p Brann b 1 p
29 Start b 1 p Sogn h 3p Stab h 3 p
30 S08 h 3 p TIL b 1 p LSK b 3 p
Fra nå: 5 p Fra nå: 4 p Fra nå: 7 p
Totalt: 50 p Totalt: 49 p Totalt: 49 p
 • Haugesund kan også få 50 poeng, men med resultatene over vil Brann få minimum +13 i målforskjell. Da må Haugesund vinne med totalt ti mål mot Glimt (h), AaFK (b) og Godset (h) for å gå foran på flere scorede mål.
 • Også Sarpsborg kan få 50 poeng, men det vil de ikke klare hvis Brann tar poeng mot dem. Dessuten har de i øyeblikket 14 mål dårligere målforskjell enn oss.

50 poeng vil derfor etter alle solemerker holde til minimum fjerdeplass. Det gir e-cup hvis RBK vinner cupen. Når RBK har hjemmekamp i semien mot Glimt, og eventuelt vil møte Godset eller Kongsvinger i finalen, kan vi vel si at det ikke er usannsynlig at laget på fjerdeplassen i serien vil få e-cup…

Det vi kan si er at ni poeng til vil gjøre at vi får minimum +15 i målforskjell. Da må Odd vinne sine tre kamper med totalt syv mål for å gå forbi oss.

Med syv poeng vil vi ha minimum +14 i målforskjell. Hvis Odd da tar ett poeng på Lerkendal, må de vinne de to siste med totalt seks mål for å gå forbi oss.

Taper Odd med f.eks. ett mål på Lerkendal, skal vi kunne klare sølv med seks poeng til, så sant det ene tapet vårt begrenser seg. Blir det ene tapet vårt med ett mål, vil vi i så tilfelle ende opp med minimum +13 i målforskjell – og Odd må vinne sine to øvrige kamper med totalt seks mål for å gå forbi. Hvis vårt tap (på ett mål) kommer mot MFK (og vi altså vinner våre to andre med ett mål), må moldenserne da vinne sine to andre kamper med totalt syv mål for å gå forbi.

Publikum:

Kjedelig fotball eller ei: 11800 er ikke godt nok når vi på slutten av sesongen ligger an til en meget overraskende sølvmedalje. Det burde vært noen tusen til. Neida, det var ikke bedre tilskuertall i høstsesongene 1997 og 2000, da vi tok sølv. Men den gang var det langt dårligere fasiliteter, man var mer avhengige av vær og vind siden partoutkortsalget var lavere, og RBK tok gull med tilskuersnitt som knapt var bedre enn vårt. Nå ligger RBKs snitt nesten 50 % høyere enn Branns. Da blir det mer påtagelig. Isolert sett er ikke 11800 så gale, men når vi hadde over 10000 i snitt i 1.divisjon – og ca 12000 i snitt da vi rykket ned i fjorfjor, hadde man gjerne forventet noe mer enn 11800 når vi ligger på sølvplass med få runder igjen. Medgangssupporterne har ikke latt seg rive med av medgang denne gang. Men hvorfor kommer det 17000 mot RBK, og under 12000 mot alle andre – selv når spenningen tar seg til?

Tapet mot LSK til tross; jeg tror vi for en sjelden gangs skyld klarer å runde 12000 mot MFK. Da møter vi en medaljerival, og det vil nok hjelpe. Selv på en lørdag. Og avgjøres det hele i siste hjemmekamp mot S08, vil det nok bli ganske godt besatt på den kampen. Ja på den kampen kommer det sikkert mange uansett, fordi Brann har tradisjon for å invitere kretsens lag på sesongavslutning. Det kom jo f.eks. 15172 på den ganske ubetydelige siste kampen mot Hødd i fjor.

Brann mangler 23564 tilskuere (over to kamper) på å klare 12000 i snitt. Det bør kunne gå. Mot medaljerival MFK bør vi klare 12000 av dem, og i siste kamp bør vi klare 11564.

Stemningen på kampen var middels, men pyro-tifoen var bra. Trommen til Kanarifansen like irriterende som alltid.

Det reelle oppmøtet følte jeg var bedre enn det har vært på tilsvarende kamper med ca 11800 betalende. Jeg tror ikke antall fremmøtte var så veldig mye lavere enn antallet solgte billetter denne gang.

(Fortsetter under bildene)

^ Naturens eget tifo-arrangement under oppvarmingen. Foto: Alexander Osdal

^ Bataljonens tifo før kampstart. Fotos: Alexander Osdal

^ Dårlig humør etter kampslutt. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

01:00: Malaury Martin med et frispark som slås høyt inn i feltet mot bakerste hvor Tomáš Malec vinner på hodet og header like utenfor fra fem meter. TV-bildene kunne imidlertid i ettertid avsløre at det var tre gulkledde i offside.

03:25: LSK med ny sjanse når Bassel Jradi måker fremover, men Frode Kippes avslutning fra vel ti meters skrått hold blir for løs og Jonas Grønner rydder opp til corner.

04:05: På returen etter en corner blåser Ifeanyi Mathew ballen høyt over.

LSK med 3-0 i avslutninger inne i feltet allerede etter drøye fire minutter.

07:55: Deyver Vega med innlegg fra høyre, men Kristoffer Barmens heading videre fører ikke til noe.

10:10: Vega med et forsøk på skudd utenfor sekstenmeteren, men det blokkeres umiddelbart.

Brann hadde kommet tilbake i kampen nå.

11:05: Amin Nouri slår inn i feltet, men der er det gulkledde som vinner på hodet, og til slutt får Arnold Origi fanget ballen.

13:20: Fredrik Haugen slår et frispark inn fra høyre, men dommeren blåser umiddelbart frispark for LSK.

20:10: Marius Amundsen slår et frispark høyt inn i feltet. Vi får ikke klarert skikkelig og LSK får en ny sjanse. Det slås mot bakerste hvor Kippe får en fot på ballen fire meter fra mål, men Piotr redder oss med en beinparade.

21:35: Jradi får avsluttet fra seksten meter, men det går langt utenfor.

Det var 5-0 til LSK i avslutninger inne i feltet allerede før en firedel av kampen var spilt.

28:50: Haugen forsøker på et eller annet akrobatisk inne i feltet. Det kan knapt regnes som avslutningsforsøk.

29:18 – 0-1, IFEANYI MATHEW: Martin får ballen på deres venstrekant. Han gir til Jradi som forsøker en avslutning fra fjorten meters skrått hold. Ballen forandrer retning i Grønner og på bakerste dukker Mathew opp bak Ruben Kristiansen og setter ballen i mål fra tre meter.

31:35: LSK slår et frispark langt inn i feltet, vi får ikke headet vekk og ballen lander hos Martin som får dempet og skutt fra femten meter. Rett på Piotr Leciejewski.

32:50: Haugen mottar en LSK-klarering og forsøker å avslutte fra tretten meter. Det blokkeres og ballen lander hos Barmen som forsøker å heade fra seks meters skrått hold. LSK får klarert.

Dette var vårt første angrep med avslutning inne i feltet – etter LSKs syv!

37:30: Vega får ballen på høyresiden av feltet og kommer seg forbi Simen Kind Mikalsen og til innlegg fra dødlinjen. På tre meter setter Kippe ballen nesten i eget mål, men LSK får klarert til corner.

37:50: På den påfølgende corneren header Barmen langt utenfor fra seks meter.

40:20: Brann kontrer, Haugen sender frem til Vega som kommer alene med to LSK-spillere. Han velger å gå bak dem og trekke innover for skudd fra nitten meter. Det går via en LSK-spiller og over til corner.

41:40: Så er det LSK som kontrer, men Mathew har Kristiansen på seg og velger å skyte fra nærmere 30 meter. Piotr må strekke seg og klarer også å hindre returen i å gå ut over dødlinjen.

44:40: Vega med et avslutningsforsøk fra femten meters relativt spiss vinkel. Keeper tar det.

45:00 + 0:05: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Daniel Braaten.

53:00: Huseklepp skyter fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet, men det blir selvsagt ikke noe problem for Origi.

54:52 – 1-1, AZAR KARADAS: Huseklepp får ballen på venstrekanten, utfordrer og legger perfekt inn. På seks meter header Karadas inn i høyre hjørne. Dette har vi sett før!

Angrepet hadde syv trekk og vi hadde ballen i 26 sekunder før det ble mål.

59:55: Kristiansen slår et innlegg som går rett inn til keeper.

63:05: Haugen slår et frispark fra venstre mot bakerste hvor Sivert Heltne Nilsen dukker opp og lobber ballen over keeper og i mål fra to meters hold. Linjedommeren mente imidlertid det var offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen i så fall må ha vært med millimetermargin.

64:10; gult kort, LSK: Bassel Jradi for en stygg takling på Vega.

64:50: LSK header vekk et Brann-frispark fra høyre. Grønner får slått inn igjen fra motsatt side, men bortelaget ordner opp.

65:10: Martin får en mulighet i duell mot Kristiansen som blir slått tunnel på, men sistnevnte får til slutt ordnet opp. Og så får vi frispark.

65:55; -> bytte LSK: Ole Martin Rindarøy inn for Bassel Jradi.

68:00; gult kort, LSK: Ifeayni Mathew for en takling på Demidov.

71:45: Huseklepp kommer seg til innlegg fra venstre, men LSK får klarert.

72:00: Huse med nok et innlegg fra venstre, og enda en gang får de gule klarert.

74:00: Mathew trekker inn mot midten og skyter fra 22 meter. Det går flere meter utenfor.

74:45: Kristiansen skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Det går langt over og til side for mål.

75:05; -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Deyver Vega.

74:35: Mathew kommer til innlegg fra nesten ved dødlinjen på vår venstreside. Piotr står på tre meter og innlegget går bak polakken og rett forbi mål, men det kunne faktisk gått i mål.

78:00; -> bytte Brann: Torgeir Børven inn for Azar Karadas.

82:05: LSK kontrer og det blir en duell mellom Martin og Grønner. Til slutt får Martin kommet seg til innlegg fra vår høyreside, men Piotr tar det.

83:35: Kristiansen med en noe svak pasning til Demidov som ikke får klarert skikkelig. Dermed snapper Sheriff Sinyan ballen og kommer seg inn i feltet før han skyter fra fjorten meter. Piotr får såvist slått ballen til corner.

84:25; -> bytte LSK: Erling Knudtzon inn for Gary Martin.

84:44 – 1-2, ERLING KNUDTZON: På corneren er Piotr på bærtur og ballen lander hos Knudtzon som header enkelt i mål fra to meter. 19 sekunder hadde han vært på banen!

86:25: Corner fra venstre ved Huseklepp. Den tar Kristiansen på direkten og skyter fra fjorten meters skrått hold. Origi får slått det gode skuddet til corner.

87:30: Vi får noen cornere på rappen, men får ikke noe ut av det – selv om den siste var farlig.

90:00 + 0:40: Huseklepp kommer til innlegg fra dødlinjen, men det går rett inn til keeper.

90:00 + 2:45: Huseklepp med et nytt innlegg, men LSK får klarert. Så får Nouri kommet til innlegg fra motsatt side, men rett inn til Origi selv om vi hadde både Heltne Nilsen og Barmen rett utenfor femmeteren

90:00 + 3:15: Kampen er slutt.

-

Kuriosa:

 • Brann hadde før søndag tolv hjemmekamper på rad uten tap i år (9-3-0). Tar vi med den siste hjemmekampen i 2014, hadde vi tretten eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (10-3-0).
 • Forrige hjemmetap i eliteserien kom mot S08 den 17. oktober 2014. I fjor tapte vi siste hjemmekamp i 1.divisjon mot Hødd.
 • Vi klarte igjen å unngå å gå uten mål i to strake seriekamper. Sist Brann gikk målløse av banen i to strake eliteseriekamper var i 25. og 26. runde 2013 da vi spilte 0-0 i Ålesund før vi tapte 0-1 for FKH, men vi fikk også to målløse kamper på rad i 1.divisjon i mai i fjor da vi spilte 0-0 mot Ulf hjemme og Hønefoss borte.
 • Statistisk sett var sjansen liten for at det skulle bli 0-0 mot LSK. For sist Brann spilte to 0-0-kamper etter hverandre i eliteserien var i 1992, men vi fikk to 0-0-kamper på rad i 1.divisjon i fjor. Det var hjemme mot Ulf og borte mot Hønefoss i mai.
 • Sist Brann holdt nullen bak i tre strake eliteseriekamper var i 2007 da vi slo Sandefjord 1-0 hjemme, FFK 4-0 borte og Odd 4-0 hjemme, og vi klarte det ikke denne gangen heller. Men i 1.divisjon klarte vi det i mai i fjor da vi slo Bryne 1-0 borte før vi fikk uavgjort 0-0 mot Ulf hjemme og Hønefoss borte.
 • Vi har bare scoret ett mål mer enn på samme tid i nedrykksesongen 2014.
  24 baklengs er det desidert minste vi har hatt etter 27 runder, i de sesongene (f.o.m. 2009) vi har spilt så mange kamper. Nest minst er 42 (altså 18 flere) i 2013. Selv i 1.divisjon hadde vi 29 baklengs etter 27 runder.
 • I 1970 hadde RBK bare en eneste baklengs på ni hjemmekamper. Det gir et snitt på 0,11 pr kamp. Selv om Brann skulle holde nullen i begge de to gjenværende, kan ikke vårt baklengssnitt bli bedre enn 0,2667 pr hjemmekamp denne sesongen. Men ny bestenotering for vår øverste serie siden 1970 kan det bli, men da kan vi ikke slippe inn mål mot MFK og S08. For det beste baklengssnittet for noe hjemmelag etter det, er FFKs og LSKs 0,2727 i hhv 1972 og 1989. Begge disse slapp nemlig inn kun tre mål på elleve kamper. Slipper ikke Brann inn flere hjemmemål i år, vil vi altså få 0,2667 i snitt og setter ny rekord for årene etter 1970.

-

Brann mot LSK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 39 16-7-16 61-52 55p
Lillestrøm 39 8-9-22 52-78 33p
Totalt 78 24-16-38 113-130 88p
 • Brann har tre strake tap mot LSK i serien. Sist vi tok poeng mot dem var da vi slo dem 2-0 på Stadion i 2014.
 • Brann har scoret i de fire siste seriekampene mot LSK. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-2 på Åråsen i 2013.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Lillestrøm 1-2 (0-1)

27. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 11. 876 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Bassel Jradi, Gary Martin og Ifeanyi Mathew, Lillestrøm.

0-1: Ifeanyi Mathew (30.)
1-1: Azar Karadas (55.)
1-2: Erling Knudtzon (85.)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Gilli Rólantsson fra 75.), Azar Karadas (Torgeir Børven fra 79.), Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 46.).

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Håkon Skogseid, Marius Amundsen, Frode Kippe (k), Simen Kind Mikalsen – Ifeanyi Mathew, Bassel Jradi (Ole Martin Rindarøy fra 66.), Malaury Martin, Sheriff Sinyan – Gary Martin (Erling Knudtzon fra 85.), Tomas Malec.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-4 til LSK (VG), 9-4 til Brann (BT) Det var da litt av en forskjell…
Avslutninger: 10-8 til LSK (VG), 11-6 til LSK (NTB)
Avslutninger på mål: 6-3 til LSK (VG), 7-3 til LSK (NTB)
Ballinnehav: 69 % til Brann (VG)
Avslutninger innenfor sekstenmeteren: 9-5 til LSK (mine egne tall). 7-3 til LSK i første, og 2-2 i andre.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt. Minuttene på inn-/utbyttede spillere kan avvike fra andre kilder, fordi en spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67.min, i bloggen vil stå med 66 spilleminutter. (Han har jo uansett ikke spilt 67 hele minutter). Tilsvarende vil spilleren som kommer inn stå med 24 spilleminutter. Dette for at spillere som byttes inn i det 90. minutt ikke skal stå med 0 spilleminutter.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Tro h 90 28 90 90 83
Sog b 31 90 90 55
Lille h 90 45 12 90 90 90
Totalt 1741 1816 1810 220 2019 1006 90 1831 270
Kamp 20 22 23 4 23 13 1 24 3
Startet 20 21 23 2 23 10 1 20 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 4 0
Gule 5 5 4 0 5 2 0 5 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Tro h 14 7 90 90 90
Sog b 45 90 90 90
Lille h 45 78 (1) 90 90 90
Totalt 911 618 284 390 2250 65 2160 2250
Kamp 23 10 10 22 25 5 24 25
Startet 8 7 3 1 25 0 24 25
Mål 3 0 1 5 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 2 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Tro h 90 62 90 76 (1)
Sog b 90 35 90 90 45
Lille h 90 16 74
Totalt 2430 1553 0 422 846 727 15 947
Kamp 27 22 0 6 14 15 1 15
Startet 27 21 0 5 9 6 0 13
Mål 0 4 0 0 0 4 0 2
Gule 0 0 0 0 1 3 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Holder nullen igjen - nå også med ti mann

Så reiste vi til Sogndal kor det sjelden blir poeng
Men håpet var en bedring no med årets tøffe gjeng
Vi startet ganske bra, men det var halvsjanser vi fikk
Da klokken viste 30 ble det årntli’ dramatikk:

Ramsland feide Nouri ned og kunne blitt vist ut
Og dette skulle funke som en tyrefekter-klut;
For Oksen “Bis” fikk marsjordre til båsen i all hast
da Furebotn veltet som en tomflaske av plast

Men dytten va’kkje forkampen til Brækhus samme kveld
Og Furebotn kan vel stå på beina sine selv?
Han falt som han fikk juling på det aller verste vis
Men dette va’kkje knock-out som då Brækhus slo Mathis

For Bismar ville ikkje hverken bokse eller true
Han ville bare vifte vekk en veldig plagsom flue
Og Furebotn faller om du ser på ham og hoster
Da ruller han i stilling som et tretten ukers foster

Med ti mann ble det tøft for oss, men laget vårt holdt stand
Vi la oss lavt og kjempet, det er sånt vi faktisk kan
Da fikk vi ett poeng og ligger veldig gunstig an
til sølv og myrra, røkelse og E-cup-tur for Brann

-

Det er jo alltid med bange anelser man reiser til Sogndal. Som kjent pleier det å bli magert i eplenikkersene våre når vi en gang i året går på slang i fryktbygden, men denne gang hadde jeg litt mer forhåpninger til fangsten i kurven enn normalt. For ofte har vi blitt tatt på innstilling, innsats og tenning i disse kampene mot lillebror fra bygden som ser på kampen mot de store fra byen som årets store happening. Vi så jo de samme problemene for Brann da det var duket for fest på diverste førstedivisjonsarenaer i fjor.

