Med kurs mot sølv - mens Bergen fremdeles gir f...

Vi har kanskje vært litt for frekke
med dem som var “medgangs” og sånn
De kom jo på Stadda i toppen,
mens tv’en fristet i bånn
Om disse har følt seg litt mobbet
så har de jo knapt skjønt et kvekk:
I stedet for støtte i motgang,
har medgangen fått dem helt vekk

For alle som sa at de kommer
så absolutt gjerne tilbake
når Brann er og kjemper i toppen
og vinner i hvert fall to strake
Har alle forsvunnet fra Bergen?
Har alle blitt gamle og skrale?
Har alle blitt glemsk og demente
og til og med gått i pennalet?

Det er jo så mange som velger
å se hver en Brann-kamp på tv
Og høre på Drillo og Jesper
og slippe det “reise-seg”-strevet
De sitter i sofaen hjemme
og jekker seg kanskje en øl
Og dropper da likegodt Stadda
mens Brann er i kampen om sølv

Men vi som var møtt opp på kampen
fikk se den i 3D-format
Og stemningen var i surround-lyd
og banen var HD og flat
Og måler du banen på skrå,
så er den i fem tusen tommer
Til tv’en hjelper det lite
å rope “elendige dommer!”

-

“Fort Brann Stadion” er fortsatt like uinntagelig. Ni seire, tre uavgjorte og ingen tap. Kun to baklengsmål på tolv hjemmekamper… Det er faktisk nesten rekord i norsk toppserie! Men rekord kan det ikke bli. I 1970 hadde RBK bare en eneste baklengs på ni hjemmekamper. Det gir et snitt på 0,11 pr kamp. Og selv om Brann skulle holde nullen i alle de tre gjenværende, kan ikke vårt baklengssnitt bli bedre enn 0,13 pr hjemmekamp denne sesongen.

Men ny bestenotering for vår øverste serie siden 1970 kan det bli. Faktisk også om vi skulle slippe inn to mål til. For det beste baklengssnittet for noe hjemmelag etter det, er FFKs og LSKs 0,2727 i hhv 1972 og 1989. Begge disse slapp nemlig inn kun tre mål på elleve kamper. Slipper Brann inn to mål til i år, vil vi få 0,2667 i snitt og setter ny rekord for årene etter 1970.

Det som i hvert fall er sikkert, er at etter man begynte å spille minimum så mange hjemmekamper i løpet av en seriesesong (f.o.m. 1995), har ingen andre lag hatt færre enn fire baklengs etter tolv hjemmekamper. Det var det Molde som hadde i 2002. Brann har dermed nå satt ny “etter-tolv-hjemmekamper”-rekord med kun to baklengs.

- Fortjent seier

Vår tolvte hjemmekamp for året skulle altså forsterke mandagens 108-årsjubilants utgangspunkt i sølvstriden. Nok en gang 1-0 (for sjette gang på Stadion i år), nok en gang ingen baklengsmål (for tiende gang på Stadion i år), og vi har nå et to poengs forsprang på Odd som er nummer tre. Brann dominerte kampen, og kunne vunnet mer. Med litt mer helhjertede kontringer, kunne også differansen blitt større.

Scoringen var Davier Vegas andre for året, og kom på et skudd fra utenfor sekstenmeteren. Ballen snek seg inn i nærmeste hjørne.

Vi var uten tvil det beste laget denne milde sen-septemberkvelden. Tromsø var i lange perioder tafatte, men kunne likevel – med litt 2014-uflaks for vår del – plukket med seg ett poeng. For også polarguttene hadde sine sjanser; først ved Ruben Espejord etter en halvtime, i tillegg til to ved Thomas Lehne Olsen i andre omgang. Utenom dette var tromsøværingene helst farlige på dødball.

Brann kom til ti avslutninger inne i feltet, mot (Små)-Gutans tre. Vi fikk også noen øyeblikk med vakker fotball vi gjerne ser mer av: Bl.a. Deyver Vegas frekke tunnel som gjorde at han kom til avslutning fem minutter etter pause, men kanskje først og fremst det fine samspillet mellom Fredrik Haugen og Amin Nouri noen minutter senere. Hadde Jakob Orlov nådd innlegget og omsatt det i mål, hadde det blitt en scoringsklassiker.

Vi halte i land en fortjent 1-0-seier over TIL, og har fått et glimrende utgangspunkt i kampen om det som i så fall vil bli en meget overraskende sølvmedalje.

Dessverre fikk Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen gult kort, og må stå over den alltid like ekle bortekampen mot Sogndal.

Publikumsoppmøtet:

Jeg må dessverre ta temaet opp nok en gang: Det bergenske publikum er ikke til å begripe seg på. Joda, det var et ugunstig kamptidspunkt for barnefamilier og langveisfarende, og Brann har ikke alltid vært like underholdende å se på denne sesongen. Men uansett hvordan man snur og vender på det; 9331 tilskuere når vi ligger på en sensasjonell sølvplass etter mange magre år og 1.divisjonsspill så sent som i fjor, er ikke annet enn pinlig. Det er rett og slett elendig! (Og enda verre er det at det faktiske fremmøtet antagelig var enda et par tusen lavere).

Man kan skylde på mye; at folk har mistet piffen etter flere magre år, at det tar tid å bygge opp igjen interessen, at Brann har mistet “en hel generasjon” av oppvoksende bergensunger ved å være ute av toppsjiktet så lenge (og inntil relativt nylig hatt altfor dyre barnebilletter), at andre tilbud (ikke minst engelsk fotball) er bedre og mer engasjerende, at fotballen er for kjedelig, at prisene er for høye, at kampen gikk på gratis-tv, osv. Og mye av dette er nok sikkert rett. Men 9331 er likevel for altfor dårlig når vi ligger på sølvplass med så få runder igjen. “Kjedelig fotball” eller ei.

For hva har egentlig forandret seg siden i fjor da vi imponerte tilskuermessig ut fra situasjonen, og klarte sterke 10124 tilskuere i snitt i divisjonen under? Hvorfor kom det 9709 mot FFK og 8852 mot Bryne på mandagskamper i september i fjor – da vi spilte svake kamper i 1.divisjon, mens det kommer 9331 mot TIL i september i år – når vi ligger på sølvplass? Ja ok, kanskje det var litt mer “kompispriser” og rabatter for idrettslag i fjor – og mandag kl 1900 er kanskje hakket bedre enn søndag kl 2000, men likevel… Vi snakker om 1.divisjon kontra sølvplass her!

Og når det gjelder “kjedelig fotball”; folk lot seg jo heller ikke rive med etter 4-1 over VIF, 6-0 over AaFK og sterke 3-1 borte mot medaljerival Odd. For selv etter det kom kun 11886 en søndag kl 1800 – mot Godset som den gang var tabellnabo. Og at et par tusen potensielle tilskuere som ellers ville gått, holder seg hjemme pga kjedelig fotball, kan man skjønne hvis man ligger på midten. Ja kanskje også at f.eks. tusen dropper kamp pga manglende underholdning også i kampen om sølv. Et sånt segment av fans vil det jo alltid være. (Jeg har jo selv sagt at tilskuertallene vil bedres hvis vi underholder i tillegg til å vinne). Men at det er så mange som 4-5-6000 potensielle tilskuere som holder seg hjemme pga det når vi ligger på en overraskende sølvplass? Tviler på det. Gjør de det, så er det enkelt og greit altfor mange som er altfor kresne.

Hvor har det blitt av alle medgangssupporterne som ikke syntes bunnstrid var interessant nok, men mer enn gjerne dukket opp på Stadion hvis vi kjempet i toppen av Tippeligaen? Finnes det ingen i dette segmentet lenger? Er det slik at omtrent alle Brann-interesserte nå enten er i kategorien “går på kampene uavhengig av motstander, underholdningsverdi, tabellposisjon og divisjonstilhørighet”, eller er i “medgangssupporter-pluss/stor happening”-kategorien der man kun går på cupfinaler, på 16.mai, mot RBK eller hvis vi spiller kjempeunderholdende og kjemper om gull på høsten? Hvor er alle som var i mellomskiktet og lot seg lokke av medaljekamp og fin poengform?

Har medgangssupporterne blitt enda mer kresne etter 2007-gullet og nå bare gidder å gå på Stadion hvis det er gull det kjempes om – og da helst med festfotball hver gang? Er ikke åtte sesonger uten medaljer – hvorav ett år nedi OBOS-ligaen – nok til å gjøre folk litt mindre kresne på den spillemessige underholdningen eller kravet om at det absolutt skal kjempes om gull før man gidder å gå på Stadion? Har man ikke etter oppholdet i det ytterste mørket, tålmodighet til å vente på at vi skal bygge opp igjen et lag som kan både prestere sportslig og underholdende – og i mellomtiden la seg engasjere av at vi faktisk kjemper i toppen mot alle odds?

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe: For vi 9000 som betaler for billetten når vi ligger på en overraskende sølvplass, kan i hvert fall ikke kalles medgangssupportere. For vi 9000 var der også i fjor da vi var et lite overbevisende førstedivisjonslag.

Og snur man på det, høres det selvsagt mer positivt ut: Brann trekker jo like mye i 1.divisjon som i sølvstrid, dere! Hadde det også skjedd i motsatt rekkefølge, kunne det vært litt mer imponerende. Da kunne vi sagt at “ingen har sviktet Brann etter sølvet i forfjor – like mange stiller opp i 1.divisjon!”. Når det skjer i motsatt rekkefølge – altså en stagnasjon i publikumsoppmøtet til tross for stor sportslig fremgang, er det ikke like flott…

Stemningen på kampen var for øvrig variabel, men innimellom var det et bra trøkk fra oss på Store Stå. Verre var det med resten av Stadion. Det der “reis opp hvis du elsker Brann”-ropet, kan vi bare spare oss. De på langsidene reiser seg ikke uansett. Derimot var det vittig da tilskuertallet ble lest opp og ropet “hele Stadion! (klapp klapp klapp)” ble byttet ut med “halve” Stadion…

NB! Joda, tilskuertallene har vært enda verre i sølvstrid før: I 2000 kom det bare 7775 mot Haugesund i nest siste hjemmekamp, selv om vi bare var tre poeng bak sølv. Men; vi var ikke PÅ sølvplass – som vi altså er nå, og fasilitetene var betydelig dårligere den gang. Dessuten var partoutkortsalget lavere, slik at man var mer sårbar for vær og vind. Og det reelle oppmøtet mot TIL på søndag var antagelig ikke bedre enn i den nevnte kampen for seksten år siden. Medgangssupportene reddet seg imidlertid fint inn igjen med 17681 tilskuere i den siste kampen der sølvet ble avgjort den gang. Så kanskje vi får fulle tribuner i siste hjemmekamp mot S08 i år?

-

Slik tar Brann sølv:

Nok en gang gikk resultatene vår vei:

 • Odd spilte uavgjort mot Godset og har ett poeng på de to siste kampene.
 • Haugesund gikk på en rimelig flause mot Start som fikk sin første serieseier siden i fjor sommer. Araberne har nå to poeng totalt på de siste tre kampene.
 • MFK gikk ikke helt uventet på et tap mot RBK – og etter den gode formen med fire strake seire, står de nå med ett poeng på de siste tre kampene.

Så nå har vi et glimrende utgangspunkt i kampen om sølv. Vi har f.eks. tre hjemmekamper igjen, mens Odd bare har to. Odd har dessuten også RBK igjen på Lerkendal. Av våre to nærmeste medaljerivaler ser FKH ut til å ha det letteste programmet på papiret – de har i likhet med oss tre hjemmekamper igjen, men heldigvis er de da også fire poeng bak oss. FKH og Odd skal dessuten møtes innbyrdes i Skien. Dette kan gå veien!

nå: Brann 44p Odd 42p FKH 40 p
ru. mot po. mot po. mot po.
26 SIL b 0 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 SIL h 3 AaFK b 3
30 S08 h 3 TIL b 3 Gods h 3
Fra nå: 10p Fra nå: 11p Fra nå: 13p
Totalt: 54p Totalt: 53p Totalt: 53p
 • S08 kan max oppnå 54 poeng, og har femten mål dårligere målforskjell enn oss. Dermed tyder mye på at det holder med 54 poeng til Brann for å holde dem bak oss.
 • MFK kan max oppnå 53 poeng.
 • Med andre ord holder 54 poeng mest sannsynlig til minst 4.plass. Fjerdeplass vil gi Europaliga-kvalik hvis RBK vinner The Double.

(Fortsetter under bildene)

^ Pyro-tifo på den første skikkelige flomlyskampen på lenge. Fotos: Alexander Osdal

^ Meget glissent på tribunene. Foto: Alexander Osdal

^ …men vi få som kom, fikk i hvert fall noe å feire. Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

00:10: TIL går rett i angrep, men Piotr er ute og avverger.

01:30: Amin Nouri kommer til innlegg fra høyre og Kristoffer Barmen avslutter fra tretten meter. TIL klarerer rett til Gilli Rólantsson som blåser ballen over fra åtte meters skrått hold

08:15: Barmen kommer til innlegg fra venstre, men TIL får klarert.

09:00: Rólantsson kommer til innlegg fra venstre dødlinje og slår inn mot bakerste hvor Barmen header fra fem meter. Keeper redder.

12:00: Barmen spiller vegg med Jakob Orlov og får ballen tilbake. Han forsøker et slags tunnel-skudd fra femten meter, men det blir blokkert.

14:00: Brann med en kontring, men Deyver Vega somler og alt faller i fisk.

16:00: Brann med fint spill og Barmen legger ut til Rólantsson. Færøyingen slår en svak pasning som går ut over dødlinjen.

18:30; -> bytte TIL: Mikael Ingebrigtsen inn for Gjermund Åsen.

18:55: Nouri skyter fra nærmere 30 meters skrått hold. Flere meter over.

21:35: Rólantsson slår inn fra venstre mot nærmeste hvor Orlov header like utenfor fra syv meter.

23:30: Ruben Kristiansen får ballen i feltet og legger inn på tvers, men rett gjennom feltet.

26:57 – 1-0, DEYVER VEGA: Fredrik Haugen slår en corner fra venstre og TIL klarerer først. Vega mottar ballen like utenfor sekstenmeteren hvor han demper og skyter. Skuddet fra skrå vinkel går inn helt nede ved stolperoten. 1-0!

Angrepet tok seks sekunder fra corneren ble tatt.

29:15: Vega snapper ballen fra Jostein Gundersen like utenfor sekstenmeteren og har fri bane mot keeper og målet. Han går over ende etter tilsynelatende å ha blitt felt. – Ingenting, sier dommer. Der kunne han fort fått noe.

29:40: Magnar Ødegaard legger inn fra vår venstreside og Runar Espejord kommer til heading fra vel ti meter. Ballen spretter like utenfor.

31:45: Barmen går i veien for Rólantsson like utenfor sekstenmeteren, men sistnevnte får med seg ballen og gir ut til Vega som etter hvert får kriget seg til et innlegg fra dødlinjen, men Ødegaard får headet ut til corner.

32:35: Vega kommer til innlegg igjen fra høyre. Det går rett i en TIL-spiller, men daler ned hos Vadim Demidov som vender rundt og skyter på direkten fra ti-tolv meters skrå vinkel. Det går like utenfor lengste stolpe.

36:20: Haugen med corner fra høyre. Den går til Sivert Heltne Nilsen som header høyt over fra elleve meter.

44:50: TIL med en klarering som Jonas Grønner like godt tar på direkten. Han fyrer løs fra 25 meter, men det blir ikke for vanskelig for keeper.

45:00 + 1:00: Pause

- 2. omgang: -

47:30: Haugen med frispark fra høyre mot nærmeste stolpe hvor Gilli Rólantsson setter ballen like utenfor fra fire meter.

50:15: Vega med en frekk tunnel på Christian Landu Landu som gjør at han kommer til skuddmulighet fra 23 meter, men i stedet blir det en mellomting mellom skudd og pasning. Slikt blir gjerne litt pinlig, og ballen bare triller flere meter til side.

54:25: Nydelig samspill mellom Haugen og Nouri ute på høyrekanten, sistnevnte legger inn foran mål, men TIL får klarert to meter fra mål. Hadde det blitt mål, ville det blitt en klassiker!

55:30: Brann dominerte igjen nå.

56:30: Ulrik Yttergård Jensen slår langt frem mot Thomas Lehne Olsen, men Grønner rydder opp.

57:10; gult kort, Brann: Fredrik Haugen for ulovlig behandling av Yttergård Jensen.

57:55: Ødegaard slår et frispark langt og høyt inn i feltet mot bakerste hvor Simen Wangberg vinner duellen og header inn foran mål – og Lehne Olsen i sin tur header fra åtte meter. Piotr er helt nede ved stolpen og slår til corner.

63:00; -> bytte Brann: Torgeir Børven inn for Jakob Orlov som må ut med skade etter en duell.

64:20: Haugen med corner fra høyre, og seks meter fra mål header Barmen over.

65:50: TIL med en ny farlig dødball når vi får klarert et frispark fra vår venstreside.

67:30: TIL hadde nå tatt bittelitt over.

67:55: Det kastes inn i Brann-feltet, Barmen får ikke klarert skikkelig og Lehne Olsen forsøker å skyte fra sytten meter. Det blokkeres umiddelbart av Børven. Til slutt skyter Henrik Gjesdal fra 17 meter. Like utenfor.

68:30: Barmen gir på tvers til Haugen som får ballen på sekstenmeteren og skyter over fra elleve meter.

68:55; -> bytte TIL: Aron Sigurdarson inn for Magnus Andersen

71:45: Barmen skyter over fra 25 meter.

73:35: Lehne Olsen fosser fremover og kommer seg forbi Grønner. Plutselig er han alene med Piotr, men skuddet fra femten meter er svakt og går flere meter utenfor.

77:10; -> bytte TIL: Sofien Moussa inn for Mikael Ingebrigtsen.

77:30; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

80:40: TIL kontrer og det legges inn, men Grønner får headet vekk før vi får klarert.

81:05: Brann angriper; mye Huseklepp – litt Barmen, men til slutt får Landu Landu forstyrret Huseklepp nok til at ballen triller rolig inn til keeper Filip Loncaric.

82:30: Huseklepp kommer seg til innlegg fra venstre, men det når ikke frem til innbytter Børven. Rett i klypene på keeper.

82:40: Etter atter en svak igangsetting av keeper får etter hvert Rólantsson ballen på høyresiden i feltet. Men i stedet for å skyte fra ti meters skrått hold, gir han på tvers mot Barmen som kommer akkurat for sent på syv meter.

83:40; -> Bytte Brann: Azar Karadas inn for Fredrik Haugen.

84:25: Børven forsøker et skudd fra 30 meter, men det blokkeres.

87:45: Grønner slår høyt og langt inn mot Karadas som header fra femten meter. Rett til keeper.

88:10: Aron Sigurdarson slår inn i Brann-feltet, men det går helt inn til Piotr.

89:15: Børven får en mulighet til skudd utenfor feltet, men klarer aldri å bestemme seg og det hele renner ut i sanden.

90:00 + 2:05: Nouri slår et frispark inn i feltet til Karadas som mottar ballen tolv meter fra mål, men med ryggen til målet. Han drar seg ut mot cornerflagget for å få tiden til å gå.

90:00 + 3:10; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen etter en duell mot Ødegaard.

90:00 + 3:40: Vi får etter hvert klarert en dødballsituasjon for TIL.

90:00 + 3:45: Brann kontrer og Nouri gir på tvers til Huseklepp. Han går inn mot feltet og forsøker å utfordre Ødegaard, men sistnevnte får ryddet opp.

90:00 + 4:15: Kampen er over.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Tromsø 1-0 (1-0)
1-0: Deyver Vega (27.)
25. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 9331 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen, Brann.
Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov (k), Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Azar Karadas fra 84.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 77.), Jakob Orlov (Torgeir Børven fra 63.), Gilli Rólantsson.
Tromsø (3-5-2): Filip Loncaric – Magnar Ødegaard, Simen Wangberg (k), Jostein Gundersen – Gjermund Åsen (Mikael Ingebrigtsen fra 19., Sofiene Moussa fra 77.), Christian Landu Landu, Ulrik Yttergård Jenssen, Henrik Gjesdal, Thomas Lehne Olsen – Magnus Andersen (Aron Sigurdarson fra 69.), Runar Espejord.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-2 til Brann (VG)
Avslutninger: 14-5 til Brann (NTB og VG)
Avslutninger på mål: 2-2 (NTB), 4-1 til Brann (VG)
Ballbesittelse: 58 % til Brann (VG)
Angrep med avslutningsforsøk innenfor 16-meteren: 10-3 til Brann (mine egne tall) 6-1 til Brann i 1. omgang – 4-2 til Brann i 2. omgang.

-

Kuriosa:

 • Brann har tolv hjemmekamper på rad uten tap i år (9-3-0). Tar vi med den siste hjemmekampen i 2014, har vi tretten eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (10-3-0). Forrige hjemmetap i eliteserien kom mot S08 den 17. oktober 2014. Sist gang vi spilte tretten hjemmekamper på rad i eliteserien uten tap, var fra 2006 til 2008 da vi hadde 15-3-0 over 18 hjemmekamper.
 • Vi har bare scoret to mål mer enn i nedrykksåret 2014.
 • 44 poeng er det meste vi har hatt etter 25 runder siden vi hadde 54 poeng i 2007.
 • 22 baklengs er det desidert minste vi har hatt etter 25 runder siden vi begynte å spille minimum så mange kamper i 1995. Nest best er 31 baklengs i 2005 og 2006
 • 44 poeng er den nest dårligste «sølv-poengsummen» etter 25 runder etter man begynte med 16 lag i eliten i 2009. Dårligst er RBK som hadde 43 poeng i 2011. De øvrige sesongene har tabelltoeren etter 25 runder hatt fra 47 til 52 poeng.
 • To baklengs etter tolv hjemmekamper, er det laveste noe lag har hatt etter at man begynte å spille minimum så mange hjemmekamper i 1995. Nest best er MFK som i 2002 hadde fire baklengs etter tolv hjemmekamper.

-

Brann mot TIL innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 27 14-7-6 49-32 49p
Tromsø 27 6-7-14 19-45 25p
Totalt 54 20-14-20 68-77 74p
 • Brann hadde før søndag sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot TIL. Sist vi holdt nullen mot dem var 11. september 2010 da vi vant 3-0 på Alfheim.
 • På hjemmebane hadde Brann før søndag sluppet inn mål i de åtte siste seriekampene mot TIL. Sist vi holdt nullen mot dem hjemme var da vi spilte 0-0 i 2005. Sist Brann både vant og holdt nullen mot dem på Stadion, var i 2004 da vi vant 1-0. Nå klarte vi det igjen!