Men årets Brann-lag har under Lars Arne Nilsen vist seg å ikke mangle så mye på muskler og den kollektive innsatsen. Er det noe Brann 2016 kan, så er det å krige og kjempe og være smarte og kyniske. Og en stund så det lovende ut mot Tone Damlies menn (ja altså laget hun var og heiet på), for Brann var best de første 25 minuttene og vi ledet 3-1 i avslutninger inne i feltet etter den perioden. Så kom Sogndal mer inn i kampen, og etter en halvtimes spill kom dagens store snakkis:

Martin Ramsland kom i stor fart og med stor kraft, og hoppet inn med lår, skulder og arm rett i Amin Nouri som ble lagt rett i bakken. Ramsland så ikke på ballen, han kom inn alt for sent og traff ikke Nouri før ballen allerede var headet vekk av sistnevnte. Stygt spill som fort kunne – og kanskje også burde – blitt rødt kort.

Så ble det knuffing og det endte med at Bismar “Bis” Acosta fektet litt med armen opp i trynet på Henrik Luggenes Furebotn. Costaricaneren så ut til å forsøke å vifte eller dytte ham vekk, og det var så definitivt ikke noe hardt slag. Men greit nok; armen hans har ikke noe oppe i trynet hans å gjøre, så det røde kortet kan slik sett gjerne forsvares. Og dommeren var nok spesielt sikker i sin sak når årdølen overspilte, slang seg i bakken, krøllet seg sammen som et pinnsvin – og kort sagt gjorde det han kunne for å lure dommeren til å tro at “slaget” var en forsmak på Cecilia Brækhus’ kamp mot Anne Sophie Mathis senere på kvelden. Jeg for min del pleier sjelden å legge meg i fosterstilling på stuegulvet hvis noen vimser borti fjeset mitt.

Uansett var det lite tvil om hva av Ramslands takling og Acostas klumsete veiving med armene som var den største HMS-trusselen i løpet av de sekundene. Merkelig da at det er det minst farefulle som gir rødt kort…

Etter dette ble det naturlig nok en helt annen kamp. Det vil si, det fortsatte å være ampert – og Ramsland kom i andre omgang med et nytt forsøk på utvising – denne gang ved å få sitt andre gule, men han slapp unna igjen. Ikke et soleklart kort i den situasjonen, men det kunne fort blitt det. I hvert fall hvis det var en Brann-spiller som gjorde det.

Fire minutter etter utvisningen ble Jakob Orlov ofret til fordel for en midtstopper i Jonas Grønner. I andre omgang kom en råsterk Azar Karadas inn for Deyver Vega. Her skulle det kriges!

Fruktbøndene hadde mye ball og hadde presset etter utvisningen, men et disiplinert og godt defensivt arbeidende Brann-lag hindret dem i å komme til mange sjansene. Faktisk tok det en halv time fra utvisningen til Sogndal kom, til det første som med et solid syltetøyglass velvilje kunne tolkes som et avslutningsforsøk mot oss inne i feltet. Og nå skal jeg gi meg med frukt-metaforene.

Brann gjorde en god innsats i fruktbygden og holdt stand mot det som var av Sogndal-dominans i timen vi spilte ti mot elleve. Med litt flaks kunne vi faktisk også knabbet med oss alle tre poengene, men Azar Karadas gode skudd fra atten meter og like mange minutter før slutt, gikk utenfor.

Dermed ble det for andre år på rad 0-0 på Fosshaugadn. Det betyr at vi fremdeles ikke har vunnet to bortekamper på rad i serien på ni år (selv i førstedivisjon klarte vi ikke det), at vi fremdeles ikke har vunnet en seriekamp i Sogndal siden 2002, og at vi faktisk ikke engang har scoret 1-0-målet i en kamp der oppe siden 1989!

At disse dårlige statistikkene ble forlenget, er selvsagt alltids irriterende. Det er jo litt flaut at vi aldri vinner hos dem. Men denne gang kunne vi være relativt fornøyde med utfallet. For det ble i det minste ikke tap – slik det så altfor ofte har blitt der oppe, vi holdt nullen bak for toltve gang i år, og vi klarte å ri i land ett poeng til tross for en mann i manko i to tredeler av kampen. Brann gjorde en god prestasjon ut fra hvordan forutsetningene ble endret etter halvtimen. Da er ett poeng bra og kan vise seg å være gull verdt i kampen om sølv. Vi har i hvert fall et meget godt utgangspunkt nå. (Se for øvrig lenger nede)

NB! Acostas røde kort var vårt første av den fargen siden Piotr ble vist ut i Strømmen 30. august i fjor. Nå må vi nok klare oss uten ham i et par-tre kamper, men Jonas Grønner har vist at han er til å stole på og er nærmest en fullgod erstatter. Det skal nok gå bra!

-

Publikum:

5600 tilskuere – hvorav oppunder 5000 holdt med hjemmelaget. Som vanlig litt ekstra liv der når de møter selveste oss. Saftkokaradn hørte jeg ikke mye til under kampen, men godt hjulpet av mikrofoner kunne jeg høre dem på tv-opptakene i etterkant. Man kan si de ikke har lagt mye energi i å lage sanger og tekster. For det første sang de de samme sangene i repitisjon i det uendelige, og for det andre virket ikke sangene å ha mye tekst heller. Med andre ord: Ganske like mange andre norske supportergjenger som via Østlandet, Sverige og Mellom-Europa har blitt smittet av monotonitets- og fantasiløshetsepdiemien innenfor supporterkulturen.

Vi var ca 600 Brann-supportere på det utsolgte bortefeltet – i tillegg til kanskje noen hundre på andre tribuner. Jeg syns vi hadde et bra trøkk, og det hjelper jo alltids på med tak lavt over bortetribunen. Slik sett var både trøkk og bortetribuneforhold ikke ulik kampen i Haugesund. Dette var kanskje det beste trøkket vi har laget i Sogndal noen gang. Vi var riktignok flere fremmøtte der i 1994 og 2001, men den gang var det ikke noe tak over oss. Det har mye å si for lydnivået. For øvrig har vi hatt en del bortekamper med solid trøkk i år, og da spesielt på Skagerak Arena, Ullevål, i Haugesund og nå på Forsshaugadn.

Hvis vi tar utgangspunkt i at vi solgte 600 til Sogndal-kampen (det eksakte tallet er ikke mottatt ennå), har vi til nå i år vært 449 i snitt på årets bortekamper. Det beste vi har vært etter 2009 hvor vi var 575 i snitt, var 429 i 2011. Klarer vi 168 borte mot Start i den siste bortekampen (og det bør vi klare – i hvert fall hvis det blir avgjørende for medalje), blir årets bortemøte vårt beste siden 2009. I fjor var bortesupporter-snittet vårt – til tross for mange mandagskamper og altfor små bortefelt – på imponerende 382 i 1.divisjon.

Her er vårt bortesupportersnitt de årene Brannbloggen har ført statistikk:

2009 575
2010 406
2011 429
2012 320
2013 266
2014 332
2015 i 1.div. 382
2016 til nå 449

-

Slik tar vi sølv:

(Oppdatert etter søndagskampene)

Sjansene for sølv ble styrket av det ene poenget i Sogndal. Og etter søndagens kamper har vi et helt fantastisk utgangspunkt. For nok en gang gikk de andre kampene vår vei, så Odd har nå ett poeng på tre kamper og ligger tre poeng bak, FKH har tre poeng på fire kamper og ligger fire poeng bak, mens S08 spilte uavgjort (mot FKH) og ligger fem poeng bak. Den eneste av topprivalene som vant, var MFK som ligger fire poeng bak.

Når det gjelder våre gjenstående kamper, så blir poengdesperate LSK en nøtt selv på Stadion. Men vi bør i utgangspunktet klare tre poeng der. MFK-kampen går også hjemme, og Ole Gunnar Solskjærs menn er umulige å skjønne seg på. Tidligere var de i en periode med ett poeng på seks kamper, så vant de fire på rad, før de nå har ett poeng på de siste tre før søndagens kamper. Det blir uansett en tøff kamp, for MFKs toppnivå er kanskje det nest beste i Tippeligaen. Start borte høres enkelt ut, men de vant jo hjemme mot FKH sist. Uansett vil sørlendingene etter alle solemerker være nedrykksklare før dette. Det kan slå to veier; at Start slipper seg mer løs – eller at ikke er for lysten på å spille kamp i det hele tatt. Så kommer variable S08 til Stadion i siste runde. Ingen walk-over det heller, men vi vil nok stille som favoritter også der.

Skjemaet under er “levende” og blir hele tiden tilpasset slik vi klarer det med med ett poengs margin.

nå: Brann 45p Odd 42p
ru. mot po. mot po.
27 LSK h 3 FKH h 3
28 MFK h 1 RBK b 1
29 Start b 1 SIL h 3
30 S08 h 3 TIL b 3
Fra nå: 8p Fra nå: 10p
Totalt: 53p Totalt: 52p

Med disse resultatene (at vi får poeng mot MFK) vil MFK ikke kunne oppnå mer enn 51 poeng. FKH kan fremdeles oppnå 53 poeng, men har ni mål dårligere målforskjell enn oss nå. Med resultater som over vil Brann minimum få +15 i måforskjell. Skal FKH da ta det igjen, må de vinne med totalt elleve mål på de fire siste kampene mot Odd (b), Glimt (h), AaFK (b) og Godset (h).

For ordens skyld kan jeg ta med det gjenværende programmet til de andre (utenom allerede nevnte Haugesund):

 • MFK (41 poeng og fem plussmål) møter Sogndal (h), Brann (b), Stabæk (h) og LSK (b)
 • S08 (40 poeng og to minusmål) møter RBK (h), Stabæk (b), TIL (h) og Brann (b)

Brann er altså de eneste av sølvrivalene som har tre hjemmekamper igjen. Odd – som ligger nærmest oss, skal dessuten møte RBK på Lerkendal. Brann har videre den klart beste målforskjellen av de involverte lagene. Dette bør kunne gå!

 • Med ti poeng til (3-1-0) – og 55 poeng totalt – tar vi sølv uansett.
 • Med ni poeng til (3-0-1) – og 54 poeng totalt – tar vi medalje uansett.

-

(Fortsetter under bildene)

^ Vel 600 nervøse Brann-supportere ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Vel 600 lettede Brann-supportere ved utmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Det obligatoriske stoppet på vei hjem. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

01:55: Piotr Leciejewski må bokse vekk et Gilbert Koomson-frispark fra vår høyreside. Amin Nouri blokkerer returen som kommer fra nærmere 30 meter.

02:50: En corner fra venstre svinges inn foran mål. Den går forbi Jakob Orlov og til Bismar Acosta på bakerste som forsøker en avslutning, men den blir klarert inne i møljen. Ballen kommer tilbake til Acosta som vinner duellen med keeper Mathias Dyngelands armer(!) og header inn igjen foran mål fra dødlinjen, men den treffer ingen røde foran der. Sogndal klarer imidlertid ikke å komme seg ut av sonen, for vi vinner ballen tilbake og slår den inn igjen i feltet til Orlov som mottar ballen på tretten meter, men ikke får skikkelig kontroll og Sogndal får ryddet opp.

04:50: Et Sogndal-innlegg slås over mål.

07:25: Et langt Piotr-utspark havner hos Christophe Psyché som misser med headingen og Orlov fanger ballen tredve meter fra mål. Han sender fremover mot Kasper Skaanes som lurer av en Sogndal-spiller og to før han skyter fra femten meter, men via Taijo Tineste spretter den inn til Dyngeland.

10:00: Deyver Vega slår et frispark fra høyre – nesten nede ved dødlinjen. Det går rett i klypene til Dyngeland.

12:15: Farlig Sogndal-sjanse når Koomson står i returrommet etter et langt kast og skyter fra tretten meters noe skrått hold. Det skuddet treffer Nouri like utenfor femmeteren, Ole Amund Sveen får til en slags avslutning fra fire meter, men den blokkeres av Piotr og Ruben Kristiansen, og sistnevnte får klarert.

13:50: Gilli Rólantsson slår et frispark inn i feltet og Sivert Heltne Nilsen header fra tolv meter. Dyngeland tar det greit.

23:55: Vega forsøker et skudd fra skrått og – mer enn 25 meters – hold. Det går noen meter til side for nærmeste stolpe.

26:10: Teniste header langt mot nærmeste stolpe, Martin Ramsland header ballen videre inn foran mål, men den går gjennom feltet og vi får klarert.

27:20: Piotr bokser vekk en corner fra vår venstreside. Lars Christian Kjemhus tar nedfallsfrukten på direkten, men skuddet fra 21 meter går svakt ca femten meter utenfor

29:05: Henrik Furebotn vinner ballen og kommer til skudd fra skrått hold like utenfor feltet. Det går noen meter utenfor lengste hjørne.

Sogndal hadde kommet mer med nå.

30:30: Når Nouri header vekk en ball, kommer Ramsland i stor fart og meier Nouri ned der han kommer hoppende inn med skulderen og armen først. Idet han treffer er ballen allerede flere meter borte. Et soleklart kort – og i grenseland til rødt. Stygt spill.

30:40: Det blir knuffing rundt situasjonen, og bl.a. ser Acosta ut til å fekte Furebotn vekk. Costaricaneren treffer ham tydeligvis i ansiktet, men Furebotn overspiller og slenger seg i bakken som en drittunge.

31:20; gult kort, Sogndal: Ramsland for den stygge taklingen.

31:20; rødt kort, Brann: Bismar Acosta for å fekte med armene.

35:40; -> bytte Brann: Jonas Grønner inn for Jakob Orlov.

36:15: Psyché header ned til Sveen som heldigvis ikke får avsluttet fra ti meter. Vi får blokkert og klarert.

42:35: Kasper Skaanes skyter fra tyve centimeter utenfor sekstenmeterhjørnet. Det blokkeres.

43:50: Eirik Birkelund skyter fra tredve meters skrått hold. Piotr tar det uten problemer.

45:00 + 1:10: Birkelund skyter igjen fra langt skrått hold – denne gang “bare” fra nærmere 25 meter. Ballen forandrer retning i Grønner, men går rett på Piotr.

45:00 + 2:00: Pause

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Deyver Vega.

45:00; -> bytte Sogndal: Rune Bolseth inn for Lars Christian Kjemhus

45:35: Teniste bommer omtrent på ballen når han skal skyte fra noen meter innenfor sekstenmeterhjørnet.

51:05: Gilli ser ut til å sende et frispark fra høyre inn i feltet, men velger i stedet å gi til siden mot Ruben Kristiansen som skyter fra bortimot 25 meter. Skuddet går rett på Dyngeland.

53:55: Sogndal kommer seg til flere halvfarligheter på noen minutter, men får ikke avsluttet før vi rydder opp.

54:00: Ramsland – som allerede har gult – med en takling i foten på Nilsen inne i Branns felt. Ikke noe kort til ham.

57:10; -> bytte Sogndal: Mahatma Otoo inn for Martin Ramsland.

57:50; gult kort, Sogndal: Rune Bolseth for en takling på Nilsen.

60:10: Furebotn slår inn fra vår høyreside, Otoo forsøker å styre den videre fra nærmeste stolpe, men den går videre til motsatt side av feltet. Teniste misser med det neste innleggsforsøket og Kristiansen får ryddet opp.

60:45; gult kort, Sogndal: Henrik Furebotn for en takling på Nilsen.

65:00: Teniste med et innlegg mot Sveen, men Piotr plukker det.

66:30: Dyngeland bokser vekk en Gilli-corner fra venstre.

71:00: Otoo stusser videre et frispark, men headingen fra feilvendte Otoo på tretten meters hold går over mål.

72:05: Karadas kriger seg til skuddposisjon på atten meters hold, og det går like utenfor nærmeste stolpe.

74:15: Grønner sleiver til en litt unødvendig corner når det kommer et innlegg fra vår høyreside.

74:35: Sogndal-corner fra vår høyreside som går mot nærmeste stolpe, og som Psyché får hodet på fire meter fra mål. Det går noen meter utenfor lengste hjørne.

76:30: Karadas hopper over ballen når den spilles frem, Gilli får den og drar seg ut på høyresiden. Innlegget treffer imidlertid ingen røde.

76:45: Koomson får et langt fremspill i bakrommet, han kommer seg inn i feltet og forstyrret av Grønner og Nouri skyter han fra tolv-tretten meters skrått hold, men over.

80:45: Furebotn forsøker å spille i bakrom til noen i hvitt som ikke er der, og Demidov får klarert.

84:30: Etter et kast får Nilsen ballen på tolv meter, men får ikke truffet ballen skikkelig når han skal skyte. Ballen blokkeres og klareres.

85:20, gult kort, Brann: Daniel Braaten for en takling på Furebotn.

86:35: Jukka Raitala forsøker å slå frem i feltet, men ballen går ut over dødlinjen.

89:25: Kasper Skaanes blokkerer et avslutningsforsøk fra tyve meter.

90:00 + 0:40: Otoo med skudd fra minst 25 meters skrått hold, men over.

90:00+ 1:50: Birkelund forsøker skuddfoten fra over tyve meters skrått hold. Ballen går via en Brann-spiller og til corner.

90:00 + 2:10: Corneren slås mot nærmeste hvor Otoo stusser utenfor fra femmeterhjørnet, men den går – i følge dommer – via Grønner og dermed corner.

90:00 + 2:25: Piotr får gult kort for… et eller annet. Uthaling? Demonstrasjon?

90:00 + 3:05: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann har fire strake seriekamper uten tap (0-2-2). Sist vi tapte, var da Haugesund slo oss 3-2 i Haugesund 27. august. Sist vi spilte fire seriekamper på rad uten tap, var i 15.-19. runde da vi spilte fem på rad uten tap (4-1-0).
 • Sist Brann vant to bortekamper på rad i serien var i september 2007 da vi slo FFK 4-0 før vi slo LSK 5-1. Ikke engang i 1.divisjon i fjor klarte vi det. Og vi klarte det altså ikke nå heller.
 • Nå har vi holdt nullen bakover i to strake seriekamper. Sist Brann holdt nullen bakover i to strake seriekamper, var i 6. og 7.runde da vi slo Viking 1-0 borte før vi slo Sogndal 2-0 hjemme.
 • Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i ni strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Viking 1-0 den 20. april.
 • 45 poeng er det meste vi har hatt etter 26 runder siden vi hadde 54 i 2007.
 • 35 mål er bare ett mål mer enn hva vi hadde etter 26 runder i nedrykkssesongen 2014.
 • 22 baklengs er det desidert laveste vi har hatt etter 26 runder f.o.m. 1995 da vi begynte å spille minimum så mange kamper. Nest lavest er 32 baklengs i 2005.
 • Dette var første gang i år Lars Arne Nilsen bare gjorde to bytter i en seriekamp.

-

Brann mot Sogndal innbyrdes i serien: (Både på nivå 1 og nivå 2)

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 18 14-2-2 42-14 44p
Sogndal 18 3-4-11 19-31 13p
Totalt 36 17-6-13 61-45 57p
 • I eliteserien hadde Brann før lørdag seks strake bortetap mot Sogndal i serien (2003, 2004, 2011, 2012, 2013 og 2014). Tar vi med 1. divisjon, har vi nå åtte strake der uten seier (0-2-6). Vår forrige serieseier i Sogndal kom i 2002 da vi vant 3-2.
 • Sist Brann tok ledelsen 1-0 i seriekamp på Fosshaugane, var i 1989! Etter det har Sogndal tatt ledelsen 1-0 over oss 13 ganger på Fosshaugane – mens ingen av lagene klarte å score i fjorårets og årets møte.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Sogndal – Brann 0-0

26. serierunde Tippeliga. Fosshaugane Campus. 5600 tilskuere. Dommer: Martin Lundby, Bøverbu IL. Gult kort: Martin Ramsland, Rune Bolseth, Henrik Furubotn, Sogndal og Daniel Braaten, Piotr Leciejewski, Brann. Rødt kort: Bismar Acosta, Brann.

Sogndal (4-4-2): Mathias Lønne Dyngeland – Taijo Teniste, Hannu Patronen (k), Christophe Psyche, Jukka Matias Raitala – Gilbert Koomson, Henrik Furebotn, Eirik Birkelund, Lars Christian Kjemhus (Rune Bolseth fra 46.) – Martin Ramsland (Mahatma Otoo fra 58.), Ole Amund Sveen.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Daniel Braaten, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes – Deyver Vega (Azar Karadas fra 46.), Jakob Orlov (Jonas Grønner fra 36.), Gilli Rólantsson.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 3-2 til Sogndal (VG)
Avslutninger: 7-7 (NTB), 11-7 til Sogndal (VG)
Avslutninger på mål: 5-4 til Brann (NTB), 4-3 til Brann (VG)
Angrep med avslutningsforsøk innenfor 16-meteren (mine egne tall): 5-4 til Sogndal – og da var et av Sogndals sine et tvilstilfelle om man skulle regne det som avslutning. 1. omgang: 3-1 til Brann, 2. omgang (og også perioden etter utvisningen): 4-1 til Sogndal.
Ballinnehav: 61 % til Sogndal (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt. Minuttene på inn-/utbyttede spillere kan avvike fra andre kilder, fordi en spiller som f.eks. blir byttet ut i det 67.min, i bloggen vil stå med 66 spilleminutter. (Han har jo uansett ikke spilt 67 hele minutter). Tilsvarende vil spilleren som kommer inn stå med 24 spilleminutter. Dette for at spillere som byttes inn i det 90. minutt ikke skal stå med 0 spilleminutter.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Statistikken er rettet med tanke på at Nouri stod feil oppført med gult kort borte mot VIF, i stedet for Acosta.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Tro h 90 28 90 90 83
Sog b 31 90 90 55
Totalt 1741 1726 1765 208 1929 916 90 1741 270
Kamp 20 21 22 3 22 12 1 23 3
Startet 20 20 22 2 22 9 1 19 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 4 0
Gule 5 5 4 0 5 2 0 5 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 1 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Tro h 14 7 90 90 90
Sog b 45 90 90 90
Totalt 866 618 284 312 2160 65 2070 2160
Kamp 22 10 10 21 24 5 23 24
Startet 8 7 3 0 24 0 23 24
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 2 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Tro h 90 62 90 76 (1)
Sog b 90 35 90 90 45
Totalt 2340 1553 0 406 846 727 15 873
Kamp 26 22 0 5 14 15 1 14
Startet 26 21 0 5 9 6 0 12
Mål 0 4 0 0 0 4 0 2
Gule 0 0 0 0 1 3 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Med kurs mot sølv - mens Bergen fremdeles gir f...

Vi har kanskje vært litt for frekke
med dem som var “medgangs” og sånn
De kom jo på Stadda i toppen,
mens tv’en fristet i bånn
Om disse har følt seg litt mobbet
så har de jo knapt skjønt et kvekk:
I stedet for støtte i motgang,
har medgangen fått dem helt vekk

For alle som sa at de kommer
så absolutt gjerne tilbake
når Brann er og kjemper i toppen
og vinner i hvert fall to strake
Har alle forsvunnet fra Bergen?
Har alle blitt gamle og skrale?
Har alle blitt glemsk og demente
og til og med gått i pennalet?

Det er jo så mange som velger
å se hver en Brann-kamp på tv
Og høre på Drillo og Jesper
og slippe det “reise-seg”-strevet
De sitter i sofaen hjemme
og jekker seg kanskje en øl
Og dropper da likegodt Stadda
mens Brann er i kampen om sølv

Men vi som var møtt opp på kampen
fikk se den i 3D-format
Og stemningen var i surround-lyd
og banen var HD og flat
Og måler du banen på skrå,
så er den i fem tusen tommer
Til tv’en hjelper det lite
å rope “elendige dommer!”

-

“Fort Brann Stadion” er fortsatt like uinntagelig. Ni seire, tre uavgjorte og ingen tap. Kun to baklengsmål på tolv hjemmekamper… Det er faktisk nesten rekord i norsk toppserie! Men rekord kan det ikke bli. I 1970 hadde RBK bare en eneste baklengs på ni hjemmekamper. Det gir et snitt på 0,11 pr kamp. Og selv om Brann skulle holde nullen i alle de tre gjenværende, kan ikke vårt baklengssnitt bli bedre enn 0,13 pr hjemmekamp denne sesongen.

Men ny bestenotering for vår øverste serie siden 1970 kan det bli. Faktisk også om vi skulle slippe inn to mål til. For det beste baklengssnittet for noe hjemmelag etter det, er FFKs og LSKs 0,2727 i hhv 1972 og 1989. Begge disse slapp nemlig inn kun tre mål på elleve kamper. Slipper Brann inn to mål til i år, vil vi få 0,2667 i snitt og setter ny rekord for årene etter 1970.

Det som i hvert fall er sikkert, er at etter man begynte å spille minimum så mange hjemmekamper i løpet av en seriesesong (f.o.m. 1995), har ingen andre lag hatt færre enn fire baklengs etter tolv hjemmekamper. Det var det Molde som hadde i 2002. Brann har dermed nå satt ny “etter-tolv-hjemmekamper”-rekord med kun to baklengs.

- Fortjent seier

Vår tolvte hjemmekamp for året skulle altså forsterke mandagens 108-årsjubilants utgangspunkt i sølvstriden. Nok en gang 1-0 (for sjette gang på Stadion i år), nok en gang ingen baklengsmål (for tiende gang på Stadion i år), og vi har nå et to poengs forsprang på Odd som er nummer tre. Brann dominerte kampen, og kunne vunnet mer. Med litt mer helhjertede kontringer, kunne også differansen blitt større.

Scoringen var Davier Vegas andre for året, og kom på et skudd fra utenfor sekstenmeteren. Ballen snek seg inn i nærmeste hjørne.

Vi var uten tvil det beste laget denne milde sen-septemberkvelden. Tromsø var i lange perioder tafatte, men kunne likevel – med litt 2014-uflaks for vår del – plukket med seg ett poeng. For også polarguttene hadde sine sjanser; først ved Ruben Espejord etter en halvtime, i tillegg til to ved Thomas Lehne Olsen i andre omgang. Utenom dette var tromsøværingene helst farlige på dødball.

Brann kom til ti avslutninger inne i feltet, mot (Små)-Gutans tre. Vi fikk også noen øyeblikk med vakker fotball vi gjerne ser mer av: Bl.a. Deyver Vegas frekke tunnel som gjorde at han kom til avslutning fem minutter etter pause, men kanskje først og fremst det fine samspillet mellom Fredrik Haugen og Amin Nouri noen minutter senere. Hadde Jakob Orlov nådd innlegget og omsatt det i mål, hadde det blitt en scoringsklassiker.

Vi halte i land en fortjent 1-0-seier over TIL, og har fått et glimrende utgangspunkt i kampen om det som i så fall vil bli en meget overraskende sølvmedalje.

Dessverre fikk Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen gult kort, og må stå over den alltid like ekle bortekampen mot Sogndal.

Publikumsoppmøtet:

Jeg må dessverre ta temaet opp nok en gang: Det bergenske publikum er ikke til å begripe seg på. Joda, det var et ugunstig kamptidspunkt for barnefamilier og langveisfarende, og Brann har ikke alltid vært like underholdende å se på denne sesongen. Men uansett hvordan man snur og vender på det; 9331 tilskuere når vi ligger på en sensasjonell sølvplass etter mange magre år og 1.divisjonsspill så sent som i fjor, er ikke annet enn pinlig. Det er rett og slett elendig! (Og enda verre er det at det faktiske fremmøtet antagelig var enda et par tusen lavere).

Man kan skylde på mye; at folk har mistet piffen etter flere magre år, at det tar tid å bygge opp igjen interessen, at Brann har mistet “en hel generasjon” av oppvoksende bergensunger ved å være ute av toppsjiktet så lenge (og inntil relativt nylig hatt altfor dyre barnebilletter), at andre tilbud (ikke minst engelsk fotball) er bedre og mer engasjerende, at fotballen er for kjedelig, at prisene er for høye, at kampen gikk på gratis-tv, osv. Og mye av dette er nok sikkert rett. Men 9331 er likevel for altfor dårlig når vi ligger på sølvplass med så få runder igjen. “Kjedelig fotball” eller ei.

For hva har egentlig forandret seg siden i fjor da vi imponerte tilskuermessig ut fra situasjonen, og klarte sterke 10124 tilskuere i snitt i divisjonen under? Hvorfor kom det 9709 mot FFK og 8852 mot Bryne på mandagskamper i september i fjor – da vi spilte svake kamper i 1.divisjon, mens det kommer 9331 mot TIL i september i år – når vi ligger på sølvplass? Ja ok, kanskje det var litt mer “kompispriser” og rabatter for idrettslag i fjor – og mandag kl 1900 er kanskje hakket bedre enn søndag kl 2000, men likevel… Vi snakker om 1.divisjon kontra sølvplass her!

Og når det gjelder “kjedelig fotball”; folk lot seg jo heller ikke rive med etter 4-1 over VIF, 6-0 over AaFK og sterke 3-1 borte mot medaljerival Odd. For selv etter det kom kun 11886 en søndag kl 1800 – mot Godset som den gang var tabellnabo. Og at et par tusen potensielle tilskuere som ellers ville gått, holder seg hjemme pga kjedelig fotball, kan man skjønne hvis man ligger på midten. Ja kanskje også at f.eks. tusen dropper kamp pga manglende underholdning også i kampen om sølv. Et sånt segment av fans vil det jo alltid være. (Jeg har jo selv sagt at tilskuertallene vil bedres hvis vi underholder i tillegg til å vinne). Men at det er så mange som 4-5-6000 potensielle tilskuere som holder seg hjemme pga det når vi ligger på en overraskende sølvplass? Tviler på det. Gjør de det, så er det enkelt og greit altfor mange som er altfor kresne.

Hvor har det blitt av alle medgangssupporterne som ikke syntes bunnstrid var interessant nok, men mer enn gjerne dukket opp på Stadion hvis vi kjempet i toppen av Tippeligaen? Finnes det ingen i dette segmentet lenger? Er det slik at omtrent alle Brann-interesserte nå enten er i kategorien “går på kampene uavhengig av motstander, underholdningsverdi, tabellposisjon og divisjonstilhørighet”, eller er i “medgangssupporter-pluss/stor happening”-kategorien der man kun går på cupfinaler, på 16.mai, mot RBK eller hvis vi spiller kjempeunderholdende og kjemper om gull på høsten? Hvor er alle som var i mellomskiktet og lot seg lokke av medaljekamp og fin poengform?

Har medgangssupporterne blitt enda mer kresne etter 2007-gullet og nå bare gidder å gå på Stadion hvis det er gull det kjempes om – og da helst med festfotball hver gang? Er ikke åtte sesonger uten medaljer – hvorav ett år nedi OBOS-ligaen – nok til å gjøre folk litt mindre kresne på den spillemessige underholdningen eller kravet om at det absolutt skal kjempes om gull før man gidder å gå på Stadion? Har man ikke etter oppholdet i det ytterste mørket, tålmodighet til å vente på at vi skal bygge opp igjen et lag som kan både prestere sportslig og underholdende – og i mellomtiden la seg engasjere av at vi faktisk kjemper i toppen mot alle odds?

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: For vi 9000 som betaler for billetten når vi ligger på en overraskende sølvplass, kan i hvert fall ikke kalles medgangssupportere. For vi 9000 var der også i fjor da vi var et lite overbevisende førstedivisjonslag.

Og snur man på det, høres det selvsagt mer positivt ut: Brann trekker jo like mye i 1.divisjon som i sølvstrid, dere! Hadde det også skjedd i motsatt rekkefølge, kunne det vært litt mer imponerende. Da kunne vi sagt at “ingen har sviktet Brann etter sølvet i forfjor – like mange stiller opp i 1.divisjon!”. Når det skjer i motsatt rekkefølge – altså en stagnasjon i publikumsoppmøtet til tross for stor sportslig fremgang, er det ikke like flott…

Stemningen på kampen var for øvrig variabel, men innimellom var det et bra trøkk fra oss på Store Stå. Verre var det med resten av Stadion. Det der “reis opp hvis du elsker Brann”-ropet, kan vi bare spare oss. De på langsidene reiser seg ikke uansett. Derimot var det vittig da tilskuertallet ble lest opp og ropet “hele Stadion! (klapp klapp klapp)” ble byttet ut med “halve” Stadion…

NB! Joda, tilskuertallene har vært enda verre i sølvstrid før: I 2000 kom det bare 7775 mot Haugesund i nest siste hjemmekamp, selv om vi bare var tre poeng bak sølv. Men; vi var ikke PÅ sølvplass – som vi altså er nå, og fasilitetene var betydelig dårligere den gang. Dessuten var partoutkortsalget lavere, slik at man var mer sårbar for vær og vind. Og det reelle oppmøtet mot TIL på søndag var antagelig ikke bedre enn i den nevnte kampen for seksten år siden. Medgangssupportene reddet seg imidlertid fint inn igjen med 17681 tilskuere i den siste kampen der sølvet ble avgjort den gang. Så kanskje vi får fulle tribuner i siste hjemmekamp mot S08 i år?

-

Slik tar Brann sølv:

Nok en gang gikk resultatene vår vei:

 • Odd spilte uavgjort mot Godset og har ett poeng på de to siste kampene.
 • Haugesund gikk på en rimelig flause mot Start som fikk sin første serieseier siden i fjor sommer. Araberne har nå to poeng totalt på de siste tre kampene.
 • MFK gikk ikke helt uventet på et tap mot RBK – og etter den gode formen med fire strake seire, står de nå med ett poeng på de siste tre kampene.

Så nå har vi et glimrende utgangspunkt i kampen om sølv. Vi har f.eks. tre hjemmekamper igjen, mens Odd bare har to. Odd har dessuten også RBK igjen på Lerkendal. Av våre to nærmeste medaljerivaler ser FKH ut til å ha det letteste programmet på papiret – de har i likhet med oss tre hjemmekamper igjen, men heldigvis er de da også fire poeng bak oss. FKH og Odd skal dessuten møtes innbyrdes i Skien. Dette kan gå veien!

nå: Brann 44p Odd 42p FKH 40 p
ru. mot po. mot po. mot po.
26 SIL b 0 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 SIL h 3 AaFK b 3
30 S08 h 3 TIL b 3 Gods h 3
Fra nå: 10p Fra nå: 11p Fra nå: 13p
Totalt: 54p Totalt: 53p Totalt: 53p
 • S08 kan max oppnå 54 poeng, og har femten mål dårligere målforskjell enn oss. Dermed tyder mye på at det holder med 54 poeng til Brann for å holde dem bak oss.
 • MFK kan max oppnå 53 poeng.
 • Med andre ord holder 54 poeng mest sannsynlig til minst 4.plass. Fjerdeplass vil gi Europaliga-kvalik hvis RBK vinner The Double.

(Fortsetter under bildene)

^ Pyro-tifo på den første skikkelige flomlyskampen på lenge. Fotos: Alexander Osdal

^ Meget glissent på tribunene. Foto: Alexander Osdal

^ …men vi få som kom, fikk i hvert fall noe å feire. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

00:10: TIL går rett i angrep, men Piotr er ute og avverger.

01:30: Amin Nouri kommer til innlegg fra høyre og Kristoffer Barmen avslutter fra tretten meter. TIL klarerer rett til Gilli Rólantsson som blåser ballen over fra åtte meters skrått hold

08:15: Barmen kommer til innlegg fra venstre, men TIL får klarert.

09:00: Rólantsson kommer til innlegg fra venstre dødlinje og slår inn mot bakerste hvor Barmen header fra fem meter. Keeper redder.

12:00: Barmen spiller vegg med Jakob Orlov og får ballen tilbake. Han forsøker et slags tunnel-skudd fra femten meter, men det blir blokkert.

14:00: Brann med en kontring, men Deyver Vega somler og alt faller i fisk.

16:00: Brann med fint spill og Barmen legger ut til Rólantsson. Færøyingen slår en svak pasning som går ut over dødlinjen.

18:30; -> bytte TIL: Mikael Ingebrigtsen inn for Gjermund Åsen.

18:55: Nouri skyter fra nærmere 30 meters skrått hold. Flere meter over.

21:35: Rólantsson slår inn fra venstre mot nærmeste hvor Orlov header like utenfor fra syv meter.

23:30: Ruben Kristiansen får ballen i feltet og legger inn på tvers, men rett gjennom feltet.

26:57 – 1-0, DEYVER VEGA: Fredrik Haugen slår en corner fra venstre og TIL klarerer først. Vega mottar ballen like utenfor sekstenmeteren hvor han demper og skyter. Skuddet fra skrå vinkel går inn helt nede ved stolperoten. 1-0!

Angrepet tok seks sekunder fra corneren ble tatt.