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Statistikken er rettet med tanke på at Nouri stod feil oppført med gult kort borte mot VIF, i stedet for Acosta.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Tro h 90 28 90 90 83
Totalt 1710 1726 1675 208 1839 861 90 1741 270
Kamp 19 21 21 3 21 11 1 23 3
Startet 19 20 21 2 21 9 1 19 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 4 0
Gule 4 5 3 0 5 2 0 5 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Tro h 14 7 90 90 90
Totalt 866 618 284 267 2070 65 1980 2070
Kamp 22 10 10 20 23 5 22 23
Startet 8 7 3 0 23 0 22 23
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Tro h 90 62 90 76 (1)
Totalt 2250 1518 0 316 756 727 15 828
Kamp 25 21 0 4 13 15 1 13
Startet 25 20 0 4 8 6 0 11
Mål 0 4 0 0 0 4 0 2
Gule 1 0 0 0 1 3 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen
TILs hjemmeside om kampen

Ikke ideell tribuneplan

I sommer fikk vi vite at Brann ønsker å være der vi er; på Nymark. Det var jeg fornøyd med.

Ja det har sine utfordringer og beliggenheten er ikke perfekt, og rent logistikkmessig hadde det kanskje vært bedre med en enda mer sentral beliggenghet. Men det hadde neppe blitt Branns eget stadion. Det hadde blitt et stadion der Brann var en av flere leietakere.

Et nytt stadion ville mest sannsynlig fått sponsornavn (som hadde blitt skiftet ut sånn omtrent hvert syvende år) og det er på ingen måte sikkert at det hadde blitt i Branns farger eller med annen Brann-identitet. Og det er lett å si at Brann skulle hatt hovedprioritet, men det er vanskeligere å gjennomføre i praksis når konserter og andre arrangementer gjerne bookes lenge før terminlister fastsettes. Vi så hva som skjedde med Stabæk i Telenor Arena. Innvendig var det lite å se til Stabæks farger, bærumsklubben måtte spille flere kamper på Ullevål da det var andre arrangementer, og etter noen år måtte de også flytte tilbake til sin gamle bane. Nå er Telenor Arena stort sett bare brukt til diverse ikke-fotballrelaterte events.

Uansett var jeg glad for at det i hvert fall ikke ble lagt opp til noen flytting av Branns hjemmebane til et eller annet usentralt sted som Kokstad eller Åsane, der det ville begrenset seg hvor mange retninger/veier trafikken (både biltrafikk og kollektivtrafikk) kunne spredd seg over etter kamp – og hvor deler av bergensområdet ville fått lang vei til kamp. I forhold til slike steder er Stadions beliggenhet meget sentral.

Men som sagt; også dagens Stadion har sine utfordringer. Ikke minst høy gjeld, høye vedlikeholdskostnader, en utdatert langside – og få muligheter for inntjening utenom kampdag. Derfor kom Brann nylig med foreløbige tanker og skisser for en ny og moderne tribune, og som skal finansieres av det som ut fra dagens reguleringer omtrent er det eneste man i dette området kan tjene penger på de 350 dagene det ikke er kamp; nemlig studentboliger.

Og det gir noen fordeler: Man får en mer moderne tribune med skikkelige fasiliteter, man får fjernet de forhatte stolpene, man får en mer intim Stadion ettersom man får flyttet tribunen nærmere banen og man får lukket inn hjørnene. Og alt dette visstnok på en måte som ikke medfører enda større gjeld.

Så langt alt vel.

Men det er likevel en del ting ved de foreløbige planene som gjør meg skeptisk: (Det er imidlertid viktig å understreke at det hele altså er på skisseplanet ennå).

For de foreløbige skissene viser at kapasiteten vil gå NED – med rundt 700 blir det sagt. (Dette er altså bare et foreløbig anslag). Ikke det at det er dramatisk, og som regel er det ikke behov for mer enn de 17000 det legges opp til. Men selv om kapasiteten er stor nok nå, bør den ikke gå ned. Og med de forelagte skisser, låser man dessuten alle muligheter for å kunne utvide med relativt enkle grep, om det på lang sikt skulle bli nødvendig med en utvidelse. For etter ferdigstillelse av den nye tribunen, ser Stadion-bygget ut til å være lukket hele veien rundt. Da må man i så tilfelle utvide i høyden. Det kan bli en lang og vanskelig prosess å få til, fordi man da må endre reguleringsplanene i et nabolag som ikke virker spesielt happy med noen planer som legges frem – og ikke minst vil det bli dyrt å bygge i høyden.

For det andre vil den nye tribunen (i antall seterader) antagelig bli relativt lav, for hvis ikke jeg tar feil ut fra skissene som ble lagt frem på medlemsmøtet tirsdag, vil den få færre seterader enn dagens langside. (Skissene er ikke nødvendigvis en fasit på hvordan det blir, men det sier seg selv at volumet av studentboligene vil gjøre det vanskelig å bygge mange seterader), Det er synd, for det er jo nettopp sentralt på langsiden de mest attraktive plassene er – og gjerne litt opp i høyden. Med andre ord: Man går da glipp av mange potensielt gode plasser. I stedet sprer man altså kapasiteten ut til hjørnene, som jo ikke er på langt nær like attraktive. Dessverre er det slik at flere seter vil føre mindre lønnsomhet i prosjektet, fordi det da blir plass til færre boliger. Kanskje det da ikke blir lønnsomt i det hele tatt.

For det tredje vil det altså (ut fra hva jeg så av de foreløbige skissene) fort kunne bli vel tre etasjers høydeforskjell mellom øverste seterad og taket. Dette byr på problemer: 1) Lyden forsvinner i større grad opp i luften og ut av Stadion. 2) Det øker sjansen for å bli våt på de (la oss si) ti nederste radene hvis det blåser litt. Og 3) det ser ganske jævlig ut med en “lavblokk” inne på Stadion.

Planene om å bygge studentboliger med vinduer inn mot banen, byr også på en del utfordringer. For ironisk nok; mens Branns naboer i en årrekke har følt Brann og Stadion påtrengende, blir det nå kanskje slik at det blir de nye naboene (studentene) som blir påtrengende for Brann.

Det må derfor legges klare “husregler” for hva som kan være tillatt for leietagerne. Høy musikk fra åpne vinduer under kamp, må det være totalforbud mot. Men jeg vil også regne med at det heller ikke vil være ønskelig med full fest og støy under trening – eller de stadionansattes arbeidsdag for den saks skyld. Og er det ønskelig med VIF-, Viking- og RBK-flagg i vinduene? Tross alt vil jo studentene komme fra hele landet, og fans av andre klubber vil jo ha stor moro av å “pynte” Stadions ene langside med rivalenes farger. En bagatell, vil noen si, men kom an; dette er vårt Stadion!

Et annet problem er jo hva Brann skal gjøre når treneren ønsker lukket trening. Når Brann ikke engang lar egne supportere få slippe inn ved slike anledninger, kan jeg ikke skjønne at man skal la tilfeldige leietakere (som altså gjerne er fans av andre lag) få innsyn til disse treningene. Og det vil jo da heller ikke være vanskelig for eventuelle “spioner” eller journalister å smiske/betale seg inn til noen studenter for å kikke på den lukkede treningen. Finnes det praktiske løsninger som kan hindre dem innsyn?

Kort sagt; å få naboer og “uvedkommende” så tett innpå seg på vårt eget Stadion, kan by på utfordringer. Man har dermed ikke lenger helt kontroll inne på sin egen arena. Men for all del; mye av dette går det sikkert an å finne praktiske løsninger på. Og vi skal bare prise oss lykkelige over at man i det minste ser ut til å droppe Åråsen-modellen med terrasser inn mot banen.

Noe som kunne vært en løsning på problemene med for høyt tak og litt for nærgående naboer, er å flytte taket ned til normal etasjehøyde over den øverste raden. Joda, man kan si leilighetene bak da vil bli mindre attraktive av at de ikke lenger får gratis “vip-plass” til Brann-kamper. Men på den annen side vil leilighetene da slippe å ha et tribunetak “over” seg. Eller sagt enkelt og greit: Å flytte taket til nedenfor/under boligene, vil få enormt mye å si for leietagernes lys-/solforhold og utsikt mot Fløyen og Ulriken. “Under” tribunetaket kan det jo bli meget sparsommelig med naturlige lysforhold. For stadiontaket vil jo for disse leilighetene fungere nærmest som en gigantisk skyggelue. Dessuten vil en senking av tribunetaket kanskje åpne for å lage noen meter med terrasse for beboerne på den delen av tribunetaket som er nærmest leilighetene.

På denne måten vil naboene ikke bli like påtrengende, man kan fremdeles holde Stadion-gresset “lukket” for uvedkommendes innsyn, og det lavere taket vil forhåpentlig også gi bedre akustikkforhold og mindre sjanse for å bli våt når det regner og blåser.

Ulempen med denne løsingen er imidlertid at det vil se veldig rart ut når taket på den ene langsiden ligger mye lavere enn taket på resten av Stadion. Men når alt kommer til alt, ser det jo like rart ut med en “lavblokk” inne på Stadion… En annen ulempe kan også være at det lave taket vil kunne gjøre at ikke alle tilskuere vil ha fri sikt til alle andre deler av tribuneanlegget – noe som kan virke negativt inn på stemningen og enhetsfølelsen. Så jeg skal ikke påstå at denne løsningen er ideell den heller. Men kanskje bedre?

Det som er synd, er at det kanskje ikke finnes noe reelt alternativ til “studentbolig-stadion”. Et flunkende nytt stadion et annet (og forhåpentlig minst like sentralt sted) ligger etter alle solemerker langt frem i tid – selv om man hadde bestemt seg for det i dag. Vi må forholde oss til realiteten, og det er at Brann i all overskuelig fremtid skal spille der vi spiller i dag.

Men skal Brann få gjort noe med gjelden, og samtidig få gjort noe med den utdaterte søndre langside uten å pådra seg mer uhåndterlig gjeld, så er dette (dessverre) kanskje den eneste løsningen. Jeg for min del skulle gjerne hatt en topp moderne langside med seterader helt opp til samme høyden som kortsidetribunene. Men med dagens reguleringsplaner – som ser ut til å være lite å gjøre noe med, og naboenes angst for alt som kan føre til ekstra trafikk i området, er dette kanskje den eneste realistiske løsningen for å få et nytt tribunebygg finansiert og realisert.

Man kan selvsagt si at vi da like gjerne kan beholde den gamle tribunen vi har. Men se hvor glissent det er der under kamp der! Fasilitetene er umoderne, og man har de sjenerende stolpene som skjemmer sikten. På en kamp med normalt oppmøte, selger Brann veldig få billetter bak søylene. Det store gapet som i dag er mellom banen og første seterad, ser dessuten nesten like dumt ut som noen etasjer med leiligheter – og siden dette “gapet” er helt nede ved banen, er det mye mer synlig også. (Ikke glem at tv filmer mot den tribunen). Og ikke minst; den gamle lappeteppe-tribunen fra hhv 30-tallet, 60-tallet og 90-tallet koster klubben penger i vedlikehold. Med ny tribune skal vi visstnok tjene penger.

Så ja; dessverre ser studenthybler ut til å være den eneste realistiske veien å gå, men jeg håper vi finner løsninger som ivaretar intimiteten og det visuelle, at vi ikke får følelsen av å spille kamp utenfor en lavblokk i Fyllingsdalen, og at ikke studentnaboene blir for påtrengende, osv.

Og heller ikke de foreløbige skissene av den utvendige biten, ga meg noen mindre Fyllingsdalen-/Loddefjord-følelse. Skal Stadion se ut som Lyshovden borettslag? I det minste må jo Stadion ha fasader i klubbens farger! (Det kan da ikke være noe problem for Studentskipnaden å godta, men kanskje for andre instanser som skal godkjenne det arkitektoniske?)

Det er altså en god del å ta tak i – ikke minst arkitektonisk – før jeg klarer å la meg begeistre over at vi endelig kan få en ny, moderne og intim søndre langside. Stadion er tross alt et “hellig” sted for oss Brann-supportere, og denne nye tribunen er noe vi gjerne må leve med i minst 30-40 år. Så her må vi gjøre de riktige grepene!

Brann.no om planene

Festbremsene

Glimt inviterte til hundreårsfest
med Halvdan, Per Sundnes, med lensmann og prest
Og Brann er jo ofte en festfiksers venn
Vi pleier jo ofte å bidra til den

Men ikke i år, skulle tiden snart vise
I vår var vi festbrems for John Arne Riise
i hjemkomsten hans oppi Ålesund by
Og LAN hadde tenkt å bli festbrems på ny

Det startet da Barmen sin heading ble mål
og stoppet de gule sitt bursdagsfest-gnål
Men DET varte bare i fem små minutter
Så var det balanse for feststemte gutter

Da tenkte jeg «søren, no skjer det igjen»;
vi leder – men taper – vi kjenner til DEN
Men Bismar sin scoring ga håpet tilbake
Vi jublet for scoring – det var kun en hake:

For linjemanns hode var ikke helt med
Han vinket for mål, før han angret på det
Det tok en god stund før han snudde på flisen
Det var vel reklame før tv-reprisen

Men Orlov fikk scoret og Barmen fikk øke
Og da ble det sutring i bursdagsbesøket
For Brann fikk besøket i sporet vi ville;
med gjemsel, papirduk og litt Bro Bro Brille

Ja Brann var de slemme som ødela festen
Vi tok litt av kaken og tok også resten
Vi tok også gaver – var bare til bry
Vi blir neppe ønsket på bursdag på ny

-

Glimt inviterte til 100-årsfest og Aspmyra var for en sjelden gangs skyld bortimot fullsatt. Og jeg har som tidligere nevnt en følelse av at Brann støtt og stadig gjør det de kan for å bidra til hjemmefansens festhumør ved slike festlige anledninger på bortebane.

Men i år har det vært litt annerledes. I hvert fall i serien. For det var også fest og et sjeldent folksomt Color Line Stadion da John Arne Riise kom hjem til sine egne i vår. Og den festen klarte vi å ødelegge. Og jaggu klarte vi å være festbremser i Bodø også. Så hvis dette er en ny trend, er det bare å håpe at vi får bortekamp på Åråsen rundt 2. april – og Lerkendal rundt 19. mai – neste år. Da feirer nemlig disse to klubbene hundre år. Ja, og for den saks skyld må vi gjerne også spille i VIFs første hjemmekamp på ny stadion. For nå er jeg full i overmot og i øyeblikkets naivitet er alle negative Brann-trender snudd for godt…

I Bodø hadde det vært markering av Glimts 100-årsjubileum hele helgen og før avspark forsøkte speaker å dra i gang publikum på allsang. F.eks. slageren “Brainn é dårlig. Brainn é dårlig. Brainn eeeeee DÅRLIG! Eleinndig!” Videre dro han i gang en småflau kopi av “Island-ropet” fra EM – og bølgen. Halvdan “Labbetuss” Sivertsen var der med sin “Bodø/Glimt førr evig”, et helikopter kom med matchballen – ja i det hele tatt en masse annet fjas. Koreografert stemning. Stemning “on demand”.

I første del av første omgang var Glimt mest på hugget og vi var heldige som ikke lå under tidlig. Men så fikk vi jaggu meg kampens første mål i det trettende minutt da Kristoffer Barmen på utsøkt vis headet inn en corner fra Fredrik Haugen. En sterk prestasjon – og faktisk også den tredje bortekampen på rad der han scorer!

Den gleden varte ikke lenge, og det gikk bare fem minutter før hjemmelaget fortjent utlignet ved Fatim Azemi etter at Amin Nouri muligens skulle hatt frispark like før. Da tenkte jeg at “ok, der var den moroen over – nå blir det vel bursdagsfest for alle pengene”. Men akkurat da jeg stod og tenkte på at vi hadde tapt til tross for ledelse (og faktisk også 1-0 ved Barmen) både mot VIF, FKH (og nå kanskje også Glimt?), så scoret Bismar Acosta. “Jaddaaaa! haha! 2-1!!!” Kanskje vi skulle vinne i kveld likevel?

Men da vi hadde jublet lenge og vel og ventet på at Glimt skulle ta avspark, kom plutselig dommerteamet på andre tanker. Linjedommer stod igjen nede ved sekstenmeteren, så noe plaget ham tydeligvis. Hadde han mistet lommeboken? Hadde han sett Pikachu?

Både dommeren og linjedommeren hadde dømt mål, men sistnevnte hadde tydeligvis ombestemt seg. Kanskje han var treig i oppfattelsen. Kanskje han trengte en samtale om “hva har jeg egentlig vært vitne til nå?”. En slags debriefing, slik man gjerne trenger når man har sett noe sjokkerende – som f.eks. gjester som ødelegger en bursdagsfest med barn til stede.

Forklaringen skal være at han var usikker på om offsideplasserte Acosta hadde mottatt ballen fra en Brann-spiller eller ikke, og trengte å debattere dette med kampens leder. Det er for såvidt greit nok, men mistanken om at han faktisk så situasjonen om igjen på storskjerm – og dømte ut fra det, vil selvsagt være der og følge ham som en mare resten av livet. Han vil ALDRI bli frikjent! MWOAHAHAHA! (Ond latter).

Så lenge NFF ikke har tillatt videodømming, så kan man ikke ha videodømming av og til – når det passer dommeren. Vi kan ikke ha snikvideodømming! Men vi får la dommernes forklaring passere, og situasjonen fikk jo heller ikke avgjørende betydning. Og det ble jo også riktig beslutning til slutt, for Acosta var jo i soleklar offside og ballen kom fra en medspiller.

Etter den annulleringen tenkte jeg – selvsagt – at “ok, dette er vel heller ikke dagen det skal gå vår vei”. Ja, for som Brann-supporter tenker man jo gjerne slikt. Vi har tross alt en historie å ta hensyn til. Men jaggu skulle vi likevel ta ledelsen et par minutter ut i andre omgang. Tenke seg til… For der sleivet Thomas Jakobsen med et tilbakespill, keeperen glemte at han hadde hender, og Jakob Orlov med sin gode nese luktet at her hadde han en mulighet til å lage furore. Og det gjorde han. Den ellers så beskjedne svensken stakk hodet sitt frem. Og dermed var vi i ledelsen. Skjønt, vi var vel ikke heeelt sikre på det før avsparket var tatt. I hvert fall tok vi vel 70 Brann-supportere et nytt scoringsjubelbrøl da avsparket var tatt og det var for sent for dommeren å annullere.

Og pinadø… bare åtte minutter senere var Kristoffer Barmen på farten igjen. Et nydelig angrep og en like nydelig avslutning fra rett innenfor sekstenmeteren og oppe i venstre kryss! Og TO mål av Barmen!!! Det var nesten ikke til å tro.

Etter dette hadde Brann full kontroll på begivenhetene. Ja vi kan i hvert fall si det i ettertid, men under kampen følte jeg meg selvsagt ikke helt sikker før vi var inne i overtiden. Selv om Glimt skapte veldig lite etter pause.

Uansett kan vi si at dette var en taktisk meget godt gjennomført bortekamp av Lars Arne Nilsens gutter og en deilig 3-1-seier i Nordland. Faktisk var det fem år siden sist vi vant en seriekamp et sted lenger nord enn Kristiansund, og seks år siden sist vi vant i Nord-Norge.

Imponerende at vi ikke lot oss stoppe hverken av dårlig resultatmessig form, feststemt hjemmepublikum, utligning imot, eller en sur annullering da vi hadde feiret i nesten et minutt. Dagens beste Brann-spiller var Barmen med sine to pene mål. Også Fredrik Haugen må nevnes med sine to målgivende til Barmen.

Nå er vi på en nærmest sensasjonell sølvplass bare seks runder før slutt, men det er jo ikke til å stikke under en stol at nivået bak Rosenborg er veldig ustabilt. Mulighetene for sølv er derfor meget gode. Vi har fire av seks gjenstående på Stadion, Odd har bare vunnet én av de siste fem og to av de siste ni, Haugesund har to uavgjorte på rad, Molde har to på rad uten seier – og den tidligere åpenbare medaljekandidat Godset har falt fullstendig igjennom med kun tre poeng på de siste åtte kampene.

Publikum:

Som nevnt var det lagt opp til bursdagsfest for fulle tribuner. Før kampstart var det i hvert fall ganske harry greier med speakeren som forsøkte å dra igang Glimt-fansen på diverse gamle supportersanger de med fordel kunne begravd på 90-tallet. Under kampen klarte Brann selv å drepe stemningen blant hjemmefansen.

Vi selv stilte 60-70 supportere. Vi sang ikke så veldig mye, for vi var veldig få fra det ordinære supportermiljøet.

Karantene for Acosta?

Det er litt forvirring rundt antallet gule kort Bismar Acosta har. Noen steder står han oppført med fire gule – andre steder står han oppført med fem. Spørsmålet er om det var han eller Amin Nouri som fikk gult kort i bortekampen mot VIF. PÅ NFFs egne sider står det at Acosta fikk det gule kortet, men i selve kamprapporten – som er signert begge lag og dommeren (og som du kan laste ned fra samme siden som jeg linket til), er det Nouri som står oppført med gult i den kampen. Men det er nå bekreftet fra Brann at det var Acosta – ikke Nouri – som fikk gult kort mot VIF, og at han dermed må stå over mot TIL.

Og som ikke det var nok, var det også usikkerhet rundt hvor mange gule kort han pådro seg mot Glimt. At han kanskje skulle vært utvist som følge av et gult kort nummer to i siste spilleminutt. Noen steder (antagelig pga TVs grafikk under kampen) stod han nemlig oppført med gult kort både i det 66. og det 90. minutt. Men i den offisielle kamprapporten står han kun oppført med kortet i det 90. minutt. Og nå ser det ut til at flere av nettstedene også har rettet til at han ikke fikk gult i det 66. minutt.

For øvrig haglet det med kort igjen – uten at kampen var spesielt stygg, og hele seks Brann-spillere havnet i dommerens bok. I tillegg til Acosta, må også Daniel Braaten stå over mot TIL.

Azar Karadas:

Forleden fikk vi vite at det også er slutt for Azar Karadas etter denne sesongen. Det skapte ikke like mye oppstuss som Erik Huseklepps avskjed. Jeg skulle gjerne hatt Karadas et år til som superreserve – for der har han jo til tider vært meget god i år, men samtidig ser jeg ikke det voldsomt kontroversielle i å ikke forlenge med en spiller på 35 som ikke har noe annet enn benkestarter å vise til i år. Det vil jo være en avveining om han virkelig er verd en plass i stallen (og på lønnsbudsjettet) når han kun får innhopp på slutten, og hvor mye man skal vektlegge denne jokerrollen.

Slik tar vi sølv:

Under følger det oppdaterte budsjettet for sølv. Budsjettet er “levende”, slik at det hele tiden tilpasses slik at vi tar akkurat nok poeng til å klare det. Brann er det eneste av disse lagene som har fire hjemmekamper igjen. Molde og FKH har tre, mens Odd bare har to. Dessuten har både Odd og MFK den suverene serielederen igjen, mens MFK har Brann igjen borte.