29:15: Vega snapper ballen fra Jostein Gundersen like utenfor sekstenmeteren og har fri bane mot keeper og målet. Han går over ende etter tilsynelatende å ha blitt felt. – Ingenting, sier dommer. Der kunne han fort fått noe.

29:40: Magnar Ødegaard legger inn fra vår venstreside og Runar Espejord kommer til heading fra vel ti meter. Ballen spretter like utenfor.

31:45: Barmen går i veien for Rólantsson like utenfor sekstenmeteren, men sistnevnte får med seg ballen og gir ut til Vega som etter hvert får kriget seg til et innlegg fra dødlinjen, men Ødegaard får headet ut til corner.

32:35: Vega kommer til innlegg igjen fra høyre. Det går rett i en TIL-spiller, men daler ned hos Vadim Demidov som vender rundt og skyter på direkten fra ti-tolv meters skrå vinkel. Det går like utenfor lengste stolpe.

36:20: Haugen med corner fra høyre. Den går til Sivert Heltne Nilsen som header høyt over fra elleve meter.

44:50: TIL med en klarering som Jonas Grønner like godt tar på direkten. Han fyrer løs fra 25 meter, men det blir ikke for vanskelig for keeper.

45:00 + 1:00: Pause

- 2. omgang: -

47:30: Haugen med frispark fra høyre mot nærmeste stolpe hvor Gilli Rólantsson setter ballen like utenfor fra fire meter.

50:15: Vega med en frekk tunnel på Christian Landu Landu som gjør at han kommer til skuddmulighet fra 23 meter, men i stedet blir det en mellomting mellom skudd og pasning. Slikt blir gjerne litt pinlig, og ballen bare triller flere meter til side.

54:25: Nydelig samspill mellom Haugen og Nouri ute på høyrekanten, sistnevnte legger inn foran mål, men TIL får klarert to meter fra mål. Hadde det blitt mål, ville det blitt en klassiker!

55:30: Brann dominerte igjen nå.

56:30: Ulrik Yttergård Jensen slår langt frem mot Thomas Lehne Olsen, men Grønner rydder opp.

57:10; gult kort, Brann: Fredrik Haugen for ulovlig behandling av Yttergård Jensen.

57:55: Ødegaard slår et frispark langt og høyt inn i feltet mot bakerste hvor Simen Wangberg vinner duellen og header inn foran mål – og Lehne Olsen i sin tur header fra åtte meter. Piotr er helt nede ved stolpen og slår til corner.

63:00; -> bytte Brann: Torgeir Børven inn for Jakob Orlov som må ut med skade etter en duell.

64:20: Haugen med corner fra høyre, og seks meter fra mål header Barmen over.

65:50: TIL med en ny farlig dødball når vi får klarert et frispark fra vår venstreside.

67:30: TIL hadde nå tatt bittelitt over.

67:55: Det kastes inn i Brann-feltet, Barmen får ikke klarert skikkelig og Lehne Olsen forsøker å skyte fra sytten meter. Det blokkeres umiddelbart av Børven. Til slutt skyter Henrik Gjesdal fra 17 meter. Like utenfor.

68:30: Barmen gir på tvers til Haugen som får ballen på sekstenmeteren og skyter over fra elleve meter.

68:55; -> bytte TIL: Aron Sigurdarson inn for Magnus Andersen

71:45: Barmen skyter over fra 25 meter.

73:35: Lehne Olsen fosser fremover og kommer seg forbi Grønner. Plutselig er han alene med Piotr, men skuddet fra femten meter er svakt og går flere meter utenfor.

77:10; -> bytte TIL: Sofien Moussa inn for Mikael Ingebrigtsen.

77:30; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

80:40: TIL kontrer og det legges inn, men Grønner får headet vekk før vi får klarert.

81:05: Brann angriper; mye Huseklepp – litt Barmen, men til slutt får Landu Landu forstyrret Huseklepp nok til at ballen triller rolig inn til keeper Filip Loncaric.

82:30: Huseklepp kommer seg til innlegg fra venstre, men det når ikke frem til innbytter Børven. Rett i klypene på keeper.

82:40: Etter atter en svak igangsetting av keeper får etter hvert Rólantsson ballen på høyresiden i feltet. Men i stedet for å skyte fra ti meters skrått hold, gir han på tvers mot Barmen som kommer akkurat for sent på syv meter.

83:40; -> Bytte Brann: Azar Karadas inn for Fredrik Haugen.

84:25: Børven forsøker et skudd fra 30 meter, men det blokkeres.

87:45: Grønner slår høyt og langt inn mot Karadas som header fra femten meter. Rett til keeper.

88:10: Aron Sigurdarson slår inn i Brann-feltet, men det går helt inn til Piotr.

89:15: Børven får en mulighet til skudd utenfor feltet, men klarer aldri å bestemme seg og det hele renner ut i sanden.

90:00 + 2:05: Nouri slår et frispark inn i feltet til Karadas som mottar ballen tolv meter fra mål, men med ryggen til målet. Han drar seg ut mot cornerflagget for å få tiden til å gå.

90:00 + 3:10; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen etter en duell mot Ødegaard.

90:00 + 3:40: Vi får etter hvert klarert en dødballsituasjon for TIL.

90:00 + 3:45: Brann kontrer og Nouri gir på tvers til Huseklepp. Han går inn mot feltet og forsøker å utfordre Ødegaard, men sistnevnte får ryddet opp.

90:00 + 4:15: Kampen er over.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Tromsø 1-0 (1-0)
1-0: Deyver Vega (27.)
25. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 9331 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen, Brann.
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Azar Karadas fra 84.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 77.), Jakob Orlov (Torgeir Børven fra 63.), Gilli Rólantsson.
Tromsø (3-5-2): Filip Loncaric – Magnar Ødegaard, Simen Wangberg (k), Jostein Gundersen – Gjermund Åsen (Mikael Ingebrigtsen fra 19., Sofiene Moussa fra 77.), Christian Landu Landu, Ulrik Yttergård Jenssen, Henrik Gjesdal, Thomas Lehne Olsen – Magnus Andersen (Aron Sigurdarson fra 69.), Runar Espejord.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-2 til Brann (VG)
Avslutninger: 14-5 til Brann (NTB og VG)
Avslutninger på mål: 2-2 (NTB), 4-1 til Brann (VG)
Ballbesittelse: 58 % til Brann (VG)
Angrep med avslutningsforsøk innenfor 16-meteren: 10-3 til Brann (mine egne tall) 6-1 til Brann i 1. omgang – 4-2 til Brann i 2. omgang.

-

Kuriosa:

 • Brann har tolv hjemmekamper på rad uten tap i år (9-3-0). Tar vi med den siste hjemmekampen i 2014, har vi tretten eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (10-3-0). Forrige hjemmetap i eliteserien kom mot S08 den 17. oktober 2014. Sist gang vi spilte tretten hjemmekamper på rad i eliteserien uten tap, var fra 2006 til 2008 da vi hadde 15-3-0 over 18 hjemmekamper.
 • Vi har bare scoret to mål mer enn i nedrykksåret 2014.
 • 44 poeng er det meste vi har hatt etter 25 runder siden vi hadde 54 poeng i 2007.
 • 22 baklengs er det desidert minste vi har hatt etter 25 runder siden vi begynte å spille minimum så mange kamper i 1995. Nest best er 31 baklengs i 2005 og 2006
 • 44 poeng er den nest dårligste «sølv-poengsummen» etter 25 runder etter man begynte med 16 lag i eliten i 2009. Dårligst er RBK som hadde 43 poeng i 2011. De øvrige sesongene har tabelltoeren etter 25 runder hatt fra 47 til 52 poeng.
 • To baklengs etter tolv hjemmekamper, er det laveste noe lag har hatt etter at man begynte å spille minimum så mange hjemmekamper i 1995. Nest best er MFK som i 2002 hadde fire baklengs etter tolv hjemmekamper.

-

Brann mot TIL innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 27 14-7-6 49-32 49p
Tromsø 27 6-7-14 19-45 25p
Totalt 54 20-14-20 68-77 74p
 • Brann hadde før søndag sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot TIL. Sist vi holdt nullen mot dem var 11. september 2010 da vi vant 3-0 på Alfheim.
 • På hjemmebane hadde Brann før søndag sluppet inn mål i de åtte siste seriekampene mot TIL. Sist vi holdt nullen mot dem hjemme var da vi spilte 0-0 i 2005. Sist Brann både vant og holdt nullen mot dem på Stadion, var i 2004 da vi vant 1-0. Nå klarte vi det igjen!

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Statistikken er rettet med tanke på at Nouri stod feil oppført med gult kort borte mot VIF, i stedet for Acosta.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Tro h 90 28 90 90 83
Totalt 1710 1726 1675 208 1839 861 90 1741 270
Kamp 19 21 21 3 21 11 1 23 3
Startet 19 20 21 2 21 9 1 19 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 4 0
Gule 5 5 3 0 5 2 0 5 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Tro h 14 7 90 90 90
Totalt 866 618 284 267 2070 65 1980 2070
Kamp 22 10 10 20 23 5 22 23
Startet 8 7 3 0 23 0 22 23
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Tro h 90 62 90 76 (1)
Totalt 2250 1518 0 316 756 727 15 828
Kamp 25 21 0 4 13 15 1 13
Startet 25 20 0 4 8 6 0 11
Mål 0 4 0 0 0 4 0 2
Gule 0 0 0 0 1 3 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen
TILs hjemmeside om kampen

Ikke ideell tribuneplan

I sommer fikk vi vite at Brann ønsker å være der vi er; på Nymark. Det var jeg fornøyd med.

Ja det har sine utfordringer og beliggenheten er ikke perfekt, og rent logistikkmessig hadde det kanskje vært bedre med en enda mer sentral beliggenghet. Men det hadde neppe blitt Branns eget stadion. Det hadde blitt et stadion der Brann var en av flere leietakere.

Et nytt stadion ville mest sannsynlig fått sponsornavn (som hadde blitt skiftet ut sånn omtrent hvert syvende år) og det er på ingen måte sikkert at det hadde blitt i Branns farger eller med annen Brann-identitet. Og det er lett å si at Brann skulle hatt hovedprioritet, men det er vanskeligere å gjennomføre i praksis når konserter og andre arrangementer gjerne bookes lenge før terminlister fastsettes. Vi så hva som skjedde med Stabæk i Telenor Arena. Innvendig var det lite å se til Stabæks farger, bærumsklubben måtte spille flere kamper på Ullevål da det var andre arrangementer, og etter noen år måtte de også flytte tilbake til sin gamle bane. Nå er Telenor Arena stort sett bare brukt til diverse ikke-fotballrelaterte events.

Uansett var jeg glad for at det i hvert fall ikke ble lagt opp til noen flytting av Branns hjemmebane til et eller annet usentralt sted som Kokstad eller Åsane, der det ville begrenset seg hvor mange retninger/veier trafikken (både biltrafikk og kollektivtrafikk) kunne spredd seg over etter kamp – og hvor deler av bergensområdet ville fått lang vei til kamp. I forhold til slike steder er Stadions beliggenhet meget sentral.

Men som sagt; også dagens Stadion har sine utfordringer. Ikke minst høy gjeld, høye vedlikeholdskostnader, en utdatert langside – og få muligheter for inntjening utenom kampdag. Derfor kom Brann nylig med foreløbige tanker og skisser for en ny og moderne tribune, og som skal finansieres av det som ut fra dagens reguleringer omtrent er det eneste man i dette området kan tjene penger på de 350 dagene det ikke er kamp; nemlig studentboliger.

Og det gir noen fordeler: Man får en mer moderne tribune med skikkelige fasiliteter, man får fjernet de forhatte stolpene, man får en mer intim Stadion ettersom man får flyttet tribunen nærmere banen og man får lukket inn hjørnene. Og alt dette visstnok på en måte som ikke medfører enda større gjeld.

Så langt alt vel.

Men det er likevel en del ting ved de foreløbige planene som gjør meg skeptisk: (Det er imidlertid viktig å understreke at det hele altså er på skisseplanet ennå).

For de foreløbige skissene viser at kapasiteten vil gå NED – med rundt 700 blir det sagt. (Dette er altså bare et foreløbig anslag). Ikke det at det er dramatisk, og som regel er det ikke behov for mer enn de 17000 det legges opp til. Men selv om kapasiteten er stor nok nå, bør den ikke gå ned. Og med de forelagte skisser, låser man dessuten alle muligheter for å kunne utvide med relativt enkle grep, om det på lang sikt skulle bli nødvendig med en utvidelse. For etter ferdigstillelse av den nye tribunen, ser Stadion-bygget ut til å være lukket hele veien rundt. Da må man i så tilfelle utvide i høyden. Det kan bli en lang og vanskelig prosess å få til, fordi man da må endre reguleringsplanene i et nabolag som ikke virker spesielt happy med noen planer som legges frem – og ikke minst vil det bli dyrt å bygge i høyden.

For det andre vil den nye tribunen (i antall seterader) antagelig bli relativt lav, for hvis ikke jeg tar feil ut fra skissene som ble lagt frem på medlemsmøtet tirsdag, vil den få færre seterader enn dagens langside. (Skissene er ikke nødvendigvis en fasit på hvordan det blir, men det sier seg selv at volumet av studentboligene vil gjøre det vanskelig å bygge mange seterader), Det er synd, for det er jo nettopp sentralt på langsiden de mest attraktive plassene er – og gjerne litt opp i høyden. Med andre ord: Man går da glipp av mange potensielt gode plasser. I stedet sprer man altså kapasiteten ut til hjørnene, som jo ikke er på langt nær like attraktive. Dessverre er det slik at flere seter vil føre mindre lønnsomhet i prosjektet, fordi det da blir plass til færre boliger. Kanskje det da ikke blir lønnsomt i det hele tatt.

For det tredje vil det altså (ut fra hva jeg så av de foreløbige skissene) fort kunne bli vel tre etasjers høydeforskjell mellom øverste seterad og taket. Dette byr på problemer: 1) Lyden forsvinner i større grad opp i luften og ut av Stadion. 2) Det øker sjansen for å bli våt på de (la oss si) ti nederste radene hvis det blåser litt. Og 3) det ser ganske jævlig ut med en “lavblokk” inne på Stadion.

Planene om å bygge studentboliger med vinduer inn mot banen, byr også på en del utfordringer. For ironisk nok; mens Branns naboer i en årrekke har følt Brann og Stadion påtrengende, blir det nå kanskje slik at det blir de nye naboene (studentene) som blir påtrengende for Brann.

Det må derfor legges klare “husregler” for hva som kan være tillatt for leietagerne. Høy musikk fra åpne vinduer under kamp, må det være totalforbud mot. Men jeg vil også regne med at det heller ikke vil være ønskelig med full fest og støy under trening – eller de stadionansattes arbeidsdag for den saks skyld. Og er det ønskelig med VIF-, Viking- og RBK-flagg i vinduene? Tross alt vil jo studentene komme fra hele landet, og fans av andre klubber vil jo ha stor moro av å “pynte” Stadions ene langside med rivalenes farger. En bagatell, vil noen si, men kom an; dette er vårt Stadion!

Et annet problem er jo hva Brann skal gjøre når treneren ønsker lukket trening. Når Brann ikke engang lar egne supportere få slippe inn ved slike anledninger, kan jeg ikke skjønne at man skal la tilfeldige leietakere (som altså gjerne er fans av andre lag) få innsyn til disse treningene. Og det vil jo da heller ikke være vanskelig for eventuelle “spioner” eller journalister å smiske/betale seg inn til noen studenter for å kikke på den lukkede treningen. Finnes det praktiske løsninger som kan hindre dem innsyn?

Kort sagt; å få naboer og “uvedkommende” så tett innpå seg på vårt eget Stadion, kan by på utfordringer. Man har dermed ikke lenger helt kontroll inne på sin egen arena. Men for all del; mye av dette går det sikkert an å finne praktiske løsninger på. Og vi skal bare prise oss lykkelige over at man i det minste ser ut til å droppe Åråsen-modellen med terrasser inn mot banen.

Noe som kunne vært en løsning på problemene med for høyt tak og litt for nærgående naboer, er å flytte taket ned til normal etasjehøyde over den øverste raden. Joda, man kan si leilighetene bak da vil bli mindre attraktive av at de ikke lenger får gratis “vip-plass” til Brann-kamper. Men på den annen side vil leilighetene da slippe å ha et tribunetak “over” seg. Eller sagt enkelt og greit: Å flytte taket til nedenfor/under boligene, vil få enormt mye å si for leietagernes lys-/solforhold og utsikt mot Fløyen og Ulriken. “Under” tribunetaket kan det jo bli meget sparsommelig med naturlige lysforhold. For stadiontaket vil jo for disse leilighetene fungere nærmest som en gigantisk skyggelue. Dessuten vil en senking av tribunetaket kanskje åpne for å lage noen meter med terrasse for beboerne på den delen av tribunetaket som er nærmest leilighetene.

På denne måten vil naboene ikke bli like påtrengende, man kan fremdeles holde Stadion-gresset “lukket” for uvedkommendes innsyn, og det lavere taket vil forhåpentlig også gi bedre akustikkforhold og mindre sjanse for å bli våt når det regner og blåser.

Ulempen med denne løsingen er imidlertid at det vil se veldig rart ut når taket på den ene langsiden ligger mye lavere enn taket på resten av Stadion. Men når alt kommer til alt, ser det jo like rart ut med en “lavblokk” inne på Stadion… En annen ulempe kan også være at det lave taket vil kunne gjøre at ikke alle tilskuere vil ha fri sikt til alle andre deler av tribuneanlegget – noe som kan virke negativt inn på stemningen og enhetsfølelsen. Så jeg skal ikke påstå at denne løsningen er ideell den heller. Men kanskje bedre?

Det som er synd, er at det kanskje ikke finnes noe reelt alternativ til “studentbolig-stadion”. Et flunkende nytt stadion et annet (og forhåpentlig minst like sentralt sted) ligger etter alle solemerker langt frem i tid – selv om man hadde bestemt seg for det i dag. Vi må forholde oss til realiteten, og det er at Brann i all overskuelig fremtid skal spille der vi spiller i dag.

Men skal Brann få gjort noe med gjelden, og samtidig få gjort noe med den utdaterte søndre langside uten å pådra seg mer uhåndterlig gjeld, så er dette (dessverre) kanskje den eneste løsningen. Jeg for min del skulle gjerne hatt en topp moderne langside med seterader helt opp til samme høyden som kortsidetribunene. Men med dagens reguleringsplaner – som ser ut til å være lite å gjøre noe med, og naboenes angst for alt som kan føre til ekstra trafikk i området, er dette kanskje den eneste realistiske løsningen for å få et nytt tribunebygg finansiert og realisert.