Mye gikk vår vei denne runden, og jeg snevrer sølvjakten inn til oss, Odd, FKH og MFK.

nå: Brann 41p Odd 41p FKH 40 p MFK 38p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
25 TIL h 3 Gods b 1 Start b 3 RBK h 1
26 SIL b 0 AaFK b 3 S08 h 3 TIL b 3
27 LSK h 3 FKH h 1 Odd b 1 SIL h 3
28 MFK h 1 RBK b 1 B/G h 3 Brann b 1
29 Start b 3 SIL h 3 AaFK b 1 Stab h 3
30 S08 h 3 TIL b 3 Gods h 1 LSK b 3
Fra nå: 13p Fra nå: 12p Fra nå: 12p Fra nå: 14
Totalt: 54p Totalt: 53p Totalt: 52p Totalt: 52p

Med 54 poeng må Viking og S08 vinne alle kampene som er igjen for å ta oss igjen. Godset kan da ikke ta oss.

(Fortsetter under bildene)

^ Glimt-fansen forsøker seg – på oppfordring fra speaker – på “Island-ropet”. Foto: Alexander Osdal

^ Glimt fikk ikke hjelp fra oven, men de fikk matchballen derfra. Foto: Alexander Osdal

^ I motsetning til mange andre, klarte de å ha klubbens egne farger på blussene. Foto: Alexander Osdal

^ … og etter kampen var alle i rødt blide. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

1. omgang: -

05:35: Bismar Acosta header vekk et innlegg fra Ole Jørgen Halvorsen. Glimt vinner ballen tilbake og Mathias Normann skyter fra bortimot tredve meters skrått hold. Det går like utenfor.

07:15: Vadim Demidov header vekk et innlegg fra vår høyreside. Daniel Edvardsen får ikke skikkelig treff og ballen triller inn fra sekstenmeteren og inn til Alex Horwath.

08:05: Enorm sjanse for Glimt. Alexander Jakobsen kommer forbi Ruben Kristiansen og legger flatt inn foran mål. Trond Olsen får ikke skikkelig treff fra tre meter og ballen går rett i Horwath. Så får vi klarert.

Ikke uventet hadde det vært mest Glimt i starten.

11:35: Martin Bjørnbak holder nesten på å lage selvmål etter et langt kast fra Gilli Rólantsson, men klarerer.

12:14 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN: Fredrik Haugen slår en corner fra høyre mot nærmeste. Barmen header fra skrått hold et par meter utenfor femmeteren. Ballen går i en bue inn i lengste hjørne.

14:50: Trond Olsen med frispark fra tyve meter. Rett i muren.

17:10 – FITIM AZEMI: Olsen stjeler ballen fra Amin Nouri på midtbanen ute ved sidelinjen. Nouri vil ha frispark, og tv-bildene viste at han ble skubbet av Olsen. Men dommeren ser ingenting galt, og Olsen slår et langt og presist fremspill som Kristiansen ikke klarer å hindre Azemi i å nå i bakrommet. Azemi feier inn utligningen fra ti meter.

20:50: Normann skyter fra tredve meter. Det går via en Brann-spiller og til corner.

21:25: Corner fra Halvorsen, Normann header fra seks meter, men Kristiansen står ved stolpen og avverger.

22:15; gult kort, Glimt: Daniel Edvardsen for en takling på Fredrik Haugen ute ved sidelinjen.

23:20: Brann får tilsynelatende 2-1 når Haugen slår et frispark inn i feltet, Orlov header opp i luften og fra seks meter setter Acosta nedfallsfrukten i mål. Dommer peker mål, linjedommer løper mot midten, og ballen legges klar for avspark. Så ser vi at linjedommeren blir stående vel ti meter fra dødlinjen. Dommeren går bort til ham, og femtito sekunder etter alle trodde det var 1-2, dømmer han offside og frispark til Glimt. Det står altså fortsatt 1-1.

26:30: Acosta får avverget til corner på et småfarlig Glimt-frispark fra vår høyreside.

29:50: Kristiansen kommer til innlegg fra venstre. Er nære på å treffe rødkledde inne i feltet, men Glimt får klarert.

30:40: Normann skyter over fra 23 meter.

34:10: Kristiansen får en mulighet fra tolv-tretten meters skrått hold, for han har ingen mellom seg og keeper. Men i stedet får å skyte, velger han å vippe inn i feltet mot bakerste, men treffer ingen i rødt.

36:40: Haugen skyter (eller legger inn) fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet. Det gikk utenfor lengste stolpe.

38:50; gult kort, Glimt: Mathias Normann for en takling.

39:40, gult kort, Brann: Fredrik Haugen for håndgemeng med Normann.

39:50: Haugen tar frisparket og Acosta når det nesten på bakerste.

42:10: Nouri med innlegg fra høyre, men det går utenfor motsatt side av målet.

43:05; -> bytte Glimt: Jens Petter Hauge inn for Alexander Jakobsen

45:00 + 1:10: Pause.

2. omgang: -

45:15: Orlov slenger frem en fot inne i feltet, men får frispark imot.

47:15 – 1-2, JAKOB ORLOV: Thomas Jakobsen sleiver når han skal klarere helt nede ved dødlinjen. Glimts keeper ser ut til å være redd for å få dømt tilbakespill hvis han tar ballen med hendene, Orlov ser muligheten og header over den armløse keeperen fra fire meters hold.

49:05: Kristoffer Barmen skyter fra sytten meter. Såvidt via keeper og over til corner.

49:50: Sivert Heltne Nilsen header på keeper fra elleve meter på en corner fra Haugen.

52:50: Barmen skyter fra nærmere tredve meters skrått hold. Keeper redder greit.

54:55 – 1-3, KRISTOFFER BARMEN: Et lengre Brann-angrep avsluttes med at Haugen og Rólantsson spiller vegg før Haugen legger igjen til Barmen. Sistnevnte får ballen like utenfor sekstenmeteren, lurer av Bjørnbak og skyter fra femten meter. Skuddet går helt oppe i venstre hjørne. Lekkert angrep, lekker avslutning!

Angrepet tok førti sekunder fra Horwath sparket ut, og hadde seksten trekk!

62:50: Det slås gjennom mot Halvorsen som er offside.

65:00; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for en holding.

66:00: Olsen med frispark fra atten meter. Horwath får slått det til corner.

70:55: Et Olsen-frispark slås inn mot bakerste stolpe hvor ingen Glimt-spillere rekker frem og Horwath såvidt får slått til corner.

71:50; -> bytte Brann: Deyver Vega inn for Gilli Rólantsson.

72:15: Vega blir slått nesten alene igjennom, men velger å gå inn bak de to Glimt-spillerne som følger ham. Så gir han til venstre til Haugen som skyter fra tretten meters skrått hold – svakt, rett på keeper. Her kunne han også gitt til Orlov som kom på løp i midten.

72:45: Jens Petter Hauge slår frem mot Halvorsen som løper i bakrommet og får ballen på brystet feilvendt like utenfor femmeteren, men klarer heldigvis ikke å få snudd seg og avsluttet. Demidov rydder opp.

73:05; gult kort, Brann: Daniel Braaten for ufin behandling av Daniel Edvardsen ute ved sidelinjen. Braaten må stå over neste kamp.

73:50; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Barmen.

76:30, -> bytte Glimt: Vadim Manzon inn for Fitim Azemi

77:50; gult kort, Glimt: Martin Bjørnbak for en røff takling på Braaten.

78:25: Demidov skyter fra midtlinjen og keeper må faktisk bokse ballen til corner.

83:35; -> bytte Glimt: Morten Konradsen inn for Patrick Berg.

84:30; gult kort, Brann: Deyver Vega for en felling av Olsen like utenfor feltet.

85:25; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

85:40: Halvorsen slår frisparket fra vår høyreside mot bakerste, men Horwath fanger det.

89:50; gult kort, Brann: Bismar Acosta for knuffing med Vadim Manzon.

89:50; gult kort, Glimt: Vadim Manzon for knuffing med Bismar Acosta.

90:00 + 1:05, gult kort, Brann: Azar Karadas for en tøff takling på Jens Petter Hauge.

90:00 + 1:50: Bjørnbak med frispark fra vel 22 meter. Det går rett i muren.

90:00 + 2:50: Normann slår frem mot Olsen som stuper frem og header utenfor fra ti meter.

90:00 + 3:25: Kampen er slutt.

-

Kuriosa:

 • Sist Brann gikk målløse av banen i to strake eliteseriekamper var i 25. og 26. runde 2013 da vi spilte 0-0 borte mot AaFK og tapte 0-1 hjemme for FKH. Det skjedde ikke denne gangen heller.
 • Brann har scoret i fem strake bortekamper. Sist vi ikke scoret borte var da vi tapte 0-1 for S08 3. juli. Sist vi scoret i fem strake bortekamper i eliten, var i 2014 da vi scoret i elleve på rad.
 • Brann har sluppet inn mål i ni strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Viking 1-0 den 20. april. Sist Brann slapp inn mål i ni strake bortekamper i eliten, var i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i 2016. I en og samme sesong slapp vi inn mål i de tolv første bortekampene i 2013.
 • 41 poeng er det meste vi har hatt etter 24 runder siden vi hadde 48 i 2007.
 • 22 baklengs er det minste vi har hatt etter at vi begynte å spille minst 24 kamper i 1995. I 2005 hadde vi 29 baklengs.
 • Dette var vår første seier i Nord-Norge siden 11. september 2010 da vi slo Tromsø 3-0. I mellomtiden hadde vi fem strake tap.
 • Brann slet dessuten nord for Kristiansund før søndagens kamp. Siden vi slo RBK 6-3 på Lerkendal 30. oktober 2011, hadde Brann i mellomtiden spilt totalt ti seriekamper mot lag fra lenger nord enn Kristiansund (fire mot RBK, tre mot TIL, en mot Glimt, en mot Levanger og en mot Ranheim) – og utbyttet på disse var ett poeng mot Ranheim… Målforskjell: 5-26… Endelig vant vi nord for Kristiansund igjen!

Brann mot Glimt innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 20 10-2-8 38-29 32p
Bodø 20 6-3-11 29-44 21p
Totalt 40 16-5-19 67-73 53p
 • Brann har scoret i de tolv siste seriekampene mot Glimt. Sist vi ikke scoret mot dem i serien var da vi tapte 0-3 på Aspmyra i 2003.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Bodø/Glimt – Brann 1-3 (1-1)

0-1: Kristoffer Barmen (13.)
1-1: Fatim Azemi (17.)
1-2: Jakob Orlov (48.)
1-3: Kristoffer Barmen (56.)

24. serierunde Tippeligaen. Aspmyra Stadion. 7564 tilskuere. Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Daniel Edvardsen, Mathias Normann, Martin Bjørnbak og Vadim Manzon, Bodø/Glimt. Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Deyver Vega, Bismar Acosta og Azar Karadas, Brann.

Bodø/Glimt (4-3-3): Simon Thomas – Daniel Edvardsen, Martin Bjørnbak, Sascha Jan Mockenhaupt, Thomas Jacobsen (k) – Alexander Amir Adel Jakobsen (Jens Petter Hauge fra 44.), Mathias Antonsen Normann, Patrick Berg (Morten Konradsen fra 84.) – Ole Jørgen Halvorsen, Fitim Azemi (Vadim Manzon fra 77.), Trond Olsen.

Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 74.) – Gilli Rólantsson (Deyver Vega fra 72), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 86.), Daniel Braaten .

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-4 til Glimt (BT), 4-4 (VG)
Avslutninger: 11-10 til Brann (VG), 8-7 til Glimt (NTB)
Avslutninger på mål: 7-4 til Glimt (VG), 7-5 til Brann (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 5-4 til Brann (mine egne tall). 3-1 til Glimt i 1.omg., 4-1 til Brann i 2.omg.
Ballbesittelse: 51 % til Glimt (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Statistikken er rettet med tanke på at Nouri stod feil oppført med gult kort borte mot VIF, i stedet for Acosta.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Glim b 90 73 (2) 90 90 90 90
Totalt 1710 1636 1675 180 1749 771 90 1658 270
Kamp 19 20 21 2 20 10 1 22 3
Startet 19 19 21 2 20 8 1 18 3
Mål 2 5 0 0 1 0 0 4 0
Gule 5 4 3 0 5 2 0 4 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Glim b 5 90 90
Totalt 852 618 284 260 1980 65 1890 1980
Kamp 21 10 10 19 22 5 21 22
Startet 8 7 3 0 22 0 21 22
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 2 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Glim b 90 85 (1) 71 17 19
Totalt 2160 1456 0 226 756 727 15 752
Kamp 24 20 0 3 13 15 1 12
Startet 24 19 0 3 8 6 0 10
Mål 0 4 0 0 0 4 0 1
Gule 0 0 0 0 1 3 0 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

LInker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen
Avisa Nordland om kampen

-

En blandet følelse

Vi va jo naturlig nok ganske så spente
på ka vi av svekkede Brann kunne vente
For fem mann va ilagt en kamps karantene
og Vega va ute med skade i benet

Som kjuagutt skulle eg heller sagt “beinet”
Man då hadde fem mann fått “kamps karanteine”
Og då hadde slett ingen skjønt og forstått
For nødrim é slett ikkje pent eller godt

Det startet jo bra – vi va OK i første
men sjansene va gjerne ikkje de største
Men likevel burde vi ledet te pause
Hvis Viking var “bra”, é vi skikkelig rause

I andre så mistet vi fort dominansen
Og Viking fikk også den farligste sjansen
Da skjøt de i stolpen og fikk et par til
Hvis Brann da var “bra”, é eg skikkelig snill

Men likevel kunne vi scoret en goal
da Bismar’en bommet fra tre meters hold.
Og målløst det ble det jo også i resten
Så her ble det ikkje den helt store festen

Det va ikkje folksomt på Stadda no heller
Det passer visst dårlig med kamp lørdagskvelder
For mange tok heller en tur ut på byen,
med Liverpool – Leicester og Lørdagsrevyen

Og mange ve hevde de ikkje kan klandres
Ska Brann trekke folk, må nok spillet forandres
Når Brann knapt nok skaper en skikkelig sjanse
vil mange bli heme og se “Skal vi danse?”

Om “sjanse” og “danse” er rim, kan man spørre
Men neste gang heme, må Brann-laget tørre
Mot Bodø te helgen é troppen komplett
Da trenger vi seier igjen, rett og slett

-

Sist Brann vant begge seriekampene mot Viking en sesong, var i år 2000 – året Halldor Stenevik ble født. Lørdag hadde sekstenåringen i mellomtiden rukket å utvikle seg fra krypestadiet til sin seriedebut for A-laget, og vi hadde igjen sjansen til å gjøre noe med den Viking-statistikken. Det gikk ikke denne gangen heller.

Med både Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen, Deyver Vega og Kristoffer Barmen uaktuelle til kampen, var det begrenset hva slags lag vi kunne starte med mot Viking. Nå skal det riktignok sies at erstatterne i startelleveren ikke er så verst og har rikelig med erfaring, men toppet stilte vi så definitivt ikke. Dessuten var det ikke akkurat et samspilt lag vi startet med. Og på benken kan vi driste oss til å si at det var noe mer uerfarent med både Viljar Birkeland, Halldor Stenevik, David Gjeraker og Ulrik Edvardsen representert. Ja nettopp ja…

Av “reservene” som startet, kan vi se at Jonas Grønner har blitt en solid midtstopper-erstatter som er til å stole på når et av førstevalgene er ute. Han kan nok etter hvert også gi dem reell konkurranse om startplass. Og færøyske Gilli Rolantsson har klart seg bra til nå. Han kan fort bli et førstevalg på backplass, og spesielt Ruben Kristiansen bør ikke føle seg for trygg. Kasper Skaanes var også bra mot Viking. Remi Johansen var mer anonym og starter nok neppe neste kamp. Daniel Braaten var tilbake igjen, men er ikke i form. Torgeir Børven mangler også litt på å nå formen.

Til tross for store endringer, startet det imidlertid bra. I begynnelsen av kampen dominerte Brann spillemessig, selv om det var begrenset hvor mange store sjanser vi fikk. Viking kom dessverre mer med etter hvert, men vi hadde likevel fortjent en ledelse til pause.

I andre omgang ble det straks verre. Da tok bortelaget mer over og hadde et par store sjanser. Bl.a. skjøt siddisene i stolpen og de hadde en annen stor mulighet fra åtte meters hold. Men vi hadde en solid sjanse vi også i den omgangen, da Bismar Acosta blåste ballen over fra tre meters skrått hold.

Alt i alt var nok uavgjort et noenlunde rettferdig resultat. 0-0 gir ikke noe vrengebilde av kampen. Med så mange mann ute som vi hadde, er det forsåvidt ikke noen skandale. Med det laget, var uavgjort greit nok. Viking er tross alt seriens nest beste bortelag.

Men det var litt blandete følelser. For likevel var vi vel noe skuffet (en del var veldig skuffet) over andre omgang – spesielt etter de lovende taktene i starten av kampen. Og til tross for at vi fort kunne tapt også, var det vel også litt skuffelse på tribunene over at vi ikke turde å gå for to poeng til. For som sagt så var det jo – manglene til tross – ikke akkurat et urutinert juniorlag vi stilte med heller. Eneste unntak i så måte var altså seksten år gamle Halldor Stenevik som fikk sitt første kvarter i obligatorisk kamp for Branns A-lag. Han skal bli spennende å følge. Vi får bare håpe at hans neste innhopp ikke skyldes at vi har seks mann ute.

Neste helg går turen til Bodø. Det hørtes ut som en overkommelig oppgave inntil jeg fant ut at Glimt feirer 100 år dagen etter, og det ventes å bli utsolgt på Aspmyra. Jeg har jo en følelse av at Brann pleier å bidra til hjemmelagets fest ved slike anledninger. Vi imponerte jo ikke akkurat foran feststemte hjemmefans da vi spilte bortekamper i 1.divisjon i fjor, vi pleier jo å dumme oss ut den ene dagen i året Fosshaugane fylles opp, vi sliter jo ofte i tidlige cuprunder, og så videre. Og er det ikke fest fordi Brann er motstander, så blir det fest fordi en eller annen gjøk kan sette ny scoringsrekord – og selvsagt gjør det mot Brann. Og nå er det altså 100-årsjubileum som skaper fest. Jaja, jeg får håpe det bare er en følelse. Og tross alt; vi klarte så sent som i vår å ødelegge AaFKs “homecoming party” for John Arne Riise, da sunnmøringene for en gangs skyld fylte opp sitt hjemmestadion. Så det finnes håp.

Uansett skal vi kunne stille et mer skarpskodd lag i de neste kampene, og da kan vi forhåpentligvis forvente mer enn vi fikk servert mot Viking.

-

Slik tar vi sølv:

Da tok vi to poeng mindre enn planlagt mot Viking, så her må det gjøres noen endringer i budsjettet.

Under følger budsjettet – oppdatert etter søndagskampene. Det er “levende”, slik at det hele tiden tilpasses slik at vi kommer ett poeng foran de andre. I tillegg til lagene under, er det selvsagt fremdeles mulighet for at andre kan blande seg inn. Det er jo f.eks. bare fem poeng ned til Viking, selv om jeg tviler på at siddisene har noen sjans til å ta sin første topp to-plassering siden 1991. (Den bemerkningen må jeg ha med hver gang vi har spilt mot dem).

nå: Brann 38p Gods 35p Odd 41p FKH 39 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 1 S08 h 1
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1 Gods h 1
Fra nå: 15p Fra nå: 17p Fra nå: 11p Fra nå: 13p
Totalt: 53p Totalt: 52p Totalt: 52p Totalt: 52p

-

nå: S08 36p MFK 38p
ru. mot po. mot po.
24 SIL b 3 Viking b 0
25 Viking h 3 RBK h 1
26 FKH b 1 TIL b 3
27 RBK h 3 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 16 Fra nå: 14
Totalt: 52p Totalt: 52p

-

Publikum:

11600 betalende er ikke imponerende i sølvstriden. Og enda mindre imponerende når det reelle oppmøtet antagelig var noen tusen lavere. Men med tanke på at vi bare klarte såvidt flere i toppoppgjør mot Godset da vi var i form, så var det ikke noen bombe at det ikke kom flere mot middels plasserte Viking når vi ikke er i form, vi stiller med et svekket lag, og kampen spilles lørdag. Den generelle interessen er imidlertid skuffende – selv om man kan bortforklare den lave interessen med at vi (med noen hederlige unntak) ikke har vært spesielt underholdende. Joda, det vil ta tid å bygge opp tilliten igjen, og kanskje har vi mistet mange i den oppvoksende generasjon på at vi ikke var spesielt gode i mange år – men samtidig burde jo sulten på suksess være der og trigge interessen når vi endelig henger med i toppen igjen. Folk er rare. Men det var vel kanskje viktigere for en del å se Livvarpol mot Læsstar på pub. For øvrig var stemningen slapp – også hos oss på Store Stå.

(Fortsetter under bildene)

^ Flagg, bluss og Nystemten. Fotos: Alexander Osdal

^ … men ingen Kokkalele etter kampen. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

1. omgang: -

04:15: Amin Mouri og Daniel Braaten samarbeider fint på høyrekanten, sistnevnte legger flatt inn foran mål, og på tre meter er Jakob Orlov veldig nære på å nå innlegget.

05:10: Vi kommer igjen til innlegg fra høyrekanten, denne gang ved Jakob Orlov som legger ut til Torgeir Børven. Hjemmedebutanten skyter over fra tretten meter.

07:25: Nouri kaster til Orlov som header bakover i feltet, men det går inn til keeper.

Brann hadde vært fullstendig dominerende i starten.

10:00: Viking kommer til innlegg, men rett i klypene til Piotr Leciejewski.

14:35: Remi Johansen fyrer løs fra 27-28 meter. Det går over.

16:05: Kasper Skaanes forsøker å slå et innlegg mot Braaten på vei mot bakerste. Keeper klarer akkurat å hindre ballen i nå frem. Uansett hadde Braaten Claes Kronberg på seg, så det er ikke sikkert det hadde blitt noen sjanse av det.

17:05: Viking får en sjanse og vil ha straffe. André Danielsen slår langt fremover mot Samuel Adegbenro som demper på brystet inne i feltet og får kriget ballen med seg i duell med Nouri. Piotr kommer ut og Adegbenro går over ende. Etter å ha sett kampen om igjen, kan jeg enkelt konkludere med at Vikings nummer syv faller helt av egen kraft. Når han da også skriker på straffe, skal han vel strengt tatt ha gult kort for filming.

19:45 Skaanes slår lavt inn fra venstre mot et stort område i feltet hvor det ikke er noen røde.

21:05: Skaanes igjen med innlegg fra venstrekanten. Denne gang er det mye bedre og legges høyt mot Børven på bakerste, men Kronberg header innlegget ut til corner.

21:45: Braaten header inn i feltet hvor Børven ikke klarer å få kontroll på ballen og den spretter inn til Iven Austbø.

23:15: Så får Viking sin første virkelige sjanse. Adegbenro lurer seg forbi Nouri, Fredrik Haugen og Acosta, og kommer til avslutning fra tolv meter. Heldigvis får Jonas Grønner blokkert til corner.

26:20: Julian Ryerson skyter over fra mer enn tyve meters skrått hold.

27:30: Ryerson legger lavt inn fra vår venstreside, men det går helt inn til Piotr.

Det hadde blitt litt mer Viking nå.

31:05: Viking får en stor sjanse når Acosta misser duellen med Mathias Bringaker som dermed kommer nærmest alene igjennom. Men han velger å skyte fra utenfor sekstenmeteren, og det skuddet går svakt utenfor.

31:55: Tor André Aasheim holder ballen akkurat inne ved dødlinjen og kommer til skudd fra siden helt ytterst i feltet. Piotr har ingen problemer med å redde.

33:35: Haugen med en fin pasning til Skaanes som kommer til innlegg fra venstre. Det innlegget går bak Orlov som går på ræv. For oss bak målet kunne det se ut til at han ble holdt i trøyen av Karol Mets.

37:40: Nouri slår høyt og nydelig motsatt mot Børven som fyrer til på direkten fra fjorten meters skrått hold. Det går like over.

38:50: Nouri slår inn fra høyre, men det går over hele feltet.

Brann hadde tatt mer over igjen nå.

43:50: Abdi Ibrahim vil ha straffe for en hands ingen andre har sett. Ei heller undertegnede etter å ha sett tv-opptakene i ettertid.

44:20: Børven avvinkes for offside før han setter ballen i mål.

45:00: Pause.

- 2. omgang: -

49:40: Kjempesjanse for Brann! Haugen slår et av sine gode frispark. Det går mot bakerste hvor Acosta først får hodet på ballen i duell med Danielsen. Ballen lander rett foran beina til costaricaneren som halvveis liggende skyter fra tre meters skrå vinkel, men det går over! Her skulle det stått 1-0!

50:55: Kronberg kommer til innlegg fra vår høyreside, men rett i klypene til Piotr.

54:30; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Daniel Braaten.

56:05: Adegbenro skyter fra 23 meter. Skuddet går forbi Piotr og i utsiden av stolpen.

57:30 Viking har tatt over og Adegbenro kommer til et farlig innlegg fra vår høyreside. Grønner får klarert.

58:35: Viking har corner og på tolv meter får en helt umarkert Aasheim ballen og skyter, men Huseklepp får klarert.

59:00: Danielsen skyter fra en meter utenfor siden av feltet, men Piotr redder.

Det hadde vært mye Viking i det siste.

62:00: Det dømmes hands på Ryerson som tar ballen i hendene før den har gått over sidelinjen til kast…

62:30; -> bytte Viking: Patrick Pedersen inn for Mathias Bringaker

63:20: Nouri slår inn mot Orlov som er på nærmeste. Han når ballen med hodet nesten ute ved femmeterhjørnet og header over Austbø som er på bærtur. Ballen går høyt over mål.

65:50: Joakim Jørgensen får ikke klarert skikkelig, Skaanes får ballen på tretten meters hold og skyter fem meter utenfor.

71:10: Austbø må bokse vekk et innlegg.

73:05: Danielsen slår en krosser til Ryerson som etter litt spiller igjennom Hassan Sale Usman som kommer på løp. Han avslutter (eller legger inn?) fra åtte meters spiss vinkel, men Piotr redder.

75:45; -> bytte Brann: Halldor Stenevik inn for Remi Johansen.

77:25: En stor Viking-mulighet når Grønner taper en hodeduell og Pedersen får ballen på åtte meter og Acosta ikke klarer å hindre ham i å dempe og avslutte. Heldigvis skyter han over.

78:45; -> bytte Viking: Michael Haukås inn for Tor André Aasheim

79:45; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

84:40: Pedersen kommer til skudd fra 23 meter, men Piotr redder.

87:15: Karadas kommer seg til et skudd fra nitten meter. Han er ikke like god med beina som med hodet, så skuddet går rett på Austbø som riktignok ikke klarer å holde skuddet på første forsøk.

90:00 + 1:45: Grønner klarerer til corner på et innlegg fra Usman.

90:00 + 2:55: Kampen er slutt.

-

Kuriosa:

 • Vi unngikk nok en gang å tape to seriekamper på rad. Sist Brann tapte to seriekamper på rad i eliteserien var i 25.-28. runde 2014 da vi tapte fire på rad. For øvrig tapte vi de to siste kampene i fjorårets førstedivisjon.
 • Nå har vi fire seriekamper på rad uten seier (0-2-2). Sist Brann spilte fire seriekamper på rad i eliteserien uten seier, var i 24.-28. runde 2014 da vi kun tok ett poeng på disse fem rundene. For øvrig fikk vi 0-3-2 totalt på de tre siste i fjor (i 1.div.) og de to første i år.
 • Brann har tolv eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (9-3-0), medregnet siste hjemmekamp i 2014. Vårt forrige hjemmetap i eliteserien kom 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for Sarpsborg. Sist vi spilte så lenge uten hjemmetap i serien, var fra 2006 til 2008 da vi hadde 15-3-0 over 18 hjemmekamper.
 • Brann hadde før lørdag scoret i åtte strake seriekamper. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg 3. juli.
 • Brann hadde før lørdag scoret i ni strake hjemmekamper. Sist vi ikke scoret hjemme var i første hjemmekamp i år da det ble 0-0 mot Odd.
 • Brann hadde før lørdag sluppet inn mål i tre strake seriekamper. Sist vi holdt nullen var da vi vant 1-0 mot Godset på Stadion 7. august.
 • Sist Brann slapp inn mål i to strake hjemmekamper i eliteserien var i 2014 da vi slapp inn mål i de seks siste. Vi klarte å unngå det denne gangen også.
 • Brann har nå 38 poeng. I 2011 hadde vi 39 poeng etter 23 runder, men da hadde vi spilt en hjemmekamp mer.
 • Vi har 21 baklengs, og det er det minste vi har hatt etter 23 runder etter at vi i 1995 begynte å spille minst 23 kamper en sesong.

-

Brann mot Viking innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen _54 24-14-16 90-72 _86p
Stavanger _54 9-11-34 55-109 _38p
Totalt 108 33-25-50 145-181 124p
 • Sist Brann vant begge seriekampene mot Viking en sesong, var i 2000 da vi vant 4-1 hjemme og 6-2 borte. Vi klarte det ikke i år heller.
 • Vi tok fire poeng mot Viking i år. Sist Brann tok fire poeng mot Viking en sesong, var i 2008 da vi vant 2-1 borte og spilte 1-1 hjemme.
 • Vi tok poeng i begge seriekampene mot Viking i år. Sist Brann tok poeng i begge seriekampene mot Viking en sesong, var i 2009 da vi spilte 1-1 i begge.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Viking 0-0 (0-0)

23. serierunde Tippeligen. Brann Stadion. 11. 674 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Gilli Rólantsson – Remi Johansen (Halldor Stenevik fra 76.), Fredrik Haugen, Kasper Skaanes – Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 55.), Jakob Orlov (k) (Azar Karadas fra 80.), Torgeir Børven.

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Julian Ryerson, Joackim Jørgensen, Karol Mets, Claes Kronberg – Abdisalam Ibrahim, Andre Danielsen (k), Usman Sale – Samuel Adegbenro, Mathias Bringaker (Patrick Pedersen fra 63.), Tor Andre Skimmeland Aasheim (Michael Haukås fra 79.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-4 til Brann (VG)
Avslutninger: 9-8 til Viking (NTB), 10-8 til Viking (VG)
Avslutninger på mål: 4-2 til Viking (NTB), 4-1 til Viking (VG)
Antall angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-5 til Brann (mine egne tall). 1. omgang: 3-2 til Brann. 2. omgang: 3-3.
Ballinnehav: 51 % til Viking (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Fete tall indikerer startet kamp.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Vik h 90 54 90 90 90
Totalt 1620 1563 1585 180 1659 771 90 1568 180
Kamp 18 19 20 2 19 10 1 21 2
Startet 18 18 20 2 19 8 1 17 2
Mål 2 3 0 0 1 0 0 4 0
Gule 3 3 2 0 5 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw

-

Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Vik h 36 75 11 90
Totalt 852 618 284 255 1890 65 1890 1890
Kamp 21 10 10 18 21 5 21 21
Startet 8 7 3 0 21 0 21 21
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Sten Vega
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Vik h 90 79 90 90 15
Totalt 2070 1371 0 155 739 727 15 733
Kamp 23 19 0 2 12 15 1 11
Startet 23 18 0 2 8 6 0 10
Mål 0 3 0 0 0 4 0 1
Gule 1 0 0 0 1 3 0 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Stene Vega

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
Brann.no om kampen

Så går det mot slutten for Huseklepp i Brann

Så kom altså nyheten om at Erik Huseklepps Brann-karriere er veldig nær en slutt. Det er selvsagt trist. Erik har alltid vært godt likt. Han er en hyggelig, sympatisk og imøtekommende person som alltid har tatt seg tid til en prat når jeg har truffet på ham på diverse flyplasser rundt omkring. Selv når vi har gått på de sureste tap, har han på eget initiativ kommet bort og småpratet litt om hvor skuffet han har vært over tapte poeng og brente målsjanser. Han gjemte seg ikke bort.

Huseklepp har vært en ypperlig ambassadør for Sportsklubben Brann, han er et godt forbilde for unge fotballspillere, han er populær, han er en profil og det nærmeste man har kommet en bergensk fotballstjerne på lang, lang tid. Og ja.. han elsker Brann.

Men det begynner å bli en stund siden han var på sitt beste rent fotballmessig. Han er ikke lenger uunnværlig på laget. Og nå er han på en måte tilbake der han var for vel ti år siden: En spiller den aktuelle treneren mener passer best som innbytterjoker. En sjefen mener kommer best til sin rett når han byttes inn mot slutten og kan herje med slitne motspillere. Og jeg skal ikke si meg uenig i den vurderingen. (Om en offensiv spiller skal vurderes så mye ut fra sine defensive kvaliteter – noe Lars Arne Nilsen visstnok gjør, er imidlertid en annen diskusjon)

Men samtidig er Huseklepp – akkurat som for ti års tid siden – en som selv tydeligvis ikke er tilfreds med å starte kampene på benken. Det kan man jo skjønne, men for min del (og det er mulig jeg er lat) ville jeg heller spilt tjue minutter, utgjort en forskjell og kanskje bli matchvinner eller delaktig i et seiersmål, enn å spille nitti minutter og være høyst ordinær. Slik Azar Karadas ser ut til å ha avfunnet seg med at det er som joker han er mest verdifull.

Jeg tenker at det å få muligheten til å være tungen på vektskålen mot slutten av kampene, burde kunne veie opp for skuffelsen over å ikke få starte. Det er jo ikke slik at innbyttere bare får spille fordi treneren er grei med dem. De er jo en del av planen og taktikken.

Men Huseklepp tenker muligens ikke slik. Han vil ha spilletid. Han vil starte kamper. Han mener antagelig han er god nok til å spille mer enn ti-tjue-tredve minutter. Men jeg ser ikke hvorfor han skulle være noe åpenbart førstevalg på dagens Brann-lag. (Imidlertid kan jeg skjønne at han ble frustrert da han ikke fikk starte i de siste kampene da alternativene var færre, og selv nykommer Gilli Rólantsson gikk rett inn på laget).

Mang en gang etter returen fra utenlandsoppholdet i Bari, Portsmouth og Birmingham, har vi trodd at NÅ… nå er Huse på gang. Men han har slitt med å prestere på et jevnt godt nivå over tid. Det har liksom blitt med noen glimt her og der av gode gamle Huseklepp slik vi kjente ham: Rykkene, dribleseriene, fintene når han utfordret og skar inn i feltet… Og noen mål innimellom. Men aldri helt som da han herjet som mest før han ble utenlandsproff. Ikke over tid. Om noen få dager (5. september) er han dessuten 32 år gammel. Tatt alt det andre med i betraktningen, er det da forståelig at han ikke tilbys mer enn ett års forlengelse. Huseklepp ville imidlertid ha en lenger avtale.

Men man kan ikke tilby ham lang kontrakt – eller plass i førsteelleveren for den saks skyld, bare fordi han er godt likt, bergenser og har holdt et godt nivå for noen år siden. Og selv om han helt sikkert er en fin fyr for garderoben og miljøet i spillergruppen, så er det sportslige vurderinger som må veie klart tyngst.

Noen ymter frampå om at dette er en slags utfrysing av Huseklepp. At Lars Arne Nilsen ikke vil bruke ham av en eller annen vrangvilje. De insinuasjonene finner jeg urimelige all den tid Nilsen faktisk har funnet nytte i ham i 20 av 22 seriekamper denne sesongen. Han er ikke akkurat plassert på tribunen eller varmer forgjeves opp i hele andre omgang. Han har fått flere spilleminutter enn f.eks. Steffen Lie Skålevik.

Og det faktum at Brann har tilbudt ham en forlengelse (selv om den bare er på ett år), tyder jo på at man ser for seg å få videre bruk for ham. I hvert fall en stund. Videre kan man jo lure på hvorfor Huseklepp vil ha minst to års kontrakt med Brann, hvis han faktisk har blitt så dårlig behandlet av Nilsen og Brann som noen mener. Det er jo heller ikke slik at en ettårskontrakt er en sluttkontrakt. Hadde han overbevist i 2017, ville han nok fått den forlenget. Det er mulig han er redd sin egen attraktivitet på overgangsmarkedet vil være dårligere om ett år, og at han derfor føler han har hastverk med å få en lengre kontrakt et eller annet sted. Men i så fall har han jo selv innsett at han er på retur.

Huseklepps karriere:

Huse kom fra Fyllingen og debuterte for Brann på Aspmyra mot Bodø/Glimt 14. august 2005. Da kom han inn som innbytter for Martin Knudsen etter en times spill. I start- og hjemmedebuten 29. august mot Fredrikstad scoret han etter utrolige 19 sekunder. Jeg husker godt hvordan vi på Store Stå vantro rablet gal av den sensasjonelt raske hjemmedebut-scoringen. Det var nesten uvirkelig.

Det hadde jo vært klassisk at han i øyeblikket med ballen foran mål kom til å se for seg overskriftene og heltestatusen – og dermed miste hodet og blåse ballen høyt over da han fikk muligheten alene med keeper. Men med ro som en erfaren stjerne satte Stadion-debutanten ballen iskaldt inn som den mest selvfølgelige sak i verden. Heltestatusen var dermed sikret fra første Stadion-øyeblikk.

Da var han ca 21 år gammel. Nå – elleve år senere – er han sånn omtrent 24… I hvert fall har hans gutteaktige vesen gjort at han av mange nærmest har vært regnet som et ungt og lovende talent inntil nylig.

Som nevnt; også i Branns beste periode for vel ti år siden, slet han med å spille seg til startplass på laget. Den gang som nå var han ikke fornøyd med å være innbytter. Spilletid var alt. Derfor inngikk han en muntlig avtale med gullrival Stabæk om å gå til dem sommeren 2007. Men en solid lønn kom på bordet, og han ble overtalt til å fortsette i Brann.

I 2011 gikk han til AS Bari hvor han fikk fjorten seriekamper og to mål. I den rotete nedrykksklubben fra Sør-Italia ble han bare et halvt år, før han gikk til Portsmouth på nivå to, hvor han fikk 27 kamper og seks mål. Men også i Sør-England var det problemer med klubbøkonomien, og han ble leid ut til Birmingham hvor han fikk elleve kamper og to mål. På landslaget fikk Huse 36 kamper og syv mål.

Så kom Huseklepp tilbake igjen til Brann sommeren 2012. Og i comebacket mot Stabæk på Nadderud scoret han et nydelig mål. Forventningene skjøt i været, men dessverre ble de aldri helt innfridd.

Hans beste kamp i Brann-trøyen var nok hjemmekampen mot Deportivo La Coruna der han herjet. Det fineste målet var kanskje det han scoret mot Stabæk i Telenor Arena i 2009
, da han lobbet fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren og heeeelt oppe i motsatt kryss.

Totalt har han 242 seriekamper og 54 seriemål for Brann. Får han spilletid i alle de åtte siste rundene, når han altså akkurat et kvart tusen seriekamper for Brann. I tillegg har han spilt 28 cupkamper (ni mål) og 23 europacup-kamper (ett mål) for oss.

Mange av målene hans har vært virkelig vakre. Likevel vil også en bom huskes godt fra Huseklepps Brann-karriere. En bom som virker spesielt uforståelig med tanke på den roen han hadde vist etter 19 sekunder av sin debut fra start drøye to år tidligere. Bommen jeg snakker om, var da han på overtid i det som kunne blitt den avgjørende kampen om seriegullet i Ålesund i 2007, skjøt i stolpen fra fem meter og åpent mål
. Heldigvis ble ikke konsekvensen større enn at gullfeiringen bare ble utsatt to dager.

Nå ser det ut til å bare være drøye to måneder igjen av Huseklepps Brann-karriere. Og selv om han ikke er det han var, vil det ikke bli noen god følelse å eventuelt se ham i drakten til en rival. Å se en så stor (og bergensk) Brann-profil spille mot Brann, vil ikke være gøy. Det vil føles helt feil, så det håper jeg vi ikke får oppleve.

Det er ikke helt slutt ennå, men jeg bruker likevel anledningen til å takke Erik Huseklepp for mange gode minner. Lykke til videre – men vær grei å ikke gå til noen rivaler!

Her er noen videoer med Huseklepp-høydepunkter:

Youtube-video 1
Youtube-video 2
Youtube-video 3

Huseklepp i seriekamper for Brann:

År Seriek. Seriemål Min. Startet
2005 __9 _1 __628 __8
2006 _11 _0 __518 __6
2007 _22 _1 __671 __4
2008 _18 _2 _1143 _13
2009 _30 15 _2585 _29
2010 _30 10 _2671 _30
2012 _12 _4 __984 _11
2013 _30 _7 _2537 _30
2014 _30 _2 _1991 _22
2015 _30 _8 _2311 _27
2016 _20 _3 __811 __8
Totalt 242 53 16850 188

Enda et surt bortetap

Det startet bra da Barmen headet Haugens corner inn
Og etterpå kom Skålevik med fjerde goalen sin
Vi ledet og vi jublet, for vi ledet to mot null
Men etterpå så ble det mest elendighet og tull

For Haugesund fikk straffemål, og så kom neste flause:
Ja 2-2 – det var bare rot, og siste spark før pause
I andre ble vi presset til vi måtte melde pass
For ni minutt før slutt så gikk poenghåpet i dass

Nei dette her var flaut og trist – og kanskje og fortjent
Og fem fikk karantene – dette endte ikke pent
Og flere har jo skade – kan vi stille elleve mann?
Må Vibeke og Soltvedt inn og vise hva de kan?

-

Vi er inne i en kjip periode. Ting går ikke helt vår vei lenger. Mot VIF ledet vi, men fikk blant annet overtidsmål imot både i første og andre omgang – og tapte på bittert vis. Mot RBK var det litt blandede følelser for uavgjort: Jeg var for såvidt fornøyd med ett poeng, både fordi det var den suverene serielederen vi spilte mot – og fordi vi ut fra spillet fort kunne tapt. Likevel var jeg samtidig litt skuffet over at det bare ble ett poeng, siden vi tross alt ledet tre firedeler av kampen – og RBK ikke skapte flere store sjanser enn at vi kunne holdt nullen og halt seieren i land.

Og så kom denne da… Tap etter å ha ledet med to mål – og tre baklengs til tross for at heller ikke FKH kom til så veldig mange store sjanser. Men FKH hadde trøkket i store deler av kampen. I en del av andre omgang hang vi i tauene, som det av en eller annen grunn heter.

Det er bekymringsverdig hvordan målene har begynt å renne inn på bortebane i det siste. Både mot VIF og mot FKH gikk det dårlig bakover. Og tidligere så defensivt gode Brann, har nå plutselig sluppet inn seks mål på to utenbys kamper. Det er også grunn til uro at vi har tatt totalt ett poeng på tre kamper som vi alle har ledet, og der vi i alle har mistet poeng de siste 22 minuttene.

Vi manglet riktignok både Deyver Vega, Daniel Braaten, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson og Piotr Leciejewski. Men selv det tatt i betraktning, var ikke dette bra. For vi stilte ikke akkurat med noe uerfarent juniorlag heller. Er flyten i ferd med å smuldre vekk nå? Er virkeligheten og den harde realiteten om dagens Brann-lag i ferd med å innhente oss etter at mye gikk vår vei i vår?

Mindre bekymret blir man ikke av det faktum at hele fem mann må stå over med karantene mot Viking. For kortene haglet mot oss i Haugesund hvor seks av de brukte spillerne stod i karantenefare – og fem av dem fikk gult kort… Jonas Grønner var den eneste av dem som stod i fare for å måtte stå over Viking, som klarte å unngå å havne i dommerens bok. Ellers fikk de gult kort alle som var i faresonen; Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen og Kristoffer Barmen – men ingen som ikke ville få karantene fikk kort… Noen av kortene kom etter unødvendige forseelser, andre etter unødvendige dommeravgjørelser. Med tanke på alle skadene vi har for øyeblikket, skal vi prise oss lykkelige over at det er to uker til neste seriekamp. Den landslagspausen kom beleilig!

Det begynte jo lovende da Kristoffer Barmen headet inn 1-0 i det 28. minutt, og drøyt halvannet minutt senere satte Steffen Lie Skålevik inn 2-0 bak det som for anledningen kunne se ut som fjortistvillingene Marcus & Martinus sin ukjente og forvokste trillingbror, Per Kristian Bråtveit. Da var det fantastisk å være en av de ca 1000 bergenserne på det smekkfulle bortefeltet, for stemningen der var meget bra. Trøkket vi lagde på bortetribunen i første omgang var noe av det beste vi har gjort siden gullsesongen.

Så raknet det. Først laget Sivert Heltne Nilsen et straffe som Haris Hajradinovic satte inn. På overtid før pause fikk vi vårt tredje overtidsmål imot på tre borteomganger da Alex Horwath fomlet og ikke klarte å holde ballen. Vi fikk først ryddet vekk, men noen Brann-spillere virket mer opptatt av å klage til dommeren enn å følge med da ballen kom inn igjen i feltet. Der var i hvert fall William Ekong og satte inn utligningen på omgangens siste spark – akkurat som 1-2-målet i Oslo. 2-0 var blitt rotet vekk.

I andre omgang gikk alt imot oss, og kanskje ble vi også snytt for straffe da Jakob Orlov gikk i bakken på sekstenmeterstreken ti minutter etter pause. Og Kristoffer Barmen hadde en stor mulighet alene med keeper, men han lobbet utenfor.

Men jeg hadde likevel en følelse av at det bare var et tidsspørsmål før 3-2 kom til de blåkledde, for FKH var i dytten og hadde det psykologiske overtaket etter opphentingen. Men akkurat da vi trodde det kanskje var en mulighet for at vi i det minste kunne redde det ene poenget, så skjøt Kristoffer Haraldseid et frispark fra langt hold. Og konstant tyggistyggende Alex Horwath, klarte å la det skuddet gå inn. Dermed kunne seriens mest plagsomt støyende og taletrengte speaker nok en gang gryle ut sin eufori i 130 desibel. Synd ikke alle speakere forstår at de ikke selv skal være kampens midtpunkt – og at man slett ikke trenger å skrike når man har mikrofon.