Man kan selvsagt si at vi da like gjerne kan beholde den gamle tribunen vi har. Men se hvor glissent det er der under kamp der! Fasilitetene er umoderne, og man har de sjenerende stolpene som skjemmer sikten. På en kamp med normalt oppmøte, selger Brann veldig få billetter bak søylene. Det store gapet som i dag er mellom banen og første seterad, ser dessuten nesten like dumt ut som noen etasjer med leiligheter – og siden dette “gapet” er helt nede ved banen, er det mye mer synlig også. (Ikke glem at tv filmer mot den tribunen). Og ikke minst; den gamle lappeteppe-tribunen fra hhv 30-tallet, 60-tallet og 90-tallet koster klubben penger i vedlikehold. Med ny tribune skal vi visstnok tjene penger.

Så ja; dessverre ser studenthybler ut til å være den eneste realistiske veien å gå, men jeg håper vi finner løsninger som ivaretar intimiteten og det visuelle, at vi ikke får følelsen av å spille kamp utenfor en lavblokk i Fyllingsdalen, og at ikke studentnaboene blir for påtrengende, osv.

Og heller ikke de foreløbige skissene av den utvendige biten, ga meg noen mindre Fyllingsdalen-/Loddefjord-følelse. Skal Stadion se ut som Lyshovden borettslag? I det minste må jo Stadion ha fasader i klubbens farger! (Det kan da ikke være noe problem for Studentskipnaden å godta, men kanskje for andre instanser som skal godkjenne det arkitektoniske?)

Det er altså en god del å ta tak i – ikke minst arkitektonisk – før jeg klarer å la meg begeistre over at vi endelig kan få en ny, moderne og intim søndre langside. Stadion er tross alt et “hellig” sted for oss Brann-supportere, og denne nye tribunen er noe vi gjerne må leve med i minst 30-40 år. Så her må vi gjøre de riktige grepene!

Brann.no om planene

Festbremsene

Glimt inviterte til hundreårsfest
med Halvdan, Per Sundnes, med lensmann og prest
Og Brann er jo ofte en festfiksers venn
Vi pleier jo ofte å bidra til den

Men ikke i år, skulle tiden snart vise
I vår var vi festbrems for John Arne Riise
i hjemkomsten hans oppi Ålesund by
Og LAN hadde tenkt å bli festbrems på ny

Det startet da Barmen sin heading ble mål
og stoppet de gule sitt bursdagsfest-gnål
Men DET varte bare i fem små minutter
Så var det balanse for feststemte gutter

Da tenkte jeg «søren, no skjer det igjen»;
vi leder – men taper – vi kjenner til DEN
Men Bismar sin scoring ga håpet tilbake
Vi jublet for scoring – det var kun en hake:

For linjemanns hode var ikke helt med
Han vinket for mål, før han angret på det
Det tok en god stund før han snudde på flisen
Det var vel reklame før tv-reprisen

Men Orlov fikk scoret og Barmen fikk øke
Og da ble det sutring i bursdagsbesøket
For Brann fikk besøket i sporet vi ville;
med gjemsel, papirduk og litt Bro Bro Brille

Ja Brann var de slemme som ødela festen
Vi tok litt av kaken og tok også resten
Vi tok også gaver – var bare til bry
Vi blir neppe ønsket på bursdag på ny

-

Glimt inviterte til 100-årsfest og Aspmyra var for en sjelden gangs skyld bortimot fullsatt. Og jeg har som tidligere nevnt en følelse av at Brann støtt og stadig gjør det de kan for å bidra til hjemmefansens festhumør ved slike festlige anledninger på bortebane.

Men i år har det vært litt annerledes. I hvert fall i serien. For det var også fest og et sjeldent folksomt Color Line Stadion da John Arne Riise kom hjem til sine egne i vår. Og den festen klarte vi å ødelegge. Og jaggu klarte vi å være festbremser i Bodø også. Så hvis dette er en ny trend, er det bare å håpe at vi får bortekamp på Åråsen rundt 2. april – og Lerkendal rundt 19. mai – neste år. Da feirer nemlig disse to klubbene hundre år. Ja, og for den saks skyld må vi gjerne også spille i VIFs første hjemmekamp på ny stadion. For nå er jeg full i overmot og i øyeblikkets naivitet er alle negative Brann-trender snudd for godt…

I Bodø hadde det vært markering av Glimts 100-årsjubileum hele helgen og før avspark forsøkte speaker å dra i gang publikum på allsang. F.eks. slageren “Brainn é dårlig. Brainn é dårlig. Brainn eeeeee DÅRLIG! Eleinndig!” Videre dro han i gang en småflau kopi av “Island-ropet” fra EM – og bølgen. Halvdan “Labbetuss” Sivertsen var der med sin “Bodø/Glimt førr evig”, et helikopter kom med matchballen – ja i det hele tatt en masse annet fjas. Koreografert stemning. Stemning “on demand”.

I første del av første omgang var Glimt mest på hugget og vi var heldige som ikke lå under tidlig. Men så fikk vi jaggu meg kampens første mål i det trettende minutt da Kristoffer Barmen på utsøkt vis headet inn en corner fra Fredrik Haugen. En sterk prestasjon – og faktisk også den tredje bortekampen på rad der han scorer!

Den gleden varte ikke lenge, og det gikk bare fem minutter før hjemmelaget fortjent utlignet ved Fatim Azemi etter at Amin Nouri muligens skulle hatt frispark like før. Da tenkte jeg at “ok, der var den moroen over – nå blir det vel bursdagsfest for alle pengene”. Men akkurat da jeg stod og tenkte på at vi hadde tapt til tross for ledelse (og faktisk også 1-0 ved Barmen) både mot VIF, FKH (og nå kanskje også Glimt?), så scoret Bismar Acosta. “Jaddaaaa! haha! 2-1!!!” Kanskje vi skulle vinne i kveld likevel?

Men da vi hadde jublet lenge og vel og ventet på at Glimt skulle ta avspark, kom plutselig dommerteamet på andre tanker. Linjedommer stod igjen nede ved sekstenmeteren, så noe plaget ham tydeligvis. Hadde han mistet lommeboken? Hadde han sett Pikachu?

Både dommeren og linjedommeren hadde dømt mål, men sistnevnte hadde tydeligvis ombestemt seg. Kanskje han var treig i oppfattelsen. Kanskje han trengte en samtale om “hva har jeg egentlig vært vitne til nå?”. En slags debriefing, slik man gjerne trenger når man har sett noe sjokkerende – som f.eks. gjester som ødelegger en bursdagsfest med barn til stede.

Forklaringen skal være at han var usikker på om offsideplasserte Acosta hadde mottatt ballen fra en Brann-spiller eller ikke, og trengte å debattere dette med kampens leder. Det er for såvidt greit nok, men mistanken om at han faktisk så situasjonen om igjen på storskjerm – og dømte ut fra det, vil selvsagt være der og følge ham som en mare resten av livet. Han vil ALDRI bli frikjent! MWOAHAHAHA! (Ond latter).

Så lenge NFF ikke har tillatt videodømming, så kan man ikke ha videodømming av og til – når det passer dommeren. Vi kan ikke ha snikvideodømming! Men vi får la dommernes forklaring passere, og situasjonen fikk jo heller ikke avgjørende betydning. Og det ble jo også riktig beslutning til slutt, for Acosta var jo i soleklar offside og ballen kom fra en medspiller.

Etter den annulleringen tenkte jeg – selvsagt – at “ok, dette er vel heller ikke dagen det skal gå vår vei”. Ja, for som Brann-supporter tenker man jo gjerne slikt. Vi har tross alt en historie å ta hensyn til. Men jaggu skulle vi likevel ta ledelsen et par minutter ut i andre omgang. Tenke seg til… For der sleivet Thomas Jakobsen med et tilbakespill, keeperen glemte at han hadde hender, og Jakob Orlov med sin gode nese luktet at her hadde han en mulighet til å lage furore. Og det gjorde han. Den ellers så beskjedne svensken stakk hodet sitt frem. Og dermed var vi i ledelsen. Skjønt, vi var vel ikke heeelt sikre på det før avsparket var tatt. I hvert fall tok vi vel 70 Brann-supportere et nytt scoringsjubelbrøl da avsparket var tatt og det var for sent for dommeren å annullere.

Og pinadø… bare åtte minutter senere var Kristoffer Barmen på farten igjen. Et nydelig angrep og en like nydelig avslutning fra rett innenfor sekstenmeteren og oppe i venstre kryss! Og TO mål av Barmen!!! Det var nesten ikke til å tro.

Etter dette hadde Brann full kontroll på begivenhetene. Ja vi kan i hvert fall si det i ettertid, men under kampen følte jeg meg selvsagt ikke helt sikker før vi var inne i overtiden. Selv om Glimt skapte veldig lite etter pause.

Uansett kan vi si at dette var en taktisk meget godt gjennomført bortekamp av Lars Arne Nilsens gutter og en deilig 3-1-seier i Nordland. Faktisk var det fem år siden sist vi vant en seriekamp et sted lenger nord enn Kristiansund, og seks år siden sist vi vant i Nord-Norge.

Imponerende at vi ikke lot oss stoppe hverken av dårlig resultatmessig form, feststemt hjemmepublikum, utligning imot, eller en sur annullering da vi hadde feiret i nesten et minutt. Dagens beste Brann-spiller var Barmen med sine to pene mål. Også Fredrik Haugen må nevnes med sine to målgivende til Barmen.

Nå er vi på en nærmest sensasjonell sølvplass bare seks runder før slutt, men det er jo ikke til å stikke under en stol at nivået bak Rosenborg er veldig ustabilt. Mulighetene for sølv er derfor meget gode. Vi har fire av seks gjenstående på Stadion, Odd har bare vunnet én av de siste fem og to av de siste ni, Haugesund har to uavgjorte på rad, Molde har to på rad uten seier – og den tidligere åpenbare medaljekandidat Godset har falt fullstendig igjennom med kun tre poeng på de siste åtte kampene.

Publikum:

Som nevnt var det lagt opp til bursdagsfest for fulle tribuner. Før kampstart var det i hvert fall ganske harry greier med speakeren som forsøkte å dra igang Glimt-fansen på diverse gamle supportersanger de med fordel kunne begravd på 90-tallet. Under kampen klarte Brann selv å drepe stemningen blant hjemmefansen.

Vi selv stilte 60-70 supportere. Vi sang ikke så veldig mye, for vi var veldig få fra det ordinære supportermiljøet.

Karantene for Acosta?

Det er litt forvirring rundt antallet gule kort Bismar Acosta har. Noen steder står han oppført med fire gule – andre steder står han oppført med fem. Spørsmålet er om det var han eller Amin Nouri som fikk gult kort i bortekampen mot VIF. PÅ NFFs egne sider står det at Acosta fikk det gule kortet, men i selve kamprapporten – som er signert begge lag og dommeren (og som du kan laste ned fra samme siden som jeg linket til), er det Nouri som står oppført med gult i den kampen. Men det er nå bekreftet fra Brann at det var Acosta – ikke Nouri – som fikk gult kort mot VIF, og at han dermed må stå over mot TIL.

Og som ikke det var nok, var det også usikkerhet rundt hvor mange gule kort han pådro seg mot Glimt. At han kanskje skulle vært utvist som følge av et gult kort nummer to i siste spilleminutt. Noen steder (antagelig pga TVs grafikk under kampen) stod han nemlig oppført med gult kort både i det 66. og det 90. minutt. Men i den offisielle kamprapporten står han kun oppført med kortet i det 90. minutt. Og nå ser det ut til at flere av nettstedene også har rettet til at han ikke fikk gult i det 66. minutt.

For øvrig haglet det med kort igjen – uten at kampen var spesielt stygg, og hele seks Brann-spillere havnet i dommerens bok. I tillegg til Acosta, må også Daniel Braaten stå over mot TIL.

Azar Karadas:

Forleden fikk vi vite at det også er slutt for Azar Karadas etter denne sesongen. Det skapte ikke like mye oppstuss som Erik Huseklepps avskjed. Jeg skulle gjerne hatt Karadas et år til som superreserve – for der har han jo til tider vært meget god i år, men samtidig ser jeg ikke det voldsomt kontroversielle i å ikke forlenge med en spiller på 35 som ikke har noe annet enn benkestarter å vise til i år. Det vil jo være en avveining om han virkelig er verd en plass i stallen (og på lønnsbudsjettet) når han kun får innhopp på slutten, og hvor mye man skal vektlegge denne jokerrollen.

Slik tar vi sølv:

Under følger det oppdaterte budsjettet for sølv. Budsjettet er “levende”, slik at det hele tiden tilpasses slik at vi tar akkurat nok poeng til å klare det. Brann er det eneste av disse lagene som har fire hjemmekamper igjen. Molde og FKH har tre, mens Odd bare har to. Dessuten har både Odd og MFK den suverene serielederen igjen, mens MFK har Brann igjen borte.

Mye gikk vår vei denne runden, og jeg snevrer sølvjakten inn til oss, Odd, FKH og MFK.

nå: Brann 41p Odd 41p FKH 40 p MFK 38p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
25 TIL h 3 Gods b 1 Start b 3 RBK h 1
26 SIL b 0 AaFK b 3 S08 h 3 TIL b 3
27 LSK h 3 FKH h 1 Odd b 1 SIL h 3
28 MFK h 1 RBK b 1 B/G h 3 Brann b 1
29 Start b 3 SIL h 3 AaFK b 1 Stab h 3
30 S08 h 3 TIL b 3 Gods h 1 LSK b 3
Fra nå: 13p Fra nå: 12p Fra nå: 12p Fra nå: 14
Totalt: 54p Totalt: 53p Totalt: 52p Totalt: 52p

Med 54 poeng må Viking og S08 vinne alle kampene som er igjen for å ta oss igjen. Godset kan da ikke ta oss.

(Fortsetter under bildene)

^ Glimt-fansen forsøker seg – på oppfordring fra speaker – på “Island-ropet”. Foto: Alexander Osdal

^ Glimt fikk ikke hjelp fra oven, men de fikk matchballen derfra. Foto: Alexander Osdal

^ I motsetning til mange andre, klarte de å ha klubbens egne farger på blussene. Foto: Alexander Osdal

^ … og etter kampen var alle i rødt blide. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

1. omgang: -

05:35: Bismar Acosta header vekk et innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen. Glimt vinner ballen tilbake og Mathias Normann skyter fra bortimot tredve meters skrått hold. Det går like utenfor.

07:15: Vadim Demidov header vekk et innlegg fra vår høyreside. Daniel Edvardsen får ikke skikkelig treff og ballen triller inn fra sekstenmeteren og inn til Alex Horwath.

08:05: Enorm sjanse for Glimt. Alexander Jakobsen kommer forbi Ruben Kristiansen og legger flatt inn foran mål. Trond Olsen får ikke skikkelig treff fra tre meter og ballen går rett i Horwath. Så får vi klarert.

Ikke uventet hadde det vært mest Glimt i starten.

11:35: Martin Bjørnbak holder nesten på å lage selvmål etter et langt kast fra Gilli Rólantsson, men klarerer.

12:14 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN: Fredrik Haugen slår en corner fra høyre mot nærmeste. Barmen header fra skrått hold et par meter utenfor femmeteren. Ballen går i en bue inn i lengste hjørne.

14:50: Trond Olsen med frispark fra tyve meter. Rett i muren.

17:10 – FITIM AZEMI: Olsen stjeler ballen fra Amin Nouri på midtbanen ute ved sidelinjen. Nouri vil ha frispark, og tv-bildene viste at han ble skubbet av Olsen. Men dommeren ser ingenting galt, og Olsen slår et langt og presist fremspill som Kristiansen ikke klarer å hindre Azemi i å nå i bakrommet. Azemi feier inn utligningen fra ti meter.

20:50: Normann skyter fra tredve meter. Det går via en Brann-spiller og til corner.

21:25: Corner fra Halvorsen, Normann header fra seks meter, men Kristiansen står ved stolpen og avverger.

22:15; gult kort, Glimt: Daniel Edvardsen for en takling på Fredrik Haugen ute ved sidelinjen.

23:20: Brann får tilsynelatende 2-1 når Haugen slår et frispark inn i feltet, Orlov header opp i luften og fra seks meter setter Acosta nedfallsfrukten i mål. Dommer peker mål, linjedommer løper mot midten, og ballen legges klar for avspark. Så ser vi at linjedommeren blir stående vel ti meter fra dødlinjen. Dommeren går bort til ham, og femtito sekunder etter alle trodde det var 1-2, dømmer han offside og frispark til Glimt. Det står altså fortsatt 1-1.

26:30: Acosta får avverget til corner på et småfarlig Glimt-frispark fra vår høyreside.

29:50: Kristiansen kommer til innlegg fra venstre. Er nære på å treffe rødkledde inne i feltet, men Glimt får klarert.

30:40: Normann skyter over fra 23 meter.

34:10: Kristiansen får en mulighet fra tolv-tretten meters skrått hold, for han har ingen mellom seg og keeper. Men i stedet får å skyte, velger han å vippe inn i feltet mot bakerste, men treffer ingen i rødt.

36:40: Haugen skyter (eller legger inn) fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet. Det gikk utenfor lengste stolpe.

38:50; gult kort, Glimt: Mathias Normann for en takling.

39:40, gult kort, Brann: Fredrik Haugen for håndgemeng med Normann.

39:50: Haugen tar frisparket og Acosta når det nesten på bakerste.

42:10: Nouri med innlegg fra høyre, men det går utenfor motsatt side av målet.

43:05; -> bytte Glimt: Jens Petter Hauge inn for Alexander Jakobsen

45:00 + 1:10: Pause.

2. omgang: -

45:15: Orlov slenger frem en fot inne i feltet, men får frispark imot.

47:15 – 1-2, JAKOB ORLOV: Thomas Jakobsen sleiver når han skal klarere helt nede ved dødlinjen. Glimts keeper ser ut til å være redd for å få dømt tilbakespill hvis han tar ballen med hendene, Orlov ser muligheten og header over den armløse keeperen fra fire meters hold.

49:05: Kristoffer Barmen skyter fra sytten meter. Såvidt via keeper og over til corner.

49:50: Sivert Heltne Nilsen header på keeper fra elleve meter på en corner fra Haugen.