Kampen ebbet ut, og det endte dermed 3-2 til Haugesund. Umiddelbart etterpå følte jeg at vi hadde spilt elendig. Det var nok sikkert litt farget av skuffelsen, at vår beste periode var den første halvtimen (og altså en stund siden da) og at jeg fra vår posisjon lavt nede på motsatt side av der FKH angrep i andre omgang fikk inntrykk av at de var i nærheten av mål hver gang de var midtveis inne på Branns halvdel. Men etter å ha sett kampen om igjen på Sumo, var jeg litt mer positivt innstilt til innsatsen. For FKH skapte jo ikke så mange virkelig store sjanser, og faktisk hadde vi seks avslutninger fra innenfor sekstenmeteren – mot FKHs fire.

Men å tape etter å ha ledet 3-2, er uansett utilgivelig og svakt. Straffesparket var unødvendig å lage, 2-2 hadde neppe kommet med en bedre keeper og mindre fokus på å rope til dommeren da det andre innlegget kom, og 3-2 er et lykketreff Kristoffer Haraldseid neppe vil score på om han så forsøker tyve ganger til. Samtidig kunne en annen dommer kanskje blåst straffe på situasjonen med Jakob Orlov.

Publikum: Som vanlig stort for haugesunderne å få besøk av storebror Brann fra den store byen. Maakebergets par hundre hadde ingen sjans mot oss 1000 tilreisende bak det ene målet. Stemningen var meget bra hos oss i første omgang. Da var trøkket til tider fantastisk på bortetribunen som for øvrig er glimrende: Den har ståplasser, den er intim, og den har tak rett over – noe som hjelper til et bra lydnivå. Hadde det bare blitt en fest i andre omgang også…

NB! Dette var første gang siden 15. september 2013 at Brann tapte en seriekamp der vi ledet med to mål. Den gang tapte vi 4-3 for VIF, selv om vi ledet 3-1. Tomålsscorer for VIF den gang? Torgeir Børven som lørdag gjorde sin Brann-debut og hadde målgivende.

-

Slik tar vi sølv:

Da fikk vi ett poeng mindre enn budsjettert – og FKH dermed to poeng mer enn de skulle hatt. Så da må det gjøres noen justeringer i planen for sølv.

Lørdagens motstander passerte oss på tabellen, og vi vil ligge på fjerdeplass også når alle kampene i denne runden er ferdigspilt. For øvrig kan jeg si at uansett hvor mye vi har “overprestert” i forhold til forventningene før denne sesongen; FKH skal vi ikke ha foran oss i år igjen. (Vi har ikke endt foran dem siden 2012!) Klubber som synes det største i verden er å være bedre enn oss fra storbyen, skal selvsagt ikke få den gleden. Ingen skal kødde med oss og vår posisjon i våre nærområder!

For øvrig er det god grunn til å se opp for Molde som etter en elendig periode med ett poeng på seks kamper, plutselig har fire strake seire.

Budsjettet under er “levende” og tilpasses resultatene etter hvert som de kommer – men hele tiden slik at vi kommer ett poeng foran de andre.

(Oppdatert etter søndagens kamper)

nå: Brann 37p Gods 34p Odd 38p FKH 38 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
23 Vik h 3 VIF b 3 LSK b 1 MFK b 1
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 1 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 3 Gods h 1
Fra nå: 18p Fra nå: 20p Fra nå: 16p Fra nå: 16p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

nå: S08 36p MFK 37p
ru. mot po. mot po.
23 B/G h 3 FKH h 1
24 SIL b 3 Viking b 1
25 Viking h 3 RBK h 1
26 FKH b 0 TIL b 3
27 RBK h 3 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 18 Fra nå: 16
Totalt: 54p Totalt: 53p

-

Branns ubeseirede rekke i Rogaland før FKH-kampen:

Før lørdagens tap i Haugesund hadde ikke Brann tapt en obligatorisk kamp i Rogaland siden 3. november 2013 da vi tapte 1-3 for Sandnes Ulf. I mellomtiden ble det fem seire og tre uavgjorte – hvorav en av de uavgjorte ble til seier på straffer. Altså åtte strake serie- og cupkamper i Rogaland uten tap, før den fine statistikken ble ødelagt nå.

(Fortsetter under bildene)

^ Fantastisk stemning fra rundt 1000 Brann-supportere. Her fra rundt innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ …og så det tradisjonelle deppebildet fra kampslutt. Foto: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

- 1. omgang: -

03:20: Alexander Stølås skyter fra noen meter utenfor sekstenmeterhjørnet, men rett på Alex Horwath.

05:50: Fredrik Haugen kommer seg til innlegg fra høyre, og Kristoffer Barmen header fra åtte meter. Per Kristian Bråtveit redder headingen som antagelig hadde gått utenfor uansett.

09:10: Horwath må bokse vekk en corner.

10:40: Haugen slår inn i feltet mot Jakob Orlov som legger igjen til Steffen Lie Skålevik, men det blåses for offside på Torgeir Børven. Noe som i så tilfelle var med to millimeters margin.

16:00: Horwath bokser vekk et innlegg, returen tar Kristoffer Haraldseid på volley fra en meter utenfor feltet. Skuddet går langt til side for mål.

18:50: Haugen med frispark fra 19,5 meter. Det går rett i muren.

27:13 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN: Haugen slår en corner fra høyre, og på syv meter vinner Barmen kampen om ballen mot Vegard Skjerve og stanger inn 1-0 til oss helt nede i høyre hjørne. Herlig!

28:35 Torbjørn Agdestein går i bakken inne i feltet i en duell med Vadim Demidov. Ingenting å blåse for, selv om hjemmefansen vil ha straffe.

28:59 – 0-2, STEFFEN LIE SKÅLEVIK: Horwath sparker langt ut til Torgeir Børven som slår inn fra venstre. Skålevik setter den på direkten i lengste hjørne fra fire meter. Utrolig! To mål på 106 sekunder!

Nå tok det av hos oss i Brann-svingen!

31:20: Børven fosser fremover og gir til Haugen som sender en stikker i bakrom mot Skålevik som akkurat ikke når ballen som triller inn til keeper.

34:20: FKH får straffe når Sivert Heltne Nilsen holder William Troost-Ekong inne i feltet på en corner. Det er nok greit å blåse straffe på, men i så tilfelle har vi selv blitt snytt for mange straffer de siste årene.

34:35; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for holdingen. Han må stå over neste kamp.

35:17 – 1-2, HARIS HAJRADINOVIC, STR: Hajradinovic setter straffen til høyre når Horwath går motsatt vei.

44:15; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen når han legger en FKH’er i bakken. Han må stå over neste kamp.

45:00 + 0:06 – 2-2, WILLIAM EKONG: Hajradinovic slår et frispark inn i feltet. Horwath ser ut til å redde, men mister ballen og slår den vekk liggende. Vi får først klarert, men mens noen Brann-spillere er opptatt av å klage over at vi ikke fikk frispark, slås ballen inn igjen i feltet. På syv meters hold klarer ikke Nouri eller Demidov å hindre Ekong i å omsette innlegget i mål. Horwath ville ha frispark, men det er lite som tyder på at han hadde noen god sak.

45:00 + 1:05: Pause.

- 2. omgang: -

45:55 Børven legger inn fra venstre, og på nærmeste er Orlov – og presset av en FKH’er får han til en avslutning fra siden av femmeteren. Keeper redder.

48:45; gult kort, FKH: Haris Hajradinovic for felling av Skålevik under en kontring.

52:45: Hajradinovic med frispark fra 26-27 meters skrått hold. Det går over både muren og målet.

54:50: Skålevik kommer alene med keeper, men avvinkes for offside. Etter å ha sjekket situasjonen på Sumo-opptakene i ettertid, kan jeg enkelt konkludere med at det var en feil avgjørelse. Skålevik var på ingen måte offside, men skjøt uansett på keeper.

55:05: Så er det Orlov som kommer alene etter å ha stjålet ballen fra Troost-Ekong. Han blir løpt opp av Nemanja Tubic og lagt i bakken akkurat på sekstenmeteren. Og i og med at streken tilhører feltet, skulle det blitt straffe hvis VIF-supporter og eks-klansstyremedlem Trond Ivar Døvle hadde blåst. Men dommeren mente det ikke var straffe. Etter å ha sett Sumo-opptakene i ettertid, var det tydelig at Tubic treffer ballen som presses inn i Orlovs fot, men sidekommentator Jesper Mathisen mente det kunne dømmes på det når han kommer inn med strak fot og stor kraft.

59:20; gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik for… for hva egentlig? For å ha vært såvidt borti ballen etter at det ble blåst? Han sparket den jo ikke vekk. Og Skålevik må selvsagt stå over neste kamp…

60:45: Haraldseid forsøker å skyte (eller var det innlegg?) fra siden av sekstenmeteren, men det blokkeres. FKH får ballen tilbake og Haraldseid kommer til innlegg igjen. Det klarerer Orlov over mål og til corner.

61:25: Horwath får fingrene på corneren og lager ny corner.

61:50: Corneren går mot bakerste hvor Tor Arne Andreassen ikke treffer skikkelig og header utenfor. Her var Horwath ute og syklet.

63:35: Nå henger vi i tauene, som det heter. Hajradinovic lurer av ute på vår høyreside og kommer til skudd fra tretten meters relativt spiss vinkel. Det blokkeres av Grønner som lager corner.

66:05: Eirik Mæland skyter fra tyve meter, men Demidov blokkerer.

Det var bare Haugesund for tiden.

68:40: Haugen med frispark fra 21 meter. Det går over.

69:55 Haugen med frispark fra ute på venstresiden. Noen (ikke lett å se hvem) header fra femten meter, men rett på keeper.

70:45: Stølås skyter fra nærmere 30 meter, og det går like utenfor. For øvrig skulle FKH vært avblåst for hands like i forkant.

75:30; -> bytte FKH: Liban Abdi inn for Eirik Mæland.

77:20: Barmen kommer alene igjennom med en sprettende ball, Bråtveit kommer ut og Barmen forsøker å vippe den over ham. Fra tretten meter går lobben til side for mål.

79:05; bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

80:39 – 3-2, KRISTOFFER HARALDSEID: Haraldseid skyter fra minst 25 meter og helt oppe i nærmeste kryss.

83:20; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Steffen Lie Skålevik.

83:40: Haraldseid med frispark igjen, men denne gang fra lenger hold. Ballen går helt inn til Horwath.

86:05: Det legges tilbake fra Agdestein til Andreassen som skyter fra atten meter. Like utenfor.

87:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Fredrik Haugen

87:50: Et frispark slås langt inn i feltet hvor Karadas vinner på hodet syv meter fra mål, men headingen går til side.

89:55: Kristiansen skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Det går laaangt utenfor.

90:00 + 1:05: En haug med spillere går over ende inne i feltet på en corner. Dommer blåser ikke for noe.

90:00 + 1:50; gult kort, Brann: Vadim Demidov for å dytte en FKH-spiller over ende. Han må selvfølgelig stå over neste kamp.

90:00 + 2:05: Bråtveit bokser vekk et Huseklepp-frispark fra venstre.

90:00 + 3:00; gult kort, Brann: Ruben Kristiansen for å legge Abdi i bakken. Og han må… (trommevirvel)… stå over mot Viking.

90:00 + 3:45: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann har tre seriekamper på rad uten seier (0-1-2). Sist vi spilte tre seriekamper på rad uten seier, var i de tre siste i fjor og de to første i år. I eliteserien var sist gang i 24.-28. serierunde 2014 da vi altså fikk fem strake uten seier.
 • Brann har scoret i åtte seriekamper på rad. Sist vi scoret i åtte strake eliteseriekamper, var da vi klarte det i elleve på rad i 2014.
 • Brann har scoret i fire bortekamper på rad i serien. Sist vi scoret i fire strake bortekamper i eliteserien, var i 2014 da vi scoret i elleve på rad.
 • Brann har sluppet inn mål i åtte strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var 20. april da vi slo Viking 1-0. Sist vi slapp inn mål i åtte strake bortekamper i eliteserien, var i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i 2016. I en og samme sesong slapp vi inn i tolv bortekamper på rad i 2013.
 • 21 baklengs er det minste vi har hatt etter 22 runder siden vi hadde 20 baklengs i 1974.
 • 37 poeng er det meste vi har hatt etter 22 runder siden vi hadde 48 i 2007.

-

Brann mot FKH innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen _9 5-2-2 13-11 17p
Haugesund _9 4-2-3 19-17 14p
Totalt 18 9-4-5 32-28 31p
 • Brann hadde før lørdag to strake serieseire mot FKH. Sist vi ikke slo dem var da vi tapte 1-3 på Stadion 30. april 2014.
 • Brann har scoret i alle ni serie-bortekamper mot FKH i historien.
 • Brann har sluppet inn mål i de åtte siste serie-bortekampene mot dem. Eneste gangen vi har holdt nullen i Haugesund var 15. juni 1997 da vi vant 1-0.

-

KAMPFAKTA: (kilde:brann.no)

Haugesund – Brann 3-2 (1-2)

0-1: Kristoffer Barmen (28.)
0-2: Steffen Lie Skålevik (29.)
2-1: Haris Hajradinovic (str. 35.)
2-2: William Ekong (45.)
3-2: Kristoffer Haraldseid (81.)

22. serierunde Tippeligaen. Haugesund Stadion. 7130 tilskuere. Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar. Gult kort: Haris Hajradinovic, Haugesund og Vadim Demidov, Ruben Kristiansen, Steffen Lie Skålevik, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Brann.

Haugesund (3-5-2): Per Kristian Worre Bråtveit – Vegard Skjerve, William Ekong, Nemanja Tubic – Kristoffer Haraldseid, Tor Arne Andreassen, Eirik Vespestad Mæland (Ali Liban Abdi fra 76.), Alexander Stølås, David Jonas Myrestam – Haris Hajradinovic, Torbjørn Agdestein.

Brann: Alex Horwath – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Jonas Grønner, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Kasper Skaanes fra 87.), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen – Torgeir Børven, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 80.), Steffen Lie Skålevik (Erik Huseklepp fra 84.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-3 til FKH (BT)
Avslutninger: 11-10 til FKH (VG), 10-9 til FKH (NTB)
Avslutninger på mål: 5-4 til Brann (VG),, 5-4 til FKH (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 6-4 til Brann (mine egne tall) 3-1 til Brann i 1. omgang, 3-3 til Brann i 2. omgang.
Ballbesittelse: 50 % (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF h 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Hau b 90 (1) 90 90 90 86 90
Totalt 1530 1563 1531 90 1659 681 90 1478 180
Kamp 17 19 19 1 19 9 1 20 2
Startet 17 18 19 1 19 7 1 16 2
Mål 2 3 0 0 1 0 0 4 0
Gule 3 3 2 0 5 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Børv Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Hau b 7 11 90 90
Totalt 816 618 209 244 1890 65 1800 1890
Kamp 20 10 9 17 21 5 20 21
Startet 8 7 2 0 21 0 20 21
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 3 0 1 5
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF h 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Hau b 90 79 4 83 (1)
Totalt 1980 1292 0 65 649 727 733 0
Kamp 22 18 0 1 11 15 11 0
Startet 22 17 0 1 7 6 10 0
Mål 0 3 0 0 0 4 1 0
Gule 1 0 0 0 1 3 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Vi lar oss ikke slå på Stadion

Stadion var full, det skjer jo ikkje alt for ofte
For mange blir det tv-stol – det kaller eg “å skofte”
Men denne gang var oppmøtet slik oppmøtet bør være
Så kanskje fikk vi gjenopprettet litt av gammel ære

Orlov scoret tidlig, da han headet i en bue
Og Stadion tok fyr med “Heia Brann” av Ove Thue
Vi koste oss og stemningen var helt oppunder taket,
men Rosenborg fikk presset oss så altfor langt tilbake

I andre ble det kok da dommer straffet oss for alt
For trøndere som la seg og for trøndere som falt
Da blåste han i fløyten, han syns sikkert det var stas
Det satte fyr på Stadda, som ble sliten av hans mas

Sånn midtveis ut i omgangen, så ga vi tapt for presset
Så Piotr rablet gal og måtte ta et tygg av gresset
Den skjeggete fra Danmark fikk en enkel jobb å score
vårt andre mål i trynet her på Stadda dette året

Mot slutten ble det skummelt, da kom atter denne dansken
Piotr føk i stolpen, men fikk hindret mål med hansken
Så dermed ble det ett poeng fra søndagens batalje
Og Brann har ennå kursen mot Europa og medalje

-

Endelig skulle Stadion fylles til noe annet enn 16. mai eller nedrykksfinale, og allerede etter drøye to minutter tok vi ledelsen da Jakob Orlov scoret et sjeldent mål – etter et godt innlegg fra Ruben Kristiansen. På vei “vekk” fra mål headet svensken i en fin bue over keeper og i lengste hjørne – i nesten motsatt retning av løpsretningen. God prestasjon av Orlov som scoret sitt første mål siden 10. april – og ufattelig deilig for alle oss røde på tribunene!

Da var det feststemning på Stadion, men trønderne skulle overta styringen ute på gresset. Rosenborg hadde nemlig mye ball, men kom ikke til særlig mange muligheter.

Da pausen var over, satte hvittrøyene inn eliteseriens toppscorer, Christian Gytkjær. Jeg har generelt en ganske sunn skepsis til fotballspillere med hestehale og masse skjegg, og mindre skeptisk blir jeg ikke når de scorer mange mål og har på seg feil draktfarge.

Før dansken skulle få gjort noe faenskap, skulle det imidlertid bli full fyr på Stadion. Det kokte etter en del upoulære dommeravgjørelser, og det ble ampert både på banen og på tribunene. Og ikke minst fikk Kristoffer Barmen vill jubel for sin takling på Mike Jensen da det kokte som verst. Da var det Stadion-stemning slik vi liker det. Deilig! Utrolig hva en dårlig dommer kan bidra med…

Rosenborg fortsatte å dominere – dog fremdeles uten å skape så mange av de store farlighetene, men til slutt måtte vi gi tapt for presset da den omtalte skjeggdansken fikk en altfor enkel jobb med å utligne. Alltid er det en eller annen fjomp som skal ødelegge når vi har det gøy! Og Gytkjær har ødelagt moroen for oss mange ganger før. Ufordragelig fyr…

For øvrig kan Orlov ta sin del av skylden for målet, for det var han som ga trønderne muligheten gjennom en forbilledlig feilpasning.

Mot slutten var det ikke langt unna at Rosenborg like godt stakk av med alle tre poengene, men en god Piotr Leciejewski (i hvert fall så lenge han slipper å sparke ballen) reddet oss fra tap i sin 150. kamp for Brann.

Alt i alt skal vi gjerne være fornøyde med 1-1 og ett poeng mot den suverene serielederen, som da også var det spillemessig dominerende laget. Det kunne fort blitt tap. Likevel var jeg litt skuffet etterpå, ettersom vi ledet tre firedeler av kampen og til tross for den spillemessige underlegenheten lot trønderne komme til relativt få virkelig store muligheter. I det minste står vi fortsatt ubeseiret på Stadion etter ti hjemmekamper, og har bare sluppet inn to mål. Vi lar oss ikke slå på Stadda!

Noe overraskende startet vi kampen med nykommer Gilli Rólantsson på vingen. Han klarte seg bra, men ble dessverre sendt på Haukeland og kommer visstnok ikke til å spille mot medaljerival Haugesund på lørdag. Uansett tenker vel Erik Huseklepp sitt etter nok en gang å ha blitt vraket i elleveren, selv med førstevalgene ute.

En som ikke debuterte, var Torgeir Børven. Med sin skadehistorie og ikke særlig omfattende kamptrening av nyere dato, kan jeg ikke si annet enn at jeg er avventende til den leieavtalen. Når det nå bare er ni kamper igjen av den, er jeg spent på hvor mye han egentlig rekker å vise før Brann skal ta et valg om dette er noe å fortsette med. Vi følger i hvert fall opp en gammel Brann-tradisjon med å hente kjente navn med skadehistorikk. Men Vadim Demidov er et eksempel på at det ikke være negativt.

Publikum:

17366 tilskuere er utenom 16. mai vårt beste tilskuertall siden det kom 17686 mot Sogndal i “nedrykksfinalen” 2014. Det var også vårt beste tilskuertall mot Rosenborg på åtte år. Til tider meget bra stemning og et kok vi ikke har hatt på Stadion på lenge. Spesielt da dommeren var vrang i begynnelsen av andre omgang, var det et glimrende trøkk og engasjement på tribunene. Stemningsmessig har det i det siste tatt seg opp både på hjemmebane og når vi er på bortekamp.

Bortefansen stilte 585, men mange av dem satt. Det var ikke enkelt å høre dem bort til oss på Store Stå på Frydenbøtribunen.

-

Slik tar vi sølv:

Vi ligger fremdeles på bronseplass, men det er kun ett poeng opp til sølv og tre poeng ned til 7.plass. Så her er det jevnt og lite som skal til både for at vi går oppover og et stykke nedover på tabellen.

De som så ut til å være våre største konkurrenter i sølvkampen, Odd og Godset, tapte begge to denne runden. Spesielt sistnevnte er i virkelig dårlig form for tiden, med kun to poeng siste fem runder. Og nå må man også ta med FKH, S08 og MFK i betraktningen når man skal lage skjema til sølv. Legg merke til at vi er det eneste laget som er ferdig med både RBK og Odd.

Budsjettet er “levende” og tilpasses resultatene etter hvert som de kommer – men hele tiden slik at vi kommer ett poeng foran de andre.

nå: Brann 37p Gods 34p Odd 38p FKH 35 p
ru. mot po. mot po. mot po. mot po.
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3 Brann h 1
23 Vik h 3 VIF b 3 LSK b 1 MFK b 1
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3 VIF h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1 Start b 3
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 3 S08 h 3
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 1 Odd b 1
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0 B/G h 3
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3 AaFK b 1
30 S08 h 3 FKH b 0 TIL b 1 Gods h 3
Fra nå: 18p Fra nå: 20p Fra nå: 16p Fra nå: 19p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

nå: S08 35p MFK 34p
ru. mot po. mot po.
22 AaFK b 3 Gods b 1
23 B/G h 3 FKH h 1
24 SIL b 3 Viking b 1
25 Viking h 3 RBK h 3
26 FKH b 0 TIL b 3
27 RBK h 1 SIL h 3
28 Stab b 3 Brann b 1
29 TIL h 3 Stab h 3
30 Brann b 0 LSK b 3
Fra nå: 19 Fra nå: 19
Totalt: 54p Totalt: 53p

-

Kjell Morten Hjartøys bortgang:

I begynnelsen av forrige uke fikk vi supportere sjokkbeskjeden om at Kjell Morten Hjartøy var død, bare 56 år gammel. “Kjellmo” ble han kalt av venner – og dem hadde han mange av både i Bergen og i England. Han var en markant skikkelse i supportermiljøet, han var en av grunnleggerne av Bataljonen etter at Brann Supporter Team hadde gått konk, og han var sammen med broren Bjarte stadig å se på bortekamper. På hjemmebane hadde han i en årrekke tilhold på det såkalte “felt Z” på Frydenbøtribunen – eller felt D som skiltingen nå forteller at det heter.