52:50: Barmen skyter fra nærmere tredve meters skrått hold. Keeper redder greit.

54:55 – 1-3, KRISTOFFER BARMEN: Et lengre Brann-angrep avsluttes med at Haugen og Rólantsson spiller vegg før Haugen legger igjen til Barmen. Sistnevnte får ballen like utenfor sekstenmeteren, lurer av Bjørnbak og skyter fra femten meter. Skuddet går helt oppe i venstre hjørne. Lekkert angrep, lekker avslutning!

Angrepet tok førti sekunder fra Horwath sparket ut, og hadde seksten trekk!

62:50: Det slås gjennom mot Halvorsen som er offside.

65:00; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for en holding.

66:00: Olsen med frispark fra atten meter. Horwath får slått det til corner.

70:55: Et Olsen-frispark slås inn mot bakerste stolpe hvor ingen Glimt-spillere rekker frem og Horwath såvidt får slått til corner.

71:50; -> bytte Brann: Deyver Vega inn for Gilli Rólantsson.

72:15: Vega blir slått nesten alene igjennom, men velger å gå inn bak de to Glimt-spillerne som følger ham. Så gir han til venstre til Haugen som skyter fra tretten meters skrått hold – svakt, rett på keeper. Her kunne han også gitt til Orlov som kom på løp i midten.

72:45: Jens Petter Hauge slår frem mot Halvorsen som løper i bakrommet og får ballen på brystet feilvendt like utenfor femmeteren, men klarer heldigvis ikke å få snudd seg og avsluttet. Demidov rydder opp.

73:05; gult kort, Brann: Daniel Braaten for ufin behandling av Daniel Edvardsen ute ved sidelinjen. Braaten må stå over neste kamp.

73:50; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Barmen.

76:30, -> bytte Glimt: Vadim Manzon inn for Fitim Azemi

77:50; gult kort, Glimt: Martin Bjørnbak for en røff takling på Braaten.

78:25: Demidov skyter fra midtlinjen og keeper må faktisk bokse ballen til corner.

83:35; -> bytte Glimt: Morten Konradsen inn for Patrick Berg.

84:30; gult kort, Brann: Deyver Vega for en felling av Olsen like utenfor feltet.

85:25; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

85:40: Halvorsen slår frisparket fra vår høyreside mot bakerste, men Horwath fanger det.

89:50; gult kort, Brann: Bismar Acosta for knuffing med Vadim Manzon.

89:50; gult kort, Glimt: Vadim Manzon for knuffing med Bismar Acosta.

90:00 + 1:05, gult kort, Brann: Azar Karadas for en tøff takling på Jens Petter Hauge.

90:00 + 1:50: Bjørnbak med frispark fra vel 22 meter. Det går rett i muren.

90:00 + 2:50: Normann slår frem mot Olsen som stuper frem og header utenfor fra ti meter.

90:00 + 3:25: Kampen er slutt.

-

Kuriosa:

 • Sist Brann gikk målløse av banen i to strake eliteseriekamper var i 25. og 26. runde 2013 da vi spilte 0-0 borte mot AaFK og tapte 0-1 hjemme for FKH. Det skjedde ikke denne gangen heller.
 • Brann har scoret i fem strake bortekamper. Sist vi ikke scoret borte var da vi tapte 0-1 for S08 3. juli. Sist vi scoret i fem strake bortekamper i eliten, var i 2014 da vi scoret i elleve på rad.
 • Brann har sluppet inn mål i ni strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Viking 1-0 den 20. april. Sist Brann slapp inn mål i ni strake bortekamper i eliten, var i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i 2016. I en og samme sesong slapp vi inn mål i de tolv første bortekampene i 2013.
 • 41 poeng er det meste vi har hatt etter 24 runder siden vi hadde 48 i 2007.
 • 22 baklengs er det minste vi har hatt etter at vi begynte å spille minst 24 kamper i 1995. I 2005 hadde vi 29 baklengs.
 • Dette var vår første seier i Nord-Norge siden 11. september 2010 da vi slo Tromsø 3-0. I mellomtiden hadde vi fem strake tap.
 • Brann slet dessuten nord for Kristiansund før søndagens kamp. Siden vi slo RBK 6-3 på Lerkendal 30. oktober 2011, hadde Brann i mellomtiden spilt totalt ti seriekamper mot lag fra lenger nord enn Kristiansund (fire mot RBK, tre mot TIL, en mot Glimt, en mot Levanger og en mot Ranheim) – og utbyttet på disse var ett poeng mot Ranheim… Målforskjell: 5-26… Endelig vant vi nord for Kristiansund igjen!

Brann mot Glimt innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 20 10-2-8 38-29 32p
Bodø 20 6-3-11 29-44 21p
Totalt 40 16-5-19 67-73 53p
 • Brann har scoret i de tolv siste seriekampene mot Glimt. Sist vi ikke scoret mot dem i serien var da vi tapte 0-3 på Aspmyra i 2003.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Bodø/Glimt – Brann 1-3 (1-1)

0-1: Kristoffer Barmen (13.)
1-1: Fatim Azemi (17.)
1-2: Jakob Orlov (48.)
1-3: Kristoffer Barmen (56.)

24. serierunde Tippeligaen. Aspmyra Stadion. 7564 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Daniel Edvardsen, Mathias Normann, Martin Bjørnbak og Vadim Manzon, Bodø/Glimt. Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Deyver Vega, Bismar Acosta og Azar Karadas, Brann.

Bodø/Glimt (4-3-3): Simon Thomas – Daniel Edvardsen, Martin Bjørnbak, Sascha Jan Mockenhaupt, Thomas Jacobsen (k) – Alexander Amir Adel Jakobsen (Jens Petter Hauge fra 44.), Mathias Antonsen Normann, Patrick Berg (Morten Konradsen fra 84.) – Ole Jørgen Halvorsen, Fitim Azemi (Vadim Manzon fra 77.), Trond Olsen.

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 74.) – Gilli Rólantsson (Deyver Vega fra 72), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 86.), Daniel Braaten .

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-4 til Glimt (BT), 4-4 (VG)
Avslutninger: 11-10 til Brann (VG), 8-7 til Glimt (NTB)
Avslutninger på mål: 7-4 til Glimt (VG), 7-5 til Brann (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 5-4 til Brann (mine egne tall). 3-1 til Glimt i 1.omg., 4-1 til Brann i 2.omg.
Ballbesittelse: 51 % til Glimt (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Statistikken er rettet med tanke på at Nouri stod feil oppført med gult kort borte mot VIF, i stedet for Acosta.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Totalt 1710 1636 1675 180 1749 771 90 1658 270
Kamp 19 20 21 2 20 10 1 22 3
Startet 19 19 21 2 20 8 1 18 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 4 0
Gule 5 4 3 0 5 2 0 4 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Totalt 852 618 284 260 1980 65 1890 1980
Kamp 21 10 10 19 22 5 21 22
Startet 8 7 3 0 22 0 21 22
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Totalt 2160 1456 0 226 756 727 15 752
Kamp 24 20 0 3 13 15 1 12
Startet 24 19 0 3 8 6 0 10
Mål 0 4 0 0 0 4 0 1
Gule 0 0 0 0 1 3 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

LInker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
Avisa Nordland om kampen

-

En blandet følelse

Vi va jo naturlig nok ganske så spente
på ka vi av svekkede Brann kunne vente
For fem mann va ilagt en kamps karantene
og Vega va ute med skade i benet

Som kjuagutt skulle eg heller sagt “beinet”
Man då hadde fem mann fått “kamps karanteine”
Og då hadde slett ingen skjønt og forstått
For nødrim é slett ikkje pent eller godt

Det startet jo bra – vi va OK i første
men sjansene va gjerne ikkje de største
Men likevel burde vi ledet te pause
Hvis Viking var “bra”, é vi skikkelig rause

I andre så mistet vi fort dominansen
Og Viking fikk også den farligste sjansen
Da skjøt de i stolpen og fikk et par til
Hvis Brann da var “bra”, é eg skikkelig snill

Men likevel kunne vi scoret en goal
da Bismar’en bommet fra tre meters hold.
Og målløst det ble det jo også i resten
Så her ble det ikkje den helt store festen

Det va ikkje folksomt på Stadda no heller
Det passer visst dårlig med kamp lørdagskvelder
For mange tok heller en tur ut på byen,
med Liverpool – Leicester og Lørdagsrevyen

Og mange ve hevde de ikkje kan klandres
Ska Brann trekke folk, må nok spillet forandres
Når Brann knapt nok skaper en skikkelig sjanse
vil mange bli heme og se “Skal vi danse?”

Om “sjanse” og “danse” er rim, kan man spørre
Men neste gang heme, må Brann-laget tørre
Mot Bodø te helgen é troppen komplett
Da trenger vi seier igjen, rett og slett

-

Sist Brann vant begge seriekampene mot Viking en sesong, var i år 2000 – året Halldor Stenevik ble født. Lørdag hadde sekstenåringen i mellomtiden rukket å utvikle seg fra krypestadiet til sin seriedebut for A-laget, og vi hadde igjen sjansen til å gjøre noe med den Viking-statistikken. Det gikk ikke denne gangen heller.

Med både Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen, Deyver Vega og Kristoffer Barmen uaktuelle til kampen, var det begrenset hva slags lag vi kunne starte med mot Viking. Nå skal det riktignok sies at erstatterne i startelleveren ikke er så verst og har rikelig med erfaring, men toppet stilte vi så definitivt ikke. Dessuten var det ikke akkurat et samspilt lag vi startet med. Og på benken kan vi driste oss til å si at det var noe mer uerfarent med både Viljar Birkeland, Halldor Stenevik, David Gjeraker og Ulrik Edvardsen representert. Ja nettopp ja…

Av “reservene” som startet, kan vi se at Jonas Grønner har blitt en solid midtstopper-erstatter som er til å stole på når et av førstevalgene er ute. Han kan nok etter hvert også gi dem reell konkurranse om startplass. Og færøyske Gilli Rolantsson har klart seg bra til nå. Han kan fort bli et førstevalg på backplass, og spesielt Ruben Kristiansen bør ikke føle seg for trygg. Kasper Skaanes var også bra mot Viking. Remi Johansen var mer anonym og starter nok neppe neste kamp. Daniel Braaten var tilbake igjen, men er ikke i form. Torgeir Børven mangler også litt på å nå formen.

Til tross for store endringer, startet det imidlertid bra. I begynnelsen av kampen dominerte Brann spillemessig, selv om det var begrenset hvor mange store sjanser vi fikk. Viking kom dessverre mer med etter hvert, men vi hadde likevel fortjent en ledelse til pause.

I andre omgang ble det straks verre. Da tok bortelaget mer over og hadde et par store sjanser. Bl.a. skjøt siddisene i stolpen og de hadde en annen stor mulighet fra åtte meters hold. Men vi hadde en solid sjanse vi også i den omgangen, da Bismar Acosta blåste ballen over fra tre meters skrått hold.

Alt i alt var nok uavgjort et noenlunde rettferdig resultat. 0-0 gir ikke noe vrengebilde av kampen. Med så mange mann ute som vi hadde, er det forsåvidt ikke noen skandale. Med det laget, var uavgjort greit nok. Viking er tross alt seriens nest beste bortelag.

Men det var litt blandete følelser. For likevel var vi vel noe skuffet (en del var veldig skuffet) over andre omgang – spesielt etter de lovende taktene i starten av kampen. Og til tross for at vi fort kunne tapt også, var det vel også litt skuffelse på tribunene over at vi ikke turde å gå for to poeng til. For som sagt så var det jo – manglene til tross – ikke akkurat et urutinert juniorlag vi stilte med heller. Eneste unntak i så måte var altså seksten år gamle Halldor Stenevik som fikk sitt første kvarter i obligatorisk kamp for Branns A-lag. Han skal bli spennende å følge. Vi får bare håpe at hans neste innhopp ikke skyldes at vi har seks mann ute.

Neste helg går turen til Bodø. Det hørtes ut som en overkommelig oppgave inntil jeg fant ut at Glimt feirer 100 år dagen etter, og det ventes å bli utsolgt på Aspmyra. Jeg har jo en følelse av at Brann pleier å bidra til hjemmelagets fest ved slike anledninger. Vi imponerte jo ikke akkurat foran feststemte hjemmefans da vi spilte bortekamper i 1.divisjon i fjor, vi pleier jo å dumme oss ut den ene dagen i året Fosshaugane fylles opp, vi sliter jo ofte i tidlige cuprunder, og så videre. Og er det ikke fest fordi Brann er motstander, så blir det fest fordi en eller annen gjøk kan sette ny scoringsrekord – og selvsagt gjør det mot Brann. Og nå er det altså 100-årsjubileum som skaper fest. Jaja, jeg får håpe det bare er en følelse. Og tross alt; vi klarte så sent som i vår å ødelegge AaFKs “homecoming party” for John Arne Riise, da sunnmøringene for en gangs skyld fylte opp sitt hjemmestadion. Så det finnes håp.

Uansett skal vi kunne stille et mer skarpskodd lag i de neste kampene, og da kan vi forhåpentligvis forvente mer enn vi fikk servert mot Viking.

-

Slik tar vi sølv:

Da tok vi to poeng mindre enn planlagt mot Viking, så her må det gjøres noen endringer i budsjettet.

Under følger budsjettet – oppdatert etter søndagskampene. Det er “levende”, slik at det hele tiden tilpasses slik at vi kommer ett poeng foran de andre. I tillegg til lagene under, er det selvsagt fremdeles mulighet for at andre kan blande seg inn. Det er jo f.eks. bare fem poeng ned til Viking, selv om jeg tviler på at siddisene har noen sjans til å ta sin første topp to-plassering siden 1991. (Den bemerkningen må jeg ha med hver gang vi har spilt mot dem).

nå: Brann 38p Gods 35p Odd 41p FKH 39 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 1 S08 h 1
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1 Gods h 1
Fra nå: 15p Fra nå: 17p Fra nå: 11p Fra nå: 13p
Totalt: 53p Totalt: 52p Totalt: 52p Totalt: 52p

-

nå: S08 36p MFK 38p
ru. mot po. mot po.
24 SIL b 3 Viking b 0
25 Viking h 3 RBK h 1
26 FKH b 1 TIL b 3
27 RBK h 3 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 16 Fra nå: 14
Totalt: 52p Totalt: 52p

-

Publikum:

11600 betalende er ikke imponerende i sølvstriden. Og enda mindre imponerende når det reelle oppmøtet antagelig var noen tusen lavere. Men med tanke på at vi bare klarte såvidt flere i toppoppgjør mot Godset da vi var i form, så var det ikke noen bombe at det ikke kom flere mot middels plasserte Viking når vi ikke er i form, vi stiller med et svekket lag, og kampen spilles lørdag. Den generelle interessen er imidlertid skuffende – selv om man kan bortforklare den lave interessen med at vi (med noen hederlige unntak) ikke har vært spesielt underholdende. Joda, det vil ta tid å bygge opp tilliten igjen, og kanskje har vi mistet mange i den oppvoksende generasjon på at vi ikke var spesielt gode i mange år – men samtidig burde jo sulten på suksess være der og trigge interessen når vi endelig henger med i toppen igjen. Folk er rare. Men det var vel kanskje viktigere for en del å se Livvarpol mot Læsstar på pub. For øvrig var stemningen slapp – også hos oss på Store Stå.

(Fortsetter under bildene)

^ Flagg, bluss og Nystemten. Fotos: Alexander Osdal

^ … men ingen Kokkalele etter kampen. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

1. omgang: -

04:15: Amin Mouri og Daniel Braaten samarbeider fint på høyrekanten, sistnevnte legger flatt inn foran mål, og på tre meter er Jakob Orlov veldig nære på å nå innlegget.

05:10: Vi kommer igjen til innlegg fra høyrekanten, denne gang ved Jakob Orlov som legger ut til Torgeir Børven. Hjemmedebutanten skyter over fra tretten meter.

07:25: Nouri kaster til Orlov som header bakover i feltet, men det går inn til keeper.

Brann hadde vært fullstendig dominerende i starten.

10:00: Viking kommer til innlegg, men rett i klypene til Piotr Leciejewski.

14:35: Remi Johansen fyrer løs fra 27-28 meter. Det går over.

16:05: Kasper Skaanes forsøker å slå et innlegg mot Braaten på vei mot bakerste. Keeper klarer akkurat å hindre ballen i nå frem. Uansett hadde Braaten Claes Kronberg på seg, så det er ikke sikkert det hadde blitt noen sjanse av det.

17:05: Viking får en sjanse og vil ha straffe. André Danielsen slår langt fremover mot Samuel Adegbenro som demper på brystet inne i feltet og får kriget ballen med seg i duell med Nouri. Piotr kommer ut og Adegbenro går over ende. Etter å ha sett kampen om igjen, kan jeg enkelt konkludere med at Vikings nummer syv faller helt av egen kraft. Når han da også skriker på straffe, skal han vel strengt tatt ha gult kort for filming.

19:45 Skaanes slår lavt inn fra venstre mot et stort område i feltet hvor det ikke er noen røde.

21:05: Skaanes igjen med innlegg fra venstrekanten. Denne gang er det mye bedre og legges høyt mot Børven på bakerste, men Kronberg header innlegget ut til corner.

21:45: Braaten header inn i feltet hvor Børven ikke klarer å få kontroll på ballen og den spretter inn til Iven Austbø.

23:15: Så får Viking sin første virkelige sjanse. Adegbenro lurer seg forbi Nouri, Fredrik Haugen og Acosta, og kommer til avslutning fra tolv meter. Heldigvis får Jonas Grønner blokkert til corner.

26:20: Julian Ryerson skyter over fra mer enn tyve meters skrått hold.

27:30: Ryerson legger lavt inn fra vår venstreside, men det går helt inn til Piotr.

Det hadde blitt litt mer Viking nå.

31:05: Viking får en stor sjanse når Acosta misser duellen med Mathias Bringaker som dermed kommer nærmest alene igjennom. Men han velger å skyte fra utenfor sekstenmeteren, og det skuddet går svakt utenfor.

31:55: Tor André Aasheim holder ballen akkurat inne ved dødlinjen og kommer til skudd fra siden helt ytterst i feltet. Piotr har ingen problemer med å redde.

33:35: Haugen med en fin pasning til Skaanes som kommer til innlegg fra venstre. Det innlegget går bak Orlov som går på ræv. For oss bak målet kunne det se ut til at han ble holdt i trøyen av Karol Mets.