Kjellmo hadde enormt mye kunnskap om både Brann og sitt andre (like godt valgte) favorittlag, Arsenal. Han var ofte på tur til England, og hadde til og med kjøpt sesongkort på Emirates Stadium denne sesongen, som han kunne bruke når han var på tur til England. Dessverre fikk han bare brukt det én gang; dagen før han døde.

Englandsturer ble det imidlertid mange av opp gjennom årene for Kjellmo. Ikke bare til Emirates og Highbury, og ikke bare til Arsenal-kamper. Så langt derifra. Mange vil nok huske Kjellmo og broren fra dokumentarfilmen “Groundhoppers” som har blitt vist på TV2. Den handlet om deres forsøk på å komme inn i den såkalte “92-klubben”. Det vil si dem som har besøkt samtlige 92 gjeldende ligabaner i England. Og for å klare det, må man som regel besøke mange flere. For man “mister” klubbene som får ny stadion eller rykker ned i amatørligaen. Heldigvis fikk de fullført dette prosjektet sammen (og for den del sammen opplevd Brann ta seriegull igjen), før det var for sent. Her er TV2s reportasje fra da de oppnådde 92 baner

Kjellmo var en fin personlighet og var full av gode historier fra sitt rikholde supporterliv både som Brann-supporter, Arsenal-supporter og som “groundhopper”. Han vil bli dypt savnet.

Hvil i fred, Kjellmo! Og heia Brann (og Arsenal) !

(Fortsetter under bildene)

^ Endelig nesten fullsatt Stadion igjen. Flagg-, ballong og konfetti-tifo ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ Ett minutt applaus for avdøde Kjell Morten Hjartøy og Tor Sletten. Foto: Alexander Osdal

^Ikke like lystig som normalt ved kampslutt, men likevel røykbomber. Fotos: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

02:04 – 1-0, JAKOB ORLOV: Ruben Kristiansen får ballen på venstresiden og legger inn mot bakerste. Der dukker Jakob Orlov opp med sitt hode, og fra fire meter header han i bue over keeper og i lengste hjørne.

Vi vant ballen 25 meter fra eget mål, angrepet tok 14 sekunder og hadde seks trekk.

09:15: Piotr Leciejewski er ute og snapper ballen foran Matthías Vilhjálmsson.

10:40: Fredrik Haugen slår i bakrommet mot Orlov, men Adam Larsen Kwarasey kommer ut og redder.

13:20: Det slås inn fra vår venstreside, men Piotr tar det enkelt.

14:50: Litt panisk inne i Brann-feltet på en corner der Johan Lædre Bjørdal først får blokkert en heading fra fem meter. Heldigvis får vi etter hvert klarert.

16:50: Elbasan Rashani slår inn fra vår høyreside, men rett i klypene på Piotr.

18:50: Mike Jensen slår mot Rashani på bakerste, men han når ikke opp og ballen går over ham.

20:00: Pål André Helland slår farlig inn, men Birsmar Acosta får klarert.

21:25: Jonas Svensson skyter fra nærmere 30 meter. Piotr redder greit.

23:45: Helland avvinkes for offside.

24:25: Helland offside igjen.

25:40: Kwarasey er ute og redder foran Steffen Lie Skålevik.

28:15: Skålevik slår inn og Jonas Svensson klarerer. Vi får ballen tilbake og Kristoffer Barmen legger inn. Rett i armene på Kwarasey.

29:00: Anders Kondradsen skyter over fra sytten meter.

31:40: Helland med frispark fra 25 meter. Det skrur like utenfor.

33:45: Livsfarlig når Mike Jensen slår frem mot Vilhjálmsson og Demidov misser, men heldigvis får Vilhjálmsson ikke kontroll på ballen som triller inn til Piotr.

35:40: Helland skyter langt utenfor fra 35 meter.

37:00: Jensen skyter fra 25 meters skrått hold. Piotr er nede og slår til corner.

39:15: Skummelt igjen. Orlov mister ballen fem meter inne på egen halvdel. Demidov klarerer et innlegg fra Konradsen, men klareringen går foran tomt mål hvor Barmen såvidt får klarert til corner foran Jensen på femmeteren.

40:00: På corneren kommer RBK til heading inn foran mål, men Acosta får klarert.

44:10: Helland med frispark fra ute på siden, men det går helt inn i armene til Piotr.

45:00 + 2:00: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte RBK: Christian Gytkjær inn for Matthías Vilhjálmsson.

48:15: Haugen gjør et godt forarbeid når han lurer av Jensen og kommer til innlegg fra dødlinjen. Trønderne klarer ikke å klarere, og til slutt skyter Amin Nouri fra atten meter, men det blokkeres inne i feltet av Hólmar Örn Eyjólfsson.

52:20: Rashani skyter utenfor nærmeste stolpe fra femmeterhjørnet.

54:40; gult kort, Brann: Vadim Demidov fordi Christian Gytkjær løper inn i ham og faller. Håpløs dømming!

56:35; gult kort, Brann: Kristoffer Barmen for en takling på Jensen ute ved sidelinjen. Vill jubel for taklingen!

57:20: Helland slår inn i Brann-fetet, Gytkjær header bakover fra ti meter, og Piotr tar det enkelt.

59:40: Konradsen skyter utenfor fra 30 meter.

60:25 Haugen slår mot Skålevik som kommer motsatt, men er akkurat for sen til å motta ballen i glimrende posisjon inne i feltet og med fri bane til mål. Han må derfor ned ved dødlinjen for å plukke ballen opp og sjansen renner ut i sanden.

61:50: Gilli Rólantsson med et godt innlegg foran mål, men RBK klarerer.

62:50: Gytkjær header fra tolv meter, men enkelt for Piotr.

64:20; gult kort, Brann: Sivert Heltne Nilsen for en felling av Jensen.

65:00: Helland med et frispark fra ute på siden som går helt inn til Piotr.

65:45; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Gilli Rólantsson

68:01 – 1-1, CHRISTIAN GYTKJÆR: Det begynner med en feilpasning fra Orlov midt på egen halvdel. Svensson gir ut til Jensen som legger inn fra vår venstreside, Rashani styrer den videre til Gytkjær, som Nouri bare kan se på sette ballen inn fra syv meter.

68:55; -> bytte RBK: Magnus Stamnestrø inn for Mike Jensen.

69:40: Acosta klarerer et innlegg fra Rashani på vår høyreside.

71:00: Piotr snapper et innlegg fra vår høyreside.

71:30: Gytkjær avvinkes for offside.

71:55; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov

72:25 Barmen får plutselig en mulighet når RBK misser med klareringen av et Huseklepp-innlegg. Kwarasey redder skuddet hans fra tretten meter. Så avvinkes Skålevik for offside.

74:50: Stamnestrø avslutter via en Brann-spiller inne i feltet, men avvinkes for offside.

75:15; -> bytte RBK: Alex Gersbach inn for Pål André Helland

77:50: Rashani skyter fra skrått hold like utenfor feltet, men rett i Demidov.

78:40: Svensson gir på tvers til Stamnestrø som skyter fra atten meter, men via Acosta og til corner.

81:45: Stamnestrø vinner mot Acosta på midtbanen og stormer fremover. Så skyter han fra femten meter, Piotr bokser, og returen daler ned til Gytkjær som header fra to meter. Men Piotr redder utrolig nok, så kolliderer han med stolpen men klarer likevel å hindre ballen i å krysse linjen.

83:35: Demidov avblåses inne i feltet i en cornersituasjon.

86:30: Stamnestrø med frispark fra nærmere 25 meter. Det går utenfor.

88:05; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Kristoffer Barmen.

90:00 + 4:05: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann har elleve hjemmekamper i eliteserien på rad uten tap (9-2-0), inklusiv den siste i 2014. Forrige hjemmetap i eliteserien kom 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for S08. Sist Brann spilte elleve hjemmekamper på rad i eliteserien uten tap, var da vi hadde atten på rad f.o.m. 29. oktober 2006 t.o.m. 16. mai 2008. I år alene har vi ti hjemmekamper på rad i serien uten tap. Sist vi hadde ti strake hjemme i serien utan tap i en og samme sesong, var da vi spilte uten tap i alle tretten i 2007-sesongen.
 • Dette var vårt første hjemmepoengtap etter åtte strake seire. Forrige poengtap hjemme kom mot Odd 20. mars da vi spilte 0-0.
 • Sist Brann tapte to eliteseriekamper på rad var i 25.-28.runde 2014 da vi tapte fire på tap. Det skjedde altså ikke denne gangen heller.
 • Brann har scoret i syv strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 for S08 3. juli. Sist vi scoret i syv strake eliteseriekamper, var da vi scoret i elleve på rad i 2014.
 • Brann har scoret i ni strake hjemmekamper i serien. Sist vi ikke scoret hjemme var da vi spilte 0-0 mot Odd 20. mars. Sist vi scoret i ni strake hjemmekamper i eliteserien, var i 2013 da vi scoret i tolv.
 • 37 poeng er det meste vi har hatt etter 21 runder siden vi hadde 45 i 2007.
 • 18 baklengs er det minste vi har hatt etter 21 runder siden vi hadde det samme i 1974.

-

Brann mot RBK innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 44 13-14-17 60-70 53p
Tr.heim 44 7-11-26 49-125 32p
Totalt 88 20-25-43 109-195 85p
 • RBK har scoret i de fjorten siste seriekampene mot Brann. Sist vi holdt nullen mot dem var i 2008 da vi spilte 0-0 på Stadion.
 • Brann har scoret i de syv siste hjemmekampene mot RBK. Sist vi ikke scoret mot dem var i den nevnte 0-0-kampen i 2008.
 • Brann har 3-1-1 på de siste fem hjemmekampene mot RBK i serien. Vi har videre 5-3-3 siste elleve hjemmekamper i serien mot dem.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Rosenborg 1-1 (1-0)

1-0: Jakob Orlov (3.)
1-1: Christian Gytkjær (69.)

21. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 17.366 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL. Gult kort: Vadim Demidov, Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Brann.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Remi Johansen fra 89.) – Gilli Rólantsson (Erik Huseklepp fra 66.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 72.), Steffen Lie Skålevik.

Rosenborg (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Holmar Ørn Eyjólfssón, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen (k) (Magnus Stamnestrø fra 69.), Gudmundur Thorarinson, Anders Konradsen – Pål André Helland (Alexander Gersbach fra 76.), Matthias Vilhjalmsson (Christian Gytkjær fra 46.), Elbasan Rashani.

-

Kampfakta:

Sjanser: 5-2 til RBK (BT)
Avslutninger: 16-4 til RBK (VG), 16-3 til RBK (NTB)
Avslutninger på mål: 8-3 til RBK (VG), 7-3 til RBK (NTB)
Angrep med avslutninger innenfor 16-meteren: 5-2 til RBK (mine egne tall). 1-0 til Brann i 1. omgang, 5-1 til RBK i 2. omgang.
Ballinnehav: 67 % til RBK (VG)
-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Ros h 90 88 90 90
Totalt 1530 1473 1531 1569 591 90 1392 90
Kamp 17 18 19 18 8 1 19 1
Startet 17 17 19 18 6 1 15 1
Mål 2 2 0 1 0 0 4 0
Gule 3 2 2 4 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Ros h 25 2 19 90 90 90
Totalt 809 618 209 233 1800 65 1800 1800
Kamp 19 10 9 16 20 5 20 20
Startet 8 7 2 0 20 0 20 20
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 2 0 1 4
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Rola Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Ros h 90 71 (1) 65 90
Totalt 1890 1213 0 65 645 644 733 0
Kamp 21 17 0 1 10 14 11 0
Startet 21 16 0 1 7 5 10 0
Mål 0 3 0 0 0 3 1 0
Gule 1 0 0 0 1 2 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Ufattelig surt

Vi stilte opp med sjøltillit, for no va’ Brann i gjenge
Men ha’kkje vunnet to på rad på fremmed gress på lenge
For sist var gullsesongen – det er sørgelig men sant
Og siden har det vært for mye tull og tøys og tant

Men etter et kvarter så ble det Barmen-mål og greier
Vi trodde først at skuddet ville havne der de pleier
For Barmens skudd de lander helst et sted ved Alma Ata,
men denne gangen traff han – og da stilnet det på “Plata”

Så snudde ’Engen kampen, det så ganske skummelt ut
Vi virket ganske skjøre, ’Engen hadde mere sprut.
Men Sivert er lokalkjent – han har vært der borte før
Så han fant frem til målet, slik som kjentmenn gjerne gjør

Det nærmet seg en uavgjort – vi var på overtid
Men ett poeng forsvant, for der var nok en gang Zahid
Forbannet irriterende, så ergerlig og surt
Og de som trodde ett poeng var vårt, ble grundig lurt

-

Du snakker meg om surt tap!

Det begynte så bra på østkantklubbens vestkantstadion. Allerede i det 14. minutt tok vi ledelsen da Kristoffer Barmen fyrte løs fra utenfor sekstenmeteren. Brann dominerte på Ullevål. Men så fikk det formsterke bunnstridlaget utlignet et drøy kvarter senere, og de blåkledde tok over banespillet. Det uvanlig defensivt ruskete Brann-laget fikk da også en til i trynet på omtrent siste spark før pause, da ikke akkurat ballteknisk briljante Piotr Leciejewski sleivet med en klarering og Simen Juklerød (kun på Østlandet man kan hete noe sånt) fikk plassert ballen i krysset fra utenfor sekstenmeteren.

Da så det virkelig dystert ut. VIF hadde snudd kampen (eller “mætsj’n” som de sier på de kanter selv om de er fra like ved Kampen), de var i dytten og fikk ledermålet på et meget ubeleilig tidspunkt. Det hadde f.eks. vært mer beleilig om de scoret etter dommeren hadde blåst og pekt mot garderobene.

Likevel skulle vi reise oss og utligne ved ex-VIF-spiller Sivert Heltne Nilsen ti minutter etter pause. Den trodde jeg ikke ville komme, for da hadde vi vært svake en stund. Vill ekstase blant oss over 1000 i Brann-svingen.

Senere hadde begge lag sine sjanser til å vinne, og mot slutten hadde Brann flere. Fredrik Haugen irriterer seg nok en stund over sine to store brente sjanser. Vi andre irriterer oss i hvert fall. Og halvannet minutt på overtid – og akkurat da vi trodde vi i det minste ville redde det ene poenget som så ut til å henge i en tynn tråd da VIF ledet, fikk VIF en frisparksituasjon på vår halvdel. De blå slo inn i feltet, en bak meg kommenterte “eg blir forbanna hvis de scorer no”. Så gikk det omtrent tre sekunder…. og så gjorde de akkurat det: Vi mislyktes nemlig med våre klareringsforsøk, ballen spratt feil vei, og plutselig var Ghayas Zahid der og kunne sette inn sitt andre for dagen. Helt utrolig bittert!

Dermed ble det 3-2 til laget fra landsdelen der de er fryktelig glade i ordet “brød”: “BRØDskive” i stedet for bare “skive”, “skoleBRØD” i stedet for “skolebolle”, og “pølse i BRØD” i stedet for bare “hot-dog”. Ikke det at dette var særlig saklig å komme drassende med – det skal jeg ha, men noen må bare slå i bordet og si i fra om at den slags ordbruk ikke er greit. Men jeg må kanskje være litt forsiktig med kritikken, for vi har jo en del fremmed-dialektiske som fornuftig nok holder med Brann.

Et utrolig surt tap dette. To mål imot på overtid – ett i hver omgang. Men når vi kommer til hektene igjen og har fått det hele litt på avstand – jeg sitter i skrivende stund tross alt hele femten meter fra Ullevål, så må vi nok innrømme at vi har hatt en del marginer vår vei tidligere i sesongen. Denne gangen var det vi som tapte en jevn kamp og med få minutter igjen.

At vi taper en bortekamp er ikke noe nytt. Vi har f.eks ikke vunnet to bortekamper på rad i eliteserien siden 2007 – og klarte det altså ikke denne gangen heller. Det som imidlertid var ganske urovekkende, var at vi virket mer rotete defensivt enn tidligere. Det var rett og slett “gode” gamle Brann, slik vi har kjent dem i åresvis. Eller “et gufs fra fortiden”, som det heter. Og hvem liker vel gufs? Ikke vi i hvert fall.

Dette forsvarsrotet har vi neppe råd til når RBK kommer som ubehagelige gjester til helgen. For de vet å forsyne seg av matfatet. Spesielt Christian Gytkjær er en sånn som gjerne forsyner seg flere ganger. Da må låsen inn til spiskammeret funke bedre enn den gjorde mot VIF.

Opptellingen av antall avslutninger innenfor sekstenmeteren viste for øvrig 9-6 til Brann.

NB! Det har i det siste pleid å være målrikt i kampene mellom Brann og VIF; fem mål i begge årets kamper, hhv fem og seks mål i 2014-kampene, og hhv fire og syv mål i 2013-kampene.

Publikum: Under 10000 på “hatoppgjør” er ikke veldig imponerende, men for den del imponerer heller ikke våre egne tilskuertall for tiden. Klanen har virkelig krympet de siste årene. De er sikkert under halvparten av hva de var for en tid tilbake. På lørdag var de som vanlig mot oss opptatt av å synge om Lommemannen.

Vi selv var 1031 på bortefeltet, i følge arrangøren. Bra trøkk fra oss, men først og fremst i første omgang. Før pause var det kanskje den beste stemningen vi har skapt på Ullevål på flere år. Stemningsmessig syns jeg det har tatt seg veldig opp i det siste; både i bortekampene mot Odd og VIF, samt hjemmekampen mot Godset.

Det ble brukt en del megafon, noe jeg ikke er overbegeistret for. Jeg mener det er litt “juks”. Det er et kunstig hjelpemiddel, og etter min smak skal fotballsupportere være mest mulig a capella. Men når vi var så mange som vi var på Ullevål, de potensielt syngende stod ganske spredt, og det var litt sjenerende lyd fra motstanderfansen som gjorde at det kunne være vanskelig å høre enkeltpersoner som forsøkte å starte sang hos oss selv, så kan jeg se poenget med forsterket lyd på de to-tre første ordene for å spre sangen raskest mulig. Heldigvis – for vår egen æres skyld – ble det også startet en god del sanger uten teknisk hjelp.

-

Branns vei til sølv:

(Dette avsnittet er oppdatert etter søndagens kamper)

Vi beholder tredjeplassen etter denne runden. Det var et par heldige resultater for vår del på søndagen. Godsets og Odds uavgjortresultater gjør at vi ikke trenger å gjøre store endringer i sølvbudsjettet. For Branns del må det budsjetterte poenget mot VIF erstattes med en uavgjort i Sogndal. Godset kan nå tillate seg å ta to poeng mer enn jeg hadde budsjettert med etter forrige runde, uten at de passerer oss på sluttabellen.

Jeg har tatt utgangspunkt i at Godset og Odd blir våre argeste rivaler. Dette er budsjettet til sølv:

nå: Brann 36p Gods 34p Odd 38p
ru. mot po. mot po. mot po.
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 1 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 3 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 19p Fra nå: 20p Fra nå: 16p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

(Fortsetter under bildene)

^ 1031 Brann-supportere på Ullevål. Fotos: Alexander Osdal

^ …og vi hadde ingenting å juble for etter kampslutt, selv om personen med hevede armer kan oppfattes slik. Foto: Alexander Osdal

Hendelsene:

- 1. omgang: -

07:10: Deyver Vega bryter inne på VIFs halvdel, Jakob Orlov får ballen inne i feltet, men han får ikke avsluttet før VIFs Simon Andreas Larsen rydder opp.

10:00: Daniel Braaten legger inn mot nærmeste hvor Orlov avslutter fra fire meter nesten død vinkel. Keeper redder.

11:50: Vadim Demidov rydder opp når Vajebah Sakor nesten får avsluttet inne i feltet.

13:17 – 0-1, KRISTOFFER BARMEN Kristiansen kaster inn, Robert Lundström klarer ikke å klarere skikkelig. Ballen går til Orlov som header til Barmen. Sistnevnte demper og skyter fra atten meter og nede i venstre hjørne. 1-0 til Brann! Lekkert!

Angrepet tok seks sekunder fra Kristiansens kast.

19:30: Farlig frispark inn i feltet som Demidov header rett opp i luften, og heldigvis får Piotr fanget nedfallsfrukten.

22:25: Lundström legger inn fra vår venstreside og på syv meter header Sakor over og til siden.

30:25- 1-1, GHAYAS ZAHID: Mohammed Abdellaoue sender ut til Zahid som får veldig god plass på vår høyreside.
Acosta klarer ikke å hindre ham i å avslutte fra ti-tolv meters skrått hold. Ballen triller inn under Piotr og i lengste hjørne.

31:50: Småfarlig inne i Branns felt, men vi får klarert.

33:00: VIF hadde tatt over etter scoringen.

35:20: Lundström lurer av Kristiansen på vår venstreside og slår inn foran mål. Moa header over fra seks meter.

37:00: Braaten får en mulighet, slår tunnel på Simon Andreas Larsen, men ballen går helt inn til keeper.

40:00: Vega gjør et godt forarbeid og slår mot Braaten på bakerste. Sistnevnte header ut i feltet, men VIF får klarert til corner.

40:40: Vega slår corneren og Acosta kommer til heading fra åtte meter, men det klareres umiddelbart.

41:25: Vega slår inn fra høyre og er nære på å nå Barmen på syv meters hold. VIF får klarert.

41:40: Vega beveger seg inn i feltet og skyter fra tretten meter. Rett på keeper.

44:05: Vega skyter over og utenfor fra tretten-fjorten meters skrått hold.

45:00 + 0:42 – 2-1, SIMEN JUKLERØD: Det slås langt frem mot Abdellaoue, Piotr kommer ut og gjør en dårlig klarering. Abdellaoue får fanget opp ballen igjen ute på siden og sentrer på tvers til Juklerød som får all verdens tid til å dempe og lade til skudd fra 19 meter. Det går via stolpen og helt oppe i krysset

45:00 + 1:20: Pause.

- 2. omgang: -

45:00; -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Kristoffer Barmen

46:50: Vega med en avslutning fra ti meters skrått hold, men den blokkeres til corner.

48:15; gult kort, Brann: Deyver Vega som må stå over mot RBK. Han fikk det for en takling på Zahid.

53:05: Juklerød kommer seg til skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men Piotr redder.

54:54 – 2-2, SIVERT HELTNE NILSEN: Brann har corner, en del rot i feltet, Acosta mislykkes med et avslutningsforsøk fra tretten meter, men VIF får aldri klarert. Til slutt får Heltne Nilsen ballen fra Demidov og alene på syv meter setter han den på direkten under keeper til 2-2.

58:45; -> bytte VIF: Daniel Fredheim Holm inn for Simen Juklerød

61:25: Zahid skyter fra over 20 meters skrått hold, men enkelt for Piotr.

62:45; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Daniel Braaten som har skadet seg.

63:55: Heltne Nilsen header over fra syv meter på et frispark som slås inn i feltet.

65:40: Zahid skyter fra 23 meter og via Haugen og til corner.

66:20: Corner fra VIF, Simon Andreas Larsen vinner hodeduellen på femmeteren mot Demidov. Steffen Lie Skålevik redder på streken med hodet.

68:00: Kristiansen med et farlig tilbakespill, men Piotr er heldigvis våken.

69:30: Lindkvist legger inn til Sakor som avslutter fra åtte meter, men Heltne Nilsen får klarert til corner.

70:30; gult kort, Brann: Bismar Acosta for en takling på Zahid.

71:05: Haugen kommer alene med to VIF-spillere, han kommer seg løs, men i stedet for å gå litt lenger, skyter han fra 23 meter. Det blir for enkelt for keeper.

72:55; gult kort, VIF: Christian Grindheim for en takling på Vega.

73:15; -> bytte VIF: Magnus Lekven inn for Vajebah Sakor

77:40: Haugen med et frispark som slås helt inn til keeper.

79:45; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov

80:00; -> bytte VIF: Henrik Kjelsrud Johansen inn for Mohammed Abdellaoue

81:00; gult kort, VIF: Daniel Fredheim Holm for en takling på Kristiansen.

81:30: Enda et frispark slås inn i feltet, og Acosta er nære på å nå frem. Antagelig ble vi snytt for corner.

83:10: Vega skyter laaangt utenfor fra mer enn 25 meter. Forferdelig skudd.

85:00: Piotr er våken når Kjelsrud Johansen løper alene i bakrom.

87:15: Det slås frem mot Skålevik som demper ballen inne i feltet og gir over på motsatt til Haugen. Men fra åtte meter skyter han ned i bakken og ballen spretter over målet.

88:20: Karadas må ut for behandling av et kutt. Så kommer han inn igjen, men må gå ut igjen for å få turban. Også Kjetil Wæhler må ut for behandling.

90:00 + 0:05: Haugen slår et av sine gode frispark inn i feltet og Vega skyter på direkten fra tretten meter. Keeper redder.

90:00 + 1:22 – 3-2, GHAYAS ZAHID: Det slås høyt inn og Kjelsrud Johansen header videre inn i feltet. Der blir det mye rot og vi får ikke klarert. Fredheim Holm får til slutt flakset ballen til Zahid via Acosta. Acosta klarer ikke å hindre Zahid i å avslutte i lengste hjørne fra ti meters skrått hold.

Ufattelig surt!

90:00 + 5:25: Kampen er over.

-

Kuriosa:

 • Brann hadde før lørdag tre strake seire. Sist Brann vant fire på rad i eliteserien var høsten 2007 da vi vant fem på rad. Vi klarte det altså ikke denne gangen heller.
 • Brann hadde før lørdag fem strake seriekamper uten tap.
 • Sist Brann vant to bortekamper på rad i eliteserien var høsten 2007 da vi slo FFK 4-0 før vi slo LSK 5-1. Vi klarte det altså ikke denne gangen heller.
 • Brann har scoret i seks strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg 3. juli. Sist vi scoret i seks strake eliteseriekamper var våren 2014 da vi scoret i elleve på rad.
 • Brann har scoret i tre bortekamper på rad. Sist vi scoret i tre strake bortekamper i eliten, var i de to siste i 2014 og de to første da vi var tilbake i 2016. I en og samme sesong scoret vi i elleve strake bortekamper i 2014.
 • Brann har sluppet inn mål i syv strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Viking 1-0 20. april. Sist vi slapp inn mål i syv strake bortekamper i eliten var i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i eliten i år.
 • Dette var vårt første overtidstap siden LSK snudde 2-3 til 4-3 over oss 1. august i forfjor. Vi hadde imidlertid et poengtap på overtid borte mot FFK i fjorårets første runde.
 • Forrige gang vi tapte en seriekamp der vi ledet, var i fjorårets siste runde mot Hødd.
 • 17 baklengs er det minste vi har hatt etter 20 runder siden 1974 da vi også hadde 17.
 • 36 poeng er det meste vi har hatt etter 20 runder siden 2007 da vi hadde 42.
  Dette var første gang siden bortekampen mot MFK 20. mai at Brann slapp inn mer enn ett mål. I mellomtiden spilte vi syv seriekamper med null eller en baklengs. Videre var det første gang siden RBK-kampen 16. april at vi slapp inn tre mål.

-

Brann mot VIF innbyrdes i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Po.
Bergen 42 20-9-13 73-51 _69p
Oslo 42 13-10-19 66-79 _49p
Totalt 84 33-19-32 139-130 118p
 • Brann er uten seier på de fire siste bortekampene mot VIF i serien (0-2-1). Forrige seier kom i 2011 da vi vant 2-0.
 • Brann har scoret i de ti siste seriekampene mot VIF. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0-1 i Oslo i 2010.
 • Brann har sluppet inn mål i de ni siste seriekampene mot VIF. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi vant 2-0 i Oslo i 2011.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Vålerenga – Brann 3-2 (2-1)

0-1: Kristoffer Barmen (14.)
1-1: Ghayas Zahid (31.)
2-1: Simen Juklerød (45.)
2-2: Sivert Heltne Nilsen (55.)
3-2: Ghayas Zahid (90.)

20. serierunde Tippeligaen. Ullevaal Stadion. 9.866 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar. Gult kort: Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Vålerenga og Deyver Vega, Bismar Acosta, Brann.

Vålerenga (4-4-2): Marcus Sandberg – Robert Lundstrøm, Kjetil Wæhler, Simon Andreas Larsen, Rasmus Lindkvist – Simen Juklerød (Daniel Fredheim Holm fra 59.), Christian Grindheim (k), Sander Berge, Vajebah Sakor (Magnus Lekven fra 74.) – Ghayas Zahid, Moa Abdellaoue (Henrik Kjelsrud Johansen fra 80.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov (k), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Fredrik Haugen fra 46.) – Deyver Vega, Jakob Orlov (Azar Karadas fra 80.), Daniel Braaten (Steffen Lie Skålevik 63.).

Kampstatistikk:

Sjanser: 7-7 (VG)
Avslutninger: 13-11 til Brann (VG), 9-7 til VIF (NTB)
Avslutninger på mål: 6-5 til Brann (VG), 5-4 til Brann (NTB)
Ballinnehav: 52 % til Brann (VG)
Antall avslutninger innenfor 16-meteren: 9-6 til Brann (mine egne tall). 4-3 til Brann i 1.omgang, 5-3 til Brann i 2. omgang.

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
VIF b 90 45 (1) 62 90 45
Totalt 1440 1385 1531 1479 591 90 1302 90
Kamp 16 17 19 17 8 1 18 1
Startet 16 16 19 17 6 1 14 1
Mål 2 2 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
VIF b 11 90 90 90 (1)
Totalt 784 618 207 214 1710 65 1710 1710
Kamp 18 10 8 15 19 5 19 19
Startet 8 7 2 0 19 0 19 19
Mål 3 0 1 4 0 0 0 3
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
VIF b 90 79 90 28 90
Totalt 1800 1142 0 0 645 554 733 0
Kamp 20 16 0 0 10 13 11 0
Startet 20 15 0 0 7 4 10 0
Mål 0 2 0 0 0 3 1 0
Gule 1 0 0 0 1 2 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

Sølvkamp - men publikum skuffer

Med Brann i form, vi kjemper om det edleste metall
Vel, kanskje ikke gull, men sølv er mulig med vår stall
Et Brann-lag som har selvtillit, som vet at vi kan vinne
Et Brann-lag som var grått og trist, har nå begynt å skinne

Stadda burde fylles, men vi kan visst bare glemme
å selge Stadda ut, når folk vil heller sitte hjemme
og følge Brann på tv, eller OL fra Brasil
enn reise opp på Stadion med bybane og bil

Men Vega scoret mål – for Brann var dette første gangen
Han satte den i nærmeste, sånn nesten borti stangen
Vi hadde lenge full kontroll, men Godset kom på tampen
Så sikker var vi aldri helt på tre poeng fra kampen

For Godset kom tilbake og ble hevet noen hakk
Og klokken den gikk altfor seint, det varte og det rakk
Ja klokken stod i ro, men så var seieren i boks
Mens regnet gjorde øynene til Marcus full av voks

-

Brann leverer varene igjen og igjen, er i form og har overraskende blitt en seriøs kandidat til sølvmedaljer etter flere år i skyggeland. Det er helt utrolig det som skjer. Men det bergenske publikum ser ikke ut til å våkne. 11800 tilskuere på et “medaljeoppgjør”, er rett og slett ikke godt nok. Er det kun gull som er interessant?

Hjemmelaget var dominerende i første omgang, men den helt store sjanseorgien uteble. En fortjent ledelse skulle vi likevel ta da Deyver Vega endelig fikk sitt første mål for Sportsklubben. Og det målet kom på lekkert vis da han klinket ballen inn i den lille åpningen han fant ved nærmeste stolpe.

I andre omgang tok Godset mer over, og mot slutten var det nære på at vi mistet to av poengene. Men det holdt til en alt i alt fortjent 1-0-seier over drammenserne.

Brann fortsetter å imponere. Vi er virkelig i flyten nå, laget virker fullt av selvtillit, og vi vinner mot de andre medaljekandidatene. Tretten poeng på de fem siste kamper, er sterkt. Vi har tredjeplassen etter nitten runder, vi har kun ett poeng opp til andreplass – og tre poeng ned til fjerde. Og det skjer mot alle odds, når vi tenker på hvilken divisjon vi spilte i fjor – og de lave forventningene som var før sesongen. Nå er Brann i høyeste grad å regne med. Ingen av Branns nærmeste medaljerivaler har imponert i det siste, så sølv er på ingen måte utenkelig.

Kampens kanskje beste spiller var Kasper Skaanes, som det skal bli spennende å se om vil få en ny sjanse fra start når Sivert Heltne Nilsen er tilbake. Heller ikke Vadim Demidov var spesielt savnet da Jonas Grønner måtte være stand-in for ham. Grønner hadde god kontroll på mannen med den blonde “bereten”; Marcus Pedersen.

For øvrig kom Erik Huseklepp inn til sin 300. kamp for Brann, og han fikk sin velfortjente hyllest med bannere og sang.

- Tangering av rekord:

På Stadion imponerer vi virkelig, og vi har nå åtte strake seire på rad. Men aller mest imponerende er at vi fremdeles står med kun ett eneste baklengsmål til nå i år på hjemmebane. Kun én gang tidligere har et norsk toppserielag sluppet inn så mål på de ni første hjemmekampene en sesong, og det var Rosenborg i 1970!

Publikum:

Tilbake til det svake tilskuertallet. Det er merkelig at det ikke kommer mer folk når vi er i form, ligger på medaljeplass, har scoret mange mål i de siste kampene, og senest for en uke siden hadde vunnet 3-1 på bortebane over laget som ligger på sølvplass. Og så var det til og med en medaljerival vi fikk besøk av denne søndagen. Da er 11800 litt småflaut. Joda, det er fremdeles mange som har ferie, været var dårlig, og en del unge fotballinteresserte var kanskje på vei hjem fra Norway Cup. Men likevel; det burde komme flere

Samtidig skal vi ikke bli helt historieløse heller. Det har vært enda dårligere før. Brann har nemlig vært i medaljestrid på denne tiden av året flere ganger de siste tyve årene, og hatt enda dårligere tilskuertall enn søndagens mot Godset. Her er et knippe kamper vi har spilt på Stadion i august, når vi har kjempet om edelt metall:

I 2001 var vi i gullstriden i august – kun to poeng bak serielederen, og vi hadde vunnet tre på rad, men det kom bare 10533 mot Godset.
I 2000 var vi i sølvstriden på denne tiden, men det kom kun 8388 mot Glimt. Riktignok etter to strake tap.
I 1999 kjempet vi om medalje, men tilskuertallet var bare 8822 mot Godset.
I 1997 var vi med i sølvkampen og hadde 3-1-0 på de fire kampene i forkant, men det kom bare 9998 mot sølvplasserte Molde.

En forskjell fra den gang er imidlertid at Stadions fasiliteter har blitt klart forbedret, og at det selges flere partoutkort nå. Dette gjør at tilskuertallet (som teller solgte billetter – inkl. partoutkort selvsagt) ikke er like påvirkelig av at folk reiser bort i ferien. Og når vi klarte å snitte over 10000 i 1.divisjon, skulle man jo tro at det ville komme mer enn 11800 til en toppkamp når vi meget overraskende kjemper om sølv. Sommerferie eller ei. Riktignok kom bare 7907 mot Levanger i begynnelsen av august i fjor, men den gang var Brann et spillemessig middelmådig lag i 1.divisjon. Nå spiller vi bra, scorer mange mål, er i form, ligger på medaljeplass, kjemper om sølv, og møtte en annen medaljerival. Man skulle tro oppgangen ville bli større.

Stemningen var imidlertid ganske bra, og jeg var fornøyd med trøkket fra Store Stå i deler av kampen. Ståfeltet virket også fullere enn det har vært på en stund.

Pussig sammentreff: Søndag 7. august 2011 kl 1800 spilte Brann på 3.plass mot Godset på 4.plass i 19. runde på Stadion etter to strake seire – deriblant borteseier mot Odd der vi scoret tre mål. I kampene før og etter møtte Godset Start, LSK og Stabæk.Søndag 7. august 2016 kl 1800 spilte Brann på 3.plass mot Godset på 4.plass på Stadion etter to strake seire – deriblant borteseier mot Odd der vi scoret tre mål. I kampene før og etter møtte Godset Start, LSK og Stabæk. Resultatet mot Godset ble imidlertid annerledes denne gang, for i 2011 endte det 0-0. Tilskuertallene var ikke så forferdelig langt fra hverandre. I 2011 kom det 12470 tilskuere, mens det i år altså kom 11886.

^ Flere på Store Stå enn på lenge. Småflagg ved innmarsj. Foto: Alexander Osdal

^ Mer folk enn på en stund, men likevel ikke godt nok. Foto: Alexander Osdal

^ Og så feiret vi IGJEN. Fotos: Alexander Osdal

-

 • Brann har tre strake seire. Sist Brann hadde tre strake seire i eliteserien var i 2011.
 • Brann har åtte strake hjemmeseire. Sist Brann avga poeng i en hjemmekamp, var 20. mars da vi spilte 0-0 mot Odd. Sist Brann hadde åtte strake hjemmeseire i eliteserien var i 2013.
 • Brann har fem strake seriekamper uten tap (4-1-0). Sist Brann hadde fem strake eliteseriekamper uten tap, var i de to siste i 2014 og de fire første da vi var tilbake i eliten i 2016. Sist vi hadde fem strake eliteseriekamper uten tap i en og samme sesong, var i 2012.
 • Brann har ti strake eliteserie-hjemmekamper på rad uten tap (hvorav ni i år). Sist Brann tapte hjemme i eliteserien var 17. oktober 2014 da vi tapte 1-2 for S08. Sist Brann hadde ti strake hjemmekamper i eliteserien uten tap, var i 2012.
 • Brann har scoret i fem seriekamper på rad. Sist vi scoret i fem strake eliteseriekamper, var i de fem siste i 2014, samt den første da vi var tilbake i eliten 2016.
 • Brann har scoret i åtte hjemmekamper på rad. Sist vi scoret i åtte hjemmekamper på rad i eliteserien, var i 2013 da vi scoret i tolv på rad.
 • 36 poeng er det meste Brann har hatt etter 19 kamper siden vi hadde 39 i gullsesongen 2007.
 • 14 baklengs er det minste vi har hatt i de årene vi har spilt minst 19 seriekamper – dvs. f.o.m. 1972. Nest lavest hadde vi i 1974, da vi hadde 17 baklengs etter 19 kamper.
  -

Brann mot Godset på øverste nivå i serien:

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Poeng
Bergen 26 15-8-3 57-24 53p
Drammen/Mjøndalen 26 12-4-10 44-33 40p
Totalt 52 27-12-13 101-57 93p
 • Brann hadde før søndag sluppet inn mål i de syv siste seriekampene mot Godset. Sist vi holdt nullen mot dem var da vi spilte 0-0 på Stadion i 2011.

-

Branns vei til sølv:

Fremdeles flere lag som kan blande seg inn i kampen om sølv, men her har jeg tatt utgangspunkt i at Godset og Odd blir våre argeste rivaler. Dette er budsjettet til sølv:

nå: Brann 36p Gods 33p Odd 37p
ru. mot po. mot po. mot po.
20 VIF b 1 Start h 3 S08 h 1
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 1 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 19p Fra nå: 21p Fra nå: 17p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

-

Høydepunktene:

- 1. omgang: -

00:45: Deyver Vega kommer til innlegg etter å ha tatt imot en klasse-krosser fra Jonas Grønner. Innlegget går i klypene på Espen Bugge Pettersen.

03:05: Bismar Acosta slår langt fremover, Kasper Skaanes mottar ballen på sekstenmeteren, men blir forstyrret tilstrekkelig av Bugge Pettersen og Kim André Madsen til at han ikke får kommet til en skikkelig avslutning fra åtte meter. Det blir corner.

03:30: Jonas Grønner header over fra tre meter på corneren.

14:05: Jakob Orlov går i bakken inne i feltet i en duell med Madsen, men dommeren har ikke sett noe ulovlig. Da så han antagelig rett.

15:00: Det første kvarteret hadde Brann vært totalt dominerende i banespill.

16:40: Godset med et hardt innlegg, men Piotr Leciejewski tar det.

20:15: Daniel Braaten stjeler ballen midt på Godsets halvdel og sender ut til Vega. Costaricaneren legger inn fra høyre og Orlov er nære på å nå frem med hodet.

21:50: Jonathan Parr når frem på corneren og skyter over med kneet fra tre meter.

23:45: Braaten med et innlegg, men det går helt inn til keeper.

31:10: Vega skyter fra skrått hold rett innenfor sekstenmeteren. Bugge Pettersen bokser til corner.

35:56 – 1-0, DEYVER VEGA: Vega stjeler ballen fra Marius Høibråten, midt på Godsets halvdel. Ballen går til Skaanes som slår tilbake til Vega som kommer på venstre. Vel inne i feltet skyter han fra ti-tolv meters rimelig skrått hold. Skuddet går inn ved nærmeste stolpe. Meget vakkert! Angrepet tok åtte sekunder fra vi vant ballen.

39:25: Fredrik Haugen er nære på å finne Skaanes åtte meter fra mål, men ballen går inn til keeper.

40:10: Orlov skyter fra skrått hold ved sekstenmeteren, men rett på keeper.

41:45: Skaanes trekker innover og skyter over fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren.

42:25: Orlov heades igjennom av Kristoffer Barmen, og kommer alene med keeper. Avslutningen fra tretten meter går rett på Bugge Pettersen.

43:30: Skaanes legger inn fra venstre, men det går gjennom feltet.

45:00: Pause

- 2. omgang: -

46:05: Muhamed Keita skyter langt utenfor fra 30 meter.

47:50: Vega skyter tre meter utenfor fra 25 meter.

50:00: Vega nære på å stjele ballen fra Madsen inne i feltet, men den går helt inn til Bugge Pettersen.

50:15: Haugen skyter utenfor fra 25 meter.

55:00: Godset hadde hatt mye ball i det siste.

55:50: Acosta sleiver på et klareringsforsøk, Marcus Pedersen får ballen og gir til Petter Vaagan Moen som skyter fra tretten meter. Avslutningen er heldigvis elendig og går fem meter utenfor.

57:20: Vaagan Moen med frispark fra vår høyreside. Han slår det inn i feltet hvor Bismark Adjei Boateng rager høyest, men header laaaangt utenfor fra tolv meter.

58:50: Skaanes slår inn fra venstre og presset av Mounir Hamoud setter Orlov ballen over fra syv meter.

63:15: Skaanes bommer når han skal skyte fra atten meter, og etter hvert kommer Fredrik Haugen til avslutning fra åtte meters spiss vinkel. Han sleiver bak mål.

65:30: Merkelig situasjon. Dommer dømmer først utspark for Brann, men ombestemmer seg etter nesten et halvt minutt og dømmer corner til Godset.

69:25; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega. Huseklepps 300. kamp for Brann.

70:00; -> bytte Godset: Tommy Høiland inn for Muhamed Keita.

71:15; -> bytte Brann: Remi Johansen inn for Fredrik Haugen.

71:35: Nouri skyter fra 23 meters skrått hold, men ballen går via en foten til Adjei Boateng og triller inn til keeper.

78:05; -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Jakob Orlov.

78:45: Småfarlig innlegg fra vår venstreside. Marcus Pedersen rager opp på bakerste, men Acosta vinner hodeduellen. Frispark fikk vi og.

79:50: Farlig igjen når Lars Christopher Vilsvik legger inn i et tomrom i vårt felt og Pedersen får blokkert en avslutning av Acosta på ti meters hold.

80:10: Skaanes gjør et godt forarbeid før han legger ut til Huseklepp på høyresiden. Sandsligutten utfordrer og skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Bugge Pettersen redder.

82:20: Innbytter Remi Johansen fyrer løs fra nærmere 30 meter. Det går over.

85:00; -> bytte Godset: Mathias Berg Gjerstrøm inn for Petter Vaagan Moen.

85:10: Godset med et frispark som slås inn i feltet. Madsen header over fra åtte meter.

85:45; -> bytte Godset: Flamur Kastrati inn for Mohammed Abu.

86:25: Huseklepp med et godt innlegg fra høyre, som både Skaanes og Azar er nære på å nå ved femmeteren.

90:00 + 0:05: Vilsvik med et farlig frispark som slås inn mot bakerste hvor Kastrati header fra fire meter. Piotr redder.

90:00 + 1:55: På nytt kjempefarlig når det igjen slås mot bakerste og Kastrati får ballen på femmeteren. Han får skutt fra femmeterhjørnet, men ballen går via Nouri og til corner.

90:00 + 3:15: Pedersen prøver seg fra 16 meter, men det går langt utenfor.

90:00 + 4:00: Kampen er over.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Brann – Strømsgodset 1-0 (1-0)

1-0: Deyver Vega (36.)

19. serierunde Tippeligaen. Brann Stadion. 11.886 tilskuere. Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Kasper Skaanes, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen (Remi Johansen fra 71.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 70.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 78.), Daniel Braaten.

Benken: Alex Horwath, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp, Remi Johansen, Azar Karadas, Dani Hatakka, Ulrik Edvardsen.