37:40: Nouri slår høyt og nydelig motsatt mot Børven som fyrer til på direkten fra fjorten meters skrått hold. Det går like over.

38:50: Nouri slår inn fra høyre, men det går over hele feltet.

Brann hadde tatt mer over igjen nå.

43:50: Abdi Ibrahim vil ha straffe for en hands ingen andre har sett. Ei heller undertegnede etter å ha sett tv-opptakene i ettertid.

44:20: Børven avvinkes for offside før han setter ballen i mål.

45:00: Pause.

- 2. omgang: -

49:40: Kjempesjanse for Brann! Haugen slår et av sine gode frispark. Det går mot bakerste hvor Acosta først får hodet på ballen i duell med Danielsen. Ballen lander rett foran beina til costaricaneren som halvveis liggende skyter fra tre meters skrå vinkel, men det går over! Her skulle det stått 1-0!

50:55: Kronberg kommer til innlegg fra vår høyreside, men rett i klypene til Piotr.

54:30; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Daniel Braaten.

56:05: Adegbenro skyter fra 23 meter. Skuddet går forbi Piotr og i utsiden av stolpen.

57:30 Viking har tatt over og Adegbenro kommer til et farlig innlegg fra vår høyreside. Grønner får klarert.

58:35: Viking har corner og på tolv meter får en helt umarkert Aasheim ballen og skyter, men Huseklepp får klarert.

59:00: Danielsen skyter fra en meter utenfor siden av feltet, men Piotr redder.

Det hadde vært mye Viking i det siste.

62:00: Det dømmes hands på Ryerson som tar ballen i hendene før den har gått over sidelinjen til kast…

62:30; -> bytte Viking: Patrick Pedersen inn for Mathias Bringaker

63:20: Nouri slår inn mot Orlov som er på nærmeste. Han når ballen med hodet nesten ute ved femmeterhjørnet og header over Austbø som er på bærtur. Ballen går høyt over mål.

65:50: Joakim Jørgensen får ikke klarert skikkelig, Skaanes får ballen på tretten meters hold og skyter fem meter utenfor.

71:10: Austbø må bokse vekk et innlegg.

73:05: Danielsen slår en krosser til Ryerson som etter litt spiller igjennom Hassan Sale Usman som kommer på løp. Han avslutter (eller legger inn?) fra åtte meters spiss vinkel, men Piotr redder.

75:45; -> bytte Brann: Halldor Stenevik inn for Remi Johansen.

77:25: En stor Viking-mulighet når Grønner taper en hodeduell og Pedersen får ballen på åtte meter og Acosta ikke klarer å hindre ham i å dempe og avslutte. Heldigvis skyter han over.

78:45; -> bytte Viking: Michael Haukås inn for Tor André Aasheim

79:45; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

84:40: Pedersen kommer til skudd fra 23 meter, men Piotr redder.

87:15: Karadas kommer seg til et skudd fra nitten meter. Han er ikke like god med beina som med hodet, så skuddet går rett på Austbø som riktignok ikke klarer å holde skuddet på første forsøk.

90:00 + 1:45: Grønner klarerer til corner på et innlegg fra Usman.

90:00 + 2:55: Kampen er slutt.

-

Kuriosa:

 • Vi unngikk nok en gang å tape to seriekamper på rad. Sist Brann tapte to seriekamper på rad i eliteserien var i 25.-28. runde 2014 da vi tapte fire på rad. For øvrig tapte vi de to siste kampene i fjorårets førstedivisjon.
 • Nå har vi fire seriekamper på rad uten seier (0-2-2). Sist Brann spilte fire seriekamper på rad i eliteserien uten seier, var i 24.-28. runde 2014 da vi kun tok ett poeng på disse fem rundene. For øvrig fikk vi 0-3-2 totalt på de tre siste i fjor (i 1.div.) og de to første i år.
 • Brann har tolv eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (9-3-0), medregnet siste hjemmekamp i 2014. Vårt forrige hjemmetap i eliteserien kom 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for Sarpsborg. Sist vi spilte så lenge uten hjemmetap i serien, var fra 2006 til 2008 da vi hadde 15-3-0 over 18 hjemmekamper.
 • Brann hadde før lørdag scoret i åtte strake seriekamper. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg 3. juli.
 • Brann hadde før lørdag scoret i ni strake hjemmekamper. Sist vi ikke scoret hjemme var i første hjemmekamp i år da det ble 0-0 mot Odd.
 • Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i tre strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi vant 1-0 mot Godset på Stadion 7. august.
 • Sist Brann slapp inn mål i to strake hjemmekamper i eliteserien var i 2014 da vi slapp inn mål i de seks siste. Vi klarte å unngå det denne gangen også.
 • Brann har nå 38 poeng. I 2011 hadde vi 39 poeng etter 23 runder, men da hadde vi spilt en hjemmekamp mer.
 • Vi har 21 baklengs, og det er det minste vi har hatt etter 23 runder etter at vi i 1995 begynte å spille minst 23 kamper en sesong.

-

Brann mot Viking innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen _54 24-14-16 90-72 _86p
Stavanger _54 9-11-34 55-109 _38p
Totalt 108 33-25-50 145-181 124p
 • Sist Brann vant begge seriekampene mot Viking en sesong, var i 2000 da vi vant 4-1 hjemme og 6-2 borte. Vi klarte det ikke i år heller.
 • Vi tok fire poeng mot Viking i år. Sist Brann tok fire poeng mot Viking en sesong, var i 2008 da vi vant 2-1 borte og spilte 1-1 hjemme.
 • Vi tok poeng i begge seriekampene mot Viking i år. Sist Brann tok poeng i begge seriekampene mot Viking en sesong, var i 2009 da vi spilte 1-1 i begge.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Viking 0-0 (0-0)

23. serierunde Tippeligen. Brann Stadion. 11. 674 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Gilli Rólantsson – Remi Johansen (Halldor Stenevik fra 76.), Fredrik Haugen, Kasper Skaanes – Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 55.), Jakob Orlov (k) (Azar Karadas fra 80.), Torgeir Børven.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Julian Ryerson, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Claes Kronberg – Abdisalam Ibrahim, Andre Danielsen (k), Usman Sale – Samuel Adegbenro, Mathias Bringaker (Patrick Pedersen fra 63.), Tor Andre Skimmeland Aasheim (Michael Haukås fra 79.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-4 til Brann (VG)
Avslutninger: 9-8 til Viking (NTB), 10-8 til Viking (VG)
Avslutninger på mål: 4-2 til Viking (NTB), 4-1 til Viking (VG)
Antall angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-5 til Brann (mine egne tall). 1. omgang: 3-2 til Brann. 2. omgang: 3-3.
Ballinnehav: 51 % til Viking (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Totalt 1620 1563 1585 180 1659 771 90 1568 180
Kamp 18 19 20 2 19 10 1 21 2
Startet 18 18 20 2 19 8 1 17 2
Mål 2 3 0 0 1 0 0 4 0
Gule 3 3 2 0 5 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Totalt 852 618 284 255 1890 65 1890 1890
Kamp 21 10 10 18 21 5 21 21
Startet 8 7 3 0 21 0 21 21
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Totalt 2070 1371 0 155 739 727 15 733
Kamp 23 19 0 2 12 15 1 11
Startet 23 18 0 2 8 6 0 10
Mål 0 3 0 0 0 4 0 1
Gule 1 0 0 0 1 3 0 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Så går det mot slutten for Huseklepp i Brann

Så kom altså nyheten om at Erik Huseklepps Brann-karriere er veldig nær en slutt. Det er selvsagt trist. Erik har alltid vært godt likt. Han er en hyggelig, sympatisk og imøtekommende person som alltid har tatt seg tid til en prat når jeg har truffet på ham på diverse flyplasser rundt omkring. Selv når vi har gått på de sureste tap, har han på eget initiativ kommet bort og småpratet litt om hvor skuffet han har vært over tapte poeng og brente målsjanser. Han gjemte seg ikke bort.

Huseklepp har vært en ypperlig ambassadør for Sportsklubben Brann, han er et godt forbilde for unge fotballspillere, han er populær, han er en profil og det nærmeste man har kommet en bergensk fotballstjerne på lang, lang tid. Og ja.. han elsker Brann.

Men det begynner å bli en stund siden han var på sitt beste rent fotballmessig. Han er ikke lenger uunnværlig på laget. Og nå er han på en måte tilbake der han var for vel ti år siden: En spiller den aktuelle treneren mener passer best som innbytterjoker. En sjefen mener kommer best til sin rett når han byttes inn mot slutten og kan herje med slitne motspillere. Og jeg skal ikke si meg uenig i den vurderingen. (Om en offensiv spiller skal vurderes så mye ut fra sine defensive kvaliteter – noe Lars Arne Nilsen visstnok gjør, er imidlertid en annen diskusjon)

Men samtidig er Huseklepp – akkurat som for ti års tid siden – en som selv tydeligvis ikke er tilfreds med å starte kampene på benken. Det kan man jo skjønne, men for min del (og det er mulig jeg er lat) ville jeg heller spilt tjue minutter, utgjort en forskjell og kanskje bli matchvinner eller delaktig i et seiersmål, enn å spille nitti minutter og være høyst ordinær. Slik Azar Karadas ser ut til å ha avfunnet seg med at det er som joker han er mest verdifull.

Jeg tenker at det å få muligheten til å være tungen på vektskålen mot slutten av kampene, burde kunne veie opp for skuffelsen over å ikke få starte. Det er jo ikke slik at innbyttere bare får spille fordi treneren er grei med dem. De er jo en del av planen og taktikken.

Men Huseklepp tenker muligens ikke slik. Han vil ha spilletid. Han vil starte kamper. Han mener antagelig han er god nok til å spille mer enn ti-tjue-tredve minutter. Men jeg ser ikke hvorfor han skulle være noe åpenbart førstevalg på dagens Brann-lag. (Imidlertid kan jeg skjønne at han ble frustrert da han ikke fikk starte i de siste kampene da alternativene var færre, og selv nykommer Gilli Rólantsson gikk rett inn på laget).

Mang en gang etter returen fra utenlandsoppholdet i Bari, Portsmouth og Birmingham, har vi trodd at NÅ… nå er Huse på gang. Men han har slitt med å prestere på et jevnt godt nivå over tid. Det har liksom blitt med noen glimt her og der av gode gamle Huseklepp slik vi kjente ham: Rykkene, dribleseriene, fintene når han utfordret og skar inn i feltet… Og noen mål innimellom. Men aldri helt som da han herjet som mest før han ble utenlandsproff. Ikke over tid. Om noen få dager (5. september) er han dessuten 32 år gammel. Tatt alt det andre med i betraktningen, er det da forståelig at han ikke tilbys mer enn ett års forlengelse. Huseklepp ville imidlertid ha en lenger avtale.

Men man kan ikke tilby ham lang kontrakt – eller plass i førsteelleveren for den saks skyld, bare fordi han er godt likt, bergenser og har holdt et godt nivå for noen år siden. Og selv om han helt sikkert er en fin fyr for garderoben og miljøet i spillergruppen, så er det sportslige vurderinger som må veie klart tyngst.

Noen ymter frampå om at dette er en slags utfrysing av Huseklepp. At Lars Arne Nilsen ikke vil bruke ham av en eller annen vrangvilje. De insinuasjonene finner jeg urimelige all den tid Nilsen faktisk har funnet nytte i ham i 20 av 22 seriekamper denne sesongen. Han er ikke akkurat plassert på tribunen eller varmer forgjeves opp i hele andre omgang. Han har fått flere spilleminutter enn f.eks. Steffen Lie Skålevik.

Og det faktum at Brann har tilbudt ham en forlengelse (selv om den bare er på ett år), tyder jo på at man ser for seg å få videre bruk for ham. I hvert fall en stund. Videre kan man jo lure på hvorfor Huseklepp vil ha minst to års kontrakt med Brann, hvis han faktisk har blitt så dårlig behandlet av Nilsen og Brann som noen mener. Det er jo heller ikke slik at en ettårskontrakt er en sluttkontrakt. Hadde han overbevist i 2017, ville han nok fått den forlenget. Det er mulig han er redd sin egen attraktivitet på overgangsmarkedet vil være dårligere om ett år, og at han derfor føler han har hastverk med å få en lengre kontrakt et eller annet sted. Men i så fall har han jo selv innsett at han er på retur.

Huseklepps karriere:

Huse kom fra Fyllingen og debuterte for Brann på Aspmyra mot Bodø/Glimt 14. august 2005. Da kom han inn som innbytter for Martin Knudsen etter en times spill. I start- og hjemmedebuten 29. august mot Fredrikstad scoret han etter utrolige 19 sekunder. Jeg husker godt hvordan vi på Store Stå vantro rablet gal av den sensasjonelt raske hjemmedebut-scoringen. Det var nesten uvirkelig.

Det hadde jo vært klassisk at han i øyeblikket med ballen foran mål kom til å se for seg overskriftene og heltestatusen – og dermed miste hodet og blåse ballen høyt over da han fikk muligheten alene med keeper. Men med ro som en erfaren stjerne satte Stadion-debutanten ballen iskaldt inn som den mest selvfølgelige sak i verden. Heltestatusen var dermed sikret fra første Stadion-øyeblikk.

Da var han ca 21 år gammel. Nå – elleve år senere – er han sånn omtrent 24… I hvert fall har hans gutteaktige vesen gjort at han av mange nærmest har vært regnet som et ungt og lovende talent inntil nylig.

Som nevnt; også i Branns beste periode for vel ti år siden, slet han med å spille seg til startplass på laget. Den gang som nå var han ikke fornøyd med å være innbytter. Spilletid var alt. Derfor inngikk han en muntlig avtale med gullrival Stabæk om å gå til dem sommeren 2007. Men en solid lønn kom på bordet, og han ble overtalt til å fortsette i Brann.

I 2011 gikk han til AS Bari hvor han fikk fjorten seriekamper og to mål. I den rotete nedrykksklubben fra Sør-Italia ble han bare et halvt år, før han gikk til Portsmouth på nivå to, hvor han fikk 27 kamper og seks mål. Men også i Sør-England var det problemer med klubbøkonomien, og han ble leid ut til Birmingham hvor han fikk elleve kamper og to mål. På landslaget fikk Huse 36 kamper og syv mål.

Så kom Huseklepp tilbake igjen til Brann sommeren 2012. Og i comebacket mot Stabæk på Nadderud scoret han et nydelig mål. Forventningene skjøt i været, men dessverre ble de aldri helt innfridd.

Hans beste kamp i Brann-trøyen var nok hjemmekampen mot Deportivo La Coruna der han herjet. Det fineste målet var kanskje det han scoret mot Stabæk i Telenor Arena i 2009
, da han lobbet fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren og heeeelt oppe i motsatt kryss.

Totalt har han 242 seriekamper og 54 seriemål for Brann. Får han spilletid i alle de åtte siste rundene, når han altså akkurat et kvart tusen seriekamper for Brann. I tillegg har han spilt 28 cupkamper (ni mål) og 23 europacup-kamper (ett mål) for oss.

Mange av målene hans har vært virkelig vakre. Likevel vil også en bom huskes godt fra Huseklepps Brann-karriere. En bom som virker spesielt uforståelig med tanke på den roen han hadde vist etter 19 sekunder av sin debut fra start drøye to år tidligere. Bommen jeg snakker om, var da han på overtid i det som kunne blitt den avgjørende kampen om seriegullet i Ålesund i 2007, skjøt i stolpen fra fem meter og åpent mål
. Heldigvis ble ikke konsekvensen større enn at gullfeiringen bare ble utsatt to dager.

Nå ser det ut til å bare være drøye to måneder igjen av Huseklepps Brann-karriere. Og selv om han ikke er det han var, vil det ikke bli noen god følelse å eventuelt se ham i drakten til en rival. Å se en så stor (og bergensk) Brann-profil spille mot Brann, vil ikke være gøy. Det vil føles helt feil, så det håper jeg vi ikke får oppleve.

Det er ikke helt slutt ennå, men jeg bruker likevel anledningen til å takke Erik Huseklepp for mange gode minner. Lykke til videre – men vær grei å ikke gå til noen rivaler!

Her er noen videoer med Huseklepp-høydepunkter:

Youtube-video 1
Youtube-video 2
Youtube-video 3

Huseklepp i seriekamper for Brann:

År Seriek. Seriemål Min. Startet
2005 __9 _1 __628 __8
2006 _11 _0 __518 __6
2007 _22 _1 __671 __4
2008 _18 _2 _1143 _13
2009 _30 15 _2585 _29
2010 _30 10 _2671 _30
2012 _12 _4 __984 _11
2013 _30 _7 _2537 _30
2014 _30 _2 _1991 _22
2015 _30 _8 _2311 _27
2016 _20 _3 __811 __8
Totalt 242 53 16850 188

Enda et surt bortetap

Det startet bra da Barmen headet Haugens corner inn
Og etterpå kom Skålevik med fjerde goalen sin
Vi ledet og vi jublet, for vi ledet to mot null
Men etterpå så ble det mest elendighet og tull

For Haugesund fikk straffemål, og så kom neste flause:
Ja 2-2 – det var bare rot, og siste spark før pause
I andre ble vi presset til vi måtte melde pass
For ni minutt før slutt så gikk poenghåpet i dass

Nei dette her var flaut og trist – og kanskje og fortjent
Og fem fikk karantene – dette endte ikke pent
Og flere har jo skade – kan vi stille elleve mann?
Må Vibeke og Soltvedt inn og vise hva de kan?

-

Vi er inne i en kjip periode. Ting går ikke helt vår vei lenger. Mot VIF ledet vi, men fikk blant annet overtidsmål imot både i første og andre omgang – og tapte på bittert vis. Mot RBK var det litt blandede følelser for uavgjort: Jeg var for såvidt fornøyd med ett poeng, både fordi det var den suverene serielederen vi spilte mot – og fordi vi ut fra spillet fort kunne tapt. Likevel var jeg samtidig litt skuffet over at det bare ble ett poeng, siden vi tross alt ledet tre firedeler av kampen – og RBK ikke skapte flere store sjanser enn at vi kunne holdt nullen og halt seieren i land.

Og så kom denne da… Tap etter å ha ledet med to mål – og tre baklengs til tross for at heller ikke FKH kom til så veldig mange store sjanser. Men FKH hadde trøkket i store deler av kampen. I en del av andre omgang hang vi i tauene, som det av en eller annen grunn heter.