Strømsgodset (4-4-2): Espen Bugge Pettersen – Lars Christopher Vilsvik, Kim André Madsen, Marius Høibråten, Jonathan Parr – Mounir Hamoud, Bismark Adjei Boateng, Mohammed Abu (Flamur Kastrati fra 86.), Petter Vaagan Moen (Mathias Berg Gjerstrøm fra 85.) – Marcus Pedersen, Muhamed Keita (Tommy Høiland fra 70.).

Benken: Lukasz Jarosinski, Jacob Glesnes, Tommy Høiland, Martin Rønning Ovenstad, Flamur Kastrati, Mathias Berg Gjerstrøm, Sondre Solholm Johansen.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-2 til Brann (BT), 8-5 til Brann (VG), 7-5 til Brann (Drammens Tidende)
Avslutninger: 15-6 til Brann (VG), 14-8 til Brann (NTB)
Avslutninger på mål: 8-1 til Brann (VG), 6-2 til Brann (NTB)
Avslutningsforsøk innenfor 16-meteren: 8-8 (mine egne tall)
Ballinnehav: 52 % til Brann (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Gods h 90 90 90 90 70
Totalt 1350 1340 1469 1389 591 90 1257 90
Kamp 15 16 18 16 8 1 17 1
Startet 15 15 18 16 6 1 14 1
Mål 2 1 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Gods h 21 20 13 90 90
Totalt 784 618 207 203 1620 65 1620 1620
Kamp 18 10 8 14 18 5 18 18
Startet 8 7 2 0 18 0 18 18
Mål 3 0 1 4 0 0 0 2
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Gods h 90 77 90 69 (1)
Totalt 1710 1063 0 0 555 526 643 0
Kamp 19 15 0 0 9 12 10 0
Startet 19 14 0 0 6 4 9 0
Mål 0 2 0 0 0 3 1 0
Gule 0 0 0 0 1 2 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
Brann.no om kampen
Dagbladet om kampen
Dagbladet igjen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Godsets hjemmeside om kampen
Drammens Tidende om kapmpen

Vi er en seriøs medaljekandidat

Når Vadim får mål, da é noe på gang
Det skjer ikkje ofte, men plutselig PANG!
så satt ’an i nettet – vi jublet og skrek
at Odd nedi Skien é lett som en lek

Men Occean, han scoret og ødela gleden
Eg tenkte at no blir det tap her i steden
Man kunne jo deppe og stille fortvile
Og ingen har lyst å se Fagermo smile

Haugen var sliten og ba om å bytte
Men Vadims beskjed var; “du kommer til nytte!”
Og Vadim fikk rett, Haugen scoret jo to
Så da ble de sure; Dag-Eilev og Co

Han skyldte på Vadim, Acosta og dommer
Han sutret, for Odd har vært svake i sommer
De kjempet om gull før en formsvikt ga krøll
Og no kommer Brann og har ferten av sølv

-

Brann er i form, og Brann scorer mål.

Bortekampen mot Odd var meget godt gjennomført av Brann, og kanskje det beste vi har sett av rødtrøyene – motstanderen tatt i betraktning – på flere år. 4-1 over Godset på Marienlyst for to år siden, er den første tilsvarende prestasjonen jeg kommer på når jeg blar bakover i hukommelsens arkiv. Ja ikke det at det skal så mye til å gjøre det bedre enn de siste årene, men nå kan vi i hvert fall slå fast at vi er på rett vei og brygger på noe meget solid. Det er deilig å være Brann-supporter for tiden.

Laget som inntil for ikke mange uker siden ga oss en scoringsfrekvens så lav som vi ikke hadde hatt på 28 år, har plutselig gått gjennom en fire kampers periode med utrolige fjorten mål! Så mange mål har vi ikke scoret over fire seriekamper siden gullhøsten 2007, og faktisk har vi nå plutselig den nest beste målforskjellen av alle. Og ikke glem at vi selv ikke i fjorårets 1.divisjon klarte å vinne med mer enn ett mål på bortebane.

De andre medaljefavorittene feiler. Både Odd og Viking har tatt ett poeng totalt de siste tre kampene de har spilt, Godset har tatt til sammen ett poeng siste to, og Haugesund har to strake tap, og Molde har (før mandagens kamp) vært svake lenge og kun tatt ett poeng siste fem kamper. Sarpsborg er den medaljerivalen som er i best form. Ja også den klare serieleder Rosenborg da, men de gidder jo ikke å spille kamper for ofte. Helgens oppgjør mellom Viking og RBK ble som kjent utsatt fordi de visstnok ikke kunne spille seriekamp tre dager før E-cup.

Brann ligger på bronse, men har ferten av sølv. Og sørger bare RBK for å droppe å spille resten av seriekampene som tydeligvis bare er i veien for dem, så kan det bli gull til Bergen…

Brann hang bra med i første omgang, og Odd skapte overraskende lite. Vi skulle da også ta ledelsen med en sjelden scoring av Vadim Demidov. Hans første seriemål siden bortekampen i Åsane i fjor, og hans første eliteseriemål siden 2009.

Andre omgang var lenge meget sjansefattig og vi hadde god kontroll på hjemmelaget. Imidlertid var vi muligens litt heldige som ikke fikk straffe imot. Med en strengere dommer kunne det fort blitt ellevemeter i situasjonen med Demidov og Jone Samuelsen, men det er mulig dommeren lot tvilen komme moroen med en sur Dag Eilev Fagermo til gode.

Men 1-1 kom selvfølgelig likevel da Kristoffer Barmen ikke klarte å hindre Olivier Occean i å nesten kopiere Demidovs scoring, og det ga oss selvsagt bange anelser for at vi skulle miste alle tre poengene. Akkurat da virket Odd mest på hugget.

Men der Lars Arne Nilsen tidligere har gjort gode og kampavgjørende bytter, var det denne gang byttet han droppet som ble tungen på vektskålen. For Fredrik Haugen var sliten og ville ut, men Vadim Demidov overtalte både Nilsen og Haugen til at her skulle ingenting forandres i elleveren. Og det trekket skulle avgjøre kampen da sikkert de fleste trodde resten av dysten ville bli en kamp for å redde det siste poenget. Haugen fikk det til å rable i Brann-svingen da han ga oss et sent 2-1-mål. Og kontringen til 3-1 var det klasse over. Haugen er nå klubbens toppscorer sammen med Azar Karadas.

Et lite skår i gleden over 3-1-seieren i Skien, var at vi pådro oss to karantener til neste kamp. Både Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen må stå over medaljestrid-oppgjøret mot Strømsgodset.

Men nå må Bergen våkne! Nå både vinner vi kampene – og vi scorer mange mål. Ikke det at det ikke kan snu mot Godset – man kan jo aldri føle seg trygge på Brann, men både tabellplasseringen, kampene mot Vålerengen, Aalesund og Odd – og motstanderen vi har på søndag, burde skape litt feber nå og lokke folk vekk fra Pokemon og inn på Stadion til denne nøkkelkampen. Tilskuertallene har vært altfor dårlige i år. Brann har kanskje ikke overbevist eller underholdt tidligere denne sesongen, men nå spiller vi bra og ligner mer og mer en seriøs medaljekandidat. Det bør komme noen tusen ekstra tilskuere nå!

Situasjonen:

Nå begynner jeg faktisk å regne Brann som en minst like seriøs medaljekandidat som både Odd og Godset. Vi ligger på bronseplass og er kun ett poeng bak Odd på sølvplass.

Slik tar Brann sølv:

Når vi nå ligger ett poeng bak sølv, er i storform og nettopp har slått nummer to på bortebane, må det være lov til å se på muligheten for sølv. Det er en hel drøss med lag som kan blande seg inn, men jeg har tatt utgangspunkt de to argeste konkurrentene for øyeblikket:

nå: Brann 33p Gods 33p Odd 34p
ru. mot po. mot po. mot po.
19 Gods h 3 Brann b 0 Start b 3
20 VIF b 1 Start h 3 S08 h 1
21 RBK h 0 S08 b 1 MFK b 1
22 FKH b 1 MFK h 1 VIF h 3
23 Vik h 3 VIF b 1 LSK b 0
24 B/G b 1 AaFK b 3 Stab h 3
25 TIL h 3 Odd h 1 Gods b 1
26 SIL b 0 B/G b 3 AaFK b 1
27 LSK h 3 Vik h 1 FKH h 3
28 MFK h 1 SIL b 3 RBK b 0
29 Start b 3 RBK h 3 SIL h 3
30 S08 h 3 FKH b 1 TIL b 1
Fra nå: 22p Fra nå: 21p Fra nå: 20p
Totalt: 55p Totalt: 54p Totalt: 54p

(fortsetter under bildene)

^ 543 Brann-supportere i Skien. Her ved innmarsj. Fotos: Alexander Osdal

^ … og jaggu skulle vi få noe å juble for også! Fotos: Alexander Osdal

-

Hendelsene:

1. omgang: -

00:15: Jakob Orlov får ballen inne i feltet, men får ikke skikkelig kontroll og ballen går ut over dødlinjen.

01:25; gult kort, Brann: Vadim Demidov når han legger Olivier Occean i bakken. Da blir det ikke kamp for ham mot Godset.

03:30: Brann hadde åpnet best på Skagerak Arena.

07:55: Deyver Vega fosser oppover og nærmer seg Odds felt, men blir for ambisiøs og han blir fratatt ballen.

12:20: Espen Ruud legger farlig inn, men Piotr Leciejewski tar det.

13:25: Stor Odd-mulighet når Ole Jørgen Halvorsen slår mot bakerste og Occean – som kommer seg bak Bismar Acosta – heldigvis klarer å avslutte utenfor fra syv meter.

16:25: Acosta slår langt frem mot Orlov som klarer å dempe det høye fremspillet, men Fredrik Semb Berge får klarert.

17:10: Fredrik Haugen slår et frispark fra femten meter inne på Odds banehalvdel, men helt inn til keeper.

19:30: Occean kommer akkurat litt for seint når Ruud slår farlig gjennom feltet.

20:10: Haugen spiller Braaten igjennom via en motspiller. Braaten slår i sin tur på tvers over til Orlov som kommer til høyre for ham. Svensken kommer alene med keeper, men fra ti meters skrått hold skyter han over.

25:25: Småfarlig igjen når Halvorsen mottar et Riku Riski-innlegg inne i feltet, men ikke klarer å få kontroll – og så får vi ordnet opp.

25:45: Kristoffer Barmen slår inn fra dødlinjen, men Odd klarerer.

34:00: Joakim Våge Nilsen skyter fra tredve meter. Et par meter utenfor.

35:10: Haugen kommer til innlegg fra høyre, Orlov stuper frem, men Semb Berge klarerer til corner.

35:30: På corneren header Orlov over fra fem meter.

36:55: Vega forsøker et skudd fra 25 meter, men det blokkeres.

41:00: Vega kommer seg til innlegg fra høyre, men finner ingen røde.

41:50: Occean kommer seg til avslutning fra 17 meter, men det går svakt utenfor.

43:00: Vega snapper ballen ti meter inne på Odds halvdel, han gir upresist til Braaten som ikke klarer å få mer enn corner ut av det.

43:56 – 0-1, VADIM DEMIDOV: Brann har corner ved Vega, den klareres først, så får Kristiansen ballen og sender til Barmen på høyre. Han gir videre til Heltne Nilsen som legger inn fra høyre dødlinje. På bakerste header Demidov i mål fra syv-åtte meter helt nede ved venstre stolpe.

Angrepet tok syv sekunder og hadde fire trekk fra vi mottok klareringen.

45:00 + 0:20: Oliver Berg med et mislykket avslutningsforsøk fra ti meter. Går høyt opp i luften og i klypene på Piotr.

45:00 + 1:00: Pause.

2. omgang: -

53:55: Haugen med et godt frispark fra høyresiden og mot bakerste. Der finner han Demidov som ikke kommer seg skikkelig over ballen, og headingen fra fire meter går over.

55:50; -> bytte Odd: Bentley inn for Ole Jørgen Halvorsen.

56:00; -> bytte Odd: Zakaria Messoudi inn for Oliver Berg

57:55; gult kort Brann: Sivert Heltne Nilsen får gult kort for protester. Han må stå over mot Godset.

58:55: Ruud med et frispark fra utenfor sekstenmeterhjørnet, men det går gjennom hele feltet og utenfor lengste stolpe.

60:00: Odd hadde hatt initiativet den siste tiden.

64:10; -> bytte Brann: Erik Huseklepp inn for Deyver Vega.

65:10: Odd roper på straffe når Samuelsen går i bakken i duell med Demidov inne i feltet. I grenseland. Kunne fort blitt straffe.

67:15; -> bytte Brann: Steffen Lie Skålevik inn for Jakob Orlov.

68:05; gult kort, Brann: Steffen Lie Skålevik for ufint spill mot Semb Berge. Det tok ham 50 sekunder å få det kortet…

72:15; gult kort, Odd: Jone Samuelsen etter en brytekamp mot Barmen.

72:45: Demidov rager høyest i feltet etter et frispark, men det er ingen til å ta imot nedfallsfrukten.

75:55: Braaten vinner ballen på midten, kommer seg opp på venstrekanten og slår motsatt mot Skålevik som er alene. Pasningen klarer han imidlertid ikke å få kontroll på, så han må plukke den opp lenger ute mot siden. Men når han har ballen ute på siden, er det ingen i rødt som er inne i feltet.

77:50; -> bytte Godset: Stefan Mladenovic inn for Jone Samuelsen.

79:19 – 1-1, OLIVIER OCCEAN: Corner fra Våge Nilsen. På bakerste klarer Barmen ikke å hindre Occean i å stupe inn ved venstre stolpe fra fem meters hold. Barmen var mer opptatt av Occean enn ballen.

79:35; gult kort, Odd: Olivier Occean for idiotregelen om knuffing ved henting av ball i nettet. Nouri utnyttet regelen til fulle. Til fordel for oss denne gang. Ikke mindre idiotisk regel fordi om.

81:15: Odd virket å ha fått blod på tann nå.

81:40: Vi er heldige som ikke får avslutning imot når ingen Odd-spillere ikke klarer å få kontroll på ballen inne i feltet.

83:00; -> bytte Brann: Kasper Skaanes inn for Kristoffer Barmen.

84:15: Oldrup Jensen skyter over fra 23 meter.

86:00: Skålevik kommer til innlegg, men det går gjennom feltet.

87:20 – 1-2, FREDRIK HAUGEN: Heltne Nilsen vinner ballen midt på Odds halvdel, Haugen prøver å slå igjennom inne i feltet, men får ballen tilbake fra Huseklepp og skyter fra ti meters skrått hold og i nærmeste hjørne.

Det tok åtte sekunder fra vi erobret ballen 30 meter fra Odds mål, til vi scoret.

89:20: Odd vil igjen ha straffe når Occean ruller seg på kunstgresset.

89:29 – 1-3, FREDRIK HAUGEN: Ballen klareres fra eget felt, Huseklepp får ballen og suser oppover venstresiden. Han gir over på motsatt hvor Haugen kommer helt alene. Haugen avslutter fra åtte meters skrått hold og i nærmeste hjørne en gang til.

Angrepet tok ti sekunder fra vi vant ballen på egen sekstenmeter.

90:00 + 2:35: Acosta med en skummel klarering som nesten kunne gått i eget mål.

90:00 + 4:00: Kampen er over.

-

Publikum: Odd-fansen sang “lalalala… vi elsker å dra ne’” om og om igjen i det uendelige. 543 Brann-supportere på Skagerak Arena. Bra trøkk og god stemning. Det hjelper godt på med tak over – og at “sangstarterne” for en gangs skyld stilte seg høyere på tribunen enn de pleier.

-

Kuriosa:

 • Brann har tatt poeng i fire strake seriekamper. Sist vi ikke tok poeng, var da vi tapte 0-1 borte for S08. Sist vi tok poeng i fire strake seriekamper var i de fire første serierundene.
 • Brann har tatt poeng i to strake bortekamper. Sist Brann tok poeng i to strake bortekamper, var i årets to første.
 • Brann hadde før søndag spilt fem strake bortekamper i serien uten å vinne. Sist vi vant borte var 20. april da vi slo Viking 1-0.
 • Brann har scoret i fire strake seriekamper. Sist vi ikke scoret var da vi tapte 0-1 i Sarpsborg. Sist vi scoret i fire strake eliteseriekamper, var da vi scoret i de fem siste i 2014 og i den første da vi var tilbake i eliten i 2016.
 • Brann har scoret i to strake bortekamper. Sist Brann scoret i to bortekamper på rad, var i årets to første.
 • Brann har sluppet inn mål i seks strake bortekamper i serien. Sist vi holdt nullen borte, var da vi slo Viking 1-0 20. april. Sist vi slapp inn mål i seks strake bortekamper i eliteserien, var da vi slapp inn mål i de syv siste i 2014 og de tre første da vi var tilbake i eliten i år.
 • 33 poeng er det meste Brann har hatt etter atten runder på øverste nivå siden vi hadde 36 i 2007.
 • 14 baklengs er det minste Brann har hatt etter atten runden på øverste nivå siden vi hadde 11 i 1970.
 • Brann har tatt ti poeng på fire kamper. Sist vi klarte det var i 2012.
 • 14 mål på fire seriekamper har ikke Brann gjort siden høsten 2007.

-

Brann og Odd innbyrdes i serien

Branns tall først

Sted Ka S-U-T Målf. Poeng
Bergen 21 11-6-4 45-22 39p
Skien 21 9-4-8 33-37 31p
Totalt 42 20-10-12 78-59 70p
 • Brann var før søndag uten seier på de tre siste seriekampene mot Odd (0-1-2). Sist vi slo dem i serien var 24. august 2013 da vi vant 3-1 i Skien.
 • Brann var før søndag uten scoring i de tre siste seriekampene mot Odd. Sist vi scoret mot dem var i den nevnte seieren i 2013.

-

KAMPFAKTA: (kilde: brann.no)

Odd – Brann 1-3 (0-1)

0-1: Vadim Demidov (44.)
1-1: Oliver Occean (80.)
1-2: Fredrik Haugen (88.)
1-3: Fredrik Haugen (90.)

18. serierunde Tippeligaen. Skagerak Arena. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Vadim Demidov, Sivert Heltne Nilsen, Steffen Lie Skålevik, Brann. Jone Samuelsen, Oliver Occean, Odd.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 83.) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 64.), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 68.), Daniel Braaten.

Benken: Alex Horwath, Jonas Grønner, Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik, Erik Huseklepp, Azar Karadas, Dani Hatakka.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Joakim Våge Nilsen – Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen (Stefan Mladenovic fra 78.), Oliver Berg (Zakaria Messoudi fra 54.) – Riku Riski, Olivier Occean, Ole Jørgen Halvorsen (Chukwuma Akabueze fra 54.).

Benken: Viljar Myhra, Vegard Bergan, Stefan Mladenovic, Ardian Gashi, Zakaria Messoudi, Lars-Kristian Eriksen, Chukwuma Akabueze.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-3 til Brann (BT)
Avslutninger: 11-8 til Brann (VG), 7-6 til Odd (NTB)
Avslutninger på mål: 4-2 til Brann (VG), 3-1 til Brann (NTB)
Avslutninger innenfor 16-meteren: 6-3 til Brann (mine egne tall) 3-2 til Brann i 1.omg. 3-1 i 2.omg.
Ballbesittelse: 41 % til Brann (VG)

-

Spillerstatistikk:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.
Tall i parantes er scoringer.
Gule tall betyr gult kort.
Røde tall betyr rødt kort.

Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
Gods b 90 90 61 90 89
Odd h 90 80 71 90 90
Aale b 90 90 90 90
Glim h 90 90 90 75
Ros b 90 11 90 90 90
Vik b 90 90 65 90 25 (1)
Sog h 90 (1) 90 90 64 26 45 (1)
Tro b 90 90 90 90
Star h 90 90 58 90 89
Lille b 90 90 90 90 85
Stab h 87 90 90 90 90
Mol b 90 90 90 90 90
Hau h 90 90 90 90 45
S08 b 90 90 90
VIF b 90 90 (1) 77 90
Stab b 90 90 57 90 90 14
Aale h 90 (1) 90 90 65 25 90
Odd b 90 82 90 90 (1) 90 (2)
Totalt 1260 1250 1379 1389 501 90 1187 90
Kamp 14 15 17 16 7 1 16 1
Startet 14 14 17 16 5 1 13 1
Mål 2 1 0 1 0 0 4 0
Gule 3 1 2 3 2 0 3 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Acos Barm Braa Demi Grøn Hata Haug Horw
-
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils
Gods b 89 (1) 90 1 90 1 90 90
Odd h 83 90 10 7 90 90 90
Aale b 82 57 72 (1) 8 (1) 90 90 90
Glim h 67 15 90 13 90 90
Ros b 64 26 11 90 90 90
Vik b 17 90 90 90
Sog h 90 11 90 90 90
Tro b 45 70 20 90 45 90 90
Star h 18 90 32 90 1 90 90
Lille b 28 62 21 90 5 90 90
Stab h 68 16 3 90 90 90 (1)
Mol b 14 27 63 10 90 90
Hau h 45 9 90 90 90
S08 b 16 11 11 90 90 90
VIF h 22 (1) 13 90 90 90
Stab b 33 33 (1) 90 90
Aale h 45 (1) 16 (2) 90 90 90 (1)
Odd b 27 90 90 90
Totalt 763 618 187 190 1530 65 1530 1620
Kamp 17 10 7 13 17 5 17 18
Startet 8 7 2 0 17 0 17 18
Mål 3 0 1 4 0 0 0 2
Gule 0 1 2 1 2 0 1 3
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Huse Hvil Joha Kara Kris Lars Leci Nils

-

Nouri Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva
Gods b 90 29 (1)
Odd h 90 19
Aale b 90 33 18
Glim h 90 90 (1) 23 77
Ros b 90 79 79
Vik b 90 90 32 73 58
Sog h 90 79 45
Tro b 90 45 45
Star h 90 72 (1)
Lille b 90 69
Stab h 90 74 22
Mol b 90 80 76
Hau h 90 81 45 45 (1)
S08 b 90 79 79 74 90
VIF b 90 62 90 28 (1) 68
Stab b 90 57 90 76
Aale h 90 74 45
Odd b 90 67 8 23 63
Totalt 1620 986 0 0 465 526 574 0
Kamp 18 14 0 0 8 12 9 0
Startet 18 13 0 0 5 4 8 0
Mål 0 2 0 0 0 3 0 0
Gule 0 0 0 0 1 2 2 0
2 gule 0 0 0 0 0 0 0 0
Dir. rød 0 0 0 0 0 0 0 0
Nour Orlo Pett Roti Skaa Skål Vega Veva

-

Linker:

BA om kampen
BT om kampen
VG om kampen
VGs livedekning
Dagbladet om kampen
TV2 om kampen
NRK om kampen
Brann.no om kampen

BrannBloggen

Følges av 336 medlemmer.

I BrannBloggen skriver Alexander Osdal for BA.no om SK Brann. Tidligere blogg-innlegg Mer om sonen

Origo BrannBloggen er en sone på Origo. Les mer
Annonse

Nye bilder