Det er bekymringsverdig hvordan målene har begynt å renne inn på bortebane i det siste. Både mot VIF og mot FKH gikk det dårlig bakover. Og tidligere så defensivt gode Brann, har nå plutselig sluppet inn seks mål på to utenbys kamper. Det er også grunn til uro at vi har tatt totalt ett poeng på tre kamper som vi alle har ledet, og der vi i alle har mistet poeng de siste 22 minuttene.

Vi manglet riktignok både Deyver Vega, Daniel Braaten, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson og Piotr Leciejewski. Men selv det tatt i betraktning, var ikke dette bra. For vi stilte ikke akkurat med noe uerfarent juniorlag heller. Er flyten i ferd med å smuldre vekk nå? Er virkeligheten og den harde realiteten om dagens Brann-lag i ferd med å innhente oss etter at mye gikk vår vei i vår?

Mindre bekymret blir man ikke av det faktum at hele fem mann må stå over med karantene mot Viking. For kortene haglet mot oss i Haugesund hvor seks av de brukte spillerne stod i karantenefare – og fem av dem fikk gult kort… Jonas Grønner var den eneste av dem som stod i fare for å måtte stå over Viking, som klarte å unngå å havne i dommerens bok. Ellers fikk de gult kort alle som var i faresonen; Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen og Kristoffer Barmen – men ingen som ikke ville få karantene fikk kort… Noen av kortene kom etter unødvendige forseelser, andre etter unødvendige dommeravgjørelser. Med tanke på alle skadene vi har for øyeblikket, skal vi prise oss lykkelige over at det er to uker til neste seriekamp. Den landslagspausen kom beleilig!

Det begynte jo lovende da Kristoffer Barmen headet inn 1-0 i det 28. minutt, og drøyt halvannet minutt senere satte Steffen Lie Skålevik inn 2-0 bak det som for anledningen kunne se ut som fjortistvillingene Marcus & Martinus sin ukjente og forvokste trillingbror, Per Kristian Bråtveit. Da var det fantastisk å være en av de ca 1000 bergenserne på det smekkfulle bortefeltet, for stemningen der var meget bra. Trøkket vi lagde på bortetribunen i første omgang var noe av det beste vi har gjort siden gullsesongen.

Så raknet det. Først laget Sivert Heltne Nilsen et straffe som Haris Hajradinovic satte inn. På overtid før pause fikk vi vårt tredje overtidsmål imot på tre borteomganger da Alex Horwath fomlet og ikke klarte å holde ballen. Vi fikk først ryddet vekk, men noen Brann-spillere virket mer opptatt av å klage til dommeren enn å følge med da ballen kom inn igjen i feltet. Der var i hvert fall William Ekong og satte inn utligningen på omgangens siste spark – akkurat som 1-2-målet i Oslo. 2-0 var blitt rotet vekk.

I andre omgang gikk alt imot oss, og kanskje ble vi også snytt for straffe da Jakob Orlov gikk i bakken på sekstenmeterstreken ti minutter etter pause. Og Kristoffer Barmen hadde en stor mulighet alene med keeper, men han lobbet utenfor.

Men jeg hadde likevel en følelse av at det bare var et tidsspørsmål før 3-2 kom til de blåkledde, for FKH var i dytten og hadde det psykologiske overtaket etter opphentingen. Men akkurat da vi trodde det kanskje var en mulighet for at vi i det minste kunne redde det ene poenget, så skjøt Kristoffer Haraldseid et frispark fra langt hold. Og konstant tyggistyggende Alex Horwath, klarte å la det skuddet gå inn. Dermed kunne seriens mest plagsomt støyende og taletrengte speaker nok en gang gryle ut sin eufori i 130 desibel. Synd ikke alle speakere forstår at de ikke selv skal være kampens midtpunkt – og at man slett ikke trenger å skrike når man har mikrofon.

Kampen ebbet ut, og det endte dermed 3-2 til Haugesund. Umiddelbart etterpå følte jeg at vi hadde spilt elendig. Det var nok sikkert litt farget av skuffelsen, at vår beste periode var den første halvtimen (og altså en stund siden da) og at jeg fra vår posisjon lavt nede på motsatt side av der FKH angrep i andre omgang fikk inntrykk av at de var i nærheten av mål hver gang de var midtveis inne på Branns halvdel. Men etter å ha sett kampen om igjen på Sumo, var jeg litt mer positivt innstilt til innsatsen. For FKH skapte jo ikke så mange virkelig store sjanser, og faktisk hadde vi seks avslutninger fra innenfor sekstenmeteren – mot FKHs fire.

Men å tape etter å ha ledet 3-2, er uansett utilgivelig og svakt. Straffesparket var unødvendig å lage, 2-2 hadde neppe kommet med en bedre keeper og mindre fokus på å rope til dommeren da det andre innlegget kom, og 3-2 er et lykketreff Kristoffer Haraldseid neppe vil score på om han så forsøker tyve ganger til. Samtidig kunne en annen dommer kanskje blåst straffe på situasjonen med Jakob Orlov.

Publikum: Som vanlig stort for haugesunderne å få besøk av storebror Brann fra den store byen. Maakebergets par hundre hadde ingen sjans mot oss 1000 tilreisende bak det ene målet. Stemningen var meget bra hos oss i første omgang. Da var trøkket til tider fantastisk på bortetribunen som for øvrig er glimrende: Den har ståplasser, den er intim, og den har tak rett over – noe som hjelper til et bra lydnivå. Hadde det bare blitt en fest i andre omgang også…

NB! Dette var første gang siden 15. september 2013 at Brann tapte en seriekamp der vi ledet med to mål. Den gang tapte vi 4-3 for VIF, selv om vi ledet 3-1. Tomålsscorer for VIF den gang? Torgeir Børven som lørdag gjorde sin Brann-debut og hadde målgivende.

-

Slik tar vi sølv:

Da fikk vi ett poeng mindre enn budsjettert – og FKH dermed to poeng mer enn de skulle hatt. Så da må det gjøres noen justeringer i planen for sølv.

Lørdagens motstander passerte oss på tabellen, og vi vil ligge på fjerdeplass også når alle kampene i denne runden er ferdigspilt. For øvrig kan jeg si at uansett hvor mye vi har “overprestert” i forhold til forventningene før denne sesongen; FKH skal vi ikke ha foran oss i år igjen. (Vi har ikke endt foran dem siden 2012!) Klubber som synes det største i verden er å være bedre enn oss fra storbyen, skal selvsagt ikke få den gleden. Ingen skal kødde med oss og vår posisjon i våre nærområder!

For øvrig er det god grunn til å se opp for Molde som etter en elendig periode med ett poeng på seks kamper, plutselig har fire strake seire.

Budsjettet under er “levende” og tilpasses resultatene etter hvert som de kommer – men hele tiden slik at vi kommer ett poeng foran de andre.

(Oppdatert etter søndagens kamper)

nå: Brann 37p Gods 34p Odd 38p FKH 38 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
23 Vik h 3 VIF b 3 LSK b 1 MFK b 1
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 3 Gods h 1
Fra nå: 18p Fra nå: 20p Fra nå: 16p Fra nå: 16p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

nå: S08 36p MFK 37p
ru. mot po. mot po.
23 B/G h 3 FKH h 1
24 SIL b 3 Viking b 1
25 Viking h 3 RBK h 1
26 FKH b 0 TIL b 3
27 RBK h 3 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 18 Fra nå: 16
Totalt: 54p Totalt: 53p

-

Branns ubeseirede rekke i Rogaland før FKH-kampen:

Før lørdagens tap i Haugesund hadde ikke Brann tapt en obligatorisk kamp i Rogaland siden 3. november 2013 da vi tapte 1-3 for Sandnes Ulf. I mellomtiden ble det fem seire og tre uavgjorte – hvorav en av de uavgjorte ble til seier på straffer. Altså åtte strake serie- og cupkamper i Rogaland uten tap, før den fine statistikken ble ødelagt nå.

(Fortsetter under bildene)

^ Fantastisk stemning fra rundt 1000 Brann-supportere. Her fra rundt innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ …og så det tradisjonelle deppebildet fra kampslutt. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

03:20: Alexander Stølås skyter fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet, men rett på Alex Horwath.

05:50: Fredrik Haugen kommer seg til innlegg fra høyre, og Kristoffer Barmen header fra åtte meter. Per Kristian Bråtveit redder headingen som antagelig hadde gått utenfor uansett.

09:10: Horwath må bokse vekk en corner.

10:40: Haugen slår inn i feltet mot Jakob Orlov som legger igjen til Steffen Lie Skålevik, men det blåses for offside på Torgeir Børven. Noe som i så tilfelle var med to millimeters margin.

16:00: Horwath bokser vekk et innlegg, returen tar Kristoffer Haraldseid på volley fra en meter utenfor feltet. Skuddet går langt til side for mål.

18:50: Haugen med frispark fra 19,5 meter. Det går rett i muren.

27:13 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN: Haugen slår en corner fra høyre, og på syv meter vinner Barmen kampen om ballen mot Vegard Skjerve og stanger inn 1-0 til oss helt nede i høyre hjørne. Herlig!

28:35 Torbjørn Agdestein går i bakken inne i feltet i en duell med Vadim Demidov. Ingenting å blåse for, selv om hjemmefansen vil ha straffe.

28:59 – 0-2, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Horwath sparker langt ut til Torgeir Børven som slår inn fra venstre. Skålevik setter den på direkten i lengste hjørne fra fire meter. Utrolig! To mål på 106 sekunder!

Nå tok det av hos oss i Brann-svingen!

31:20: Børven fosser fremover og gir til Haugen som sender en stikker i bakrom mot Skålevik som akkurat ikke når ballen som triller inn til keeper.

34:20: FKH får straffe når Sivert Heltne Nilsen holder William Troost-Ekong inne i feltet på en corner. Det er nok greit å blåse straffe på, men i så tilfelle har vi selv blitt snytt for mange straffer de siste årene.

34:35; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for holdingen. Han må stå over neste kamp.

35:17 – 1-2, HARIS HAJRADINOVIC, STR: Hajradinovic setter straffen til høyre når Horwath går motsatt vei.

44:15; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen når han legger en FKH’er i bakken. Han må stå over neste kamp.

45:00 + 0:06 – 2-2, WILLIAM EKONG: Hajradinovic slår et frispark inn i feltet. Horwath ser ut til å redde, men mister ballen og slår den vekk liggende. Vi får først klarert, men mens noen Brann-spillere er opptatt av å klage over at vi ikke fikk frispark, slås ballen inn igjen i feltet. På syv meters hold klarer ikke Nouri eller Demidov å hindre Ekong i å omsette innlegget i mål. Horwath ville ha frispark, men det er lite som tyder på at han hadde noen god sak.

45:00 + 1:05: Pause.

- 2. omgang: -

45:55 Børven legger inn fra venstre, og på nærmeste er Orlov – og presset av en FKH’er får han til en avslutning fra siden av femmeteren. Keeper redder.

48:45; gult kort, FKH: Haris Hajradinovic for felling av Skålevik under en kontring.

52:45: Hajradinovic med frispark fra 26-27 meters skrått hold. Det går over både muren og målet.

54:50: Skålevik kommer alene med keeper, men avvinkes for offside. Etter å ha sjekket situasjonen på Sumo-opptakene i ettertid, kan jeg enkelt konkludere med at det var en feil avgjørelse. Skålevik var på ingen måte offside, men skjøt uansett på keeper.

55:05: Så er det Orlov som kommer alene etter å ha stjålet ballen fra Troost-Ekong. Han blir løpt opp av Nemanja Tubic og lagt i bakken akkurat på sekstenmeteren. Og i og med at streken tilhører feltet, skulle det blitt straffe hvis VIF-supporter og eks-klansstyremedlem Trond Ivar Døvle hadde blåst. Men dommeren mente det ikke var straffe. Etter å ha sett Sumo-opptakene i ettertid, var det tydelig at Tubic treffer ballen som presses inn i Orlovs fot, men sidekommentator Jesper Mathisen mente det kunne dømmes på det når han kommer inn med strak fot og stor kraft.

59:20; gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik for… for hva egentlig? For å ha vært såvidt borti ballen etter at det ble blåst? Han sparket den jo ikke vekk. Og Skålevik må selvsagt stå over neste kamp…

60:45: Haraldseid forsøker å skyte (eller var det innlegg?) fra siden av sekstenmeteren, men det blokkeres. FKH får ballen tilbake og Haraldseid kommer til innlegg igjen. Det klarerer Orlov over mål og til corner.

61:25: Horwath får fingrene på corneren og lager ny corner.

61:50: Corneren går mot bakerste hvor Tor Arne Andreassen ikke treffer skikkelig og header utenfor. Her var Horwath ute og syklet.

63:35: Nå henger vi i tauene, som det heter. Hajradinovic lurer av ute på vår høyreside og kommer til skudd fra tretten meters relativt spiss vinkel. Det blokkeres av Grønner som lager corner.

66:05: Eirik Mæland skyter fra tyve meter, men Demidov blokkerer.

Det var bare Haugesund for tiden.

68:40: Haugen med frispark fra 21 meter. Det går over.

69:55 Haugen med frispark fra ute på venstresiden. Noen (ikke lett å se hvem) header fra femten meter, men rett på keeper.

70:45: Stølås skyter fra nærmere 30 meter, og det går like utenfor. For øvrig skulle FKH vært avblåst for hands like i forkant.

75:30; -> bytte FKH: Liban Abdi inn for Eirik Mæland.

77:20: Barmen kommer alene igjennom med en sprettende ball, Bråtveit kommer ut og Barmen forsøker å vippe den over ham. Fra tretten meter går lobben til side for mål.

79:05; bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

80:39 – 3-2, KRISTOFFER HARALDSEID: Haraldseid skyter fra minst 25 meter og helt oppe i nærmeste kryss.

83:20; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik.

83:40: Haraldseid med frispark igjen, men denne gang fra lenger hold. Ballen går helt inn til Horwath.

86:05: Det legges tilbake fra Agdestein til Andreassen som skyter fra atten meter. Like utenfor.

87:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Fredrik Haugen

87:50: Et frispark slås langt inn i feltet hvor Karadas vinner på hodet syv meter fra mål, men headingen går til side.

89:55: Kristiansen skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Det går laaangt utenfor.

90:00 + 1:05: En haug med spillere går over ende inne i feltet på en corner. Dommer blåser ikke for noe.

90:00 + 1:50; gult kort, Brann: Vadim Demidov for å dytte en FKH-spiller over ende. Han må selvfølgelig stå over neste kamp.

90:00 + 2:05: Bråtveit bokser vekk et Huseklepp-frispark fra venstre.

90:00 + 3:00; gult kort, Brann: Ruben Kristiansen for å legge Abdi i bakken. Og han må… (trommevirvel)… stå over mot Viking.

90:00 + 3:45: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann har tre seriekamper på rad uten seier (0-1-2). Sist vi spilte tre seriekamper på rad uten seier, var i de tre siste i fjor og de to første i år. I eliteserien var sist gang i 24.-28. serierunde 2014 da vi altså fikk fem strake uten seier.
 • Brann har scoret i åtte seriekamper på rad. Sist vi scoret i åtte strake eliteseriekamper, var da vi klarte det i elleve på rad i 2014.
 • Brann har scoret i fire bortekamper på rad i serien. Sist vi scoret i fire strake bortekamper i eliteserien, var i 2014 da vi scoret i elleve på rad.
 • Brann har sluppet inn mål i åtte strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var 20. april da vi slo Viking 1-0. Sist vi slapp inn mål i åtte strake bortekamper i eliteserien, var i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i 2016. I en og samme sesong slapp vi inn i tolv bortekamper på rad i 2013.
 • 21 baklengs er det minste vi har hatt etter 22 runder siden vi hadde 20 baklengs i 1974.
 • 37 poeng er det meste vi har hatt etter 22 runder siden vi hadde 48 i 2007.

-

Brann mot FKH innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen _9 5-2-2 13-11 17p
Haugesund _9 4-2-3 19-17 14p
Totalt 18 9-4-5 32-28 31p
 • Brann hadde før lørdag to strake serieseire mot FKH. Sist vi ikke slo dem var da vi tapte 1-3 på Stadion 30. april 2014.
 • Brann har scoret i alle ni serie-bortekamper mot FKH i historien.
 • Brann har sluppet inn mål i de åtte siste serie-bortekampene mot dem. Eneste gangen vi har holdt nullen i Haugesund var 15. juni 1997 da vi vant 1-0.

-

KAMPFAKTA: (kilde:brann.no)

Haugesund – Brann 3-2 (1-2)

0-1: Kristoffer Barmen (28.)
0-2: Steffen Lie Skålevik (29.)
2-1: Haris Hajradinovic (str. 35.)
2-2: William Ekong (45.)
3-2: Kristoffer Haraldseid (81.)

22. serierunde Tippeligaen. Haugesund Stadion. 7130 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar. Gult kort: Haris Hajradinovic, Haugesund og Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Brann.

Haugesund (3-5-2): Per Kristian Worre Bråtveit – Vegard Skjerve, William Ekong, Nemanja Tubic – Kristoffer Haraldseid, Tor Arne Andreassen, Eirik Vespestad Mæland (Ali Liban Abdi fra 76.), Alexander Stølås, David Jonas Myrestam – Haris Hajradinovic, Torbjørn Agdestein.

Brann: Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 87.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Torgeir Børven, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 80.), Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 84.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-3 til FKH (BT)
Avslutninger: 11-10 til FKH (VG), 10-9 til FKH (NTB)
Avslutninger på mål: 5-4 til Brann (VG),, 5-4 til FKH (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-4 til Brann (mine egne tall) 3-1 til Brann i 1. omgang, 3-3 til Brann i 2. omgang.
Ballbesittelse: 50 % (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Totalt 1530 1563 1531 90 1659 681 90 1478 180
Kamp 17 19 19 1 19 9 1 20 2
Startet 17 18 19 1 19 7 1 16 2
Mål 2 3 0 0 1 0 0 4 0
Gule 3 3 2 0 5 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Totalt 816 618 209 244 1890 65 1800 1890
Kamp 20 10 9 17 21 5 20 21
Startet 8 7 2 0 21 0 20 21
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Totalt 1980 1292 0 65 649 727 733 0
Kamp 22 18 0 1 11 15 11 0
Startet 22 17 0 1 7 6 10 0
Mål 0 3 0 0 0 4 1 0
Gule 1 0 0 0 1 3 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

BrannBloggen

Følges av 335 medlemmer.

I BrannBloggen skriver Alexander Osdal for BA.no om SK Brann. Tidligere blogg-innlegg Mer om sonen

Origo BrannBloggen er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder